Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Ζήτησε να φύγει ο Αγκουέρο!!

Την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την Ατλέτικο Μαδρίτης φέρεται να κοινοποίησε ο Σέρχιο Αγκουέρο σε συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με τη διοίκηση των «ροχιμπλάνκος».

Η συνάντηση διήρκεσε 1,5 ώρα και ο πατέρας του παίκτη μαζί με τους εκπροσώπους του ενημέρωσαν τον Ζιλ Μαρίν για τις προθέσεις του Αργεντίνου.

Αν και ο ίδιος δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις φεύγοντας από τα γραφεία, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ζήτησε από την ομάδα να λάβει υπόψη της όποια πρόταση φτάσει στα γραφεία της, παρά το γεγονός ότι το συμβόλαιό του λήγει στις 30 Ιουνίου του 2014.

Ο Αγκουέρο έχει ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ και οι «ροχιμπλάνκος» δεν δέχονται κανένα... σκόντο.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του Μαρίν την προηγούμενη εβδομάδα ότι ο παίκτης δεν πρόκειται να φύγει για τη Ρεάλ Μαδρίτης, οι νέες εξελίξεις και η μεγάλη επιθυμία του Ζοσέ Μουρίνιο να φέρει τον Αργεντίνο στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου σίγουρα αλλάζουν τα δεδομενα... 
Πηγή: theplayer.gr

Τσιώλης: «Με στήριζαν και αυτοί που δεν εκλέχτηκαν»

Την επιβεβαίωση της είδησης ότι έγινε τελικά η επαφή με το ψηφοδέλτιο του Πάνου Στεφανίδη, από την οποία δεν προέκυπτε κάποια αρνητική στάση προς τον ίδιο έκανε ο Σάκης Τσιώλης. Ο προπονητής των κίτρινων μίλησε στο BETORIUM TV και συγκεκριμένα στην εκπομπή SCORER. Ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε σε πολλά θέματα και ειδικότερα στην περίπτωση που έβγαινε άλλη διοίκηση στις εκλογές και όχι αυτή του Θανάση Αθανασιάδη, διαβεβαιώνοντας ότι έλαβε στήριξη και από την παράταξη που δεν εκλέχτηκε.

Χαρακτηριστικά ο Σάκης Τσιώλης δήλωσε:

«Αν εκλεγόταν μια διοίκηση που θα είχε διαφορετική φιλοσοφία από εμένα, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να σκίσω το συμβόλαιό μου. Όμως, παρά κάποιες φήμες που ακούγονταν, έχοντας επικοινωνία και με τους υποψηφίους που δεν εκλέχτηκαν δεν προέκυπτε κάτι τέτοιο.».

Είπε ακόμη για τα πλέι-οφ: «Ρεαλιστικά δεν είναι ότι καλύτερο καθώς μια ομάδα που έχει κατακτήσει την 2η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, με μια-δυο κακές βραδιές μπορεί να χάσει την θέση που οδηγεί στο Champions League. Μέχρι στιγμής πάντως σε αυτήν την διαδικασία η ΑΕΚ παρουσιάζεται ως η πιο συγκροτημένη ομάδα».

Για την πορεία του Ολυμπιακού Βόλου: «Η βαθμολογία των πλέι-οφ «αδικεί» τον Ολυμπιακό Βόλου, θα μπορούσε να έχει καλύτερη θέση. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα αυτής της ομάδας είναι η ομοιογένειά της αφού ουσιαστικά είναι η ίδια ομάδα που αγωνιζόταν στην Football League 1 και έτσι οι παίκτες της έχουν «δέσει» μεταξύ τους».

Για το τι τον κάνει ξεχωριστό σαν προπονητή: «Το γεγονός ότι σέβομαι απόλυτα την κουλτούρα της εκάστοτε ομάδας μου, σε συνδυασμό με το ότι μου αρέσει το γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο καθώς και ότι πάντα προσπαθώ να φέρω τον κόσμο κοντά στην ομάδα».

Για τους Έλληνες προπονητές γενικότερα: «Οι παράγοντες δοκίμασαν πολλούς ξένους προπονητές και δεν ασχολούνταν με τους Έλληνες. Αυτό σιγά-σιγά φαίνεται να αλλάζει κάτι που είναι φυσικά προς όφελος του ποδοσφαίρου μας».

Αργεί η ανάδειξη υπερπρωταθλητή!!

Πριν την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου θα διεξαχθεί η αναμέτρηση ανάμεσα σε Παναχαϊκή και Αν. Επανομής, προκειμένου να προκύψει ο υπερπρωταθλητής της Football League2. 

Αν και αρχικά ήταν προγραμματισμένο το παιχνίδι μεταξύ των πρωτοπόρων των δύο ομίλων της Football League 2 για να γίνει στις 22/5, όπως ενημέρωσε η Ένωση Β’ Γ’ θα γίνει πριν την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου. 

Αιτία είναι η ένσταση της δευτεραθλήτριας του Βορείου Ομίλου, Καλλονής κατά του Εθνική Φιλιππιάδας. Αν η ομάδα της Μυτιλήνης δικαιωθεί τότε θα είναι εκείνη που θα πάρει την πρώτη θέση στη βαθμολογία και θα αντιμετωπίσει την Παναχαϊκή. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«H FOOTBALL LEAGUE & FOOTBALL LEAGUE 2 ΟΠΑΠ, αποφάσισε ότι ο αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των Πρωταθλητών του 1ου και του 2ου Ομίλου, προκειμένου να αναδειχθεί ο "ΥΠΕΡΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ" της FOOTBALL LEAGUE 2, θα διεξαχθεί πριν την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου».

 

«ΑΡΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ»: «Αντάξιοι της εμπιστοσύνης του κόσμου»

Με ανακοίνωσή του ο συνδυασμός «ΑΡΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ» τοποθετήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας για τις εκλογές της Λέσχης και την επόμενη μέρα της ΠΑΕ. Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Την 22α Μαΐου 2011, ο λαός του ΑΡΗ εξέλεξε τη νέα διοίκηση για την επόμενη διετία δίνοντας το χρίσμα στον συνδυασμό ΑΡΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ. Σεβόμενοι το αποτέλεσμα ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στον κύριο Αθανασιάδη και τα υπόλοιπα μέλη του συνδυασμού του, προκειμένου να φέρουν εις πέρας το δύσκολο έργο που έχουν μπροστά τους. Μακάρι οι προσπάθειες τους να φέρουν τον ΑΡΗ εκεί που όλοι τον θέλουμε.

Από την πλευρά μας, δηλώνουμε περήφανοι για τη συμμετοχή μας στην εκλογική διαδικασία. Προσπαθήσαμε να εκφράσουμε μια διαφορετική άποψη σε ότι αφορά το μέλλον του ΑΡΗ και με το ψηφοδέλτιο μας και τη γενικότερη στάση που κρατήσαμε, συμβάλαμε στο να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη οντότητα και κύρος ο θεσμός της Λέσχης.
Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στο σύνολο του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου για την προβολή των θέσεων του συνδυασμού μας και γενικότερα για την προώθηση του θεσμού της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το σύνολο των μελών της Λέσχης που άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα. Σίγουρα ο λαός του ΑΡΗ είναι υπερπολλαπλάσιος των ψηφισάντων και αυτό είναι ένα γεγονός που μας προβληματίζει, όπως μας απασχολεί και το γεγονός πώς ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό των οικονομικά τακτοποιημένων μελών δεν άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.
Σε ότι αφορά τα μέλη που μας τίμησαν με την ψήφο τους, δηλώνουμε ότι θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης που μας έδειξαν. Θα είμαστε παρόντες σε ότι αφορά την αγαπημένη μας ομάδα φροντίζοντας να ακούγεται και η άποψη τους.
Για μας η προσπάθεια ξεκινάει από σήμερα...».

Στα γραφεία της Ατλέτικο ο Αγκουέρο!!

Στα γραφεία της Ατλέτικο Μαδρίτης βρίσκεται αυτή την ώρα ο Σέρχιο Αγκουέρο με τον πατέρα του και μάνατζερ του, προκειμένου να συζητήσουν με τους ανθρώπους της ομάδας.

Ο λόγος αυτής της έκτακτης συνάντησης δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός, αλλά σίγουρα «βάζει φωτιά» στα δημοσιεύματα που φέρνουν τον Αργεντίνο στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο έχει ζητήσει τον παίκτη, με τους «ροχιμπλάνκος» να υπενθυμίζουν προς πάσα ενδιαφερόμενο ότι η ρήτρα αποδέσμευσής του ανέρχεται στα 45 εκατομμύρια ευρώ.
Πηγή: theplayer.gr

Γκιγκς: «Όπως η ομάδα του ´68»!!

Την πεποίθηση του ότι μετά από 30-40 χρόνια οι ποδοσφαιρόφιλοι θα μιλούν με τον καλύτερο τρόπο και με ισάξιους χαρακτηρισμούς για την φετινή ομάδα της Γιουνάιτεντ όπως εκείνη του 1968.

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε ο Ράιαν Γκιγκς στην επίσημη ιστοσελίδα της Uefa, αναφορικά με τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου για το Champions League κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Ο ...καλός στρατιώτης Ράιαν, μίλησε για την μεγάλη πορεία της Μάντσεστερ φέτος, τόσο στα εγχώρια όσο και στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Παράλληλα, δεν μπορούσε να μην αναφερθεί στη μεγάλη του αντίπαλο, Μπαρτσελόνα, την οποία θα κληθεί να αντιμετωπίσει με τους συμπαίκτες του το προσεχές Σάββατο 28/5 και τους σπουδαίους αντιπαλους του (Ινιέστα, Τσάβι, Μέσι).

Κλείνοντας, όμως, ο Ουαλός προέβη σε μία βαρύγδουπη δήλωση. Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Πιστεύω πως η Γιουνάιτεντ είναι ο μεγαλύτερος ποδοσφαιρικός σύλλογος στον κόσμο. Ελπίζουμε πως σε περίπου 30 με 40 χρόνια ο κόσμος θα μιλάει για τη φετινή ομάδα της Γιουνάιετντε όπως μιλάγανε για την μεγάλη ομάδα του '68».  

Καπετάνος, Ροτζέριο και στο βάθος... Γιάκομπ για τον Άρη!!

Ώρα για δουλειά... Οι εκλογές στην ΠΑΕ Άρης έχουν ολοκληρωθεί, η ανάδειξη της διοίκησης του Θανάση Αθανασιάδη ανοίγει το δρόμο για τις πράξεις και η δρομολόγηση του μεταγραφικού σχεδιασμού έχει ξεκινήσει. Άλλωστε, δεν είναι μυστικό ότι τις τελευταίες ημέρες Αθανασιάδης και Τσιώλης ήταν σε... ανοιχτή γραμμή, προκειμένου να "τρέξουν" τις εξελίξεις, έχοντας ο πρώτος στα χέρια του την αγωνιστική έκθεση από τον 52χρονο προπονητή.

Αυτήν τη στιγμή υπάρχει μια λίστα ονομάτων που θα απασχολήσουν μεταγραφικά τους κίτρινους, ονόματα που έχουν δει λίγο, πολύ το φως της δημοσιότητας. Ονόματα όπως αυτά των Ροτζέριο Μάρτινς, Κώστα Καπετάνου, Σωκράτη Φυτανίδη, Γιώργου Ζησόπουλου, Σήφη Δασκαλάκη, Βέλιμιρ Ράντμαν, Νίκολα Μπέλιτς.

Σε αυτά έρχεται να προστεθεί και η περίπτωση του Βικτοράς Γιάκομπ. Ο Ρουμάνος επιθετικός του Ηρακλή είχε απασχολήσει και πέρσι τους κίτρινους, αλλά προτίμησε να παραμείνει στο Καυταντζόγλειο και φέτος το ενδιαφέρον επανέρχεται, προκειμένου να αποτελέσει μια αξιόπιστη λύση για την γραμμή κρούσης. Ο Γιάκομπ έχει τριετές συμβόλαιο, αλλά μετά τα τελευταία γεγονότα με τον Ηρακλή, το πιθανότερο είναι ότι θα αποχωρήσει.

Σε ότι αφορά τον Ροτζέριο Μάρτινς που αγωνίζεται στον Αστέρα Τρίπολης, πρόκειται για μια επίσης αξιόπιστη λύση στην επίθεση. Ο Τσιώλης έχει συνεργαστεί ξανά με τον Ροτζέριο στην Β' εθνική με τον Ολυμπιακό Βόλου. Το εμπόδιο είναι όμως, το συμβόλαιό του, το οποίο ολοκληρώνεται το 2012, αν και επιθυμία του ιδίου είναι να λυθεί με την ομάδα της Τρίπολης.

Ένας παίκτης που προβάρει τα... κίτρινα είναι και ο Κώστας Καπετάνος. Τον γνωρίζει καλά ο Τσιώλης, έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό Βόλου και ο ίδιος ο παίκτης έχει εκφραστεί πρόσφατα στο The Player με τα καλύτερα λόγια για τον ενδεχόμενο συνεργασίας.
Πηγή: theplayer.gr

Λύγισε ο Άρης, 87-64 από Ολυμπιακό!!

Την τρίτη του νίκη σε ισάριθμους αγώνες πέτυχε ο Ολυμπιακός επί του Άρη και προκρίθηκε για έκτη διαδοχική χρονιά στην τελική φάση, όπου θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας τον Παναθηναϊκό (πρώτος αγώνας την Πέμπτη).
Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 87-64 του Αρη στο ΣΕΦ, στον τρίτο μεταξύ τους αγώνα στην ημιτελική φάση των πλέι οφ και πλέον ο Αρης θα αγωνιστεί με μειονέκτημα έδρας με τον ΠΑΟΚ για την τρίτη θέση που οδηγεί στην Ευρωλίγκα.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί που χαμογέλαν με τη λήξη της πρώτης περιόδου, καθώς Σπανούλης Παπαλουκάς, Μπορούσης και Κέσελ «χτύπησαν» κάθε φορά που ο Άρης πήγε να περάσει μπροστά στο σκορ. Μάλιστα, με τρίποντο του Σέρβου στην εκπνοή ο Ολυμπιακός μπήκε στη δεύτερη περίοδο στο +4 (19-15). Μετά από ένα δίλεπτο αστοχίας και λαθών στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Αρης έτρεξε ένα επιμέρους σκορ 10-3 και στο 15′ πέρασε μπροστά στο σκορ με 25-22. Η είσοδος του Χαλπερίν άλλαξε τις ισσοροπίες και ο Ισραηλινός με δύο διαδοχικά τρίποντα περίπου 2 λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου έδωσε στην ομάδα του αέρα 6 πόντων (34-28).
Στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος και με τον Χαλπερίν να συνεχίζει να έχει καλή επαφή με το αντίπαλο καλάθι (έφτασε τους 15 πόντους) κρίθηκε η υπόθεση νίκη για τους «ερυθρόλευκους».
Τα δεκάλεπτα: 19-15, 43-39, 72-51, 87-64
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παπαπέτρου-Μητσόπουλος-Κατραχούρας
Οι συνθέσεις:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : Παπαλουκάς 11 (1), Σπανούλης 13 (1), Πρίντεζης 7 (1), Μπουρούσης 9, Κέσελ 5 (1), Μαυροκεφαλίδης 9, Χαλπερίν 15 (3), Γλυνιαδάκης 2, Παπανικολάου 2, Ερτσεγκ 7 (1), Κατσίβελης 4.
ΑΡΗΣ : Κινγκ 6, Τσαϊρέλης 4, Χατζηβρέττας 14, Χαραλαμπίδης 4, Κασίροφ 16, Κουμπουρας 7 (1), Μπάβτσιτς 9 (1), Χρυσικόπουλος 2, Βεργίνης 2, Μποχορίδης.

Νίκος Αλέφαντος: "Τα play off της πλάκας, τα χαζά κουρέματα και οι τρόποι αγοράς του Βιεϊρίνια"!!

Ο Νίκος Αλέφαντος μέσα από την στήλη του αναλύει τους αγώνες των play-off.

Αναλυτικά αναφέρει:
«Τον αγώνα της ΑΕΚ στο Βόλο δεν τον είδα γιατί έβλεπα το ματς στο ΟΑΚΑ του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ που μεταδιδόταν την ίδια ώρα. Τι πράγμα και αυτό, να βάζουν τα ματς την ίδια ώρα και να πρέπει να διαλέξεις. Στιγμιότυπα είδα μόνο από το ματς του Βόλου και δεν μπορώ να πω ότι η νίκη ήταν δίκαιη, η ΑΕΚ έχασε πολλές ευκαιρίες. Η ΑΕΚ έχανε τα γκολ, ξαφνικά έγινε μια κεφαλιά και το έφαγε.

Σε ό,τι αφορά το ματς στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός φαίνεται τελικά ότι δεν θα αυτοκτονήσει και ότι θα αξιοποιήσει το μεγάλο βαθμολογικό αβαντάζ με το οποίο μπήκε στα πλέι οφ. Όχι ότι έχει ομάδα.

Να κάνω μια παρένθεση εδώ και να πω ότι για εμένα τα πλέι οφ πρέπει να καταργηθούνε. Χαλάνε το πρωτάθλημα. Τα πλέι οφ υπάρχουν μόνο σε πρωταθλήματα της πλάκας! Άμα πιάσετε και εξετάσετε πού υπάρχουν πλέι οφ θα δείτε ότι είναι σε ανίσχυρα πρωταθλήματα. Στα σοβαρά πρωταθλήματα δεν κάνουν τέτοια. Είναι γελοίο να παλεύεις όλη τη σεζόν, να τρέχεις, να μάχεσαι, να παίρνεις μία θέση στη βαθμολογία, και μετά να έρχεται ένας από κάτω και να σε καβαλάει, επειδή σε κέρδισε σε ένα-δυο ματς στα πλέι οφ.

Ο Χάβος μετά το ματς στο ΟΑΚΑ είπε στη συνέντευξη Τύπου ότι δεν έπαιξε αμυντικά επειδή είχε μέσα τέσσερις επιθετικογενείς. Τρίχες κατσαρές είπε ο Χάβος! Τι σημασία έχει αν είναι επιθετικογενής ο παίκτης που βάζεις, όταν του έχεις δώσει εντολές να παίζει σαν αμυντικός! Είχε τον Σαλπιγγίδη να γυρίζει σαν δεξί μπακ να βοηθάει τον Ετό στο μαρκάρισμα του Λέτο, δέκα φορές γύρισε πίσω, με τι κουράγια μετά να κάνει κούρσες και να βγαίνει γρήγορα στην κόντρα. Απ’ την άλλη πλευρά ο Βιεϊρίνια το ίδιο. Κι έβλεπες έναν ΠΑΟΚ καθηλωμένο, είχε και τον Αθανασιάδη μπροστά που είναι άπειρος και τον έπαιζαν εύκολα οι έμπειροι σέντερ μπακ του Παναθηναϊκού.

Εν τω μεταξύ, είναι τέτοιο το ρόστερ του ΠΑΟΚ, είναι τόσο ελλιπές που φάνηκαν πολύ οι απουσίες του Ίβιτς και του Γκαρσία. Πάρτε παίκτες, κύριοι, φτιάξτε ρόστερ. Με Φωτάκη και Τσουκαλά δεν πας πουθενά. Ποια Αθήνα και ποιος Πειραιάς σάς φταίει, όταν κάθε φορά που έρχεστε στο ΟΑΚΑ χάνετε από τα αποδυτήρια!

Ο Παναθηναϊκός χωρίς να είναι κάτι το ιδιαίτερο, με ανύπαρκτο τον Νίνη, με ανύπαρκτο τον Γκαρσία, αυτήν τη στυμμένη λεμονόκουπα, δίκαια κέρδισε. Φάνηκαν πιο φρέσκοι ο Λέτο, ο Σίλβα, ο Σισέ, μέχρι και ο Καραγκούνης που μπήκε.

Μου άρεσαν οι αλλαγές που έκανε ο Φερέιρα, καλά τις δούλεψε. Όντως έπρεπε να βγάλει τον ανύπαρκτο Νίνη και τον ανύπαρκτο Γκαρσία, αλλά και τον Σπυρόπουλο. Έβαλε τον Καραγκούνη αντί του Νίνη κι έδωσε ζωντάνια ο Καραγκούνης, έβαλε τον Χριστοδουλόπουλο αντί του Γκαρσία και έβαλε τον Μαρίνο αντί του Σπυρόπουλου αλλάζοντας πλευρά τον Βύντρα, έκανε εσωτερική αλλαγή. Οι αλλαγές του έγιναν την κατάλληλη στιγμή.

Στο ΑΕΚ-Παναθηναϊκός που θα κρίνει τα πάντα τώρα, ο Παναθηναϊκός έχει το πάνω χέρι. Έρχεται με καλή ψυχολογία, σου λέει «ένα ματς έμεινε, άντε να το πάρουμε να βγούμε Τσάμπιονς Λιγκ», η ΑΕΚ δεν έχει κίνητρο πια, θα είναι κι άδειες οι εξέδρες. Δεν νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός εδώ που έφτασε θα αυτοκτονήσει. Μεγάλη θα είναι και η απώλεια του Δέλλα.

Η Ρεάλ νίκησε 1-8 εκτός έδρας και τέλειωσε το πρωτάθλημα με 102 γκολ! Κάτι εξάρες, κάτι οχτάρες, πού είναι η αμυντική ομάδα που έλεγαν; Κόντρα στο ρεύμα τόνιζα ότι μην κοιτάτε τα ματς με την Μπαρτσελόνα, μόνο την Μπαρτσελόνα παίζει έτσι ο Μουρίνιο, μόνο στην Μπαρτσελόνα δεν θέλει να δίνει χώρους. Έβαλε λοιπόν η Ρεάλ περισσότερα γκολ στο πρωτάθλημα από την Μπαρτσελόνα. Έπαιξε ωραία μπάλα φέτος, γρήγορο ποδόσφαιρο, θεαματικό, έφευγε στην κόντρα σφαίρα, αν δεν υπήρχε η Μπαρτσελόνα φέτος, η Ρεάλ θα ήταν η καλύτερη ομάδα στον πλανήτη. Αυτό οφείλεται στον Μουρίνιο που είναι ο μεγαλύτερος τεχνικός στον κόσμο μαζί με τον Φέργκιουσον.

Είδα τη Μάντσεστερ, τι ωραία τακτική που παίζει, ρε παιδί μου, με άλλους παίκτες κάθε φορά και σε άλλες θέσεις. Όποιον και να βάλει ο Φέργκιουσον, δεν χαλάει η ομάδα του. Καταφέρνει να τη διατηρεί τη Μάντσεστερ και να την ανανεώνει. Ακόμα και με 40 χρονών τερματοφύλακα, 37,5 χρονών τον Γκιγκς, μέχρι και ο Όουεν μπήκε κι έπαιξε τώρα και μάλιστα έβαλε ωραίο γκολ! Ευχαριστιέμαι να βλέπω τακτική παρακολουθώντας τον Φέργκιουσον.

Στην επόμενη στήλη θα κάνω ανάλυση για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ που θα γίνει το Σάββατο. Θα έχουμε πολλά να πούμε.

Ο Μουρίνιο πάει και παίρνει παίκτες από τη Γερμανία και μάλιστα με τουρκικές ρίζες. Θέλει πειθαρχία, θέλει και μαχητές με ταμπεραμέντο. Αυτός ο Σαχίν της Ντόρτμουντ είναι εκπληκτικό ταλέντο, ο δε Άλντιντοπ μου αρέσει, τρέχει, κόβει, μάχεται, παίζει σε αρκετές θέσεις. Δεν θα δεις στη Ρεάλ βαμμένα μαλλιά και τρελά κουρέματα όπως του Σισέ ή του Μήτρογλου. Μέχρι και τον Αντεμπαγιόρ κούρεψε. Το ίδιο και στη Μάντσεστερ, υπάρχει σοβαρότητα και πειθαρχία.

Υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις για την προηγούμενη στήλη που είπα ότι θα ήθελα να πουλήσουμε τον Ριέρα και να πάρουμε τον Βιερίνια. Να ξεκαθαρίσω κάτι: Εγώ θα ήθελα στον Ολυμπιακό και τον Ριέρα και τον Βιερίνια. Θα μου άρεσε πολύ μια τριάδα μπροστά με Ριέρα, Μιραλάς, Βιερίνια. Να αλλάζουν θέσεις, να αλλάζουν πλευρές, να έχουν κίνηση. Πολύ θα το γούσταρα. Αλλά δεν πληρώνω εγώ, πληρώνει ο Μαρινάκης. Γι’ αυτό έχω πει δύο τρόπους για να αγοράσουμε τον Βιερίνια. Δίνεις τον Μήτρογλου στον ΠΑΟΚ συν λεφτά από το ταμείο σου. Ή πουλάς τον Ριέρα, παίρνεις λεφτά, απαλλάσσεσαι και από το βαρύ συμβόλαιό του, και στη θέση του παίρνεις τον Βιερίνια. Αυτές είναι οι σκέψεις μου, κάθε άνθρωπος έχει τις σκέψεις του, δεν θα μου πει κανείς τι θα λέω.»Πηγή: katimagiko.gr

"Έκλεισε" στην Γκρέμιο ο Ζιλμπέρτο!!

Τη συμφωνία της με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα ανακοίνωσε η Γκρέμιο, καθώς ο 35χρονος μέσος έδωσε τα χέρια με τους συμπατριώτες και την επόμενη εβδομάδα θα πάει στη Βραζιλία για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις.
"Έκλεισε" στην Γκρέμιο ο Ζιλμέρτο
«Είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτή τη συμφωνία. Έχουμε δεσμευτεί να ενισχύσουμε κι άλλο την ομάδα μας και να κάνουμε μία καλή πορεία στο βραζιλιάνικο πρωτάθλημα», τόνισε ο πρόεδρος της Γκρέμιο, Πάουλο Οντόνε.
Στην ιστοσελίδα της Γκρέμιο μίλησε και ο Γκάμπριελ για το νέο του συμπαίκτη. «Είναι ένας σούπερ επαγγελματίας, μία πολύ θετική προσθήκη για την ομάδα μας και ένας ηγέτης. Δεν είναι τυχαίο που έπαιξε για δέκα χρόνια στην Ευρώπη και την εθνική Βραζιλίας, όπου ήταν και αρχηγός».

Ο οξύθυμος Γουέστμπρουκ & ο ρόλος του ΛεΜπρον!!

Ο Κρις Σέρινταν γράφει για τον ευαίσθητο Ράσελ Γουέστμπρουκ, τα ντραφτ και φυσικά τους τελικούς της Ανατολικής και Δυτικής περιφέρειας.
Ο οξύθυμος Γουέστμπρουκ & ο ρόλος του ΛεΜπρον
Οποιοσδήποτε είδε το δρόμο της Εθνικής των Ηνωμένων Πολιτειών προς το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα το περασμένο καλοκαίρι γρήγορα εξοικειώθηκε με τον Ράσελ Γουέστμπρουκ.
Ήταν μια δεύτερη σκέψη όταν η ομάδα διέσχισε τον Ατλαντικό Ωκεανό για να παίξει φιλικά παιχνίδια με τη Λιθουανία και την Ισπανία στη Μαδρίτη, τρίτη στα διαγράμματα των πόιντ γκαρντ πίσω από τους Ράγιον Ρόντο και Ντέρικ Ρόουζ.
Όταν η ομάδα όμως ταξίδεψε στην Αθήνα για ακόμη ένα φιλικό παιχνίδι ενάντια στην Ελλάδα ο Ρόντο αναρωτήθηκε γιατί έχασε το πόστο του στην αρχική πεντάδα, ο Γουεστμπρουκ έγινε η εναλλακτική λύση του Ρόουζ-κι έτσι παρέμειναν τα πράγματα στα πρώτα παιχνίδια στην Τουρκία.
Όσο η διοργάνωση συνεχιζόταν στην Κωνσταντινούπολη, ο προπονητής των ΗΠΑ Μάικ Σιζέφσκι άρχισε να δείχνει το ξεκάθαρα το ενδιαφέρον του στον Γουέστμπρουκ, που έγινε ο αγαπημένος παίκτης του για το τέλος, σε τέτοιο βαθμό που ο Ρόουζ (που ανακηρύχτηκε ο πολυτιμότερος παίκτης του ΝΒΑ αυτή τη χρονιά) κάθισε στον πάγκο ολόκληρη την τέταρτη περίοδο στη νίκη στα ημιτελικά με τη Λιθουανία.
Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο gazzetta.gr

Αλ Αχλί για Σισέ!!

Σύμφωνα με δημοσίευμα από το Αζερμπαϊτζάν, η Αλ Αχλί έχει κάνει πρόταση στον Τζιμπίλ Σισέ και βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον Παναθηναϊκό.
Αλ Αχλί για Σισέ!
Αυτό το περίεργο σενάριο ήρθε στην επιφάνεια από την ιστοσελίδα «extraTime.az», του Αζερμπαϊτζάν, η οποία αναφέρει πως η Αλ Αχλί από το Ντουμπάι είναι μια ομάδα που μπορεί να συνεχίσει ο Γάλλος άσος του «τριφυλλιού».

Αυτό αποκαλύπτει ο Αζέρος μασέρ (!) Φαϊκ Γκουσεϊνοφ που εργαζόταν παλιότερα στην εθνική ομάδα της χώρας του.

«Η Αλ-Αχλί χρειάζεται ενίσχυση στην επιθετική της γραμμή και για αυτό εκπρόσωποι της έκαναν πρόταση στον διεθνή Γάλλο στράικερ», τόνισε ο Γκουσεϊνοφ και μοιάζει να φανεί εάν τα λεγόμενα του έχουν όντως βάση…

Αξίζει να θυμηθούμε πως αρχηγός της ομάδας από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι ο Φάμπιο Καναβάρο.

Τέλη Ιουνίου η δίκη του Μπέου!

Στο μονομελές Πλημμελειοδικείο του Βόλου θα δικαστεί ο Αχιλλέας Μπέος για την είσοδό του στα αποδυτήρια του Πανθεσσαλικού
Τέλη Ιουνίου η δίκη του Μπέου!
Η δίκη του προέδρου του Ολυμπιακού θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιουνίου. Υπενθυμίζεται ότι στον ισχυρό άνδρα του Βόλου απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες για την είσοδό του στα αποδυτήρια του Πανθεσσαλικού κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου του αγώνα Ολυμπιακός Βόλου – ΑΕΚ.
Η εισαγγελέας που βρισκόταν στο γήπεδο δεν… μάσησε από το μπουκάρισμα του Μπέου και διέταξε τη σύλληψή του.

Ξανά στους δρόμους οι "ομιλίτες"

Στα Λιοντάρια, στο κέντρο του Ηρακλείου, έχουν μαζευτεί ήδη οι αγανακτισμένοι οπαδοί του ΟΦΗ, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την αρνητική απόφαση της Επιτροπής αδειοδότησης της ΕΠΟ.
Ξανά στους δρόμους οι "ομιλίτες"
Σε διοικητικό επίπεδο, οι νομικοί της κρητικής ΠΑΕ μπορεί να περιμένουν να πάρουν στα χέρια τους το σκεπτικό της απόφασης για να προχωρήσουν στις κινήσεις τους προς τα θεσμικά όργανα, όμως μέχρι τότε δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια. Σε έκτακτο συμβούλιο αναμένεται να ληφθεί η απόφαση για τις κινήσεις που θα γίνουν θεσμικά, μόλις φτάσει το σκεπτικό της απόφασης.

«Η διοίκηση ένσταση, εσείς νίκη με ΠΑΟ»!!

Η ένσταση, που αναμένεται να κάνει η ΑΕΚ για την εγκυρότητα του αγώνα στον Βόλο, αναπτέρωσε τις ελπίδες των «κιτρινόμαυρων» για έξοδο στο Champions League, o Μανόλο Χιμένεθ όμως ζήτησε από τους παίκτες του να πάρουν τη νίκη στον αγώνα της Τετάρτης με τον Παναθηναϊκό!
«Η διοίκηση ένσταση, εσείς νίκη με ΠΑΟ»
Στην προπόνηση της Δευτέρας, ο προπονητής της «Ένωσης» μοίρασε παρά την ήττα συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές για την εμφάνισή τους στο Πανθεσσαλικό, τόνισε όμως ότι δεν πρέπει να έχουν στο μυαλό τους την ένσταση. Γιατί αυτό που προέχει είναι να νικήσουν τον Παναθηναϊκό την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ.
«Συγχαρητήρια για την προσπάθεια σας στον Βόλο καθώς ήμασταν καλύτεροι, κάναμε πολλές ευκαιρίες και έπρεπε να νικήσουμε. Δεν τα καταφέραμε αλλά η χρονιά δεν τελείωσε. Έχουμε ακόμη ένα ματς, αυτό με τον Παναθηναϊκό, στο οποίο πρέπει να νικήσουμε. Μπορεί να γίνει ένσταση από τη διοίκηση για τον Βόλο αλλά είτε γίνει είτε όχι, εμείς πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας την Τετάρτη παρά τις απουσίες», ήταν τα λόγια του Χιμένεθ στους «κιτρινόμαυρους».

"Να σας δούμε και στην πρώτη ομάδα"!!

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος βράβευσε τις ομάδες των Κ17 και Κ13 για τους τίτλους τους σε εκδήλωση στου Ρέντη είπε πως το πλάνο των Πειραιωτών είναι στο άμεσο μέλλον η πρώτη ομάδα να επανδρωθεί με 6-7 παίκτες από τις ακαδημίες.
"Να σας δούμε και στην πρώτη ομάδα"
Στις τοποθετήσεις του στο πλαίσιο της βράβευσης των ομάδων των Κ17 και Κ13 του Ολυμπιακού ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, ισχυρίστηκε: «Ήθελα να σας δω και τις δύο ομάδες μαζί και να σας ευχαριστήσω και να σας συγχαρώ για τις επιτυχίες σας. Να ξέρετε ότι το πλάνο μας, το όραμά μας, είναι κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον η μεγάλη ομάδα να επανδρωθεί από 6-7 παίκτες των Ακαδημιών. Θα είμαστε πάντα δίπλα και σας θέλουμε κοντά μας».
Μιλώντας προς τους ποδοσφαιριστές της ομάδας Κ 17 τους ανέφερε πως «να ξέρετε πως μερικοί από εσάς θα ανέβετε στην ομάδα Κ 20 και από εκεί και πέρα θα ανοίξει ο δρόμος για την επαγγελματική ομάδα. Θέλω να είστε σοβαροί και να δίνετε ότι μπορείτε για να φτάσετε στην μεγάλη ομάδα».
Oι Κ17 του Δημήτρη Τερεζόπουλου αναδείχτηκαν πρωταθλητές Ελλάδας, ενώ οι Κ13 κατέκτησαν την πρωτιά στο τουρνουά της Πολωνίας. Η βράβευσή τους έγινε στο γυμναστήριο των εγκαταστάσεων του Ρέντη. Εκεί βρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Γιάννης Μώραλης, Τάσος Μητρόπουλος, Ντάρκο Κοβάσεβιτς και Νίκος Βαμβακούλας.
Πηγή: gazzetta.gr

«Μια γροθιά, ακόμα και στις άσχημες στιγμές»

Στο οικογενειακό κλίμα που επικρατούσε στα αποδυτήρια στάθηκε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στη NOVA, στο πλαίσιο του αφιερώματος του συνδρομητικού καναλιού στον πρωταθλητή Ολυμπιακό.
«Μια γροθιά, ακόμα και στις άσχημες στιγμές»
«Η ομάδα ήταν μία οικογένεια, απ' την αρχή έως το τέλος. Απ' την ήττα απ' την Μακάμπι έως το τέλος. Ακόμη και στις άσχημες στιγμές ήμασταν μία γροθιά», τόνισε ο διεθνής αμυντικός.
Για την φετινή χρονιά:
«Σίγουρα η ομάδα ξεκίνησε πολύ άσχημα τη σεζόν. Είχαμε τον αποκλεισμό απ' την Μακάμπι. Ήταν κάτι που δεν το περίμενε κανένας. Είναι κάτι που συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Έγινε η αλλαγή προπονητή. Ήρθε ένας πολύ μεγάλος προπονητής που ήξερε τα ελληνικά δεδομένα. Αμέσως άρχισε να κτίζει την ομάδα. Νομίζω πως τα αποτελέσματα φάνηκαν πιο γρήγορα απ' όσο φανταζόμασταν όλοι μας. Σίγουρα η χρονιά έληξε πολύ καλά για όλους μας. Ήταν μία πολύ σημαντική χρονιά και το γνωρίζαμε όλοι μας μετά την περσινή άσχημη πορεία μας. Η ομάδα είχε μία πολύ μέτρια εικόνα που δεν αρμόζει στον Ολυμπιακό. Νομίζω πως αντέδρασε πάρα πολύ γρήγορα. Κατά διαστήματα έπαιξε πάρα πολύ καλό ποδόσφαιρο. Σίγουρα μπορεί να βελτιωθεί πάρα πολύ στο μέλλον».
Οι διαφορές του περσινού με τον φετινό Ολυμπιακό
«Άλλαξαν πάρα πολλά πράγματα. Την περυσινή χρονιά ήμασταν πάρα πολύ άτυχοι με τους τραυματισμούς. Σίγουρα δεν μας βγήκαν κάποια πράγματα. Υπήρξαν πολλές αλλαγές προπονητών. Φέτος ήρθε ένας άνθρωπος που τον σέβονται όλοι. Προσφέρει ηρεμία στα αποδυτήρια, κάτι το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό. Και γενικά όλοι μας νιώθουμε πολύ καλύτερα».
Τι άλλαξε φέτος στην άμυνα του Ολυμπιακού και λειτούργησε τόσο αποτελεσματικά;
«Πιστεύω πως γενικά λειτουργούσαμε καλά. Όλη η ομάδα έκανε άμυνα, όπως όλη η ομάδα προσπαθεί να κάνει επίθεση. Άλλωστε αυτό θέλει και το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Σίγουρα με τον ερχομό του κ. Βαλβέρδε, όλοι βρήκαμε τα πατήματα μας και λειτουργούσαμε πιο αποτελεσματικά. Είναι σημαντικό που η ομάδα είχε πάρα πολύ καλή αμυντική λειτουργία. Αυτό οφείλεται σε όλα τα παιδιά γιατί προσπαθούσαν και έδιναν τα πάντα μέσα στον αγωνιστικό χώρο».
Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, λόγω της αποβολής σου, είναι η άσχημη ανάμνηση της χρονιάς;
«Όχι για εμένα. Για την ομάδα. Επειδή είμαι αμυντικός, μπορεί ανά πάσα στιγμή να δεχθώ μία κάρτα. Για την ομάδα ήταν κάτι αρνητικό, γιατί ήταν ένα ντέρμπι το οποίο έπρεπε να κερδίσουμε. Άλλωστε η ομάδα έχει συνηθίσει να τα κερδίζει αυτά τα παιχνίδια. Μας πείραξε ο τρόπος με τον οποίο ήρθε αυτή η ήττα γιατί πιστεύω πως η ομάδα ήταν πάρα πολύ καλή. Άξιζε να κερδίσει αυτό το παιχνίδι».
Πως εξηγούν οι παίκτες του Ολυμπιακού τις ήττες στα εκτός έδρας ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ;
«Σίγουρα υπήρχε προβληματισμός. Ειδικά όταν χάνεις αυτά τα παιχνίδια που ο Ολυμπιακός τα κερδίζει. Υπήρχε προβληματισμός, αλλά παράλληλα και εμπιστοσύνη. Όλοι εμπιστευόμασταν την ομάδα και τις δυνατότητές μας. Ξέραμε πως εξαρτάται από εμάς. Δηλαδή αν εμείς παρουσιάζαμε το πρόσωπο που πρέπει και παίζαμε αυτό που μπορούμε, έχοντας και την τύχη με το μέρος μας, δε θα είχαμε κανένα πρόβλημα. Μας στεναχώρησε το γεγονός πως δεν κερδίσαμε αυτά τα παιχνίδια. Αλλά πιστεύαμε πως είχαμε την καλύτερη ομάδα -και ακόμα το πιστεύουμε. Θεωρώ πως ήμασταν πολύ άτυχοι σε αυτά τα παιχνίδια».
Για την μεγάλη σε έκταση νίκη επί της ΑΕΚ:
«Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για την ομάδα. Έτσι όπως ήρθε μας έκανε να νιώσουμε πως τα πράγματα έχουν τελειώσει. Παράλληλα προσφέραμε και θέαμα στον κόσμο. Κάτι που θέλουμε και εμείς, αλλά και γενικά όλη η οικογένεια του Ολυμπιακού. Όταν καταφέρνεις να πετύχεις έξι γκολ σε ένα παιχνίδι, παράλληλα να "σφραγίζεις" τον τίτλο και να παίζεις και καλό ποδόσφαιρο, νομίζω πως είναι ότι καλύτερο και για τον κόσμο, αλλά και για εμάς που αγωνιζόμαστε».
Για το μέλλον του στα αποδυτήρια μετά την αποχώρηση του Νικοπολίδη
«Πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος που αγωνίστηκα με έναν τόσο μεγάλο τερματοφύλακα, με έναν τόσο μεγάλο άνθρωπο. Μιλάμε για μία τεράστια προσωπικότητα που μας έκανε χαρούμενους όλους του Έλληνες, με τον τρόπο που αγωνιζόταν. Είμαστε περήφανοι για τον Αντώνη και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ. Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό να είσαι σε μία ομάδα σαν τον Ολυμπιακό. Αυτό που με απασχολεί αυτή τη στιγμή είναι να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό για την ομάδα. Να πετυχαίνει η ομάδα τους στόχους της. Από 'κει και πέρα ότι είναι να έρθει προσωπικά για εμένα, είναι ευπρόσδεκτο».
Ο Βαλβέρδε είπε πως περιμένει να πανηγυρίσει το πρώτο γκολ του Αβραάμ Παπαδόπουλου και σε χαρακτήρισε MVP. Όμως με τον Βαλβέρδε στον πάγκο δεν πετυχαίνεις γκολ. Γιατί;
«Πραγματικά είναι κάτι εντυπωσιακό. Σίγουρα το γκολ είναι κάτι που το θέλουμε όλοι μας. Ειδικά εμείς οι αμυντικοί που δεν προωθούμαστε συχνά στα αντίπαλα καρέ. Το σημαντικό είναι να κάνουμε τη δουλειά μας. Η δουλειά η δική μας είναι να κάνουμε άμυνα. Από 'κει και πέρα αν μπορούμε να βοηθήσουμε στον επιθετικό τομέα, να το κάνουμε. Είναι κάτι αρνητικό που πρέπει να βελτιώσω, ώστε να βάλω κάποια γκολ και να βοηθήσω την ομάδα στο επιθετικό κομμάτι. Είναι πολύ σημαντικό να λέει ένας προπονητής τα λόγια αυτά για έναν ποδοσφαιριστή. Πραγματικά με κάνουν να νιώθω χαρούμενος και παράλληλα να έχω περισσότερες απαιτήσεις απ' τον εαυτό μου. Δηλαδή να δουλεύω περισσότερο ώστε να έχω ανάλογες ή καλύτερες χρονιές απ' τη φετινή».
Τι κρατάς παρακαταθήκη για το μέλλον;
«Η ομάδα ήταν μία οικογένεια, απ' την αρχή έως το τέλος. Απ' την ήττα απ' την Μακάμπι έως το τέλος. Ακόμη και στις άσχημες στιγμές ήμασταν μία γροθιά. Σίγουρα, ο κόσμος που είναι δίπλα στην ομάδα, όπως και η διοίκηση, μας βοηθάει ώστε εμείς να είμαστε σε κάθε παιχνίδι 100% έτοιμοι».
Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ήταν πολύ κοντά στην ομάδα. Νιώθετε πως έχει μεγάλη σημασία η παρουσία του κ. Μαρινάκη;
«Είναι ένας άνθρωπος που με το καλημέρα έχει δώσει πάρα πολλά για την ομάδα. Είναι πάντα δίπλα στην ομάδα. Νομίζω πως αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς, αλλά και γενικότερα για τον Ολυμπιακό. Είναι ένας άνθρωπος που τον έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός και γενικότερα το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ για όσα έχει κάνει για εμάς. Είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε τα πάντα και για την ομάδα και για τον κόσμο και για τον πρόεδρο που όπως είπα και πριν έχει δώσει πάρα πολλά για εμάς».
Τι έμεινε περισσότερο στη μνήμη σου;
«Πιστεύω πως η αποχώρηση του Αντώνη ήταν κάτι που πραγματικά ήταν πολύ συγκινητικό για όλους μας. Αποχώρησε ένας πολύ μεγάλος τερματοφύλακας, αλλά κι ένας πολύ μεγάλος άνθρωπος. Πιστεύω πως δε θα βγάλει η Ελλάδα άλλον Νικοπολίδη».

Αμφίβολος για το πρώτο ματς ο "Πέρπε"!!

Η μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε ο Στράτος Περπέρογλου έδειξε πως έχει υποστεί υπερέκταση του θωρακικού.
Αμφίβολος για το πρώτο ματς ο "Πέρπε"
Αυτό σημαίνει ότι από αύριο θα ακολουθήσει θεραπευτική αγωγή, αλλά δεν είναι ακόμα σίγουρο για το αν θα προλάβει την πρεμιέρα των τελικών κόντρα στον Ολυμπιακό την Πέμπτη στο ΣΕΦ.
Σίγουρα συμπεράσματα πάντως, θα βγουν αύριο και τότε θα ξέρουμε αν ο «Πέρπε» θα προλάβει το πρώτο ματς, αλλά το σίγουρο είναι οτι δεν θα χάσει ολόκληρη τη σειρά των τελικών.
Πηγή: leoforos.gr

Διδάσκει σε σεμινάριο ο Μανόλο!!

Σε σεμινάριο πάνω σε θέματα ποδοσφαίρου θα βρεθεί ο Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος θα είναι μεταξύ των ομιλητών.
Διδάσκει σε σεμινάριο ο Μανόλο!
Ο προπονητής της ΑΕΚ μετά την ολοκλήρωση της αγωνιστικής σεζόν την Τετάρτη (με τον Παναθηναϊκό) και την τελευταία προπόνηση των «κιτρινόμαυρων» την Πέμπτη, θα φύγει από την Ελλάδα και αντί για διακοπές θα παραστεί στο Διεθνές κογκρέσο για το ποδόσφαιρο, σχετικά με την ιατρική επιστήμη και την τεχνολογία.
Το σεμινάριο είναι το διάστημα 27-28 και 29 Μαϊου και μάλιστα ο Χιμένεθ θα είναι μεταξύ των ομιλητών. Θα δηλώσουν το παρών πολύ γνωστοί προπονητές, όπως ο Καπαρός της Μπιλμπάο, ο Πελεγκρίνι της Μάλαγα και άλλα γνωστά πρόσωπα του ποδοσφαιρικού κόσμου…
Να δούμε τι θα πει στο σεμινάριο ο Χιμένεθ. Πάντως, σοφότερος από τη θητεία του στην Ελλάδα αποκλείεται να έχει βγει…
 

«Επιστρέφω στον Παναθηναϊκό»

Τον δρόμο της επιστροφής θα πάρει ο Μαρσέλο Μάτος, όπως όλα δείχνουν, αφού κάτι τέτοιο παραδέχτηκε σε δηλώσεις του.
«Επιστρέφω στον Παναθηναϊκό»
Ο Βραζιλιάνος μέσος μίλησε στο sday.gr και παραδέχτηκε πως το πιο πιθανό σενάριο είναι η επιστροφή του στον Παναθηναϊκό.

«Επιθυμία μου είναι να παραμείνω, αλλά από τη στιγμή που η Μποταφόγκο δεν μπορεί να πληρώσει τα λεφτά που ζητάει ο Παναθηναϊκός, θα επιστρέψω. Σίγουρα όμως τον επόμενο μήνα θα ξέρουμε περισσότερα».

Πηγή: sday.gr

«Ψηνέται» για Νάπολι! Όχι για Πειραιά…!!

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος βρίσκεται στο στόχαστρο του Ολυμπιακού, δύσκολα όμως θα επιλέξει να γίνει κάτοικος Πειραιά, καθώς τον θέλει η Νάπολι για την οποία… ψήνεται περισσότερο.
«Ψηνέται» για Νάπολι! Όχι για Πειραιά…
Ο Έλληνας αμυντικός της Μίλαν εμπλέκεται σε σενάρια ανταλλαγής με την Νάπολι. Δηλαδή οι «παρτενοπέι» θέλουν να ανταλλάξουν τον Χάμσικ και να πάρουν τον «Παπ».
Αυτό το σενάριο δυσχεραίνει το έργο των «ερυθρόλευκων», αφού ο Παπασταθόπουλος δεν θέλει να φύγει από την Ιταλία. Οπότε μία πιθανή μετακίνηση στη Νάπολι, η οποία του χρόνου θα αγωνιστεί στους ομίλους του Champions League, σίγουρα δεν θα τον… χαλάσει.
Εξάλλου στο Μιλάνο δεν έχει χρόνο συμμετοχής, ενώ απ’ ότι φαίνεται δεν σκέφτεται καθόλου τον επαναπατρισμό του.
Και γιατί να το βάζει στο μυαλό του άλλωστε, όταν το ελληνικό ποδόσφαιρο παραπαίει;

«Δεν ξέρω πως θα ήταν αν είχα έρθει νωρίτερα»

Έτσι απάντησε ο Αριέλ Ιμπαγάσα στην ερώτηση για το αν θα ερχόταν στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό, αν ήταν σε νεότερη ηλικία.
«Δεν ξέρω πως θα ήταν αν είχα έρθει νωρίτερα»
«Δεν ξέρω πως θα ήταν αν είχα έρθει νωρίτερα», παραδέχτηκε σε συνέντευξη του στη NOVA ο MVP της φετινής Σούπερ Λίγκας.
Αναλυτικά:
Για τη γρήγορη προσαρμογή του στην ομάδα:
«Η προσαρμογή μου στην ομάδα ήταν πολύ γρήγορη. Απ' την πρώτη στιγμή, τόσο η ομάδα όσο και ο κόσμος, με υποδέχθηκαν πάρα πολύ καλά. Αυτό ήταν πάρα πολύ καλό για μένα και την οικογένεια μου. Αναφορικά με την απόδοση μου, προσπάθησα απ' την αρχή να βελτιώνομαι συνεχώς. Ήθελα να γίνομαι καλύτερος στην ταχύτητα και στον οργανωτικό τομέα. Στόχος μου ήταν πάντοτε να βοηθάω. Σ' αυτό με βοήθησε η γρήγορη προσαρμογή».
Για τη δήλωση Ριέρα: «Ο επόμενος ηγέτης του Ολυμπιακού είναι ο Ιμπαγάσα»
«Τον Άλμπερτ τον γνωρίζω από παλιά. Ήμασταν συμπαίκτες στη Μαγιόρκα. Ξέρουμε πολύ καλά ο ένας τον άλλον, τόσο εντός αγωνιστικού χώρου, όσο και εκτός. Είναι αλήθεια πως το είχε πει αυτό. Όταν κάποιος διαθέτει αρκετή εμπειρία λόγω ηλικίας, πάντα προσπαθεί να βοηθάει. Οι νεότεροι χρειάζονται βοήθεια. Προσωπικά, πάντα προσπαθώ για την ομάδα. Το έκανα απ' την πρώτη μέρα που ήρθα και με βοήθησε σ' αυτό η αγάπη του κόσμου».
Η επαφή του με τον Βαλβέρδε και πόσο διέφερε ο ρόλος του στη Βιγιαρεάλ σε σχέση με τον ρόλο του στον Ολυμπιακό:
«Στη Βιγιαρεάλ είχαμε τον ίδιο τρόπο παιχνιδιού. Ήταν πολύ σημαντικό το γεγονός πως το γνώριζα από πριν. Όταν ο Βαλβέρδε ήρθε στη Βιγιαρεάλ, προσπάθησε να γνωρίσει τους παίκτες. Εμείς προσπαθήσαμε να προσαρμοστούμε στον τρόπο παιχνιδιού που ήθελε ο προπονητής. Νομίζω πως είχα τον ίδιο ρόλο στη Βιγιαρεάλ. Η μόνη διαφορά είναι πως προσπαθούσαμε να κάνουμε πιο γρήγορο παιχνίδι στην επίθεση. Χάρηκα πάρα πολύ όταν έμαθα πως θα έρθει ο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό. Πρώτα γιατί ήξερα τον προπονητή. Κι έπειτα ο Βαλβέρδε γνώριζε καλά τον Ολυμπιακό και το ελληνικό πρωτάθλημα. Και αυτό με βοήθησε στο να προσαρμοστώ πολύ πιο γρήγορα».
Για την καχυποψία με την οποία τον αντιμετώπισε ο κόσμος στην αρχή λόγω της ηλικίας του αλλά στη συνέχεια τον ψήφισε MVP:
«Γνωρίζω πως στην αρχή είχε γίνει κουβέντα για την ηλικία μου. Εγώ προσπαθούσα να δουλεύω πάρα πολύ στις προπονήσεις. Ήθελα να διατηρώ την απόδοση μου σε υψηλό επίπεδο. Προσπάθησα πάρα πολύ στις προπονήσεις. Η ανάδειξη μου ως πολυτιμότερου παίκτη της περιόδου με έκανε πολύ περήφανο. Έχω την ικανοποίηση πως τα κατάφερα. Κέρδισα τον κόσμο με την απόδοση μου».
Αν θα ερχόταν πιο νωρίς στην Ελλάδα :
«Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω αγωνιστεί στο ισπανικό πρωτάθλημα. Αν και Αργεντινός είχα πολλές συμμετοχές στην Πριμέρα. Δεν ξέρω πως θα ήταν αν είχα έρθει νωρίτερα. Δέχτηκα την πρόταση απ' τον Ολυμπιακό σε πάρα πολύ καλή στιγμή. Ήταν μια δύσκολη απόφαση. Ήμουν ξένος. Και θα ερχόμουν σε μια ξένη ομάδα την οποία έπρεπε να βοηθήσω για να κατακτήσει πάλι το πρωτάθλημα. Είμαι πολύ περήφανος που το κατάφερα απ' την πρώτη χρονιά. Δεν ξέρω αν έπρεπε να είχα έρθει νωρίτερα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος απ' την αλλαγή που έγινε στη ζωή μου, ερχόμενος απ' την Ισπανία εδώ».
Ένα μήνυμα στον κόσμο του Ολυμπιακού ενόψει της νέας σεζόν:
«Η επόμενη χρονιά θα είναι αρκετά δύσκολη. Ο πρωταθλητής είναι υποχρεωμένος απέναντι στον κόσμο του να βελτιώνεται και να επαναλάβει τις επιτυχίες του. Εκτός απ' το πρωτάθλημα, η ομάδα θα συμμετάσχει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι η σημαντικότερη διοργάνωση όπου μπορεί ν' αγωνιστεί μια ομάδα. Θέλουμε ο κόσμος να έχει εμπιστοσύνη στην ομάδα. Να ξέρει πως η ομάδα προσπαθεί να κάνει πάντα ότι καλύτερο μπορεί. Θα παίζει με τον καλύτερο τρόπο. Όλοι μαζί προσπαθούμε να έχουμε πάντα καλά αποτελέσματα. Πολύ σημαντικό ρόλο για τη συνέχεια θα παίξει η αρχή που θα κάνουμε».
Για τη σχέση του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη:
«Το μεγάλο πλεονέκτημα του Ολυμπιακού είναι το γεγονός πως ήταν όλοι μαζί: Οι ποδοσφαιριστές, ο προπονητής και η διοίκηση. Όλοι ήταν πάρα πολύ κοντά και στήριζαν ο ένας τον άλλο. Στα αποδυτήρια προσπαθούσα να βοηθάω τους νεότερους. Ο Βαλβέρδε ήταν κοντά σε όλους. Το ίδιο έκανε και ο πρόεδρος. Όποτε μπορούσε ήταν δίπλα στην ομάδα. Την υποστήριζε. Όλοι οι παίκτες το ήξεραν αυτό. Από Κυριακή σε Κυριακή πηγαίναμε στους αγώνες με την ψυχολογία του νικητή. Παίζαμε πάντα για τη νίκη».

Aκόμα... δέρνονται στην Ουκρανία! (ΒΙΝΤΕΟ)

Αγριες συμπλοκές μεταξύ των οπαδών της Ομπολόν Κιέβου και της Μέταλιστ έγιναν στον αγωνιστικό χώρο μετά το τέλος του αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων το Σάββατο, έως ότου να επέμβει δυναμικά η αστυνομία...
Aκόμα... δέρνονται στην Ουκρανία! (ΒΙΝΤΕΟ)
Όχι και η καλύτερη εικόνα για την Ουκρανία έναν χρόνο πριν από τη συν-διεξαγωγή του EURO 2012 με την Πολωνία...












ΑΕΚ γερά, πάρ΄ το στα χαρτιά!!

Θα την κάνει τελικά η ΑΕΚ την ένσταση κατά του κύρους του αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου, λόγω της παρουσίας του τιμωρημένου Αχιλλέα Μπέου στο "Πανθεσσαλικό". Περιμένει τις εκθέσεις...
ΑΕΚ γερά, πάρ΄ το στα χαρτιά!
Το πήρε απόφαση τελικά η ΑΕΚ! Θα κάνει ένσταση για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου λόγω της παρουσίας του Αχιλλέα Μπέου στα αποδυτήρια του Πανθεσσαλικού, κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, παρά το γεγονός ότι στον ιδιοκτήτη της θεσσαλικής ομάδας είχε επιβληθεί απαγόρευση 15 ημερών από τους αγωνιστικούς χώρους και τα αποδυτήρια.
Οι νομικοί της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ θα επικαλεστούν το άρθρο του ΚΑΠ, το οποίο αναφέρει ότι σε περίπτωση εισόδου τιμωρημένου στον αγωνιστικό χώρο η αντίπαλος ομάδα έχει δικαίωμα ένστασης προκειμένου να κερδίσει το παιχνίδι στα χαρτιά.
Πλέον οι ιθύνοντες του «Δικέφαλου αετού» περιμένουν την έκθεση της αστυνομίας, στην οποία θα επιβεβαιώνεται η παρουσία του Αχιλλέα Μπέου στα αποδυτήρια του Πανθεσσαλικού…
Υπενθυμίζεται ότι στο νομικό τμήμα της ΑΕΚ δεν είχαν πάρει χαμπάρι το δικαίωμα της ένστασης, το οποίο πληροφορήθηκαν μέσω ραδιοφώνου...

Πάλι αναβολή στις εκλογές του Ερασιτέχνη!!

Στις 20 Ιουνίου θα διεξαχθούν τελικά οι εκλογές στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, όπως αποφασίστηκε ομόφωνα στην Γενική Συνέλευση της Δευτέρας 23/5, που συνεχίζεται παρουσία περίπου 50 ατόμων στο κλειστό Γυμναστήριο της Λεωφόρου.
Πάλι αναβολή στις εκλογές του Ερασιτέχνη
Οι παρακλήσεις των παρισταμένων για δημιουργία ενωτικού ψηφοδελτίου υπό την ηγεσία του κ Μακρόπουλου, έπεσαν στο κενό, καθώς ο αντιπρόεδρος της πρώην διοίκησης Ρισβά, έμεινε σταθερός στα όσα είχε ανακοινώσει μέσω της πρόσφατης επιστολής του.
Από τη στιγμή λοιπόν που κανένας μεγαλοπαράγοντας του «τριφυλλιού» δεν απάντησε στο κάλεσμα του κ. Μακρόπουλου για βοήθεια σε αυτό το βαρύ αυτό οικονομικό φορτίο, όλα δείχνουν πλέον πως ο Ερασιτέχνης πολύ δύσκολα θα βγει από αυτό το αδιέξοδο.
Πηγή: sentra-goal.gr

«Eδώ στην Ελλάδα όλοι μεγαλοποιούν την ‘υπόθεση ντέρμπι’»!!

Πολλά και ενδιαφέροντα είπε ο Ερνέστο Βαλβέρδρε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση της NOVA, ενώ μιλώντας για την κριτική μετά την ήττα στο ντέρμπι από την ΑΕΚ, τόνισε πως «εδώ στην Ελλάδα όλοι μεγαλοποιούν την «υπόθεση ντέρμπι».
«Eδώ στην Ελλάδα όλοι μεγαλοποιούν την ‘υπόθεση ντέρμπι’»
Αναλυτικά:
“Η αλήθεια είναι πως όταν πήγα στη Βαρκελώνη για να διαπραγματευτώ και να συζητήσω με τον πρόεδρο, είχα στο μυαλό μου πως η υπόθεση θα είχε θετική κατάληξη. Είχα αποφασίσει πως ασχέτως του αν η πρόταση ήταν καλή, προσωπικά ήθελα να βοηθήσω τον Ολυμπιακό. Μου εξήγησε το πλάνο του για την ομάδα, μου εξήγησε πως ήθελε να επιστρέψει η ομάδα στα πρωταθλήματα μακροπρόθεσμα και όχι άμεσα και σύντομα, ζήτησε τη βοήθειά μου, μια και ο Ολυμπιακός ήταν σε δύσκολη κατάσταση.
Είχα δώσει μια συνέντευξη τον περασμένο Ιούνιο και όταν με ρώτησαν αν θα επέστρεφα στον Ολυμπιακό, απάντησα αρνητικά, αλλά όταν συναντήθηκα με τον πρόεδρο ένιωσα την υποχρέωση να βοηθήσω. Δεν είχα γνωρίσει ποτέ τον πρόεδρο και ήθελα να τον συναντήσω, ήξερα πως το ρόστερ διέθετε πολλούς καινούργιους ποδοσφαιριστές και πως ο πρόεδρος επιθυμούσε να δημιουργήσουμε μια ομάδα με στιλ παιχνιδιού εφάμιλλο με εκείνο της προηγούμενης θητείας μου στον Ολυμπιακό, ένα στιλ που θα μας οδηγούσε σε πρωταθλήματα όχι όμως σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Τελικά οι χρόνοι μειώθηκαν και η επιτυχία ήρθε απ' την πρώτη χρονιά».
Για το σερί νικών μετά την ήττα από τον Ηρακλή και την ομαλή αλλαγή τερματοφυλάκων:
«Ακολούθησε ένα εξαιρετικό σερί νικών και εμείς προσπαθήσαμε να εκμεταλλευτούμε τη δύναμη της έδρας μας, όπως είχαμε κάνει και την προηγούμενη χρονιά μου στην ομάδα. Εκτός απ' τον παράγοντα έδρα, θέλαμε να ενισχύσουμε την άμυνα μας και ήταν κάτι εφικτό, γιατί διαθέτουμε ποιοτικούς αμυντικούς. Όταν λοιπόν η ομάδα δέχεται πολύ δύσκολα γκολ, κερδίζεις σε αυτοπεποίθηση. Πιστεύουμε πως το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης μας έδωσε την ευκαιρία να ξεκινήσουμε αυτό το σερί, γιατί παίξαμε πολύ καλά και ικανοποιήσαμε τον κόσμο μας. Με τον Νικοπολίδη είχαμε συζητήσει και μου είχε πει πως αυτή θα είναι η τελευταία του χρονιά κι έτσι θέλαμε να δώσουμε την ευκαιρία στον Πάρντο να βοηθήσει την ομάδα αλλά με ομαλό τρόπο, χωρίς να περιμένουμε τη στιγμή που ο Νικοπολίδης θα είχε κάποιο πρόβλημα, θα έκανε λάθη ή θα έφτανε σε σημείο δύσκολο για εκείνον. Αποφασίσαμε να το κάνουμε νωρίς και όχι να περιμένουμε την τελευταία στιγμή».
Για την άμυνα του Ολυμπιακού :
«Είμαστε μια ομάδα που οφείλει να είναι επιθετική, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να αμυνόμαστε κάνοντας ταυτόχρονα επίθεση. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, όταν ο αντίπαλος μας είναι σε θέση να μας βλάψει. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να στηριζόμαστε σε γρήγορους παίκτες στην άμυνα μας, γιατί βρισκόμαστε κυρίως στην επίθεση και αφήνουμε πολλά κενά στην άμυνα. Ο καλύτερος τρόπος για να κερδίσεις είναι να βάζεις ένα γκολ περισσότερο απ' τον αντίπαλο. Αν λοιπόν αμύνεσαι καλά και δεν κάνεις λάθη, χρειάζεσαι ένα γκολ για να πάρεις τη νίκη»
Για τις νίκες μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό:
«Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που έχει την υποχρέωση να κερδίζει, έτσι οι παίκτες έχουν τη νοοτροπία του νικητή και προσπαθούν γρήγορα να συνέλθουν από άσχημα αποτελέσματα για να επιστρέψουν στις νίκες. Το παιχνίδι με τον Εργοτέλη ήταν δύσκολο και λόγω των καιρικών συνθηκών, αλλά και λόγω της διακοπής γιατί είχαμε μόλις 45 λεπτά στη διάθεση μας για τη νίκη. Είμαστε ωστόσο ευχαριστημένοι που καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Τα παιχνίδια με τον Πανιώνιο και τον ΠΑΟΚ ήταν το ίδιο σημαντικά. Με τον Πανιώνιο το σκορ ήταν μεγάλο, όμως το ματς ήταν αμέσως μετά το ντέρμπι και έκρυβε δυσκολίες, ενώ το ματς με τον ΠΑΟΚ ήταν δύσκολο, ειδικότερα στο δεύτερο μέρος. Κερδίσαμε 3-0 αλλά ο ΠΑΟΚ έκανε καλό παιχνίδι. Ήταν πολύ σημαντικές νίκες. Ήταν πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε να κερδίζουμε».
Για την κριτική μετά από το ντέρμπι και την ήττα από την ΑΕΚ:
«Η αλήθεια είναι πως μας έβλαψε εκείνο το αποτέλεσμα, δεν μας άρεσε καθόλου. Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο δεν παίξαμε καλά, αλλά ούτε η ΑΕΚ άξιζε τη νίκη. Μας πόνεσε γιατί ήταν ένα παιχνίδι που χάθηκε στο τελευταίο λεπτό από ένα γκολ του Μπλάνκο, αλλά και μετά από ένα χαμένο πέναλτι από πλευράς μας. Με εκείνη την ήττα ολοκληρώθηκε ένα νικηφόρο σερί. Η αλήθεια είναι πως στη συνέχεια τα αποτελέσματα ήταν θετικά, αλλά δημιουργήθηκε ένα κλίμα αμφισβήτησης γιατί εδώ στην Ελλάδα όλοι μεγαλοποιούν την «υπόθεση ντέρμπι». Το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν το 0-0. Παρόλο που στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό μείναμε ικανοποιημένοι με την απόδοση μας, σ' αυτό με την ΑΕΚ ήμασταν απογοητευμένοι.»
Για το ποιος από τους δύο Ολυμπιακούς (2009 & 2011) φέρει τη σφραγίδα του Βαλβέρδε:
«Και οι δύο! Δεν μπορώ να ξεχωρίσω καμία απ' τις δύο. Είναι ομάδες μου. Ο Ολυμπιακός πριν από δύο χρόνια τα πήγαινε πολύ καλά στα ντέρμπι. Ήταν μια σκληροτράχηλη ομάδα, δύσκολη να την κερδίσεις. Η φετινή ομάδα ήταν πιο φερέγγυα στην έδρα της, γιατί είχε ρυθμό στο παιχνίδι της. Νομίζω πως φέτος στην έδρα μας ήμασταν πιο άνετοι, πιο δυνατοί στα μεγάλα παιχνίδια με αρκετούς Έλληνες ποδοσφαιριστές. Αυτό μας βοηθούσε στα μεγάλα παιχνίδια με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Είμαι πολύ χαρούμενος που είχα την τύχη να προπονήσω μεγάλους παίκτες και στην τωρινή και στην προηγούμενη ομάδα. Και για της δύο είμαι υπερήφανος».
Ποια «φωτογραφία» του φετινού πρωταθλήματος κρατάει:
«Όλοι ονειρευόμαστε τη φωτογραφία στην οποία σηκώνουμε την κούπα, όλοι αυτή θέλουν όταν αρχίσει η σεζόν, αλλά για να φτάσεις εκεί προηγούνται άλλες. Φωτογραφίες νίκης αλλά και φωτογραφίες ήττας. Δεν μ' ενοχλεί τόσο πολύ όταν χάνουμε, γιατί και απ' τις ήττες μαθαίνουμε».

«Φαγοπότι στην ΕΠΟ»!!

Καμία σχέση με την αδειοδότηση του Ηρακλή δεν είχε το έγγραφο που παρουσίασε στη Βουλή ο Σοφοκλής Πιλάβιος σύμφωνα με τον πρώην αντιπρόεδρο της ΕΠΟ Βασίλη Χατζηαποστόλου!
«Φαγοπότι στην ΕΠΟ»
Ο Χατζηαποστόλου παραχώρησε δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό "Libero 107,4", όπου αποκάλυψε την πρόταση που είχε κάνει πρόσφατα στον Σοφοκλή Πιλάβιο να ανοιχτούν οι φάκελοι των ομάδων στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ, αλλά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας δεν πήρε θέση
«Έλαβα υπ’ όψη όσα έγιναν στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής ενώ μαζί με τον κ. Γκαγκάτση είχα δώσει σκληρό αγώνα για το αυτοδιοίκητο της ομοσπονδίας αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θέλω την διαφάνεια. Έτσι κατηγόρησα αρχικά τον κ. Πιλάβιο γιατί έδειξε εκείνο το χαρτί για τον Ηρακλή στην Βουλή, αυτό ήταν παραβίαση της εμπιστευτικότητας και μου απάντησε ότι ως πρόεδρος έχει αυτό το δικαίωμα. Του είπα τότε ότι σε όλα τα ραδιόφωνα της Μακεδονίας τον κατηγορούν για ιδιοτέλεια αλλά δεν απάντησε και ζήτησα το άνοιγμα των φακέλων από μια ειδική επιτροπή που θα δημιουργούσε η ΕΠΟ, ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή υπόνοια ότι υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση στις ομάδες. Θεωρώ επίσης ότι το κομμάτι «πλαστά έγγραφα» πρέπει να ακουμπάει και άλλες ομάδες αλλά δεν μας είπε τίποτε. Το θέμα για το άνοιγμα των φακέλων δεν τέθηκε για ψήφιση στο ΔΣ της ΕΠΟ, δεν θα περνούσε η πρόταση μου, ούτως ή άλλως, αλλά τουλάχιστον θα φαινόταν ότι υπάρχουν κι άλλοι στη ομοσπονδία που το ήθελαν και θα ήταν πλήγμα για την ΕΠΟ. Ένας άλλος σύμβουλος όμως είπε στον κ. Πιλάβιο να στείλουμε επιστολή στην Uefa και να της ζητήσουμε να επιστρέψει το άνοιγμα των φακέλων και αυτό τελικά αποφασίστηκε», δήλωσε αρχικά ο Χατζηαποστόλου και συνέχισε:
«Το χαρτί που παρουσίασε ο κ. Πιλάβιος στην Βουλή δεν είχε σχέση με το θέμα της αδειοδότησης του Ηρακλή, η επιτροπή αδειοδότησης δεν εξετάζει τις ενημερότητες. Η ΕΠΟ όμως είχε δώσει άδεια για να γίνουν οι μεταγραφές και έχω υπόνοιες ότι γινόταν φαγοπότι σε αυτό το θέμα από κάποιους στην ομοσπονδία».
Σε ερώτηση αν πιστεύει ότι η Uefa θα επιτρέψει το άνοιγμα των φακέλων: «Δεν πιστεύω ότι η Uefa θα είναι θετική, θα είναι αρνητική η απάντηση της. Η Uefa άλλωστε σχεδόν πάντα δίνει στις ομοσπονδίες, την απάντηση που αυτές επιθυμούν όταν υπάρχει κάποιο τέτοιο αίτημα, ας μην ξεχνάμε ότι η ΕΠΟ ψηφίζει για την προεδρία της Uefa και επιθυμούν τις καλές σχέσεις».
Σε ερώτηση για το αυτοδιοίκητο: «Το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ αφορά σε λειτουργικά θέματα, δηλαδή πως θα ορίζει τους αγώνες, ποιες τιμωρίες θα υιοθετεί κτλ δεν έχει να κάνει με τον έλεγχο των ομάδων. Το άνοιγμα των φακέλων όμως θα αποδείξει ότι υπάρχουν πολλές ατέλειες σε πολλές ακόμη ομάδες ενώ αν γίνει έλεγχος και για τις ενημερότητες θα προκύψουν προβλήματα και για άλλες ομάδες αλλά μόνο για τον Ηρακλή βγήκε κάτι στην δημοσιότητα».
Κλείνοντας, ο κ. Χατζηαποστόλου ανέφερε: «Πολλά από τα αδικήματα όμως θα έχουν παραγραφεί μέχρι να γίνει έλεγχος. Ο Ηρακλής έχει τώρα την εξέταση της έφεσης αλλά πιστεύω ότι μπορεί να πάει την υπόθεση και σε τρίτο βαθμό, στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ. Μπορεί να προσφύγει εκεί όχι μόνο για την αδειοδότηση αλλά και για την ενημερότητα, εγώ αυτό θα έκανα. Ο Ηρακλής αδικείται και είναι κρίμα για τον κόσμο του. Θα ήθελα πάντως να πω για το θέμα της βιωσιμότητας, επειδή ακούγονται διάφορα και για άλλες ομάδες, όπως ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για παράδειγμα, ότι οι ομάδες πρέπει να δείχνουν κάθε χρόνο βελτίωση της θέσης τους στο ισολογισμό και αυτό έλαβε υπʼ όψη η επιτροπή στην περίπτωση του Ηρακλή».

«Με αίσθημα ευθύνης για το καλό του Άρη»

Σε ραδιοφωνικό σταθμό μίλησε το μέλος του ψηφοδελτίου «ΑΡΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ», Δημήτρης Σαρρής, για τις χθεσινές εκλογές και για θέματα της ομάδας.
«Με αίσθημα ευθύνης για το καλό του Άρη»
Ο Δημήτρης Σαρρής δήλωσε αρχικά στον ραδιοφωνικό σταθμό ΑΡΗΣ FM 92,8: «Η μεγάλη πλειοψηφία των μελών της Λέσχης Φίλων Άρη συμφώνησε με τις θέσεις μας και η εντολή που δόθηκε προς την «ΑΡΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» μέσω των εκλογών, ήταν αναμφισβήτητα ηχηρή. Συνεχίζουμε το έργο μας, διορθώνοντας τα λάθη τα οποία κάναμε – τα οποία, όμως, έγιναν εκείνη τη στιγμή για το συμφέρον το οποίο θεωρήσαμε ότι πρέπει να έχει ο Άρης – και έχοντας τέσσερα νέα και αξιόλογα άτομα μαζί μας. Στοχεύουμε να φέρουμε τον Σύλλογο εκεί που όλοι τον ονειρευόμαστε».

Και συνέχισε μιλώντας για το κλίμα του τελευταίου διαστήματος στην ομάδα: «Το δίμηνο που μεσολάβησε μέχρι τις αρχαιρεσίες, πληγώθηκε το πρεστίζ του Άρη με τις συκοφαντίες και τα ψέματα που ακούστηκαν και χρησιμοποιήθηκαν σε έναν βωμό “προεκλογικό”. Σήμερα βρισκόμαστε στην επόμενη μέρα του Συλλόγου που όλοι αγαπάμε, μια ημέρα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που θα βρεθούν μπροστά μας. Αποδείχθηκε ξεκάθαρα ότι η πλειοψηφία δεν αγαπάει τη “λάσπη”, ούτε δέχεται την αρνητική ψήφο. Ο Λαός του Άρη θέλει την πραγματική ενότητα και όχι την ενότητα κατ’ επίφαση, αυτή που απλά φέρεται σε κάποιους τίτλους».

Σχετικά με τις επόμενες κινήσεις της ομάδας, δήλωσε: «Όλο αυτό το διάστημα έχουν γίνει οι απαραίτητες συζητήσεις, όμως, από σεβασμό προς την εκλογική διαδικασία και λόγω της νοοτροπίας του συγκεκριμένου σχήματος και του επικεφαλής του, κ. Αθανασιάδη, δεν δημοσιοποιήθηκαν.Μιλάμε καθημερινά με τον κ. Τσιώλη, τα διαρκείας είναι έτοιμα να τεθούν σε κυκλοφορία, οι κινήσεις έχουν σχεδιαστεί. Εφόσον δεν παραμέναμε στη διοίκηση, θα θέταμε όλα τα στοιχεία στο επόμενο συμβούλιο, προκειμένου να τα κρίνει και να τα αξιοποιήσει».

Τέλος έστειλε και το μήνυμά του: «Επιβάλλεται όλοι να σκεφτόμαστε ποιο είναι το καλό του Άρη και να μαχόμαστε για αυτό. Χωρίς εγωισμούς, αλλά με αίσθημα ευθύνης.Ευχαριστούμε και τα 800 νέα μέλη της Λέσχης Φίλων Άρη – από τα 1.000 συνολικά που προστέθηκαν σε όσους ψήφισαν στις τωρινές εκλογές σε σχέση με τις προηγούμενες – που επέλεξαν το σχήμα “ΑΡΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ” για την επόμενη μέρα του Συλλόγου».

"Πραξικόπημα εις βάρος της Ελλάδας"

Ο πρόεδρος του ΟΦΗ, Νίκος Μαχλάς μιλώντας για την απόφαση κατά του συλλόγου, προκάλεσε τον οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή που – ισχυρίζεται η επιτροπή – ότι του οφείλονται χρήματα και να το πει δημόσια.
"Πραξικόπημα εις βάρος της Ελλάδας"
Παράλληλα, ο Νίκος Μαχλάς τόνισε ότι θα πάει ο ίδιος στον Σοφοκλή Πιλάβιο για να παραδώσει τον φάκελο του ΟΦΗ ώστε να τον δει ενώ υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως εκκρεμότητα.
Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Athletic Radio 104,2 ο Νίκος Μαχλάς
Για την απόφαση απόρριψης κατά του ΟΦΗ: «Το απόγευμα αυτό μας το έκαναν τραγικό γιατί κάποιοι άνθρωποι έκαναν το μεγαλύτερο έγκλημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχει γίνει ένα από τα μεγαλύτερα πραξικοπήματα κατά του ΟΦΗ. Έχει γίνει ένα από τα μεγαλύτερα πραξικοπήματα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θέλουμε να δούμε το αιτιολογικό γιατί η δήθεν δικαιολογία είναι ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές είναι απλήρωτοι. Είναι μια πολύ φτηνή δικαιολογία. Έχουμε τα δικαιολογητικά και τα δείχνουμε Το λέω: Όποιος είναι απλήρωτος να βγει και να το καταγγείλει. Έχουμε ακολουθήσει κάθε νόμιμο τρόπο για να είμαστε εντάξει. Οι δικηγόροι μας έχουν κάνει τα πάντα. Έχουμε πληρώσει 500.000 ευρώ. Είμαστε ένταξει, πληρώνουμε το κράτος, έχουμε εξοφλήσει τους πάντες. Έχουν διαπράξει ένα έγκλημα. Εγώ προσωπικά ντρέπομαι για όλα αυτά και τους καλώ να είναι δίκαιοι. Είναι μια αδικία κατά του ΟΦΗ αλλά και του ποδοσφαίρου».
Για τον ισχυρισμό περί οφειλών: «Ο κύριος Πάλλης είπε ότι 10 ποδοσφαιριστές έχουν κάνει καταγγελίες πως δεν έχουν πάρει τα χρήματα τους. Αυτό υποστήριξε! Είναι ψέματα γιατί έχουμε προσκομίσει όλα τα έγγραφα ότι έχουν πάρει τα χρήματα τους. Υπάρχουν έγγραφα και αποδείξεις από τράπεζες. Ξαναλέω πως προκαλώ τους ποδοσφαιριστές να βγουν και να τα καταγγείλουν. Πως μπορούν να βγάλουν μια απόφαση όταν υπάρχει μια τακτοποίηση. Δεν έχουμε διαπράξει καμία παρανομία, είμαστε μια τίμια ομάδα και το πληρώνουμε. Είδαμε και πέρυσι την αντιμετώπιση που είχαμε στα πλέι – οφ για να μείνουμε εκτός Σούπερ Λιγκ. Όπως εμείς που τιμούσαμε την Ελλάδα στο εξωτερικό, αυτό είναι το ευχαριστώ. Να μας δώσουν το σκεπτικό. Είμαι 100% σίγουρος ότι έχουν κάνει λάθος. Ας βγουν να μας πουν ποιοι ποδοσφαιριστές δεν έχουν πληρωθεί».
Για το τι ειπώθηκε στα στελέχη του ΟΦΗ: «Έχουν πάει εμπειρογνώμονες που λένε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Πως γίνεται με τέτοια ιδιοκτησία να μην είναι βιώσιμο το σωματείο; Η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός πόσα χρήματα χρωστάνε; Νιώθω μια αηδία και αδικία. Δεν έχουμε κανένα πλαστό έγγραφο. Έχουμε μια υγιής διοίκηση και πάνε να τα πετάξουν όλα στα σκουπίδια. Αν αισθανόμουν ότι η ομάδα έπρεπε να πέσει, θα το έλεγα. Να πέσει ο ΟΦΗ και ο κάθε ΟΦΗ που χρωστάει. Θα ήμουν ο πρώτος που θα το έλεγα. Είμαστε η πιο τίμια ομάδα στην Ελλάδα. Είναι απίστευτο αυτό που γίνεται. Ο κύριος Πάλλης μας είπε πως θα μας δώσουν το σκεπτικό αύριο. Ελπίζω να γίνει αυτό και να μην πάνε εκεί που το θέλουν. Ορισμένοι δεν έχουν ιδέα από ποδόσφαιρο και θέλουν να κόψουν τα φτερά αυτής της ομάδας».
Για τις ενέργειες που έγιναν: «Όλα έχουν γίνει σωστά. Τους έχουμε ξοφλήσει 100%. Είμαστε τόσο καθαροί και νιώθω στο πετσί μου όλη την αδικία που έχει γίνει. Να μας πουν αυτοί, ποιοι είναι αυτοί που τους οφείλονται χρήματα. Τα δικά μας χαρτιά είναι τα καλύτερα στοιχεία που έχουμε».
Για το ποδοσφαιρικό τμήμα: «Όλα τα παιδιά είναι ήρωες που δίνουν τον αγώνα τους. Είναι πραξικόπημα και το λέω με πλήρη συνείδηση. Πως μπορούμε να μιλάμε για την επόμενη μέρα όταν θέλουν να διαλύσουν μια ομάδα; Έχουν κάνει πολύ καλά την δουλειά τους, έχουμε πληρώσει τους πάντες. Θα πάω τα χαρτιά στον κύριο Πιλάβιο και θα τα δείξω ένα προς ένα».

«Θα πάμε στο διαιτητικό δικαστήριο»!!

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Τρίκαλα, Βαγγέλης Πλεξίδας, ξεκαθάρισε πως θα προσφύγουν στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ μετά την απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής της ομοσπονδίας, σύμφωνα με την οποία η ομάδαδεν μπορεί να λάβει μέρος στα πλέι οφ ανόδου για τη Super League.
«Θα πάμε στο διαιτητικό δικαστήριο»
«Η ίδια η ΕΠΟ αναιρεί τον κανονισμό αδειοδότησης. Αύριο το πρωί θα δούμε το σκεπτικό και θα πάμε στο διαιτητικό δικαστήριο. Τουλάχιστον εκεί ελεπίζουμε να συναντήσουμε δικαστές και όχι την ΕΠΟ. Ανθρώπους που θα δικάσουν ένα θέμα χωρίς παρενοχλήσεις υπαλλήλων», τόνισε στην ιστοσελίδα «goaltrikala.gr».
Ο «ισχυρός άνδρας» της ΠΑΕ Τρίκαλα δεν έκρυψε την οργή του και για το «στιγμιαίο λάθος», στην ανάρτηση της απόφασης από πλευράς ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.
«Η πρώτη απόφαση δικαίωσε τα Τρίκαλα. Απέρριψε την έφεση της ΕΠΟ άρα δικαίωσε τα Τρίκαλα. Μετά το τηλέφωνο του δικού μας νομικού η απόφαση άλλαξε. Μέχρι και εκεί δεν ξέρανε τι γράφανε. Το «μαγείρεμα» με λίγα λόγια δεν ήταν σωστό. Αφού άλλαξε η απόφαση τα Τρίκαλα δεν πήρανε άδεια και από 2-1 κατά της εφέσεως μετά το τηλεφώνημα έγινε 2-1 υπέρ της εφέσεως. Αυτό αποδεικνύει τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε από δω και πέρα».

«Μοναδική περίπτωση ο Ομπράντοβιτς»

Ο μεγάλος Άρβιντας Σαμπόνις που βρίσκεται αυτές τις μέρες στη χώρα μας ως πρεσβευτής του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα γίνει στη Λιθουανία, αποθέωσε σε δηλώσεις του τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.
«Μοναδική περίπτωση ο Ομπράντοβιτς»
Η τεράστια αυτή προσωπικότητα, θυμήθηκε τον Νίκο Γκάλη και τον Παναγιώτη Γιαννάκη, όμως στάθηκε περισσότερο στον Ζοτς , στον οποίο τρέφει έναν μοναδικό σεβασμό.

“Δεν ξέρω τον κόουτς Ιβκοβιτς, αλλά γνωρίζω καλά τον κόουτς Ομπράντοβιτς. Είναι ο καλύτερος προπονητής στην Ευρώπη. Έτσι δεν είναι;”, δήλωσε το «θαύμα της φύσης» και συνέχισε: Μόνο ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι φαινόμενο. Είναι μοναδική περίπτωση. Μόνον σε αυτόν μπορεί να συμβεί αυτό που συνέβη πριν κάποιο καιρό στον Παναθηναϊκό. Να χάσεις έναν τίτλο και οι οπαδοί να βγουν στο δρόμο και να πουν... “Ωπ... Αυτός δεν πάει πουθενά... Εδώ θα μείνει. Είναι φαινόμενο”.

Πηγή: leoforos.gr

Να ποιος τους άνοιξε τα μάτια!!

Ως πρόεδρος μπορεί να μην πρόλαβε να προσφέρει πολλά στην ΑΕΚ, αλλά αυτή είναι μια πραγματική ...χορηγία! Ο sportdog αποκαλύπτει πρώτος ποιος ανακάλυψε την γκάφα Μπέου - Ολυμπιακού Βόλου!
Να ποιος τους άνοιξε τα μάτια!
Ο άνθρωπος που ουσιαστικά πρόσφερε μια τεράστια υπηρεσία στην ΑΕΚ ανοίγοντας εμμέσως τα μάτια των ανθρώπων της Ένωσης στην υπόθεση Μπέου, είναι ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιώργος Κιντής.
Ο πρώην πρόεδρος κάθισε και έψαξε όλο τον ΚΑΠ, για να ανακαλύψει πως η παρουσία του Αχιλλέα Μπέου στο "Πανθεσσαλικό" ενόσω τελούσε υπό ποινή απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα, μπορεί να δώσει στην ΑΕΚ τη δυνατότητα να πάρει το ματς στα χαρτιά και να γίνει αφεντικό στην κούρσα προς την πρώτη θέση των πλέι-οφ της Σούπερ Λίγκα που εξασφαλίζει το εισιτήριο για το Champions League της ερχόμενης περιόδου!
Μετά τις πολύτιμες υπηρεσίες που πρόσφερε ο Γιώργος Κιντής, η νομική υπηρεσία της ΠΑΕ ΑΕΚ αποφάσισε να καταθέσει ένσταση, ώστε να διεκδικήσει τους τρεις βαθμούς που έχασε εντός αγωνιστικού χώρου.
Για την ιστορία, ο Γιώργος Κιντής ήταν πρόεδρος στην ΠΑΕ ΑΕΚ για διάστημα μικρότερο των δύο μηνών, στη μετά Ντέμη Νικολαϊδη εποχή. Ανέλαβε την 1η Δεκεμβρίου του 2008 και παραιτήθηκε επίσημα στις 23 Ιανουαρίου 2009.
Πηγή: sportdog.gr

Αποδεκατισμένη στην προπόνηση η ΑΕΚ!!

Με αρκετές απουσίες πραγματοποιήθηκε η σημερινή προπόνηση της ΑΕΚ, ενόψει του μεθαυριανού ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.
Παντελής Καφές και Σανέλ Γιάχιτς ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα, ενώ ο Νίκος Λυμπερόπουλος προπονήθηκε μόνος του στο γυμναστήριο.
Ο Νίκος Γεωργέας, ο οποίος ταλαιπωρείται από κάκωση του δεξιού μηριαίου, έκανε αποθεραπεία, όπως και ο Κώστας Μανωλάς, που έχει ένα αιμάτωμα στη γάμπα.
Η αυριανή προπόνηση για τους παίκτες της «Ένωσης» είναι προγραμματισμένη για τις 17:00.

Ορφανίδης: «Να ανεβάσουμε τον Άρη επίπεδο»!!

Ο Τάσος Ορφανίδης μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis», μία ημέρα μετά την εκλογή του ψηφοδελτίου του Θανάση Αθανασιάδη, στη διοίκηση της ΠΑΕ Άρης.
Ο κ. Ορφανίδης είναι ένα από τα νέα μέλη που προστέθηκαν στην παράταξη Αθανασιάδη και για το εκλογικό αποτέλεσμα ανέφερε:
«Δείχνει κάτι η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις δύο πλευρές. Ο κόσμος έδειξε εμπιστοσύνη στη διοίκηση για αυτά που έχει πετύχει αυτά τα 2 χρόνια και της έδωσε το δικαίωμα να συνεχίσει το έργο της».
Για την αποχή σχολίασε:

«Ίσως κάποιοι προτίμησαν τις παραλίες, αλλά εμείς βλέπουμε το αποτέλεσμα και αυτό μας ικανοποιεί» και συνέχισε αναφερόμενος στο μέλλον: «Όλοι θα κριθούμε από το έργο μας, από τη δουλειά μας. Αν χρειαστεί θα βοηθήσουμε την ομάδα σε όλα τα είπεδα, είτε είναι στο οικονομικό κομμάτι, είτε σε οποιοδήποτε άλλο».
Για την δουλειά που κάνει στις ακαδημίες, δήλωσε:

«Τον τελευταίο χρόνο έχω τη βοήθεια του κ. Στέργιου Αθανασιάδη, αδερφού του προέδρου στις ακαδημίες. Στόχος μας είναι να βγάζουμε παίκτες, για να μην ξοδεύουμε μεγάλα ποσά για ξένους παίκτες. Έχουμε πολύ καλή συνεργασία με τις ομάδες Κ17 και Κ20. Εμείς προετοιμάζουμε τα παιδιά κάτω των 17 ετών».

Τέλος για τις αρμοδιότητες και τα νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, είπε:

«Οι αρμοδιότητες είναι ένα θέμα του προέδρου και θέλουμε όλοι να προσφέρουμε, ο καθένας στο τομέα του. Είμαι αισιόδοξος για τη συνέχεια, γιατί στο ψηφοδέλτιο του κυρίου Αθανασιάδη υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να ανεβάσουν επίπεδο τον Άρη. Το παλιό σχήμα έχει προσφέρει ένα πετυχημένο έργο και τα καινούργια μέλη θα εμπλουτίσουν με καινούργιες ιδέες και απόψεις».

Χατζόπουλος: «Αισθανόμαστε αδικία…»

Ο Θανάσης Χατζόπουλος μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για τη συμμετοχή του στον ΠΑΟΚ, για το χθεσινό παιχνίδι του Δικεφάλου στην Αθήνα όχι μόνο.
Αρχικά για το χθεσινό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ ανέφερε:

«Η ομάδα δεν κατάφερε να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα, που θα μας έδινε ένα προβάδισμα, ενόψει της Τετάρτης. Όλα όμως είναι ανοιχτά, πρέπει να κερδίσουμε πλέον τον Ολυμπιακό Βόλου και να περιμένουμε τι θα γίνει στο άλλο παιχνίδι».
Για το οφσάιντ – γκολ του Παναθηναϊκού και τη διαιτησία τόνισε:

«Σαφώς κι αισθάνεσαι αδικία εκείνη τη στιγμή. Εγώ θυμάμαι από μικρός σαν οπαδός του ΠΑΟΚ, ότι πάντα μας αδικούσαν οι διαιτητές. Το γκολ ήταν καταφανέστατο οφσάιντ. Παραλίγο να καταλογιστεί και πέναλτι κατά του ΠΑΟΚ, αλλά ευτυχώς ο κύριος Κάκος το πήρε πίσω. Πάντως το γκολ του Ζιλμπέρτο Σίλβα φαινόταν με γυμνό μάτι ότι ήταν οφσάιντ».
Για τους λόγους που δέχθηκε να συμμετάσχει στο νέο διοικητικό σχήμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, δήλωσε:
«Από τη στιγμή που κάποιος αγαπάει την ομάδα, θέλει και να βοηθήσει. Δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω, πρέπει να προσπαθήσουμε για το καλύτερο της ομάδας. Μετά τα πλέι οφ θα συζητηθούν και οι αρμοδιότητες. Θα βοηθήσω όπου μου ζητηθεί. Δεν μπήκα να βοηθήσω θέτοντας όρους. Θα είμαι καλός και πιστός στρατιώτης της ομάδας».
Για το πως βλέπει το ελληνικό ποδόσφαιρο, τόνισε:

«Πρέπει να γίνουν αλλαγές κάποια στιγμή. Να μην μιλάμε για διαιτησίες και σενάρια, να πηγαίνουμε στο γήπεδο για το θέαμα και το ποδόσφαιρο. Οι διαιτησίες και τα σενάρια προκαλούν και τη βία στα γήπεδα, αυτή η αδικία έχει κι άλλες επιπτώσεις».
Τέλος για το πως σκέφτεται να βοηθήσει την ομάδα, ανέφερε:

«Θα προσπαθήσω να βοηθήσω με κάποιες νέες ιδέες και με κάποιες γνωριμίες που έχω. Ο ΠΑΟΚ πορεύεται με το λαό του και δεν έχει 100 καράβια από πισω να τον εφοδιάζουν με χρήμα».

Τέλος το όνειρο του ΠΑΟΚ (105 – 65 από ΠΑΟ)

Την πρόκριση στους τελικούς της Α1 μπάσκετ των ανδρών πανηγυρίζει από σήμερα ο Παναθηναϊκός που επικράτησε 105 – 65 του ΠΑΟΚ στο κλειστό του ΟΑΚΑ.
Αυτή ήταν η τρίτη νίκη σε ισάριθμα ματς για τους «πράσινους», που έκαναν το 3-0.
Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, τα επιθετικά ριμπάουντ και οι λύσεις που έδωσε επιθετικά ο Γκετσέφσκι κοντά στο καλάθι συνέβαλαν, ώστε ο ΠΑΟΚ να προηγηθεί στο 6ο λεπτό του αγώνα με 14-9. Ωστόσο, Σάτο και Μάριτς «ανέβασαν στροφές» και κυριάρχησαν στο επιμέρους σκορ 13-2, με το οποίο ο Παναθηναϊκός μπήκε στη δεύτερη περίοδο στο +6 (22-16). Με το… καλημέρα οι «πράσινοι» έτρεξαν ένα σερί 10-0. Κρίστμας και Μπούλιαν εξαπέλυσαν τρίποντες «βόμβες», αλλά οι αιφνιδιασμοί των γηπεδούχων δεν άφησαν περιθώρια για ανατροπή και ο Παναθηναϊκός πήρε το δρόμο για τα αποδυτήρια στην ανάπαυλα στο +14 (41-27).
Μελανό σημείο του πρώτου μέρους ήταν ο τραυματισμός του Στράτου Περπέρογλου, δύο λεπτά πριν από τη λήξη της Β’ περιόδου. Ο Ελληνας φόργουορντ τραυματίστηκε στον αριστερό ώμο, σε μία προσπάθεια διεκδίκησης της μπάλας, και αποχώρησε υποβασταζόμενος για τα αποδυτήρια. Στο ημίχρονο εξετάστηκε από τον γιατρό του Παναθηναϊκού, με τις πρώτες εκτιμήσεις να είναι ενθαρρυντικές, καθώς δεν τίθεται θέμα για εξάρθρωση ωμοπλάτης. Ωστόσο, θα πρέπει να γίνει μαγνητική, για να διαπιστωθεί το ακριβές μέγεθος του τραυματισμού.
Με τον Μπατίστ να κυριαρχεί κοντά στο καλάθι και τον Σάτο να εκτελεί από τα 6.75, ο Παναθηναϊκός ανέβασε στο 24΄ το προβάδισμά του στο +21 (52-31), ενώ, παρά τις προσπάθειες των φιλοξενούμενων να μειώσουν τη διαφορά σε λογικά πλαίσια, Διαμαντίδης και Καϊμακόγλου την ανέβασαν στη μέγιστη τιμή της με τη λήξη της περιόδου (+23, 69-46). Αιφνιδιασμοί, ομαδικό παιχνίδι (32 ασίστ!) και συγκέντρωση στην άμυνα μετέτρεψαν το τελευταίο δεκάλεπτο σε τυπική διαδικασία για τους πρωταθλητές Ευρώπης, που έφτασαν άνετα στο 105-65.
Τα δεκάλεπτα: 22-16, 41-27, 69-46, 105-65
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τέπιτς, Μάριτς, Περπέρογλου, Μπατίστ, Φώτσης, Σάτό, Νίκολας, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης, Βουγιούκας, Καλάθης, Καϊμακόγλου
ΠΑΟΚ: Κρίστμας, Αποστολίδης, Δέδας, Ντόζιερ, Στίγκερς, Μπούλιαν, Γιαννακίδης, Καλλές, Γκετσέφσκι, Καλαμπάκας, Σαβίδης, Καζάκος
Διαιτητές: Καρακατσούνης, Γκούμας, Πουρσανίδης
Γήπεδο: ΟΑΚΑ