Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

"Στον Άρη ποτέ, στον ΠΑΟΚ θα επιστρέψω"!

Σε συνέντευξη του ο Κώστας Βασιλειάδης αναφέρθηκε στην εμπειρία του από τη σεζόν του στην Μπιλμπάο Μπάσκετ, ενώ εξέφρασε την επιθυμία του να τελειώσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ.
"Στον Άρη ποτέ, στον ΠΑΟΚ θα επιστρέψω"
Αναλυτικά η συνέντευξη του στο Libero 107,4:
Για τους πανηγυρισμούς του μετά από κάθε καλάθι, σχολίασε:
«Είναι κι αυτός ένας τρόπος να ξεσηκώνεις το κοινό, άλλωστε είναι καλύτερα να σε γουστάρουν παρά να σε γιουχάρουν στο παιχνίδι».
Για τις επιλογές που έχει κάνει στην καριέρα του, ο Κώστας Βασιλειάδης είπε :
«Δεν έχω μετανιώσει για καμία επιλογή που έχω κάνει, έδωσα ότι μπορούσα σε κάθε ομάδα. Αν ήταν να διαλέξω όμως για την καλύτερη επιλογή που έχω κάνει, θα έλεγα το να πάω στο Σαντιάγκο, στην Ομπραντόιρο, τότε άρχισα να βλέπω αλλιώς το μπάσκετ και άλλαξα προτεραιότητες. Πήγα εκεί μετά την Μοντεγκρανάρο, όπου είχα πάει μετά τον ΠΑΟΚ του Δρόσου».
Ειδικότερα για την επιλογή του τότε να γυρίσει στον ΠΑΟΚ, σχολίασε :
«Δεν ήταν λίγοι αυτοί που μου έλεγαν τότε να μην πάω στον ΠΑΟΚ αλλά πίστεψα ότι κάτι καλό θα μπορούσε να γίνει. Αποφάσισα με το συναίσθημα αλλά δεν το θεωρώ πισωγύρισμα. Είχαμε καλή ομάδα και μπορούσαμε να βγούμε Ευρωλίγκα αλλά στην μέση της σεζόν άρχισαν τα προβλήματα με τον Δρόσο, για τον οποίο νομίζω ότι ήθελε να επενδύσει και να κάνει μια καλή ομάδα αλλά ακούστηκαν πολλά για αυτόν, έγιναν διάφορα και ο κόσμος έχει μια σαφή άποψη για αυτόν τώρα»
Για την παρουσία του στο Μπιλμπάο, ανέφερε :
«Στην Ομπραντόιρο ήμουν το πρώτο βιολί αλλά είναι καλύτερα να είσαι σε μια ομάδα με πολλούς καλούς παίκτες και όχι ένα που βάζει 20 πόντους αλλά χάνεις το παιχνίδι. Στο Μπιλμπάο λοιπόν ξεκινούσα από τον πάγκο και έμπαινα συνήθως στο 8ο λεπτό, δεν είναι άσχημα έτσι, ξέρεις όταν είσαι στον πάγκο αρχικά μπορείς και διαβάζεις καλύτερα το παιχνίδι ενώ στην Μπιλμπάο ήταν και γούρι αυτό και ακόμη και όταν είχα καλή απόδοση στα παιχνίδια, πάλι από τον πάγκο ξεκινούσα στο επόμενο. Απο την παρουσία μου εκεί κατάλαβα ότι πρέπει να δουλέψω περισσότερο για να έχω ρόλο στην ομάδα, ήθελα να μπαίνω μέσα και να παίζω όσο καλύτερα μπορώ για να βοηθώ την ομάδα να κερδίζει. Πιο παλιά είχα θέματα με την άμυνα αλλά βελτιώνομαι»
Για το πώς η πόλη ζει ανάμεσα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, ο Βασιλειάδης είπε:
«Στο Μπιλμπάο οι ομάδες μπάσκετ και ποδοσφαίρου δεν είναι ΠΑΕ και ΚΑΕ όπως στην Ελλάδα, είναι τελείως διαφορετικές ομάδες, η ομάδα μπάσκετ έχει μόλις 12 χρόνια ιστορία. Το κοινό είναι δύσκολο λόγω του ποδοσφαίρου και το μπάσκετ δεν είχε αίγλη στην πόλη, στην ομάδα μπάσκετ άλλωστε παίζουν Αμερικανοί και Ισπανοί, δεν έχει Βάσκους παίκτες. Το καλό στην Μπιλμπάο ήταν όλοι οι παίκτες ξέραμε από την αρχή ότι κανείς παίκτης δεν θα έφευγε στην μέση της σεζόν, μας το είχαν ξεκαθαρίσει αυτό οι διοικούντες και αυτό μας έδωσε κίνητρο και αυτοπεποίθηση για να προσπαθήσουμε περισσότερο όλοι».
Για την βελτίωση στο παιχνίδι του όσο είναι στην Μπιλμπάο, ο Κώστας Βασιλειάδης ανέφερε :
«Στο Μπιλμπάο αγάπησα το μπάσκετ περισσότερο, μίλησα με τον Φώτη τότε και μου ζήτησε να δουλέψω για να εξαλείψω τις ατέλειες στο παιχνίδι μου. Με βοήθησε πολύ και μάλιστα δεν με έβγαζε από το παιχνίδι με το πρώτο λάθος. Μου έδειξε εμπιστοσύνη και η δουλειά που κάναμε μαζί με ωφέλησε, έφτασε στο σημείο μάλιστα να μου βάζει τις φωνές όχι γιατί σουτάρω αλλά γιατί δεν σούταρα σε κάποιες στιγμές, την ίδια εμπιστοσύνη μου έδειξαν οι συμπαίκτες μου και αυτό είναι επίσης πολύ σημαντικό»
Σε ερώτηση αν θα πήγαινε ποτέ να παίξει μπάσκετ στον Άρη, ο Βασιλειάδης απάντησε:  «Δεν θα δεχόμουν ποτέ να πάω στον Άρη, όσο καλή πρόταση και αν μου έκανε η ομάδα»
Ακολούθως απάντησε σε διάφορες ερωτήσεις για συμπαίκτες του:
«Η παρέα μου εκεί είναι ο Μαυροειδής και ο Τζάκσον. Ο καλύτερος αμυντικός που συνάντησα είναι ο Ντούμας της Βαγιαδολίδ ενώ το μεγαλύτερο παλτό που είχα συμπαίκτη ήταν ο Άλτον Φορντ στον ΠΑΟΚ, είχε μια γάμπα 2 φορές το κεφάλι σου. Ο καλύτερος συμπαίκτης μέσα κι έξω από το γήπεδο ήταν ο Μουλαομέροβιτς ενώ παιδί - διαμάντι είναι ο Νίκος Ζήσης. Οι παίκτες που με δυσκόλεψαν αμυντικά ήταν αμέτρητοι αλλά ξεχωρίζει ο Ναβάρο»
Κλείνοντας, ο Κώστας Βασιλειάδης αναφέρθηκε στο μέλλον του :
«Αυτή την στιγμή μπορώ να φύγω αν θέλω από την Μπιλμπάο με 1 ευρώ ενώ η ομάδα έχει όψιον για να ανανεώσει αυτόματα το συμβόλαιο του στο τέλος του μήνα. Περνάω καλά στο Μπιλμπάο αλλά αν έρθει πρόταση από ομάδα Ευρωλίγκας θα την προτιμήσω και δεν νομίζω η Μπιλμπάο να έχει αντίρρηση, δεν θέλει να σταθεί εμπόδιο. Θα ήθελα να αγωνιστώ σε μια ομάδα με μεγάλο όνομα στην Ευρωλίγκα, θεωρώ ότι μπορώ να σταθώ και να τα καταφέρω. Θα ήθελα επίσης να επιστρέψω στον ΠΑΟΚ σε μερικά χρόνια για να κλείσω την καριέρα μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: