Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

"Για όλα φταίνε οι …σεκιούριτι"!

Το ακούσαμε κι αυτό πριν από λίγο από τον ΓΓΑ, Πάνο Μπιτσαξή, σε δηλώσεις που έκανε για τα μέτρα αντιμετώπισης της βίας.
"Για όλα φταίνε οι …σεκιούριτι"!
Ο κύριος Γενικός μας είπε μετά τη σύσκεψη που είχε σήμερα με την Σούπερ Λίγκα και την ΕΠΟ για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα ότι ένα από τα πράγματα που θα αλλάξουν στο ποδόσφαιρό μας είναι οι αρμοδιότητες των ...σεκιούριτι!
Όπως τόνισε ο κ. Μπιτσαξής τα σεκιούριτι στα γήπεδα θα είναι πιστοποιημένα και θα κάνουν πιο εντατικό έλεγχο στους οπαδούς πριν μπουν στο γήπεδο, με τη σύμφωνη γνώμη και των ΠΑΕ. Μάλιστα, αν ο φίλαθλος αρνείται να του γίνει έλεγχος, τότε ο σεκιούριτι δεν θα του επιτρέπει την είσοδο στο γήπεδο! Φοβερό μέτρο που θα εξαλείψει σίγουρα το πρόβλημα της βίας στο δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο…
Παράλληλα, ο κύριος Γενικός έκανε λόγο (για χιλιοστή φορά...) για τη χρησιμοποίηση του ηλεκτρονικού εισιτήριου, για αυστηροποίηση των ποινών, ενώ τόνισε ότι αν δεν εξασφαλιστούν όλες οι προϋποθέσεις που θα παρέχουν ασφάλεια στους φιλάθλους δεν θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα. Μία από τα ίδια δηλαδή…
Οι δηλώσεις του...
«Για να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα. Χωρίς αυτά δεν ξεκινάει τίποτα. Συζητάμε για να διεξάγουμε σωστά πρωταθλήματα. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, όμως στις λεπτομέρειες πολλές φορές χάνεται η ουσία. Θέλω να πιστεύω ότι σε μικρό χρονικό διάστημα θα έχουμε καταλήξει».
Οσον αφορά στα μέτρα είναι τα γνωστά... «Προσπαθούμε να αυστηροποιήσουμε τις ποινές, να διακόπτονται αγώνες ίσως κι οριστικά εφόσον υπάρχουν βεγγαλικά ,κροτίδες είσοδος φιλάθλων στο γήπεδο και οπαδικοί πόλεμοι, που δεν μπορούν να διαταράσσουν την ομαλή διεξαγωγή ενός αγώνα».
Οσον αφορά στις προτάσεις της Superleague είπε: «Είμαστε σε θετική κατεύθυνση. Τα σεκιούριτι πρέπει να παίζουν ρόλο στην διαφύλαξη των αγωνιστικών χώρων. Όσον αφορά στο ηλεκτρονικό εισιτήριο, που είχε και κάποιες αντιρρήσεις από τις εταιρίες. Έχει συμφωνηθεί και μέσα στην επόμενη περίοδο τα 6 γήπεδα που έχουν ήδη το ηλεκτρινικό εισιτήριο και θέλουμε να μπει σε όλα τα γήπεδα της S.L. ιδιαίτερα σε ΟΑΚΑ, Καραϊσκάκης και τα γήπεδα του ΠΑΟΚ και του Αρη. Θέλουμε ένα οργανωμένο σχέδιο θεσιθεσίας. Το κέντρο διαχείρισης θα περάσει στην αστυνομία.
Για το ιδιώνυμο το μελετάμε, θέλει πολύ μελέτη, κινείται σε μια κατεύθυνση αυστηροποίησης από την πολιτεία, όμως οι όροι είναι ακόμα προς συζήτηση. Δεν πρόκειται περί εκχωρήσεων δικαιωμάτων της αστυνομίας. Ήδη η νομοθεσία λέει ότι ο σεκιούριτι κάνει έλεγχο εφόσον συναινεί ο φίλαθλος. Αν όχι δεν μπαίνει στο γήπεδο.
Όλα θα γίνονται υπό την επίβλεψη της αστυνομίας, απλά τα σεκιούριτι θα έχουν αυξημένες αρμοδιότητες, όμως και οι ΠΑΕ θα φέρουν μεγάλες ευθύνες αν περνάνε στο γήπεδο βεγγαλικά κτλ».
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: