Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

«Μπορούσαμε και τότε να προχωρήσουμε»

Η συνάντηση κορυφής του ΠΑΟΚ, προχθές το βράδυ, ήταν εξόχως ενδιαφέρουσα, ανέδειξε πράγματα που φωτογραφίζουν το καλό κλίμα όπως αυτό διαμορφώνεται και διήρκεσε δυο ώρες. Οι δυο πρόεδροι, Θανάσης Κατσαρής (του ΑΣ) και Ζήσης Βρύζας (της ΠΑΕ) συζήτησαν με τον ομογενή επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, εμ την παρουσία του δικηγόρου -διερμηνέως Γιώργου Γκουροβανίδη, για το επίμαχο θέμα της εισόδου του Ιβάν Σαββίδη στην οικογένεια της ομάδας, με την μορφή της απόκτησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών και όλα πήγαν περίπου όπως είχαν δρομολογηθεί.
Η συνάντηση τέλειωσε μιάμιση ώρα μετά τα μεσάνυχτα και στην διάρκεια της αναλύθηκαν οι βασικές και σε αδρές γραμμές, σκέψεις της συνεργασίας του Ιβάν Σαββίδη με τον ΠΑΟΚ. Ο ίδιος ο πόντιος επιχειρηματίας έδειξε το ενδιαφέρον του για τον ΠΑΟΚ και το ενδιαφέρον αυτό αναλύθηκε με σαφήνεια έστω και χωρίς λεπτομερείς κινήσεις.
Η συνάντηση είχε και την μορφή μιάς ανανέωσης της γνωριμίας των δυο ανδρών που είχαν μετά από 6 χρόνια μια καινούργια συζήτηση για το ίδιο θέμα. Αναφορά για το γήπεδο δεν έγινε και αυτό που τόνισε ο κ. Κατσαρής στον κ. Σαββίδη ήταν η βεβαίωση πως ο ΑΣ ΠΑΟΚ θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια που θα καταβληθεί, αν και όταν αναλάβει την διοίκηση και την ιδιοκτησία της ομάδας. Αλλωστε όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος του ΑΣ στον κ. Σαββίδη, ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ πάντα στηρίζει τον κάθε μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, γιατί αυτός είναι ο αυτοσκοπός του και η διοικητική λειτουργία του.

"Δεν είναι γήπεδο αυτό"


Ο κ. Σαββίδης ήταν ξεκάθαρος και διαβεβαίωσε πως το ενδιαφέρον του για την ομάδα είναι πραγματικό, και δεν διαπιστώθηκε κανένα πρόβλημα από τις μέχρι τώρα έρευνες και διαπραγματεύσεις του για τον ΠΑΟΚ.
Στην αρχή των συζητήσεων μάλιστα έγινε μια προσέγγιση στο ζήτημα του γηπέδου, που όπως φαίνεται δεν απασχολεί άμεσα τον κ. Σαββίδη. Στο θέμα αυτό φαίνεται πως ο Ιβάν Σαββίδης είχε τότε λανθασμένη πληροφόρηση για την ελληνική νομοθεσία που δεν επιτρέπει την κατοχή γηπεδικών εγκαταστάσεων χωρίς τον έλεγχο και την συνυπευθυνότητα του εκάστοτε ΑΣ όταν υπάρχει τέτοιος. "Και τότε μπορούσαμε να προχωρήσουμε" φέρεται να είπε ο Ιβάν Σαββίδης στον Θανάση Κατσαρή για το θέμα του γηπέδου ενώ επίσης δεν έγινε κουβέντα για το ποσοστό που διεκδικεί ο ΑΣ από την ετήσια χρήση γηπέδου και σήματος. Σε άλλο σημείο της κουβέντας τους για το γήπεδο, ο Ιβαν Σαββίδη φέρεται να είπε: "Δεν είναι γήπεδο αυτό για να παίζει ο ΠΑΟΚ. Πρέπει κάποια στιγμή να γίνει ένα σύγχρονο, αλλά δεν είναι της παρούσης".
Σε ότι αφορά τον χρόνου της εισόδου του Σαββίδη στην ΠΑΕ, αυτός δεν μπορεί να προσδιοριστεί άμεσα και εξαρτάται από τον συνδυασμό της γραφειοκρατίας και τον συνεχιζόμενο έλεγχο των δεδομένων που έχουν καταγράψει οι επιτελείς του πόντιου επιχειρηματία.
Eπίσης έγινε αναφορά και για πρόταση συνεργασίας από τον Ιβάν Σαββίδη στον Θοδωρή Ζαγοράκη, κάτι που ελάχιστες προς το παρόν πιθανότητες έχει να επισφραγιστεί δεδομένου πως ο πρώην πρόεδρος παραιτήθηκε χωρίς διάθεση επιστροφής, όπως αναφέρουμε και σε σχετικό κείμενο στην παράπλευρη στήλη της σελίδας.


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: