Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Κόντης: «Δεν θέλουμε τους εμπαθείς...»

O συνεργάτης... της ΠΑΕ Άρης, Γιάννης Κόντης, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Sentra 103,3 αναφορικά με το αποτέλεσμα των εκλογών, την Λ.Φ.Α. και τον πλάνο της νέας περιόδου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Κόντης:

Για την επικράτηση της νυν διοίκησης του Άρη, στην οποία είναι μέλος: «Αυτό που έχει σημασία είναι ότι σε μια απερχόμενη διοίκηση, όπως αυτή του κύριου Αθανασιάδη, με μια έξοδο στην Ευρώπη, δεν υπήρξε καθόλου φθορά και ο κύριος Αθανασιάδης και οι συνεργάτες του πήραν ακριβώς το ίδιο ποσοστό με τις προηγούμενες εκλογές. Είναι πολύ σημαντικό, αν σκεφτούμε τι πόλεμος φθοράς και λάσπης έγινε από πρώην πρόεδρο του Άρη, ο οποίος έχει δικά του Μέσα και καθημερινά εξύβριζε τον κύριο Αθανασιάδη και εμένα. Δεν θέλω ούτε καν να αναφέρω το όνομα του! Προσωπικά θεώρησα, ότι θα έδινα μεγάλη αξία αν απαντήσω και θα φέρναμε τον Άρη στα ραδιόφωνα, όπως κάποιοι επιχείρησαν να κάνουν. Απλά, θέλω να πω, ότι ο κόσμος κατάλαβε, ακόμα και αυτοί που παρασύρθηκαν, ή δεν συμπαθούν τον Κόντη, ή θεωρούν ότι ο Κόντης κάνει κακό στον Άρη. Παρόλο που ψήφισαν εναντίον, γιατί δεν ψήφισαν Προοπτική ή Πρόγραμμα του κύριου Στεφανίδη ο οποίος κατόρθωσε να γίνει γνωστός στην Ελλάδα χρησιμοποιώντας το σύνθημα “έξω ο Κόντης”, είναι οπαδοί του Άρη, τους οποίους τους θέλουμε κοντά μας. Απλά, δεν θέλουμε κοντά μας αυτούς τους εμπαθείς, πέντε – δέκα – πενήντα, οι οποίοι διασύρουν τον Άρη καθημερινώς και βρίζουν. Λένε ψέματα, λασπολογούν και δεν έχουν επιχειρήματα, πέρα από το να καταφέρονται εναντίον ατόμων, που τους ενοχλούν».

Για το αποτέλεσμα των εκλογών: «Όταν ζεις σε ένα περιβάλλον, που καθημερινά έρχεσαι σε επαφή με κάποια άτομα τα οποία έχουν τις ίδιες ιδέες με σένα και αντιπαθούν τα ίδια άτομα, νομίζεις ότι όλος ο κόσμος σκέφτεται έτσι. Ο κύριος Στεφανίδης νόμιζε ότι όλοι αντιπαθούν τον Κόντη και χρησιμοποιώντας τον Κόντη σαν δόρυ στην καμπάνια του “Έξω Κόντη, έξω Κόντη”, θα κέρδιζε τις εκλογές. Το αποτέλεσμα ήταν να πάρει τις ίδιες ψήφους του πρώην προέδρου, που είχε πάρει το 2009 και αυτός ο ίδιος προσωπικά να μην φέρει καμία ψήφο από την παράταξή του και ο κόσμος, το 75%, καταλαβαίνει, αναλύει, βλέπει, δεν είναι βλάκας και αποδίδει τα του Καίσαρως τω Καίσαρι. Βλέπει ποια είναι η προοπτική για τον Άρη. Αυτό το 20-22% που ψήφισε τον Στεφανίδη, είναι φίλοι του Άρη, οι οποίοι κακώς πληροφορημένοι θεωρούν ότι ο Κόντης κάνει κακό στον Άρη. Έχουν δικαίωμα να το πιστεύουν. Παρόλα αυτά η μεγάλη πλειοψηφία είναι αυτή η οποία έδειξε την εμπιστοσύνη της στον κύριο Αθανασιάδη και στα άλλα άτομα, άτομα άγνωστα σε εσάς, αλλά γνωστά στην οικογένεια του Άρη, με μεγάλη υπηρεσία και προσφορά στην ομάδα».

Για τη «Λέσχη φίλων Άρη»: «Η "Λέσχη φίλων Άρη" έχει πετύχει την καταξίωση στη συνείδηση των φίλων του Άρη, γιατί στους δύσκολους καιρούς που ζούμε είναι η μόνη λέσχη που δημιουργήθηκε με βάση φιλάθλων, η οποία δεν χάνει, αντιθέτως μεγαλώνει. Είδαμε κι άλλες ομάδες οι οποίες άρχισαν με μεγάλα νούμερα, που μετά από λίγο καιρό δεν ήταν τα ίδια. Αντίθετα εδώ ο αριθμός αυξάνει, έστω και με αργούς ρυθμούς, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις οικονομικές συγκυρίες της εποχής. Απλά με κάθε εκλογική διαδικασία μαθαίνει ο κόσμος και εμείς οι ίδιοι βγάζουμε συμπεράσματα».

Για τους παράγοντες: «Νομίζω ότι πρέπει να μπουν κάποιες δικλείδες. Καλή η δημοκρατία αλλά να μην ανοίγει η όρεξη σε έναν που δεν έχει την διοικητική ικανότητα και τις γνώσεις, να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. Έχετε δει ότι στο ποδόσφαιρο έχουν αποτύχει και μεγάλοι επιχειρηματίες. Στην Ευρώπη όταν πας να μιλήσεις με παράγοντες μεγάλων ομάδων για το ποδόσφαιρο, σου λένε "πες μου τι έχεις κάνει στο ποδόσφαιρο για να μιλήσω μαζί σου". Είναι αλήθεια αυτό. Δεν μπορεί να έρχεσαι ξαφνικά, να θέτεις μια υποψηφιότητα και να έχεις μαζί σου κάποιον ο οποίος ίσως να είναι Ι5 ή μην έχει πάει ούτε σε σχολείο και να θέλει επειδή έχει πιει έναν καφέ και επειδή δεν γουστάρει τον Αθανασιάδη ή τον Κόντη να θεωρεί ότι θα βάλει υποψηφιότητα για να διοικήσει το μεγάλο θωρηκτό που λέγεται Άρης. Νομίζω ότι η λέσχη έχει καταλάβει πλέον τι γίνεται. Θα μπουν ορισμένες δικλείδες οι οποίες θα είναι προϋποθέσεις. Μετά τη γενική συνέλευση θα γίνουν αιτήματα και αν τα δεχθεί το σώμα της λέσχης θα καλυτερεύσει η διαδικασία».

Για το μέλλον του Άρη: «Το μέλλον του Άρη νομίζω ότι είναι πιο ευοίωνο σε σχέση με εκείνες τις ομάδες που δεν διαθέτουν οικονομική ανεξαρτησία, την οποία και έχουν μία ή δυο ομάδες στην Ελλάδα. Αυτό θα φανεί στην πορεία, γιατί μιλάω με βάση πραγματικά στοιχεία και όχι με ψεύτικους ισολογισμούς. Θα δείτε ότι με μετρημένη πολιτική και όχι με μεγάλα και άσκοπα ανοίγματα, η ομάδα και θα μπορεί να είναι ανταγωνιστική και δεν θα έχει πρόβλημα, γιατί από του χρόνου θα έχουμε πολύ μεγάλα προβλήματα με πολλές ομάδες».

Για το ρόλο που θα έχει η ΟΥΕΦΑ στα οικονομικά των ομάδων: «Εγώ συμμετέχω στο European Club Assosiation και έχω ενημερωθεί, όπως και άλλοι εκπρόσωποι ομάδων, από πρώτο χέρι για τον τρόπο που θα ελέγχονται οι ομάδες. Ακούω μερικές φορές φωνές από βουλευτές για το αυτοδιοίκητο της ΟΥΕΦΑ και λένε ότι δεν μπορεί να ελέγχει τα οικονομικά. Δεν έχουν καταλάβει ότι η ΟΥΕΦΑ όταν σε έχει κάτω από πρωταθλήματα της σου λέει "υπέγραψε τη σύμβαση που έχω και αν δεν σου αρέσει και θέλεις να έχεις τους δικούς σου νόμους, βγαίνεις απ' έξω". Από τη στιγμή που θέλουμε να συμμετέχουμε πρέπει να ακολουθούμε και τους κανονισμούς. Έχει δικαίωμα να ελέγχει τα πάντα και τα οικονομικά των ομάδων, από τη στιγμή που εμείς έχουμε δεχθεί να γίνει αυτό. Και η ΟΥΕΦΑ και η ΦΙΦΑ σαν προϊστάμενη αρχή».

Για το πλάνο του Τσιώλη, το οποίο βασίζεται στα νέα παιδιά των ακαδημιών και στους Έλληνες παίκτες: «Το να έχουμε ένα προπονητή που να εκφράζει κάποιες απόψεις σημαίνει ότι έχουμε συζητήσει μαζί του, έχουμε αποδεχθεί και έχει αποδεχθεί τις δικές μας απόψεις και νομίζω ότι η φιλοσοφία από εδώ και μπρος πρέπει να είναι αυτή. Σίγουρα δεν παρεκκλίνουμε απ' ότι θέλουμε να έχουμε μια ομάδα η οποία να παίζει καλό ποδόσφαιρο και να έχει καλούς ποδοσφαιριστές. Αλλά νομίζω ότι πρέπει να δούμε και να προωθήσουμε και τα ταλέντα, που αποδεδειγμένα έχουμε, δεδομένου ότι η ομάδα των κάτω των 20 είναι πρωταθλήτρια Ελλάδος. Έχουμε καλούς παίκτες και νομίζω ότι θα τους προωθήσουμε αφού ο προπονητής έχει κατά νου να βάλει νέους παίκτες να αγωνιστούν. Σίγουρα, όμως, δεν θα περάσει και στην άλλη άκρη, δηλαδή να "κάψεις" κάποια παιδιά φορτώνοντας τα με απαιτήσεις. Νομίζω ότι όλα μπορούν να γίνουν. Μακάρι να υπάρχει εμπιστοσύνη. Εμείς πιστεύουμε στον προπονητή μας, όχι μόνο για το έργο που έδειξε πέρυσι. Έχει τη δυνατότητα να πετύχει στον Άρη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: