Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Μια λογική που έχει... τα δίκια, έχει και τα άδικα!!

Αν οι αντιδράσεις για την απενοχοποίηση των όρων αδειοδότησης περιοριζόντουσαν στον Ολυμπιακό, για τις θιγόμενες ομάδες θα ήταν μια συνηθισμένη ιστορία στο πώς αντιμετωπίζεται. Γράφει ο Αντώνης Πανούτσος.
Μια λογική που έχει... τα δίκια, έχει και τα άδικα
Κύκλοι από τη μία θα έλεγαν ότι ο Ολυμπιακός θέλει να έχει όλες τις ομάδες του χεριού του, κύκλοι από την άλλη θα διέρρεαν ότι τα νήματα κινεί ο Γκαγκάτσης, λίγοι ψαγμένοι θα γράφανε ότι έτσι ο Ολυμπιακός θέλει να αρπάξει από τον Αρη τον Γιαννιώτα και μερικές ντουζίνες οπαδοί θα κατήγγειλαν στα fora τη συμπεριφορά του Μαρινάκη στον Σισέ. Μέσα σε ώρες η συζήτηση θα είχε πάει στον Σάββα και τον Μποροβήλο και το θέμα θα είχε γίνει νιανιά, όπως γίνεται κάθε θέμα που έχει σχέση με το δίκαιο στο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Τη συνηθισμένη πορεία της συζήτησης άλλαξε το μπλέξιμο με τον ΠΑΟΚ, που βρέθηκε να διαμαρτύρεται κυρίως λόγω Αρη ότι ενώ ο ίδιος αναγκάστηκε να πουλήσει τον Βιεϊρίνια και τον Κοντρέρας για να πάρει άδεια, οι άλλοι το γύρισαν στο σορολόπ και τώρα πάνε να καθαρίσουν. Μια λογική που έχει τα δίκια και τα άδικά της.
Ο ΠΑΟΚ έχει δίκιο ότι ενώ είχε συμφωνηθεί πως οι ομάδες που δεν θα πληρώνουν θα υποβιβάζονται, κοντεύουν να ζητάνε και να ενισχυθούν. Δεν έχει όμως δίκιο στο ότι ο ίδιος κατέβασε το budget του για να είναι σωστός με τους κανονισμούς της ΕΠΟ. Το έκανε για να ευθυγραμμιστεί με τους κανονισμούς της ΟΥΕΦΑ και το έκανε γρήγορα, διαφορετικά δεν θα μπορούσε να συνεχίσει να παίζει στο Γιουρόπα Λιγκ. Αμφιβάλλω ότι ο ΠΑΟΚ θα έχανε τον Ιανουάριο δύο από τους καλύτερούς του παίκτες για να μπορεί να πάρει την άδεια συμμετοχής της ΕΠΟ στο πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν. Τώρα, για τον όλο χειρισμό του θέματος φαίνεται πόσο λάθος ήταν να αλλάξουν οι κανονισμοί στη μέση της σεζόν, ακόμα και αν οι λόγοι προερχόντουσαν από την κρίση. Από τη στιγμή που άλλαξαν, κάθε ισχυρός πικραμένος ελπίζει ότι θα ξαναλλάξουν και θα ξαναλλάξουν και θα ξαναλλάξουν μέχρι να βολευτεί, δείχνοντας ότι οι ομάδες που ήταν τυπικές, όπως ο Παναιτωλικός και ο Εργοτέλης, ως συνήθως με αυτούς που πληρώνουν τα χρέη τους στην Ελλάδα πιάστηκαν κορόιδα.
ΠΗΓΗ: Sportday

Δεν υπάρχουν σχόλια: