Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2012

"Μόνο αν φύγει ο Μέλμπεργκ"...!!

Τι έλεγε στο περιβάλλον του ο Στέλιος Μανωλάς, τα 350.000 ευρώ «ακατέβατα» που ζητάει ο ανιψιός του, το «όχι στη Σαραγόσα» και τα δημοσιεύματα που τον έχουν εκνευρίσει...
"Μόνο αν φύγει ο Μέλμπεργκ"...

ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΠΕΡΙΧΑΡΟΥ
Εχει κλείσει ο Μανωλάς στον Ολυμπιακό; Οι πληροφορίες που κυκλοφορούν στον Πειραιά αναφέρουν ότι μόλις θελήσει ο πρωταθλητής Ελλάδας, μπορεί να βάλει τον πολλά υποσχόμενο παίκτη στο ρόστερ του. Κοντολογίς θεωρούν ότι είναι θέμα χρόνου να γίνει κάτι. Υπάρχουν, πάντως, και κάποιες άλλες πληροφορίες, αυτές από το περιβάλλον του θείου του παίκτη της ΑΕΚ, που δίνoυν μια άλλη διάσταση στο θέμα.
Λοιπόν άνθρωπος που βρίσκεται κοντά στο περιβάλλον του θείου της ΑΕΚ (ο Στέλιος Μανωλάς στο Γαλάτσι έχει πολλούς φίλους) μας μετέφερε τα εξής. Η καλύτερα μας μετέφερε αυτά που έχει μάθει από το στενό περιβάλλον της οικογένειας Μανωλά.
«Ο Ολυμπιακός δίνει 300.000 ευρώ, αλλά αυτός δεν το συζητάει για λιγότερα από 350.000. Ομως, το πρόβλημα δεν είναι τόσο το χρηματικό. Το πρόβλημα είναι πως ο Μανωλάς (και για να είμαστε πιο σαφείς, ο θείος του) το συζητάει μόνο αν φύγει ο Μέλμπεργκ». Αν τα πράγματα με τον Σουηδό συνεχίσουν να εξελίσσονται αρνητικά, δηλαδή, καταλαβαίνει εύκολα κανείς ότι ο Κώστας Μανωλάς θα είναι σύντομα και με τη βούλα παίκτης του Ολυμπιακού.

«Οχι στη Σαραγόσα»
Οι ίδιες πηγές λένε και κάτι άλλο. Οτι ο Κώστας Μανωλάς είχε μπει πριν από λίγο καιρό στο στόχαστρο της Σαραγόσα. Λέγεται ότι τον πήρε τηλέφωνο ο Μανόλο Χιμένεθ και του είπε να πάει στη Ισπανία. Ομως, η πλευρά Μανωλά έκρινε ότι το ποσό των 250.000 ευρώ, το οποίο προσφέρθηκε με την υποσημείωση «αυτό είναι το ταβάνι», κρίθηκε ως μη ικανοποιητικό. Ετσι, το θέμα δεν προχώρησε.

Τρελαίνεται που τον γράφουν «κλεισμένο»
Υπάρχει και κάτι άλλο που προκύπτει από το περιβάλλον της οικογένειας Μανωλά. Λέγεται ότι ο Στέλιος Μανωλάς τα έχει πάρει στο κρανίο με κάποιες εφημερίδες που γράφουν ότι ο ανιψιός του «είναι κλεισμένος στον Ολυμπιακό». Ειδικά με κάποιον γνωστό δημοσιογράφο που καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Πάντως, ο ίδιος ο Στέλιος έχει πει σε φίλους του ότι «πάω διακοπές στη Ρόδο και ότι μέχρι να γυρίσω ο μικρός δεν υπογράφει πουθενά, εκτός αν γίνει κάτι ξαφνικό».

Ισχύει για Τραμπζονσπόρ
Υπάρχει και κάτι άλλο που λέει η πλευρά Μανωλά. Για ευνόητους λόγους. Οτι η πρόταση της Τραμπζονσπόρ, σχετικά με την οποία υπήρξαν κάποια δημοσιεύματα, ισχύει. Υποστηρίζει, δηλαδή, ότι δεν την έχει αποκλείσει την προοπτική της Τουρκίας. Λογικό είναι σε περιόδους μεταγραφών να θέλει ένας παίκτης να αναδεικνύονται τέτοια θέματα. Οσο περισσότεροι είναι οι ενδιαφερόμενοι τόσο ευκολότερο είναι να... παίξει με τον εαυτό του, ειδικά στον οικονομικό τομέα...
πηγή: katimagiko.gr

"Στον Άρη ποτέ, στον ΠΑΟΚ θα επιστρέψω"!

Σε συνέντευξη του ο Κώστας Βασιλειάδης αναφέρθηκε στην εμπειρία του από τη σεζόν του στην Μπιλμπάο Μπάσκετ, ενώ εξέφρασε την επιθυμία του να τελειώσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ.
"Στον Άρη ποτέ, στον ΠΑΟΚ θα επιστρέψω"
Αναλυτικά η συνέντευξη του στο Libero 107,4:
Για τους πανηγυρισμούς του μετά από κάθε καλάθι, σχολίασε:
«Είναι κι αυτός ένας τρόπος να ξεσηκώνεις το κοινό, άλλωστε είναι καλύτερα να σε γουστάρουν παρά να σε γιουχάρουν στο παιχνίδι».
Για τις επιλογές που έχει κάνει στην καριέρα του, ο Κώστας Βασιλειάδης είπε :
«Δεν έχω μετανιώσει για καμία επιλογή που έχω κάνει, έδωσα ότι μπορούσα σε κάθε ομάδα. Αν ήταν να διαλέξω όμως για την καλύτερη επιλογή που έχω κάνει, θα έλεγα το να πάω στο Σαντιάγκο, στην Ομπραντόιρο, τότε άρχισα να βλέπω αλλιώς το μπάσκετ και άλλαξα προτεραιότητες. Πήγα εκεί μετά την Μοντεγκρανάρο, όπου είχα πάει μετά τον ΠΑΟΚ του Δρόσου».
Ειδικότερα για την επιλογή του τότε να γυρίσει στον ΠΑΟΚ, σχολίασε :
«Δεν ήταν λίγοι αυτοί που μου έλεγαν τότε να μην πάω στον ΠΑΟΚ αλλά πίστεψα ότι κάτι καλό θα μπορούσε να γίνει. Αποφάσισα με το συναίσθημα αλλά δεν το θεωρώ πισωγύρισμα. Είχαμε καλή ομάδα και μπορούσαμε να βγούμε Ευρωλίγκα αλλά στην μέση της σεζόν άρχισαν τα προβλήματα με τον Δρόσο, για τον οποίο νομίζω ότι ήθελε να επενδύσει και να κάνει μια καλή ομάδα αλλά ακούστηκαν πολλά για αυτόν, έγιναν διάφορα και ο κόσμος έχει μια σαφή άποψη για αυτόν τώρα»
Για την παρουσία του στο Μπιλμπάο, ανέφερε :
«Στην Ομπραντόιρο ήμουν το πρώτο βιολί αλλά είναι καλύτερα να είσαι σε μια ομάδα με πολλούς καλούς παίκτες και όχι ένα που βάζει 20 πόντους αλλά χάνεις το παιχνίδι. Στο Μπιλμπάο λοιπόν ξεκινούσα από τον πάγκο και έμπαινα συνήθως στο 8ο λεπτό, δεν είναι άσχημα έτσι, ξέρεις όταν είσαι στον πάγκο αρχικά μπορείς και διαβάζεις καλύτερα το παιχνίδι ενώ στην Μπιλμπάο ήταν και γούρι αυτό και ακόμη και όταν είχα καλή απόδοση στα παιχνίδια, πάλι από τον πάγκο ξεκινούσα στο επόμενο. Απο την παρουσία μου εκεί κατάλαβα ότι πρέπει να δουλέψω περισσότερο για να έχω ρόλο στην ομάδα, ήθελα να μπαίνω μέσα και να παίζω όσο καλύτερα μπορώ για να βοηθώ την ομάδα να κερδίζει. Πιο παλιά είχα θέματα με την άμυνα αλλά βελτιώνομαι»
Για το πώς η πόλη ζει ανάμεσα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, ο Βασιλειάδης είπε:
«Στο Μπιλμπάο οι ομάδες μπάσκετ και ποδοσφαίρου δεν είναι ΠΑΕ και ΚΑΕ όπως στην Ελλάδα, είναι τελείως διαφορετικές ομάδες, η ομάδα μπάσκετ έχει μόλις 12 χρόνια ιστορία. Το κοινό είναι δύσκολο λόγω του ποδοσφαίρου και το μπάσκετ δεν είχε αίγλη στην πόλη, στην ομάδα μπάσκετ άλλωστε παίζουν Αμερικανοί και Ισπανοί, δεν έχει Βάσκους παίκτες. Το καλό στην Μπιλμπάο ήταν όλοι οι παίκτες ξέραμε από την αρχή ότι κανείς παίκτης δεν θα έφευγε στην μέση της σεζόν, μας το είχαν ξεκαθαρίσει αυτό οι διοικούντες και αυτό μας έδωσε κίνητρο και αυτοπεποίθηση για να προσπαθήσουμε περισσότερο όλοι».
Για την βελτίωση στο παιχνίδι του όσο είναι στην Μπιλμπάο, ο Κώστας Βασιλειάδης ανέφερε :
«Στο Μπιλμπάο αγάπησα το μπάσκετ περισσότερο, μίλησα με τον Φώτη τότε και μου ζήτησε να δουλέψω για να εξαλείψω τις ατέλειες στο παιχνίδι μου. Με βοήθησε πολύ και μάλιστα δεν με έβγαζε από το παιχνίδι με το πρώτο λάθος. Μου έδειξε εμπιστοσύνη και η δουλειά που κάναμε μαζί με ωφέλησε, έφτασε στο σημείο μάλιστα να μου βάζει τις φωνές όχι γιατί σουτάρω αλλά γιατί δεν σούταρα σε κάποιες στιγμές, την ίδια εμπιστοσύνη μου έδειξαν οι συμπαίκτες μου και αυτό είναι επίσης πολύ σημαντικό»
Σε ερώτηση αν θα πήγαινε ποτέ να παίξει μπάσκετ στον Άρη, ο Βασιλειάδης απάντησε:  «Δεν θα δεχόμουν ποτέ να πάω στον Άρη, όσο καλή πρόταση και αν μου έκανε η ομάδα»
Ακολούθως απάντησε σε διάφορες ερωτήσεις για συμπαίκτες του:
«Η παρέα μου εκεί είναι ο Μαυροειδής και ο Τζάκσον. Ο καλύτερος αμυντικός που συνάντησα είναι ο Ντούμας της Βαγιαδολίδ ενώ το μεγαλύτερο παλτό που είχα συμπαίκτη ήταν ο Άλτον Φορντ στον ΠΑΟΚ, είχε μια γάμπα 2 φορές το κεφάλι σου. Ο καλύτερος συμπαίκτης μέσα κι έξω από το γήπεδο ήταν ο Μουλαομέροβιτς ενώ παιδί - διαμάντι είναι ο Νίκος Ζήσης. Οι παίκτες που με δυσκόλεψαν αμυντικά ήταν αμέτρητοι αλλά ξεχωρίζει ο Ναβάρο»
Κλείνοντας, ο Κώστας Βασιλειάδης αναφέρθηκε στο μέλλον του :
«Αυτή την στιγμή μπορώ να φύγω αν θέλω από την Μπιλμπάο με 1 ευρώ ενώ η ομάδα έχει όψιον για να ανανεώσει αυτόματα το συμβόλαιο του στο τέλος του μήνα. Περνάω καλά στο Μπιλμπάο αλλά αν έρθει πρόταση από ομάδα Ευρωλίγκας θα την προτιμήσω και δεν νομίζω η Μπιλμπάο να έχει αντίρρηση, δεν θέλει να σταθεί εμπόδιο. Θα ήθελα να αγωνιστώ σε μια ομάδα με μεγάλο όνομα στην Ευρωλίγκα, θεωρώ ότι μπορώ να σταθώ και να τα καταφέρω. Θα ήθελα επίσης να επιστρέψω στον ΠΑΟΚ σε μερικά χρόνια για να κλείσω την καριέρα μου».

Πήρε Ονουάτσι η Ξάνθη!!

Στην Ξάνθη θα συνεχίσει την καριέρα του ο Μπέντζαμιν Ονουάτσι, όπως ανακοίνωσε επίσημα η ακριτική ΠΑΕ.
Πήρε Ονουάτσι η Ξάνθη
«Η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τον ποδοσφαιριστή BENJAMIN ONWUACHI» αναφέρει η λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε ο ακριτικός σύλλογος.

Δύσκολος όμιλος για τους Νέους!!

Στον 1ο όμιλο της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012 (3-15 Ιουλίου) μαζί με τη διοργανώτρια Εσθονία, την κάτοχο του τροπαίου Ισπανία και την Πορτογαλία κληρώθηκε η Ε
Δύσκολος όμιλος για τους Νέους
Στη συνέχεια θ΄ αντιμετωπίσει τους διοργανωτές στις 6/7 και θα ολοκληρώσει την παρουσία του στον όμιλο στις 9/7 κόντρα στην Πορτογαλία.
Στον 2ο όμιλο θα τεθούν αντιμέτωπες Σερβία, Γαλλία, Αγγλία και Κροατία.
Στην ημιτελική φάση (12/7) προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες στις βαθμολογίες των ομίλων, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρεις καλύτερες ομάδες κάθε ομίλου θα εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο κάτω των 20, που θα διεξαχθεί το 2013 στην Τουρκία. Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 15 Ιουλίου στο Lilleküla Stadium στο Ταλίν.
«Είμαστε ικανοποιημένοι που συμμετέχουμε στην τελική φάση. Σεβόμαστε το ίδιο όλους τους αντιπάλους και θέλουμε να παρουσιαστούμε όσο το δυνατό περισσότερο ανταγωνιστικοί και να αποδείξουμε ότι δίκαια βρισκόμαστε ανάμεσα στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.
Θα βρούμε στο δρόμο μας ομάδες με παράδοση και ικανότητες και κατά συνέπεια οφείλουμε να είμαστε υπεύθυνοι και σοβαροί απέναντί τους. Έχουμε εμπιστοσύνη στα παιδιά και στην ομάδα μας και στόχος μας είναι να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στη διοργάνωση», ήταν το σχόλιο του ομοσπονδιακού προπονητή, Κώστα Τσάνα.

To πάλευε να το κρύψει αλλά...!!

Στις 10 Μαΐου ο Ανδρέας Δημητρέλος «δεν έκρυβε την αισιοδοξία του» που έλεγε και το ρεπορτάζ ότι η ΑΕΚ θα εξασφαλίσει την αδειοδότησή της από την ΟΥΕΦΑ. Γράφει ο Αντώνης Πανούτσος.
To πάλευε να το κρύψει αλλά...
Δηλαδή το πάλευε να την κρύψει, αλλά δεν μπορούσε. Και πώς να μπορέσει όταν στις 7 Απριλίου είχε εμφανιστεί αισιόδοξος ότι θα πάρει την άδεια, στις 12 Φεβρουαρίου είχε δηλώσει αισιόδοξος ότι η ΑΕΚ θα παίξει στην Ευρώπη και στην 1η Ιουνίου λέει ότι η ΑΕΚ έχει ένα μήνα πριν διαλυθεί. Οχι στην Ευρώπη, αλλά παντού. Διαλυθεί, τελειώσει, καπούτ... πώς θέλετε να το πει ο άνθρωπος για να το καταλάβει ο κόσμος;
Να διαλυθεί η ΑΕΚ που ο Ντέμης ξαναμάζευε την παρέα του 2004 να τη σώσει, ο Χάρης Οικονομόπουλος δήλωνε ότι κάποιος μπορεί να βάλει λεφτά με εγγύηση τα λεφτά που θα πάρει η ΑΕΚ από την αγωγή στον Ψωμιάδη και ο Μάκης Κασνακίδης καθησύχαζε τον κόσμο ότι υπάρχουν δυο–τρεις επενδυτές έτοιμοι να την ενισχύσουν. Για να παίζει σε ένα από τα δύο ιδιόκτητα γήπεδά της που ετοίμαζαν ο Βούρος και ο Ερτσος και το πρόβλημα δεν ήταν τα λεφτά, αλλά να γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις και να συμφωνήσει ο πρόεδρος της ερασιτεχνικής.
Και στην προσπάθεια να εμφανιστεί η κατάσταση όσο πιο ρόδινη, πάμε στο επόμενο επεισόδιο που θα είναι τα Ποσειδώνια. Οπου συναντήθηκαν στη δεξίωση της Morgan Stanley αυτοί που κάθε χρόνο συναντούνται, μίλησαν για την ΑΕΚ οι ίδιοι, αφού ασχολούνται και μετά πήγαν στη δεξίωση της Clarksons για να συνεχίσουν να μιλάνε. Και για να το κλείσω, για τρία πράγματα μιλάνε οι άντρες. Για τη δουλειά, για το ποδόσφαιρο και για τις γκόμενες. Για δουλειά τι να πει κάποιος στο χάλι που είναι η ναυτιλία, για γκόμενες και να μιλάγανε δεν θα τους έδινε ο Κοσμάτος, οπότε αν καθόντουσαν και κοιταζόντουσαν, AEKτζήδες είναι, μιλάγανε για την ΑΕΚ.
Υπάρχει τώρα λογικός άνθρωπος να πιστεύει ότι κάτι θα γίνει, επειδή ο Νοτιάς, ο Παππάς, ο Χατζηιωάννου και ο Γκούμας συναντήθηκαν σε μία δεξίωση και είχαν εκεί δίπλα τον Κοσμάτο να εξιστορήσει τη συνάντησή τους σαν να ήταν οι Θεοί του Ολύμπου έξω από τα τείχη της Τροίας; Πρέπει να υπάρχει. Πρέπει, γιατί το θέμα παρουσιάζεται σαν σημαντικό, μικρότερης σημασίας βέβαια από τη συνάντηση που θα είχε ο Ντέμης με τον Νοτιά στην εκδήλωση της «Original» στη Νέα Υόρκη και θα μπορούσαν «να τα πούνε», σαν -την εποχή του teleconference- να μην έχει ανακαλυφθεί το τηλέφωνο ή να μην έχουν να πληρώσουν το υπεραστικό.
Τώρα για το χάλι που είναι η ναυτιλία, να γράψω το εξής. Η Star Bulk του Παππά ανακοίνωσε κέρδη πρώτου τριμήνου 100 χιλιάδες δολάρια, δηλαδή σκάρτα 80 χιλιάδες ευρώ. Σημαίνει ότι αν συνεχίσει έτσι, θα βγάλει 320 χιλιάδες ευρώ για το 2012. Το 2011 η Star Bulk είχε βγάλει το πρώτο τρίμηνο γύρω στο 1,4 εκατ. ευρώ. Ας σημειωθεί ότι υπάρχουν και εποχές που οι εταιρείες μπαίνουν χοντρά μέσα, όπως πριν πέντε χρόνια που στη γιορτή του, πολύ σκληρός εφοπλιστής είχε βάλει τα κλάματα.
Εξαιρετική Επιλογή
Οι αριθμοί δεν αποκαλύπτουν τίποτα. Η Μπράγκα τερμάτισε τρίτη έχοντας τον τρίτο αριθμό στις νίκες, το τρίτο καλύτερο ενεργητικό και το τέταρτο καλύτερο παθητικό στα γκολ. Νορμάλ δηλαδή πράγματα. Οπως και η θέση της Μπράγκα την εφετινή χρονιά. Καλή δηλαδή, αφού η Μπράγκα τερμάτισε 3η σπάζοντας τη σειρά της... Αγίας Πορτογαλικής Τριάδας, Πόρτο, Μπενφίκα και Σπόρτινγκ, αλλά όχι και μοναδική, αφού το 2009 είχε τερματίσει δεύτερη, καλύτερος τερματισμός για μια ομάδα που στην ιστορία της δεν έχει κερδίσει ποτέ το πρωτάθλημα.
Μια ομάδα που προδίδει τη δυναμικότητά της όταν το ντέρμπι της χρονιάς είναι το τοπικό εναντίον της Γκιμαράες, όπου λόγω φανατισμού απαγορεύεται η είσοδος σε παιδιά κάτω των 13 ετών. Οπότε έχουμε μια εικόνα της ομάδας. Το από πού ο Λεονάρντο Ζαρντίμ μας έρχεται, δηλαδή. Από μία ομάδα επιπέδου ας πούμε Αρη, που βρίσκεται σε καλή στιγμή της ιστορίας της και ελπίζει ότι με τον επόμενό της κόουτς θα πάει ακόμα καλύτερα.
Σε προσωπικό επίπεδο ο Ζαρντίμ τα πήγε καλά, αλλά από την άλλη πήρε την Μπράγκα στρωμένη από τον Ντομίνγκο Πασιένσια και με προηγούμενες θητείες στην Μπέιρα Μαρ, την Τσάβεζ και την Γκαμάτσα ο Ολυμπιακός είναι by far η μεγαλύτερη ομάδα που θα προπονήσει. Μόνο που η πραγματικότητα είναι άλλη. Ο Ολυμπιακός στο πρόσωπο του Ζαρντίμ παίρνει το σπανιότερο είδος προπονητή που έρχεται στην Ελλάδα. Εναν νέο προπονητή, που στα 37 του έχει 11 χρόνια πείρα τους πάγκους, που η καριέρα του βρίσκεται σε άνοδο, έρχεται από ένα καλύτερο πρωτάθλημα από το ελληνικό και δεν ξενερώνει τους οπαδούς προσφέροντάς τους ξαναζεσταμένο φαγητό.
Εναν προπονητή που δεν έρχεται για να διηγείται στους παίκτες του ιστορίες από καλύτερες ομάδες που έχει υπηρετήσει, αλλά που θέλει να ζήσει ιστορίες για να τις λέει στη συνέχεια της καριέρας του. Ο Ολυμπιακός διάλεξε, σύμφωνα με το αξίωμα του Μπέρναρ Σω, ό,τι ενδιαφέρον έχουν οι γυναίκες με παρελθόν και οι άνδρες με μέλλον. Κανένας δεν μπορεί να προδικάσει την καριέρα ενός προπονητή στον πάγκο μιας καινούριας ομάδας, αλλά στα μέτρα και στα σταθμά της οικονομικής κρίσης ο Ολυμπιακός μοιάζει να κάνει μια εξαιρετική επιλογή.
ΠΗΓΗ: Sportday

"Μπορούμε και εμείς σαν την Ελλάδα"

Να γίνει η Πολωνία κάτι σαν την Ελλάδα του… 2004 ονειρεύεται ο Γιάκουμπ Μπλαστσικόφσκι, ο αρχηγός των Πολωνών.
"Μπορούμε και εμείς σαν την Ελλάδα"
«Σαφώς και μπορούμε να τα καταφέρουμε, αυτό είναι το όνειρό μου. Θα ήθελα πολύ να φτάσουμε στον τελικό. Πιστεύω πως αν είμαστε τυχεροί μπορούμε να κάνουμε αίσθηση στη διοργάνωση. Όλα θα εξαρτηθούν από το πώς θα πάμε στην πρώτη φάση. Από τα αποτελέσματα εκεί μπορούμε να χτίσουμε την αυτοπεποίθησή μας και να προχωρήσουμε», δήλωσε ο άσος της Ντόρτμουντ.

Μακάρι να γυρίσει ο προπονητής Ντούσαν!!

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θα βρει στο Περιστέρι μια ομάδα που έρχεται από τρία καλά χρόνια και που -κατά τη γνώμη μου- θα πρέπει απλά να τη «λύσει», ώστε να παίξει λίγο επιθετικότερα. Γράφει ο Αντώνης Καρπετόπουλος.
Μακάρι να γυρίσει ο προπονητής Ντούσαν
Ολο το πράγμα μοιάζει αυτή τη φορά στα μέτρα του κι αν αποτύχει, θα είναι γιατί έχει κουραστεί. Δεν το πιστεύω: το διάστημα που ξεκουράστηκε ήταν αρκετό ώστε να έχει μπαταρίες φορτωμένες. Το ότι έμεινε και λίγο μακριά από τους πάγκους, θα του 'χει κάνει καλό: ένα κρύο ντουζ είναι πάντα χρήσιμο σε ανθρώπους με μεγάλο εγωισμό.
Ενας
Υπάρχει πάντα ένα και μόνο ζήτημα με τον Μπάγεβιτς: ο Μπάγεβιτς. Στη μέχρι τώρα τεράστια καριέρα του στην Ελλάδα ο Ντούσαν είχε έναν και μόνο μεγάλο αντίπαλο: τον εαυτό του. Οπως όλοι οι πραγματικά μεγάλοι, ο Ντούσαν βάζει κάθε φορά στοιχήματα με τον εαυτό του -είναι ο μόνος (του) τρόπος για να γίνεται καλύτερος. Οταν ήρθε το μακρινό '89 στην ΑΕΚ, άφησε πίσω του μια στρωμένη κατάσταση: είχε ξεκινήσει με μια επιτυχία (δηλαδή την κατάκτηση του κυπέλλου), απολάμβανε της εκτίμησης όλων των γκουρού του γιουγκοσλαβικού ποδοσφαίρου, θα μπορούσε να μείνει εκεί και να φτάσει να προπονεί την Παρτίζαν ή τον Ερυθρό Αστέρα με απώτερο στόχο μια καριέρα στη Δυτική Ευρώπη. Διάλεξε να 'ρθει στην ΑΕΚ, που και τότε οικονομικά προβλήματα είχε, έχτισε τρεις – τέσσερις διαφορετικές εκδοχές της στα πάνω από δεκαπέντε χρόνια που έμεινε κι εκεί κι αν πήγε στον Ολυμπιακό ήταν αφενός γιατί δεν του άρεσαν οι παρεμβάσεις στο έργο του κι αφετέρου γιατί η δημιουργική του ανασφάλεια του επέβαλε να δοκιμάσει κι αλλού την επιτυχία της συνταγής του.
Στοιχήματα
Στοιχήματα ήταν και τα δυο περάσματά του από τις ομάδες της Θεσσαλονίκης. Με τον ΠΑΟΚ πίστεψε ότι θα μπορούσε να κάνει πρωταθλητισμό με πράξεις και όχι με λόγια καλοκαιρινά – πράγμα που στη Θεσσαλονίκη συνηθίζεται. Τον Αρη από την άλλη επιχείρησε να του δώσει τη στιβαρότητα που του λείπει: να τον επιβάλει μεταξύ των μεγάλων ως αγωνιστικά ισότιμο συνομιλητή. Δεν πήρε άριστα ούτε στον ΠΑΟΚ ούτε στον Αρη κι ο λόγος είχε να κάνει κυρίως με το ότι σχετικά γρήγορα απογοητεύτηκε από τους διοικούντες: ο Μπατατούδης ήταν ένα φάντασμα που πλήρωνε και στον Αρη οι παράγοντες ήταν περισσότεροι από τους ποδοσφαιριστές. Οχι ακριβώς το καλύτερο -για τον Ντούσαν- περιβάλλον.
Πάθημα
Από τι θα εξαρτηθεί η επιτυχία του ή η αποτυχία του στον Ατρόμητο; Νομίζω από το κατά πόσο έμαθε το πάθημα της επιστροφής στην ΑΕΚ - ειδικά της τελευταίας επιστροφής, που υπήρξε για τον ίδιο περίπου καταστροφική. Και τις δυο φορές, που επέστρεψε στην ΑΕΚ, ο Μπάγεβιτς πίστευε ότι η δική του παρουσία αρκεί για να καλύψει κάθε διοικητική αδυναμία. Την πρώτη φορά, παρά την παρουσία του Μάκη Ψωμιάδη, η εξέδρα αποδείχτηκε πολύ δυνατότερη από τον ίδιο: από ένα σημείο και πέρα ο Μπάγεβιτς ονειρευόταν πώς θα ξανακερδίσει το κοινό και όχι πώς θα φτιάξει μια αληθινά ανταγωνιστική ομάδα. Τη δεύτερη φορά, με δεδομένο το διοικητικό χάος της μετά το Ντέμη ενωσίτικης εποχής, οι μέτοχοι ενθάρρυναν τον Μπάγεβιτς να γίνει τα πάντα, δηλαδή και προπονητής και τεχνικός διευθυντής ακόμα και πρόεδρος! Σε μια συνέντευξη που του 'χα κάνει εκείνη την περίοδο, μου έλεγε με παράπονο πως η δική του δουλειά είναι η προπόνηση και η ομάδα και πως τα γραφεία δεν τον ενδιαφέρουν -όμως το κακό είχε γίνει: αυτοί που τον έφεραν στην ΑΕΚ τον ήθελαν ως ασπίδα για να κρυφτούν πίσω του. Οταν το κατάλαβε, ήταν μάλλον αργά.
Ομάδα
Κάποτε έφτανε ένας καλός προπονητής, ένας παθιασμένος με το ποδόσφαιρο άνθρωπος, για να φτιάξει μια ομάδα της προκοπής, διαλέγοντας σωστά παίκτες: πιθανότατα κανείς στην Ελλάδα δεν το έκανε αυτό καλύτερα από τον Μπάγεβιτς. Σήμερα όμως οι συγκεντρωτισμοί δεν αποδίδουν: καμιά ομάδα δεν μπορεί να στηρίζεται σε έναν προπονητή - χρειάζεται έναν μηχανισμό αποτελούμενο από ανθρώπους που μπορούν (και) τον κόουτς να τον βοηθήσουν ποικιλοτρόπως. Αν ο Ντούσαν αυτό το 'χει καταλάβει, στον Ατρόμητο θα κάνει σπουδαία δουλειά, είμαι βέβαιος…
Τιμοσένκο
Eίχε μεγάλο ενδιαφέρον μια αναδημοσίευση ενός κομματιού του Αγγλου δημοσιογράφου Τίμοθι Κάρτον Ας στο «Βήμα της Κυριακής». Το θέμα του δημοσιογράφου είναι το πιο μεγάλο πρόβλημα του Euro του 2012 που ξεκινάει και που δεν είναι τα γήπεδα ή άλλες οργανωτικές ατέλειες, αλλά η ιστορία της φυλάκισης της πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας κας Τιμοσένκο. Κυρίως ο Ας γράφει για τη δυσκολία των ηγετών της Δύσης να ταξιδέψουν στην Ουκρανία, με δεδομένη την αρνητική στάση τους απέναντι στον νυν πρωθυπουργό της χώρας, κ. Γιανούκοβιτς. Γράφει χαρακτηριστικά:

«Λένε (σ.σ.: οι διπλωμάτες της Δύσης) ότι πρέπει να βρεθεί ένα μέτρο, τόσο συμβολικό όσο και πρακτικό, προκειμένου να διαχωριστεί ο Γιανούκοβιτς από την Ουκρανία. Μερικοί Ουκρανοί συμφωνούν. «Μποϊκοτάρετε τον Γιανούκοβιτς, όχι τους Ουκρανούς!» γράφει ο διακεκριμένος ιστορικός και σχολιαστής, Γιάροσλαβ Χρίτσακ.
Το πρόβλημα είναι πώς κάνεις τον διαχωρισμό μεταξύ ενός νταή προέδρου και μιας ευγενούς χώρας; Πηγαίνοντας στους αγώνες, αλλά μη χαιρετώντας τον Γιανούκοβιτς; Το διπλωματικό πρωτόκολλο δύσκολα θα επέτρεπε κάτι τέτοιο. Πηγαίνοντας, αλλά παραχωρώντας μια συνέντευξη Τύπου στην οποία τονίζεις την υπόθεση της Τιμοσένκο και το πρόβλημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της διαφθοράς στην Ουκρανία; Ωραία, αλλά πόσα από αυτά θα παρακολουθήσει ο μέσος Ουκρανός στην τηλεόραση που τελεί υπό αυστηρή λογοκρισία; Ή μήπως πηγαίνοντας με την προϋπόθεση να συναντήσεις την Τιμοσένκο;
Δεν υπάρχει κάποιος παγκόσμιος κανόνας που να καθορίζει το εάν ή όχι πρέπει να γίνεται μποϊκοτάζ σε ένα συγκεκριμένο αθλητικό ή πολιτιστικό γεγονός, είτε πρόκειται για το Euro 2012 είτε για τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου είτε για τον πρόσφατο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στο ακόμη πιο καταπιεστικό και πιο διεφθαρμένο Αζερμπαϊτζάν. Εξαιτίας της συνδιοργανώτριας Πολωνίας δεν γίνεται να υπάρξει κοινή ευρωπαϊκή θέση σε αυτό. Γι' αυτό κάθε ηγέτης θα πρέπει να αποφασίσει από μόνος του».
Μάλλον
Τι θα γίνει στο σημερινό Δ.Σ. της Λίγκας; Καυγάδες και τίποτα άλλο. Ενας καυγάς θα γίνει για το πώς πήρε την άδεια ο Παναθηναϊκός και πώς ο ΠΑΟΚ: προβλέπω σπόντες και του ΠΑΣ Γιάννινα (που πιστεύει ότι αδικήθηκε) και του Αρη. Απόφαση δεν βλέπω, γιατί κάποιοι θα βάλουν θέμα να μην ψηφίσουν Δόξα, Εργοτέλης και Παναιτωλικός που υποβιβάστηκαν, αλλά να αποφασίσει η Λίγκα όταν αποκτήσει απαρτία εν όψει νέας χρονιάς, δηλαδή όταν θα 'ναι μέλη της η Βέροια, ο Πανθρακικός και ο τρίτος που θα ανέβει από τη Φούτμπολ Λιγκ. Και μάλλον το αίτημα θα γίνει δεκτό. Μάλλον.
ΠΗΓΗ: Sportday

Ψάχνοντας έναν αντί-Κοντρέρας!!

Πολλά ονόματα κεντρικών αμυντικών έχουν πέσει στο τραπέζι, αλλά το γεγονός είναι πως κανένα από αυτά – πλην του Μάρκος Αντόνιο – δεν απασχόλησε την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Από τα όσα διοχετεύονται επισήμως υπάρχουν τρεις – τέσσερις περιπτώσεις κεντρικών αμυντικών που εξετάζονται, όμως ακόμη δεν υπάρχει η τελική απόφαση για τη βασική επιλογή.
Ψάχνοντας έναν αντί-Κοντρέρας
Ουσιαστικά, το στοιχείο που ψάχνουν στον ΠΑΟΚ είναι αυτό που αποχώρησε μαζί με τον Πάμπλο Κοντρέρας τον περασμένο Γενάρη και δεν είναι άλλο από την ισχυρή προσωπικότητα του αθλητή, κάτι που προσαρμόζει και την ανάγκη της ομάδας να έχει κάποιον που την κατευθύνει καλά.
Από εκεί και πέρα, έγινε γνωστό πως δεν υπάρχει αλλά ούτε και θα υπάρξει ενδιαφέρον για τον Καλιφά Σισέ, ο οποίος απασχόλησε τον Γιώργο Δώνη την προηγούμενη μεταγραφική περίοδο και όχι αυτή.
Πηγή: paok24.com

Ελεύθεροι οι οπαδοί της ΑΕΚ!!

Ελεύθερους άφησε η Αστυνομία τους 50 οπαδούς της ΑΕΚ, οι οποίοι είχαν προσαχθεί στη ΓΑΔΑ επειδή βρίσκονταν το πρωί έξω από τα γραφεία της Εταιρείας του Πέτρου Παππά.
Ελεύθεροι οι οπαδοί της ΑΕΚ
Η Αστυνομία όπως φαίνεται προσήγαγε τους οπαδούς της Ένωσης για την αποφυγή των επεισοδίων, καθώς λίγο νωρίτερα είχαν γίνει το “ντου” στα γραφεία της Superleague.

πηγή: sportdog.gr   

Μισή ντουζίνα στο σφυρί...!!

Την ώρα που η ΑΕΚ κινδυνεύει να μείνει με μισό ρόστερ αν ισχύσει η ποινή απαγόρευσης μεταγραφών και δεν μπορεί να ανανεώσει συμβόλαια, η διοίκηση ετοιμάζεται να βάλει πωλητήριο σε ...όσους έμειναν!
Μισή ντουζίνα στο σφυρί...
Ούτε λίγο ούτε πολύ, μια εξάδα παικτών από αυτούς που έχουν συμβόλαιο, έχει κολλημένο στο κούτελο ένα "πωλείται". Με πρώτους στη λίστα ίσως τους πιο ποιοτικούς -και σε καλύτερη ηλικία- παίκτες του υπάρχοντος ρόστερ. Τον Λεονάρντο και τον Μάκο.
Ο πρώτος έκανε καλή χρονιά (40 ματς - 13 γκολ), τον παρακολουθούν αρκετές ομάδες και στην ΑΕΚ ελπίζουν πως μπορεί να φέρει μια πρόταση κοντά στο 1-1,2 εκ. ευρώ, ώστε να τους δώσουν την ευχή τους!
Όσον αφορά στον Μάκο, οι ελπίδες είναι μεγαλύτερες, καθώς ο 25χρονος χαφ έχει ταξιδέψει με την Εθνική στην Πολωνία για το Euro. Μια-δυο καλές εμφανίσεις ίσως ανεβάσουν τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, οπότε και η ΑΕΚ να μπει σε διαπραγμάτευση με πιθανούς διεκδικητές.
Από εκεί και πέρα, στην Ένωση ελπίζουν να πάρουν λεφτά και από κάποιους από τους πιτσιρικάδες που εμπιστεύτηκε ο Κωστένογλου στη σεζόν που τέλειωσε, με τους Κλωναρίδη, Φούντας και Μπουγαϊδη σε πρώτο πλάνο.
Στη λίστα προσθέστε και τον "πέρασε και δεν ακούμπησε" Χέλγκασον. Τον οποίο, όπως μάθαμε, θέλουν να τον πουλήσουν και να βγάλουν λεφτά. Ε, άμα δείξουν σε υποψήφιους αγοραστές το DVD με τις δύο ...γεμάτες συμμετοχές του στη φετινή σεζόν (δύο ημίχρονα στο Europa League), σίγουρα θα πιάσουν καλή τιμή!

πηγή: sportdog.gr   

"Καλάθης για Μάβερικς"

Μετά τις ΗΠΑ, τώρα και στην Ισπανία αναφέρουν πως ο Νικ Καλάθης θα δοκιμάσει την τύχη του στο ΝΒΑ με την φανέλα των Ντάλας Μάβερικς.
"Καλάθης για Μάβερικς"
Μπορεί ακόμη ο σχεδιασμός του Παναθηναϊκού ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου να είναι ανοιχτός, από τη στιγμή που η παραμονή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν έχει πάρει την οριστική απόφασή του, αλλά αυτό δεν εμποδίζει τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ και όχι μόνο να δημοσιεύουν σενάρια, σχετικά με το μέλλον των «πράσινων». Όπως για παράδειγμα του Νικ Καλάθη.
Μετά λοιπόν, από τα δημοσιεύματα στις ΗΠΑ, την Τετάρτη την σκυτάλη πήρε η Ισπανία με αρκετά δημοσιεύματα να αναφέρουν πως ο 23χρονος άσος το καλοκαίρι θα δοκιμάσει την τύχη του στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ. Όπως χαρακτηριστικά τονίζουν, αν η Ελλάδα δεν καταφέρει να πάρει μέσω του Προολυμπιακού το εισιτήριο για το Λονδίνο, ο Νικ θα πάει στο Summer League που θα γίνει στο Λας Βέγκας.
Πηγή: leoforos.gr

«Η χώρα υπάρχει και λειτουργεί κανονικά»...!!

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, μιλώντας στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου, τόνισε πως όλοι εργάζονται για να δούμε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα εκεί που του αξίζει, ενώ πρόσθεσε πως Ελλάδα... υπάρχει ακόμα!
«Η χώρα υπάρχει και λειτουργεί κανονικά»...
«Θέλουμε εδώ να δείξουμε πως η χώρα υπάρχει και λειτουργεί κανονικά, δεν χρειάζονται οι φωνές για το αντίθετο που ακούμε στα ΜΜΕ του εξωτερικού», δήλωσε αρχικά ο κ. Πιλάβιος, ο οποίος στη συνέχεια ρωτήθηκε για το πώς εξηγεί το ότι από ένα αναξιόπιστο εγχώριο πρωτάθλημα προκύπτει μια τόσο υγιής Εθνική:
«Αν θεωρείτε πως είναι αναξιόπιστο, είναι δικό σας θέμα. Η Εθνική είναι καθρέφτης του ελληνικού ποδοσφαίρου και αυτό αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε τέτοια σχόλια. Οι παίκτες έχουν υπευθυνότητα, δουλεύουν σωστά, ενώ και το τεχνικό τιμ είναι πολύ καλό. Όλοι μας δουλεύουμε για να βλέπουμε την Εθνική εκεί που πρέπει».

"Φαβορί η Ελλάδα", λέει ο Σμούντα!!

Την Ελλάδα έχρισε ως φαβορί ο προπονητής της Πολωνίας, Φράντσιζεκ Σμούντα σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFΑ...
"Φαβορί η Ελλάδα", λέει ο Σμούντα
Αναλυτικά η συνέντευξη:
Τι σημαίνει για σας να καθοδηγήσετε την Πολωνία σε μια τόσο σημαντική διοργάνωση και μάλιστα εντός έδρας;
Είναι μια εξαιρετική περίοδος για μένα, αλλά δεν το σκέφτομαι πάρα πολύ. Πρώτα απ΄ όλα θα πρέπει να επικεντρωθώ στις προπονήσεις και την ομάδα, αυτό είναι το πιο σημαντικό.
Πως θα μεταφραζόταν για σας μια επιτυχία;
Για να ήμουν ικανοποιημένος με αυτή τη νεανική ομάδα θα μου αρκούσε να προκριθούμε από τον όμιλο, και θα παλέψουμε γι΄ αυτό.
Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τις επιτυχίες της δεκαετίας του ΄70 και του ΄80. Είναι ένα στοιχείο που προσθέτει πίεση;
Πιστεύω ότι αυτή η ομάδα μπορεί να αντέξει την πίεση. Όλοι οι ποδοσφαιριστές, ανεξαρτήτως ηλικίας, έχουν ήδη πετύχει πολλά στην καριέρα τους. Όχι βέβαια με την εθνική ομάδα, αλλά κι αυτό θα έρθει.
Η Ελλάδα νίκησε στη διοργάνωση του 2004. Οι συγκρίσεις με εκείνη την ομάδα είναι μια βοήθεια ή ένα εμπόδιο γι' αυτούς;
Σίγουρα δεν είναι εύκολο, αλλά πρόκειται για παίκτες με μεγάλη εμπειρία. Εμείς δεν διαθέτουμε ποδοσφαιριστές με ανάλογη εμπειρία. Έχουμε μόνο δύο ή τρεις που έπαιξαν στην τελευταία διοργάνωση, ενώ για όλους τους υπόλοιπους είναι η πρώτη φορά.
Τι περιμένετε από το παιχνίδι της Παρασκευής;
Η Ελλάδα θα αισθανθεί φαβορί και έχει κάθε δικαίωμα να το πράξει. Είμαστε μια ομάδα πιο νεανική, η μικρότερη σε μέσο όρο ηλικίας μετά τη Γερμανία, αλλά δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Θέλουμε να προκριθούμε από τον όμιλο και θα τα δώσουμε όλα για να το πετύχουμε.
Δεν κλείσατε τις πόρτες για τους παίκτες με πολωνικές ρίζες, που αγωνίζονται στο εξωτερικό…
Μερικοί από αυτούς έχουν γεννηθεί στην Πολωνία και στη συνέχεια μετακόμισαν από μικροί με την οικογένειά τους στο εξωτερικό, αλλά είναι Πολωνοί. Πάντως, στην πραγματικότητα δεν έχουμε πολλούς από αυτούς τους παίκτες. Η Γερμανία διαθέτει ακόμη περισσότερους, όπως η Γαλλία και η Ολλανδία.
Πόσο βοήθησαν την ομάδα σας να βελτιωθεί;
Έφεραν νέες δυνάμεις, έχουν μεγάλο ταλέντο και ήταν σημαντικό να τους έχουμε στη διάθεσή μας, έτσι ώστε να βελτιωθούμε. Κάποιοι οπαδοί διαμαρτυρήθηκαν γι΄ αυτή την απόφαση... Στην αρχή δεν ήταν εύκολο, αλλά τώρα το έχουν αποδεχθεί.
Ποια ήταν η πιο δύσκολη πτυχή της προετοιμασίας για το Euro;
Η πρώτη χρονιά. Ήταν η πιο δύσκολη δουλειά που έχω φέρει εις πέρας ποτέ. Μπορούμε να πούμε ότι στην Πολωνία λείπουν οι ποδοσφαιριστές. Δεν βρισκόμαστε πια στις δεκαετίες του ΄70, του ΄80 και του ΄90, όταν θα μπορούσαμε να παρατάξουμε τρεις ισάξιες εθνικές ομάδες.Δεν υπάρχουν πολλοί νέοι που να βγαίνουν από τα τμήματα υποδομής και να είναι έτοιμοι να παίξουν στην εθνική ομάδα. Αυτό είναι ένα πρόβλημα.
Τελειώνοντας, τι μπορούμε να περιμένουμε από την Πολωνία;
Πραγματικά, υπάρχουν πολύ όμορφα γήπεδα και νομίζω ότι στο τέλος του EURO 2012 η Πολωνία θα έχει αποδείξει την ικανότητά της να δημιουργήσει τη σωστή ατμόσφαιρα, με τα στάδια και τις κατάλληλες υποδομές. Οι υποδομές έχουν βελτιωθεί πολύ, οφείλω να το πω. Προσωπικά, όμως, ελπίζω ότι η ομάδα θα καταφέρει να αφήσει το σημάδι της στη διοργάνωση.