Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

«Προσοχή με τη Σερβία»

alexandris100
Στον ArenaFM 89,4 φιλοξενήθηκε ο προπονητής Βαγγέλης Αλεξανδρής.
Μίλησε για το παιχνίδι με την Αργεντινή, την Σερβία αλλά και για την πορεία της Εθνικής Ελλάδας στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας.
Αναλυτικά τα όσα είπε στον ArenaFM 89,4
«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος παρόλο το διωγμό που έχουμε δεχθεί γιατί ούτε γήπεδα να παιχτούν τα παιχνίδια δεν θα έχουμε με τις αδειοδοτήσεις και παρόλα αυτά και παρόλα τις ελλείψεις κρατά το λάβαρο πολύ ψηλά και κάνει περήφανους όλους τους Έλληνες και όχι μόνο τους μπασκετικούς».
Για το χθεσινό παιχνίδι με την Αργεντινή είπε:
«Για μένα ήταν το πιο σοβαρό τεστ με πολύ μεγάλη και πέρασε μια πολύ δύσκολη κατάσταση και θα την χαρακτήριζα ειδική γιατί από τους 19 πόντους που προηγήθηκε, οι Αργεντινοί χρησιμοποιούν όλα τα μέσα όταν δεν πάει καλά η απόδοση με τα σουτ, με αγκώνες, προκαλούν και ξέρουν πολλούς τρόπους και το καταφέρανε και φτάσανε στο καλάθι και είχανε την υποστήριξη περίπου 2.000-2.500 και η ψυχολογία αλλάζει όταν το γυρνάς το παιχνίδι. Η Ελληνική ομάδα και αντοχή και ψυχραιμία έδειξε και κατάφερε να μην βρεθεί κάτω στο σκορ και τελικά να πάρει και πάλι τη διαφορά και να κερδίσει όπως κέρδισε».
Για τον Κατσικάρη ότι έχει πάρει επιρροές από τη δουλειά του στην Ισπανία προσέθεσε:
«Ο προπονητής πρέπει να εξελίσσεται, να μην μένει στα δεδομένα που ξέρει γιατί και γω αν έμενα σ’ αυτά που ήξερα ως παίκτης δεν θα είχα κάνει τίποτα στην καριέρα μου και τώρα προσπαθώ να παρακολουθώ τις εξελίξεις, από σεμινάρια που μπορεί να τα βρεις μέσω του ίντερνετ και να παρακολουθείς για να είσαι επίκαιρος. Τώρα όσον αφορά τον Κατσικάρη είμαι άνθρωπος που τα λέει χύμα και τσουβαλάτα και πήρε μια απόφαση να πάει με νέα παιδιά και όχι να πάρει παίκτες που δεν ήθελαν να παίξουνε και παρουσίασε ένα καινούργιο μπάσκετ το οποίο μ’ άρεσε και ταιριάζει στον νέο αθλητή. Τα τελευταία χρόνια κατά κάποιο τρόπο οι προπονητές είχαν ευνουχίσει τους αθλητές σε ένα σεταρισμένο μπάσκετ και στερούσε την φαντασία και τη δημιουργικότητα που είναι χαρακτηριστικά του αθλήματος που βαδίζει σε κάποια στάνταρ πράγματα. Γρήγορο παιχνίδι, δυνατή άμυνα και έδωσε τη δυνατότητα να ξεδιπλώσουμε αυτά τα νεαρά παιδιά με τη βοήθεια και των έμπειρων παικτών που υπάρχουν και θα έλεγα ένα πολύ μεγάλο μπράβο στον Ζήση που στο προηγούμενο παιχνίδι είχε ένα καλάθι και δέκα ασίστ και δεν κοιτά την προσωπική του προβολή. Όπως και τον Μπουρούση που και χθες ήταν καταπληκτικός και μου άρεσε ο τρόπος που παίζουμε. Διαβασμένοι, αλλά και το παιχνίδι που φεύγουν γρήγορα μπροστά και δίνουν μια ταχύτητα. Ότι ζητά ο Φώτης τα βλέπω μέσα στο παιχνίδι».
Για το πώς βλέπει το επίπεδο των αγώνων και το παιχνίδι με τη Σερβία:
«Μιλάμε για παγκόσμιο πρωτάθλημα, άλλωστε συμβαίνουν αυτά δεν μπορεί να υποτιμήσεις κανέναν αντίπαλο. Περάσαμε στην πρώτη θέση και μας έδωσε τη δυνατότητα να αποφύγουμε την Ισπανία και οι Σέρβοι δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Μας γνωρίζουν και μας θέλανε και πιστεύουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν απέναντί μας και δεν είναι εύκολο παιχνίδι ούτε για εμάς, αλλά ούτε και γι’ αυτούς. Πιστεύω ότι θα κριθεί στις λεπτομέρειες και έχω εμπιστοσύνη στο καλό σκάουτινγκ και φυσικά όσο κερδίζεις φτιάχνεται το ηθικό σου, η ψυχολογία και αυτή τη στιγμή είναι στο καλύτερο σημείο για την Ελλάδα».
Για τη δυσκολία του παιχνιδιού με την Σερβία τόνισε:
«Πιστεύω ότι είναι πολύ πιο δύσκολοι από την Αργεντινή και γνωριζόμαστε πολύ καλά και ο ένας ξέρει τα υπέρ και τα κατά του άλλου και είναι κλειστά και προσπαθεί να περάσει τη δική του γραμμή, αλλά πιστεύω στην Ελλάδα, έχουμε περάσει τα δύσκολα, έχουν αποκτήσει αυτοπεποίθηση που είναι σημαντικό και δεν πετάνε στα ουράνια. Ξέρουν ότι μία ήττα θα τους βγάλει εκτός στόχων και με την απόδοση που έχει δείχνει και τη σταθερότητα και την ανοδική πορεία. Τα εύκολα παιχνίδια ήταν στην αρχή που δείξαμε σοβαρότητα και τα κερδίσαμε και στη συνέχεια με τους ισχυρούς βελτίωσε τις αδυναμίες που είχε στα φιλικά με αποτέλεσμα να είναι πιο έτοιμη. Μην ξεχνάμε ότι αν περάσουμε αυτούς μπορούμε να φτάσουμε και στην τετράδα. Ας φτάσουμε εκεί και ας είναι και η Ισπανία η αντίπαλός μας».
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: