Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Συμπληρώθηκαν 19 χρόνια από την απόκρουση του «σκορπιού» (video)

Δεκαεννέα χρόνια πέρασαν απ’ όταν ο Ρενέ Χιγκίτα έκανε την πιο εντυπωσιακή επέμβαση τερματοφύλακα, το «χτύπημα του σκορπιού».

Συμπληρώθηκαν 19 χρόνια από την απόκρουση του «σκορπιού» (video)

Αρκετοί έχουν προσπαθήσει να το κάνουν αλλά ποτέ δεν τα έχουν καταφέρει όπως αυτός.

Ο λόγος για τον Ρενέ Χιγκίτα και το «χτύπημα του σκορπιού». Η πιο αξιοσημείωτη απόκρουση που έχει κάνει ποτέ τερματοφύλακας.

Σαν σήμερα, πριν 19 χρόνια ο Κολομβιανός έγραψε ιστορία με την πιο εντυπωσιακή απόκρουση που έχει γίνει ποτέ.

Ο πορτιέρο της εθνικής Κολομβίας στις 6/9/1995 στο φιλικό της χώρας του με την Αγγλία, όταν είδε τον τωρινό προπονητή της ΚΠΡ, Χάρι Ρέντναπ να προσπαθεί να τον κρεμάσει, πήδηξε στον αέρα και έδιωξε τη μπάλα φέρνοντας τα πόδια πίσω από την πλάτη έχοντας το κορμί του σε οριζόντια θέση.

Το «χτύπημα του σκορπιού» έμεινε στην ιστορία.

Απολαύστε το:









*Πηγή: sport-fm.gr*

Η «επίσημη... διχασμένη» και ο οργασμός του Ντουράντ!!

To 17o Μουντομπάσκετ (που πλέον αποκαλείται Παγκόσμιο Κύπελλο) βρίσκεται σε εξέλιξη και ο Βασίλης Σκουντής ξεπαγώνει τις αναμνήσεις και τις εικόνες του από τις προηγούμενες επτά διοργανώσεις στις οποίες υπήρξε αυτόπτης μάρτυς.
16ο Μουντομπάσκετ
(28 Aυγούστου-12 Σεπτεμβρίου 2010, Αγκυρα, Σμύρνη, Καϊσερί, Κωνσταντινούπολη/ Tουρκία)
Στο βάθρο: 1.ΗΠΑ, 2. Τουρκία, 3. Λιθουανία. Η Ελλάδα τερμάτισε 11ημε 3 νίκες- 3  ήττες  

Τέσσερα χρόνια μετά το έπος στον ημιτελικό του Μουντομπάσκετ και την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου, η Εθνική κλήθηκε να υπερασπιστεί όχι απλώς την (προηγούμενη) επιτυχία της, αλλά και την υστεροφημία της. Κλήθηκε επίσης, προϊόντος του Τουρνουά να υπερασπιστεί την ηθική, την τιμιότητα και την αξιοπρέπεια της, αλλά και να χαράξει μια νέα πορεία, που ήταν ανεξάρτητη από το (κακό) αποτέλεσμα...

Την προηγούμενη χρονιά η ελληνική ομάδα με προπονητή τον Γιόνας Καζλάουσκας είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας, με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Σπανούλη, που είχε πλέον αναλάβει για τα καλά τα ηνία της ομάδας. Το καλοκαίρι του 2010 ο V-Span μετακόμισε από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό και αυτή η μεταγραφή επέτεινε ακόμη περισσότερο την πόλωση μεταξύ των «αιωνίων», γεγονός το οποίο επηρέασε αρνητικά το περιβάλλον, αλλά και τα ενδότερα της Εθνικής.
Σαν να μην έφτανε αυτό, η ελληνική ομάδα πήγε στην Τουρκία τσαλακωμένη από αγωνιστικής και ψυχολογικής πλευράς, λόγω της βαριάς ήττας από τους Αμερικανούς στο (ο θεός να το κάνει) «dreamGame» και κυρίως λόγω των επεισοδίων τα οποία στιγμάτισαν και τερμάτισαν πριν την ώρα του τον αγώνα με τη Σερβία στο ΟΑΚΑ και είχαν ως αποτέλεσμα την τιμωρία δυο αγωνιστικών που επιβλήθηκε στον Φώτση και στον Σχορτσανίτη.
Η ατμόσφαιρα ήταν ήδη δηλητηριασμένη και έμελλε να επιβαρυνθεί με ακόμη περισσότερη ...δυσοσμία στη διάρκεια του Μουντομπάσκετ, που κατέληξε σε φιάσκο. Συν τοις άλλοις αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αποτέλεσε το «κύκνειο άσμα» του Δημήτρη Διαμαντίδη που ανακοίνωσε την απόσυρση του από την Εθνική μετά τη λήξη του αγώνα με την Ισπανία, ενώ μαζί του αποχώρησε και ο Κώστας Τσαρτσαρής. Ήδη αποτελούσε παρελθόν ο Θοδωρής Παπαλουκάς, την επιστροφή του οποίου (μεσούσης της προετοιμασίας) δεν δέχτηκε ο Καζλάουσκας και γενικώς η Εθνική διάνυσε μια φάση αλλεπάλληλων ζυμώσεων, ανακατατάξεων, αλλά και αναστατώσεων, που επέτειναν την αγωνία για το πού θα κάτσει η μπίλια!
- Οι συλλογικές αντιπαραθέσεις και η οπαδική μισαλλοδοξία επηρέασαν το κλίμα της ομάδας πολύ πριν από την έναρξη του Μουντομπάσκετ, με αφορμή τη σύρραξη στον αγώνα με τη Σερβία. Μπορεί η Εθνική να ξεπέρασε ανώδυνα την απουσία του Φώτση και του Σχορτσανίτη, αλλά ο εκνευρισμός ήταν έκδηλος με όλα τα συμπαρομαρτούντα του. Μετά τον αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού ο Καζλάουσκας μάζεψε τους Έλληνες δημοσιογράφους και είπε το εξής: «Κάνετε κι εσεις ό,τι μπορείτε, σας παρακαλώ. Πρέπει επιτέλους να σταματήσει ο πόλεμος ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στον Ολυμπιακό και να μην πληρώνει τα σπασμένα η Εθνική ομάδα. Χρειάζεται να κάνουμε εκεχειρία όπως συνέβαινε στην αρχαία Ελλάδα».

- Το περίεργο κλίμα το οποίο κουβάλησε η ελληνική αποστολή στο ταξίδι της στην Άγκυρα επηρέασε την ατμόσφαιρα στο γήπεδο, στον πάγκο, στα αποδυτήρια και στο ξενοδοχείο, με αποτέλεσμα οι παρεξηγήσεις και οι φασαρίες να βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Ο Σχορτσανίτης αντέδρασε άσχημα για ψύλλου πήδημα (και έπεσε πάνω του για να τον ηρεμήσει ο Κακιούζης), ο Βουγιούκας αρνήθηκε να μπει αλλαγή στα τελευταία λεπτά και πάει λέγοντας...
- Στην πρεμιέρα του Μουντομπάσκετ, ο Διαμαντίδης τσακώθηκε με τον Αμερικανό προπονητή των Κινέζων. Σε αντίθεση με τον επιφανή συμπατριώτη του Ρούντι Τομζάνοβιτς (βλέπε 2006) ο Μπομπ Ντόνγουολντ είχε δηλώσει την παραμονή ότι ο Διαμαντίδης δεν είναι καλός σουτέρ και την επόμενη μέρα έπαιξε επί σαράντα λεπτά ζώνη! Ήταν φανερό ότι ακόμη και σε αυτή την αμυντική τακτική είχε δώσει εντολή στους παίκτες του να τον αφήνουν να σουτάρει ελεύθερος και σαν να μην έφτανε αυτό σε μια φάση που περνούσε μπροστά από τον πάγκο του... την είπε κιόλας! Ο Δημήτρης του απάντησε αναλόγως και του αφιέρωσε το πρώτο τρίποντο που έβαλε, σε μια βραδιά στην οποία συνολικά σούταρε 3 στα 13!
- Από την αρχή του Τουρνουά ο Καζλάουσκας ζητούσε επιμόνως από τον Σπανούλη (και το τόνιζε κιόλας στις δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ) να σουτάρει και να μην αφήνει ανεκμετάλλευτες τις ευκαιρίες που είχε. Ο «V-Span» εμφανιζόταν διστακτικός στην αρχή, αλλά οργίασε στο ματς με το Πουέρτο Ρίκο, στο οποίο σημείωσε 28 πόντους, που αποτελούν ατομικό ρεκόρ στην καριέρα του στην Εθνική.
- Το βράδυ της 2ας Σεπτεμβρίου αποδείχτηκε για άλλη μια φορά πως ο σκοπός δεν αγιάζει πάντοτε τα μέσα και όλα όσα συνέβησαν στον αγώνα με τη Ρωσία μετέτρεψαν την επίσημη αγαπημένη σε επίσημη... διχασμένη, όπως ήταν ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας «Goal News». Στη... σύσκεψη που έκαναν μεταξύ τους οι παίκτες της Εθνικής έκριναν ως συμφέρουσα την ήττα από τη Ρωσία, ώστε να αποφευχθούν τα «σταυρώματα» με τους Ισπανούς στην πρώτη διασταύρωση και με τους Αμερικανούς. Αλλά, φευ, «της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά», αν και στην προκειμένη περίπτωση η ανατροπή των πραγμάτων ήταν τόσο άμεση που της νύχτας τα καμώματα τα είδε η ίδια νύχτα και ξεκαρδίστηκε! Ενώ λοιπόν (σε πείσμα των δηλώσεων των παικτών και του προπονητή ότι τάχα θα παίξουν με μοναδικό στόχο τη νίκη) η ελληνική ομάδα κάθισε να χάσει από τη Ρωσία (69-73), η Νέα Ζηλανδία προκάλεσε αποπληξία με τη νίκη της επί της Γαλλίας και ο συνδυασμός αυτών των αποτελεσμάτων έφερνε σούμπιτη την Ισπανία στο δρόμο της Εθνικής!
- Η εικόνα της ελληνικής ομάδας στον αγώνα με τη Ρωσία μαρτυρούσε τις προθέσεις της και προτού καν ακουστεί η κόρνα της λήξης άρχισαν τα όργανα! Ενώ ο Γιάννης Μπουρούσης κατευθυνόταν προς τα αποδυτήρια, τον πλησίασε ο (προπονητής της Τουρκίας) Μπόγκνταν Τάνιεβιτς και του είπε με ειρωνικό ύφος «Πάλι διαλέξατε αντίπαλο;». Ακολούθησε ένας έντονος διάλογος, που ωστόσο ήταν πταίσμα μπροστά στα επιγενόμενα. Την ίδια στιγμή στη μικτή ζώνη ο Ντέηβιντ Μπλατ ξεσπάθωνε κατά πάντων και εξαπέλυε τον δικό του «Φιλιππικό» λόγο: «Δούλεψα στην Ελλάδα (ΣΣ: Αρης) και αγαπάω τη χώρα και τους ανθρώπους της, αλλά αυτό που έγινε σήμερα ήταν μια μεγάλη ντροπή. Ντρέπομαι γι αυτούς που ντροπιάζουν το ελληνικό μπάσκετ. Δεν νοείται να παίζει με αυτόν τον τρόπο η Εθνική ομάδα της Ελλάδας. Εγώ από την πλευρά μου είμαι υπερήφανος για την ομάδα μου, διότι σεβαστήκαμε και τη χώρα την οποία εκπροσωπούμε, και τη διοργάνωση, και τους εαυτούς μας και το ίδιο το παιχνίδι. Ο Φώτσης δεν έπαιξε λόγω τραυματισμού, αυτό είναι σεβαστό! Οταν όμως βγαίνεις να παίξεις, πρέπει να παίζεις στ' αλήθεια κι όχι να πετάς επίτηδες την μπάλα από τη γραμμή των βολών στη στεφάνη. Τι στο διάολο ήταν αυτά που έγιναν; Δεν ξέρω ποιος πήρε αυτή την απόφαση και δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν προσωπικά. Εμείς έχουμε ήσυχη τη συνείδηση μας και θα κοιμηθούμε κανονικά απόψε... »
- Εδώ βεβαίως ισχύει το «ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω»! Μπορεί η ελληνική ομάδα να έκανε... κοκοκό, αλλά κι οι Ρώσοι δεν φάνηκαν πολύ φανατικοί με την ιδέα της νίκης! Ο Μπλατ δεν χρησιμοποίησε καθόλου την αγαπημένη του ζώνη προσαρμογής, ενώ έδωσε χρόνο συμμετοχής στον Ζουκανιένκο και στον Κολέσνικοφ, που μέχρι τότε δεν είχαν παίξει καθόλου! Η στάση του νυν προπονητή των Καβαλίερς χαρακτηρίστηκε υποκριτική και ο Καζλάουσκας έσπευσε να του απαντήσει σε μια προσπάθεια αποκατάστασης της θιγείσας υπόληψης της Εθνικής: «Τι σημαίνει ότι δεν δείξαμε σεβασμό; Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι εννοούσε ο Μπλατ, το μόνο που έχω να πω είναι ότι χάσαμε διότι παίξαμε άσχημα. Και το Πουέρτο Ρίκο έπαιξε εκπληκτικά με την Τουρκία, αλλά έχασε από την Ακτή Ελεφαντοστού. Αρχίζω να σκέπτομαι ότι ο κόουτς Μπλατ ήθελε να χάσει αυτό το ματς κι επειδή νίκησε, καταλήφθηκε από εκνευρισμό! Εάν μπούμε σε αυτή τη λογική, τότε, συγνώμη, αλλά αρχίζουμε να μιλάμε για... μαλακίες. Στο κάτω κάτω δεν είναι σίγουρο ότι θα αποφύγουμε την Ισπανία. Ποιος ξέρει, μπορεί να νικήσει η Νέα Ζηλανδία τη Γαλλία και να παίξουμε με την Ισπανία» κατέληξε ο Καζλάουσκας και λίγη ώρα αργότερα αισθάνθηκε απολύτως δικαιωμένος διότι το απευκταίο ενδεχόμενο το οποίο είχε επικαλεσθεί, έγινε μια δυσάρεστη πραγματικότητα!

- Ο προημιτελικός με την Ισπανία, στον οποίο η ελληνική ομάδα ηττήθηκε και αποχαιρέτησε νωρίς, άδοξα και με πολλή γκρίνια αυτή τη διοργάνωση έμελλε να σηματοδοτήσει τον αποχαιρετισμό στα όπλα για τον Διαμαντίδη. Ο διεθνής γκαρντ αποκάλυψε την ειλημμένη απόφαση του στα αποδυτήρια και την ανακοίνωσε μετά τη λήξη του αγώνα στη μικτή ζώνη, μπροστά στην κάμερα της ΕΡΤ. «Είμαι ευτυχισμένος που έζησα όλο αυτό το υπέροχο ταξίδι εδώ και εννέα χρόνια, αλλά ο κύκλος κλείνει απόψε. Όλα αρχίζουν και όλα τελειώνουν κάποια στιγμή» είπε τότε ο Διαμαντίδης που παρά τις πολλές μεταγενέστερες απόπειρες να μεταπεισθεί, δεν αναθεώρησε την απόφαση του.
- Οι πρωταθλητές Ευρώπης (του 2009), Ισπανοί πέταξαν έξω την Ελλάδα, αλλά την πάτησαν μεγαλοπρεπώς στον προημιτελικό με τη Σερβία. Σε αυτόν τον αγώνα τους «κάρφωσε» ο Μίλος Τεόντοσιτς με το απίθανο τρίποντο που εξαπέλυσε από τα εννέα μέτρα στα τρία δευτερόλεπτα (92-89), σε μια φάση στην οποία ο Σέρτζιο Σκαριόλο δεν ζήτησε φάουλ. «Θα κάναμε φάουλ εάν η μπάλα πήγαινε στα χέρια δυο συγκεκριμένων παικτών, που δεν μπορώ να τους κατονομάσω, επειδή είναι εύστοχοι στις βολές. Η μπάλα πήγε στον Τεόντοσιτς και επιλέξαμε να παίξουμε καθαρή άμυνα, αλλά την πατήσαμε»! Σε αυτό το ματς έδωσε ρεσιτάλ τακτικής και κοουτσαρίσματος ο Ιβκοβιτς ο οποίος αιφνιδίασε τους Ισπανούς παίζοντας άμυνα ζώνης 2-3, ενώ μέχρι τότε χρησιμοποιούσε συνεχώς  man to man με αλλαγές.
- Ο Μπλατ έγινε και πάλι το κεντρικό πρόσωπο, με αφορμή τον προημιτελικό ανάμεσα στη Ρωσία και τις ΗΠΑ. Λογικό, λογικότατο, καθώς ήταν εξ ορισμού μοναδικό και ως εκ τούτου πολύ ιντριγκαδόρικο το γεγονός ότι ένας Αμερικανός καθοδηγούσε τους Ρώσους κόντρα στην Εθνική ομάδα των ΗΠΑ. Την παραμονή, αλλά και μετά το ματς ο Μπλατ περικυκλώθηκε από ...μιλιούνια δημοσιογράφων τους οποίους καθήλωσε με τη ρητορική ευφράδεια του, ανατρέχοντας στην παιδική ηλικία του, στον σκανδαλώδη τελικό του Ολυμπιακού Τουρνουά του 1972 (για τον οποίο, ευρισκόμενος στη μέση και προς χάριν της διπλωματίας και των ισορροπιών τα μάσησε, ευρισκόμενος στη μέση), στις σπουδές του στο Πρίνστον, στη μετακόμιση του στο Ισραήλ, στην εποχή του ψυχρού πολέμου κοκ.
- Σκανδαλώδης υπήρξε και ο ημιτελικός εκείνου του Μουντομπάσκετ ανάμεσα στην Τουρκία και στη Σερβία (83-82), μάλιστα έφερε σε ευθεία αντιπαράθεση και με οξείς χαρακτηρισμούς τον Τάνιεβιτς και τον Ιβκοβιτς. Τέσσερα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη ο Βελίτσκοβιτς έκανε το 81-82 σε μια φάση στην οποία δεν δόθηκε φάουλ. Στο καπάκι ο Κερέμ Τουντσερί πρόλαβε να σκοράρει σε μια φάση στην οποία πάτησε τη γραμμή, αλλά οι διαιτητές δεν καταλόγισαν την παράβαση. Στο μισό δευτερόλεπτο που απέμενε ο Ντούντα σχεδίασε την τέλεια επίθεση (!) και η μπάλα έφτασε με πάσα alley hoopστον Βελίτσκοβιτς που πρόλαβε να σουτάρει, αλλά ο Ερντέν αλλοίωσε την προσπάθεια του!
- Στον έτερο ημιτελικό οι Αμερικανοί επιβλήθηκαν των Λιθουανών, ενώ στον τελικό νίκησαν με 81-64 τους οικοδεσπότες και πέτυχαν το περιβόητο redeem! Δυο χρόνια νωρίτερα στο Πεκίνο είχαν επιστρέψει στον θρόνο των Ολυμπιακών αγώνων μετά από μια οκταετία, ενώ στο Μουντομπάσκετ η εξιλέωση άργησε πολύ περισσότερο: οι Αμερικανοί είχαν στεφθεί πρωταθλητές κόσμου το 1994 στο Τορόντο, ακολούθησαν τα φιάσκα του 1998, του 2002 και του 2006 και χρειάστηκε να περάσουν 16 χρόνια για να λυτρωθούν! Όπως και το 2008 μάλιστα, με το που ακούστηκε η κόρνα της λήξης, έγιναν όλοι μαζί ένα κουβάρι και πανηγύριζαν ξέφρενα βάζοντας σε αυτή τη διαδικασία και τον Νταγκ Κόλινς. Η κίνηση τους είχε συμβολικό χαρακτήρα, διότι ο επί σειρά ετών προπονητής ομάδων του ΝΒΑ και τότε τηλεσχολιαστής του NBC, ήταν εκείνος ο οποίος στον περιβόητο τελικό του 1972 στο Μόναχο είχε βάλει τις δυο βολές, πριν από τη διπλή επανάληψη των τριών δευτερολέπτων και το καλάθι του Αλεξάντερ Μπέλοφ (51-50), που σφράγισε τη μεγαλύτερη έκπληξη στα χρονικά του παγκοσμίου μπάσκετ.

- Πρώτος σκόρερ, πολυτιμότερος παίκτης, άνθρωπος-ορχήστρα, σούπερ σταρ και ό,τι άλλο βάλει ο ανθρώπινος νους, αναδείχθηκε ο Κέβνιν Ντουράντ. Το ρόστερ των Αμερικανών δεν διεκδικούσε δάφνες για την ποιότητα του και πάντως ήταν το χειρότερο από κάθε άλλο επί ημερών Dream Teams, αλλά ο «ΚD» το έκανε να φαίνεται διαστημικό. Οι εμφανίσεις του ήταν τόσο συναρπαστικές, οργιώδεις και φαντασμαγορικές που δεν ένιωσα καμιά ενοχή, όταν αποφάσισα σε ένα άρθρο μου, μετά τον ημιτελικό με τη Λιθουανία (στον οποίο ο φόργουορντ των Θάντερ είχε 38 πόντους με 9/13δ., 5/12τρ., 5/5β., 9 ριμπάουντ και 2 ασίστ) να βάλω τίτλο «Ο οργασμός του Ντουράντ»!
- Πέρα από τη φιλική σχέση η οποία κρατά εδώ και είκοσι χρόνια (από τότε που τον γνώρισα, τις προσωπικά, τις παραμονές των τελικών ΠΑΟΚ-Στεφανέλ Τριέστε), τρέφω μεγάλο σεβασμό και αληθινή λατρεία για τον Τάνιεβιτς. Στο Μουντομπάσκετ του 2010, ο «Μπόσια» μόλις είχε επιστρέψει στη δράση, αφήνοντας πίσω του τον καρκίνο στο παχύ έντερο και η αλληγορική και αυτοσαρκαστική εξομολόγηση του υπήρξε στ αλήθεια συγκλονιστική: «Είναι σαν να παίζω εκτός έδρας, χρεωμένος με τέσσερα φάουλ από τα πρώτα λεπτά και οι διαιτητές με ψάχνουν για να μου χρεώσουν το πέμπτο και να με ξαποστείλουν, αλλά τους ξεγλιστράω, χωρίς να λουφάρω στην άμυνα»! Συν τοις άλλοις εκείνες τις μέρες ο Τάνιεβιτς είπε το περίφημο «μη μου μιλάτε για Σέρβους, Κροάτες, Σλοβένους, Μαυροβούνιους και τα λοιπά, διότι , διότι εγώ είμαι, νιώθω και μέχρι να πεθάνω θα συστήνομαι ως Γιουγκοσλάβος». Ενας δεδηλωμένος ακραιφνής Γιουγκοσλάβος ο οποίος εάν δεν λανσάρησε ο ίδιος, σίγουρα υποστήριξε όσο κανείς άλλος τον όριο της «Yugonostalgia»!
- Στον πάγκο της Εθνικής Τουρκίας βρισκόταν ως ασίσταντ του «Μπόσια» ο Ρολάντο Μπλάκμαν, που μαζί με τον Μποντιρόγκα είχαν οδηγήσει τη Στεφανέλ Μιλάνο (με προπονητή τον Τάνιεβιτς) σε τρεις επικές ανατροπές έδρας και στην κατάκτηση του ιταλικού πρωταθλήματος το 1996. Ενα βράδυ πέρασα από το ξενοδοχείο για να τα πούμε και ο άλλοτε παίκτης της ΑΕΚ, που επιφύλασσε μια έκπληξη: «Πάμε να φάμε και θα ΄χω μαζί μου κι έναν φίλο μας» μου είπε και τον ακολούθησα χωρίς δισταγμό. Φτάσαμε σε ένα εστιατόριο και ποιον να δω; Τον (συμπαίκτη του στην ΑΕΚ της σεζόν 1994-95), τον ένα και μοναδικό Μίρκο Μιλίτσεβιτς, που εκείνο το βράδυ έφαγε ακόμη και τα κουφώματα του εστιατορίου!
- Από τα μεγάφωνα στο γήπεδο έπαιζε διαρκώς ο ύμνος της εθνικής Τουρκίας, το «Dev Adam» (οι δώδεκα μεγάλοι άνδρες), που συνειρμικά μας γύριζε εννέα χρόνια πίσω: στο Ευρωμπάσκετ του 2001, στο οποίο η μεν Τουρκία είχε ξαναπαίξει στον τελικό (με τη Γιουγκοσλαβία, η δε Ελλάδα είχε αποτύχει και πάλι οικτρά!
- Τρομερή εμπειρία το να μπαίνεις σε ένα ταξί και ο οδηγός να κρατά στο ένα χέρι το τσιγάρο, στο άλλο το κινητό τηλέφωνο, να κουμαντάρει το τιμόνι πότε με τον αγκώνα και πότε με το γόνατο, να γκαζώνει ασταμάτητα στον παραλιακό δρόμο της Πόλης και κάθε φορά που έπαιρνε τις στροφές με χίλια, να γυρίζει και να αυτοθαυμάζεται με μια λέξη την οποία μάλιστα τόνιζε και την έλεγε παρατεταμένα: «Σουμάααααχεεεεερρρρρ»! Ευτυχώς που δεν πάθαμε και τίποτε», κατά πως λέει και το ανέκδοτο!




*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο Αλαφούζος, ο Τζίγγερ και η Μενεγάκη!!

O θρυλικός Αποδυτηριάκιας αποκαλύπτει στον sportdog για ποιο λόγο συναντήθηκαν και συνέφαγαν ο πρώην και ο νυν του Παναθηναϊκού... Για ποιο λόγο συναντήθηκαν και συνέφαγαν ο πρώην και ο νυν του Παναθηναϊκού; Εδώ σε θέλω. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ Τζίγγερ Βαρδινογιάννης και Γιάννης Αλαφούζος, σε προγραμματισμένο ραντεβού κι όχι τυχαία και συμπτωματική επαφή, τα είπαν σε ατμόσφαιρα αρκετά ευχάριστη. Ναι, αλλά γιατί; Δεν λέει κάτι συγκεκριμένο το ρεπορτάζ.
Τι να μας πει το ρεπορτάζ; Το ρεπορτάζ λέει αυτά που του λένε να πει. Αυτά που του λένε να διαρρεύσει. Άρα; Επειδή το θέμα είναι σοβαρό, τα βάζεις κάτω τα πράγματα.
Αν δεν ήταν σοβαρό δεν θα τα λέγανε στο βιζαβί. Υπάρχουν και τηλέφωνα, όπως να χρησιμοποιούνταν ένας μεσολαβητής. Οι δυο τους, όμως, το θεώρησαν επιβεβλημένο να τα πουν, μάλιστα σε χώρο δημόσιο, σε σημείο εμφανέστατο, όπως είναι το εστιατόριο του Hilton. Όχι, μυστικά. Γιατί; Πιθανόν να ήθελαν, τουλάχιστον ο ένας, να δημοσιοποιηθεί η συνάντησή τους.
Αν, δηλαδή, τα έλεγαν σε χώρο ιδιωτικό, δεν είναι σίγουρο ότι θα γινόντουσαν πιστευτοί, ότι πράγματι είχαν συνάντηση ο πρώην ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και το σημερινό αφεντικό.
Κατ' αρχήν. Είμαστε στην αρχή του ρεπορτάζ. Ποιου ρεπορτάζ; Αυτό που κατεβάζει το κεφάλι μας. Η σκέψη μας. Αυτό είναι το καλύτερο και πιο έγκυρο ρεπορτάζ. Ξεκαθαρίζουμε, λοιπόν.
Ο μεν Βαρδινογιάννης δεν υπάρχει περίπτωση, ΟΥΤΕ ΜΙΑ, να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό. Ούτε και να μπλεχτεί από μακρυά. Ένα το κρατούμενο. Ο δε Αλαφούζος ούτε καν σκέπτεται να εγκαταλείψει την ομάδα. Δύο τα κρατούμενα.
Το τρίτο κρατούμενο είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα που να συνδέει εκτός Παναθηναϊκού τους δύο άνδρες. Καμμία μπίζνα. Κανένα πλάνο προσεχούς συνεργασίας. Να, όμως, που δύο πολυάσχολοι, οι οποίοι δεν συνδέονται με φιλία, βρέθηκαν να χαλαρώνουν σε εμφανές σημείο στο κέντρο της Αθήνας.
Να πεις ότι δεν τους ξέρει ο κόσμος; Πιο γνωστός από την Σία Κοσιώνη είναι ο Αλαφούζος και ο Τζίγγερ από την Τατιάνα Στεφανίδου, ίσως και από την Ελένη Μενεγάκη που εκτός από το κανάλι την βλέπεις στο ciao και στην espresso.
Τώρα που το σκέπτομαι. Ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού είχε αποποιηθεί το πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ που σήμερα βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Παναθηναϊκής Συμμαχίας. Τι είδους “εκκρεμότητα” μπορεί να παίζει μετά από τόσο καιρό, αν βέβαια πρόκειται περί αυτού.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. Γιατί ο Παναθηναϊκός είχε ελληνοποιήσει τον Ρουμάνο αρχιπαικταρά Χάτζι κι όμως ποτέ δεν τον πήρε, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr, με αφορμή το σημερινό φιλικό με την ομάδα του Βιτορούλ

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη είχε πάντα σχέσεις με την Ρουμανία και κόσμο που δούλευε για τον όμιλο της Motor Oil στα τρία λιμάνια του Δούναβη, Γαλάτσι, Βραϊλα και Κωνστάντζα. Ήταν επόμενο αυτές οι εμπορικές, οι επιχειρηματικές σχέσεις να είχαν και την προέκτασή τους στο ποδόσφαιρο. Με την ευκαιρία του σημερινού φιλικού του Παναθηναϊκού με τη ρουμάνικη ομάδα την οποία ίδρυσε ο Χάτζι και αγωνίζεται ο γιος του, ας θυμηθούμε κάποια περασμένα που μάλλον αξίζουν τον κόπο.
Για μήνες κράτησε το σήριαλ της μεταγραφής του “Μαραντόνα των Καρπαθίων” Γκεόργκι Χάτζι στον Παναθηναϊκό, χωρίς ποτέ η μετακίνηση αυτή να πραγματοποιηθεί, παρ' ότι είχε παίξει σε αμέτρητα πρωτοσέλιδα. Ο Στέφαν Κόβατς, άλλοτε προπονητής του Άγιαξ, της εθνικής Γαλλίας, του Παναθηναϊκού, είχε εισηγηθεί την “εκ των προτέρων” ελληνοποίηση της μεγάλης βεντέτας της Στεάουα Βουκουρεστίου.
Πράγματι, ο έμπιστος δικηγόρος των Βαρδινογιάννηδων Γιώργος Δραμουντάνης φρόντισε ο Χάτζι να δηλωθεί σαν παραμύθι φούρναρης ελληνόπουλο σε κάποια κοινότητα του νομού Μαγνησίας, ότι είναι εγγραμένος δέκα χρόνια πρν. Ο παίκτης πήρε πράγματι την υπηκοότητα αλλά στον Παναθηναϊκό δεν ήρθε ποτέ. Έπαιξε στην Ρεάλ, στην Μπαρτσελώνα, πήρε το κύπελλο ΟΥΕΦΑ με την Γαλατά Σαράι, όμως στην Αθήνα δεν ήρθε ποτέ. Γιατί; Τα λεφτά.
Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης σχεδόν την είχε τελειώσει την μεταγραφή, λόγω των διασυνδέσεων του με όλο το σύστημα ποδοσφαίρου στην Ρουμανία. Και όπως του είχαν κοστίσει πάμφθηνα, μόνον κάτι χαρτζηλίκια, για να πάρει Ντουρονικολάε, Λούπου από Ρουμανία, ήταν σίγουρος ότι κάπως έτσι, έστω κάτι περισσότερα, θα χρειαζόντουσαν για τον 49χρονο σήμερα Χάτζι. Να, όμως, που δεν έβαζε την υπογραφή του, για να κλείσει και τυπικά η μεταγραφή Χάτζι, ο Ρουμάνος παράγοντας που ήθελε να πιάσει μια και έξω την καλή.

*Πηγή: sportdog.gr*

Ο Κόκε πληρώνει τον Άρη, αλλά…!!

Ο Άρης δικαιώθηκε στη δικαστική κόντρα που είχε με τον Κόκε, αλλά ενδέχεται να μην λάβει το μεγάλο ποσό που του επιδικάστηκε λόγω διάλυσης της ΠΑΕ!

Ο Κόκε πληρώνει τον Άρη, αλλά…
Νικητής αναδείχθηκε η ΠΑΕ Άρης στη δικαστική διαμάχη που είχε με τον Κόκε. Ο Ισπανός επιθετικός είχε προσφύγει το CAS ζητώντας να μην πληρώσει τα χρήματα τα οποία όρισε το συμβόλαιο που είχε με την ομάδα όταν εκείνος αποχώρησε με προορισμό την Ντιναμό Χιούστον.

Το διαιτητικό αθλητικό δικαστήριο απέρριψε το σχετικό αίτημα του Σέρχιο Κόκε ο οποίος καλείται να καταβάλλει το ποσό των 710.000 ευρώ στην ΠΑΕ μέσα στις επόμενες 30 ημέρες.

Ωστόσο, τα πράγματα γίνονται περίπλοκα από την στιγμή που έχει αποφασισθεί η συμμετοχή της ομάδας στην Γ’ Εθνική και ταυτόχρονα τη διάλυση της ΠΑΕ.

Ο Άρης δεν θα μπορέσει να λάβει τα χρήματα καθώς ο Ισπανός ποδοσφαιριστής οφείλει χρήματα στην εταιρεία.

Οι υπεύθυνοι της ομάδας θα εξετάσουν άμεσα την περίπτωση για να δουν τις επιλογές που έχουν. Μία από αυτές είναι και εκείνη που έκανε η ΑΕΚ στην περίπτωση της «κόντρας» της με τον Μάκη Ψωμιάδη. Τα χρήματα αυτά να τα συμπεριλάβει στην εκκαθάριση και έτσι οι 710.000 ευρώ να καταλήξουν στο Κράτος μειώνοντας το ποσό το οποίο οφείλει η ΠΑΕ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Κανένα θέμα με Αθανασιάδη!

Οι φήμες για ενδιαφέρον της ΑΕΚ για την απόκτηση του Στέφανου Αθανασιάδη αφήνουν… παγερά αδιάφορους τους «κιτρινόμαυρους» που δεν ασχολούνται με τον Έλληνα επιθετικό.

Κανένα θέμα με Αθανασιάδη
Κανένα θέμα δεν υπάρχει με τον Στέφανο Αθανασιάδη και την ΑΕΚ.

Σημερινά δημοσιεύματα από τη Θεσσαλονίκη ήθελαν τον «Δικέφαλο» να εξετάζει έντονα την περίπτωση του επιθετικού του ΠΑΟΚ, ο οποίος συζητά για νέο συμβόλαιο με τους «ασπρόμαυρους».

Οι άνθρωποι της ομάδας όμως επεσήμαναν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει μην μπαίνοντας -μάλιστα- στη διαδικασία να διαψεύσουν και επίσημα τη φημολογία αυτή.

Μάλιστα, πρέπει να επισημανθεί πως βάσει των τελευταίων πληροφοριών έχει βρεθεί «γέφυρα επικοινωνίας» μεταξύ του ΠΑΟΚ και του παίκτη και πως γρήγορα θα τακτοποιηθεί το ζήτημα της υπογραφής του νέου συμβολαίου του Αθανασίαδη. *Πηγή: sport-fm.gr*

Με αύρα... Φερούζ!

Μία… ιδέα από τις ικανότητες του Ισλάμ Φερούζ θα πάρουν στον ΟΦΗ στο σημερινό φιλικό κόντρα στον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο (19:30).

Με αύρα... Φερούζ
Το ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΟΦΗ θα πραγματοποιήσει σήμερα ο Ισλάμ Φερούζ κόντρα στον Εργοτέλη.

Το φιλικό… ντέρμπι (19:30) θα είναι μια καλή ευκαιρία για τους ανθρώπους του ΟΦΗ να αξιολογήσουν την αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο 18χρονος επιθετικός.

Βέβαια, ο Τζενάρο Γκατούζο δεν θα έχει στην διάθεση του για φιλική αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στο Παγκρήτιο -κεκλεισμένων των θυρών- τους Πετρόπουλο, Σίσιτς, Αρτόλα, Μεϊτέ, Μιλιάζες, Λόρια, Δαμιανάκη, Αγριμάκη.

Οι υπόλοιποι συν τους Μπολάκη, Μανιδάκη, Μαραθιανό, Ρουσάκη από την Κ-20 έχουν συμπεριληφθεί στα πλάνα του Ιταλού τεχνικού.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ξεκαθαρίζει για Βούκιτς!

Πενήντα – πενήντα είναι αυτή τη στιγμή οι πιθανότητες ο Ζβόνιμιρ Βούκιτς να συνεχίσει την καριέρα του στη Βέροια, η οποία ενδιαφέρεται και για τον Κοστίν Λάζαρ.

Ξεκαθαρίζει για Βούκιτς
Τα πάντα ανοιχτά είναι όσον αφορά το ενδιαφέρον της Βέροιας για την απόκτηση του Ζβόνιμιρ Βούκιτς.

Οι συζητήσεις με τον Σέρβο επιθετικό έγιναν σε πολύ καλό κλίμα και δεν υπάρχει κάποια διαφορά στο οικονομικό, αλλά οι διοικούντες δεν έχουν αποφασίσει αν θα προχωρήσουν σε συμφωνία μαζί του.

Παράλληλα, ενδέχεται να παίξει για τη «βασίλισσα του Βορρά» και ο πρώην συμπαίκτης του στον ΠΑΟΚ, Κοστίν Λάζαρ.

Ο Ρουμάνος μέσος παραμένει χωρίς ομάδα, από τότε που έφυγε από τον «Δικέφαλο του Βορρά».*Πηγή: sport-fm.gr*

Mundobasket 2014 - Οι κορυφαίοι της πρώτης φάσης!! (pics)

Λίγο πριν ξεκινήσει η… μάχη των νοκ άουτ στο Mundobasket 2014 το gazzetta.gr παρουσιάζει τους κορυφαίους της πρώτης φάσης ανά στατιστική κατηγορία.
Σε κάθε μεγάλη διοργάνωση τα πάντα κρίνονται στις νοκ άουτ αναμετρήσεις και άπαντες περιμένουν το τζάμπολ του πρώτου χρονικά αγώνα της φάσης των «16» ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Μεξικό. Η πρώτη φάση όμως μας βοήθησε να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα για τις ομάδες, αλλά και για τους παίκτες που παίρνουν μέρος στο τουρνουά. Αλήθεια, ποιοι έχουν ξεχωρίσει; Ποιος είναι πρώτος σκόρερ και ποιος πρώτος στη λίστα με τα ριμπάουντ; Το gazzetta.gr παρουσιάζει τους κορυφαίους ανά στατιστική κατηγορία.
Με 22 πόντους ανά αγώνα ο JJ Μπαρέα (Πουέρτο Ρίκο)... φιγουράρει πρώτος στη λίστα με τους σκόρερ του Mundobasket 2014. Στη δεύτερη θέση ο Λούις Σκόλα (Αργεντινή), ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Άντρεϊ Μπλατς (Φιλιππίνες), Πάου Γκασόλ (Ισπανία) και Φραντσίσκο Γκαρσία (Δομινικανή Δημοκρατία). Ο παίκτης με το μεγαλύτερο ποσοστό στα σουτ τριών πόντων είναι ο Γιουσκεβίτσιους (Λιθουανία) με 70.6%, με τους Γκαρσία (Δομινικανή Δημοκρατία) και Ίνγκλις (Αυστραλία) να τον ακολουθούν και τον Κώστα Καϊμακόγλου στην 5η θέση.
<a href='http://openx2.clients.mediacdn.com/www/delivery/ck.php?n=aef9ec70&amp;cb=INSERT_RANDOM_NUMBER_HERE' target='_blank'><img src='http://openx2.clients.mediacdn.com/www/delivery/avw.php?zoneid=3&amp;cb=INSERT_RANDOM_NUMBER_HERE&amp;n=aef9ec70&amp;ct0=INSERT_ENCODED_CLICKURL_HERE' border='0' alt='' /></a>
Στα ριμπάουντ ξεχωρίζουν οι Μπλατς (Φιλιππίνες), Ντιένγκ (Σενεγάλη) και Χαντάντι (Ιράν), με τον Γιάννη Μπουρούση να βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 10 «σκουπίδια» κατά μέσο όρο ανά αγώνα. Πρώτος στις τάπες είναι ο Λι (Κορέα), ενώ στις ασίστ την κορυφή μοιράζονται οι Κόπονεν (Φινλανδία) και Ρούμπιο (Ισπανία), με τον Νίκο Ζήση να βρίσκεται στην 6η θέση με 4.6 τελικές πάσες ανά παιχνίδι.
Πρώτος… κλέφτης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 μέχρι τώρα είναι ο Ρούμπιο (Ισπανία), με τον Χάρντεν (ΗΠΑ) να ακολουθεί στη λίστα, ενώ εκείνος που κάνει τα περισσότερα λάθη κατά μέσο όρο είναι ο Μπλατς (Φιλιππίνες).
Δείτε αναλυτικά στο Gallery:

είτε αναλυτικά στο Gallery:
Πόντοι
Ριμπάουντ
Ασίστ
Κλεψίματα
Τάπες
Τρίποντα
Λάθη

*Πηγή: gazzetta.gr*

Βραζιλία-Κολομβία 1-0: Η... εκδίκηση του Νεϊμάρ!! (video)

Δύο μήνες μετά το επεισοδιακό παιχνίδι της Βραζιλίας με την Κολομβία για το Μουντιάλ και τον τραυματισμό του Νεϊμάρ, οι δύο ομάδες συναντήθηκαν ξανά την Παρασκευή, σε φιλική αναμέτρηση που έγινε στο Μαϊάμι.
Ο Βραζιλιάνος άσος, έχοντας ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού του στον σπόνδυλο που του είχε προκαλέσει ένα άτσαλο μαρκάρισμα του Ζουνίνγκα, έπαιξε και σκόραρε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Πριν τον αγώνα, ο Νεϊμάρ και ο Ζουνίνγκα αγκαλιάστηκαν και φάνηκε πως ξεπέρασαν την άτυχη στιγμή.
Πάντως, το παιχνίδι ήταν αρκετά σκληρό, με κλωτσιές και δυνατά μαρκαρίσματα. Η Βραζιλία επικράτησε 1-0, χάρη σε εκτέλεση φάουλ του Νεϊμάρ στο 83’, ο οποίος μάλιστα είχε χριστεί αρχηγός από τον Κάρλος Ντούνγκα.




*Πηγή: onsports.gr*

MLS: «Εξάρα» για Γκάλαξι!! (videos)

Πέμπτη συνεχόμενη νίκη στο MLS πέτυχαν οι Λος Άντζελες Γκάλαξι με επιβλητικό 6-0 επί των Κολοράντο Ράπιντς.
Στα συγκεκριμένα παιχνίδια σημείωσαν δεκαεννέα γκολ μαζί με τα έξι σημερινά, ενώ σε τρεις περιπτώσεις διατήρησαν ανέπαφη την εστία τους επιδεικνύοντας συνεχώς την ανωτερότητά τους απέναντι στις υπόλοιπες ομάδες της βορειοαμερικανικής λίγκας. Απόψε προκάλεσαν και την έβδομη συνεχόμενη ήττα των Ράπιντς, ενώ ο Λάντον Ντόνοβαν συνέχισε τις αριστουργηματικές εμφανίσεις του σημειώνοντας και δύο πέναλτι. Από δύο γκολ σημείωσαν επίσης οι Γκιάζι Ζαρντς και Μπάτζιο Χούσιντιτς.
Δείτε highlights του παιχνιδιού στην επίσημη ιστοσελίδα του MLS.
Παρακάτω οι βαθμολογίες:
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ντι Σι Γιουνάιτεντ
26
46
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
27
42
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
26
36
Τορόντο
25
33
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
26
33
Κολόμπους Κρου
26
33
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
25
31
Σικάγο Φάιρ
25
29
Χιούστον Ντάιναμο
25
28
Μόντρεαλ Ίμπακτ
25
20
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Σιάτλ Σάουντερς
26
51
Λος Άντζελες Γκάλαξι
26
49
Ρέαλ Σολτ Λέικ
26
43
Ντάλας
26
42
Πόρτλαντ Τίμπερς
26
34
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
25
33
Κολοράντο Ράπιντς
27
30
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
24
26
Σίβας ΗΠΑ
26
24
-Οι πρώτες πέντε ομάδες από κάθε περιφέρεια προκρίνονται στα playoffs.







*Πηγή: onsports.gr*

Τέλη Οκτώβρη έτοιμος!!

Ο Μάικλ Ολαϊτάν άρχισε να συμμετέχει δυνατά στις προπονήσεις του Ολυμπιακού και όλοι ελπίζουν ότι θα είναι έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο τέλος Οκτωβρίου.

Τέλη Οκτώβρη έτοιμος!
Ο Μάικλ Ολαϊτάν είναι εδώ! Ο νεαρός επιθετικός έχει αρχίσει τις προπονήσεις στον Ολυμπιακό με στόχο την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση.

Βέβαια, κάτι τέτοιο πρόκειται να γίνει με εξαιρετική προσοχή τόσο από τον ίδιο όσο και από τους υπεύθυνους της ομάδας.

Ο Ολαϊτάν είναι ιδιαίτερα προσεκτικός, ανεβάζει ρυθμούς σιγά-σιγά και πάντα με την επίβλεψη των ειδικών στην ομάδα. Ωστόσο το πιο σημαντικό είναι ότι όλο αυτό το διάστημα στο οποίο ο «μικρός» γυμνάζεται δεν έχει υπάρξει κανένα απολύτως ανησυχητικό σύμπτωμα.

Ο Ολαϊτάν συμμετέχει και στις ασκήσεις και στα διπλά, βάζοντας κάποιες φορές τα πόδια του στη… φωτιά.

Έτσι όπως εξελίσσεται η περίπτωσή του όλοι πιστεύουν ότι η ημέρα που θα πατήσει και πάλι το πόδι του στον αγωνιστικό χώρο είναι κοντά. Εκτιμούν ότι εφόσον συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς τότε θα είναι έτοιμος στα τέλη Οκτωβρίου – αρχές του Νοέμβρη να αγωνιστεί για ένα χρονικό διάστημα.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ρανιέρι: «Παίξτε γρήγορα»

Ταχύτητα. Αυτό είναι που ζητάει ο Κλαούντιο Ρανιέρι από τους Έλληνες διεθνείς στις πρώτες προπονήσεις της Εθνικής από τη στιγμή που ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντά του.

Ρανιέρι: «Παίξτε γρήγορα»
Τα παιχνίδια της Εθνικής Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας μελέτησε προσεκτικά ο Κλαούντιο Ρανιέρι, ώστε να σχηματίσει μία σαφή άποψη για τους διεθνείς.

Σε γενικές γραμμές ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής έμεινε ικανοποιημένος από όσα είδε από την παρουσία της «γαλανόλευκης» στο Μουντιάλ, εκτός από ένα.

Συγκεκριμένα, ο Ιταλός προπονητής διαπίστωσε ότι κάποιοι διεθνείς «ταλαιπωρούσαν» την μπάλα και έκαναν το κάτι παραπάνω, με αποτέλεσμα να χάνουν την κατοχή της ή να προλαβαίνουν οι αντίπαλοι να επιστρέψουν για να υπερασπιστούν τα καρέ τους.

Αυτό, λοιπόν, είναι το πρώτο πράγμα που θέλει να αλλάξει ο Ιταλός. «Θέλω να παίζετε την μπάλα με τη μία. Μην τη βασανίζετε, μην αργείτε να τη δώσετε, θέλω ταχύτητα στην ανάπτυξη για να μην προλαβαίνει να αμυνθεί μαζικά ο αντίπαλος», είναι το μήνυμα του κόουτς στους διεθνείς.

Ο Ρανιέρι δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στο δικό μας παιχνίδι και όχι σε εκείνο με τη Ρουμανία, την οποία αντιμετωπίζουν αύριο το βράδυ στο άδειο – λόγω τιμωρίας – Καραϊσκάκη και θέλει με το «καλησπέρα» να περάσει τη δική του σφραγίδα στην εικόνα της ομάδας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ελλάς διαβασμένη, ποτέ νικημένη!!

«Μάθε τον αντίπαλό σου για να τον εξουδετερώσεις»,λέει μια σοφή ρήση και γι’ αυτό στην Εθνική το’ χουν ρίξει στη μελέτη της Σερβίας εν όψει του «τελικού» στους 16.Τα ατού και οι αδυναμίες των «πλάβι».

Ελλάς διαβασμένη, ποτέ νικημένη
Τίποτα δεν γίνεται τυχαία και το 5-0 στην πρώτη φάση ήρθε για την Εθνική με πολλή και καλή δουλειά. Λεπτομερής ανάλυση του αντιπάλου, άριστο πλάνο και σωστή εκτέλεσή του ήταν το τρίπτυχο που οδήγησε την Εθνική στην επιτυχία στην πρώτη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και το ίδιο θέλει να εφαρμόσει εν όψει του κομβικού αγώνα της Κυριακής με τη Σερβία για τους «16».


Το τεχνικό τιμ της Εθνικής δουλεύει μέρα-νύχτα για την αποκρυπτογράφηση του αντιπάλου. Οι παίκτες είχαν πάρει μια γεύση από τη Σερβία στο φιλικό που έγινε πριν ένα μήνα στο Πο (νίκη με 66-64 με δύο βολές του Βασιλειάδη στο φινάλε), ωστόσο από τότε έχουν αλλάξει πολλά και για τις δύο ομάδες, καθώς η Εθνική τότε δεν είχε Καλάθη και Πρίντεζη, ενώ οι «πλάβι» Τεόντοσιτς και Κρστιτς.

Πού εστιάζει η Εθνική; Η Σερβία είναι ένας πολύ πιο πολύπλοκος αντίπαλος από την Αργεντινή. Κι αυτό γιατί βασίζεται στην κυριολεξία ΚΑΙ στους δώδεκα παίκτες του ρόστερ της. Κανένας δεν είναι περιττός κι απόδειξη αυτού αποτελεί ο χρόνος συμμετοχής. Αυτοί που παίζουν λιγότερο είναι οι εφεδρικοί ψηλοί Στίματς (9,6 λεπτά), Κάτιτς και Μπίρτσεβιτς (9,8), καθώς και ο Κρστιτς (10) που δεν είναι σε καλή κατάσταση μετά το πρόβλημα στο γόνατό του που τον κράτησε εκτός στο μεγαλύτερο κομμάτι της προετοιμασίας. Συνεπώς πρόκειται για μια ομάδα που σε αντίθεση με Κροατία και κυρίως με Αργεντινή, στηρίζεται σε πολλούς παίκτες.

Πάντως σε επίπεδο δημιουργίας σχεδόν όλα αρχίζουν και τελειώνουν στον Μίλος Τεόντοσιτς. Μετά τους τραυματισμούς των Νέντοβιτς και Μίτσιτς, οι επιλογές στη θέση του πλέι μέικερ έχουν περιοριστεί πολύ (ο Μπογκντάνοβιτς και ο Μάρκοβιτς είναι περισσότερο για τη θέση «2», ενώ ο Γιόβιτς της Ραντνίτσκι είναι «άγουρος») και οι «πλάβι» εξαρτώνται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τον γκαρντ της ΤΣΣΚΑ και τα… φεγγάρια του. Πάντως μέχρι τώρα κάνει αρκετά καλό τουρνουά με 10,4 πόντους (77,8% δίποντα, 44,4% τρίποντα), 2,2 ριμπάουντ, 4,2 ασίστ και 3 λάθη κατά μέσο όρο σε 25,4 λεπτά ανά αγώνα.

Το σκορ αποτελεί περισσότερο ευθύνη του Τεόντοσιτς και του Μπογκντάνοβιτς στα γκαρντ, του Μπιέλιτσα στις θέσεις των φόργουορντ και του Ραντούλιτσα στη ρακέτα. Ο 26χρονος σέντερ, συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο φέτος στους Μπακς, έχει αρπάξει από τα μαλλιά την ευκαιρία με το πρόβλημα του Κρστιτς και έχει εξελιχθεί σε κολόνα της ομάδας. Είναι ικανότατος επιθετικός, επικίνδυνος κοντά στο καλάθι αλλά και μακριά από αυτό, ενώ είναι και πρώτος σκόρερ της ομάδας του (14,2π. ανά αγώνα). Πάντως η άμυνα δεν είναι το… φόρτε του και γενικώς η front line της Σερβίας δεν διακρίνεται για την ταχύτητά της.

Η Εθνική μπορεί να υστερεί σε κορμιά, αφού ο Σάσα Τζόρτζεβιτς έχει στη διάθεσή του ψηλά γκαρντ, αθλητικά φόργουορντ και δυνατούς ψηλούς, ωστόσο έχει μεγάλο πλεονέκτημα στην ταχύτητα και είναι δεδομένο πως θα προσπαθήσει να «χτυπήσει» και τη Σερβία εκεί.

Το μενού της ημέρας περιλαμβάνει απογευματινή προπόνηση και νωρίτερα θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου. Διαφορετικό πρόγραμμα έχουν οι Σέρβοι, που θα κάνουν δύο προπονήσεις.

Στο μεταξύ, η φάση των «16» αρχίζει σήμερα με τέσσερις αναμετρήσεις. Στη Μαδρίτη η Γαλλία αντιμετωπίζει την Κροατία (19:00) και η οικοδέσποινα Ισπανία τη Σενεγάλη (23:00), με τους νικητές να αναμετρώνται την Τετάρτη (19:00) στα προημιτελικά, ενώ στη Βαρκελώνη οι ΗΠΑ κοντράρονται με το Μεξικό (17:00) και η Δομινικανή Δημοκρατία με τη Σλοβενία (21:00), με τους νικητές να δίνουν ραντεβού την Τρίτη (22:00).*Πηγή: sport-fm.gr*

«Κιτρινόμαυρα» βλέμματα για Κλάους!!

Αισιοδοξία επικρατεί στις τάξεις του ΠΑΟΚ ότι τελικά ο Στέφανος Αθανασιάδης θα υπογράψει την ανανέωση του συμβολαίου του, αλλά ήδη έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία για ενδιαφέρον της ΑΕΚ!

«Κιτρινόμαυρα» βλέμματα για Κλάους!
Έχει περάσει αρκετός καιρός από την ημέρα που ο ΠΑΟΚ ανακοίνωνε την προφορική συμφωνία με τον Στέφανο Αθανασιάδη για την ανανέωση του συμβολαίου του.

Από τότε δεν έχει σημειωθεί η παραμικρή εξέλιξη και ο διεθνής επιθετικός είναι… δεμένος μέχρι το επόμενο καλοκαίρι με τους Θεσσαλονικείς.

Ωστόσο, σημερινά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η περίπτωση του 26χρονου παίκτη έχει «γυαλίσει» στους ανθρώπους της ΑΕΚ, η οποία έχει ως στόχο την άμεση επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα και η ομάδα να είναι στελεχωμένη από ταλαντούχους Έλληνες ποδοσφαιριστές.

Εφόσον ισχύει η συγκεκριμένη φημολογία, αυτό αναγκάζει τους ιθύνοντες του «Δικεφάλου του Βορρά» να προχωρήσουν την ανανέωση του συμβολαίου του Αθανασιάδη, ώστε να μην χάσουν ένα από τα σημαντικότερα περιουσιακά στοιχεία τους… τζάμπα (η «Ένωση» είναι υποχρεωμένη να πληρώσει μόνο τα τροφεία στον ΠΑΟΚ).

Ο λόγος που μέχρι στιγμής δεν έχει υπογράψει ο Έλληνας επιθετικός είναι η αβεβαιότητα που επικρατεί στις τάξεις του συλλόγου για αρκετά θέματα και φέρεται να τα σκέφτεται πολύ σοβαρά.

Ωστόσο, την Πέμπτη υπήρξε νέα επικοινωνία με την πλευρά του διεθνούς άσου και οι πληροφορίες θέλουν τους Θεσσαλονικείς και τον 26χρονο φορ να συζητούν εκ νέου με την επιστροφή του από την Εθνική Ελλάδας. Μάλιστα, θα υπάρξει συνάντηση με τον Ιάκωβο Αγγελίδη που θα τους εξηγήσει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για το μέλλον του συλλόγου.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία των δύο πλευρών αφορούσε τετραετές συμβόλαιο, με τις συνολικές απολαβές του Αθανασιάδη να ξεπερνούν τα 2 εκατ. ευρώ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μένει ως έχει, εκτός αν…!!

Την απόφαση η ΑΕΚ να πάει μέχρι τον Γενάρη με τους υπάρχοντες επιθετικούς έλαβαν οι ιθύνοντες του συλλόγου. Παράλληλα, ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς συνεχίζει τις επαφές μήπως προκύψει κάτι εξαιρετικό.

Μένει ως έχει, εκτός αν…
Δέκα μέρες έχουν απομείνει για τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου και στην ΑΕΚ δείχνουν πως έχουν καταλήξει για τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθούν το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay, στην «Ένωση» δεν πρόκειται να αποκτήσουν άλλον επιθετικό. Ο λόγος είναι ότι το ρόστερ είναι πλήρες και με τους υπάρχοντες φορ μπορεί η ομάδα να είναι αποτελεσματική.

Συγκεκριμένα, ποντάρουν πολλά στον Χρήστο Αραβίδη, ως εναλλακτική λύση τον Ντακόλ και ελπίζουν να έχει την περσινή παρουσία ο Μπρέτσεβιτς. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς έχει σταματήσει να είναι επαφή με διάφορους μάνατζερ. Το αντίθετο, αφού ψάχνει μήπως προκύψει κάποια εξαιρετική περίπτωση για τους «κιτρινόμαυρους» την τελευταία στιγμή.

Ενήμερος για την απόφαση του ποδοσφαιρικού τμήματος είναι και ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος φέρεται να συμφώνησε με την παραπάνω άποψη. Μάλιστα, εξέφρασε την στήριξή τους στους υπάρχοντες επιθετικούς και είναι υπέρ της άποψης να παραμείνει η ομάδα ως έχει.

Διαφορετικά, όμως, είναι τα δεδομένα για την υπόθεση του αμυντικού χαφ και όσον αφορά τον Κώστα Κατσουράνη αυτή τη στιγμή οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες. Ίσως να υπάρξουν εξελίξεις στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Τρέχουν»

Μόλις μία εβδομάδα έχουν στη διάθεσή τους στον Άρη για να μπορέσουν να σχηματίσουν το ρόστερ της φετινής σεζόν, με τους Θεσσαλονικείς να μην συμπληρώνουν αυτή τη στιγμή ούτε… ενδεκάδα.

«Τρέχουν»
Επιδόσεις ανάλογες ενός σπρίντερ σε κούρσα εκατό μέτρων πρέπει να πετύχουν οι διοικούντες τον Άρη, ώστε η ομάδα να είναι όπως πρέπει με την έναρξη του πρωταθλήματος.

Απομένει μία εβδομάδα για τη συμμετοχή των Θεσσαλονικέων στη Γ’ Εθνική και αυτή τη στιγμή δεν συμπληρώνεται ούτε… ενδεκάδα για να κατέβει η ομάδα στην πρεμιέρα με την Καστοριά.

Από το ρόστερ των 16 επαγγελματιών που μετρούσε την προηγούμενη εβδομάδα τουλάχιστον οι μισοί είναι στον «αέρα», για τους ξένους που έχει αποκτήσει δεν γνωρίζει κανείς ακόμη αν θα έχει δικαίωμα να τους εκδώσει δελτία, ενώ από τη δεξαμενή των ελεύθερων παικτών, οι επιλογές που υπάρχουν δεν συγκινούν ιδιαίτερα τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη.

Οι απαιτήσεις είναι υψηλές για τους «κίτρινους», αφού συμμετέχουν στον Α’ όμιλο της Γ’ Εθνικής, όπου θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τον Πανσερραϊκό, την Καβάλα, τη Δόξα Δράμας κ.ά.

Αυτή τη στιγμή οι μόνοι «σίγουροι» είναι οι τρεις τερματοφύλακες Καρατζιοβαλής, Μπαϊμάκης και Γκελής, οι μπακ Λιόνης, Λιόλιος και Ψυχογιός, ο στόπερ Μιχάλης Γιαννίτσης, ο αμυντικός χαφ Λεμονής και ο επιθετικός Αντώνης Καπνίδης. Θετικά έχουν απαντήσει και οι Σανιά, Ενλουντούλου, που όμως έχουν θέμα με τα δελτία τους.

Από εκεί και πέρα, «φευγάτοι» είναι ο Τσιάρας (που δεν ήταν στις πρώτες επιλογές του προπονητή του), ενώ εκτός πλάνων είναι οι Νικολόπουλος και Κουσίδης. Ακόμη δεν έχουν αποφασίσει οι Σουνάς, Σταυρόπουλος, Ρένια, Γκόλιας που θεωρούνται κομβικοί για να είναι ανταγωνιστικό το υπάρχον ρόστερ.

Παράλληλα, δεν οριστικοποιηθεί ποιος θα αναλάβει εξ’ ολοκλήρου το νεοσύστατο ποδοσφαιρικό τμήμα υπό τη σκέπη του Ερασιτέχνη και θα εγγυηθεί το οικονομικό τόσο στους παίκτες που θα παραμείνουν από το σημερινό ρόστερ όσο και σε αυτούς που θα έρθουν. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μεταγραφές τέλος!!

Δεν πρόκειται ο Παναθηναϊκός να προχωρήσει στην απόκτηση κάποιου ελεύθερου ποδοσφαιριστή το επόμενο διάστημα, όπως γράφει η SportDay. Πού θα καταλήξουν τα χρήματα των μεταγραφών.

Μεταγραφές τέλος
Με τους παίκτες που βρίσκονται στο υπάρχον ρόστερ του Παναθηναϊκού θα κινηθεί ο Γιάννης Αναστασίου μέχρι τον Γενάρη, όταν θα ανοίξει η χειμερινή μεταγραφική περίοδος.

Αυτό φέρονται να αποφάσισαν οι ιθύνοντες του συλλόγου και ο Έλληνας τεχνικός εκφράζει την πίστη του στους ποδοσφαιριστές που έχει αυτή τη στιγμή στη διάθεσή του. Μάλιστα, θεωρεί ότι οι νεαροί παίκτες έχουν σημειώσει τεράστια πρόοδο και θα βελτιωθούν ακόμη περισσότερο στο μέλλον.

Όπως γράφει η SportDay, στο «τριφύλλι» δεν βρίσκονται σε αναζήτηση κάποιου ποδοσφαιριστή, αφού δεν προέκυψε κάποια ενδιαφέρουσα περίπτωση και έτσι αποφασίστηκε να μην κινηθούν για την περαιτέρω ενίσχυση του δυναμικού.

Άλλωστε, τον Ιανουάριου αναμένονται εξελίξεις στην υπόθεση του Μεχντί Αμπέντ, καθώς ο Άλαν Πάρντιου υποσχέθηκε πως αν ο Αλγερινός δεν πάρει τον χρόνο που επιθυμεί, τότε οι «πράσινοι» θα έχουν τον πρώτο λόγο για την απόκτησή του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι διοικούντες την ΠΑΕ προτίμησαν τα χρήματα να χρησιμοποιηθούν σε οργανωτικά ζητήματα. Σηγκεκριμένα, π προτεραιότητά τους ήταν να φτιάξουν ένα… χλιδάτο γυμναστήριο στο «Απήλιον» και ακολουθούν οι κοιτώνες για τις ακαδημίες (που θα μεγαλώσουν για να φιλοξενούνται περισσότερα παιδιά).

Επίσης, με αυτά τα χρήματα έκλεισαν κι άλλες «τρύπες». Για παράδειγμα, εξοφλήθηκαν τα ενοίκια των παικτών και κάποια χρήματα πηγαίνουν στις προμήθειες των μάνατζερ που έχουν συνεργαστεί με τον Παναθηναϊκό.

*** Απόψε οι «πράσινοι» φιλοξενούν την Βιτορούλ από τη Ρουμανία στη Λεωφόρο. Σε αυτό το φιλικό ο Αναστασίου θα «τσεκάρει» τον Μπερίσα, ενώ παράλληλα θα δώσει ευκαιρίες στον Μπαϊράμι που επιστρέφει από τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε, ενώ κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Στιλ που επίσης θέλει να δει ο Έλληνας τεχνικός. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Κατσικάρης ξαναβάζει την Εθνική στη θέση της!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος συναρπάζεται ξεφυλλίζοντας την πολύ διδακτική ιστορία που γράφει η Εθνική ομάδα μπάσκετ στα παρκέ της Ισπανίας.
Είναι κάτι πολύ παραπάνω από μια ωραία αθλητική ιστορία αυτή που γράφεται από την Εθνική του Φώτη Κατσικάρη στα ισπανικά παρκέ. Μια ιστορία που όσο κανείς την ξεφυλλίζει δεν σταματά να εκπλήσσεται ευχάριστα και να συγκυνείται κατά την ανάγνωση κάθε νέας σελίδας, τόσο που να εύχεται αυτό το βιβλίο να μην τελειώσει ποτέ. Και στην πραγματικότητα, ακριβώς επειδή έρχεται απρόσμενα για τον “πολύ κόσμο”, για το ευρύ κοινό που δεν είχε σοβαρές προσδοκίες όταν άκουγε ότι μια Εθνική που είχε αποκλειστεί στα παρκέ έπαιρνε μια πληρωμένη κάρτα συμμετοχής στο Μουντομπάσκετ, η πορεία της Ελλάδας κάνει μεγαλύτερη αίσθηση και γνωρίζει μεγαλύτερη απήχηση. Και κάπως έτσι δημιουργείται μια πολύ καλή ευκαιρία για την παράδοση ενός πολύ διδακτικού μαθήματος. Ενός μαθήματος που παραδίδει η Εθνική ομάδα μπάσκετ όχι μόνο προς την κοινωνία του αθλήματος, ή την κοινωνία των σπορ, αλλά προς όλη την ελληνική κοινωνία του 2014.
ADVERTISEMENT
Ενας Ελληνας πεπειραμένος, μορφωμένος, σύγχρονης μπασκετικής αντίληψης προπονητής και μια 12αδα από αθλητές με εμπειρία, υψηλές παραστάσεις αλλά και μεγάλη λαχτάρα για διακρίσεις και με υψηλές φιλοδοξίες, δεν έχουν καταφέρει απλώς να προκριθούν στους 16 καλύτερους του κόσμου, αλλά το έχουν κάνει και με τρόπο θεαματικό. Είναι το είδος του μπάσκετ που καταφέρνει να παίξει αυτή η Εθνική, αυτό το ποιοτικό και ψυχαγωγικό μπάσκετ που ξεσηκώνει. Και κοντά σε αυτό αθροίζει κανείς αυτή την ευεξία, τη ζωντάνια που βγάζουν τα νιάτα, την προσήλωσή τους στην εκτέλεση του σχεδίου του προπονητή, το ότι δεν επαναπαύτηκαν και δεν αρκέστηκαν σε μια δυο, σε τρεις επιτυχίες, ότι δεν έχασαν τον στόχο και συνεχίζουν να συγκεντρώνονται στον επόμενο αντίπαλο και να μην κάθονται πάνω στο κατόρθωμα της προηγούμενης φοράς.
Συζητάμε για αθλητές που είναι επιλεγμένοι μόνο με αθλητικά, μπασκετικά κριτήρια, μακριά από τις επιρροές συλλόγων και τις ίντριγκες παραγόντων και μανατζαρέων. Συζητάμε για έναν προπονητή που έχει οράματα και όνειρα και δεν πήρε τη δουλειά με βασικό κίνητρο την κατάθεση στον τραπεζικό του λογαριασμό ή τη θέση που θα του επιτρέψει να εισχωρήσει σε μια αγορά και να κάνει νταραβέρια. Συζητάμε δηλαδή για την συγκέντρωση ενός κανονικού προπονητή, του καλύτερου από όσους είχαν την διάθεση να αναλάβουν, και των καλύτερων παικτών από όσους είχαν την διάθεση να παίξουν δίχως παρακάλια για την Εθνική.
Στα παρκέ της Ισπανίας έχει εμφανιστεί η υγιής, η καθαρή έκδοση της Εθνικής ομάδας, μια εικόνα που καμιά σχέση δεν έχει με όλο αυτό που συνέβαινε και σχετιζόταν με την Εθνική στα γραφεία και τους διαδρόμους των παραγόντων και των ατζέντηδων. Μια Εθνική ξένη με το νταραβέρι της. Ενας καθαρός οργανισμός, απαλλαγμένος από τα τοξικά που του έβαζε μέσα του η διοίκηση της ομοσπονδίας και οι διοικήσεις των συλλόγων με τους τσαμπουκάδες και το power game τους. Μια Εθνική – έκπληξη, που καμιά σχέση δεν έχει με την εικόνα που δημιουργούσαν για αυτήν οι συμπεριφορές παραγόντων αλλά και οι συμπεριφορές αθλητών που της γύρισαν την πλάτη, την απαξίωσαν, αδιαφόρησαν για αυτήν, την έκαναν πιόνι στην επαγγελματική καριέρα τους, της συμπεριφέρθηκαν σαν να είναι ακόμη ένας σύλλογος και όχι η Εθνική.
Δεν έχω ιδέα αν οι επόμενες σελίδες αυτής της ιστορίας θα είναι τόσο λαμπερές όσο αυτές που έχουμε μόλις ξεφυλλίσει. Οποια και αν είναι η κατάληξη της “Μουντομπάσκετ 2014” ιστορίας όμως, το επιμύθιο της Εθνικής και όσα έχει αυτή να πει προς το ελληνικό μπάσκετ και την Ελλάδα είναι ήδη γραμμένο. Αυτή η ομάδα μας έχει ήδη διδάξει/υπενθυμίσει ότι η δουλειά, το ταλέντο, η διάθεση για προσφορά στην Εθνική, το να αισθάνεται κανείς την ευλογία να φορά το εθνόσημο, το “εγώ” στην υπηρεσία του “εμείς”, η ταπεινοφροσύνη, ο σεβασμός και ο αλληλοσεβασμός και το όραμα να νικά παίζοντας ελκυστικό μπάσκετ είναι αρκετά για να λειτουργήσει ένα σύνολο αποτελεσματικά ακόμη και αν στερείται μεγάλης και έντονης προσωπικότητας, ακόμη και αν της λείπει λίγο εμπειρία, λίγο διαμορφωμένο μέταλλο, λίγη αναγνωρισμένη σε βάθος χρόνου κλάση, λίγο brand name.
Πιθανότατα δεν είναι τυχαίο ότι όλα αυτά συμβαίνουν με έναν Ελληνα προπονητή που έχει ευρωπαϊκή ανατροφή και μένει μακριά από το lobbying, παραμένοντας προσηλωμένος στη δουλειά του και όχι στο νταραβέρι της. Δεν είναι τυχαίο που συμβαίνει με ένα ρόστερ που είναι κράμα έμπειρων, φιλόδοξων και ταλαντούχων νέων, από το οποίο απουσιάζουν τα super brands. Κι είναι ευχή για τις εθνικές ομάδες και την προοπτική τους αυτό που σήμερα συμβαίνει, το ότι η φανέλα παραμένει βαριά και ακριβή όσοι και όσο ξακουστοί κι αν είναι αυτοί που της γύρισαν την πλάτη και αρνήθηκαν, για όποιο λόγο, να τη φορέσουν. Είναι σπουδαίο που το μοναστήρι αποδεικνύει ότι μπορεί να γίνει καλά και να είναι καλά, και ότι καλόγεροι υπάρχουν. Ηταν ιστορικά αναγκαίο για την Εθνική του μπάσκετ να φωταγωγήσει τη φανέλα της και να φωνάξει προς όλους αυτούς που την είχαν/έχουν μετατρέψει σε σκακιέρα για να κάνουν παιχνίδι ότι παραμένει μεγάλη και ικανή να τους κόψει τα χέρια με τη δύναμή της. Τη δύναμη που της δίνουν οι Ελληνες που την χειροκροτούν, την αγαπούν και την θαυμάζουν. Είναι σπουδαίο αθλητικό μήνυμα ότι στην Εθνική πρέπει να παρακαλάει για να παίζει κανείς, και να συγκινείται στην ιδέα, και όχι να παίζει με παρακάλια, να την μεταχειρίζεται επαγγελματικά, ή να τη θεωρεί τσιφλίκι του.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Η θετική αύρα της υπόθεσης Κλάους!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για την υπόθεση της ανανέωσης του Στέφανου Αθανασιάδη στον ΠΑΟΚ, τις προεκτάσεις της και... τις δοκιμές στην Εθνική.
Την ώρα που ο Κλάους βρίσκεται στην εθνική ομάδα και περιμένει την αξιοκρατική του αντιμετώπιση, στον ΠΑΟΚ η ανανέωση του συμβολαίου του είναι το νούμερο ένα θέμα στην ατζέντα.
ADVERTISEMENT
Ο πανικός βλάπτει σε αυτές τις υποθέσεις και καλό θα είναι με κρύο μυαλό να τσεκάρεις το τι ακριβώς γίνεται. Και επειδή ο Κλάους είναι σημαντικός για την ομάδα του ΠΑΟΚ όχι μόνο για αγωνιστικούς λόγους, αυτό που προέκυψε μόνο σε καλό μπορεί να βγει.
Το θέμα δεν είναι οικονομικό και παρακαλάω να βρεθεί αυτός που τα λέει αυτά γιατί πρόκειται για μία ξεκάθαρη προσπάθεια σπίλωσης του παίκτη. Συμφωνία για το οικονομικό υπάρχει από τις 7 Αυγούστου. Το θέμα είναι άλλο.
Ο Κλάους, ως παιδί δικό μας, τακίμι, αίμα που λέμε εμείς οι Βόρειοι και απολίτιστοι σύμφωνα με τη μεικτή επαρχίας του λεκανοπεδίου, αισθάνεται σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό το θέμα που υπάρχει στα πέριξ της ομάδας. Αντιλαμβάνεται πως πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα για να μπορέσει να χαρεί αυτά τα τέσσερα χρόνια που θα υπογράψει με την ομάδα. Άμα είναι να υπογράψει, να καθίσει στο συμβόλαιό του, να αποδεχτεί το ενδεχόμενο να φάει και πέντε κλοτσιές, αλλά στο τέλος της τετραετίας να είχε 2 συν εκατ. ευρώ στον λογαριασμό του θα το είχε κάνει.
Το ζητούμενο για τον Κλάους είναι να δει πρόοδο και να είναι κομμάτι της. Και αυτή τη στιγμή έχει ανάγκη, όπως όλοι μας, να του εξηγηθεί ένα πλάνο που θα τον οδηγήσει αυτομάτως στην υπογραφή του συμβολαίου του. Το μόνο εύκολο για αυτόν ήταν να βάλει τη τζίφρα. Το μόνο λάθος του ήταν πως συμφώνησε στο οικονομικό, πριν ακούσει αυτά που ήθελε για να πεισθεί συναισθηματικά.
Ο Βρύζας αντιλαμβάνεται πως σκέφτεται. Ήταν και αυτός θύμα κακών πρότζεκτ μέχρι που πήγε στην Ιταλία και παστέλωνε κατά της Ίντερ και της Μίλαν για να κατανοήσουμε πως ο γιαλός δεν ήταν στραβός αλλά στραβά αρμενίζαμε.  Ξέρει πως θα τον προσεγγίσει πλέον αρκεί ο ίδιος ο παίκτης να κατανοήσει το που οδηγείται πλέον μαθηματικά το πράγμα.
Το που οδηγείται είναι ένα ερωτηματικό που έχουμε όλοι μας. Στο μυαλό μου και από τις πληροφορίες μου είναι σαφές πως ο Αγγελίδης έπεισε τον Σαββίδη να αποστασιοποιηθεί. Γελάω με αυτούς που λένε για οικονομική αδυναμία του Σαββίδη. Το κουσούρι του ήταν η εμπλοκή του στα της ομάδας. Η μπούκα στο ημίχρονο του τελικού, οι βαρυσήμαντες τοποθετήσεις, η διαχείριση της σχέσης με την πολιτεία. Από χρήματα δεν έχει ανάγκη, η δυναμική του είναι πολύ μεγάλη και αυτά που λέγονται για τον Πούτιν και τις εντολές που έχει δώσει είναι μία προσέγγιση καφενειακού χαρακτήρα.
Ο ΠΑΟΚ από τον Σαββίδη χρειάζεται την δυναμική του στα οικονομικά και ο Σαββίδης ένα επικοινωνιακό όπλο όσον αφορά στις επιχειρηματικές επιδιώξεις του. Και πλέον είναι σαφές σε εμένα πως αυτό το άτυπο ντιλ έγινε στο εσωτερικό της ΠΑΕ υπό την ηγεσία του Αγγελίδη.
Άρα ο Κλάους το μόνο που έχει να κάνει είναι να αντιληφθεί το μομέντουμ που βρίσκεται η ΠΑΕ και τότε με χαρά θα υπογράψει. Και επειδή πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού του ο παίκτης θα ήθελε να μπορεί να διαχειριστεί μία πολύ καλή ευκαιρία στη καριέρα του αν του εμφανιστεί, ουδέποτε ο ΠΑΟΚ στάθηκε εμπόδιο σε μία τέτοια φιλοδοξία. Πόσο μάλλον όταν αυτός είναι τόσο δικό του παιδί όσο ο Κλάους.
Η υπόθεση Κλάους πάντως, ενεργοποίησε τον ΠΑΟΚ. Είναι σαφές πως μετά την έκταση που πήρε το θέμα δημιουργήθηκε προβληματισμός εντός των τειχών. Υπήρξε κινητοποίηση. Κατάλαβαν άπαντες πως ήρθε η ώρα να αλλάξουν πράγματα. Γιατί άλλο είναι να μη σου βγει ο μεταγραφικός σχεδιασμός, άλλο είναι να μην αντιδράς επικοινωνιακά, άλλο είναι να χάσεις τον αρχηγό και εκφραστή των υπολοίπων μας εντός της ομάδας. Το τελευταίο πονάει πραγματικά και περνάει όλα τα λάθος μηνύματα μαζεμένα. Η κατάσταση που δημιουργήθηκε μου δίνει την αίσθηση πως γίνεται για καλό.
Καλό δεν είναι αυτό που γίνεται στην εθνική ομάδα του Ρανιέρι. Με το καλημέρα μαθαίνω για διάφορες κωμωδίες της ΕΠΟ του φίλου μου του Σαρρή που μου ζητάει 50 χιλιάδες ευρώ. Για να μη μπλέκουν οι δικηγόροι και κονομάνε τζάμπα, ας μου στείλει τον λογαριασμό να τα βάλω. Να χαλάμε τις καρδιές μας για πενήντα χιλιαρικάκια κρίμα είναι. Ας μου δώσει τον λογαριασμό του Ντάλας να μειωθεί το κόστος του συμβολαίου που υπέγραψε για να βλέπει Nova.
Σε πρώτη φάση βλέπω τι συμβαίνει με τις δοκιμές ενδεκάδας που αν επιβεβαιωθούν θα είναι η πρώτη ένδειξη αλλαγής φιλοσοφίας της εθνικής. Την ώρα λοιπόν που ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε μία ένταση σχετική στην υπόθεση Αθανασιάδη, ο παίκτης μας βλέπει πως στις πρόβες ενδεκάδας βασικός είναι ο Μήτρογλου που το τελευταίο επίσημο παιχνίδι του είναι στο Μουντιάλ και που το τελευταίο καλό παιχνίδι του δεν είναι στη χρονιά που βαδίζουμε την ένατο μήνα της.
Ο Κλάους δέχτηκε μεγάλο πλήγμα που δεν κλήθηκε στο Μουντιάλ αφού προτιμήθηκαν οι ντεφορμέ Γκέκας και Μήτρογλου, κάτι που στοίχησε στην εθνική τελικά και βλέπει ξαφνικά τη στιγμή που είναι ξεκάθαρα η ώρα του στην ομάδα να παραγκωνίζεται από ανέτοιμους ποδοσφαιριστές.
Δεν ξέρω πως θα είναι η χρονιά του Μήτρογλου απέναντι σε ομάδες που θα τον μαρκάρουν όπως η εθνική Ρουμανίας την Κυριακή, αλλά ξέρω πως ο Κλάους έπαιξε ήδη τρία επίσημα παιχνίδια, σκόραρε στα δύο και είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Και η μη χρησιμοποίησή του στο αρχικό σχήμα της εθνικής, θα αποτελέσει πλήγμα για τον ίδιο που όσο περνάει ο καιρός βλέπει πως το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα συνεχίζει να του φέρεται σα σκουπίδι για λόγους που θα επιβεβαιώσω στο μέλλον.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Το νέο αστέρι της Μπάγερν!!

Ο 17χρονος Τζιανλούκα Γκαουντίνο ξεκίνησε βασικός στη μεσαία γραμμή του Πεπ Γκουαρδιόλα και ο Άλεξ Σάφερ εξηγεί γιατί αναμένεται να λάμψει περισσότερο στη συνέχεια.  

Μια ιστορία 60 δευτερολέπτων


Ο Τζιανλούκα Γκαουντίνο, γιος του νικητή της Μπουντεσλίγκα και δανεικού στη Μάντσεστερ Σίτι το 1995, Μαουρίτσιο, έκανε το ντεμπούτο του με τη Μπάγερν Μονάχου σε ηλικία 17 ετών. Ήταν 13 μέρες μεγαλύτερος από τον πατέρα του, όταν έπαιξε για πρώτη φορά στο Πρωτάθλημα με την Βάλντχοφ Μάινχαϊμ του 1984.
Ο πατέρας του αποβλήθηκε μετά από μισή ώρα στο πρώτο του ματς, αλλά το ντεμπούτο του πιτσιρικά απέναντι στη Βόλφσμπουργκ, στο οποίο έτρεξε περισσότερο, γρηγορότερα και ολοκλήρωσε περισσότερες πάσες από κάθε άλλον, ήταν ονειρικό, σύμφωνα με τον ίδιο.
Ο Γκαουντίνο εκμεταλλεύτηκε πλήρως την κατάκτηση του Παγκόσμιου Κυπέλλου από τη Γερμανία και την απουσία έξι αστεριών της Μπάγερν, ώστε να πρωταγωνιστήσει σε όλα τα φιλικά της ομάδας στις ΗΠΑ και στο Μόναχο. Ένα είναι σίγουρο: Έδωσε στον Πεπ Γκουαρδιόλα τροφή για σκέψη για το άμεσο μέλλον.

Γιατί πρέπει να τον ξέρετε


Δεν υπάρχουν και πολλοί νέοι που κλέβουν τα πρωτοσέλιδα από τον Τόμας Μίλερ και τον Άριεν Ρόμπεν στο ντεμπούτο τους, ή που πρωταγωνιστούν στο πρώτο ματς της χρονιάς. Μία κρίση τραυματισμών στο στρατόπεδο των πρωταθλητών έδωσε στην εκπληκτική προετοιμασία του Γκαουντίνο την άμεση επιβράβευση, αφού ξεκίνησε βασικός στο Σούπερ Καπ με τη Ντόρτμουντ πριν το εκπληκτικό ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα με τη Μπάγερν. Ενώ ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ και ο Τιάγκο Αλκάνταρα παραμένουν τραυματίες, ο νεαρός Γερμανός ζει το όνειρό του.
Ο πατέρας του κέρδισε το χειροκρότημα για την τεχνική του κατάρτιση ως ποδοσφαιριστής, αφού εκείνη την εποχή έδωσε άλλον αέρα στυο γερμανικό ποδόσφαιρο. Ο Τζιανλούκα δείχνει την ίδια ικανότητα και ψάχνει την πάσα με τον ίδιο τρόπο με τον πατέρα του. Σχεδόν του έφερε την ασίστ στο ντεμπούτο του.
«Δεν είναι εύκολο στα 17 να κάνεις ντεμπούτο στο Αλιάντζ Αρίνα με τον Λουίς Γκουστάβο, αλλά ήταν εκπληκτικός», είπε ο Γκουαρδιόλα για το νέο ταλέντο του, πριν προσθέσει ότι «αξίζει να βρίσκεται εδώ». Μετά τις εμφανίσεις του το καλοκαίρι και στο ξεκίνημα της σεζόν, ποιος μπορεί να διαφωνήσει με τον Ισπανό;

ADVERTISEMENT

Πλεονεκτήματα


Αν και το δείγμα είναι μικρό, είναι ξεκάθαρο ότι ο Γκαουντίνο μπορεί να κάνει μια φάσα που δεν καταλαβαίνουν οι υπόλοιποι. Άνετος και με τα δύο πόδια, έχει καλό βηματισμό και χρησιμοποιεί το σώμα του για να αποκτήσει πλεονέκτημα, να ξεχυθεί στον κενό χώρο και να κυκλοφορήσει γρήγορα τη μπάλα.
Η υπομονετική μετάβαση της Μπάγερν από την άμυνα στην επίθεση του ταιριάζει άψογα. Στην ήττα του Σούπερ Καπ με τη Ντόρτμουντ συχνά έπαιρνε τη μπάλα από τους αμυντικούς και έκανε απλές και ήρεμες πάσες. Δείχνει ήδη έτοιμος να καλύψει όσο μπορεί το κενό που αφήνει η πώληση του Τόνι Κρόος στη Ρεάλ Μαδρίτης. Στην πραγματικότητα ήδη έχουν αρχίσει να τον παρομοιάζουν με τον Κρόος και τον με τον Ιλκάι Γκουντογκάν της Ντόρτμουντ.

Μειονεκτήματα


Έχοντας ήδη χαρακτηριστεί ως «ο μικρός» από τον αθλητικό διευθυντή, Ματίας Ζάμερ, ο Γκαουντίνο είναι ακριβώς αυτό στην ηλικία του. Με ύψος 1.75 δεν είναι και τόσο δυνατός ή επιβλητικός, με αποτέλεσμα ο Λουίς Γκουστάβο και ο Γκιλαβογκί να τον βγάζουν συχνά εκτός παιχνιδιού. Στην ηλικία του ωστόσο, έχει το χρόνο να δυναμώσει.
Ίσως έχει προβλήματα να διατηρήσει τη θέση του ως βασικός όταν επιστρέψουν οι τραυματίες, γεγονός που ίσως τον αναγκάσει να επιστρέψει στη δεύτερη ομάδα ή να παραχωρηθεί δανεικός για να πάρει παιχνίδια.

Είπαν...


Με μισή ντουζίνα παγκόσμιους Πρωταθλητές για συμπαίκτες, κάθε νέος που αναπτύσσεται στα συστήματα υποδομής της Μπάγερν είναι στην κατάλληλη ομάδα για να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτούς. Ο Μίλερ είχε να πει μόνο καλά λόγια μετά την πρώτη αγωνιστική: «Αν δεν είχε την ποιότητα, δεν θα έπαιζε. Ακόμα κι αν οι εμφανίσεις του δεν με εξέπληξαν, του βγάζω το καπέλο».
Ο πρόεδρος της Μπάγερν, Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε, επίσης παραδέχθηκε το δέος του που «ένας 17χρονος πρωταγωνίστησε στο πρώτο ματς της Μπάγερν στο Πρωτάθλημα. Ήμουν πραγματικά εντυπωσιασμένος».

Ξέρετε ότι...


Ο Γκαουντίνο δεν έχει ακόμα υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαια με τη Μπάγερν, ούτε έχει μάθει να οδηγάει και ακόμα ζει με τους γονείς του στο Μόναχο. Οπότε όταν έχει προπόνηση και δεν μπορούν να τον πάνε ο πατέρας του ή μητέρα του, η Μπάγερν πληρώνει το λεωφορείο ή το τρένο!

Τι θα συμβεί στη συνέχεια;


Η ξαφνική άνοδός του έχει προκαλέσει έκπληξη σε πολλούς, καθώς δεν έχει εκπροσωπήσει τη Γερμανία σε κανένα επίπεδο. Ωστόσο, η συμμετοχή του στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας θα συνεχιστεί προς το παρόν. Οι παίκτες που αντικαθιστά θα μείνουν εκτός για λίγο καιρό, με τον Σβαϊνστάιγκερ το πιθανότερο να γυρίσει σε τέσσερις βδομάδες. Μπορεί ακόμα να παίξει για τις μικρές ομάδες της Μπάγερν όμως και είναι πιθανόν για το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς να μείνει στο παρασκήνιο.
Η Μπάγερν έχει χρησιμοποιήσει δανεισμούς για να βελτιώσει τους παίκτες της στο παρελθόν, με τον Φίλιπ Λαμ (Στουτγάρδη) και τον Νταβίντ Αλάμπα (Χοφενχάιμ) να αποτελούν δύο από τα πιο σημαντικά παραδείγματα. Θα μπορούσε να επιφυλάσσει την ίδια αντιμετώπιση και στον Γκαουντίνο, με κάποιες ομάδες της δεύτερης κατηγορίας να τον έχουν ήδη ζητήσει, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ. Πρέπει να του προσφέρουν νέο συμβόλαιο όμως, αφού το τρέχον λήγει το επόμενο καλοκαίρι...
*Πηγή: gazzetta.gr*

Γαλλία: Η εθνική ομάδα που... έρχεται!!

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος γράφει γιατί η εθνική Γαλλίας αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στα ευρωπαϊκά γήπεδα την επόμενη δεκαετία.
ADVERTISEMENT
Την πρώτη της νίκη έπειτα από 8 χρόνια απέναντι στην Ισπανία πανηγύρισαν οι «τρικολόρ». Κι αν το 1-0 απέναντι στους πρωταθλητές Ευρώπης σε φιλικό παιχνίδι δε λέει και πολλά πράγματα, εντούτοις έρχεται να αποδείξει πως η νέα φουρνιά των Γάλλων έρχεται... με φόρα.
Τέσσερις παίκτες γεννημένους τη δεκαετία του ’90 παρέταξε κόντρα στους Ισπανούς ο Ντιντιέ Ντεσάμπ. Δεν είναι όμως μόνο ο 21χρονος Βαράν, ο 24χρονος Σακχό, ο 21χρονος Πογκμπά και ο 23χρονος Γκριζμάν (αυτοί ξεκίνησαν) οι παίκτες που θα αποτελέσουν τη ραχοκοκαλιά της Γαλλίας τα επόμενα χρόνια.
Στις βασικές επιλογές του Ντεσάμπ βρέθηκαν, επίσης, ο 27χρονος Λιορίς, ο 29χρονος Ντεμπισί, ο 25χρονος Σισοκό, ο 27χρονος Ματουιντί και ο 26χρονος Μπενζεμά. Δηλαδή οι 9 στους 11 ήταν κάτω από 30 χρονών, με μόνους... υπερήλικες – ποδοσφαιρικά – να είναι οι Εβρά (33 χρ.) και Βαλμπουενά (30 χρ.).
Θα πει κανείς πως αυτά τα φιλικά παιχνίδια αποτελούν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για δοκιμές νέων παικτών από τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς. Εδώ όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Τι δοκιμή να κάνει ο Ντεσάμπ στο βασικό αμυντικό χαφ της Γιουβέντους, Πολ Πογκμπά; Ή στον Γκριζμάν της Ατλέτικο Μαδρίτης, στον Βαράν της Ρεάλ Μαδρίτης και στον Σακχό της Λίβερπουλ; Όλοι τους είναι παίκτες πρώτης γραμμής στις ομάδες τους.
Φυσικά και οι λίγο μεγαλύτεροι αποτελούν τις πρώτες επιλογές στους συλλόγους τους. Ο Μπενζεμά στη Ρεάλ, ο Ματουϊντί στην Παρί Σεν Ζερμέν, ο Ντεμπίσι στην Αρσέναλ, ο Λιορίς στην Τότεναμ και ο Σισοκό στη Νιούκαστλ.
Ποιοι όμως είναι αυτοί που επίσης... έρχονται; Αντικαταστάτης του Εβρά είναι ο Ντινιέ (21 χρ.) της Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ στη μεσαία γραμμή υπάρχουν ο Καμπάιγ (Παρί Σεν Ζερμέν - 28 χρ.), ο Σνάιντερλιν (Σαουθάμπτον – 25 χρ.), ο Καμπέγια (Νιούκαστλ – 24 χρ.) και ο 27χρονος σκόρερ Ρεμί που ανήκει στην Τσέλσι και αγωνίζεται ως δανεικός στην ΚΠΡ. Όλοι οι παραπάνω μπήκαν ως αλλαγή κόντρα στους Ισπανούς.
Στη νέα φουρνιά των «τρικολόρ» ανήκουν ο 23χρονος Μανγκαλά της Μάντσεστερ Σίτι και ο 23χρονος Λακαζέτ της Λυών. Μια ενδεκάδα με τερματοφύλακα Λιορίς, αμυντικούς Βαράν-Σακχό-Μανγκαλά-Ντινιέ, μέσους Πογκμπά-Ματουιντί-Καμπάιγ και επιθετικούς Γκριζμάν-Σισοκό-Μπενζεμά μπορεί να κυριαρχήσει για τα επόμενα 8-10 χρόνια; Μάλλον ναι.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Μιραλάς, Ρομπέρτο και… Κάμπελ!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο Gazzetta κάποιες αλήθειες για τρία μεγάλα αστέρια και τον Ολυμπιακό.
Σκέφτεστε ο Τζόελ Κάμπελ να ήταν τώρα παίκτης σε καμία Γαλατασαράϊ; Να τον αγόραζαν ρε παιδί μου οι Τούρκοι. Η, έστω να τον αποκτούσαν δανεικό.
ADVERTISEMENT
Τι θα λέγαμε σήμερα; «Που ήταν ο Ολυμπιακός να τον αγοράσει τον Κάμπελ, που τον είχε κιόλας ένα χρόνο; Γιατί δεν τον πήρε; Γιατί έστω δεν τον κράτησε δανεικό; Οι Τούρκοι πως τα βρήκαν τα λεφτά και τα έσκασαν; Εμείς γιατί όχι;».
Κάνω λάθος;
Όμως, τώρα που ο Ολυμπιακός δικαιώθηκε για την περίπτωση του Κάμπελ, ουδείς ασχολείται, ουδείς νοιάζεται. Διότι, η εξέλιξη της υπόθεσης του Κοσταρικάνου άσου, ακριβώς αυτό ήταν, μία δικαίωση του Ολυμπιακού.
Αν ανατρέξετε στα ρεπορτάζ του Μαίου και του Ιουνίου, θα δείτε ότι από τον Ολυμπιακό ένα πράγμα έλεγαν: «Από τις επαφές μας με την Άρσεναλ, αυτό που μας προκύπτει είναι ότι ο Κάμπελ η, θα μείνει στην Άρσεναλ η, θα έρθει σε εμάς, είτε με αγορά, είτε με δανεισμό, το πιθανότερο με νέο δανεισμό. Δεν νομίζουμε να τον δώσει πουθενά αλλού η Άρσεναλ».
Κι είδαμε πως όντως ο Κάμπελ δεν πήγε πουθενά. Η Άρσεναλ δεν τον έδωσε πουθενά. Παρότι όλο το καλοκαίρι γράφονταν περί προτάσεων από Μίλαν, από Τουρκία, από άλλα κλαμπ της Πρέμιερ Λιγκ κλπ, κλπ. Το πώς και το γιατί ακριβώς δεν μπορώ να το ξέρω. Ούτε ξέρω τι θα γίνει αύριο η, μεθαύριο. Αλλά τώρα, υπάρχει αυτό που ξέρουμε.
Ο Κάμπελ δεν συνέχισε στον Ολυμπιακό. Αλλά δεν πήγε και σε καμία άλλη ομάδα, εκτός από αυτήν στην οποία ανήκε κι ανήκει ακόμη, στην Άρσεναλ. Ακόμη και στα τελευταία 24ωρα των μεταγραφών τον ζήτησε επίμονα η  Μπενφίκα, αλλά ο Βενγκέρ αρνήθηκε. Κι έκανε και δηλώσεις ο μάνατζερ του Κάμπελ και…διαμαρτύρονταν γιατί η Άρσεναλ δεν άφησε τον πελάτη του να κάνει μεταγραφή.
Κι εδώ πρέπει να πω ότι ο Κάμπελ είναι ο πρώτος παίκτης τον οποίο είχε ο Ολυμπιακός ως δανεικό, τον οποίο πραγματικά γούσταρε να κρατήσει ο Ολυμπιακός, αλλά δεν μπόρεσε να τον κρατήσει. Γιατί και τον Μιραλάς είχε κρατήσει, αγοράζοντάς τον πάνω στον χρόνο από τη Σεντ Ετιέν, έχοντας οψιόν αγοράς (το δεύτερο χρόνο τον αγόρασε η Έβερτον), αλλά και τον Ρομπέρτο κράτησε το χειμώνα, αν και δεν είχε οψιόν αγοράς…
*Πηγή: gazzetta.gr*

Τα εισιτήρια για τα ευρωπαϊκά ματς!!

PAOK
Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ όπου ενημερώνει πως από τη Δευτέρα (8/9) αρχίζει η διάθεση των εισιτηρίων για τους Ευρωπαϊκούς αγώνες του “Δικεφάλου του Βορρά”.
Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι από τη Δευτέρα 08/09/2014 αρχίζει η πώληση εισιτηρίων για τους αγώνες των ομίλων του UEFA EUROPA LEAGUE 2014-2015 ,ΠΑΟΚ – FC Dinamo Minsk 18/09/2014 22:05, ΠΑΟΚ – ACF Fiorentina 23/10/2014 20:00 και ΠΑΟΚ – EA Guingamp 11/12/2014 22:05, από τα γραφεία του γηπέδου Τούμπας και από το Internet μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά, οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι εξής:
Θύρα     Τιμή
Πακέτου     Τιμή
Μεμονωμένου
VIP A     €240     €100
VIP     €240     €100
1     €75     €30
2, 3     €60     €25
4, 7     €30     €15
5, 6:     €45     €20
8:     -     €15
Οι φίλαθλοι θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν το πακέτο των εισιτηρίων ή και μεμονωμένο εισιτήριο με την προσκόμιση της ταυτότητάς τους. Τα εισιτήρια διαρκείας ισχύουν για τους αγώνες των ομίλων του UEFA EUROPA LEAGUE.  Στη θύρα 8 δεν θα διατεθούν πακέτα εισιτηρίων εξαιτίας της παρουσίας των φιλάθλων των φιλοξενούμενων ομάδων.
Α’ Περίοδος Διάθεσης 08/09/2014-18/09/2014 :
Κατά την πρώτη περίοδο διάθεσης των εισιτηρίων, οι φίλαθλοι που επιθυμούν να αγοράσουν πακέτο εισιτηρίων για τους 3 αγώνες ή μεμονωμένο εισιτήριο θα επιλέγουν από όλες τις διαθέσιμες θέσεις του γηπέδου δηλαδή από τις θέσεις που δεν είναι εισ.διαρκείας. Έως την ημέρα διεξαγωγής του πρώτου εντός έδρας αγώνα με τη FC Dinamo Minsk στις 18/09/2014 θα πωλούνται πακέτα εισιτηρίων.
Β’ Περίοδος Διάθεσης 19/09/2014-11/12/2014:
Κατά τη δεύτερη περίοδο διάθεσης των εισιτηρίων θα πωλούνται μόνο μεμονωμένα εισιτήρια για τους επόμενους δύο αγώνες και οι φίλαθλοι θα μπορούν να διαλέξουν από όλες τις διαθέσιμες θέσεις του γηπέδου που δεν έχουν πωληθεί ως πακέτα ή ως εισιτήρια διαρκείας.
ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ
• Γραφεία γηπέδου Τούμπας
Από τις 08/09/2014 θα λειτουργούν με το εξής ωράριο:
Καθημερινά: 09.00 – 17.00
Σάββατο: 09.00 – 15.00
Κυριακή: κλειστά
• Internet
Φίλαθλοι που θέλουν να προμηθευτούν εισιτήριο μέσω internet:
Από τις 08/09/2014 στις 09:00 και καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου θα μπορούν οι φίλαθλοι να αγοράσουν το πακέτο των 3 αγώνων αλλά και μεμονωμένα εισιτήρια, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες που αναγράφονται σε κάθε βήμα στην ιστοσελίδα.
Εφόσον η διαδικασία ολοκληρωθεί σωστά, σας αποστέλλεται ένα email (στην διεύθυνση του email που δηλώσατε κατά την εγγραφή σας στην υπηρεσία) που περιέχει τον αριθμό κίνησης και την επιβεβαίωση αγοράς για να παραλάβετε το εισιτήριο σας από τα εκδοτήρια της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με την προσκόμιση της ταυτότητας σας και εκτυπωμένο τον αριθμό κίνησης της ηλεκτρονικής αγοράς. Σε περίπτωση που κάποιος κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας δε μπορεί να προσέλθει στα εκοδτήρια της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα μπορεί να παραλάβει το εισιτήριο του μέσω εξουσιοδοτημένου αντιπροσώπου ο οποίος θα πρέπει να προσκομίσει την ταυτότητα του κατόχου, εκτυπωμένο τον αριθμό κίνησης της ηλεκτρονικής αγοράς και την εξουσιοδότηση.
Όσοι φίλαθλοι έχουν προμηθευτεί εισιτήριο μέσω internet και έχουν επιλέξει την παραλαβή από τα εκδοτήρια, θα μπορούν να παραλάβουν τα εισιτήριά τους τις ώρες και μέρες λειτουργίας των εκδοτηρίων της Τούμπας με την επίδειξη της ταυτότητας τους και του αριθμού κράτησης των εισιτηρίων.
Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ που έρχονται να παρακολουθήσουν από κοντά την ομάδα μας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι : Είναι απαραίτητο κατά την προσελευσή τους στο γήπεδο να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα (ή στρατιωτική ταυτότητα, ή διαβατήριο, ή δίπλωμα οδήγησης).
* Οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας δεν χρειάζεται ν’ αγοράσουν εισιτήριο ή ν’ ανανεώσουν το εισιτήριό τους, αφού αυτό περιλαμβάνει και τους αγώνες των ομίλων του Europa League.

«Στόπερ και οργανωτή»

pellios1
Στον ArenaFM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος των Βετεράνων του ΠΑΟΚ, Φιλώτας Πέλλιος και μίλησε για όλα τα θέματα του «Δικεφάλου».
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Φιλώτας Πέλιος:
Για το ξεκίνημα του ΠΑΟΚ:
«Σαν εμφάνιση δεν έχω ικανοποιηθεί ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα. Σαν προσπάθειες των παιδιών μέσα στον αγωνιστικό χώρο θα ήθελα περισσότερα πράγματα. Είναι ξεκίνημα αλλά δεν είμαι ικανοποιημένος στον βαθμό που ήθελα. Δεν έχουν γίνει μεταγραφές και δεν έχουν έρθει παίκτες να δώσουν κάτι διαφορετικό. Ίσως με την πορεία η ομάδα δείξει καλύτερο πρόσωπο. Αν θα έρθουν θα είναι αυτοί που είναι ελεύθεροι και στα αζήτητα. Ο Άγγελος με αυτό το υλικό ξεκίνησε την προετοιμασία και με άλλο βρέθηκε. Τώρα με ότι έχει προσπαθεί ο άνθρωπος. Θέλει να τους εμψυχώσει και να βελτιώσει τα πράγματα. Σίγουρα θα κουραστεί πάρα πολύ».
Για τον Κλάους Αθανασιάδη:
«Το θέμα του Κλάους συζητιέται για καιρό ενώ είχα συμφωνήσει. Το ότι δεν έχουν πέσει υπόγραφες είναι περίεργο. Πρέπει να κλείσει άμεσα. Με τα λεφτά αυτά δεν φέρνουν καλύτερο παίκτη από τον Κλάους. Το έχουμε δει και στο παρελθόν. Ο Αθανασιάδης είναι σημαντικό κομμάτι για την ομάδα, νέος σε ηλικία αλλά και με εμπειρία».
Για τις γραμμές όπου ο ΠΑΟΚ έχει πρόβλημα:
«Το βασικό πρόβλημα χρόνια τώρα είναι ο κεντρικός αμυντικός. Εδώ και χρόνια δεν το έχει αποκτήσει αν εξαιρέσουμε κανα δύο χρονιές, την μία με τον Κοντρέρας και την άλλη με τον Ινσαουράλδε. Αν εξαιρέσουμε αυτούς τους δύο η ομάδα δεν έχει κάνει κάτι όσον αφορά το αμυντικό κομμάτι. Θέλει και έναν οργανωτή που θα βλέπει γήπεδο και θα κάνει τις απαραίτητες μπαλιές για να έχει σύνδεση η άμυνα με την επίθεση. Για μπροστά όλα εξαρτώνται από την οργάνωση. Για να βρούμε να βρούμε ένα τέτοιο δεκάρι όμως θέλει πράγματα και είναι δύσκολο. Τα νέα παιδιά πρέπει να βοηθηθούν και από το σύνολο. Εγώ βλέπω να πάει για Γενάρη το μεταγραφικό. Δύσκολα βρίσκεις παίκτη. Τα καλά έχουν φύγει».
Για τις κινήσεις που κάνει ο Ιάκωβος Αγγελίδης ώστε να έρθουν οικογένειες στο γήπεδο:
«Καλό είναι για να πάει η οικογένεια στο γήπεδο. Να βλέπουμε νέα παιδιά. Το θέμα είναι να δούμε κάτι παραπάνω και στον αγωνιστικό χώρο. Καινούριος είναι και θα τον δούμε στην πορεία. Από αυτά που ακούσαμε δεν μπορούμε να πούμε και πολλά. Έχει μπροστά τον χρόνο και από εκεί μπορούμε να αρχίσουμε και να τον κρίνουμε».
*Πηγή: arenafm.gr*