Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Αλέγκρι: «Ονειρεύομαι Εθνική»

Αλέγκρι: «Ονειρεύομαι Εθνική»
Την πρόθεσή του να συνταξιοδοτηθεί μετά από 10 χρόνια, εξέφρασε ο προπονητής της Μίλαν, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο εβδομαδιαίο ιταλικό περιοδικό Chi, ο Ιταλός τεχνικός τόνισε πως το όνειρο της ζωής του είναι να προπονήση την εθνική ομάδα της χώρας του.

«Θα αποσυρθώ μετά από 15, συνολικά, χρόνια προπονητικής καριέρας, άρα θα με ανεχτείτε για 10 ακόμα», δηλώνει αφοπλιστικά ο Αλέγκρι. Αιτία, το πολύ άγχος, η πίεση, αλλά και η «βρωμιά» που υπάρχει στο ιταλικό ποδόσφαιρο και «σε κάνει να χάνεις κάθε όρεξη και κίνητρο», όπως χαρακτηριστικά τονίζει.

Η βρωμιά αυτή δεν είναι άλλη από τα στημένα παιχνίδια. Ποια, όμως, είναι η γνώμη του Αλέγκρι για αυτούς που παίζουν στοίχημα; «Τους ξεχωρίζω σε δύο κατηγορίες. Σε αυτούς που απλά είναι άρρωστοι με τον τζόγο και σε αυτούς που αναγκάζονται να στήσουν αγώνες για να ζήσουν. Αναγνωρίζω πως υπάρχουν ποδοσφαιριστές και προπονητές που δεν πληρώνονται από τις ομάδες τους και αναγκάζονται να κάνουν παρανομίες για να επιβιώσουν. Αυτό δεν σημαίνει πως τους δικαιολογώ, απλά παραδέχομαι πως υπάρχουν και αυτοί, δεν εθελοτυφλώ.»

Ποιο είναι το όνειρο του πετυχημένου κόουτς; «Θέλω να προπονήσω την εθνική Ιταλίας, πριν αποσυρθώ. Αυτό προγραμματίζω να γίνει σε δέκα χρόνια, οπότε έχω χρόνο ακόμα. Πάντως είναι νωρίς. Έχω μόνο τη Μίλαν στο μυαλό μου.»

Ποιες θα είναι οι κινήσεις για την ενίσχυση της ομάδας; Σίγουρα όχι ο Μπαλοτέλι, αν και δημοσιεύματα στην Ιταλία κάνουν λόγο για έντονο φλερτ ανάμεσα στον παίκτη και την Μίλαν. «Ο Μπαλοτέλι πρέπει να ωριμάσει και να παίξει ανάλογα με τις δυνατότητές του. Θα ήταν κρίμα να χάσει τα χρόνια του κάνοντας λάθος κινήσεις. Πάντως, αν και μου αρέσει, δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να τον πάρουμε. Το λέω κατηγορηματικά


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: