Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Ο Βλαχοδήμος και οι άλλοι...!

Η σεζόν των μεταγραφών είναι εκείνη που μαζί με τους βασιλικούς ποτίζονται και οι γλάστρες. Γράφει ο Αντώνης Πανούτσος.
Ο Βλαχοδήμος και οι άλλοι...
Δηλαδή η εποχή που ανάμεσα στους παίκτες που ενδιαφέρουν μια ομάδα μπαίνουν και εκείνοι που ενδιαφέρει τον μάνατζέρ τους να τους προβάλει, αλλά ποτέ δεν ενδιέφεραν την ομάδα. Η μόνη ομάδα που έχει λεφτά για μεταγραφές στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ο Ολυμπιακός. Αρα και ο κάθε μάνατζερ ή πρόεδρος που θέλει να δημιουργήσει ντόρο για κάποιον παίκτη του τον προτείνει στον Ολυμπιακό και φυσικά διαρρέει την πρόταση. Με αποτέλεσμα να ακούγονται τα πιο απίθανα για παίκτες που «ενδιαφέρουν» τον Ολυμπιακό.

Το ρεκόρ μέχρι στιγμής ήταν το ενδιαφέρον για τον Μάντζιο. Με τον Ολυμπιακό να δηλώνει ότι ήδη έχει πέντε επιθετικούς και δεν ενδιαφέρεται για φορ, με τον Μήτρογλου να δίνεται δανεικός δύο συνεχείς σεζόν επειδή δεν πρεσάρει, το να αποκτηθεί ο Μάντζιος που μαρκάρει λιγότερο και από τον Μήτρογλου θα ήταν ο θρίαμβος της ανοησίας. Από κοντά και ο Βασιλείου του Λεβαδειακού. Ο οποίος μπορεί να είναι πιο μικρός από τον Μάντζιο, να τρέχει περισσότερο, αλλά όχι ότι έκαψε και τα αντίπαλα δίχτυα. Με το χέρι στην καρδιά, πόσες ομάδες θα διάλεγαν τον Βασιλείου αντί για τον Σουμπίνιο; Και ο Σουμπίνιο για δύο σεζόν επίσης, όπως ο Μήτρογλου, δεν μπόρεσε να βρει θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού.

Υπάρχουν και άλλα ονόματα που ακούγονται για τον Ολυμπιακό που θα μπορούσαν να ενδιαφέρουν στους supporting roles. Οπως για παράδειγμα του Σκόνδρα που μπορεί να μην είναι ο δεξιός αμυντικός που θα αντικαταστήσει τον Τοροσίδη, αφού επιθετικά δεν τον φτάνει, αλλά μπορεί να γίνει μια χαρά δεύτερος Πάντος ή και καλύτερος. Υπάρχουν όμως και οι μικροί που αξίζουν το ρίσκο, όπως ο Γιαννιώτας του Αρη, που μπορεί να «ψηθεί» δανεικός κάπου και στο μέλλον να βγει.

Τελικά όμως ένα είναι το ταλέντο που αξίζει το οικονομικό ρίσκο. Στο στυλ Ρονάλντο - Μιραλάς που παίζει, αν ο Βλαχοδήμος «βγει», θα είναι από τις μεταγραφές που όλοι θα θυμούνται. Μόνο που στο στυλ που παίζει, που είναι φαντεζί αλλά καθόλου εργατικό, ο Βλαχοδήμος είναι τόσο εύκολο να βγει όσο και να μην πιάσει. Ο Βλαχοδήμος είναι η μόνη bona fide μεταγραφή μεγάλης ομάδας που αν μπορεί να αξιοποιηθεί, θα το κρίνει ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού, όποιος θα είναι και όταν θα έρθει.
ΠΗΓΗ: Sportday

Δεν υπάρχουν σχόλια: