Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

«Να κάνουμε τους Ελληνες περήφανους»

Ραντεβού με την... επιτυχία και την κορυφή του ευρωπαϊκού μπάσκετ έχει απόψε η εθνική ομάδα των Νέων, η οποία θα αντιμετωπίσει την αντίστοιχη της Γαλλίας στο Ζαντάρ της Κροατίας και στόχος της είναι η κατάκτηση του δεύτερου χρυσού μεταλλιού για δεύτερη συνεχόμενη φορά.
Ένας από τους... πρωτομάστορες των επιτυχιών και σγμαντικότερους παίκτες αυτής της εθνικής, ο Λεωνίδας Κασελάκης μιλάει σε γνωστό site, κάνει αναφορά στους... κακόβουλους που αμφισβήτησαν την ομάδα την περσινή σεζόν και τονίζει ότι το ταλέντο στους νεαρούς Έλληνες μπασκετμπολίστες ζει και... βασιλεύει.

- Λεωνίδα, συγχαρητήρια για μία ακόμα εξαιρετική πορεία και καλή επιτυχία στον τελικό με την Γαλλία. Αν μη τι άλλο, η εθνική Νέων είναι παρούσα στα... μεγάλα ραντεβού και χαρίζει συνεχώς επιτυχίες στον ελληνικό αθλητισμό.

- Ευχαριστώ πολύ και εκ μέρους όλων των συμπαικτών μου και εύχομαι να κάνουμε περήφανη την Ελλάδα για ακόμα μία φορά. Κατ' αρχάς να τονίσω ότι είμαστε μία ομάδα που δουλεύουμε σκληρά, είμαστε όλοι φίλοι μεταξύ μας και αυτά που γίνονται στις προπονήσεις τα δείχνουμε και στα επίσημα παιχνίδια. Οι αυτοματισμοί που «βγαίνουν» στο γήπεδο είναι προϊον και αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς. Καταφέραμε να πάρουμε το χρυσό πέρυσι, το ίδιο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και φέτος. Είμαι αισιόδοξος αλλά θέλει προσοχή και συνεχή προσπάθεια.

- Είναι δεδομένο πως υπάρχει ταλέντο στο ελληνικό μπάσκετ. Παρ' όλα αυτά αρκετοί νεαροί συμπαίκτες σου δεν αγωνίζονται στις θεωρητικά «μεγάλες» ομάδες. Σε πικραίνει αυτό; Νιώθετε ότι οι κόποι σας δεν αναγνωρίζονται;

- Είναι λυπηρό γιατί όλοι προσπαθούμε πάρα πολύ, γιατί είμαστε το «μέλλον» του ελληνικού μπάσκετ. Οφείλω να παραδεχτώ πάντως πως αρκετοί συμπαίκτες μου φέτος έχουν κάνει την αρχή και αγωνίζονται αρκετά με τις ομάδες τους. Για παράδειγμα ο Μάντζαρης στον Ηλυσιακό, ο Παππάς στον Κολοσσό Ρόδου είχαν αρκετά λεπτά συμμετοχής και έδειξαν εξέλιξη. Είναι καλό να έχουμε παιχνίδια στα πόδια μας. Πρέπει να εξελιχτούμε και αυτό θα γίνει μόνο μέσα από την ατομική σκληρή δουλειά αλλά και από την συμμετοχή μας στα παιχνίδια με τους συλλόγους μας. Ταλέντο πάντως υπάρχει αστείρευτο. Πρέπει να το εκμεταλλευτούν σωστά και οι ομάδες.

- Η εθνική Νέων έδωσε τις απαντήσεις της φέτος; Πολλοί υποστήριξαν ότι πέρυσι το χρυσό κατακτήθηκε λόγω της... έδρας, αφού το Ευρωπαϊκό διεξήχθη στην Ρόδο.

- Πιστεύω ότι ναι, δείξαμε πόσο καλή ομάδα είμαστε και αφήνω τους κακόβουλους να λένε ότι θέλουν. Αυτή η εθνική δουλεύει πολύ σκληρά και δίκαια βρίσκεται εκεί που βρίσκεται. Και μακάρι να διατηρηθεί σε τόσο ψηλό επίπεδο γιατί όλα τα παιδιά το δικαιούνται.

- Οι στόχοι του Λεωνίδα Κασελάκη; Είναι στα άμεσα πλάνα μια μεταγραφή;

- Ο άμεσως στόχος είναι η... κατάκτηση του χρυσού κόντρα στην Γαλλία και μετά χρειάζομαι ξεκούραση, ώστε να είμαι δυνατός για τη νέα σεζόν. Προς το παρών δεν υπάρχουν συζητήσεις για μεταγραφή, είμαι παίκτης του Ηλυσιακού και ότι προκύψει στο μέλλον είναι καλοδεχούμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: