Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

«Το facebook θα εξαφανιστεί»

Έκανε τόσο δυναμική είσοδο στην καθημερινότητα των πολιτών παγκοσμίως που όλοι πλέον μιλούν για «επανάσταση» στο χώρο της τεχνολογίας και της κοινωνικής δικτύωσης.
«Το facebook θα εξαφανιστεί»

Ελάχιστοι άνθρωποι δεν έχουν την προσωπική τους σελίδα στο facebook μέσω της οποίας επικοινωνούν με άλλους ενημερώνουν και ενημερώνονται και γενικώς είναι μέλη αυτού του μεγάλου παγκόσμιου ιστότοτοπου που άλλαξε τα δεοδμένα της επικοινωνίας.

Μπορεί κανένας να σκεφτεί ότι σε μια πενταετία από σήμερα απλώς δεν θα υπάρχει;

Κι όμως, σύμφωνα με τον τον ιδρυτή της Ironfire Capital, Έρικ Τζάκσον (Eric Jackson), το facebook θα εξαφανιστεί όπως συνέβη σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Υπήρξε όμως κάτι αντίστοιχο;

«Σε 5-8 χρόνια θα εξαφανιστεί, όπως εξαφανίστηκε και η Yahoo. H Yahoo εξακολουθεί και βγάζει χρήματα, είναι ακόμα κερδοφόρα και εξακολουθεί να έχει 13000 ανθρώπους να δουλεύουν γι αυτή, αλλά η αξία της βρίσκεται στο 10% της αξίας που είχε το 2000. Πολύ απλά, εξαφανίστηκε», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Και μάλιστα κάνει πρόβλεψη και για την ενασχόληση της εταιρείας με την κινητή τηλεφωνία.

«Ο κόσμος κινείται πολύ γρήγορα και γίνεται όλο και περισσότερο ανταγωνιστικός. Το Facebook μπορεί να αγοράσει πολλές εταιρείες κινητής, αλλά παραμένει απλά μία μεγάλη ιστοσελίδα κι αυτό είναι εντελώς διαφορετικό από ένα mobile app».

Πηγή: Radar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: