Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Είπε «όχι» στον Ολυμπιακό ο Τζιλαρντίνο!


Αρνητικά απάντησε σε πρόταση του Ολυμπιακού ο Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο όπως υποστηρίζει ιταλική ιστοσελίδα.

Είπε «όχι» στον Ολυμπιακό ο Τζιλαρντίνο
Ο Ολυμπιακός έχει διαψεύσει τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Τζιλαρντίνο. Ωστόσο στην Ιταλία σήμερα υπάρχει δημοσίευμα το οποίο εμπλέκει και πάλι τον ιταλό επιθετικό με τους ερυθρόλευκους.

Συγκεκριμένα το Tuttomercatoweb υποστηρίζει ότι ο πρώην επιθετικός της Φιορεντίνα απάντησε αρνητικά σε πρόταση του Ολυμπιακού αλλά και σε άλλη μια που είχε από ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ.

Στο δημοσίευμα αυτό δεν υπάρχουν λεπτομέρειες όπως για το πότε δέχθηκε ή αρνήθηκε την πρόταση της ελληνικής ομάδας ο Τζιλαρντίνο. Ωστόσο αφήνει να εννοηθεί ότι το «όχι» του έχει να κάνει με την επιθυμία του να υπογράψει νέο συμβόλαιο με την Φιορεντίνα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ενδιαφέρεται για Μπαλοτέλι η Μπολόνια!!

Βρέθηκε και δεύτερη ομάδα που ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Μάριο Μπαλοτέλι! Όπως αναφέρει η «Daily Mail», η Μπολόνια είναι αυτή που μετά την Σαμπντόρια θέλει να εντάξει στο δυναμικό της τον στράικερ της Λίβερπουλ. Το ενδιαφέρον της για τον Μάριο Μπαλοτέλι εξέφρασε στη Λίβερπουλ η Μπολόνια.
Μετά την Σαμπντόρια λοιπόν, ακόμα μία ιταλική ομάδα ενδιαφέρεται για τον 24χρονο επιθετικό, ο οποίος δεν βρίσκεται στα άμεσα πλάνα του Μπρένταν Ρότζερς ενόψει της νέας σεζόν.
Ο Ιταλός άσος πιθανότατα θα αποτελέσει παρελθόν από τους «κόκκινους», έχοντας πετύχει μόλις ένα γκολ σε 16 εμφανίσεις του στην Πρέμιερ Λιγκ. Το ποσό που ζητάει η ομάδα του Μερσεϊσάιντ φτάνει τα 7 εκ. λίρες.
*Πηγή: England365.gr*

«Η ρήτρα κρατά μακριά τον Ερνάνι από τον Ολυμπιακό»

Το μέγεθος της ρήτρας για την αγορά του το επόμενο καλοκαίρι είναι ο λόγος που δεν κλείνει ο δανεισμός του Ερνάνι στον Ολυμπιακό.

«Η ρήτρα κρατά μακριά τον Ερνάνι από τον Ολυμπιακό»
«Η ρήτρα για την αγορά του κρατά τον Ερνάνι μακριά από τον Ολυμπιακό», αναφέρει στο τίτλο του δημοσίευμα της πορτογαλικής ιστοσελίδας.

Όπως επισημαίνει το σχετικό άρθρο η Πόρτο δεν έχει πρόβλημα να τον δώσει δανεικό στους ερυθρόλευκους αλλά εκεί που επικεντρώνονται πλέον οι διαπραγματεύσεις είναι στο ποσό που θα πρέπει να δώσει ο Ολυμπιακός μέχρι το επόμενο καλοκαίρι για να τον αποκτήσει.

Η ελληνική ομάδα στην πρότασή της έχει ορίσει την ρήτρα αγοράς του Ερνάνι στα πέντε εκατομμύρια. Το ποσό αυτό όμως θεωρείται μικρό από τους διοικούντες την Πόρτο, δεν το κάνουν αποδεκτό με αποτέλεσμα να μην κλείνει ο δανεισμός του για τον λόγο αυτό.

Ουσιαστικά επιβεβαιώνοντας τα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για την διαπραγμάτευση που γίνεται.

Στο τέλος του το δημοσίευμα αυτό προσθέτει ότι εάν τελικά επέλθει συμφωνία τότε ο Μάρκο Σίλβα θα καταφέρει να έχει υπό των εντολών του έναν ποδοσφαιριστή που τον ήθελε από πέρσι. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ιμπραϊμοβιτς: «Έκπληξη η επόμενη ομάδα μου»

Σε ομάδα – έκπληξη θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς μετά το τέλος του συμβολαίου του με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Ιμπραϊμοβιτς: «Έκπληξη η επόμενη ομάδα μου»
«Έχω έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο με την Παρί Σεν Ζερμέν και είμαι πολύ χαρούμενος. Τα πράγματα πάνε καλύτερα. Είμαστε μια δυνατή ομάδα, μπορούμε να τα πάμε ακόμη καλύτερα από τώρα αλλά είμαι πολύ χαρούμενος», τόνισε ο Σουηδός επιθετικός ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στο μέλλον του.

«Εκεί που θα πάω μετά θα είναι έκπληξη, μεγάλη έκπληξη», τόνισε ο σουηδός επιθετικός. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αποκλεισμός για Παπαρούνα!!


Δεν κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά των 3 μέτρων τραμπολίνο στις καταδύσεις ο Στέφανος Παπαρούνας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου του Καζάν.

Αποκλεισμός για Παπαρούνα
Ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε τη 42η θέση στα προκριματικά του αγωνίσματος και μοιραία έμεινε εκτός συνέχειας. Ο Παπαρούνας συγκέντρωσε συνολικά 340.90 από τους κριτές, χάνοντας παράλληλα και την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το επόμενο καλοκαίρι.

Την Παρασκευή, η ελληνική παρουσία στη ρωσική πόλη στο άθλημα ολοκληρώνεται με τη συμμετοχή της Ελένης Κατσούλη στα 3 μέτρα τραμπολίνο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Eλεύθερος για… Βέροια ο Αμπντούν!!

Την λύση της συνεργασίας της με τον Τζαμέλ Αμπντούν ανακοίνωσε την Πέμπτη η Νότιγχαμ Φόρεστ, με τον Αλγερινό να βρίσκεται πλέον μια… ανάσα απ’ την μεταγραφή του στην Βέροια.

Eλεύθερος για… Βέροια ο Αμπντούν

Οι Άγγλοι επισημοποίησαν την αποχώρηση του Αλγερινού μεσοεπιθετικού, που πλέον είναι ελεύθερος να συνεχίσει σε ομάδα της επιλογής του.

Αυτή, εκτός απροόπτου, θα είναι η Βέροια. Ο 29χρονος έχει συμφωνήσει προφορικά με την «βασίλισσα του Βορρά», που περίμενε την ανακοίνωση του «διαζυγίου» του με τη Νότιγχαμ, για να επισημοποιήσει το deal. *Πηγή: sport-fm.gr*

Χωρίς Κοζέρ στο Ευρωμπάσκετ η Γαλλία!

Μια μόλυνση στο μάτι έθεσε νοκ άουτ από το Ευρωμπάσκετ για τη Γαλλία τον Φαμπιάν Κοζέρ.

Χωρίς Κοζέρ στο Ευρωμπάσκετ η Γαλλία
Εκτός Ευρωμπάσκετ τέθηκε ο Φαμπιάν Κοζέρ. Ο 28χρονος γκαρντ της Λαμποράλ Κούτσα αποχώρησε από την προετοιμασία των «τρικολόρ» λόγω μιας μόλυνσης στο μάτι.

Φέτος έκανε μια πολύ καλή σεζόν στη Λαμποράλ Κούτσα με 9,5 πόντους, 2,8 ριμπάουντ, 2,3 ασίστ και 1,3 κλεψίματα κατά μέσο όρο με τους Βάσκους. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πρόκριση για Τσιαρτσιάνη, Αρβανίτη!!

Έστω και στην τριπλή ισοβαθμία, Μαρία Τσιαρτσιάνη και Βίκυ Αρβανίτη κατάφεραν με τη νίκη τους 2-0 επί των κοριτσιών από την Αυστρία να πανηγυρίσουν μια σπουδαία πρόκριση.

Πρόκριση για Τσιαρτσιάνη, Αρβανίτη
Όλα δεξιά πήγαν στην ομάδα μπιτς βόλεϊ στην τελευταία αγωνιστική του 1ου ομίλου που κατάφερε να προκριθεί στο κυρίως ταμπλό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Το ελληνικό δίδυμο, Μαρία Τσιαρτσιάνη και Βίκυ Αρβανίτη, νίκησαν 2-0 σετ (21-19, 21-15) το αντίστοιχο από την Αυστρία ( Σουτσενχόφερ / Πλεσιουτσνιγκ) και αυτό το αποτέλεσμα σε συνδυασμό με τη νίκη 2-0 της Ολλανδίας επί της Αυστρίας οδήγησαν τον όμιλο σε «βολική» τριπλή ισοβαθμία.

Έτσι, πήραν τη δεύτερη θέση και το δικαίωμα στη… συνέχεια του Ευρωπαϊκού.

Η τελική βαθμολογία του ομίλου:

1.Μέπελινκ / Βάν Ίερσελ (6-1) 6
2.Αρβανίτη / Τσιαρτσιάνη (3-4) 4
3.Σουτσενχόφερ / Πλεσιουτσνιγκ (2-4) 4
4.Λεχτόνεν / Λάχτι (2-4) 4 *Πηγή: sport-fm.gr*

Επίσημα η αλλαγή σελίδας της Παναχαϊκής!

Την πώληση της Παναχαϊκής στον Νίκο Παπαδάκη ανακοίνωσε ο Αλέξης Κούγιας, τονίζοντας πως η επιλογή έγινε μετά από έρευνα για την προσωπικότητά του σε όλα τα επίπεδα.

Επίσημα η αλλαγή σελίδας της Παναχαϊκής
Τέλος έλαβε το σήριαλ της πώλησης της Παναχαϊκής στον Νίκο Παπαδάκη, όπως ανακοίνωσε ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος αποτελεί και τυπικά παρελθόν απ’ τους Πατρινούς μετά από επτά χρόνια.

Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ τόνισε πως η επιλογή του νέου ηγέτη της ομάδας έγινε μετά από ενδελεχή έρευνα για τις δραστηριότητές του, αλλά και την ελπίδα να συνεχίσει να δουλεύει για το καλό της ομάδας και γενικά του ποδοσφαίρου.

Η ανακοίνωση:

«Σήμερα ολοκληρώθηκε και τυπικά η μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ από εμένα προς τον επιχειρηματία κ. Νίκο Παπαδάκη.

Η επιλογή του κ. Παπαδάκη από τους υπόλοιπους οι οποίοι προσφέρθηκαν να αγοράσουν το πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ είναι αποτέλεσμα έρευνας, η οποία αφορούσε την προσωπικότητά του τόσο την επιχειρηματική όσο και την κοινωνική και την οικογενειακή.

Παραδίδω την ιστορική ΠΑΕ Παναχαϊκή σε έναν άνθρωπο ο οποίος είμαι βέβαιος ότι θα εξασφαλίσει με τον καλύτερο τρόπο τόσο την αγωνιστική της καταξίωση, αλλά και θα συνεχίσει την προσπάθειά μου για την καθαρότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Θέλω να ευχαριστήσω τους χιλιάδες οπαδούς της Παναχαϊκής για τις χαρές που ζήσαμε μαζί και θέλω να διατυμπανίσω με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο ότι δεν κρατάω τίποτα κακό από αυτά τα 7 χρόνια της παρουσίας μου εκεί και θέλω να θυμάμαι μόνο τις ευτυχισμένες στιγμές.

Αθήνα, 30/7/2015
Με εκτίμηση,
Αλέξιος Κούγιας
».

Τι συμβαίνει με τη συμμετοχή του Αστέρα στο Europa League!!


Σε κίνδυνο η συμμετοχή του Αστέρα Τρίπολης στο Europa League μετά την παραπομπή σε δίκη των Μπάκου και Μποροβήλου για το Koriopolis.

Τι συμβαίνει με τη συμμετοχή του Αστέρα στο Europa League

Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται αυτά του ιδιοκτήτη, Δημήτρη Μπάκου αλλά και προέδρου της ομάδας, Γιώργου Μποροβήλου με αποτέλεσμα πλέον η συμμετοχή της ομάδας στους ομίλους του Europa League να τίθεται σε κίνδυνο.

Στο παρελθόν η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου έχει τιμωρήσει ομάδες με αποκλεισμό από μια διοργάνωση της γιατί εναντίον ατόμων της διοίκησης τους εκκρεμούσαν κατηγορίες για συμμετοχή σε υπόθεση με στημένους αγώνες.

Αυτή την στιγμή πάντως είναι αρκετά νωρίς για να υπάρξουν ασφαλείς πληροφορίες για το τι πρόκειται να συμβεί. Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση της UEFA τις επόμενες ημέρες.

Εδώ πρέπει να προσθέσουμε ότι ο ΠΑΟΚ έχει ήδη απευθυνθεί προς την UEFA καταγγέλλοντας τη συμμετοχή του Αστέρα Τρίπολης για το θέμα αυτό. *Πηγή: sport-fm.gr*

Προτιμάμε παραμύθι ή το αυτονόητο;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr τη συνέντευξη του Μαζουάκου για τη μεταγραφή του στην Ιταλία.

Προτιμάμε παραμύθι ή το αυτονόητο;

· Το παιδί έδωσε μία συνέντευξη στη μεγαλύτερη ιταλική αθλητική εφημερίδα, την Γκατζέτα, και τι είπε; Δύο τρία πολύ λογικά πράγματα.

· Ένα. Ότι προέρχεται από μία σημαντική σεζόν, μόλις τη δεύτερη επαγγελματική της καριέρας του και χαίρεται γιατί βλέπει ενδιαφέρον από μεγάλες ομάδες, όπερ σημαίνει ότι κάτι έκανε καλά. Παραδέχεται ότι χρειάζεται να βελτιωθεί, αλλά υπενθυμίζει ότι είναι νέος κι ο χρόνος τον βοηθάει.

· Δύο. Ότι αν τον ζητούσε η Ρόμα, δεν θα μπορούσε να πει όχι κι ότι θα ήταν ένα όνειρο γι΄αυτόν να παίξει εκεί, αφού είναι ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό σε ένα από τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου. Αλλά «θα δούμε τι θα γίνει, ξέρω ότι υπάρχει κι ενδιαφέρον από την Ίντερ».

· Τρία. Ότι τώρα το μόνο που σκέφτεται είναι ο Ολυμπιακός, για τον οποίο υπενθυμίζει ότι είναι ένας σύλλογος, που εξακολουθεί να παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Καταλήγοντας ότι, «στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει».

· Συγνώμη, ποιο είναι το κακό; Που είπε ψέματα; Δεν τον θέλουν Ρόμα κι Ίντερ; Και τις κρούσεις προς τον Ολυμπιακό ποιος τις έχει κάνει; Εγώ;…

· Δηλαδή, να έλεγε τι; Ότι δεν θέλει να παίξει π.χ. στη Ρόμα; Εκεί δηλαδή όπου μόλις πριν ένα χρόνο πήγε ο Μανωλάς, με μεταγραφή 15 εκ. Ευρώ; Τι πιστεύουμε ρε παιδιά; Ότι έρχονται νεαροί, ταλαντούχοι παίκτες στον Ολυμπιακό για να κλείσουν εδώ στην Ελλάδα την καριέρα τους;

· Κι ο Ομάρ τα ίδια δεν λέει; Ότι θέλει να παίξει στην Αγγλία κλπ, κλπ. Λογικό είναι. Πώς να το κάνουμε; Σάμπως ο Μιλιβόγεβιτς νομίζετε πως δεν ήθελε να πάει στην Φενέρμπαχτσε; Προσέξτε στην Τουρκία! Όχι στην Ιταλία η, την Αγγλία. Αφού θα έπαιρνε από 50% έως 100% πάνω απ΄όσα παίρνει από τον Ολυμπιακό!

· Αν τώρα πιστεύουμε ότι η Ελλάδα, ειδικά αυτά τα χρόνια, κι ακόμη πιο ειδικά φέτος, είναι ελκυστικός προορισμός για καλούς ξένους παίκτες, πολύ απλά κάνουμε λάθος. Όχι μόνο στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα (Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία), όχι μόνο σε Ρωσία και Τουρκία που πληρώνουν πολύ καλά, αλλά ακόμη και στην Πορτογαλία πηγαίνουν πιο εύκολα, αν έχουν προσφορά από Μπενφίκα, Πόρτο η, και Σπόρτινγκ.

· Χρειάζεται να κάνει μεγάλο αγώνα ο Ολυμπιακός και να τα σκάει χοντρά, ακόμη και παραπάνω από την πραγματική αξία τους (!), για να κλείσει καλούς παίκτες. Και συνήθως τα καταφέρνει να φέρνει μόνο όσους δεν έχουν προσφορές από κάπου καλύτερα. Ευκαιρίες ουσιαστικά ψάχνει να βρει αλλά από τα πιο πάνω ράφια ο Ολυμπιακός, ειδάλλως θα πρέπει να βολευτεί κι αυτός με μεταγραφές επιπέδου των άλλων μεγάλων ελληνικών συλλόγων…

· Τέλος πάντων, για τον Μαζουάκου αφού δεν είχαμε σήμερα εξέλιξη από Ιταλία, πάμε μάλλον για «από βδομάδα», με προοπτική όντως μεταγραφής. Εξ ου κι ο Ολυμπιακός είναι σε επιφυλακή στην αγορά και για αριστερό μπακ. Τώρα, γιατί δεν έπαιξε στο φιλικό με την Τβέντε ο Γάλλος να σας θυμίσω ότι με το που επέστρεψε η ομάδα από την Τουρκία είχα γράψει στην στήλη ότι γύρισε τραυματίας κι ότι μπορεί και να μην ακολουθούσε την αποστολή στην Ολλανδία.

· Δεν έχει κάτι σοβαρό, αλλά λογικό είναι να μην παίρνει ρίσκα. Μιλάμε για μεταγραφή 10 εκ. Ευρώ. Άλλωστε, κι ο Σιόβας δεν παίζει, επειδή έχει τραυματισμό. Κι ο Μιλιβόγεβιτς με τον Πουλίδο μόλις χθες έπαιξαν από τραυματισμό…
*Πηγή: sport-fm.gr*

Επιθεώρησε Λεωφόρο η UEFA!

Κλιμάκιο της UEFA βρέθηκε στο «Απόστολος Νικολαΐδης» τις εγκαταστάσεις του οποίου επιθεώρησε, όχι σχετικά με τα play-off του Champions League, αλλά τη φάση των ομίλων της διοργάνωσης.

Επιθεώρησε Λεωφόρο η UEFA

Το ερώτημα είναι τι θα συμβεί στην περίπτωση που το «τριφύλλι» κατορθώσει και ξεπεράσει και το επόμενο υψηλό εμπόδιο και εξασφαλίσει μια θέση στους ομίλους του Champions League. Το κατά πόσο δηλαδή θα είναι σε θέση να δηλώσει ως έδρα τη Λεωφόρο.

Γι’ αυτό το λόγο κλιμάκιο της UEFA βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Αθήνα και αφού την Τετάρτη επιθεώρησε το Ολυμπιακό Στάδιο, έκανε το ίδιο και στο «Απόστολος Νικολαΐδης» ελέγχοντας τις εγκαταστάσεις.

Φυσικά, πρόθεση των ανθρώπων της ομάδας είναι να συνεχίσει να αγωνίζεται στη φυσική της έδρα κάτι το οποίο θα κριθεί από την απόφαση του κλιμακίου της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας η οποία και θα γνωστοποιηθεί εν καιρώ.

Από την πλευρά των «πρασίνων» πάντως, γίνεται λόγος για πολύ καλή συνεργασία και σε αυτό το θέμα με την UEFA. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μία αγωνιστική στον Σάντσεθ!!

Μια αγωνιστική αποκλεισμού για τον Σάντσεθ για την κόκκινη κάρτα που δέχθηκε στο πρώτο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Μπριζ.

Μία αγωνιστική στον Σάντσεθ
Με μια αγωνιστική τιμωρήθηκε ο Σάντσεθ για την κόκκινη κάρτα που δέχθηκε στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Μπριζ στη Λεωφόρο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η UEFA ενημέρωσε τους πράσινους για τη σχετική απόφαση, κάτι που σημαίνει ότι θα απουσιάζει από το δεύτερο παιχνίδι του τριφυλλιού με την Μπριζ.

Ωστόσο, στην ίδια ενημέρωση των ανθρώπων της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας επισημαίνεται ότι στις 6 Αυγούστου θα συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή της για να εξετάσει το θέμα –μεταξύ και άλλων αντίστοιχων- για να αποφανθεί εάν υπάρχει λόγος για να επιβληθεί μεγαλύτερη ποινή. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ίγκορ: «Παίζω για άλλα 10χρόνια»

Αν και 35χρονών στα πόδια νιώθει… 25 ο Ίγκορ, που δεν κρύβει το πόσο χαρούμενος νιώθει που παίζει στον Πανθρακικό.

Ίγκορ: «Παίζω για άλλα 10χρόνια»
Απόλυτα ικανοποιημένος από την μέχρι τα πορεία του στον Πανθρακικό δηλώνει ο Ίγκορ. Ο Βραζιλιάνος φορ, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, αναφέρθηκε στο οικογενειακό κλίμα, το οποίο διατηρείται και τη νέα σεζόν. Όσον αφορά την προχωρημένη του ηλικία (35), τόνισε πως νιώθει ότι θα μπορεί να ανταποκριθεί για ακόμη μια δεκαετία.

Αναλυτικά:

Μετά από δύο χρόνια στην Κομοτηνή και τον Πανθρακικό πώς αισθάνεσαι;


«Είμαι πολύ χαρούμενος εδώ και εγώ και η οικογένειά μου. Από την πρώτη ημέρα που ήρθα στην Κομοτηνή για να παίξω στον Πανθρακικό όλοι με υποδέχθηκαν πολύ όμορφα και με έκαναν να αισθάνομαι πολύ άνετα. Πλέον το περιβάλλον για εμένα είναι πολύ γνώριμο, μου αρέσει η Κομοτηνή και η ομάδα και για αυτό πέρυσι αποφάσισα να ανανεώσω το συμβόλαιό μου για δύο ακόμη χρόνια.
Εξάλλου, το 90% κάθε απόφασης που παίρνω εξαρτάται από το κατά πόσο αισθάνεσαι ευτυχισμένη η οικογένειά μου εκεί που βρίσκομαι. Εύχομαι όλα αυτά να μην αλλάξουν και να μείνω για καιρό ακόμη στον Πανθρακικό».

Συμφωνείς με όσους λένε ότι το κλίμα στην ομάδα είναι οικογενειακό;

«Απόλυτα! Δε βρίσκεις εύκολα τόσο καλό κλίμα σε μία ομάδα. Αυτό οφείλεται στο ότι έχουμε παιδιά που όλοι είναι πολύ καλοί χαρακτήρες κι έτσι δημιουργείται αυτό το οικογενειακό κλίμα που βοηθάει την ομάδα να πετυχαίνει τους στόχους της. Και εμείς οι ξένοι και οι Έλληνες παίκτες λειτουργούμε σαν ένα, όλοι μας βάζουμε πάνω από τους εαυτούς μας την ομάδα μας. Οι σχέσεις μεταξύ μας είναι εξαιρετικές και αυτό βγαίνει και στο γήπεδο».

Πώς κύλησε η προετοιμασία της ομάδας στο Βώλακα;

«Εδώ βρήκαμε ένα πολύ ωραίο περιβάλλον, προκειμένου να συγκεντρωθούμε, να έρθουμε πιο κοντά οι παίκτες μεταξύ μας και ειδικά τα νέα παιδιά που έχουν έρθει στην ομάδα και να δουλέψουμε με ευχαρίστηση. Πάντα η περίοδος της καλοκαιρινής προετοιμασίας είναι αρκετά κουραστική, όμως σε αυτή τη φάση μπαίνουν οι βάσεις για τη νέα σεζόν».

Πώς βλέπεις την ομάδα που χτίζεται φέτος;

«Είναι νωρίς ακόμη για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα, όμως μου αρέσει πολύ αυτό που βλέπω στις προπονήσεις. Λόγω των αντικειμενικών συνθηκών στην ομάδα ήρθαν και αρκετοί νεαροί ποδοσφαιριστές αλλά και παίκτες με εμπειρία, όπως ο Βάλτερ και ο Χαβίτο.

Οι πιο παλιοί θα βοηθήσουμε τα νέα παιδιά να προσαρμοστούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και είμαι αισιόδοξος πως θα παρουσιάσουμε κάτι πολύ καλό. Η ευχή μας βέβαια είναι να έχουμε μια καλύτερη σεζόν, με λιγότερο άγχος σε σχέση με πέρυσι και να πετύχουμε το στόχο μας. Για αυτό θα δώσουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό και θα δουλέψουμε σκληρά».


Ο Μελίσσης τις προάλλες δήλωσε τυχερός που σε αντιμετωπίζει μόνο στις προπονήσεις. Εσύ τι θα έλεγες για τους αμυντικούς συμπαίκτες σου;

«Και εγώ είμαι χαρούμενος που αντιμετωπίζω μόνο στις προπονήσεις τους αμυντικούς που έχουμε στην ομάδα. Όλοι τους είναι πολύ καλοί και έμπειροι παίκτες, με ποιότητα. Μάλιστα, σε τέτοιο σημείο που νομίζω ότι στις προπονήσεις και στα εσωτερικά διπλά πολλές φορές δυσκολεύομαι περισσότερα να σκοράρω από ότι στα κανονικά παιχνίδια»


Πιο σημαντικό για έναν στράικερ, όπως εσύ, το γκολ ή η νίκη της ομάδας;

«Με βάση τη δική μου φιλοσοφία δεν υπάρχει τίποτε πιο σημαντικό από το να κερδίσει η ομάδα. Τι να το κάνεις το γκολ που πέτυχες αν δεν έχει πάρει το αποτέλεσμα που θέλει η ομάδα σου; Όμως, θα είμαι ψεύτης αν πω ότι δε με ενδιαφέρει να σκοράρω. Οι επιθετικοί, όπως εγώ, τρεφόμαστε ουσιαστικά με τα γκολ που σκοράρουμε.. Πάντως, το ιδανικό για εμένα είναι να σκοράρω και ταυτόχρονα να κερδίζει και η ομάδα μου».

Είσαι 35 ετών, αλλά αυτό δε μοιάζει να επηρεάζει την απόδοσή σου. Εσύ για πόσο καιρό πιστεύεις ότι μπορείς να συνεχίσεις να παίζεις ποδόσφαιρο;
«Έτσι όπως αισθάνομαι αυτή τη στιγμή θα έλεγα πως και για 10 χρόνια ακόμη θα ήθελα και θα μπορούσα να παίζω ποδόσφαιρο! Το βασικό, φυσικά, είναι να είμαι υγιής και παράλληλα σημαντικό είναι ότι κάθε μέρα που πάω να κάνω προπόνηση έχω την ίδια όρεξη να παίξω ποδόσφαιρο και να βάζω γκολ. Νιώθω έτσι θα συνεχίσω να αγωνίζομαι».

Μπορείς να υποσχεθείς ότι στο τέλος της σεζόν θα μιλάς τόσο καλά ελληνικά όσο γιος σου, ο Λούα;

«(γελάει) Αυτό δεν μπορώ να το υποσχεθώ. Ο Λούα ξεκίνησε όταν ήρθαμε εδώ να πηγαίνει σε σχολείο εδώ, παίζει ποδόσφαιρο στις ακαδημίες του Πανθρακικού και μιλάει σαν Έλληνας. Για εμένα είναι πιο δύσκολο να μιλήσω τόσο καλά, αλλά θα προσπαθήσω».

Πήρε Τσουπκοβιτς ο Άρης!

Την απόκτηση του Σέρβου πάουερ φόργουορντ Σλάβεν Τσούπκοβιτς για την επόμενη σεζόν ανακοίνωσε ο Άρης, μετά την θετική του πορεία την περσινή χρονιά με τη φανέλα των Τρικάλων.

Πήρε Τσουπκοβιτς ο Άρης
Απ’ τα Τρίκαλα στη Θεσσαλονίκη θα μετακομίσει ο Σλάβεν Τσούπκοβιτς για χάρη του Άρη.
Ο Σέρβος πάουερ φόργουορντ τα βρήκε σε όλα με τους «κιτρινόμαυρους» και θα ενισχύσει το ρόστερ τους για την επόμενη σεζόν.

Η ανακοίνωση:

«Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. ανακοινώνει την απόκτηση του Slaven Cupkovic. Ο 27χρονος (γεννημένος στις 27/06/1988) Σέρβος πάουερ φόργουορντ συμφώνησε με τον ΑΡΗ για τη σεζόν 2015-16.

Ο Cupkovic ξεκίνησε την καριέρα του το 2005 στην Μάσινατς Κράλιεβο, στην οποία παρέμεινε για πέντε χρόνια. Το 2010 μεταπήδησε στη Νάπρεντακ Κρούσεβατς όπου παρέμεινε ως το 2012. Τη δεύτερη χρονιά ήταν εντυπωσιακός, μετρώντας 16.5 πόντους, 7.6 ριμπάουντ, 1.5 ασίστ και 1.3 κλεψίματα ανά αγώνα.

Αυτές οι εμφανίσεις του χάρισαν και το πρώτο του συμβόλαιο εκτός Σερβίας, Το 2012-13 έπαιξε στην πολωνική Ρόζα Ράντομ, με την οποία είχε 6.9 πόντους και 2.5 ριμπάουντ. Τη σεζόν 2013-14 επέστρεψε στη Σερβία και την Σλόγκα Κράλιεβο, πριν μεταπηδήσει στη σκοπιανή Κοζούβ, με μέσους όρους 14.7 πόντων, 6 ριμπάουντ και 1.6 ασίστ..

Πέρυσι ο Cupkovic ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, φορώντας τη φανέλα των Τρικάλων, όπου μέτρησε 12.4 πόντους, 5.4 ριμπάουντ και 1.1 ασίστ ανά αγώνα.

Όσον αφορά τις διακρίσεις του, το 2007 ο Σέρβος άσος ήταν μέλος της Εθνικής Σερβίας U19 η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Νόβισαντ
».

inner*Πηγή: sport-fm.gr*

Διπλή έφεση για την αθώωση της Κέρκυρας!!

Έφεση για την αθώωση της Κέρκυρας από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Σ.Λίγκας κατέθεσε ο Λεβαδειακός και ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ. Εκδίκαση απ'την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ στις 5/8

Διπλή έφεση για την αθώωση της Κέρκυρας
Παρά την αθώωση της Κέρκυρας από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας στον Λεβαδειακό δεν παρατούν την υπόθεση και συνεχίζουν να ελπίζουν στην παραμονή τους στην πρώτη κατηγορία αντί των «Φαιάκων».

Οι Βοιωτοί κατέθεσαν έφεση κατά της απόφασης, η οποία θα εκδικαστεί την ερχόμενη Τετάρτη 5 Αυγούστου από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Παράλληλα, έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης κατέθεσε και ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της Ομοσπονδίας, Παναγιώτης Καρράς, θεωρώντας λανθασμένη την απαλλαγή της Κέρκυρας. Και οι δύο εφέσεις θα συνεκδικαστούν την ίδια ημέρα.

Υπενθυμίζεται, ότι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είχε κρίνει ομόφωνα πως η μεταβίβαση των μετοχών στην ΠΑΕ Κέρκυρα ήταν εικονική και είχε εισηγηθεί τον υποβιβασμό ή την αποβολή της από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, κάτι που δεν έγινε από την την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τον θέλει και επιμένει ο Μουρίνιο!

Παρά την αρνητική απάντηση της Έβερτον στην πρόταση ύψους 35εκατ. ευρώ στην Τσέλσι δεν εγκαταλείπουν τις προσπάθειες για τον Τζον Στόουνς. Νέα προσφορά αυξημένη κατά 5εκατ. συν μπόνους από τους «μπλε»

Τον θέλει και επιμένει ο Μουρίνιο
Δεν εγκαταλείπουν στην Τσέλσι τις προσπάθειες για την απόκτηση του Τζον Στόουνς. Παρά το «όχι» της Έβερτον στην πρόταση ύψους 35εκατ. ευρώ, οι «μπλε» δεν το έβαλαν κάτω και κατέθεσαν νέα προσφορά.

Αυτή είναι βελτιωμένη κατά 5εκατ ευρώ (40), ενώ συμπεριλαμβάνει και αρκετά μπόνους με τα οποία τα «ζαχαρωτά» θα έχουν την δυνατότητα να αυξήσουν τα κέρδη τους για τον 21χρονο αμυντικό.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει γνωστές οι προθέσεις της Έβερτον για τη νέα πρόταση της Τσέλσι. *Πηγή: sport-fm.gr*

Κι άλλα φιλικά για τον Πανθρακικό!!

Τέσσερα ακόμα φιλικά προγραμμάτισε ο Πανθρακικός για τον Αύγουστο, για το τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας του. Αρχή με Ηρακλή, τελευταίο φιλικό πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, με Ξάνθη.

Κι άλλα φιλικά για τον Πανθρακικό
Ολοκληρώνει το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας του ο Πανθρακικός και ανακοίνωσε τέσσερα ακόμα φιλικά ματς για τον Αύγουστο.

Μετά το ματς με την Δόξα Δράμας (31/7) η ομάδα της Θράκης θα μπει στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας, κατά το οποίο θα δώσει τέσσερα φιλικά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Ηρακλής - Πανθρακικός (05.08.2015 - 20:00 - Καυτατζόγλειο Στάδιο)
Καβάλα-Πανθρακικός (08.08.2015 - 19:00 - Δημοτικό Στάδιο Καβάλας)
Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Πανθρακικός (11.08.2015 - 19:00 - ΔΑΚ Κομοτηνής)
Skoda Ξάνθη - Πανθρακικός (14.08.2015 - 18:45 - Skoda Ξάνθη Arena)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ!!

Χωρίς εκπλήξεις η ενδεκάδα που διάλεξε ο Ιγκόρ Τούντορ, για να ξεκινήσει απέναντι στην Σπαρτάκ Τρνάβα, για τον 3ο γύρο του Europa League.

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ
H ενδεκάδα που επέλεξε ο Τούντορ για το ματς με την Σπαρτάκ Τρνάβα αποτελείται από τους Όλσεν, Κίτσιου Βίτορ, Ρικάρντο Κόστα, Τζαβέλλα, Μακ, Τζιόλη, Κάτσε, Πέλκα, Λούκας, Κουλούρη

Η ενδεκάδα της Σπάρτακ: Κάμεναρ, Γιάνετσκα, Τοθ, Γκρέσακ, Μίλκοβιτς, Κασάδο, Νίκολιτς, Σάμπο, Χαλίλοβιτς, Βόιτους, Μίκινιτς
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σκόρπια μεταγραφικά και όχι μόνο…!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου αφουγκράζεται τον κόσμο του ΠΑΟΚ για τα όσα συμβαίνουν καθημερινά, τις μεταγραφές, την αγωνιστική κατάσταση και την προετοιμασίας της νέας σεζόν, αλλά τονίζει ότι απόψε υπάρχει σημαντικός αγώνας...
Πας να βάλεις σε μία σειρά όλα όσα γίνονται στον ΠΑΟΚ αυτό το καλοκαίρι και τελικά… χάνεις την μπάλα. Όλα μαζί, μέσα σε λίγες μέρες. Προετοιμασία, μεταγραφές, αποδεσμεύσεις, αγώνες…
 
Γι’ αυτό και για πρώτη φορά, θα τα παραθέσουμε όλα, χωρίς ιδιαίτερη σειρά…
 
* Ρωτάνε: «Γιατί απέτυχε η μεταγραφή Νομπόα στον ΠΑΟΚ;» Να ρωτήσουμε εμείς: «Ποια μεταγραφή πέτυχε στον ΠΑΟΚ τα τελευταία τρία χρόνια;»
 
Και στις δύο ερωτήσεις, η απάντηση είναι κοινή: «Ο ΠΑΟΚ φταίει, που δεν έκανε ομάδα και έτσι σε κάθε επιλογή βγαίνουν τα αρνητικά και υπερτερούν των θετικών, που μπορεί να έχει ένας παίκτης».
 
Ο Νομπόα για παράδειγμα: Τεχνική από τις λίγες. Ποδοσφαιρικό μυαλό. Αλλά  τεμπέλης. Ήρθε στον ΠΑΟΚ και αντί να αναπτύξει την ιδιοφυία που έχει στο κέντρο, βρήκε το άρρωστο περιβάλλον να «δουλέψει» την τεμπελιά του και έτσι να δημιουργήσει κακό παράδειγμα εντός ομάδας.    
 
Για να το εμπεδώσουμε:
 
Πώς ο Παναθηναϊκός λόγω ομάδας και τριετούς συνέχειας-πλάνου, ανέστησε τον Μπέργκ, ανέδειξε τον Καρέλη, στηρίζεται στον Κουτρουμπή, βελτιώνει τον Λαγό, ζωντάνεψε τον Πράνιτς και ξαναέκανε πρωταγωνιστή τον Νίνη; Απλά είναι τα πράγματα… Η ΟΜΑΔΑ!!!
 
* Υπήρχε περίπτωση να ενδιαφερθεί ο ΠΑΟΚ για τον Σταφυλίδη και να μην κάνει κρούση ο Ολυμπιακός, φύγει δεν φύγει ο Μαζουάκου; Αυτοί είναι ικανοί να πιστέψουν ότι είναι παικταράς ο Γκάρι Ροντρίγκεζ και να κάνουν κρούση στην χρεωκοπημένη Έλτσε για να τον αγοράσουν…
 
* Θα φύγει τελικά ο Ρατς που δηλώνει ότι θα «κάτσει» στο συμβόλαιο; Την απάντηση μπορεί να δώσει, όποιος βρει τον αρχηγό της εθνικής Ρουμανίας στο επόμενο Euro 2016.
 
* Ο Βρύζας γιατί κάνει τα πάντα για να πάει τον Αμπντούν στην Βέροια; Πρέπει να μας πείσει ότι δεν έφταιγε αυτός που ο ΠΑΟΚ δεν απέκτησε πέρυσι τον ποδοσφαιριστή;
 
* Πόσο κοστίζει το δέσιμο Λούκας με την Λα Κορούνια; Αν τα 600 γίνουν ένα εκατομμύριο, μήπως κάνει και τατουάζ τον Λευκό Πύργο;
 
* Θέλει και τον Σαμαρά ο Ολυμπιακός;
 
* Ο Μάρτενς για να βρει ομάδα, αλλά ιδιαίτερα για να βρει τα λεφτά που του δίνει ο ΠΑΟΚ ετησίως (700 χιλιάδες) πόσες μεταγραφικές περιόδους και πόσα ακριβώς χρόνια χρειάζεται; 
 
* Αν στον ΠΑΟΚ θα παίξουν όσοι έχουν καλή νοοτροπία και σέβονται τον σύλλογο και θέλουν να βάλουν την ομάδα πάνω από τον εαυτό τους και τελικά αν η ποιότητα πέφτει σε δεύτερη μοίρα, τον Λούκας γιατί τον παρακαλάνε;
 
* Σε ποιον απευθύνονταν ο Τούντορ όταν χθες έλεγε: «Από πλευράς ρόστερ τώρα είμαστε χειρότερα από πέρυσι;» Μήπως να τα έλεγε στα Δανικά; Ή στα Ρώσικα; 
 
* Το ημερολόγιο σήμερα δείχνει 31 Ιουλίου! Και το κακό-ανισόρροπο περσινό ρόστερ του ΠΑΟΚ, είναι ακόμη χειρότερο-μικρότερο από τότε!
 
Το κακό όμως μέσα σε όλα αυτά, είναι ότι ο ΠΑΟΚ έχει αγώνα απόψε… Δυστυχώς δεν γίνονταν αλλιώς αυτό το καλοκαίρι. Όλα μαζί θα τα βιώσουμε… Μαζί τη γκρίνια του Ρατς, το αντίο του Νομπόα, την απομάκρυνση του Περέιρα, μαζί την διαπραγμάτευση για Λούκας και την μεγάλη αγωνία αν θα «κλείσει» ο Γκάρι Ροντρίγκεζ από το Πράσινο Ακρωτήριο, μαζί και ο Ευρωπαϊκός αγώνας του ΠΑΟΚ….
 
Άντε να δούμε…
 
Και κάτι άσχετο: Επειδή έτσι και αλλιώς είναι ασόβαρο αυτό που γίνεται ΚΑΙ με την υπόθεση παραμονής της Κέρκυρας στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Να κάνουμε ένα δημοψήφισμα (τώρα που μάθαμε) αν θέλουμε Κέρκυρα ή Λιβαδειά στην πρώτη κατηγορία; Τι πιο σοβαρό; Εκεί να δεις πλειοψηφία που θα έχει το αποτέλεσμα…  (Με γεωγραφικά κριτήρια πάντα…).
 
Αν και μεταξύ μας ξέρουμε ότι ΟΛΟΙ στην λίγκα πρέπει να επιβάλουν τη νομιμότητα και σε τέτοιες περιπτώσεις να κερδίζουν άνοδο οι επιλαχόντες της Β΄ κατηγορίας. Αλήθεια πώς αυτά τα επιτρέπουν ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός-ΑΕΚ και λοιποί μη εξαρτώμενοι από δανεισμούς, φιλίες και άλλες τέτοιες συμμαχίες;

*Πηγή: gazzetta.gr*

Μάγκες και ενίσχυση, και πρωταθλητισμός!!

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει από την Πολωνία για τα σωστά πειράματα του Δέλλα, τα πρόσωπα, τα μεταγραφικά και την ΑΕΚ που ΔΕΔΟΜΕΝΑ θα διεκδικήσει τον τίτλο…
Τα ματς του βασικού σταδίου προετοιμασίας δεν είναι για να βγαίνουν ουσιαστικά αγωνιστικά συμπεράσματα από εμάς, αλλά κυρίως από το τεχνικό τιμ που ΟΦΕΙΛΕΙ να πειραματίζεται και να ψάχνεται σχετικά με τα καλύτερα παντρέματα σε ζευγάρια παικτών προκειμένου να προκύψει με αυτόν τον τρόπο η καλύτερη δυνατή 11άδα της εκάστοτε ομάδας…
 
Αυτό ισχύει (και) στην περίπτωση της ΑΕΚ και του Τραϊανού Δέλλα που δουλεύει όλο αυτό το διάστημα με πολλά παντρέματα στις θέσεις (σε άμυνα, αμυντικά χαφ και επίθεση) με στόχο να καταλήξει στην ιδανική βασική ομάδα με τις προσθήκες που θα γίνουν στο ρόστερ της Ένωσης στο πολύ άμεσο μέλλον!
 
Αυτό πρέπει να κάνει και αυτό ΣΩΣΤΑ κάνει ο Έλληνας τεχνικός και όποιος δεν το καταλαβαίνει προφανώς και η σχέση του με το ποδόσφαιρο είναι ανάλογη με του Τρύφωνα Σαμαρά για το ίδιο αντικείμενο. Αν πάλι το ξέρει και όμως σκοπίμως δεν το καταλαβαίνει σημαίνει πως παίζει παιχνιδάκια και κάνει πολιτική που είναι γελοίο εντελώς να συμβαίνει στον προπονητή της ΑΕΚ από την περίοδο της προετοιμασίας (όπως και για ποδοσφαιριστές της).
 
Μία εικόνα είναι αυτή που λαμβάνουμε από τα φιλικά και μία βοήθεια προκειμένου να διαπιστώσουμε όσο μπορούμε και ξέρουμε (κανείς μας δεν μπορεί να γνωρίζει καλύτερα από τους υπεύθυνους του τεχνικού τιμ και γενικά του ποδοσφαιρικού τμήματος) από ποδόσφαιρο.
Η ΑΕΚ στο τελευταίο φιλικό τεστ δεν πέταγε… φωτιές, δεν έπαιξε μπαλάρα και δεν ήταν αυτή που θέλουμε να δούμε στο πρωτάθλημα. Θαρρώ όμως πως το ανησυχητικό θα ήταν αυτό, να πέταγε η ομάδα, να έπαιζε μπαλάρα και ενώ είμαστε λίγο κάτι παραπάνω από τα μέσα του βασικού σταδίου προετοιμασίας να έβγαζε όλες τις αρετές της στο γήπεδο αλλά και τρεξίματα δυσανάλογα με τα βαριά πόδια που προφανώς πρέπει να ‘χουν οι ποδοσφαιριστές της τούτη την περίοδο…
 
Με δεδομένο πως η ΑΕΚ έπαιζε δίχως τον ποιοτικότερο παίκτη της (Ρόναλντ Βάργκας) και την ίδια ώρα απέχει από την ενδεκάδα ο επίσης σούπερ δημιουργικός της χαφ Πέτρος Μάνταλος μοιάζει λογικό ποδοσφαιρικά να παρουσιάζει μία δυστροπία στην επιθετική ανάπτυξη και τη δημιουργία. Θα ήταν ανωμαλία να βλέπαμε το ανάποδο αποτέλεσμα…
 
Ο Δημήτρης Γροντής αγωνίστηκε για πρώτη φορά ως επιτελικός μέσος και ήταν σούπερ… Ένα ευχάριστο μαντάτο για την ΑΕΚ (δεν αποτελεί δα και την πρώτη και αναντικατάστατη επιλογή για τη θέση του επιτελικού μέσου) αφού πρόκειται για ένα παιδί δικό της που γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει να είσαι στην Ένωση. Καλά κρατήματα μπάλας, άριστο κάθετο παιχνίδι, έδωσε πολύ περισσότερα θαρρώ απ’ όσα περίμεναν όσοι άκουσαν το όνομά του στην 11άδα και γι’ αυτό ικανοποίησε και τον Δέλλα (ασίστ είχε, έχασε μία καλή ευκαιρία, σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Τζιμπούρ που το έχασε και άλλες καλές στιγμές). Αυτό ήταν ένα κέρδος για την ΑΕΚ και πέρασε αρκετά στο… φλου!
 
Από κει και πέρα η κούραση, τα βαριά πόδια και το γεγονός ότι ζευγάρια (όπως ο καλός Σιμόες με τον Κορδέρο) έπαιζαν για πρώτη φορά μαζί, έφεραν μια δυσλειτουργία και αναποτελεσματικότητα στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού της ΑΕΚ. Αν δεν είναι λογικό να συμβαίνει αυτό τώρα που δεν γνωρίζουν ούτε στο 30%  ο ένας το παιχνίδι του άλλου, τότε τι είναι σ’ αυτό το ποδόσφαιρο;
 
Η ΑΕΚ που θα έχει ένα ματς την εβδομάδα θα αποκτήσει επιπλέον αριστερό μπακ και εξτρέμ, έχει τρέξει σούπερ τον αγωνιστικό της σχεδιασμό και αν καταστεί αναγκαίο (αυτό θα φανεί από παιχνίδια όπως με την Ανόρθωση αλλά και τη Σεβίλλη και την Ίντερ) θα προχωρήσει και σε περαιτέρω κινήσεις ενίσχυσης του ρόστερ της δίχως δεύτερες σκέψεις. Πολυτέλεια και σύμμαχος ταυτόχρονα είναι ο χρόνος για την ΑΕΚ…
 
Σιμόες, Γκάλο, Τζιμπούρ, Βάργκας, είναι αποδεδειγμένα κινήσεις ουσιαστικής ενίσχυσης του «κιτρινόμαυρου» ρόστερ και απαιτούνται και οι τελευταίες κινήσεις να είναι ανάλογες. Θετικά, πολύ θετικά όμως, είναι και τα πρώτα αγωνιστικά μηνύματα που λαμβάνουμε από τον Μπαρόχα για την εστία (ενώ και ο Ανέστης δείχνει να βελτιώνεται ελέω ανταγωνισμού, σε αντίθεση με τον Βούρα έως σήμερα) ενώ θα ‘χουμε την ευκαιρία να κρίνουμε άμεσα και τον Άρθο που αν μη τι άλλο δεν έχει δείξει να είναι προβληματικός στόπερ, αντιθέτως.
 
Δεν χρειάζεται λοιπόν βιασύνη και πολύ περισσότερο πολιτική και παιχνιδάκια σε πρόσωπα και καταστάσεις λόγω ηλίθιου κόμπλεξ. Πρέπει να ‘χουμε υπομονή… Όπως δεν βοηθάει η γκρίνια είτε αυτή αφορά μεταγραφικά είτε όχι. Όλοι μας κρινόμαστε και το ίδιο ισχύει στην ΑΕΚ. Άπαντες (από τον πρώτο έως τον τελευταίο) κρίνονται βάσει των πράξεων τους και των στόχων που τέθηκαν.
 
Μάγκες πρέπει να χαλαρώσουμε λίγο και να το απολαύσουμε… Επιστρέψαμε και να είστε σίγουροι πως δεν είναι απλά για τη συμμετοχή, ή για την είσοδο στα πλέι οφ. Θα δείτε πόσο ενδιαφέρον θα έχει το όλο θέμα στο πρωτάθλημα μέχρι τέλους και θα με θυμηθείτε (αν όχι απλά θα έχω εκτεθεί).
Θα έχουμε και ενίσχυση (όπου κι αν χρειαστεί και κριθεί απαραίτητο, μη μου πείτε με πόσα λεφτά δεν μ’ απασχολεί, δεν είμαι νταβάς σε κανενός το πορτοφόλι, θα μαλλιάσει η γλώσσα μου να το… λέω και να το γράφω, ας μου φέρουν πέντε ακόμη Γιόχανσον) και η ομάδα θα κάνει ΔΕΔΟΜΕΝΑ πρωταθλητισμό.
 
Η ΑΕΚ όμως έχει ατού και πολλά κρυφά χαρτιά (στο ποδοσφαιρικό τμήμα εννοώ, όχι παρασκηνιακά, για την ΑΕΚ γράφω όχι για άλλα σωματεία) που θα συμβάλλουν και στην αγωνιστική απογείωση…
Ας απολαύσουμε το γεγονός ότι μιλάμε – γράφουμε για μπάλα και δεν ασχολούμαστε με όσα κάναμε στο παρελθόν και ας έχουμε έστω γκρίνια για τα μεταγραφικά. Δεν πειράζει… Λίγο το χρόνο πίσω να γυρίσετε στο μυαλό σας και τι ζούσαμε τα τελευταία μας χρόνια στην Σούπερ Λίγκα και θα με καταλάβετε όλοι!
Υγ:  Αυτό που μπορεί κανείς να διαπιστώσει από τα πρώτα φιλικά ματς της ΑΕΚ με τεράστια ευκολία (αρκεί να καταλαβαίνει λίγο από ποδόσφαιρο και όχι να είναι για καμιά τυρόπιτα και κανά πιτόγυρο συνέχεια) είναι πως η ομάδα έχει συγκεκριμένο πλάνο και σχέδιο στο γήπεδο. Με πολλή υπομονή στην κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας, σε κουραστικό –για τον αντίπαλο– επίπεδο, καλό πρέσινγκ στα τρία τέταρτα του γηπέδου, σωστή σκέψη για την επιθετική της ανάπτυξης (αλλά χωρίς την σωστή – καλή τελική της πάσα) και σούπερ λειτουργία ανασταλτικά (και χθες ο αντίπαλος μιάμιση φάση της έβγαλε μόνο). Τι χρειάζεται; Οι δυο προσθήκες που θα γίνουν και χρόνος για να… δέσει το γλυκό! Τίποτα άλλο…
 
Υγ2: Το γεγονός ότι όλοι ασχολούνται με την ΑΕΚ και πώς ενισχύεται, ή πόσο ήρθε στα φιλικά της ματς, αναφέρομαι στους ποδοσφαιρικού της αντιπάλους (και ασχολούνται από παράγοντες έως δημοσιογράφοι στα κείμενά τους) καταδεικνύει και ποιον φοβούνται οι περισσότεροι αλλά κυρίως το γεγονός ότι το δικό τους… χωράφι είναι ακόμη (σε ότι αφορά τα μεταγραφικά τους) σε χειρότερη κατάσταση. Το κάνουν σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ (όχι όλοι φυσικά, κανά δυο γραφικοί), ασχολούνται με την ΑΕΚ, με τα σκορ στα φιλικά της, με τις μεταγραφές της, την εικόνα της. Λογικό… Με τι να ασχοληθούν; Με τα δικά τους; Η ΑΕΚ χθες ήταν κακή, νίκησε και γράφτηκε ότι θέλει πολλή δουλειά. Στον Ολυμπιακό που έριξα φευγαλέα μία ματιά διάβασα παντού σχεδόν «σούπερ για ένα ημίχρονο» και «εξαιρετικός για 30 λεπτά», συγνώμη αλλά στα υπόλοιπα 60’ τι έγινε; Δεν παίξανε; Ημίωρο κράτησε το φιλικό; Σανό να ‘ναι και όπως να ΄ναι…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Η «μοναδική» πολυτέλεια κι ο ερχομός των «Μιλιβόγεβιτς»!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta μία...συνύπαρξη στον Ολυμπιακό και πόσο θα ανεβαίνει κι άλλο η ομάδα με την παρουσία κι άλλων «Μιλιβόγεβιτς»!
Πρώτο φιλικό στο οποίο έπαιξε ο Μιλιβόγεβιτς κι αμέσως είδαμε διαφορά στον Ολυμπιακό, χθες με την Τβέντε.
ADVERTISEMENT
Γιατί έτσι είναι φίλοι μου. Κι ο Ζντιέλαρ που έπαιζε στα προηγούμενα φιλικά στη θέση του αμυντικού μέσου, όπως και χθες στο β΄ημίχρονο, μια χαρά πήγαινε. Όμως, άλλο Μιλιβόγεβιτς κι άλλο Ζντιέλαρ-τουλάχιστον στα 20 χρόνια του. 
Κι η ποδοσφαιρική λογική λέει ότι ο Ολυμπιακός θα γίνει ακόμη καλύτερος, όσο μπαίνουν κι άλλοι…Μιλιβόγεβιτς στην ενδεκάδα του. Δηλαδή παίκτες «έτοιμοι», να μπουν ρε παιδί μου και να κάνουν τη διαφορά.
Εννοώ ένα σέντερ φορ στη θέση του Χάρα, είτε τον Φινμπόγκασον, είτε κάποιον άλλο (ναι, όπως το διαβάζετε, «κάποιον άλλο»...).
Εννοώ ένα στόπερ στη θέση του Αυλωνίτη.
Εννοώ τον Σιόβα, στη θέση του Βούρου.
Εννοώ ένα εξτρέμ στη θέση του Ντουρμάζ.
Κι εννοώ κι ένα οκτάρι στη θέση του Μπουχαλάκη. Δηλαδή το Μανιάτη τα καλά του η, ένα «Κασάμι στα καλά του»-και θυμηθείτε αυτό το τελευταίο.
Προσέξτε, εγώ δεν υποτιμάω τους Μπουχαλάκη, Αυλωνίτη, Βούρο, Ντουρμάζ και Χάρα. Τα παιδιά αυτά δουλεύουν πολύ καλά και δεν είναι τυχαίο ότι τους εμπιστεύεται ο Μάρκο Σίλβα, όπως και τον Ζντιέλαρ. Σίγουρα παίζουν ρόλο κι οι απουσίες, αλλά θα μπορούσε ο προπονητής να βάζει π.χ. τους Γιαταμπαρέ και Κασάμι στα χαφ. Η, τον Γιαννιώτα στα άκρα. Η, τον Πουλίδο η, τον Ολαϊτάν σέντερ φορ. Για να προτιμάει αυτούς που προτιμάει, πάει να πει ότι «κάτι» βλέπει πάνω τους κι ότι εκτιμάει την προσπάθειά τους.
Όμως, πάντα σύμφωνα με την ποδοσφαιρική λογική, η ομάδα θα είναι διαφορετική κι ακόμη καλύτερη με κάποιες άλλες μονάδες, που τουλάχιστον θεωρητικά είναι σε πιο υψηλό επίπεδο. Όπως ο Μιλιβόγεβιτς σε σχέση με τον Ζντιέλαρ. Μπήκε ο Λούκα για πρώτο ματς χθες κι αμέσως ο Ολυμπιακός ήταν πιο δυνατός στα χαφ, τόσο αμυντικά, όσο κι επιθετικά-το πρώτο γκολ αυτός το ξεκίνησε...
Από εκεί και πέρα, είναι μεγάλη δουλειά η παρουσία του Φορτούνη μέχρι τώρα στην προετοιμασία. Αν έκανε αυτά που κάνει τώρα ο Φορτούνης κάποιος ξένος, που έρχονταν τώρα ως μεταγραφή, θα γράφαμε όλοι ύμνους… Ο Έλληνας διεθνής δείχνει επιτέλους αυτό που περιμέναμε, ότι δηλαδή μπορεί να τα καταφέρει και σε ρόλο Τσόρι κι όχι μόνο παίζοντας στα πλάγια, όπου οι ευθύνες αναπόφευκτα είναι λιγότερες. Και το έκανε τόσο καλά, που μας έκανε να ξεχάσουμε ότι έλειπε από αυτό το ματς ολόκληρος Τσόρι!
Κάποιες στιγμές χθες χάθηκε το τόπι από τις κινήσεις του Φορτούνη, του (πραγματικά έξοχου) Ντουρμάζ, του (δυναμικού και ουσιαστικού) Πάρντο. Κι ο Φορτούνης πρέπει να κάνει ακριβώς ό,τι έκανε στη φάση του 1-0, δηλαδή να τελειώνει καλά τις φάσεις. Έχει την ικανότητα να βρίσκεται σε θέση γκολ-κάτι που δεν το έχουν πολλοί μέσοι. Πρέπει λοιπόν να κάνει όλη τη δουλειά, όπως χθες, κι όχι τη μισή, όπως έκανε στα άλλα φιλικά, που έχασε κάποια εύκολα γκολ.
Μόνο ο Ολυμπιακός έχει την πολυτέλεια να έχει και Τσόρι και Φορτούνη για την ίδια θέση της ενδεκάδας! Κι ακόμη και τον Φουστέρ από πίσω. Ας τα βλέπουν οι αντίπαλοί του, για να καταλαβαίνουν και γιατί είναι συνεχώς πίσω του…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Οι 50 καλύτεροι προπονητές του 2015!! (15-11)

Είναι εδώ! Το FFT σας παρουσιάζει τους 50 καλύτερους προπονητές του Πλανήτη για το 2015. Δείτε ποιοι είναι στην όγδοη πεντάδα. 
15) Ζόρζε Ζεσούς (Σπόρτινγκ Λισαβόνας)

Μπορεί να μοιάζει με ροκά της δεκαετίας του '80, μπορεί οι απαντήσεις του στις συνεντεύξεις Τύπου να είναι του στιλ 'τα ξέρω όλα', μπορεί να νευριάζει τους αντίπαλους προπονητές, όμως ο Ζόρζε Ζεσούς είναι εξαιρετικός τεχνικός. Ο Πορτογάλος δεν ξέρει τι είναι ταπεινότητα. «Είμαι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που γνωρίζει περισσότερο ποδόσφαιρο από εμένα». Αυτά που έχει καταφέρει πάντως, από μόνα τους λένε ότι πρόκειται για μία ιδιοφυΐα, αφού κατάφερε να σπάσει το μονοπώλειο της Πόρτο στο πρωτάθλημα. Στα 6 χρόνια του στην Μπενφίκα παρουσίασε για πρώτη φορά στους Δράκους δυνατό ανταγωνισμό, έπαιξε ωραία μπάλα και εξέλισσε τους παίκτες-ταλέντα τους οποίους συχνά αναγκαζόταν να πουλήσει στο τέλος κάθε σεζόν. Εχοντας οδηγήσει τους Αετούς στους πρώτους back-to-back τίτλους τα τελευταία 31 χρόνια, ο Ζεσούς αποχώρησε από το Da Luz για την συμπολίτισσα, Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Γιατί; Τα χρήματα έπαιξαν σίγουρα έναν ρόλο. Αν όμως τελικά αποδείξει αυτά που λέει και δώσει πειστική απάντηση μέσω της Σπόρτινγκ, θα είναι ένας από τους πιο σημαντικούς προπονητές στην ιστορία του πορτογαλικού ποδοσφαίρου.
14) Ρούντι Γκαρσία (Ρόμα)

Η περασμένη σεζόν δεν κύλησε όπως είχε σχεδιάσει ο Ρούντι Γκαρσία. Εχοντας φτάσει κοντά στην Γιουβέντους πριν έναν χρόνο, τερμάτισε 17 πόντους πίσω φέτος κάνοντας τραγικό δεύτερο γύρο και επιτρέπωντας στους Μπιανκονέρι να πανηγυρίσουν ένα άνετο 4ο σερί Scudetto. Αν και η πορεία στο δεύτερο μισό απογοήτευσε, κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει σε τι κατάσταση βρίσκονταν οι Τζαλορόσι πριν την άφιξη του Γάλλου στο Olimpico. Μόλις πριν δύο χρόνια έχασαν το Coppa Italia από την Λάτσιο και τερμάτισαν στην 6η θέση της Serie A, οπότε οι δύο σερί 2ες θέσεις έχουν μεγάλη διαφορά. Οντας πεισματάρης και δογματικός, έχει βελτιώσει την ομάδα της πρωτεύουσας και την έχει κάνει να παίζει καλή μπάλα. «Ο Γκαρσία; Ηλπιζα να είναι καλός προπονητής και έτσι αποδείχθηκε» είπε ο Φραντσέσκο Τότι μετά το νταμπλ του 2011 στην Γαλλία με την Λιλ. «Νομίζω ότι βρήκαμε τον προπονητή του μέλλοντος».
13) Ρόναλντ Κούμαν (Σαουθάμπτον)

Η αντικατάσταση του Μαουρίσιο Ποκετίνο από τον Ρόναλντ Κούμαν αντιμετωπίστηκε με συγκρατημένο ενθουσιασμό από τους οπαδούς της Σαουθάμπτον το περασμένο καλοκαίρι. Αποχωρούσε ένας coach που είχε κάνει δουλειά στην Premier League και ερχόταν κάποιος του οποίου οι μεγαλύτερες επιτυχίες ήταν στην Ολλανδία. Η απόκτηση των Γκρατσιάνο Πελέ από την προηγούμενη ομάδα του, Φέγενορντ, και Ντούσαν Τάντιτς από την Τβέντε δεν μπόρεσε να διώξει με τη μία το μάλλον αρνητικό κλίμα όμως ο Κούμαν έκανε 8 νίκες στα 11 πρώτα ματς παίζοντας μπάλα που είχαν να δούν χρόνια στους Αγίους. Αν και είχε βρεθεί στην 4η θέση, η Σαουθάμπτον τερμάτισε στην 7η θέση και θα παίξει στο Europa League. Ο Ολλανδός κατέκτησε τίτλους με Αγιαξ και PSV, Copa del Rey με την Βαλένθια, όμως η περσινή ήταν μάλλον η καλύτερη χρονιά της προπονητικής καριέρας του 52χρονου, ο οποίος σαν παίκτες είχε σούπερ καριέρα σε Αγιαξ και Μπαρτσελόνα.
12) Λεονάρντο Ζαρντίμ (Μονακό)

Αν και οδήγησε την ομάδα στη 2η θέση της Ligue1 πριν έναν χρόνο, ο Κλαούντιο Ρανιέρι απολύθηκε από την Μονακό, η οποία προσέλαβε στη θέση του τον Ζαρντίμ, γεμίζοντας με σκέψεις τον... όποιο κόσμο. Ο Πορτογάλος είχε βγάλει την Σπόρτινγκ Λισαβόνας στη 2η θέση το 2013-14, όμως δεν ήξερε τη γλώσσα. Δώδεκα μήνες μετά, ο Ζαρντίμ θεωρείται ένας από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο. Ο 40χρονος, παρά το κακό ξεκίνημα, έφερε τους Μονεγάσκους στο Νο3 του Championnat και για δεύτερη σερί φορά στο Champions League. Ο Αν και από τη Μόντε Κάρλο αποχώρησαν παίκτες όπως Ραδαμέλ Φαλκάο και Χάμες Ροδρίγες, ο Πορτογάλος με πολλή τακτική βρήκε τη φόρμουλα της επιτυχίας χωρίς να παίζει θεαματικό ποδόσφαιρο. Ηταν όμως αποτελεσματικός, όπως όταν απέκλεισε την Αρσεναλ στους «16» του CL. Μέχρι στιγμής το βιογραφικό του έχει ένα πρωτάθλημα και ένα κύπελλο Ελλάδας, όμως η τροπαιοθήκη του αναμένεται να μεγαλώσει σύντομα περισσότερο.
11) Αρσεν Βενγκέρ (Αρσεναλ)

Ο Βενγκέρ έχει βρεθεί σε σημείο να χρεώνεται την έλειψη τίτλων τα τελευταία χρόνια, όμως παραμένει στο τιμόνι της Αρσεναλ δείχνοντας ότι έχει την ικανότητα να φέρει τις επιτυχίες των προηγούμενων ετών. Ηταν μία δύσκολη δεκαετία για τον Αλσατό, αφού τα 9 χρόνια χωρίς κούπα έκαναν όλο και πιο πιθανή την αποχώηρησή του, όμως ο 65χρονος πήρε ενέργεια από τα δύο σερί Κύπελλα και είναι μέσα στους διεκδικητές του τίτλου στην Premier League την ερχόμενη σεζόν. Οι Gunners έχουν χάσει σε μόλις δύο αγώνες από την 1η Ιανουαρίου, όμως ενώ επιθετικά είναι φωτιά, στην άμυνα παρουσιάζουν συχνά προβλήματα. Η μεταγραφή του Πετρ Τσεχ από την Τσέλσι κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι είναι το κομμάτι που έλειπε από το παζλ έτσι ώστε ο Βενγκέρ να κάνει την Αρσεναλ να γράψει ξανά ιστορία.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Μπράβο στον Μαρινάκη!!

Ο Αποδυτηριάκιας βλέπει από μία άλλη οπτική γωνία τη «μάχη» του Μελισσανίδη με το αφεντικό του Ολυμπιακού. Ποια είναι η μεγάλη ντροπή και γιατί τα χώνει στον Κοντονή;
Μπράβο στον Μαρινάκη! Πέτυχε μία μεγάλη, θριαμβευτική και επικοινωνιακού χαρακτήρα νίκη στο όνομα της εξυγίανσης και της εύρυθμης λειτουργίας του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ένα ακόμα ανέκδοτο που κυκλοφορεί στο χώρο, έκανε δεκτή καταγγελία της ΠΑΕ Ολυμπιακός σε βάρος του Μελισσανίδη, του ορκισμένου εχθρού του Μαρινάκη.
Πάμε καλά. Πολύ καλά. Είμαστε στο σωστό δρόμο. Μας καίει εάν π.χ. ο Μαρινάκης που του έχει απαγορευθεί κάθε επαφή με το ποδόσφαιρο, ασχολείται πραγματικά με τον Ολυμπιακό. Εάν ο Μελισσανίδης έχει σχέση ή, όχι με την ΠΑΕ ΑΕΚ.
Ασφαλώς και έχει σχέση με την ΑΕΚ ο Μελισσανίδης. Άλλο αν δεν εκπροσωπεί την ΠΑΕ, αλλά και δεν τη διοικεί. Η όποια "σχέση" του Μελισσανίδη με την ΑΕΚ είναι αυτή που είναι, ανεξάρτητα από την κάθε "σχέση" του, πραγματική, τυπική, ανύπαρκτη, του πρώην προέδρου της ομάδας με τον ΟΠΑΠ. Τι σημαίνει αυτό;
Δεν "επέστρεψε" πριν από δύο χρόνια ο Μελισσανίδης στην ΑΕΚ για να είναι αυτός που ήταν την περίοδο 1992-96. Ούτε σήμερα η "σχέση" του Τίγρη με την ΑΕΚ είναι αυτή που είναι επειδή ο ίδιος ή ο γιός του έγινε μέτοχος στον ΟΠΑΠ. Αντιληπτό ότι ο Μελισσανίδης είναι στην ΑΕΚ σήμερα αυτό που είναι, δηλαδή μια σχέση "από μακρυά" και "από υψηλά" ακόμα κι αν αυτός ή η γυναίκα του δεν είχαν εμπλακεί μετοχικά στον ΟΠΑΠ.
Επί της ουσίας. Είναι ντροπή να καπελώνεται το ποδόσφαιρο από τη διαφορά δύο επιχειρηματιών, σε προσωπικό επίπεδο. Αυτή είναι η ουσία. Η δυστυχία. Και η κατάρα η κόντρα Μελισσανίδη και Μαρινάκη να ακουμπά το γίγνεσθαι στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Και, μάλιστα, με την ευλογία κρατικών οργάνων, όπως είναι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ).
Εσύ, Κοντονή Σταύρο, που είσαι προϊστάμενος της ΕΕΑ, βάρα την πίπα σου. Μας έδειξες τι καπνό φουμάρεις. Το πήρες απόφαση, φαίνεται, πως όταν έρθει η ώρα να σε σφουγγαρίσουν θα φύγεις με τη στάμπα του γραφικού. Του ανύπαρκτου. Του παρατηρητή των γεγονότων. Έχουμε και γαμώ τον αόρατο στις πολιτικές επεμβάσεις υπουργό αθλητισμού. Ψωνίσαμε από σβέρκο και με τον σύριζα.

Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ πήρε τ΄ όπλο του με αφορμή την απόφαση της ΕΕΑ, εξηγεί ο apodytiriakias.gr

Τελικά, απ΄ αυτή την ιστορία της κηρυγμένης έχθρας ανάμεσα στους Μελισσανίδη- Μαρινάκη που έφθασε μέχρι την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, υπάρχει μόνο χαμένος. Και κανένας κερδισμένος.
Μόνο το ποδόσφαιρο έχασε. Όταν βγαίνουν στον αέρα φωτογραφίες και δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο Μαρινάκης έχει σχέση με μέλη της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) που ψήφισαν ενάντια του Μελισσανίδη. Που αποδέχθηκαν τις καταγγελίες του μεγαλομέτοχου του Ολυμπιακού.
Τι θα πει ο ανυποψίαστος κόσμος για την απόφαση ενός κρατικού οργάνου, της ΕΕΑ, στο όνομα της εξυγίανσης και της νομιμότητας όταν π.χ. η κυρία Ειρήνη Μαρούπα είναι σύζυγος του δικηγόρου Τσαουξή, προέδρου των Νέων Δραπετσώνας. Ομάδας που υποστηρίζεται από την ΠΑΕ Ολυμπιακός.
Τι σχέση έχει η υποψήφια βουλευτίς κ. Μαρούπα με τον Ολυμπιακό; Όση σχέση έχει ο Μελισσανίδης με τον ΟΠΑΠ. Όση σχέση έχει η Μαρούπα με τον άνδρα της. Όση σχέση έχει ο Μελισσανίδης με τον γιό του, τον μέτοχο του ΟΠΑΠ.
Με τι ασχολούμεθα! Είπαμε. Μ’ αυτά που διαβάζει ο κόσμος μετά την απόφαση της ΕΕΑ. Ότι ο κύριος Βάμβουκας, που κι αυτός ψήφισε κατά Μελισσανίδη, είναι βαφτισιμιός του Μητσοτάκη και ο πατέρας του ήταν στην προσωπική ασφάλεια του επίτιμου προέδρου της ΝΔ.
Γι’ αυτό σου λέω. Αντί να καθαρίζουν την μπουγάδα, βρωμίζουν ακόμα περισσότερο τα ρούχα μας, έτσι όπως λειτουργούν οι Επιτροπές με κυβερνητική ευθύνη.

Πηγή: Sportdog.gr

Ένα... Μάντσεστερ στα πόδια του Στόουνς!!

Το όνομα του Τζον Στόουνς έχει συνδεθεί άρρηκτα το τρέχων καλοκαίρι με το έντονο ενδιαφέρον της Τσέλσι για την απόκτησή του, ωστόσο πλέον, σύμφωνα με ποικίλα βρετανικά Μέσα, αμφότερες οι ομάδες του Μάντσεστερ, είναι έτοιμες να διεκδικήσουν την υπογραφή του!
Την ώρα που η Τσέλσι βλέπει την Έβερτον να απορρίπτει τις προτάσεις της για τον Τζον Στόουνς τη μία πίσω από την άλλη, «Mirror» και «Guardian» βάζουν στο «παιχνίδι» της διεκδίκησης του Άγγλού, τόσο τη Μάντσεστερ Σίτι, όσο και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Οι «πολίτες» φέρονται να είναι έτοιμοι να μπουν στη «μάχη» για τον νεαρό αμυντικό, την ώρα που η ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ έχει ήδη επικοινωνήσει με την πλευρά του παίκτη, γνωστοποιώντας το ενδιαφέρον τους.
Μέχρι στιγμής καμία από τις δύο ομάδες του Μάντσεστερ δεν έχει κινηθεί επίσημα για την απόκτηση του 21χρονου, την ώρα που μόλις χθες (29/7) η Πρωταθλήτρια Αγγλίας είδε την πρόταση των 25 εκ. λιρών για τον Στόουνς να απορρίπτεται από τα «ζαχαρωτά».
*Πηγή: England365.gr*

«Τελειωμένο» του Ντι Μαρία στην Παρί!!

Το «deal» της χρονιάς βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωσή του! Όπως αναφέρει ο -ειδικός σε μεταγραφικά θέματα- δημοσιογράφος, Γκιγιέμ Μπαλάγκ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδωσε χθες (29/7) το βράδυ τα χέρια με την Παρί Σεν Ζερμέν για την πώληση του Άνχελ Ντι Μαρία έναντι 63 εκ. ευρώ!
Στην τελική ευθεία φαίνεται πως μπαίνει η μεταγραφή του Άνχελ Ντι Μαρία στην Παρί Σεν Ζερμέν.
Σύμφωνα με πληροφορίες του... μετρ στις μεταγραφές δημοσιογράφου, Γκιγιέμ Μπαλάγκ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι το πολυπόθητο «ναι» στους Παριζιάνους για την πώληση του Αργεντινού άσου, έναντι του ποσού των 63 εκ. ευρώ.
Οι δύο σύλλογοι έφτασαν σε οριστική συμφωνία χθες το βράδυ (29/7) και πλέον αναμένουμε αν το ρεπορτάζ του αξιόπιστου ρεπόρτερ επιβεβαιωθεί πανηγυρικά.
*Πηγή: England365.gr*

Βοηθάει τον Γουίλκινσον η Στόουκ!!

Σε μία αξιοπρόσεχτη κίνηση προχώρησε η Στόουκ η οποία ανανέωσε το συμβόλαιο του Άντι Γουίλκινσον για έξι μήνες, ώστε να μπορέσει να επιστρέψει πλήρως σε αγωνιστική δράση μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο κεφάλι τον οποίο είχε αποκομίσει τον περασμένο Φλεβάρη.
Μπορεί ο Μαρκ Χιουζ να μην υπολογίζει ενόψει της νέας σεζόν τον Άντι Γουίλκινσον, ωστόσο η Στόουκ προθυμοποιήθηκε να του ανανεώσει το συμβόλαιο το οποίο έληξε στις 30 Ιουνίου για έναν άλλο λόγο.
Συγκεκριμένα, οι «πότερς» ανακοίνωσαν την επέκταση της συνεργασίας τους με τον 30χρονο για έξι μήνες, δίνοντάς του την ευκαιρία να συνεχίσει να προπονείται και ίσως να αγωνιστεί μαζί με την υπόλοιπη ομάδα, ξεπερνώντας πλήρως τον σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι που αποκόμισε τον περασμένο Φλεβάρη.
Έκτοτε, ο έμπειρος μπακ δεν κατάφερε να αγωνιστεί ξανά και η Στόουκ του έδωσε την ευκαιρία να επιστρέψει ενεργά στη δράση, πριν συνεχίσει αλλού την καριέρα του από τον ερχόμενο Γενάρη.
*Πηγή: England365.gr*

Προχωράει του Γκέστεντε στη Βίλα!!

Σε πολύ προχωρημένες συζητήσεις με την Μπλάκμπερν για την απόκτηση του Ρούντι Γκέστεντε, βρίσκεται η Άστον Βίλα, όπως αναφέρει το «Sky Sports». Μέσα στις επόμενες 24 ώρες τα ιατρικά του παίκτη.
Δύσκολα θα χαλάσει η μεταγραφή του Ρούντι Γκέστεντε στην Άστον Βίλα.
Οι «χωριάτες» βρίσκονται κοντά στη συμφωνία με τη Μπλάκμπερν για την αγορά του 26χρονου επιθετικού, ο οποίος αναμένεται μέχρι αύριο να περάσει από ιατρικές εξετάσεις.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το ποσό της επερχόμενης συμφωνίας, με τον Γάλλο να γίνεται ο δεύτερος επιθετικός μετά τον Τζόρνταν Αγιού, που θα ενταχθεί το τρέχων καλοκαίρι στο ρόστερ της Βίλα.
*Πηγή: England365.gr*

«Άκυρο» σε Παλέρμο για Κάμπελ!!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Express», η Άρσεναλ απέρριψε πρόταση της Παλέρμο, ύψους 3,5 εκ. λιρών για την αγορά του Τζόελ Κάμπελ. Πάνω από 7 εκ. λίρες αξιώνουν οι «κανονιέρηδες» για τον Κοσταρικανό.
Επίσημη πρόταση στην Άρσεναλ για την απόκτηση του Τζόελ Κάμπελ κατέθεσε η Παλέρμο, η οποία ωστόσο έλαβε την αρνητική απάντηση των «κανονιέρηδων.
Όπως αναφέρει η «Express», η ιταλική ομάδα προσέφερε 3,5 εκ. λίρες για τον νεαρό στράικερ, ποσό, που σε καμία περίπτωση δεν ικανοποίησε τους Λονδρέζους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αρσέν Βενγκέρ ζητάει τουλάχιστον 7 εκ. λίρες για την αποδέσμευση του παίκτη.
*Πηγή: England365.gr*

«Δεν φεύγει από τη Ρεάλ ο Μπενζεμά»!

Όνειρα... τέλος για τον Καρίμ Μπενζεμά από τους φίλους της Άρσεναλ. Ο ατζέντης του Γάλλου στράικερ, με δηλώσεις του στο «Sky Sports», ξεκαθάρισε πως ο πελάτης του θα παραμείνει στα σίγουρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, όντας πολύ χαρούμενος που αγωνίζεται σε αυτή.
Στην αναζήτηση άλλου επιθετικού θα πρέπει να προχωρήσει η Άρσεναλ.
Μπορεί ο Καρίμ Μπενζεμά να ήταν ο διακαής πόθος του Αρσέν Βενγκέρ, ωστόσο ο Γάλλος φορ δεν έχει καμία πρόθεση να αποχωρήσει από τη Ρεάλ Μαδρίτης, όπως γνωστοποίησε ο μάνατζέρ του.
«Ο Καρίμ είναι πολύ χαρούμενος στη Ρεάλ Μαδρίτης και θα είναι παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, 1000%. Ο Καρίμ δεν ψάχνει για μεταγραφή σε καμία ομάδα το φετινό καλοκαίρι», υπογράμμισε ο ατζέντης του 27χρονου.
*Πηγή: England365.gr*

«Εξαιρετική η μεταγραφή του Ντι Μαρία στην Παρί»

Σίγουρος για την επιτυχία που θα φέρει η μεταγραφή του Άνχελ Ντι Μαρία στην Παρί Σεν Ζερμέν, εμφανίστηκε με δηλώσεις του στη «Marca», ο θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, Ζινεντίν Ζιντάν.
Ο Άνχελ Ντι Μαρία βρίσκεται πολύ κοντά στη μεταγραφή του στην Παρί Σεν Ζερμέν και ο Ζινεντίν Ζιντάν δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει την εν λόγω κίνηση.
Ο πρώην άσος της Ρεάλ Μαδρίτης και νυν προπονητής της Κ-20 των «μερένχες», έδειξε τον ενθουσιασμό του για την επερχόμενη μετακίνηση του Αργεντινού, εκφράζοντας παράλληλα τη σιγουριά του ότι θα ασκήσει μεγάλο αντίκτυπο και θα ανεβάσει επίπεδο τους Παριζιάνους.
«Παίκτες σαν τον Ντι Μαρία είναι αυτοί που μπορούν να σε πάνε στο επόμενο επίπεδο. Ο ερχομός του θα ήταν μία τεράστια προσθήκη για την Παρί. Το να έχεις τον Ντι Μαρία θα είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Θα έφερνε ενέργεια, η ταχύτητά του θα έκανε μεγάλη διαφορά και έχει το ταλέντο για να κάνει τα πάντα», ήταν τα λόγια του Γάλλου θρύλου.
*Πηγή: England365.gr*

«Μιλάει με Γιορέντε η Άρσεναλ»

Τις επαφές που έχει ο εκπρόσωπος του Φερνάντο Γιορέντε με τους διοικούντες την Άρσεναλ, εξετάζοντας το ενδεχόμενο συνεργασίας τους, αποκαλύπτει σε σημερινό (30/7) της δημοσίευμα η ιταλική «Tuttosport».
Το Λονδίνο είναι ένας πιθανός προορισμός για τον Φερνάντο Γιορέντε σύμφωνα με τους Ιταλούς.
Η ιταλική εφημερίδα «Tuttosport» αποκαλύπτει πως ο μάνατζερ του στράικερ της Γιουβέντους βρίσκεται τις τελευταίες μέρες σε συζητήσεις με την Άρσεναλ, η οποία ενδιαφέρεται για την περίπτωσή του.
Οι «κανονιέρηδες» ωστόσο δεν παίζουν μόνοι τους μπάλα, καθώς τόσο η Ρεάλ Μαδρίτης, όσο και η Μπαρτσελόνα φέρεται να τον έχουν στη μεταγραφική τους λίστα.
*Πηγή: England365.gr*

Πετάει για Αγγλία ο Βερετούτ!!

Μέσα στις επόμενες 48 ώρες αναμένεται να βρίσκεται στην Αγγλία ο Τζόρνταν Βερετούτ για να αποφασίσει αν θα ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στην Άστον Βίλα. Πιέζουν από πλευράς τους οι «χωριάτες».
Μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται να υπάρχουν εξελίξεις σχετικά με τη μετακίνηση του Τζόρνταν Βερετούτ στην Άστον Βίλα.
Ο Γάλλος μέσος αναμένεται μέσα στις επόμενες 48 ώρες να μπει στο αεροπλάνο με προορισμό την Αγγλία, για να ξεκινήσει τις τελικές διαπραγματεύσεις με τους ανθρώπους των «χωριατών».
Σε περίπτωση που οι δύο πλευρές δώσουν τα χέρια, τότε ο άσος της Ναντ θα περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και θα βάλει την υπογραφή του στο νέο του συμβόλαιο με τη Βίλα.
*Πηγή: England365.gr*

Προς πώληση ο Λάμπερτ, ενδιαφέρται η Γουέστ Μπρομ!!

Για την απόκτηση του Ρίκι Λάμπερτ ενδιαφέρεται η Γουέστ Μπρομ, την ώρα που η Λίβερπουλ είναι «ανοιχτή» στην πώλησή του, όπως αποκάλυψε ο τεχνικός των «baggies», Τόνι Πιούλις.
Πωλητήριο έχει βάλει στον Ρίκι Λάμπερτ η Λίβερπουλ, με τη Γουέστ Μπρομ να είναι άμεσα ενδιαφερόμενη για τον έμπειρο στράικερ.
Σε δηλώσεις του στη «Birmingham Mail», ο προπονητής των «baggies», Τόνι Πιούλις, αποκάλυψε την πρόθεση των «κόκκινων» να προβούν στην πώληση του Άγγλου, ο οποίος ταιριάζει απόλυτα στα «θέλω» του.
«Ο Ρίκι είναι διαθέσιμος. Η Λίβερπουλ το έχει κάνει γνωστό. Θα μας ενδιέφερε. Είναι πολύ σημαντικό να πάρουμε παίκτες που σκοράρουν. Ο Ρίκι έχει ένα μεγάλο ιστορικό γκολ», δήλωσε χαρακτηριστικά.
*Πηγή: England365.gr*

«Μπλόκο» σε Πάλας για Γουίλιαμς!!

Στα 25 εκ. λίρες έθεσε την τιμή του Άσλεϊ Γουίλιαμς η Σουόνσι, σε μία προσπάθεια να αποτρέψει την Κρίσταλ Πάλας να κινηθεί για την απόκτηση του Ουαλού στόπερ.
Για ακόμα μία μεταγραφική σεζόν, η Σουόνσι κάνει ο,τι περνάει από το χέρι της για να διατηρήσει στο ρόστερ της τον Άσλεϊ Γουίλιαμς.
Η Κρίσταλ Πάλας φέρεται να έχει εκφράσει έντονο ενδιαφέρον για τον αρχηγό των «κύκνων», ωστόσο οι Ουαλοί δεν προτίθενται να τον πουλήσουν, τουλάχιστον τόσο εύκολα.
Όπως αναφέρει η «Mirror», η ομάδα του Γκάρι Μονκ «ανέβασε» τις αξιώσεις της για τον έμπειρο αμυντικό στα 25 εκ. λίρες, ποσό, που είναι σχεδόν αδύνατο να διαθέσουν οι «αετοί».
Αυτόματα λοιπόν, η Σουόνσι έβαλε εμπόδια στην προσπάθεια της Πάλας για την απόκτηση του Γουίλιαμς.
*Πηγή: England365.gr*

Σε δίκη 85 άτομα για το Koriopolis!!

Ενώπιον του δικαστηρίου θα τεθούν 85 άτομα που έχουν σχέση με το ελληνικό ποδόσφαιρο για το σκάνδαλο “Koriopolis” όπως αποφάσισε –τελικά- το Συμβούλιο Εφετών. Οριστική απαλλαγή του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Σε δίκη 85 άτομα για το Koriopolis
Το Συμβούλιο Εφετών απεφάνθη! Συνολικά 85 θα είναι τα άτομα τα οποία θα βρεθούν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ως κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο “Koriopolis”.

Σήμερα το Συμβούλιο Εφετών εξέδωσε βούλευμα με το οποίο ζητά να παραπεμφθούν σε δίκη τα παραπάνω άτομα τα οποία κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, δωροληψία – δωροδοκία παράνομο στοιχηματισμό καθώς και άλλες βαριές κατηγορίες.

Απαλλαγή Μαρινάκη

inner

Ανάμεσα στα ονόματα αυτά δεν υπάρχει εκείνο του Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός οριστικά απαλλάσσεται από κάθε κατηγορία.

Αντίθετα σε αυτά συμπεριλαμβάνονται αυτά του Αχιλλέα Μπέου, του Γιώργου Τσακογιάννη και άλλων παραγόντων και ποδοσφαιριστών.

Μεγάλη σημασία έχει το γεγονός ότι το Συμβούλιο Εφετών ξεχωρίζει την υπόθεση των στημένων αγώνων από τις άλλες κατηγορίες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) για τον Αχιλλέα Μπέο αλλά και για άλλους παράγοντες στους οποίους απαγγέλθηκαν και άλλες κατηγορίες. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ανακοίνωσε Βιγιάλμπα ο Πανιώνιος!!

Ολοκληρώθηκε και τυπικά η μεταγραφή του Αργεντινού εξτρέμ, Λεονάρντο Βιγιάλμπα στον Πανιώνιο με τη μορφή δανεισμού από την Βελέζ Σάρσφιλντ. Έπεται ο Καρίμ Ανασαριφάρντ.

Ανακοίνωσε Βιγιάλμπα ο Πανιώνιος
Παίκτης του Πανιωνίου είναι και επίσημα ο Λεονάρντο Βιγιάλμπα. Ο Αργεντινός εξτρέμ υπέγραψε το συμβόλαιό του και ανακοινώθηκε από τους Νεοσμυριώντες που πλέον περιμένουν την άφιξη του Καρίμ Ανασαριφάρντ, ο οποίος θα αποτελέσει την επόμενη μεταγραφή της ομάδας.

Η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ ανακοινώνει την απόκτηση του διεθνούς Αργεντίνου, Λεονάρντο Ενρίκε Βιγιάλμπα. Ο 21χρονος παίκτης, υπέγραψε το συμβόλαιό του, παρουσία του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ, Χρήστου Δάρα.

Στο μεταξύ, τις επόμενες ημέρες αναμένεται στην Αθήνα, ο Καρίμ Ανασαριφάρντ. Ο διεθνής Ιρανός ποδοσφαιριστής, έχει αγωνιστεί 47 φορές με την Εθνική ομάδα της χώρας του και έχει σημειώσει 9 γκολ σε επίπεδο ανδρών».