Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

“Είμαστε αγανακτισμένοι”

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Καβάλας, Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου.
Μίλησε για την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και για την παράσταση που θα δώσουν.
Αναλυτικά τα όσα είπε στον Arena FM 89,4:
Αρχικά τόνισε:
“Εμείς οργανωνόμαστε όσο μπορούμε φυσικά και έχουμε το θέμα με την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και δεν θέλω να αναφερθώ στις ομάδες. Έτσι όπως είναι η δομή τους βάση της Ελληνικής νομοθεσίας είναι για να δημιουργούν  χρέη και τίποτα άλλο και στο τέλος τα χρωστάνε στο δημόσιο. Δεν νομίζω ότι καμιά ομάδα μπορεί να δείξει υγεία, όσα χρόνια και αν είναι εκεί, άσχετα με κάποιους που βάζουν λεφτά και ουσιαστικά το κάνει για την πόλη. Εμείς στην επαρχεία αυτό κάνουμε, αλλά οι μεγάλοι έχουν άλλες διαστάσεις”.
Για το ότι  σε περίπτωση που υποβιβαστεί ο Πανιώνιος, η Καβάλα θα πάρει τη θέση του υπογράμμισε:
“Ακριβώς αυτό, αλλά εμείς είμαστε λίγο αγανακτισμένοι με τη συμπεριφορά της Επιτροπής γιατί δεν δίνει την ευκαιρία σε καμία ομάδα να προετοιμαστεί σωστά. Επειδή το πρωτάθλημα αρχίζει στις 11 Οκτωβρίου εμείς κανονικά σαν Α2 έχουμε την υποχρέωση να παίξουμε το παιχνίδι Κυπέλλου στις 20 του μηνός, στις 19 έχει δώσει παράταση στην ΑΕΚ, στις 22 ο Πανιώνιος που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν συγκρίνεται με την ΑΕΚ και ας μην στεκόμαστε στα ονόματα. Πρέπει να δούμε την πραγματικότητα γιατί πάντα είμαστε σε μια ιστορία και πάντα συμβαίνουν αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Οπότε εμείς εδώ είμαστε αποπροσανατολισμένοι και προσπαθούμε στην προετοιμασία της ομάδας για την Α2. Όταν προκύψει εμείς θα απαντήσουμε, αλλά αυτά που γίνονται είναι πολύ άσχημα για το πρωτάθλημα και το άθλημα”.
Για το αν σκέφτονται να κάνουν κάποια παράσταση είπε:
“Μπορούμε να κάνουμε κάποια παράσταση και να διεκδικήσουμε γιατί έχουμε έννομο συμφέρον από τις θέσεις που είχαμε πέρσι στην Α2. Φυσικά και θα κάνουμε γιατί μέχρι τώρα σιωπούμε γιατί το ζητούμενο δεν είναι να κάνουμε φασαρίες, αλλά να τηρηθεί η νομοθεσία, η οποία δεν τηρείται από αυτούς που θα έπρεπε να είναι σωματοφυλακές της. Άρα εμείς χρειάζεται να κάνουμε κάτι. Στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής του Επαγγελματικού Αθλητισμού θα είμαστε εκεί με νομική παράσταση και στον ΕΣΑΚΕ. Δεν μπορούμε δηλαδή να ανεχτούμε τα όσα γίνονται. Κάποιοι συμμετέχουν είτε στο προσκήνιο, είτε στα παρασκήνια. Φταίνε πολλά άλλα, αλλά λέμε ότι θέλουμε να διορθωθούμε και τελικά είναι μια υποκρισία”.
Στη συνέχεια ο κ. Παπακωνσταντίνου προσέθεσε:
“Εμείς δεν λέμε να πέσει η χ’ ΑΕΚ ή, ο χ’ Πανιώνιος, αλλά να τηρηθεί η διαδικασία, η νομοθεσία. Έτσι πάμε πιο πίσω και είμαι αυτός που φώναζε στον ΕΣΑΚΕ ότι 100.000 εγγυητική επιστολή να έχουν οι ομάδες και δεν μιλάω για τις δύο πρώτες, αλλά για όλους τους άλλους στην τράπεζα να κάθονται τα λεφτά είναι υπέρογκο το ποσό και συγκεκριμένα στο μπάσκετ. Αυτά τα λεφτά δεν βρίσκονται σήμερα. Οι συνθήκες όταν έγιναν αυτές οι νομοθετικές απαιτήσεις ήταν τελείως διαφορετικές και ποια περιφερειακή ομάδα θα τα βρει αυτά τα λεφτά. Από τα καινούργια λεφτά είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν στην περιφέρεια, όπως και στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη”.
Για το πότε συνεδριάζει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού υπογράμμισε:
“Στις 15 του μηνός. Εμείς θα κάνουμε μία παράσταση η οποία ουσιαστικά θα δείχνει ότι είμαστε εδώ, νόμιμα και σωστά στην Επιτροπή και φτάνει πια. Έχουμε φάει τα χόρτα και δεν πάει άλλο. Μετά την χθεσινή απόφαση η οποία είναι θεματοφύλακας του νόμου, των αποφάσεων, της πολιτείας εδώ τελειώνουν. Δεν αναφερόμαστε κατά κάποιας ομάδας, αλλά θέλουμε να προστατέψουμε την ομάδα μας και αυτό κάνουμε”.
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: