Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Εμείς να τους σεβόμαστε, αυτοί να μας φοβούνται!!

Λατίνος το 2004, λατίνος και το 2012. Στην πρεμιέρα του Euro 2004 κόντρα στην Πορτογαλία ήταν ο Ιταλός Πιερλουίτζι Κολίνα που σφύριξε τη νίκη μας με 2-1 επί της διοργανώτριας του τουρνουά. Γράφει ο Δημήτρης Παπανικολάου.
Εμείς να τους σεβόμαστε, αυτοί να μας φοβούνται!
Την Παρασκευή, στη Βαρσοβία, η ΟΥΕΦΑ όρισε τον Ισπανό Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο να διευθύνει την πρεμιέρα της Ελλάδας με αντίπαλο την διοργανώτρια Πολωνία.
Αν υπολογίσει κανείς ότι με τον Ελβετό Μάσιμο Μπουζάκα κάναμε τραγική πρεμιέρα στο Euro 2008 στην Αυστρία (ήττα με 2-0 από τη Σουηδία), τότε ίσως και να αποδειχθεί γούρικος ο ορισμός του Καρμπάγιο.
Όπως και να έχουν τα πράγματα με τις περίεργες συμπτώσεις πάντως, η Εθνική ομάδα δείχνει και έτοιμη και σίγουρη για τον εαυτό της.
Οι τοποθετήσεις και των διεθνών, αλλά και του Σάντος, το φανερώνουν. Σεβασμός στους αντιπάλους, αλλά ο φόβος μακριά από εμάς!
Οι άλλοι μπορούν να νιώθουν φοβισμένοι απέναντι στην Ελλάδα. Εμείς αυτό το συναίσθημα το έχουμε ξεπεράσει προ πολλού.
Κι αυτή ακριβώς είναι η διαφορά των κατά καιρούς διαφόρων γενεών στην Εθνική ομάδα, όπως τις έζησα από κοντά ως ρεπόρτερ την δεκαετία του ΄90 και των τελευταίων δέκα χρόνων που τις παρακολουθώ ως ουδέτερος παρατηρητής.
Δεν υπάρχει το αίσθημα του φόβου στα αποδυτήρια της ομάδας, ούτε ως ανέκδοτο! Ακόμα και στη διοργάνωση της Αυστρίας, που η Εθνική ήταν τελευταία σε επιδόσεις, έχασε με 2-0 από την Σουηδία, με 1-0 από την Ρωσία και 2-1 από την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία.
Σε παλαιότερες εποχές η πραγματική συζήτηση ήταν «πόσα θα εισπράξουμε» ή «τι να κάνουμε για να φάμε λιγότερα...».
Από το 2004 και μετά οι ποδοσφαιριστές σε όλη την Ευρώπη αλλάζουν, οι γενιές διαφοροποιούνται, αλλά για να νικήσει οποιοσδήποτε αντίπαλος την Εθνική Ελλάδος πρέπει να φτύσει αίμα!
Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έδωσε «πληρωμένη» απάντηση σε Πολωνό δημοσιογράφο όταν τον ρώτησε για το «βαρετό» ποδόσφαιρο που παίζει η Ελλάδα.
Ο Γιώργος Καραγκούνης είπε ότι «εμείς θα κάνουμε την δουλειά που ξέρουμε» και ο Φερνάντο Σάντος δήλωσε στο site της ΟΥΕΦΑ ότι προπονεί μια ομάδα που δεν έχει ταβάνι.
Η Εθνική πιστεύει στις δυνατότητές της. Αν έχει και λίγη τύχη, μπορεί να σημαδέψει ευχάριστα μία ακόμα διοργάνωση.
Ας την πιστέψουμε κι εμείς, προσφέροντας όποια θετική ενέργεια μας έχει απομείνει από τα δεινά που υπομένουμε ως λαός δύο χρόνια τώρα.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: