Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

«Οράνιε» τροχόσπιτο!!

«Οράνιε» τροχόσπιτο!
Ο Τουν και η Μάργκο Βίντερς είναι Ολλανδοί, έχουν δύο σκυλιά -την Άιον και τον Έρος- και ένα τροχόσπιτο. Τίποτα το ασυνήθιστο μέχρι εδώ. Το καλό αρχίζει όταν όλοι οι παραπάνω ταξιδεύουν παντού με το τροχόσπιτο προκειμένου να βλέπουν από κοντά την εθνική ομάδα της Ολλανδίας!

Το φετινό ταξίδι ξεκίνησε από το Αϊντχόφεν, όπου βρίσκεται το σπίτι των Βίντερς και κατέληξε στην Ουκρανία και στο Χάρκοβο, εκεί που οι «οράνιε» θα δώσουν τα παιχνίδια τους για τον Β’ όμιλο του Euro, κάτι που μεταφράζεται σε 2.500 χιλιόμετρα. Το παραπάνω νούμερο αποτελεί ρεκόρ για το ζευγάρι, που ακολουθεί την εθνική ομάδα από το Euro του 1992 στην Σουηδία, όταν ο Τουν πρότεινε στην Μάργκο να παρακολουθήσουν τους αγώνες από κοντά, θέλοντας να συνδυάσει το πάθος του ζευγαριού για το ποδόσφαιρο με αυτό των ταξιδιών.

Από τότε, βρέθηκαν στην διοργάνωση του 1996 στην Αγγλία, του 2004 στην Πορτογαλία αλλά και του 2008 στην Ελβετία. Το "παρών" φυσικά έδωσαν και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2000 που έγινε μερικά χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους, στην Ολλανδία.

Ανάμεσα στις στάσεις τους κατά τη διάρκεια του μεγάλου ταξιδιού, το ζευγάρι σταμάτησε για τέσσερις ημέρες και στο Κίεβο.

«Οι Ουκρανοί είναι πολύ φιλόξενοι. Πολλοί απλοί άνθρωποι προσφέρθηκαν να μας βοηθήσουν, ακόμα και κάποιοι που ήξεραν ελάχιστα αγγλικά» αποκάλυψε η κυρία Βίντερς.

Φτάνοντας στο Χάρκοβο εγκαταστάθηκαν δίπλα στην τεχνητή λίμνη Πετσενέσκογιε, σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία δίπλα στο δάσος. Αν το ταξίδι θα αξίζει τον κόπο είπατε; Οι Βίντερς απάντησαν σχετικά:

«Όπως θυμάστε η ομάδα μας έπαιξε αξιοθαύμαστο ποδόσφαιρο τέσσερα χρόνια πριν στο προηγούμενο Euro. Ήμασταν εντυπωσιακοί στα παιχνίδια με την Ιταλία και την Γαλλία. Γιατί χάσαμε από την Ρωσία; Μα δεν μπορείς να γίνεις πρωταθλητής αν δεν έχεις τύχη. Ελπίζω αυτή τη φορά πάντως, η τύχη να μας χαμογελάσει» κατέληξε.

Το απόγευμα του Σαββάτου, το πορτοκαλί τροχόσπιτο θα εγκατασταθεί ακόμα πιο κοντά στο γήπεδο του Χάρκοβο για το εναρκτήριο παιχνίδι των «τουλιπών» απέναντι στην Δανία. Οι συμπαθείς Βίντερς ελπίζουν το ταξίδι να συνεχιστεί, σε πρώτη φάση μέχρι το Γκντάσνκ και τα προημιτελικά τη διοργάνωσης, ούτως ώστε να γνωρίσουν και την Πολωνία. Οπωσδήποτε θα θέλουν να πάρουν… αναμνηστικά και από την Βαρσοβία (ημιτελικά) και γιατί όχι να γυρίσουν πίσω στην Ουκρανία και στο φιλόξενο Κίεβο για να δουν τους «οράνιε» στον τελικό;


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: