Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Συνάντηση Ζαγοράκη – Βρύζα

Στην Γερμανία βρίσκεται ο Θόδωρος Ζαγοράκης. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ θα παραμείνει το τέλος της προετοιμασίας ενώ θα παρακολουθήσει και το φιλικό με την Νυρεμβέργη. Ο «Ζαγορ» ενημερώνεται από τον Βρύζα, ενώ αναμένεται να μιλήσεις στους αρχηγούς της ομάδας.

Στην Γερμανία και στο Μπαντ Μπρουκενάου βρίσκεται από σήμερα(18/7) το απόγευμα ο Θόδωρος Ζαγοράκης. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ έφθασε στο προπονητικό κέντρο που προετοιμάζεται ο Δικέφαλος του Βορρά με το που τελείωσε η προπόνηση. Ο Ζαγοράκης αφού είχε ένα γρήγορο χαιρετισμό με τους Ζήση Βρύζα, Παναγιώτη Ποικιλίδη και τον Κώστα Ιωσηφίδη αμέσως αναχώρησε για το ξενοδοχείο για να ξεκουραστεί.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ το βράδυ συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ και τεχνικό διευθυντή με σκοπό ο πρώτος να ενημερωθεί για όσα συμβαίνουν στην αποστολή από την πρώτη ημέρα που βρίσκεται στην Γερμανία. Αυτό δεν σημαίνει πως ο «Ζαγορ» δεν έχει εικόνα από το ι συμβαίνει καθημερινά στην ομάδα. Τώρα όμως θα έχουν την άνεση να αναλύσουν κάθε θέμα λεπτομερώς.

Αυτό που προβληματίζει είναι η εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα στα φιλικά παιχνίδια. Σίγουρα ο ΠΑΟΚ βρίσκεται ακόμα στο στάδιο προετοιμασίας, όμως σε 10 μέρες το σωματείο δίνει το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι και ο βαθμός ετοιμότητας είναι αρνητικός.

Θεωρείται δεδομένο ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ θα επιδιώξει να συναντηθεί και να μιλήσει με τους περσινούς αρχηγούς σε μια προσπάθεια να αντιληφθεί και ο ίδιος τι δεν πάει καλά. Κατά την παρουσία του Ζαγοράκη στην Γερμανία θα ανακοινωθούν και οι νέοι αρχηγοί της ομάδας.

Δοκίμασε "Σαλπι" στην κορυφή

Η ανάγκη να βρεθεί το κατάλληλο σχήμα υποχρεώνει τον Μάριο Μπερέτα να πειραματιστεί με τους παίκτες του. Σε μια ακόμα προπόνηση ο Ιταλός άλλαξε θέσεις σε παίκτες πρώτης γραμμής. Ο Σαλπιγγίδης έπαιξε στην κορυφή και ο Σαβίνι στο κέντρο της άμυνας

Στην απογευματινή προπόνηση (18/7) ο Μάριο Μπερέτα χρησιμοποίησε για πρώτη φορά από την ημέρα που έφτασε στην αποστολή ο Σαλπιγγίδης, τον διεθνή επιθετικό στην κορυφή της επίθεσης. Μέχρι και χθες(17/7) μάλιστα στο φιλικό με τους Κικερς του Όφενμπαχ ο Ιταλός προτιμούσε να τον χρησιμοποιεί στα πλάγια πότε δεξιά και πότε αριστερά.

Σήμερα όμως τοποθετήθηκε στην κορυφή της επίθεσης μαζί με τον Παπάζογλου. Συγκεκριμένα, στο οικογενειακό διπλό που έγινε μεταξύ των κόκκινων και των μαύρων, η πρώτη ομάδα εφάρμοσε το σύστημα 4-4-2. Κόκκινοι: Χαλκιάς, δεξιά στην άμυνα ο Μπουσαΐντι, αριστερά ο Πετρίσεβιτς, στο κέντρο της άμυνας οι Τσιρίλο και Σαβίνι, ως αμυντικοί μέσοι οι Γκαρσία και Βιτόλο, δεξιά στο κέντρο ο Κουτσιανικούλης, αριστερά ο Μίλιεβιτς και στην επίθεση οι Παπάζογλου και Σαλπιγγίδης.

Μαύροι: Κρέσιτς, δεξιά στην άμυνα ο Μπαλάφας, αριστερά ο Σνάουτσνερ, Ζουέλα και Μαλεζάς στο κέντρο της άμυνας, Φωτάκης και Σορλέν ως αμυντικοί μέσοι, δεξιά ο Αθανασιάδης, αριστερά ο Φιλομένο, επιτελικός μέσος ο Ίβιτς και στην κορυφή της επίθεσης ο Μουσλίμοβιτς (σύστημα 4-2-3-1).

Ο Βλάντα Ίβιτς που ήταν εκτός εξαιτίας ενός τραυματισμού επέστρεψε και μάλιστα πήρε μέρος και στο οικογενειακό δίτερμα. Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά στα σχέδια που έχει ο Μπερέτα καθώς είναι ίσως ο μοναδικός παίκτης μέσα στην ομάδα που μπορεί να μεταφέρει το παιχνίδι του ΠΑΟΚ από την άμυνα στην επίθεση με σχετική άνεση.

Το περσινό δυνατό σημείο του ΠΑΟΚ ήταν τα στημένα. Ο Μπερέτα δούλεψε πριν το οικογενειακό διπλό σε ασκήσεις πάνω στα στημένα. Έβαλε τους παίκτες του να συμμετέχουν σε πολλές εκτελέσεις φάουλ, αλλά και κόρνερ, με σκοπό να βελτιωθεί η συνολική αμυντική λειτουργία της ομάδας. Ο Ιταλός κόουτς έδωσε κατεύθυνση για ατομικά μαρκαρίσματα, καθώς κρίνει ότι έτσι η ομάδα του έχει περισσότερες πιθανότητες να αμυνθεί σωστά και να αποφύγει λάθη που μπορεί να τα πληρώσει ακριβά.

Φιλική νίκη με δοκιμές

Με 3-0 επικράτησε ο Ηρακλής του Τυρνάβου σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη το απόγευμα της Κυριακής στο ΕΑΚ Βόλου.Ο Γιόζεφ Μπουμπένκο χρησιμοποίησε συνολικά 23 ποδοσφαιριστές και είδε για πρώτη φορά σε δράση του τους Τόμας Ριντλ και Μάριους Κροϊτόρου, οι οποίοι ενσωματώθηκαν εσχάτως στην προετοιμασία και εφόσον ικανοποιήσουν, θα αποκτηθούν από τους «κυανόλευκους».

Για την ιστορία, τα τέρματα του Γηραιού πέτυχαν οι Στόικος (2΄), Μάρα (78΄) και Γιάκομπ (86΄).

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής: Μπαντής (62΄ Μέλκας), Βουτσιάς, Στάμου, Κατσικάς, Κανακούδης, Στόικος, Κροϊτόρου, Ριντλ, Ιβανόφκι, Ματσούκας, Βέλλιος (27΄ Μήτσικας).

Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι: Κρέιτσι, Αλετσένβου, Καρλίνιος, Παπαστεριανός, Σαρακατσάνος, Γκαρσία, Μάρα, Γιάκομπ, Σοτ, Ραντούικο

Τύρναβος: Καραναστάσης, Γεωργαντιάς, Σιάτρας, Β. Σκούπρας, Κ. Σκούπρας, Κ. Μάγκος, Α. Μάγκος, Γρηγορίου, Τζωρμπατζίδης, Μουρατίδης, Κουβελάς.

Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι: Αθανασούλης, Ξεφτέρης, Καραγκούνης, Κωστούλας, Λόλας, Κατσαβός, Γούπος, Παπαζήσης, Αντωνόπουλος, Τσιρογιάννης, Αλεξίου, Βαλαώρας, Μουσιάρης, Νάτσης, Χριστοδούλου.

Καναβάρο: Ο Τέρι θα έχει πρόβλημα με τον Καπέλο

Την εκτίμηση πως ο Φάμπιο Καπέλο θα πάρει «σκούπα» μετά το κάζο της Αγγλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ν. Αφρικής, έκανε ο Φάμπιο Καναβάρο σε δηλώσεις του στην κυριακάτικη Daily Star.O αμυντικός της Γιουβέντους που έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον ομοσπονδιακό εκλέκτορα των Άγγλων, ισχυρίστηκε πως ότι συνέβη αυτό το καλοκαίρι θα παίξει μεγάλο ρόλο στον καταρτισμό της ομάδας που θα προσπαθήσει να πάρει μέρος στο EURO 2012. Δεν δίστασε μάλιστα να προβλέψει πως ο Τζον Τέρι θα πληρώσει ακριβά την μίνι ανταρσία που προσπάθησε να οργανώσει εναντίον του «Δον Φάμπιο», κατά την διάρκεια της φάσης των ομίλων του Μουντιάλ.

«Σκέφτομαι πως ο Τζον Τέρι δεν θα βρίσκεται στην ομάδα. Δεν μπαίνεις στον δρόμο του Καπέλο και δεν θα αφήσει κανέναν να του διαταράξει ξανά το τουρνουά. Η απόφαση που πήρε η αγγλική ομοσπονδία να κρατήσει τον Φάμπιο ήταν η απολύτως σωστή. Μπορεί να κάνει την Εθνική Αγγλίας την δική του ομάδα τώρα και θα τους θεωρούσα φαβορί για το EURO 2012», ισχυρίστηκε ο Καναβάρο, συμπληρώνοντας:

«Όταν ήρθε στην Ρεάλ Μαδρίτης, έφερε αρκετούς παίκτες την πρώτη σεζόν, όπως εμένα και τον Ρουντ Φαν Νιστελρόι και έφτασε αμέσως στην επιτυχία αλλά σε διεθνές επίπεδο χρειάζεται χρόνος για να χτίσεις την ομάδα σου. Δεν θέλω να μιλήσω για λογαριασμό του Φάμπιο αλλά θα έμενα έκπληκτος αν περισσότεροι από πέντε παίκτες που ξεκίνησαν το παιχνίδι με την Γερμανία, είναι βασικοί στο εναρκτήριο παιχνίδι του EURO 2012. Για μένα, μόνο δύο παίκτες έχουν εγγυημένη θέση στην βασική ενδεκάδα το 2012, ο Άσλεϊ Κόουλ και ο Γουέιν Ρούνεϊ».

Νέες παρατηρήσεις από Μπερέτα!

Η ήττα και κυρίως η εμφάνιση του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με την Όφενμπαχ δεν άρεσε καθόλου στο Μάριο Μπερέτα, ο οποίος μετά την… κατσάδα στην πρωινή προπόνηση, συνέχισε τις παρατηρήσεις και στο ξενοδοχείο.Ο Ιταλός τεχνικός συγκέντρωσε του παίκτες του και για περίπου μια ώρα τους έδειξε βίντεο με στιγμιότυπα από το φιλικό του Σαββάτου, αναλύοντας παράλληλα και τα λάθη που έκαναν. Ο Μπερέτα ήταν εμφανώς εκνευρισμένος από τον τρόπο που μπήκαν τα γκολ και κυρίως από τις αντιδράσεις των αμυντικών στα στημένα, ωστόσο σημείωσε πως οι ευθύνες βαραίνουν όλους τους παίκτες!

Μάλιστα, ο προπονητής των Θεσσαλονικιών ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να είναι πιο προσεκτικοί στα επόμενα ματς, ενώ πρόσθεσε, πως θέλει από το επόμενο κιόλας ματς με τη Νυρεμβέργη, η ομάδα να παρουσιαστεί καλύτερη.

Έφτασε ο Κοντρέρας, το απόγευμα ο «Ζαγόρ»

Στο Μπρουκενάου βρίσκεται από το απόγευμα της Κυριακής ο Πάμπλο Κοντρέρας, ο οποίος καθυστέρησε να ενσωματωθεί με την αποστολή λόγω των υποχρεώσεών του στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Χιλιανός αμυντικός είχε σήμερα τετ α τετ με τον Μάριο Μπερέτα και στην συνέχεια προπονήθηκε ατομικά.

Από εκεί και πέρα, σε αναμονή και του Θόδωρου Ζαγοράκη βρίσκονται τις τελευταίες ώρες οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ θα βρίσκεται στη Γερμανία πιθανότατα το βράδυ.

Συνέντευξη Σαλπιγγίδη

Ο Έλληνας πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Sportday», ξεκαθάρισε πως δεν θα ερχόταν ποτέ στον «δικέφαλο του βορρά» για να δημιουργήσει προβλήματα, ενώ έδωσε και την απάντησή του σε αυτούς που τον χαρακτηρίζουν «επαγγελματία ποδοσφαιριστή».
Ακολουθούν αποσπάσματα της συνέντευξης:
-Δημήτρη, τι άφησες και τι βρήκες στον ΠΑΟΚ;
«Τον ΠΑΟΚ νομίζω ότι τον άφησα στο χειρότερο σημείο του. Δεν πήγαινε παρακάτω. Από την ώρα που ανέλαβαν Ζαγοράκης και Βρύζας όλα έχουν βελτιωθεί. Είναι μία οργανωμένη ομάδα. Επιστρέφοντας είμαι σε γνώριμο περιβάλλον, με πολλούς γνωστούς, και φυσικά δεν έχω κανένα πρόβλημα προσαρμογής».
-Δημήτρη, θα έφευγες από τον Παναθηναϊκό ανεξαρτήτως του αν θα ερχόσουν στον ΠΑΟΚ;
«Μιλάμε για μία αλυσίδα. Αν ο ΠΑΟΚ είχε πολλά προβλήματα και υπήρχε περίπτωση να έρθω εγώ και να βάλω άλλο ένα, αφού είμαι μία ειδική περίπτωση, αν αυτό γινόταν εις βάρος της ομάδας δεν θα το έκανα. Την επιστροφή μου στον ΠΑΟΚ, πάντως, την ήθελα πολύ, γιατί αυτό με γεμίζει ως άνθρωπο».

«Αν λειτουργώ εις βάρος της ομάδας, θα το πω»
Στην αποκάλυψη πως είχε την ευκαιρία να αγωνισθεί στο εξωτερικό, αλλά εκείνος ήθελε εξ αρχής να φορέσει ξανά τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας, του ΠΑΟΚ, προέβη ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

-Έχουμε την αίσθηση ότι ως επιθετικός κορυφής αποδίδεις πολύ καλύτερα. Εσύ τι λες;
«Η φυσική μου θέση είναι στην κορυφή της επίθεσης. Πέρυσι έπαιξα μόνο στα δεξιά. Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Προσαρμόζομαι στο σύστημα της ομάδας. Αν όμως νιώσω ότι λειτουργώ εις βάρος της ομάδας, θα το πω».
-Πώς αισθάνεται ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής όταν παίζει στην ομάδα που υποστηρίζει;
«Είναι πραγματικά ευλογία να συμβαίνει αυτό. Και επειδή κάποιοι γράφουν ειρωνικά ‘ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής Δημήτρης Σαλπιγγίδης’ θέλω να πω ότι δεν με πικάρουν με αυτό που λένε. Για εμένα τα έφερε η ζωή να παίζω στην ομάδα μου, τον ΠΑΟΚ».

«Έκλεισα όλες τις πόρτες για τον ΠΑΟΚ»

-Τόσοι και τόσοι Έλληνες όταν είχαν την ευκαιρία πήγαν να παίξουν στο εξωτερικό. Εσύ γιατί δεν το έκανες;
«Γιατί προτιμάω τον ΠΑΟΚ. Είχα την ευκαιρία να πάω και στη Γερμανία και στην Αγγλία. Αν έδινα εντολή στους ανθρώπους μου να το ψάξουν, κάτι θα γινόταν. Καταλαβαίνετε ότι ως ελεύθερος διεθνής παίκτης θα είχα αρκετές προτάσεις. Εγώ, όμως, τους είπα ότι στον ΠΑΟΚ θα πάω και έκλεισα όλες τις άλλες πόρτες. Άκουγα κι εγώ από τα παιδιά για τις ιδανικές συνθήκες που έχει ένας ποδοσφαιριστής έξω, αλλά εμένα με γεμίζει και με συγκινεί να παίξω στον ΠΑΟΚ, να γυρίσω στη Θεσσαλονίκη».
-Δεν ήθελες άλλο να ζήσεις στην Αθήνα;
«Η Αθήνα είναι πολύ ωραία πόλη. Δεν θα είχα πρόβλημα να μείνω εκεί γι' άλλα τέσσερα-πέντε χρόνια. Εγώ όμως στη Θεσσαλονίκη γεννήθηκα, τη Θεσσαλονίκη αγαπάω και εκεί θα ζήσω όλη μου τη ζωή. Γράφτηκε ότι φεύγω στη Θεσσαλονίκη για μία καφετέρια, για έναν έρωτα. Παραμύθια. Στον ΠΑΟΚ γυρίζω επειδή θέλω να είμαι στον ΠΑΟΚ και στη Θεσσαλονίκη. Αυτό με γεμίζει, αυτό περίμενα πώς και πώς».
«Νιώθω σεβασμό απέναντι στον ΠΑΟ»
-Αλήθεια, γκολ κατά του Παναθηναϊκού θα πανηγυρίσεις;
«Δεν ξέρω. Οπως αισθάνομαι θα πράξω. Νιώθω μεγάλο σεβασμό απέναντι στον Παναθηναϊκό. Από την πρώτη στιγμή τους ξεκαθάρισα κάποια πράγματα και με αποδέχθηκαν, με χειροκρότησαν, με αγάπησαν μέχρι το τέλος. Και ο κόσμος και η διοίκηση. Τους ευχαριστώ και πάλι. Πάντως, όλοι καταλαβαίνουν ότι για εμένα είναι διαφορετικό να βάζω γκολ στον Παναθηναϊκό με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και διαφορετικό να βάζω γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στον ΠΑΟΚ».
-Πες μας, με την ευκαιρία, πώς ήταν να παίζεις κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και πώς περιμένεις τώρα την επιστροφή σου εκεί;
«Ειδικά την πρώτη φορά που ήρθα ήμουν πολύ λυπημένος. Είχα έντονο το αίσθημα της αδικίας. Τώρα ανυπομονώ να νιώσω αυτή την ορμή και τον παλμό του γηπέδου».
«Τώρα εισπράττω αγάπη»

-Για τις αντιδράσεις που περίμενες ερχόμενος στον ΠΑΟΚ και γι' αυτά που συνάντησες.
«Ολα τα χρόνια οι αντιδράσεις απέναντί μου ήταν καλές. Απλώς εκείνοι που ήταν εναντίον μου φαίνονταν περισσότερο. Τώρα εισπράττω αγάπη από τον κόσμο, εκτός από μεμονωμένα περιστατικά. Δεν θα ξαναμπώ στη διαδικασία να πω τα ίδια για ό,τι έγινε τότε. Τους σέβομαι όλους και αντιλαμβάνομαι ότι ο καθένας μας πιστεύει αυτό που θέλει, συμπαθεί αυτόν που θέλει».

Εσιέν, το… σκότωσες το παιδί!

Ο Μίκαελ Εσιέν ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του σαββατιάτικου φιλικού αγώνα ανάμεσα στην Τσέλσι και την Κρίσταλ Πάλας στο «Σέλχαρστ Παρκ».Οι Πρωταθλητές Αγγλίας ξεκίνησαν τα φιλικά προετοιμασίας τους απέναντι σε μια άλλη ομάδα του Λονδίνου, με τον Γκανέζο μέσο να πραγματοποιεί την επιστροφή του μετά από επτά μήνες. Ο Αφρικανός είχε τραυματιστεί σοβαρά στο γόνατο κατά την διάρκεια του Κόπα Άφρικα της Ανγκόλα και έκτοτε δεν μπόρεσε να ενισχύσει ούτε τον σύλλογο του ούτε τα «μαύρα αστέρια» που πάντως τα κατάφεραν και χωρίς αυτόν στην Νότια Αφρική.

Με τους υπόλοιπους διεθνείς της Τσέλσι να λείπουν λόγω άδειας, ο Εσιέν έστρεψε τα φώτα πάνω του στο φιλικό με την Κρίσταλ Πάλας, σκοράροντας και το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο δεύτερο ημίχρονο. Όμως δεν χάρηκαν όλοι που τον είδαν να επιστρέφει. Για του λόγου το αληθές, δείτε το παρακάτω βίντεο με την προθέρμανση της Τσέλσι λίγο πριν ξεκινήσει το ματς και το σουτ του Γκανέζου που έκανε ένα μικρό παιδί να κλάψει, δεχόμενο την μπάλα με δύναμη στο πρόσωπο!

«Να κάνουμε τους Ελληνες περήφανους»

Ραντεβού με την... επιτυχία και την κορυφή του ευρωπαϊκού μπάσκετ έχει απόψε η εθνική ομάδα των Νέων, η οποία θα αντιμετωπίσει την αντίστοιχη της Γαλλίας στο Ζαντάρ της Κροατίας και στόχος της είναι η κατάκτηση του δεύτερου χρυσού μεταλλιού για δεύτερη συνεχόμενη φορά.
Ένας από τους... πρωτομάστορες των επιτυχιών και σγμαντικότερους παίκτες αυτής της εθνικής, ο Λεωνίδας Κασελάκης μιλάει σε γνωστό site, κάνει αναφορά στους... κακόβουλους που αμφισβήτησαν την ομάδα την περσινή σεζόν και τονίζει ότι το ταλέντο στους νεαρούς Έλληνες μπασκετμπολίστες ζει και... βασιλεύει.

- Λεωνίδα, συγχαρητήρια για μία ακόμα εξαιρετική πορεία και καλή επιτυχία στον τελικό με την Γαλλία. Αν μη τι άλλο, η εθνική Νέων είναι παρούσα στα... μεγάλα ραντεβού και χαρίζει συνεχώς επιτυχίες στον ελληνικό αθλητισμό.

- Ευχαριστώ πολύ και εκ μέρους όλων των συμπαικτών μου και εύχομαι να κάνουμε περήφανη την Ελλάδα για ακόμα μία φορά. Κατ' αρχάς να τονίσω ότι είμαστε μία ομάδα που δουλεύουμε σκληρά, είμαστε όλοι φίλοι μεταξύ μας και αυτά που γίνονται στις προπονήσεις τα δείχνουμε και στα επίσημα παιχνίδια. Οι αυτοματισμοί που «βγαίνουν» στο γήπεδο είναι προϊον και αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς. Καταφέραμε να πάρουμε το χρυσό πέρυσι, το ίδιο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και φέτος. Είμαι αισιόδοξος αλλά θέλει προσοχή και συνεχή προσπάθεια.

- Είναι δεδομένο πως υπάρχει ταλέντο στο ελληνικό μπάσκετ. Παρ' όλα αυτά αρκετοί νεαροί συμπαίκτες σου δεν αγωνίζονται στις θεωρητικά «μεγάλες» ομάδες. Σε πικραίνει αυτό; Νιώθετε ότι οι κόποι σας δεν αναγνωρίζονται;

- Είναι λυπηρό γιατί όλοι προσπαθούμε πάρα πολύ, γιατί είμαστε το «μέλλον» του ελληνικού μπάσκετ. Οφείλω να παραδεχτώ πάντως πως αρκετοί συμπαίκτες μου φέτος έχουν κάνει την αρχή και αγωνίζονται αρκετά με τις ομάδες τους. Για παράδειγμα ο Μάντζαρης στον Ηλυσιακό, ο Παππάς στον Κολοσσό Ρόδου είχαν αρκετά λεπτά συμμετοχής και έδειξαν εξέλιξη. Είναι καλό να έχουμε παιχνίδια στα πόδια μας. Πρέπει να εξελιχτούμε και αυτό θα γίνει μόνο μέσα από την ατομική σκληρή δουλειά αλλά και από την συμμετοχή μας στα παιχνίδια με τους συλλόγους μας. Ταλέντο πάντως υπάρχει αστείρευτο. Πρέπει να το εκμεταλλευτούν σωστά και οι ομάδες.

- Η εθνική Νέων έδωσε τις απαντήσεις της φέτος; Πολλοί υποστήριξαν ότι πέρυσι το χρυσό κατακτήθηκε λόγω της... έδρας, αφού το Ευρωπαϊκό διεξήχθη στην Ρόδο.

- Πιστεύω ότι ναι, δείξαμε πόσο καλή ομάδα είμαστε και αφήνω τους κακόβουλους να λένε ότι θέλουν. Αυτή η εθνική δουλεύει πολύ σκληρά και δίκαια βρίσκεται εκεί που βρίσκεται. Και μακάρι να διατηρηθεί σε τόσο ψηλό επίπεδο γιατί όλα τα παιδιά το δικαιούνται.

- Οι στόχοι του Λεωνίδα Κασελάκη; Είναι στα άμεσα πλάνα μια μεταγραφή;

- Ο άμεσως στόχος είναι η... κατάκτηση του χρυσού κόντρα στην Γαλλία και μετά χρειάζομαι ξεκούραση, ώστε να είμαι δυνατός για τη νέα σεζόν. Προς το παρών δεν υπάρχουν συζητήσεις για μεταγραφή, είμαι παίκτης του Ηλυσιακού και ότι προκύψει στο μέλλον είναι καλοδεχούμενο.

Νίνης: «Δεν ασχολούμαι!» «Μεγάλο πρωτάθλημα ναι, αλλά είμαι στον ΠΑΟ»

Παίκτης του Παναθηναϊκού δήλωσε ο Σωτήρης Νίνης ερωτηθείς για τις φήμες περί ενδιαφέροντος ομάδων του εξωτερικού κατά τη χθεσινή αναχώρηση της αποστολής του «τριφυλλιού» για την Αυστρία.Ο νεαρός άσσος των «πράσινων» ξεκαθάρισε ότι δεν τον απασχολεί τι γράφεται στον Τύπο, ωστόσο τόνισε πως θα τον ενδιέφερε ένα μεγάλο πρωτάθλημα.

«Δεν ασχολούμαι με αυτά που γράφονται λέγονται. Ο καθένας θα ήθελε να παίξει σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα, αλλά αυτή τη στιγμή είναι παίκτης του Παναθηναϊκού», επεσήμανε στην «Εξέδρα».

«Ό,τι καλύτερο»

Ο Σωτήρης Νίνης σχολίασε και τη μεταγραφή του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στη Μίλαν λέγοντας: «Συγχαρητήρια στον Σωκράτη για τη μεταγραφή του. Είναι πολύ σημαντική, πολύ μεγάλη επιτυχία για τον ίδιο, αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Του εύχομαι ό,τι καλύτερο, να πάει όσο πιο ψηλά γίνεται».

«Προτεραιότητα μου ο Αρης»

Μετά από 10 χρόνια στον Ηρακλή, ο Παπαζαχαρίας άλλαξε ομάδα αλλά όχι πόλη. Θα συνεχίσει την καριέρα του στον Αρη και από την Αυστρία όπου προετοιμάζεται μίλησε για τη διαφορά της νέας του ομάδας.

Ο Παπαζαχαρίας από το Κρανς Μοντάνα όπου προετοιμάζεται ο Άρης, αναφέρθηκε στην μεταγραφή του, στις απαιτήσεις της νέας του ομάδας, αλλά και στην κλήρωση του Γιουρόπα Λιγκ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του:

"Πέρασα δέκα ολόκληρα χρόνια στον Ηρακλή. Από αυτά κρατώ μόνο τα όμορφα. Εκανα πολλούς φίλους, αλλά ο κύκλος μου στον Ηρακλή έχει κλείσει και πλέον άνοιξε ένας νέος. Το να αγωνιστώ στον Αρη ήταν κάτι που το ήθελα εδώ και καιρό. Δεν κατάφερα να το πετύχω, αφού κάποια πράγματα μας εμπόδισαν να φτάσουμε σε συμφωνία νωρίτερα.

Το καλό είναι ότι ανήκω πλέον στην ομάδα, αυτό που ήθελα να κάνω από την αρχή. Υπήρχαν και κάποιες άλλες προτάσεις, αλλά η προτεραιότητά μου ήταν να έρθω στον Αρη. Οταν αποφάσισα να φύγω από τον Ηρακλή, οι άνθρωποι του Αρη με πλησίασαν με εξαιρετικό τρόπο. Αυτό έπαιξε το μεγαλύτερο ρόλο στην απόφασή μου".

Πιστεύεις ότι είσαι έτοιμος να αντεπεξέλθεις στις απαιτήσεις της νέας σου ομάδας;

"Φυσικά και το πιστεύω. Αν δεν το πίστευα δεν θα έκανα αυτό το βήμα στην καριέρα μου. Μπορεί να ξεκίνησα προετοιμασία περίπου δέκα μέρες αργότερα από τα υπόλοιπα παιδιά, αλλά αυτό δεν είναι σημαντικό πρόβλημα. Πιστεύω πως μέσα από τις προπονήσεις θα το ξεπεράσω και θα πάνε όλα καλά".

Αυτό που χαρακτηρίζει το παιχνίδι σου είναι το πάθος. Θεωρείς ότι θα σε βοηθήσει να πετύχεις στον Αρη;

"Το πάθος μετράει πολύ στην απόδοση ενός παίκτη. Με τη διαφορά πως στον Αρη πρέπει να δώσω ακόμη πιο πολλά πράγματα και γι' αυτό δουλεύω καθημερινά. Είναι αλήθεια πως αισθάνομαι ότι έχω πλέον περισσότερες ευθύνες, αλλά μου αρέσει. Αισθάνομαι έτοιμος να αντεπεξέλθω σε ό,τι κι αν μου ζητηθεί από τον προπονητή μου".

Πώς έβλεπες τον Αρη πριν τελικά αποκτηθείς από την ομάδα;

"Πάντα θεωρούσα ότι ο Αρης έπαιζε και παίζει καλό ποδόσφαιρο, μιας και διαθέτει πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Ειδικότερα μετά τον ερχομό του Εκτορ Ραούλ Κούπερ στην ομάδα πιστεύω ότι ο Αρης έχει βελτιωθεί σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού του. Κατά την άποψή μου ο Κούπερ είναι ο καλύτερος προπονητής που έχει έρθει ποτέ στην Ελλάδα. Πλέον είμαι και εγώ κομμάτι αυτής της ομάδας και πρέπει όλοι μαζί τη νέα αγωνιστική περίοδο να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να έχουμε μια καλή χρονιά και να δικαιώσουμε τις προσδοκίες του κόσμου".

Είσαι και εσύ ένας από τους αρκετούς Ελληνες που απέκτησε φέτος ο Αρης. Θεωρείς ότι η προσαρμογή σου στην ομάδα είναι πιο εύκολη;

"Σίγουρα όταν ένας ποδοσφαιριστής γνωρίζει το πρωτάθλημα, εγκλιματίζεται πιο γρήγορα και στην ομάδα. Είναι ένα από τα θετικά στοιχεία στην περίπτωσή μου. Γενικότερα όμως οι άνθρωποι της ομάδας που ασχολούνται με το σχεδιασμό πίστεψαν σε εμάς τους Ελληνες και πιστεύω ότι αυτό που κάνουν είναι σωστό. Ελπίζω όλοι μας να τους δικαιώσουμε που μας εμπιστεύτηκαν. Οι απαιτήσεις και οι στόχοι της ομάδας δεν αλλάζουν. Ο Αρης είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να τερματίσει όσο πιο ψηλά γίνεται, να κατακτήσουμε το Κύπελλο και να πραγματοποιήσουμε την καλύτερη δυνατή πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ".

Για τον αντίπαλό σας στο Γιουρόπα Λιγκ τι άποψη έχεις;

"Ο Αρης είναι μεγαλύτερη και καλύτερη ομάδα από τη Γιαγκελόνια. Το σημαντικό είναι όμως να μη μείνουμε στα λόγια, αλλά να το αποδείξουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Πρέπει να είμαστε σοβαροί και στα δύο παιχνίδια. Να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και στο τέλος να πανηγυρίσουμε νίκες και φυσικά την πρόκριση. Ολες οι ομάδες που αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις κρύβουν παγίδες. Το σημαντικό είναι πώς θα παρουσιαστούμε εμείς σε αυτά τα δύο παιχνίδια. Αν είμαστε σοβαροί, δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι".

Σε γνωρίζουμε ως στόπερ, παίζεις και δεξιά. Ποιες είναι οι προσδοκίες σου στη νέα σου ομάδα;

"Η θέση μου είναι στόπερ. Την περσινή χρονιά, όμως, και πιο συγκεκριμένα στο δεύτερο γύρο, αγωνίστηκα σε περίπου 15 παιχνίδια ως δεξί μπακ. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τη θέση που θα αγωνίζομαι. Θα κάνω ό,τι μου ζητήσει ο προπονητής μου για να βοηθήσω την ομάδα μου. Αλλωστε, ο Κούπερ είναι ο μεγαλύτερος προπονητής με τον οποίο έχω δουλέψει στην καριέρα μου. Είναι ένα επιπλέον κίνητρο γιατί καθημερινά μαθαίνω πολλά πράγματα από αυτόν τον άνθρωπο".

Μπελάδες για Λα Κορούνια!

Οι οφειλές της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια προς τον Σέρχιο Γκονζάλεζ αλλά και τον πρώην επιθετικό της Σεμπάστιαν Ταμπόρδα είναι πιθανό να την οδηγήσουν μέχρι και την Segunda Division.

Όπως ανακοίνωσε ο Σέρχιο Γκονζάλεζ που αγωνίζεται στην ομάδα της Γαλικίας από το 2001, η Λα Κορούνια του οφείλει 4 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στον πρώην παίκτη της, τον Ουρουγουανό Ταμπόρδα ακόμη δεν έχουν πληρωθεί όλες οι δόσεις του συμβολαίου του.

Η Ντεπορτίβο, τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει πολύ σημαντικά οικονομικά προβλήματα, και παρόλα αυτά ο πατέρας του Σέρχιο δήλωσε στην ισπανική "As" πως «ποτέ δεν φανταζόμασταν πως θα αναγκαστούμε να προσφύγουμε για τα δεδουλευμένα του Σέρχιο, μετά από 9 χρόνια στο σύλλογο. Δεν ζητάμε τίποτα περίεργο, απλά τα χρήματα για τα οποία έχει δουλέψει όλο αυτόν τον καιρό. Δεν μπορούμε να το αφήσουμε να περάσει έτσι.»

Για να βρεθούν τα λεφτά ώστε να καλυφθούν τα χρέη της ομάδας, η Λα Κορούνια αναμένεται να πουλήσει κάποιους από τους παίκτες της, με τον Φελίπε Λουίς να είναι από τα φαβορί για αποχώρηση προς Ατλέτικο Μαδρίτης. Μάλιστα η «Ντέπορ» ακόμη οφείλει 2 εκατομμύρια ευρώ, στην Ατλέτικο για την μεταγραφή του Ζε Κάστρο και έτσι πουλώντας τον Φελίπε Λουίς, θα εξοικονομήσει κάποια χρήματα.

Η Λα Κορούνια έχει διορία μέχρι τις 2 Αυγούστου να τακτοποιήσει τις οφειλές της, ειδάλλως ο σύλλογος κινδυνεύει μέχρι και με πτώση στη 2η κατηγορία της Ισπανίας.

Τους ξεθέωσε ο Μπάγεβιτς

Μπορεί η βροχή που έπεφτε μέχρι τις πρωινές ώρες να χάλασε τα σχέδια του Ντούσαν Μπάγεβιτς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι παίκτες της ΑΕΚ γλίτωσαν το τρέξιμο. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός έβαλε επί 1 ώρα και 20 λεπτά τους παίκτες του να καταπίνουν χιλιόμετρα. Στις 8.30 οι παίκτες έδωσαν ραντεβού στο γήπεδο του γκολφ και στη συνέχεια χωρισμένοι σε τέσσερα γκρουπ οι παίκτες άρχισαν να τρέχουν ασταμάτητα.

Ο Ράφικ Τζιμπούρ ακολούθησε μεγάλο μέρος του προγράμματος, αφού για 40 λεπτά περίπου έτρεξε μαζί με τους συμπαίκτες του. Στη συνέχεια προπονήθηκε με τον Νίκο Πανταζή. Όσον αφορά τους Νταντόμο και Ντιόπ ήταν μαζί στο γκρουπ με τους τερματοφύλακες κι έτρεξαν κανονικά μέχρι τέλους.

Στο ξενοδοχείο για θεραπεία έμεινε ο Γεωργέας και ο Σάχα.

Καστίγιο: «Τα πάντα για το Σικάγο»

Ο Νέρι Καστίγιο είναι και επίσημα παίκτης των Σικάγο Φάιρ και μάλιστα έκανε και τις πρώτες του δηλώσεις ως μέλος της ομάδας. ο άλλοτε άσος του Ολυμπιακού θα παρουσιαστεί στους εκπροσώπους Τύπου την επόμενη εβδομάδα. «Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στο Σικάγο, το οποίο είναι ένας σύλλογος το οποίο έχει τις ίδιες αξίες που έχω κι εγώ σαν παίκτης», δήλωσε αρχικά ο Καστίγιο στο επίσημο σάιτ της ομάδας για να προσθέσει στη συνέχεια:

«Όταν θα βάλω την φανέλα της ομάδας στόχος μου θα είναι να πετύχω πολλά γκολ και να βοηθήσω με την παρουσία μου στο γήπεδο». Ο Μεξικανός ελπίζει ότι στο MLS θα ξανακαταφέρει να βάλει την καριέρα του σε ίσιο δρόμο, αφού τα τελευταία χρόνια έχει πάρει την κατιούσα.

Έφυγε ο Γιάννης Στέφας

Έφυγε από τη ζωή το απόγευμα του Σαββάτου σε ηλικία 61 ετών ο Γιάννης Στέφας.Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ και τη Κορίνθου νικήθηκε από την επάρατη νόσο μετά από εξάμηνη μάχη που έδωσε.

Ο Στέφας αγωνίστηκε για μια τριετία (1972-1975) στον «δικέφαλο του βορρά» και σύνδεσε το όνομα του με τις πρώτες σημαντικές διακρίσεις στη δεκαετία του 70, ενώ είχε πολύχρονη σημαντική προσφορά στην Κόρινθο, πριν και μετά τη μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ.

Το απόγευμα του Σαββάτου άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στα Ίσθμια, ενώ η κηδεία του θα γίνει την Κυριακή στην Κόρινθο.

Tenorio-Στοίχημα..Προβάδισμα γιά Inter Turku καί Saint Patricks ..

Επιμέλεια-Tenorio.

Χαιρετώ όλα τα φιλαράκια.


Στα χθεσινά περάσαμε την Norrkoping πολύ άνετα, δεν τα κατάφερε δυστυχώς η Sao Paulo η οποία έχασε 3-2, καί έτσι μείναμε με το μπουκάλι στο χέρι, χωρίς τελικά να κάνουμε κάτι καλό.Δεν έχω να πω περισσότερα καί περνάω αμέσως στα φρέσκα.



Marienhamn - Inter Turku (2)

Η Marienhamn σε καμιά περίπτωση δεν είναι η καλή ομάδα των προηγούμενων ετών.Ειδικά φέτος μέσα στην έδρα της, εκεί όπου ήταν σχετικά καλή γιά τα δεδομένα της, δεν έχει γευτεί ακόμη την χαρά της νίκης.Προέρχεται από 3 σερί ήττες εντός έδρας ,ενώ σε 13 παιχνίδια εώς τώρα, μετρά μόλις 2 νίκες, 5 ισοπαλίες, καί 6 ήττες.Θα παλέψει γιά την σωτηρία της καί θα είναι δύσκολα τα πράμματα στό τέλος, αν πραγματοποιεί τέτοιες εμφανίσεις.

Mετά το πολύ κακό ξεκίνημα στις πρώτες αγωνιστικές η Inter Turku φένεται πως πήρε μπρός.Βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση καθώς μετρά 4 νίκες στα τελευταία 6 παιχνίδια,
με μία ισoπαλία, καί μία ήττα.Η αγωνιστική της ανάταση, οφείλετε στην σημανική βελτίωση πού παρουσιάζει στον αμυντικό τομέα.Με πιθανή νίκη σήμερα θα πλησιάσει αρκετά το γκρούπ των ομάδων πού προπορεύονται.

Σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση οί φιλοξενούμενοι, έχουν πιστεύω τις δυνατότητες να κατακτήσουν την νίκη απέναντι σε μιά ασταθή αντίπαλο.

Θα ρισκάρω στο διπλό της Inter Turku σε απόδοση (2.50)


Dundalk - Saint Patricks (2)

Σε άσχημη αγωνιστκή κατάσταση βρίσκεται τον τελευταίο καιρό η Dundalk, η οποία ούτε λίγο, ούτε πολύ , μετρά αισίως 4 ήττες στα τελευταία 5 παιχνίδια.Η αμυνά της μπάζει από παντού καθώς δέχεται με ευκολία το γκόλ, χαρακτηριστικό είναι ότι έχει δεχτεί 14 τέρματα σε 5 αγώνες.Μεσοβδόμαδα μάλιστα η Dundalk είχε παιχνίδι για τον θεσμό τού Europa League στη Βουλγαρία, καί υπέστει βαριά ήττα με σκόρ 6-0, από την ομάδα της Levski .Γενικώς αυτό το διάστημα οί γηπεδούχοι βρίσκονται σε πτωτική αγωνιστική πορεία.

Στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 37 βαθμούς η Saint Patricks, η οποία βρίσκεται μιά ανάσα από την πρώτη Samrok πού έχει 38.Σε πάρα πολύ καλή κατάσταση από το ξεκίνημα τού πρωταθλήματος η Saint Patrick παρουσιάζει ένα καλό καί δυνατό σύνολο.Στα τελευταία 8 παιχνίδια μετρά 5 νίκες. μία ισοπαλία καί δύο ήττες, με πολύ καλή συμπεριφορά στον επιθετικό τομέα. Να σημειωθεί πως η φιλοξενούμενοι διαθέτουν την καλύτερη άμυνα καί επίθεση της κατηγορίας, με 31 γκόλ ενεργητικό, καί 13 γκόλ παθητικό.

Σε 8 σερί παιχνίδια ανεξαρτήτως έδρας , τόσο γιά το πρωτάθλημα, όσο καί γιά τον θεσμό τού κυπέλλου,η Saint Patrick δεν έχει γνωρίσει ποτέ την ήττα απο την Dundalk.Το εντυπωσιακό είναι ότι δεν έχει δεχτεί ούτε ένα γκόλ στα παιχνίδια αυτά.

Σε αγωνιστική πτώση καί με κακή ψυχολογία απο την μεσοβδόμαδη 6άρα η Dundalk, πού σύν τοίς άλλοις είχε καί ταξίδι στην Βουλγαρία.

Επιλόγή το διπλό της Saint Patricks σε απόδοση (2.20)


Ανακεφαλαιώνοντας, οι επιλογές μου σε δυάδα με : Inter Turku - Saint Patricks.

Kαλά να είστε, τα σέβη μού...