Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Γαλλικό «μπλακ-τζακ»!!

Γαλλικό «μπλακ-τζακ»!
Έτοιμη για διάκριση στο Euro -γεγονός που θα «ξορκίσει» και τον εφιάλτη του προηγούμενου Μουντιάλ- έδειξε η εθνική Γαλλίας στο τελευταίο της φιλικό προετοιμασίας. Οι «τρικολόρ» νίκησαν 4-0 την Εσθονία σε ματς που διεξήχθη στο Λε Μαν, επεκτείνοντας το αήττητο σερί τους στα 21 παιχνίδια. Ρεκόρ από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας της Βαλτικής.

Ο Λοράν Μπλαν έδειξε κατασταλαγμένος σε ό,τι αφορά τα μετόπισθεν, αφού στο 4-3-3 που έχει στο μυαλό του, άφησε για 90 λεπτά στον αγώνα τόσο τον Γιορίς κάτω από τα δοκάρια, όσο και την τετράδα της άμυνας (Μεξές, Ραμί, Ντεμπισί, Εβρά). Στη μεσαία γραμμή ξεκίνησαν οι Ντιαρά, Καμπάιγ και Μαλουντά, ενώ στην επίθεση τον Καρίμ Μπενζεμά πλαισίωσαν οι Ριμπερί και Νασρί. Στο δεύτερο μέρος ο τεχνικός των «τρικολόρ» έδωσε χρόνο συμμετοχής και στους Κοσιελνί, Βαλμπουενά, Ζιρού, Μπεν Αρφά, Μαρτίν και Μενέζ.

Όπως καταλαβαίνει εύκολα κανείς, το καλό διάστημα των Γάλλων ήταν εκείνο στο οποίο αγωνίστηκαν οι βασικοί, με τους γηπεδούχους να φτάνουν από το 47’ κιόλας στο 3-0 με τα γκολ των Ριμπερί (25’) και Μπενζεμά (37’, 47’). Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο Μενέζ.

Έτσι η ομάδα του Μπλαν διεύρυνε το σερί της στα 21 παιχνίδια, καθώς μετά τις 3/9/10 και την ήττα από τη Λευκορωσία, μετράει 15 νίκες και 6 ισοπαλίες, γνωρίζοντας, όμως, καλά πως όλα αυτά δεν θα έχουν καμία σημασία εάν στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας δεν υπάρξει επιτυχία.

Στο μεταξύ, σπουδαία ήταν η βραδιά και για την Εσθονία, όχι βέβαια για αγωνιστικούς λόγους, αλλά επειδή έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που έχει αντιμετωπίσει και τα 52 αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα των υπολοίπων μελών της UEFA.

Η σύνθεση της εθνικής Γαλλίας: Γιορίς, Μεξές, Ραμί, Ντεμπισί, Εβρά, Ντιαρά (65’ Κοσιελνί), Καμπάιγ (51’ Βαλμπουενά), Μαλουντά (73’ Ζιρού), Νασρί (73’ Μπεν Αρφά), Ριμπερί (65’ Μαρτίν), Μπενζεμά (73’ Μενέζ).


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: