Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Η «μοναδική» πολυτέλεια κι ο ερχομός των «Μιλιβόγεβιτς»!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta μία...συνύπαρξη στον Ολυμπιακό και πόσο θα ανεβαίνει κι άλλο η ομάδα με την παρουσία κι άλλων «Μιλιβόγεβιτς»!
Πρώτο φιλικό στο οποίο έπαιξε ο Μιλιβόγεβιτς κι αμέσως είδαμε διαφορά στον Ολυμπιακό, χθες με την Τβέντε.
ADVERTISEMENT
Γιατί έτσι είναι φίλοι μου. Κι ο Ζντιέλαρ που έπαιζε στα προηγούμενα φιλικά στη θέση του αμυντικού μέσου, όπως και χθες στο β΄ημίχρονο, μια χαρά πήγαινε. Όμως, άλλο Μιλιβόγεβιτς κι άλλο Ζντιέλαρ-τουλάχιστον στα 20 χρόνια του. 
Κι η ποδοσφαιρική λογική λέει ότι ο Ολυμπιακός θα γίνει ακόμη καλύτερος, όσο μπαίνουν κι άλλοι…Μιλιβόγεβιτς στην ενδεκάδα του. Δηλαδή παίκτες «έτοιμοι», να μπουν ρε παιδί μου και να κάνουν τη διαφορά.
Εννοώ ένα σέντερ φορ στη θέση του Χάρα, είτε τον Φινμπόγκασον, είτε κάποιον άλλο (ναι, όπως το διαβάζετε, «κάποιον άλλο»...).
Εννοώ ένα στόπερ στη θέση του Αυλωνίτη.
Εννοώ τον Σιόβα, στη θέση του Βούρου.
Εννοώ ένα εξτρέμ στη θέση του Ντουρμάζ.
Κι εννοώ κι ένα οκτάρι στη θέση του Μπουχαλάκη. Δηλαδή το Μανιάτη τα καλά του η, ένα «Κασάμι στα καλά του»-και θυμηθείτε αυτό το τελευταίο.
Προσέξτε, εγώ δεν υποτιμάω τους Μπουχαλάκη, Αυλωνίτη, Βούρο, Ντουρμάζ και Χάρα. Τα παιδιά αυτά δουλεύουν πολύ καλά και δεν είναι τυχαίο ότι τους εμπιστεύεται ο Μάρκο Σίλβα, όπως και τον Ζντιέλαρ. Σίγουρα παίζουν ρόλο κι οι απουσίες, αλλά θα μπορούσε ο προπονητής να βάζει π.χ. τους Γιαταμπαρέ και Κασάμι στα χαφ. Η, τον Γιαννιώτα στα άκρα. Η, τον Πουλίδο η, τον Ολαϊτάν σέντερ φορ. Για να προτιμάει αυτούς που προτιμάει, πάει να πει ότι «κάτι» βλέπει πάνω τους κι ότι εκτιμάει την προσπάθειά τους.
Όμως, πάντα σύμφωνα με την ποδοσφαιρική λογική, η ομάδα θα είναι διαφορετική κι ακόμη καλύτερη με κάποιες άλλες μονάδες, που τουλάχιστον θεωρητικά είναι σε πιο υψηλό επίπεδο. Όπως ο Μιλιβόγεβιτς σε σχέση με τον Ζντιέλαρ. Μπήκε ο Λούκα για πρώτο ματς χθες κι αμέσως ο Ολυμπιακός ήταν πιο δυνατός στα χαφ, τόσο αμυντικά, όσο κι επιθετικά-το πρώτο γκολ αυτός το ξεκίνησε...
Από εκεί και πέρα, είναι μεγάλη δουλειά η παρουσία του Φορτούνη μέχρι τώρα στην προετοιμασία. Αν έκανε αυτά που κάνει τώρα ο Φορτούνης κάποιος ξένος, που έρχονταν τώρα ως μεταγραφή, θα γράφαμε όλοι ύμνους… Ο Έλληνας διεθνής δείχνει επιτέλους αυτό που περιμέναμε, ότι δηλαδή μπορεί να τα καταφέρει και σε ρόλο Τσόρι κι όχι μόνο παίζοντας στα πλάγια, όπου οι ευθύνες αναπόφευκτα είναι λιγότερες. Και το έκανε τόσο καλά, που μας έκανε να ξεχάσουμε ότι έλειπε από αυτό το ματς ολόκληρος Τσόρι!
Κάποιες στιγμές χθες χάθηκε το τόπι από τις κινήσεις του Φορτούνη, του (πραγματικά έξοχου) Ντουρμάζ, του (δυναμικού και ουσιαστικού) Πάρντο. Κι ο Φορτούνης πρέπει να κάνει ακριβώς ό,τι έκανε στη φάση του 1-0, δηλαδή να τελειώνει καλά τις φάσεις. Έχει την ικανότητα να βρίσκεται σε θέση γκολ-κάτι που δεν το έχουν πολλοί μέσοι. Πρέπει λοιπόν να κάνει όλη τη δουλειά, όπως χθες, κι όχι τη μισή, όπως έκανε στα άλλα φιλικά, που έχασε κάποια εύκολα γκολ.
Μόνο ο Ολυμπιακός έχει την πολυτέλεια να έχει και Τσόρι και Φορτούνη για την ίδια θέση της ενδεκάδας! Κι ακόμη και τον Φουστέρ από πίσω. Ας τα βλέπουν οι αντίπαλοί του, για να καταλαβαίνουν και γιατί είναι συνεχώς πίσω του…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: