Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Γαλλία: Η εθνική ομάδα που... έρχεται!!

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος γράφει γιατί η εθνική Γαλλίας αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στα ευρωπαϊκά γήπεδα την επόμενη δεκαετία.
ADVERTISEMENT
Την πρώτη της νίκη έπειτα από 8 χρόνια απέναντι στην Ισπανία πανηγύρισαν οι «τρικολόρ». Κι αν το 1-0 απέναντι στους πρωταθλητές Ευρώπης σε φιλικό παιχνίδι δε λέει και πολλά πράγματα, εντούτοις έρχεται να αποδείξει πως η νέα φουρνιά των Γάλλων έρχεται... με φόρα.
Τέσσερις παίκτες γεννημένους τη δεκαετία του ’90 παρέταξε κόντρα στους Ισπανούς ο Ντιντιέ Ντεσάμπ. Δεν είναι όμως μόνο ο 21χρονος Βαράν, ο 24χρονος Σακχό, ο 21χρονος Πογκμπά και ο 23χρονος Γκριζμάν (αυτοί ξεκίνησαν) οι παίκτες που θα αποτελέσουν τη ραχοκοκαλιά της Γαλλίας τα επόμενα χρόνια.
Στις βασικές επιλογές του Ντεσάμπ βρέθηκαν, επίσης, ο 27χρονος Λιορίς, ο 29χρονος Ντεμπισί, ο 25χρονος Σισοκό, ο 27χρονος Ματουιντί και ο 26χρονος Μπενζεμά. Δηλαδή οι 9 στους 11 ήταν κάτω από 30 χρονών, με μόνους... υπερήλικες – ποδοσφαιρικά – να είναι οι Εβρά (33 χρ.) και Βαλμπουενά (30 χρ.).
Θα πει κανείς πως αυτά τα φιλικά παιχνίδια αποτελούν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για δοκιμές νέων παικτών από τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς. Εδώ όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Τι δοκιμή να κάνει ο Ντεσάμπ στο βασικό αμυντικό χαφ της Γιουβέντους, Πολ Πογκμπά; Ή στον Γκριζμάν της Ατλέτικο Μαδρίτης, στον Βαράν της Ρεάλ Μαδρίτης και στον Σακχό της Λίβερπουλ; Όλοι τους είναι παίκτες πρώτης γραμμής στις ομάδες τους.
Φυσικά και οι λίγο μεγαλύτεροι αποτελούν τις πρώτες επιλογές στους συλλόγους τους. Ο Μπενζεμά στη Ρεάλ, ο Ματουϊντί στην Παρί Σεν Ζερμέν, ο Ντεμπίσι στην Αρσέναλ, ο Λιορίς στην Τότεναμ και ο Σισοκό στη Νιούκαστλ.
Ποιοι όμως είναι αυτοί που επίσης... έρχονται; Αντικαταστάτης του Εβρά είναι ο Ντινιέ (21 χρ.) της Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ στη μεσαία γραμμή υπάρχουν ο Καμπάιγ (Παρί Σεν Ζερμέν - 28 χρ.), ο Σνάιντερλιν (Σαουθάμπτον – 25 χρ.), ο Καμπέγια (Νιούκαστλ – 24 χρ.) και ο 27χρονος σκόρερ Ρεμί που ανήκει στην Τσέλσι και αγωνίζεται ως δανεικός στην ΚΠΡ. Όλοι οι παραπάνω μπήκαν ως αλλαγή κόντρα στους Ισπανούς.
Στη νέα φουρνιά των «τρικολόρ» ανήκουν ο 23χρονος Μανγκαλά της Μάντσεστερ Σίτι και ο 23χρονος Λακαζέτ της Λυών. Μια ενδεκάδα με τερματοφύλακα Λιορίς, αμυντικούς Βαράν-Σακχό-Μανγκαλά-Ντινιέ, μέσους Πογκμπά-Ματουιντί-Καμπάιγ και επιθετικούς Γκριζμάν-Σισοκό-Μπενζεμά μπορεί να κυριαρχήσει για τα επόμενα 8-10 χρόνια; Μάλλον ναι.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: