Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Η θετική αύρα της υπόθεσης Κλάους!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για την υπόθεση της ανανέωσης του Στέφανου Αθανασιάδη στον ΠΑΟΚ, τις προεκτάσεις της και... τις δοκιμές στην Εθνική.
Την ώρα που ο Κλάους βρίσκεται στην εθνική ομάδα και περιμένει την αξιοκρατική του αντιμετώπιση, στον ΠΑΟΚ η ανανέωση του συμβολαίου του είναι το νούμερο ένα θέμα στην ατζέντα.
ADVERTISEMENT
Ο πανικός βλάπτει σε αυτές τις υποθέσεις και καλό θα είναι με κρύο μυαλό να τσεκάρεις το τι ακριβώς γίνεται. Και επειδή ο Κλάους είναι σημαντικός για την ομάδα του ΠΑΟΚ όχι μόνο για αγωνιστικούς λόγους, αυτό που προέκυψε μόνο σε καλό μπορεί να βγει.
Το θέμα δεν είναι οικονομικό και παρακαλάω να βρεθεί αυτός που τα λέει αυτά γιατί πρόκειται για μία ξεκάθαρη προσπάθεια σπίλωσης του παίκτη. Συμφωνία για το οικονομικό υπάρχει από τις 7 Αυγούστου. Το θέμα είναι άλλο.
Ο Κλάους, ως παιδί δικό μας, τακίμι, αίμα που λέμε εμείς οι Βόρειοι και απολίτιστοι σύμφωνα με τη μεικτή επαρχίας του λεκανοπεδίου, αισθάνεται σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό το θέμα που υπάρχει στα πέριξ της ομάδας. Αντιλαμβάνεται πως πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα για να μπορέσει να χαρεί αυτά τα τέσσερα χρόνια που θα υπογράψει με την ομάδα. Άμα είναι να υπογράψει, να καθίσει στο συμβόλαιό του, να αποδεχτεί το ενδεχόμενο να φάει και πέντε κλοτσιές, αλλά στο τέλος της τετραετίας να είχε 2 συν εκατ. ευρώ στον λογαριασμό του θα το είχε κάνει.
Το ζητούμενο για τον Κλάους είναι να δει πρόοδο και να είναι κομμάτι της. Και αυτή τη στιγμή έχει ανάγκη, όπως όλοι μας, να του εξηγηθεί ένα πλάνο που θα τον οδηγήσει αυτομάτως στην υπογραφή του συμβολαίου του. Το μόνο εύκολο για αυτόν ήταν να βάλει τη τζίφρα. Το μόνο λάθος του ήταν πως συμφώνησε στο οικονομικό, πριν ακούσει αυτά που ήθελε για να πεισθεί συναισθηματικά.
Ο Βρύζας αντιλαμβάνεται πως σκέφτεται. Ήταν και αυτός θύμα κακών πρότζεκτ μέχρι που πήγε στην Ιταλία και παστέλωνε κατά της Ίντερ και της Μίλαν για να κατανοήσουμε πως ο γιαλός δεν ήταν στραβός αλλά στραβά αρμενίζαμε.  Ξέρει πως θα τον προσεγγίσει πλέον αρκεί ο ίδιος ο παίκτης να κατανοήσει το που οδηγείται πλέον μαθηματικά το πράγμα.
Το που οδηγείται είναι ένα ερωτηματικό που έχουμε όλοι μας. Στο μυαλό μου και από τις πληροφορίες μου είναι σαφές πως ο Αγγελίδης έπεισε τον Σαββίδη να αποστασιοποιηθεί. Γελάω με αυτούς που λένε για οικονομική αδυναμία του Σαββίδη. Το κουσούρι του ήταν η εμπλοκή του στα της ομάδας. Η μπούκα στο ημίχρονο του τελικού, οι βαρυσήμαντες τοποθετήσεις, η διαχείριση της σχέσης με την πολιτεία. Από χρήματα δεν έχει ανάγκη, η δυναμική του είναι πολύ μεγάλη και αυτά που λέγονται για τον Πούτιν και τις εντολές που έχει δώσει είναι μία προσέγγιση καφενειακού χαρακτήρα.
Ο ΠΑΟΚ από τον Σαββίδη χρειάζεται την δυναμική του στα οικονομικά και ο Σαββίδης ένα επικοινωνιακό όπλο όσον αφορά στις επιχειρηματικές επιδιώξεις του. Και πλέον είναι σαφές σε εμένα πως αυτό το άτυπο ντιλ έγινε στο εσωτερικό της ΠΑΕ υπό την ηγεσία του Αγγελίδη.
Άρα ο Κλάους το μόνο που έχει να κάνει είναι να αντιληφθεί το μομέντουμ που βρίσκεται η ΠΑΕ και τότε με χαρά θα υπογράψει. Και επειδή πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού του ο παίκτης θα ήθελε να μπορεί να διαχειριστεί μία πολύ καλή ευκαιρία στη καριέρα του αν του εμφανιστεί, ουδέποτε ο ΠΑΟΚ στάθηκε εμπόδιο σε μία τέτοια φιλοδοξία. Πόσο μάλλον όταν αυτός είναι τόσο δικό του παιδί όσο ο Κλάους.
Η υπόθεση Κλάους πάντως, ενεργοποίησε τον ΠΑΟΚ. Είναι σαφές πως μετά την έκταση που πήρε το θέμα δημιουργήθηκε προβληματισμός εντός των τειχών. Υπήρξε κινητοποίηση. Κατάλαβαν άπαντες πως ήρθε η ώρα να αλλάξουν πράγματα. Γιατί άλλο είναι να μη σου βγει ο μεταγραφικός σχεδιασμός, άλλο είναι να μην αντιδράς επικοινωνιακά, άλλο είναι να χάσεις τον αρχηγό και εκφραστή των υπολοίπων μας εντός της ομάδας. Το τελευταίο πονάει πραγματικά και περνάει όλα τα λάθος μηνύματα μαζεμένα. Η κατάσταση που δημιουργήθηκε μου δίνει την αίσθηση πως γίνεται για καλό.
Καλό δεν είναι αυτό που γίνεται στην εθνική ομάδα του Ρανιέρι. Με το καλημέρα μαθαίνω για διάφορες κωμωδίες της ΕΠΟ του φίλου μου του Σαρρή που μου ζητάει 50 χιλιάδες ευρώ. Για να μη μπλέκουν οι δικηγόροι και κονομάνε τζάμπα, ας μου στείλει τον λογαριασμό να τα βάλω. Να χαλάμε τις καρδιές μας για πενήντα χιλιαρικάκια κρίμα είναι. Ας μου δώσει τον λογαριασμό του Ντάλας να μειωθεί το κόστος του συμβολαίου που υπέγραψε για να βλέπει Nova.
Σε πρώτη φάση βλέπω τι συμβαίνει με τις δοκιμές ενδεκάδας που αν επιβεβαιωθούν θα είναι η πρώτη ένδειξη αλλαγής φιλοσοφίας της εθνικής. Την ώρα λοιπόν που ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε μία ένταση σχετική στην υπόθεση Αθανασιάδη, ο παίκτης μας βλέπει πως στις πρόβες ενδεκάδας βασικός είναι ο Μήτρογλου που το τελευταίο επίσημο παιχνίδι του είναι στο Μουντιάλ και που το τελευταίο καλό παιχνίδι του δεν είναι στη χρονιά που βαδίζουμε την ένατο μήνα της.
Ο Κλάους δέχτηκε μεγάλο πλήγμα που δεν κλήθηκε στο Μουντιάλ αφού προτιμήθηκαν οι ντεφορμέ Γκέκας και Μήτρογλου, κάτι που στοίχησε στην εθνική τελικά και βλέπει ξαφνικά τη στιγμή που είναι ξεκάθαρα η ώρα του στην ομάδα να παραγκωνίζεται από ανέτοιμους ποδοσφαιριστές.
Δεν ξέρω πως θα είναι η χρονιά του Μήτρογλου απέναντι σε ομάδες που θα τον μαρκάρουν όπως η εθνική Ρουμανίας την Κυριακή, αλλά ξέρω πως ο Κλάους έπαιξε ήδη τρία επίσημα παιχνίδια, σκόραρε στα δύο και είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Και η μη χρησιμοποίησή του στο αρχικό σχήμα της εθνικής, θα αποτελέσει πλήγμα για τον ίδιο που όσο περνάει ο καιρός βλέπει πως το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα συνεχίζει να του φέρεται σα σκουπίδι για λόγους που θα επιβεβαιώσω στο μέλλον.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: