Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

«Έτοιμος για Πόρτο και... Ολυμπιακό»

O Ζαρντίμ συμφώνησε και ο «κολλητός» του μιλά για... λίρα εκατό. Τι λέει ο αρχηγός της, Μπέιρα Μαρ, Ούγκο στο gazzetta.gr για τον 37χρονο και την Πόρτο!
«Έτοιμος για Πόρτο και... Ολυμπιακό»
- Έχεις συνεργαστεί με τον Λεονάρντο Ζαρντίμ και τον γνωρίζεις ιδιαίτερα καλά. Τι ποδόσφαιρο του αρέσει και ποια είναι η φιλοσοφία του;
Του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο αν και προτεραιότητά του είναι να στήσει σωστά μία άμυνα. Όταν η άμυνά του είναι γερή, είναι δυνατή έχει συνοχή και μπορεί να εγκλωβίσει τον αντίπαλο τότε να είστε βέβαιοι πως και η ομάδα θα μπορεί να παίξει πιο εύκολα στην επίθεση.
Αυτή είναι η φιλοσοφία του. Αυτή πέρασε στην Μπέιρα Μαρ και στην Μπράγκα. Στα δύσκολα ματς ξέρει το πως να παίξει. Στα θετικά του είναι πως μπορεί να διαβάσει καλά τον αντίπαλο.
- Τι παίκτες προτιμά να έχει στην ομάδα του;

Στην ομάδα προτιμά να έχει δύο δυνατούς κεντρικούς αμυντικούς και από εκεί και πέρα παίκτες- τεχνίτες και πολύ γρήγορους πλάγιους. Στο κέντρο του επιθυμεί να υπάρχει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση για να μπορεί η ομάδα να φτιάχνει φάσεις.
- Πως λειτουργεί στα αποδυτήρια; Τι κοιτάζει πάνω απ' όλα;

Βασικό του μέλημα είναι να μιλά με τους παίκτες. Δίνει μεγάλη βάση στην ψυχολογία τους και τα τετ α τετ με τους ποδοσφαιριστές είναι αρκετά. Είναι σπουδαίος επαγγελματίας, σέβεται απόλυτα τον ρόλο του παίκτη, όπως όμως θέλει να τον σέβονται και οι ίδιοι.
Το βάρος του πέφτει στην πειθαρχία και την δουλειά. Σίγουρα δεν του αρέσει οι ποδοσφαιριστές να είναι χαλαροί εκτός των αγωνιστικών χώρων. Τους θέλει γενικά σε εγρήγορση.   
- Πως κρίνεις την δουλειά του;
Έχει κάνει εξαιρετική δουλειά σε Μπέιρα Μαρ και Μπράγκα. Αυτό φαίνεται και από τα αποτελέσματά του και από το ποδόσφαιρο που έπαιξαν οι ομάδες αυτές.
- Πως είναι ως άνθρωπος και ως χαρακτήρας;

Είναι ένας πολύ σοβαρός επαγγελματίας. Πάντα κοιτάζει το καλύτερο για τον ίδιο και την ομάδα του. Είναι ένας ήρεμος άνθρωπος που του αρέσει να κρατά χαμηλούς τόνους.

- Πιστεύεις πως είναι έτοιμος για ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα του όπως ο Ολυμπιακός;
Ναι, είμαι σίγουρος πως είναι. Είναι αλήθεια πως τόσο η Μπέιρα Μαρ όσο και η Μπράγκα δεν κάλυπταν τις φιλοδοξίες του. Το ότι το όνομά του συνδέθηκε με την Πόρτο δείχνει πόσο καλός προπονητής είναι.
Εγώ πάντως θα τον πρότεινα και στους δυο μεγάλους της Πορτογαλίας, την Πόρτο και την Μπενφίκα. Αν η διοίκηση του Ολυμπιακού του δείξει εμπιστοσύνη και τον αφήσει να δουλέψει τότε είμαι σίγουρος πως θα πετύχει. Η συμμετοχή της ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι ένα παραπάνω κίνητρο για τον ίδιο.


πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: