Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Μητρόπουλος: «Πού είναι τώρα οι μαθητευόμενοι μάγοι»;

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Βίκτωρας Μητρόπουλος, μίλησε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» για τα όσα συνέβησαν στο δ.σ. της Σούπερ Λίγκας και τα τεκταινόμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Δεν έμαθα ακριβώς τι συνέβη. Πάντως είναι ένα από τα ελληνικά παράδοξα οι κανονισμοί να γίνονται λάστιχο μεσούσης της περιόδου. Είναι κάτι που απαγορεύεται από το νόμο. Κάποιοι κάνουν τα λιοντάρια και μετά να κάνουν πίσω. Βλέποντας τη γενικότερη οικονομική κατάσταση, πρέπει να θεσπίσεις κανόνες εξυγίανσης, αλλά αυτή δεν επιτυγχάνεται μέσα σε 10 λεπτά.

Είναι τεράστια η ευθύνη της Λίγκας. Υπερείχε ποιοι είναι οι σύμμαχοι, πράσινοι και κόκκινοι και ανάλογα από το ποιος θέλει να κερδίσει την πλειοψηφία γίνονται αυτά τα κωμικοτραγικά. Η ΕΠΟ παρακολουθεί και δεν έχει καμία πυγμή ως υπερκείμενη αρχή και κλαίει ο κάθε πικραμένος".

Για τα λάθη που έγιναν και το τι πρέπει να γίνει από εδώ και στο εξής είπε:

"Την πρώτη φορά διαπίστωσαν ότι δε βγαίνει το οικονομικό μοντέλο. Ο Oλυμπιακός που δεν είχε πρόβλημα είπε να βοηθήσει. Ο Ολυμπιακός και την εφορία έχει πληρωμένη και τους παίκτες και οι άλλες ομάδες κλαίγονται και πάνε και του λένε να βοηθήσει.

Ο Ολυμπιακός που είναι πρωταθλητής, αλλά και ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ έπρεπε να έχουν συγκεκριμένες προτάσεις και όχι να σύρονται και να φέρονται ανάλογα από τις περιστασιακές πλειοψηφίες.

Λυπάμαι που δικαιώνομαι αρνητικά. Είχα προβλέψει το κατάντημα της Σούπερ Λίγκας, είχα πει ότι η Ελλάδα δεν είναι έτοιμη για αυτό. Διαλύεται το ποδόσφαιρο στη Β' και τη Γ' Εθνική. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που απλά συντηρούν τις ομάδες. Δεν υπάρχει τίποτα στη Β'.

Ο Αρβανιτίδης και κάποιοι ακόμη προσπαθούν και οι άλλοι είναι αναγκασμένοι να βγάλουν πλαστές ενημερότητες για να κάνουν μεταγραφές. Στην Α' δεν κατάφεραν να διατηρήσουν το αξιόπιστο, ούτε να φέρουν χορηγίες. Αν δεν ήταν ο ΟΠΑΠ θα είχαν καταρρεύσει.

Όλοι οι μαθητευόμενοι μάγοι που πρωτοστάτησαν στη δημιουργία της Σούπερ Λίγκας, ο Πετράκης ο Κόκκαλης, ο Γιάννης ο Βαρδινογιάννης που έβλεπαν το ποδόσφαιρο από το playstation, αποχώρησαν. Να τώρα πού είναι τα πράγματα.

Το ποδόσφαιρο θέλει καταστατικό χάρτη από την αρχή. Πολλές ομάδες είναι χρεωμένες γιατί δεν πλήρωσαν έναν παίκτη με χρήματα που δεν είναι δεδουλευμένα, αλλά είναι συμβόλαια άλλων ετών ενώ αγωνίζεται σε άλλες ομάδες.

Ο Πιλάβιος στη συνέντευξη που παραχώρησε αντί για να πει για το ελληνικό ποδόσφαιρο έλεγε γιατί δεν τον ψήφισε η Άρτα ή η Δράμα. Υποβιβάστηκε ο Ηρακλής με έναν κανονισμό, την άλλη στιγμή δεν ισχύει για άλλες ομάδες. Αυτά είναι λεονταρισμοί. Κάποιους θα τους ψάχνουμε και δε θα τους βρίσκουμε είχε πει κάποτε ο Κόκκαλης. Ο Γερουλάνος που έκανε τους νόμους, πού είναι τώρα";


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: