Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Χαμός για Εθνική και Μουντομπάσκετ!!

Υψηλότατους μέσους όρους εισιτηρίων και τηλεθέασης παρουσίασαν οι αγώνες της πρώτης φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας. Δείτε τα εντυπωσιακά στοιχεία.

Χαμός για Εθνική και Μουντομπάσκετ
Εντυπωσιακοί είναι οι αριθμοί για την προσέλευση του κοινού στα γήπεδα της Ισπανίας για τους αγώνες της πρώτης φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά και τα ποσοστά τηλεθέασης που συγκέντρωσαν οι μεταδόσεις των αγώνων.

Τους 60 αγώνες της πρώτης φάσης παρακολούθησαν συνολικά 477.617 θεατές, με το μέσο όρο να είναι 7.960 ανά αγώνα. Το ρεκόρ προσέλευσης καταγράφηκε παραδόξως όχι σε αγώνα της Ισπανίας, αλλά στο παιχνίδι της Φινλανδίας με τη Νέα Ζηλανδία την Πέμπτη και ήταν 15.483 θεατές.

Οι τηλεθεάσεις στην Ελλάδα ήταν πολύ υψηλές. Η FIBA αναφέρει πως στους αγώνες της Εθνικής ο μέσος όρος τηλεθέασης ήταν περίπου 35% ξεπερνώντας τον τελικό του Champions League!

Αντίστοιχη απήχηση υπήρχε και σε άλλες χώρες. Στην Ισπανία η νίκη επί της Γαλλίας η τηλεθέαση ήταν 22,2% κατά μέσο όρο αγγίζοντας και το 29,7%, που αντιστοιχεί σε περίπου 5 εκατομμύρια τηλεθεατές. Συγκριτικά οι διοργανωτές αναφέρουν πως ήταν περίπου διπλάσιος ο αριθμός τηλεθεατών σε σχέση με τα δημοφιλέστατα στη χώρα Grand Prix του Moto GP σε Χερέθ και Καταλονία.*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: