Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Δοκίμασε "Σαλπι" στην κορυφή

Η ανάγκη να βρεθεί το κατάλληλο σχήμα υποχρεώνει τον Μάριο Μπερέτα να πειραματιστεί με τους παίκτες του. Σε μια ακόμα προπόνηση ο Ιταλός άλλαξε θέσεις σε παίκτες πρώτης γραμμής. Ο Σαλπιγγίδης έπαιξε στην κορυφή και ο Σαβίνι στο κέντρο της άμυνας

Στην απογευματινή προπόνηση (18/7) ο Μάριο Μπερέτα χρησιμοποίησε για πρώτη φορά από την ημέρα που έφτασε στην αποστολή ο Σαλπιγγίδης, τον διεθνή επιθετικό στην κορυφή της επίθεσης. Μέχρι και χθες(17/7) μάλιστα στο φιλικό με τους Κικερς του Όφενμπαχ ο Ιταλός προτιμούσε να τον χρησιμοποιεί στα πλάγια πότε δεξιά και πότε αριστερά.

Σήμερα όμως τοποθετήθηκε στην κορυφή της επίθεσης μαζί με τον Παπάζογλου. Συγκεκριμένα, στο οικογενειακό διπλό που έγινε μεταξύ των κόκκινων και των μαύρων, η πρώτη ομάδα εφάρμοσε το σύστημα 4-4-2. Κόκκινοι: Χαλκιάς, δεξιά στην άμυνα ο Μπουσαΐντι, αριστερά ο Πετρίσεβιτς, στο κέντρο της άμυνας οι Τσιρίλο και Σαβίνι, ως αμυντικοί μέσοι οι Γκαρσία και Βιτόλο, δεξιά στο κέντρο ο Κουτσιανικούλης, αριστερά ο Μίλιεβιτς και στην επίθεση οι Παπάζογλου και Σαλπιγγίδης.

Μαύροι: Κρέσιτς, δεξιά στην άμυνα ο Μπαλάφας, αριστερά ο Σνάουτσνερ, Ζουέλα και Μαλεζάς στο κέντρο της άμυνας, Φωτάκης και Σορλέν ως αμυντικοί μέσοι, δεξιά ο Αθανασιάδης, αριστερά ο Φιλομένο, επιτελικός μέσος ο Ίβιτς και στην κορυφή της επίθεσης ο Μουσλίμοβιτς (σύστημα 4-2-3-1).

Ο Βλάντα Ίβιτς που ήταν εκτός εξαιτίας ενός τραυματισμού επέστρεψε και μάλιστα πήρε μέρος και στο οικογενειακό δίτερμα. Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά στα σχέδια που έχει ο Μπερέτα καθώς είναι ίσως ο μοναδικός παίκτης μέσα στην ομάδα που μπορεί να μεταφέρει το παιχνίδι του ΠΑΟΚ από την άμυνα στην επίθεση με σχετική άνεση.

Το περσινό δυνατό σημείο του ΠΑΟΚ ήταν τα στημένα. Ο Μπερέτα δούλεψε πριν το οικογενειακό διπλό σε ασκήσεις πάνω στα στημένα. Έβαλε τους παίκτες του να συμμετέχουν σε πολλές εκτελέσεις φάουλ, αλλά και κόρνερ, με σκοπό να βελτιωθεί η συνολική αμυντική λειτουργία της ομάδας. Ο Ιταλός κόουτς έδωσε κατεύθυνση για ατομικά μαρκαρίσματα, καθώς κρίνει ότι έτσι η ομάδα του έχει περισσότερες πιθανότητες να αμυνθεί σωστά και να αποφύγει λάθη που μπορεί να τα πληρώσει ακριβά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: