Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Στο «σφυρί» ο Ρικέλμε


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μπόκα Τζούνιορς πιθανόν θα
την υποχρεώσουν να χάσει ένα από τα πιο σπουδαία αστέρια της. Ο λόγος
για τον Χουάν Ρομάν Ρικέλμε, για τον οποίο ενδιαφέρον έχει ήδη εκφράσει η Κυπελλούχος Βραζιλίας, Κορίνθιανς.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα στο «GloboeSporte», άνθρωποι της διοίκησης
της «τιμάο» θα βρεθούν στην Αργεντινή προκειμένου να έχουν μια πρώτη
επαφή για τον 31 ετών μέσο, το συμβόλαιο του οποίου με τη Μπόκα λήγει
το 2010.

“Αγκαλιά” με Μπόσνιακ

“Αγκαλιά” με Μπόσνιακ

Μπορεί ο Ιβάν Μπόσνιακ να μην ήταν χθες στην “πρώτη” του Ηρακλή, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, που επιβεβαιώνονται από την πλευρά της ΠΑΕ, ο 30χρονος Κροάτης επιθετικός βρίσκεται πλέον ακόμη πιο κοντά στον Ηρακλή. Την ίδια στιγμή, βέβαια και σύμφωνα με δημοσίευμα από το Βέλγιο, ο παίκτης, που έχει ολοκληρώσει τη συνεργασία του με την Γκενκ, έχει προτάσεις από την Κορέα και από την Κύπρο. Παράλληλα, καταγράφεται και ένα ενδιαφέρον από την ομάδα της Ξάνθης. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί, ότι ο Ηρακλής βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του Κροάτη. “Οι πληροφορίες, που έχουμε για τον παίκτη είναι πολύ καλές. Με ανθρώπους, που μιλήσαμε στην Κροατία μας είπαν ότι εξέφρασαν την απορία και τον θαυμασμό για το γεγονός, ότι θα πάρουμε ένα τόσον καλό ποδοσφαιριστή”, ήταν χαρακτηριστική η ατάκα ανθρώπων της ομάδας αναφορικά με τον Μπόσνιακ. Θα πρέπει να υπενθυμισθεί, πώς ο Μπόσνιακ με την εθνική ομάδας της Κροατίας έχει συνολικά 14 συμμετοχές και έχει σημειώσει επίσης ένα γκολ ανήκοντας στο κλαμπ των μεγάλων επιθετικών της γειτονικής χώρας, που αγωνίζονται στο εξωτερικό. Έχει πετύχει ένα γκολ, ενώ ήταν μέλος του ρόστερ της εθνικής Κροατίας στο προηγούμενο Μουντιάλ, στο “World Cup” 2006 της Γερμανίας. (Αγωνίστηκε ως αλλαγή στον αγώνα με την Ιαπωνία). Το 2000-01 με τη Χάιντουκ αναδείχθηκε παίκτης της χρονιάς. Βέβαια, μετά από την πρώτη χρονιά στο Βέλγιο φορώντας τη φανέλα της Γκενκ, είχε μείνει εκτός δράσης για έξι μήνες. Επέστρεψε όμως και πάλι στην ενεργό δράση. Μετά από τρεις χρονιές στο Βέλγιο, έμεινε ελεύθερος και ο Ηρακλής ήρθε πλέον να είναι πολύ κοντά στη συμφωνία με τον Κροάτη φορ, που μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Πηγη Μετροσπορ

Κώστας Κατσουράνης: «Ολα για κάτι καλό!»

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Τις πρώτες του δηλώσεις με τη φανέλα του Παναθηναϊκού έκανε ο Κώστας Κατσουράνης μετά την εικοσάλεπτη συμμετοχή του στο φιλικό κόντρα στη Βασιλεία. Ο διεθνής αμυντικός μέσος μίλησε για τις πρώτες του εντυπώσεις, ως μέλος της «πράσινης» οικογένειας και παράλληλα εξέφρασε τις εκτιμήσεις του για τη νέα χρονιά. Παράλληλα εκθείασε τον Τζιμπρίλ Σισέ, τονίζοντας πως μεταγραφές αυτού του επιπέδου ανεβάζουν το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

«Ήταν η πρώτη μου συμμετοχή με τον Παναθηναϊκό και είμαι πολύ χαρούμενος, αν και δεν καταφέραμε να νικήσουμε τη Βασιλεία. Έτσι είναι όμως τα φιλικά σε αυτή τη φάση της προετοιμασίας. Έχουμε ως ομάδα μόλις έντεκα ημέρες προπόνησης, οι οποίες είναι πολύ λίγες. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι οι αντίπαλοί μας ήταν πολύ πιο έτοιμοι. Άλλωστε αυτός είναι ο λόγος που κάνουμε τα φιλικά, ώστε να βρούμε ρυθμό και σιγά σιγά να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε ώστε να είμαστε έτοιμοι στο πρώτο επίσημο παιχνίδι».

- Οι πρώτες σου εντυπώσεις από τη δουλειά που γίνεται φέτος στον Παναθηναϊκό;
«Όλα είναι πάρα πολύ καλά και δουλεύουμε όσο μπορούμε καλύτερα. Εμείς οι νέοι παίκτες προσπαθούμε να μπούμε γρήγορα στο κλίμα της ομάδας, να μάθουμε αυτά που θέλει ο προπονητής και νομίζω ότι αυτό σιγά σιγά θα αρχίσει να βγαίνει στο γήπεδο».

- Ο Παναθηναϊκός έχει ενισχυθεί με τέσσερις υψηλού επιπέδου ποδοσφαιριστές και υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις από σας, καθώς όλοι περιμένουν να δώσετε τεράστια ώθηση στην ομάδα. Αυτό σας δίνει μεγαλύτερη ευθύνη, σας βαραίνει τις πλάτες σας;
«Σίγουρα μας δίνει μεγαλύτερη ευθύνη, σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να μας ρίξει βάρος. Δεν πρέπει να νιώθουμε ούτε κάποιο βάρος ούτε άγχος. Ο καθένας από εμάς πρέπει να βάλει την προσωπικότητά του στην ομάδα, να δώσει τα πάντα και όλοι μαζί, με τους παίκτες που ήδη υπάρχουν στην ομάδα και οι οποίοι όλοι είναι πολύ αξιόλογοι, να πετύχουμε κάτι καλό φέτος».

- Ο κόσμος του Παναθηναϊκού περιμένει πολλά από εσένα. Τι μπορεί να υποσχεθεί ο Κώστας Κατσουράνης;
«Είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι ποτέ δεν έδινα υποσχέσεις στον κόσμο. Αυτό που έλεγα πάντα θα πω και τώρα: ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα δει από εμένα πάρα πολύ σκληρή δουλειά μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Θα τα δίνω όλα για την ομάδα μου και ελπίζω στο τέλος της χρονιάς να πανηγυρίσουμε κάτι καλό όλοι μαζί.

- Λείπει ένα πρωτάθλημα από την συλλογή σου, λείπει και από τον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια. Εκ των πραγμάτων η κατάκτηση του τίτλου είναι ο βασικός σας στόχος?
«Σίγουρα το πρωτάθλημα είναι ο στόχος και μακάρι να έρθει. Θα είναι ό,τι καλύτερο για όλους, και για εμάς και για τον κόσμο. Είναι όμως πολύ νωρίς και στα λόγια μπορούμε να πούμε πάρα πολλά όπως και να δίνουμε υποσχέσεις. Έχουμε μπροστά μας πολύ χρόνο. Τώρα το βασικότερο είναι να δουλέψουμε σκληρά για να φτάσει η ομάδα βήμα-βήμα στο επίπεδο που θέλουμε».

- Πριν το πρωτάθλημα βεβαίως υπάρχουν οι δύο προκριματικές φάσεις του Τσάμπιονς Λιγκ. Με την εικόνα που έχεις μέχρι τώρα από την ομάδα θεωρείς ότι θα είστε έτοιμοι στο πρώτο επίσημο ματς;
«Αυτός είναι ο στόχος μας, να είμαστε έτοιμοι στον πρώτο αγώνα που θα δώσουμε για τα προκριματικά. Πρέπει να περάσουμε δύο φάσεις για να μπούμε στους ομίλους και όλοι μας ξέρουμε ότι φέτος δεν θα είναι τόσο εύκολο. Η αίσθησή μου όμως είναι ότι θα τα καταφέρουμε και θα είμαστε έτοιμοι και στις δύο προκριματικές φάσεις. Είμαι αισιόδοξος ότι θα τα πάμε καλά».

- Σε τι θέση θα σε δούμε μέσα στο γήπεδο; Ο προπονητής δήλωσε ότι περιμένει από εσένα να είσαι το μυαλό στην άμυνα και το κέντρο.
«Εγώ θα παίξω εκεί που θα μου πει ο προπονητής. Ειλικρινά δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα και το έχω αποδείξει, είτε αυτό είναι στη μεσαία γραμμή είτε στο κέντρο της άμυνας. Όπου και αν είναι, εγώ θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για την ομάδα μου».

- Έχεις συμπαίκτη στον Παναθηναϊκό έναν ποδοσφαιριστή παγκόσμιας εμβέλειας όπως ο Ζιμπρίλ Σισέ. Πόσο σημαντικό είναι να έρχονται παίκτες τέτοιου βεληνεκούς στο ελληνικό πρωτάθλημα;
«Σίγουρα είναι πάρα πολύ σημαντικό να έρχονται στην Ελλάδα ποδοσφαιριστές τέτοιας εμβέλειας και αξίας όπως ο Σισέ. Με την παρουσία τους εδώ βοηθούν ώστε να έρθουν και άλλοι παίκτες ανάλογης κλάσης, γεγονός που ανεβάζει συνολικά το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος. Εγώ όμως πάντοτε έχω την άποψη ότι δεν πρέπει να παραμερίζουμε τον Έλληνα ποδοσφαιριστή. Πρέπει να δουλεύουμε με Έλληνες παίκτες, γιατί πραγματικά έχουμε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Αυτή είναι η γνώμη μου και τη λέω γιατί θεωρώ ότι έτσι το ποδόσφαιρό μας θα εξελιχθεί και θα γίνει καλύτερο».

- Ο Παναθηναϊκός ούτως ή άλλως είναι μια ομάδα που διατηρεί το ελληνικό στοιχείο?
«Βεβαίως και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Στον Παναθηναϊκό υπάρχουν πάρα πολλοί και καλοί Έλληνες παίκτες, οι οποίοι αγωνίζονται και στην Εθνική ομάδα γεγονός πολύ σημαντικό».

- Ανέφερες την Εθνική ομάδα, εκεί όπου έχετε μπροστά σας την πρόκληση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Πόσο εφικτός είναι ο στόχος;
«Με την Εθνική ομάδα έχουμε μπροστά μας δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια εναντίον της Ελβετίας και της Μολδαβίας και εκεί θα κριθούν πολλά. Το καλό είναι ότι εκείνη την περίοδο θα έχουμε όλοι περισσότερα παιχνίδια στα πόδια μας και θα είμαστε σαφώς πιο έτοιμοι. Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε».

Καραγκούνης: Αποφεύγει την τιμωρία ...

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Έκανε λάθος, αλλά δεν θα το πληρώσει. O Γιώργος Καραγκούνης και ο Παναθηναϊκός δεν θα πρέπει να ανησυχούν για το ενδεχόμενο τιμωρίας του διεθνή μέσου μετά την αποβολή του στο φιλικό παιχνίδι με την Βασιλεία και θα είναι κανονικά "παρών" στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Αυτό επιβεβαίωσε και ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της ΕΠΟ, επιτετραμμένος της ΟΥΕΦΑ και κομισάριος της ΦΙΦΑ, Μάνος Μαυροκουκουλάκης.«Όταν οι διοικήσεις των ελληνικών ομάδων κλείνουν τουρνουά, πέραν της συμμετοχής υπάρχουν ορισμένα θέματα που καλούνται να συμφωνήσουν, όπως οι κανονισμοί του τουρνουά. Μέσα στους κανονισμούς αυτούς είναι και οι πειθαρχικοί. Τέτοια θέματα όπως η αποβολή του Καραγκούνη δεν άπτονται τιμωριών, ούτε κανείς τα σημειώνει. Αυτό το τουρνουά δεν είναι διοργάνωση της UEFA. Αν όμως στο συγκρεκριμένο τουρνουά ή σε οποιοδήποτε φιλικό υπάρχει κάποιο ρατσιστικό θέμα, αν υπάρξει μία άσεμνη χειρονομία ή εξύβριση ενός σημαντικού προσώπου όπως του πρωθυπουργού, κάτι που διεγείρει το κοινό αίσθημα, ακόμη και η UEFA μπορεί να επιληφθεί του θέματος. Αν όμως τα πράγματα είναι νορμάλ, όπως χθες, ο κανονισμός του τουρνουά γράφει πως το θέμα κλείνει εκεί.

Στην περίπτωση του Καραγκούνη το χειρότερο που μπορούσε να γίνει θα ήταν να ενημερώσει ο διαιτητής την ομοσπονδία, αλλά ούτε κι αυτό δεν γίνεται. Δεν υπάρχει φύλλο αγώνα που να εξετάζεται από την τοπική ομοσπονδία. Όλα γράφονται στον κανονισμό. Θα μπορούσε να προκύψει τιμωρία αν υπήρχε ένα κακό περιστατικό, αλλά το χθεσινό δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Δεν θα συμβεί τίποτα στην περίπτωση του Καραγκούνη. Δεν το συζητάμε καθόλου. Η UEFA δεν έχει καμία δουλειά και σας το λέω εγώ που ανήκω εκεί.

Πρέπει οι ελληνικές ομάδες, όταν κλείνουν τουρνουά, να βλέπουν τους κανονισμούς και αν δεν συμφωνούν να λένε πού θέλουν να γίνουν κάποιες τροποποιήσεις. Να διαβάζουν τους όρους και είτε να ζητούν την αλλαγή τους, είτε να μην τους δέχονται αν δεν τους ικανοποιούν».

ΠΑΟ: Τέλος Σιόντης, Λεοντίου και Μάλαρτζ

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Τρεις παίκτες λιγότερους μετρά από την Τρίτη στο ρόστερ του ο Παναθηναϊκός.

Όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι η ΠΑΕ, βρέθηκε η «χρυσή φόρμουλα» με τους Σιόντη, Λεοντίου και Μάλαρτζ οι οποίοι συμφώνησαν να συνεχίζουν αλλού την καριέρα τους.

Σιόντης και Λεοντίου θα αγωνίζονται του χρόνου στην Καβάλα (ο δεύτερος ως δανεικός) ενώ ο Πολωνός πορτιέρο από δανεικός στον ΟΦΗ κατέληξε στην Λάρισα με ελεύθερη μεταγραφή.


Αναλυτικά, οι επίσημες ανακοινώσεις:

“Στην Λάρισα με ελεύθερη μεταγραφή ο Μάλαρτζ

Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει την παραχώρηση του ποδοσφαιριστή Αρκάντιους Μάλαρτζ στην ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 (Λάρισα) με ελεύθερη μεταγραφή”.

“Επέκταση συμβολαίου με Λεοντίου

Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει ότι συμφώνησε με τον ποδοσφαιριστή Σωτήρη Λεοντίου να επεκτείνει το συμβόλαιό του κατά έναν χρόνο, ως το 2012, αναπροσαρμόζοντας παράλληλα και τους οικονομικούς του όρους. Στη συνέχεια ο ποδοσφαιριστής παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού για έναν χρόνο στην ΠΑΕ Νέα Καβάλα”

“Στην Καβάλα με ελεύθερη μεταγραφή ο Σιόντης

Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει την παραχώρηση του ποδοσφαιριστή Στέφανου Σιόντη στην ΠΑΕ Νέα Καβάλα με ελεύθερη μεταγραφή”.

ΑΕΚ-Ντούσκο: Το "ψάχνει" για Γιούρκα ...


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Φουλάρουν για τον δεξιό μπακ στην ΑΕΚ και ο Σεϊταρίδης αποτελεί βασική προτεραιότητα για την ομάδα. Ο Γιούρκας φαίνεται πως είναι ο διακαής πόθος του Μπάγεβιτς και το θέμα του συζητήθηκε σήμερα το πρωί στην επαφή του Σερβοέλληνα τεχνικού με τον Νίκο Νοτιά. Ο προπονητής ενημέρωσε τον μεγαλομέτοχο για τις αποφάσεις του σχετικά με τα μεταγραφικά και είναι ξεκάθαρο πια, πως οι βασικοί στόχοι της Ένωσης είναι ο Λεονάρντο και ο Σεϊταρίδης.

Ο Νοτιάς του επεσήμανε ότι η διοίκηση κάνει ότι καλύτερο μπορεί και ο Μπάγεβιτς δείχνει να είναι απόλυτα ικανοποιημένος αυτή τη στιγμή από τις όποιες κινήσεις. Βέβαια η περίπτωση του Γιούρκα δεν είναι τόσο απλή, αλλά ο Ντούσκο έχει πρόθεση να περιμένει λίγο καιρό προκειμένου να καταφέρει να πραγματοποιήσει αυτή τη σπουδαία προσθήκη.

Όσο για τον Λεονάρντο υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία πως άμεσα θα ντυθεί στα κιτρινόμαυρα και ο Μπάγεβιτς είναι ενθουσιασμένος.

Επίσης, ο Νοτιάς ενημέρωσε τον Σερβοέλληνα προπονητή και για τις εργασίες στα Σπάτα, τονίζοντάς του, ότι έχει τις διαβεβαιώσεις από τους αρχιτέκτονες του έργου, πως το αργότερο ως το τέλος του χρόνου η ομάδα θα βρίσκεται στο νέο της σπίτι.

Ο Βραζιλιάνος Αρτούρο στην Κομοτηνή


Ο Αρτούρο Μπερνάντ με τη φανέλα της Στεάουα Πολύ κοντά στην απόκτηση επιθετικού βρίκεται ο Πανθρακικός. Στην Κομοτηνή για συζητήσεις με τους παράγοντες της ομάδας βρίσκεται ο Βραζιλιάνος με ιταλκό διαβατήριο, Αρτούρο Ενίκε Μπερνάντ, ο οποίος αγωνίστηκε την περσινή περίοδο στην πατρίδα του με την φανέλα της Φλαμένγκο.

Ο Αρτούρο έχει γεννηθεί στις 27 Αυγούστου 1982 και έχει ύψος 1,90 μ. και βάρος 82 κ. Αγωνίζεται ως σέντερ φορ και έχει παίξει στην Ευρώπη στις Μίντλεσμπρο, Σανταντέρ, Χιχόν, Αλαβές, Κόρδοβα, Στεάουα Βουκουρεστίου και Τέρεκ Ρωσίας.

Ανανέωσε και έφυγε για Καβάλα!

leodiioy.jpgΠαίκτης της Καβάλας θα είναι την επόμενη αγωνιστική σεζόν ο Σωτήρης Λεοντίου ο οποίος αφού επέκτεινε την συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό για ένα ακόμη χρόνο παραχωρήθηκε δανεικός.

Η ανακοίνωση της «πράσινης» ΠΑΕ για την ανανέωσης της συνεργασίας με τον «Λέο» αλλά και τον δανεισμό του στους «αργοναύτες» έχει ως εξής:

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει ότι συμφώνησε με τον ποδοσφαιριστή Σωτήρη Λεοντίου να επεκτείνει το συμβόλαιό του κατά έναν χρόνο, ως το 2012, αναπροσαρμόζοντας παράλληλα και τους οικονομικούς του όρους. Στη συνέχεια ο ποδοσφαιριστής παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού για έναν χρόνο στην ΠΑΕ Νέα Καβάλα».

Συμπαίκτης του Λεοντίου στην Καβάλα θα είναι και ο Στέφανος Σιόντης που παραχωρήθηκε από τον Παναθηναϊκό με ελεύθερη μεταγραφή.

Διαφορά στο οικονομικό με Ρεγκέιρο

regueiro.jpgο. Κατά την διάρκεια της σημερινής ημέρας (7/7) στις επαφές που είχαν οι δύο πλευρές, ο Ουρουγουανός ζήτησε τα χρήματα που έπαιρνε από τον Άρη 600 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο. Ο επίσημος ΠΑΟΚ προσφέρει 350 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο για διετές συμβόλαιο συνεργασίας

Ειπε..........................

Δηλώνω Αρειανός. Είχα έρθει 15-16 χρονών επί Ντίνου Κούη στην ομάδα αλλά δεν ήταν καλά τα πράγματα και δεν κατέληξα στην ομάδα. Η μοίρα όμως τα έφερε έτσι και είμαι πάλι εδώ και τίποτα δεν είναι τυχαίο", ενώ για τον Ατρόμητο, την προηγούμενή του ομάδα δήλωσε: "Το κεφάλαιο Ατρόμητος για μένα έχει τελειώσει. Κρατάω μόνο τα θετικά και σκέφτομαι μόνο τον Άρη". Βασιλης Ροβας παικτης του Αρη

Χαίτογλου: «Ο Ηρακλής για τον κόσμο του δεν έχει ταβάνι»

Χαίτογλου: «Ο Ηρακλής για τον κόσμο του δεν έχει ταβάνι»

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής, Νίκος Χαίτογλου μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για την «πρώτη» της ομάδας και την δυναμική παρουσία του κόσμου λέγοντας: «Ήταν πολύ ευχάριστο η εικόνα στην πρώτη προπόνηση, οι παίκτες αντιλήφθηκαν τις ευθύνες που έχουν για την χρονιά που ακολουθεί απέναντι στους φιλάθλους. Από την αρχή θέλαμε να πάμε στο Καυταντζόγλειο, ίσως να αλλάξαμε και το γούρι. Όλοι μας νιώθουμε ευχαριστημένοι από την παρουσία του κόσμου, φυσικά και ο Αντώνης Ρέμος. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι οι παίκτες να αντιληφθούν τις αυξημένες ευθύνες που έχουν για την νέα περίοδο. Ο Ηρακλής είναι μία ομάδα που καλώς ή κακώς για τον κόσμο του δεν έχει… ταβάνι, πρέπει πάντα να βελτιωνόμαστε» ενώ συνέχισε λέγοντας: «Στο πραγματικό αγώνα θα δούμε πόσο καλή είναι η ομάδα, ο κόσμος έδωσε μία σημαντική νότα και έστειλε το μήνυμα προς τους παίκτες ότι πρέπει να δουλέψουν σκληρά για να έρθουν και τα καλά αποτελέσματα».
Για τα εισιτήρια διαρκείας είπε: «Υπάρχει ενθουσιασμός, δεν μπαίνω στην διαδικασία ανακοίνωσης αριθμών, το θεωρώ άσκοπο. Υπάρχει συνεχής κίνηση, θα ξεπεράσουμε τους περσινούς αριθμούς»

Στην Μπεσίκτας ο Φεράρι


Ο Ματέο Φεράρι Στην παραχώρηση του Ματέο Φεράρι στην Μπεσίκτας προχώρησε η Τζένοα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου. Με αυτό τον τρόπο, η ιταλική ομάδα έβαλε εύκολα στο ταμείο της ένα ποσό που πλησιάζει τα 6 εκατ. ευρώ, τεράστιο κέρδος, δεδομένου ότι απέκτησε τον παίκτη ως ελεύθερο πέρυσι.

Μετά από μία εντυπωσιακή σεζόν με την Τζένοα, με την οποία είχε 32 συμμετοχές, ο 29χρονος Φεράρι έβαλε την υπογραφή του στο τετραετές συμβόλαιο με την τουρκική ομάδα.

Βανγκέλι παραμένει στον Άρη

Αυτή η υπόθεση πέρασε από πολλά κύματα. Τελικώς, ο Κρίστι Βανγκέλι θα παραμείνει στον Αρη, αφού υπέγραψε νέο συμβόλαιο διάρκειας τριών χρόνων. Στο μεταξύ, έντονη φημολογία έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ώρες περί ενδιαφέροντος του Παναθηναϊκού αλλά και μίας ευρωπαϊκής ομάδας για τον βραζιλιάνο Ντάρσι Νέτο, ο οποίος όμως έχει συμβόλαιο με τους κίτρινους αλλά και ρήτρα 2.000.000 ευρώ.Ο έμπειρος δεξιός οπισθοφύλακας εντάσσεται στα πλάνα του Ιομάρ Μαζίνιο για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, ενώ άπαντες βρίσκονται σε θέση αναμονής αναφορικά με την έκδοση του κοινοτικού διαβατηρίου του παίκτη. Επί του παρόντος, οι θεσσαλονικείς δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους και ούτε επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες περί ύπαρξης πρότασης από ομάδα του εξωτερικού. Είναι σαφές πάντως ότι για να μπουν σε διαδικασία ενασχόλησης με το συγκεκριμένο ζήτημα, θα πρέπει να ικανοποιηθούν οικονομικά, αλλά και να θελήσει ο παίκτης να μεταγραφεί σε άλλον σύλλογο.

Στη διάρκεια της σημερινής (7/7) ημέρας εξάλλου, οι επιτελείς του Αρη ασχολήθηκαν με την υπόθεση του Κρίστι Βανγκέλι και παρά το αρνητικό κλίμα που επικρατούσε μέχρι πρότινος, οι δύο πλευρές ανανέωσαν τη συνεργασία τους για ακόμη τρία χρόνια.

"Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος που ανανέωσα το συμβόλαιό μου με τον ΑΡΗ. Ήθελα να μείνω στην ομάδα γιατί ποτέ δεν έκρυψα ότι ήμουν και είμαι οπαδός του Αρη. Ήταν καθοριστική αυτή η εβδομάδα για την απόφασή μου γιατί πέρα από επαγγελματίας, που πάντα κι αυτό παίζει τον ρόλο του, κατάλαβα ότι και η διοίκηση με ήθελε πολύ, αλλά και τα μηνύματα από τον κόσμο συνετέλεσαν ώστε να παραμείνω. Όλα μέτρησαν για να μείνω στην ομάδα που αγαπώ.

Να σημειώσω ότι θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Αθανασιάδη και τους υπόλοιπους διοικούντες, αλλά και τον προπονητή κ.Μαζίνιο για την ανανέωση της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό μου. Πλέον θα αφοσιωθώ κι εγώ στην προετοιμασία της ομάδας και θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις για το καλύτερο δυνατό.

Έχουμε αρκετές μέρες μπροστά μας ώστε να δουλέψουμε με στόχο την καλύτερη δυνατή προετοιμασία τόσο στο Καρπενήσι, όσο και στην Ιταλία. Νομίζω ότι μετά την περσινή χρονιά χρωστάμε πολλά στον κόσμο μας και από την πλευρά μου μαζί με τους συμπαίκτες μου θα προσπαθήσουμε να δώσουμε χαρές στους φιλάθλους μας", αναφέρει η δήλωση του παίκτη στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ. Ο Βανγκέλι απόψε θα ενσωματωθεί εξάλλου στην αποστολή που βρίσκεται στο Καρπενήσι.

Από εκεί και πέρα, η ανανέωση της συνεργασίας με τον Νέτο, δεν σημαίνει ότι οι θεσσαλονικείς παύουν τις συζητήσεις με τον βραζιλιάνο Φλάβιο. Οι διαπραγματεύσεις με τον 29χρονο ποδοσφαιριστή βρίσκονται σε εξέλιξη με τις πιθανότητες συμφωνίας να είναι παρά πολλές.

«Δένει» Μίκελ η Τσέλσι

Ένα χρόνο πριν λήξει το υπάρχον συμβόλαιο του Τζον Όμπι Μίκελ με την Τσέλσι, οι ιθύνοντες των «μπλε» ετοιμάζονται να του προσφέρουν νέα πενταετές συμβόλαιο. Αφορμή στάθηκε η φημολογία που αναπτύχθηκε από τότε που ξεκίνησε η φετινή μεταγραφική περίοδος σύμφωνα με την οποία ο τεχνικός της Ίντερ, Ζοσέ Μουρίνιο σκέφτεται σοβαρά να κάνει επίσημη πρόταση για τον 22χρονο διεθνή Νιγηριανό μέσο. Στο φόβο λοιπόν να χάσουν ένα πολύ σημαντικό τους πάικτη, του απεύθυναν κάλεσμα ανανέωσης, ενώ όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Μίκελ, Τζον Σίτου, ο παίκτης θα υπογράψει μέσα στην εβδομάδα.

Eπιμέλεια : Γιάννης Πέννος

ΑΕΚ:«Ξένο σώμα» ο Εντίνιο

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ούτε... ζωγραφιστό δεν θέλει να βλέπει πλέον ο Ντούσαν Μπάγεβιτς τον Εντίνιο! Ο Πορτογάλος επιθετικός, ο οποίος ζήτησε και πήρε άδεια από τον? εαυτό του έως την Πέμπτη για να γιορτάσει σήμερα τα 27α γενέθλιά του (!), απουσιάζει αδικαιολόγητα από χθες από τις προπονήσεις.

Μάλιστα, ο Σερβοέλληνας τεχνικός -σύμφωνα με τα όσα διεμήνυσε στον Νίκο Θανόπουλο- καταστρώνει τα πλάνα του χωρίς να συμπεριλαμβάνει σε αυτά τον Εντίνιο. Επίσης, δεν περνάει καν από το μυαλό του να πάρει μαζί του τον Πορτογάλο στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας στο Ζέεφελντ της Αυστρίας. Ο Μπάγεβιτς δεν θέλει ούτε μία στο? τρισεκατομμύριο να διακινδυνέψει την ηρεμία και το καλό κλίμα των αποδυτηρίων και να βάλει ξανά μπελάδες στο κεφάλι του, αφού ο? προκλητικός Εντίνιο δεν το ‘χει σε τίποτα να κάνει ανά πάσα στιγμή άνω-κάτω την ομάδα.

Είναι, λοιπόν, φως-φανάρι ότι ο Εντίνιο αποτελεί «ξένο σώμα» για την ΑΕΚ και θα ήταν ευχής έργον και για τις δύο πλευρές να λύσουν όσον το δυνατόν πιο γρήγορα τη συνεργασία τους. Πράγμα που, για να συμβεί, πρέπει να ικανοποιηθούν οι οικονομικές απαιτήσεις της Ενωσης, η οποία δεν συζητεί καν το ενδεχόμενο να τον αφήσει να φύγει με λιγότερα από 1,5 εκατ. ευρώ. Ο Πορτογάλος θεωρεί τις «κιτρινόμαυρες» απαιτήσεις υπερβολικές και θα ζητήσει την Πέμπτη από τον Ν. Θανόπουλο να ρίξει κατά πολύ το ποσό που ζητεί για την παραχώρησή του, επικαλούμενος το ότι δεν είναι δυνατόν να αξιώνει τόσα χρήματα για έναν ποδοσφαιριστή που είναι στο? περιθώριο.

Με το θέμα Εντίνιο, όμως, θα ασχοληθεί και ο Νίκος Νοτιάς, ο οποίος βρίσκεται από το Σάββατο στην Αθήνα και από σήμερα θα? πιάσει δουλειά στα γραφεία της ΠΑΕ. Πριν, όμως, πάει στην οδό Γράμμου, ο μεγαλομέτοχος της ομάδας θα περάσει και από τα Σπάτα για να επιθεωρήσει την πορεία των έργων στο υπό ανέγερση προπονητικό κέντρο της ομάδας που χρηματοδοτεί αποκλειστικά ο ίδιος, ενώ έως την Παρασκευή θα συναντηθεί με τους Μπάγεβιτς και Θανόπουλο για να θέσουν επί τάπητος όλα τα εκκρεμή θέματα (μεταγραφικά και όχι μόνο).

Τέλος, ο Ράφικ Τζιμπούρ, που από χθες εντάχθηκε στην προετοιμασία της ομάδας, με δηλώσεις του σε γαλλική ιστοσελίδα έβαλε τέλος στη φημολογία που τον ήθελε να αποχωρεί από την ΑΕΚ με προορισμό, είτε τη Σαουδική Αραβία, είτε ομάδα της Γαλλίας.

Στα βυσσινί της ΑΕΛ ο Μάλαρτζ

Επιμέλεια: Δ.Μ.


Ο Αρκάντιους Μάλαρτζ είναι ο τερματοφύλακας που θα προσπαθήσει να καλύψει το κενό που άφησε φεύγοντας ο Στέφανος Κοτσόλης (Ομόνοια).

Η ΑΕΛ προχώρησε στην αγορά του 29χρονου Πολωνού από τον Παναθηναϊκό (δεν τον υπολόγιζε ο Τεν Κάτε), όπως συνέβη πριν από τέσσερα χρόνια με τον Κοτσόλη, κι αφού υπέγραψε μαζί του συμβόλαιο τριών ετών, ανακοίνωσε την απόκτησή του. Ο Μάλαρτζ θα ταξιδέψει άμεσα στη Γερμανία (αναχωρεί την Τετάρτη) για να ενσωματωθεί στην αποστολή της θεσσαλικής ομάδας και να ακολουθήσει την προετοιμασία που βρίσκεται εν εξελίξει στο Ομπερστάουφεν.

Μίνι βιογραφικό

Ο Μάλαρζ γεννήθηκε στις 19 Ιουνίου 1980 στην πόλη Πούλτουσκ της Πολωνίας. Ξεκίνησε την επαγγελματική καριέρα του στην Πολόνια Βαρσοβίας το 1998, μεταγράφηκε στην Γκβάρντια, αλλά κατέγραψε τις πρώτες του επίσημες συμμετοχές (20) την τριετία 2001-04 με τη Σουίτ Νόβι. Ακολούθησε το πέρασμα από την Αμίκα Βρόνκι πριν έρθει στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2006 για λογαριασμό της Ξάνθης.

Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις με τη φανέλα της ακριτικής ομάδας έφεραν τη μεταγραφή στον Παναθηναϊκό. Μετά από 12 επίσημα παιχνίδια με τους «πράσινους» τη σεζόν 2007-08 παραχωρήθηκε με μορφή δανεισμού στον ΟΦΗ (27 αγώνες), που αποτέλεσε τον τελευταίο σταθμό της καριέρας του πριν από άφιξή του στη Λάρισα.

ΠΑΟΚ: «21.000 διαρκείας μέχρι την επόμενη Παρασκευή!»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης, μίλησε στον Libero 107,4 και στην εκπομπή «ΓΕΓΟΝΟΤΑ» για την διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας του «δικέφαλου». «Είναι πρωτοφανές γιατί δεν έχουμε δει άλλη χρονιά ή σε άλλη ομάδα να διατίθενται περισσότερα από 1000 διαρκείας την ημέρα. Μας εξέπληξε θετικά και συνεχίζουμε. Μπορούμε να διαθέσουμε μέχρι 21.000 διαρκείας και με αυτό το ρυθμό, ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί μέχρι την επόμενη Παρασκευή».


Αρχικά, ο Μάκης Γκαγκάτσης ενημέρωσε για τον αριθμό των εισιτηρίων διαρκείας που είχαν διατεθεί μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης και στη συνέχεια, προχώρησε σε μερικές διευκρινήσεις: «Από τις 7 το πρωί, άρχισαν να σχηματίζονται ουρές έξω από τα γραφεία. Ο κόσμος έρχεται συνεχώς. Του συνιστούμε υπομονή. Όλοι θα εξυπηρετηθούν. Από το πρωί έχουν διατεθεί περίπου 1000 διαρκείας και υπολογίζουμε να έχουν ξεπεράσει τα 1.500 μέχρι το τέλος της ημέρας. Το προσωπικό μας φρόντισε να έρθει νωρίτερα. Είναι γύρω στους 12 υπαλλήλους και υπάρχουν 7 ταμεία που μπορούν να εξυπηρετήσουν τους φιλάθλους μας. Υπάρχουν μερικές φωνές διαμαρτυρίας και παράπονα, όμως σιγά-σιγά η ουρά μειώνεται».

Κληθείς να σχολιάσει το ρυθμό με τον οποίο διατίθενται καθημερινά τα «μαγικά» καρτελάκια, ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ τόνισε: «Είναι πρωτοφανές γιατί δεν έχουμε δει άλλη χρονιά ή σε άλλη ομάδα να διατίθενται περισσότερα από 1000 διαρκείας την ημέρα. Μας εξέπληξε θετικά και συνεχίζουμε. Θα πρότεινα σε αυτούς που μπορούν, να αγοράσουν μέσω Ίντερνετ το διαρκείας τους. Αυτοί οι οποίοι έχουν προχωρήσει ήδη στην αγορά τους μέσω διαδικτύου, δεν χρειάζεται να έρθουν σήμερα να το παραλάβουν. Έχει κρατηθεί το καρτελάκι τους και θα έχουν τη δυνατότητα να το πάρουν τις προσεχείς ημέρες».

Τέλος, ερωτηθείς αν η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποφασίσει να παρατείνει την καταληκτική ημερομηνία διάθεσης των εισιτηρίων διαρκείας, ο Μάκης Γκαγκάτσης απάντησε: «Αν στις 30 Ιουλίου παίξουμε εκτός έδρας, θα μπορέσουμε να δώσουμε παράταση μίας εβδομάδας. Ειδάλλως, δεν θα το κάνουμε. Μπορούμε να διαθέσουμε μέχρι 21.000 διαρκείας και με αυτό το ρυθμό, ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί μέχρι την επόμενη Παρασκευή».

Αρης-Ενας ήρθε, ένας έφυγε, ένας θα έρθει


Φάση από τον αγώνα Αστέρα Τρίπολης - Πανιωνίου Ο 25χρονος Βασίλης Ρόβας (με θητεία σε Πανναξιακό, Προοδευτική και Ατρόμητο), υπέγραψε συμβόλαιο τριών ετών και τη Δευτέρα το βράδυ ενσωματώθηκε στην αποστολή του Αρη στο Καρπενήσι.

Παρελθόν από τους "κίτρινους" αποτελεί ο Μάριο Ρεγκέιρο. Οι συζητήσεις με το Γιάννη Κόντη, εξετάζοντας τη λύση της συνεργασίας τους οδήγησε στην αποδέσμευση του Ουρουγουανού η οποία και ανακοινώθηκε επίσημα. Ο Ρεγκέιρο ευχαρίστησε τη διοίκηση και τον κόσμο του Αρη, υπογράμμισε ότι δεν κατέστη δυνατόν να βρεθεί φόρμουλα παραμονής με οικονομική αναπροσαρμογή του συμβολαίου του και τόνισε ότι προτεραιότητα του είναι να συνεχίσει σε άλλη Ελληνική ή ευρωπαϊκή ομάδα.

Σε προχωρημένο στάδιο είναι οι επαφές για τον Φλάβιο Πίντο ντε Σόουζα. Εντός της εβδομάδας αναμένεται θετική κατάληξη, αντίθετα ο Κοτορόφσκι ανανέωσε το συμβόλαιο του με τη Λεχ Πόζναν.

Αυτή είναι μια ακτινογραφία των μεταγραφικών του Αρη, για τις τελευταίες 24 ώρες.

Σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων στο Καρπενήσι επανήλθε ο Κριστιάν Νασούτι ο οποίος ξεπέρασε την αμυγδαλίτιδα που τον ταλαιπώρησε για δύο μέρες. Παράλληλα την πρώτη του προπόνηση με τον Άρη πραγματοποίησε ο Βασίλης Ρόβας. Ο Φρανθίσκο Χαβίτο δεν προπονήθηκε λόγω ενός διαστρέμματος που υπέστη χωρίς όμως η κατάστασή του να εμπνέει ανησυχία. Το βράδυ αναμένεται να ενσωματωθεί εκ νέου στην αποστολή και ο Χρήστος Αραβίδης που θα μπει στο πρόγραμμα των προπονήσεων από αύριο το πρωί.

Τέλος, η ΠΑΕ Αρης ανακοινώνει την απόκτηση του 18χρονου (γεννήθηκε το 1991) κεντρικού αμυντικού Πέτρου Γκολτσίδη από τον ΠΑΟ Κουφαλίων με ελεύθερη μεταγραφή. Ο ποδοσφαιριστής θα στελεχώσει την ομάδα Κ-21 του Αρη. Ο ποδοσφαιριστής έχει αγωνιστεί σε όλες τις μεικτές ομάδες της ΕΠΣΜ και θα αποτελέσει ένα από τα στελέχη της ομάδας Κ-21 του Νίκου Πασσιαλή.

Μάντσεστερ: O Όουεν δεν "πουλάει"...

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Μπορεί η μετακίνηση του Μάικλ Όουεν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να προκάλεσε πολύ "θόρυβο", όμως φαίνεται πως δεν συγκίνησε τους οπαδούς της ομάδας.

Οι φίλαθλοι των "κόκκινων διαβόλων" και όχι μόνο δεν ενθουσιάστηκαν με την άφιξη του 29χρονου επιθετικού καθώς, όπως αποκάλυψε υπάλληλος σε κεντρικό κατάστημα της Γιουνάιτεντ, δεν έχει πουληθεί, ως τώρα, καμία φανέλα με το όνομά του.

"Ακόμα δεν έχει βγει το νούμερο στη φανέλα του Όουεν και ίσως αυτό να έχει επηρεάσει στη χαμηλή ζήτηση. Ωστόσο ακόμα αυτό αν γίνει γνωστό δεν αναμένεται μεγάλη κινητικότητα. Απ’ όσο ξέρω κανείς δεν έχει ζητήσει τη φανέλα του", τόνισε σχετικά.

Αντίθετα με τον πρώην παίκτη της Νιούκαστλ, ο Γουέιν Ρούνεϊ αποτελεί το αγαπημένο παιδί των οπαδών. Όπως έγινε γνωστό έχουν τυπωθεί ήδη 3.000 φανέλες με το όνομα του διεθνή φορ ενώ η ζήτηση συνεχώς αυξάνεται.

Βαλντές: Για πάντα στην «Μπάρτσα»

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Παίκτης της Μπαρτσελόνα ως το 2014 θα είναι ο Βίκτορ Βαλντές. Ο Καταλανός τερματοφύλακας συμφώνησε με τη διοίκηση του συλλόγου για την επέκταση της συνεργασίας τους για τέσσερα χρόνια και οι απολαβές του θα είναι ηγεμονικές. Συγκεκριμένα θα εισπράττει 5 εκατ. ευρώ ετησίως (7 αν υπολογιστούν και τα μπόνους τίτλων), ενώ η ρήτρα αποδέσμευσής του ανέρχεται πλέον στα 150 εκατ. ευρώ.

Ο 27χρονος γκολκίπερ αναδείχθηκε από τις ακαδημίες του συλλόγου και μέχρι τώρα μετρά 225 συμμετοχές στην πρώτη ομάδα έχοντας κατακτήσει τρία πρωταθλήματα κι ένα Κύπελλο Ισπανίας, καθώς και δύο Champions League.

Διαζύγιο με Βακουφτσή...

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Παρελθόν αποτελεί από την Τρίτη για τον Εργοτέλη ο Γιώργος Βακουφτσής καθώς η ΠΑΕ ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

"Η ΠΑΕ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΙΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Γιώργο Βακουφτσή, στον οποίο εύχεται ό,τι καλύτερο στη συνέχεια της καριέρας του", ανέφερε η ανακοίνωση.

Στο μεταξύ η ΠΑΕ με ανακοίνωση της, υπενθυμίζει στους περσινούς κατόχους εισιτηρίων διαρκείας ότι μέχρι την Τετάρτη 15/07/09 έχουν το δικαίωμα να ανανεώσουν τις κάρτες τους σε προνομιακές τιμές και να διατηρήσουν τη θέση που κατείχαν και πέρσι στο Παγκρήτιο στάδιο.

Παράλληλα για όλους τους φιλάθλους συνεχίζεται η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας από τα εξής σημεία: Γραφεία ΠΑΕ (Στεργογιάννη 1, τηλ. 2810 313959), Γήπεδο Μαρτινέγκο (τηλ. 2810 222246), Bowling centre (Λεωφόρος Ικάρου & Αντιστάσεως, τηλ. 2810 344414), Περίπτερο Εργοτέλη Πλατεία Λιονταριών, Γραφεία ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΙΣ (62 Μαρτύρων 80 Α, τηλ. 2810 264104).

Αγγλία: "Ο Όουεν καλύτερος του Τέβεζ"


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Το παραπάνω δήλωσε ο "θρυλικός", Γκλεν Χοντλ, που εξήγησε πως περιμένει καλύτερη τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον Άγγλο επιθετικό, αντί του Κάρλος Τέβεζ…

Η μεταγραφή του Μάικλ Όουεν στους "Κόκκινους Διάβολους", έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στο "νησί", αλλά ο Χοντλ δε φοβάται τον… καλό Άγγλο φορ.

"Με τους Ρούνεϊ, Βαλένσια και Μπερμπάτοφ δίπλα του, θα έχει ευκαιρίες για πολλά γκολ. Είμαι σίγουρος πως μπορεί να πάει καλύτερα από τον Κάρλος Τέβεζ και να πετύχει μέχρι και 30 τέρματα!", είπε ο πάλαι ποτέ σπουδαίος άσος της Τότεναμ.

"Ο Σερ Άλεξ πέτυχε διάνα και αυτό θα φανεί στην πορεία. Όλα πάνε καλά για τον Μάικλ…", ολοκλήρωσε ο Άγγλος πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός των "λιονταριών".

Μάντσεστερ: "Διάβολος" και ο Ομπερτάν

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στην απόκτηση του Γκαμπριέλ Ομπερτάν, όπως αναμενόταν, θα προχωρήσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο 20χρονος άσος της Μπορντό θα περάσει σήμερα από ιατρικές εξετάσεις και αν όλα πάνε καλά θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τους «κόκκινους διαβόλους» για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί πως για τον Γάλλο ενδιαφέρονταν και οι Τσέλσι, Αρσεναλ, Ίντερ.

ΛΟΥΚΑ ΤΟΝΙ : Δεν αφήνει λεπτό την αγαπημένη του Μάρτα!!!

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Μπορεί να είναι 12 χρόνια μαζί, ωστόσο ζουν τον έρωτα τους όπως την πρώτη στιγμή. Ο λόγος για τον διεθνή Ιταλό επιθετικό της Μπάγερν Μονάχου, Λούκα Τόνι και τη διάσημη συμπατριώτισσα του, Μάρτα Σετσέτο. Τα δύο «πιτσουνάκια» βρέθηκαν στην Ίμπιζα, όπου και πέρασαν μέρος των διακοπών τους. Η Μάρτα, μοντέλα στο επάγγελμα, κάνει καριέρα στην ιταλική και τη γερμανική τηλεόραση. Όνειρο της είναι να γίνει μια σπουδαία ηθοποιός.

ΜΙΛΑΝ - Απέκτησε τον Ονιέβου

Eπιμελεια: Δ.Μ.

Η Μίλαν θα είναι ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του Ογκούτσι Ονιέβου. Ο γεννημένος στην Ουάσινγκτον, αλλά με ρίζες από τη Νιγηρία άσος, κάτοχος βελγικού διαβατηρίου, είχε μείνει ελεύθερος από τη Σταντάρ Λιέγης, με την οποία πανηγύρισε δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα Βελγίου, ήτοι το 2008 και το 2009.

Συνολικά, με τη Σταντάρ Λιέγης μέτρησε 117 συμμετοχές και έξι γκολ, ενώ ήταν μέλος της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ που εντυπωσίασε στο πρόσφατο Κύπελλο Συνομοσπονδιών. Με τις ΗΠΑ έχει κατακτήσει το Gold Cup του 2005 και του 2007, ενώ συνολικά με τη φανέλα με το εθνόσημο μετράει 38 συμμετοχές και πέντε γκολ.

Ο δυναμικός κεντρικός αμυντικός έχει αγωνιστεί επίσης στις Λα Λουβιέρ, Μετς και Νιούκαστλ, ενώ έβαλε την υπογραφή του σε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας. Γεννημένος στις 13 Μαΐου του 1982 στην Ουάσινγκτον, ο 27χρονος άσος θα έχει πλέον την ευκαιρία για πρώτη φορά στην καριέρα του να αγωνιστεί σε κορυφαίο επίπεδο.

ΟΜΟΝΟΙΑ - Και τυπικά τέλος ο Οκκάς

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Στη λύση του συμβολαίου της με τον Γιάννη Οκκά προχώρησε και τυπικά η Ομόνοια. "Η Ομόνοια ανακοινώνει πως έχει αποστείλει στον εκπρόσωπο του ποδοσφαιριστή Γιάννη Οκκά, επιστολή τερματισμού του συμβολαίου του. Η επιστολή έχει κοινοποιηθεί και στην ΚΟΠ", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του κυπριακού συλλόγου.

Υπογραμμίζεται ότι ο διεθνής επιθετικός διατηρούσε συμβόλαιο για ακόμη τρία χρόνια με τους πράσινους, ωστόσο μια σειρά από πειθαρχικά παραπτώματα των έθεσαν εκτός πλάνων. Αναμένεται πλέον η αντίδραση του παίκτη, μέσω του εκπροσώπου του Πασχάλη Παπαδόπουλου, αφού δεν αποκλείεται να διεκδικήσει κάποια χρηματική αποζημίωση.

Σε κάθε περίπτωση πάντως ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για όσες ομάδες ενδιαφέρονται να εντάξουν στο δυναμικό τους τον 32χρονο άσο, με τον Ηρακλή να φέρεται να είναι μέσα σε αυτές.

ΠΑΟΚ : H τελευταία προπόνηση επί ελληνικού εδάφους

Επιμέλεια: Δ.Μ.


Μια προπόνηση περιελάμβανε το σημερινό πρόγραμμα της ομάδας, η οποία διεξήχθη το πρωί (09:00) στην Τούμπα. Οι ποδοσφαιριστές ακολούθησαν επί 1,5 ώρα πρόγραμμα φυσικής κατάστασης.

Αραμπατζής και Bizera ακολούθησαν και σήμερα ατομικό πρόγραμμα. Αυτή ήταν και η τελευταία προπόνηση επί ελληνικού εδάφους πριν η ομάδα αναχωρήσει (αύριο 11:35) για το Doorwerth της Ολλανδίας, όπου θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο στάδιο προετοιμασίας.

Πριν την προπόνηση πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός της ομάδας.

Ανακοίνωσε Ονιέγου

Μία μέρα μετά την επεισοδιακή "πρώτη" της ομάδας για την νέα χρονιά και η διοίκηση της Μίλαν, ανακοίνωσε την απόκτηση του Ογκούτσι Ονιέγου.

Ο Αμερικανός διεθνής αμυντικός αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στην Σταντάρ Λιέγης του Βελγίου. Η ανακοίνωση ανέφερε:


"Η Μίλαν ανακοινώνει την απόκτηση του Ογκούτσι Ονιέγιου με ελεύθερη μεταγραφή από τη Σταντάρ Λιέγης. Ο Αμερικανός διεθνής υπέγραψε συμβόλαιο έως τις 30 Ιουνίου του 2012".


Ο 27χρονος ποδοσφαιριστής εντυπωσίασε στο πρόσφατο Κύπελλο Συνομοσπονδιών με τις ΗΠΑ και έμεινε ελεύθερος από την Στάνταρ Λιέγης. Είναι κάτοχος βελγικού διαβατηρίου και έτσι δεν θα πιάσει θέση ξένου στους "ροσονέρι".


Έχει αγωνιστεί στο παρελθόν τόσο στην Νιούκαστλ όσο και τις Μετς και Λα Λουβιέρ, ενώ μετράει 47 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα των ΗΠΑ.

Ο Ονιέγου θα δώσει μάχη με τον Τιάγκο Σίλβα για τη θέση του παρτενέρ του Αλεσάντρο Νέστα στο κέντρο της άμυνας της Μίλαν την επόμενη περίοδο.

Επιμέλεια : Γιάννης Πέννος

Η Ίντερ είναι μια σπέσιαλ ομάδα!

Μετά από πέντε χρόνια παραμονής στο Λονδίνο και στο "Στάμφορντ Μπριτζ", ο Ρικάρντο Καρβάλιο ετοιμάζεται για το νέο βήμα στην καριέρα του.

Ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός, ο οποίος αποτελεί μαζί με τον συμπατριώτη του Ντέκο τους δύο κύριους μεταγραφικούς στόχους της Ίντερ αυτό το καλοκαίρι, κάλεσε μέσω δηλώσεών του την Τσέλσι να τον αφήσει να φύγει προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του στους "νερατζούρι".

"Αυτή τη στιγμή είμαι σε διακοπές και θα επιστρέψω στην Αγγλία είτε την Πέμπτη είτε την Παρασκευή, όμως έχω πάρει τις αποφάσεις μου και θέλω να ανοίξω έναν νέο κύκλο στην καριέρα μου.

Αισθάνομαι έτοιμος να το κάνω. Είχα την ευκαιρία να συζητήσω για αυτό το θέμα με τους διοικούντες την Τσέλσι και ξέρουν τι σκέφτομαι. Τώρα θα δούμε τι θα γίνει", ξεκίνησε τις δηλώσεις του στην ιταλική εφημερίδα "Corriere dello Sport" ο Καρβάλιο, και πρόσθεσε:

"Ζω στο Λονδίνο τα τελευταία πέντε χρόνια και έχω μερικές υπέροχες στιγμές. Οι πρώτες τέσσερις σεζόν ήταν πολύ όμορφες, όμως η τελευταία ήταν δύσκολη. Τώρα νομίζω ότι είναι σωστό η Τσέλσι και εγώ να ακολουθήσουμε ξεχωριστούς δρόμους".

Επιπλέον, ο Πορτογάλος διεθνής μπακ ισχυρίστηκε ότι θα άφηνε την Τσέλσι μόνο για μία κορυφαία ομάδα της Ευρώπης, χαρακτηρίζοντας παράλληλα την Ίντερ ως μία ξεχωριστή ομάδα.

"Αν αφήσω την Τσέλσι, θέλω να παίξω για έναν άλλο σπουδαίο σύλλογο, όχι μία συνηθισμένη ομάδα, διαφορετικά θα τιμήσω το συμβόλαιό μου στο Λονδίνο. Η Ίντερ δεν είναι απλά κορυφαία ομάδα, είναι ξεχωριστή ομάδα.

Έχω ακούσει πολύ καλά πράγματα για αυτούς και δεν χρειάζεται να μιλήσω με τον Μουρίνιο. Είναι μεγάλος επαγγελματίας και το να συνεργαστώ ξανά μαζί του θα ήταν ένα τρομερό κίνητρο για μένα. Έχω ακόμα πολλά να αποδείξω και δεν βρίσκομαι στο τέλος της καριέρας μου.

Έκανα ό,τι ήταν να κάνω, τώρα το μπαλάκι περνάει στα χέρια των ομάδων. Δεν θα πω κάτι άλλο επειδή έχω σεβασμό στην Τσέλσι. Πλήρωσαν πολλά για μένα από την Πόρτο και για τέσσερα χρόνια μου συμπεριφέρθηκαν πολύ καλά".

Επιμέλεια : Γιάννης Πέννος

ΜΠΛΕΝΧΙΟ ΘΕΛΕΙ Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ....


Η εύρεση ενός κεντρικού αμυντικού κλάσης αποτελεί προτεραιότητα για τον Ατρόμητο στην επιστροφή του στα μεγάλα σαλόνια, και μετά από το ενδιαφέρον για τις περιπτώσεις των Δέλλα, Γκούμα και Κάμπελ που έδειξε η ομάδα του Περιστερίου τώρα εμφανίζεται έτοιμη να κάνει "μπαμ" φέρνοντας παίκτη από το πρωτάθλημα Αργεντινής.
Ο λόγος για τον Χουάν Κάρλος Μπλένχιο, ο οποίος αποτελεί βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της Τίγκρε από το 2002 και μετά, με τον 29χρονο αριστεροπόδαρο μπακ να βρίσκεται στο στόχαστρο του Γιώργου Δώνη και τον ίδιο τον παίκτη να αποκαλύπτει στην εφημερίδα της πατρίδας του "El Litoral" πως έχει στα χέρια του δύο προτάσεις, από τη Γαλλία και την Ελλάδα. Αναμφίβολα, η περίπτωση του Μπλένχιο, ο οποίος απασχόλησε το περασμένο καλοκαίρι και τον Παναθηναϊκό, μόνο εύκολη δεν είναι, με την ομάδα του Ατρομήτου να φέρεται διατεθειμένη να καταθέσει πρόταση για να τον αποκτήσει με τη μορφή δανεισμού (με οψιόν αγοράς) ώστε να χαμηλώσει το κόστος της μεταγραφής. Να σημειωθεί πως ο παίκτης πήρε για πρώτη φορά γεύση από τη μεγάλη κατηγορία στην Αργεντινή στο πρωτάθλημα της Απερτούρα το 2007, όταν η Τίγκρε επέστρεψε στους "μεγάλους" μετά το 1980, με τον Μπλένχιο να αγωνίζεται στα 14 από τα 19 ματς της Τίγκρε και τον σύλλογο να τερματίζει στη 2η θέση, που ήταν η υψηλότερη στην ιστορία του

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΣΩΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ο ΔΑΡΛΑΣ ΣΤΗΝ ΣΤΕΑΟΥΑ!


Κοντά σε συμφωνία με τον Παναθηναϊκό για την απόκτηση του Φίλιππου Δάρλα βρίσκεται η Στεάουα Βουκουρεστίου. Η Στεάουα στην οποία ήδη αγωνίζεται ο Παντελής Καπετάνος, φέρεται να προσφέρει περίπου 150.000 Ευρώ στον ποδοσφαιριστή. Δηλώσεις στον Τύπο της Ρουμανίας έχει κάνει και ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ τονίζοντας: «Γνωρίζω για το ενδιαφέρον της Στεάουα. Έχω συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, αλλά αν οι δύο ομάδες συμφωνήσουν και η πρόταση είναι καλή, είμαι πρόθυμος να έρθω στη Ρουμανία. Η Στεάουα είναι μία γνωστή ομάδα της Ευρώπης και αγωνίζεται τακτικά στο Champions League».

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΣΩΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ Ο ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ


Όχι μόνο έχασε το ματς ο Παναθηναϊκός (που μικρή σημασία έχει) αλλά το τέλος του βρήκε άπαντες προβληματισμένους για το τι θα γίνει με τον Γιώργο Καραγκούνη. Ο «τυπάρας» αποβλήθηκε στο 79’ με δεύτερη κίτρινη διότι εκνευρισμένος μετά από μια υπόδειξη του διαιτητή κλώτσησε μακριά την μπάλα και σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΟΥΕΦΑ διατρέχει κίνδυνο να χάσει την πρώτη επίσημη αναμέτρηση του «τριφυλλιού», κάτι που είχε συμβεί και με τον Σαλπιγγίδη πριν από δύο χρόνια σε ένα φιλικό με την Λάτσιο. Όμως οι δύο περιπτώσεις δεν είναι απόλυτα ίδιες, καθώς ο Καραγκούνης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη και όχι κόκκινη. Πολλά θα εξαρτηθούν ακόμα από το τι θα γράψει ο διαιτητής στο φ.α.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΣΩΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΚΑΙ ΛΟΥΤΣΙΑΝΟ ΚΑΙ ΓΚΟΥΕΝΤΕ Η ΞΑΝΘΗ!



Για τρίτη φορά στην καριέρα του ο Λουτσιάνο θα φορέσει τη φανέλα της Σκόντα Ξάνθης, ώστε να κλείσει την καριέρα του στην Ελλάδα, εκεί από όπου ξεκίνησε το 1995! Αν και ο τελευταίος χωρισμός δεν ήταν... φιλικός.Πάντως αυτό που αναφέρθηκε για την τωρινή μεταγραφή του παίκτη, είναι ότι θέλει να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα, η οποία και τον έφερε στην Ελλάδα. Η ανακοίνωση αναφέρει: "Η ΠΑΕ Σκόντα Ξάνθη υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τον ποδοσφαιριστή Λουτσιάνο Ντε Σόουζα".Μετά την υπογραφή του συμβολαίου του ο ποδοσφαιριστής της Σκόντα Ξάνθης δήλωσε: "Υπέγραψα συμβόλαιο με την ομάδα της καρδιάς μου. Θα κλείσω εδώ την καριέρα μου σε 1 ή 2 ή 3 χρόνια. Η ομάδα αυτή με ανέδειξε, της προσέφερα και με προσέφερε. Είμαι ευτυχισμένος και ευχαριστώ τον κ. Πανόπουλο που μου δίνει την ευκαιρία να κλείσω την καριέρα μου στην Σκόντα Ξάνθη. Ανυπομονώ να βρεθώ με όλους αυτούς που με αγαπούν, τους φιλάθλους και τους συμπαίχτες μου".Παίκτης της Σκόντα Ξάνθης και με την... βούλα είναι από την Δευτέρα το μεσημέρι ο Καρίμ Γκουεντέ. Η διοίκηση της ομάδας είχε ανακοινώσει... ανεπίσημα την απόκτησή του τις προηγούμενες ημέρες όταν τόνιζε ότι ψάχνει σπίτι στην πόλη, όμως πλέον ανακοινώθηκε και η απόκτησή του.Οπως συνηθίζεται η ανακοίνωση ήταν ιδιαίτερα λιτή, αθώς αναφέρει: "Η ΠΑΕ Σκόντα Ξάνθη ΑΟ ανακοινώνει και τυπικά ότι υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τον ποδοσφαιριστή Καρίμ Γκουεντέ".Ο Γκουεντέ έχει γεννηθεί στις 7 Ιανουαρίου 1985 στην Γερμανία όμως η καταγωγή του είναι από το Τόνγκο. Εχει αγωνιστεί στην Κονκόρντια Αμβούργου, στο Αμβούργο και την Αρτμέντια Μπρατισλάβας.Στο μεταξύ, έχουν οριστικοποιηθεί αρκετά φιλικά παιχνίδια. Το πρώτο της χρονιάς είναι αυτά που θα γίνει στο αθλητικό κέντρο στις 11 Ιουλίου και θα είναι με αντίπαλο την ομάδα Νέων του Θόδωρου Σαββίδη. Το Σάββατο 18 Ιουλίου η Σκόντα Ξάνθη θα αντιμετωπίσει την Δόξα Δράμας.Στην Γερμανία το συγκρότημα του Βόλφανγκ Βολφ, θα αντιμετωπίσει σε φιλικά παιχνίδια την Νυρεμβέργη, την Μόναχο1860 και την Αλεν. Υπάρχουν επαφές ώστε να διεξαχθούν και άλλα παιχνίδια στο διάστημα παραμονής στην Γερμανία. Τέλος, στις 12 Αυγούστου στην γειτονική Δράμα θα λάβει χώρα η άτυπη ρεβάνς ανάμεσα στην Δόξα Δράμας και την Σκόντα Ξάνθη.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΣΩΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΠΑΟΚ: Την Τετάρτη 0807 παρουσιάζεται ο Σούλης Μαρκόπουλος

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώσε ότι η επίσημη παρουσίαση του νέου προπονητή της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ κ. Σούλη Μαρκόπουλο, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009 και ώρα 1μ.μ, στο PAOK Sports Arena.

Tελεσίγραφο για τον Τσάμπι Αλόνσο

Tελεσίγραφο για τον Τσάμπι Αλόνσο έστειλε η Ρεάλ Μαδρίτης στην Λίβερπουλ, θέλοντας να ξεκαθαρίσει σύντομα η υπόθεση.

Οι "κόκκινοι" μετά την ανανέωση του συμβολαίου του Γιόσι Μπεναγιούν, θα αποφασίσουν για το μέλλον του Ισπανού πριν την ένταξη του στην προετοιμασία στις 19 του μήνα όταν και προβλέπεται η αποστολή να ταξιδέψει στην Ταϊλάνδη και την Σιγκαπούρη για φιλικά παιχνίδια.

Ο Αλόνσο για την ώρα είναι σε διακοπές μαζί με τους άλλους παίκτες της ομάδας που αγωνίστηκαν με την Εθνική Ισπανίας στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών.

Η Ρεάλ Μαδρίτης στοχεύει στην απόκτηση ενός μέσου με τον Αλόνσο να αποτελεί πρώτο όνομα στην λίστα, ωστόσο σε περίπτωση αρνητικής εξέλιξης, επιδιώκει να έχει τον χρόνο για να εξετάσει άλλες λύσεις και έτσι πιέζει τους "κόκκινους" να δώσουν την οριστική τους απάντηση.Επιμελεια Γιαννης Πεννος

Η ώρα του Χαριστέα

charisteas.jpgΜετά τον εξάμηνο δανεισμό του στη Μπάγερ Λεβερκούζεν ο Άγγελος Χαριστέας επέστρεψε και πάλι στη Νυρεμβέργη σκοράροντας στο 10-0 της ομάδας του απέναντι στην Βάινγκαρτς σε φιλικό αγώνα προετοιμασίας.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο 29χρονος επιθετικός δήλωσε: «Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη μπροστά μου, αλλά η υποστήριξη των φιλάθλων με βοηθά πολύ. Έχω πολλά να αποδείξω στη Νυρεμβέργη».

Η Εθνική μας συνέτριψε την Αίγυπτο


Φάση από το παιχνίδι Ελλάδα-Αίγυπτος Επιστροφή στις νίκες για την Εθνική ομάδα των Εφήβων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που γίνεται στο Οκλαντ. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν εντυπωσιακό κόντρα στην Αίγυπτο την οποία συνέτριψε με 100-59, δείχνοντας ότι ξεπέρασε τις δύο διαδοχικές ήττες από Λιθουανία και ΗΠΑ.

Η Εθνική μας ομάδας από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο "καθάρισε" τη νίκη , όταν και ξέφυγε με 20 πόντους. Πλέον επόμενος αντίπαλος η Γαλλία την Τετάρτη με στόχο τη νίκη, η οποία μπορεί να φέρει την Ελλάδα στη δεύτερη θέση του Ε' Ομίλου.

Με νίκη επί των "τρικολόρ" και ήττα των Λιθουανών από τις ΗΠΑ, η εθνική θα τερματίσει δεύτερη στον όμιλο και θα αποφύγει στο νοκ άουτ τις ιδιαίτερα ισχυρές Αυστραλία και Κροατία, στο δρόμο για την τετράδα. Σε αυτή την περίπτωση, πιθανότεροι αντίπαλοι θα είναι η Αργεντινή, η Ισπανία ή ο Καναδάς. Όμως, σε περίπτωση ήττας το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αποχαιρετήσει τον στόχο της τετράδας στο γκρουπ και θα αγωνιστεί για τις θέσεις 9-12.

Τα δεκάλεπτα: 37-17, 59-22, 76-36, 100-59.

Ελλάδα: Παπαντωνίου 5, Κατσιβέλης 7, Αγγελόπουλος 11, Μάντζαρης 7, Καραθανάσης 5 , Παπανικολάου 10, Γεωργάκης 7, Σλούκας 10, Γιάνκοβιτς 8, Παππάς 18, Κασελάκης 12 (5 ασίστ).
Αίγυπτος: Αμπντελαχίμ 9, Αλιάν 7, Ελσαγέντ 16, Μομπάρακ 2, Αχμέντ 1, Ελντασάν 2, Ο. Μοχάμεντ 12, Α. Μοχάμεντ 2, Οραμπί 8, Οκάσα, Αμπντελατίφ, Ασμάουι.

Η βαθμολογία του ομίλου σε πέντε αγώνες.

1. ΗΠΑ 8 (4 αγ.)
2. Λιθουανία 8
3. Γαλλία 8
4. Ελλάδα 8
5. Πόρτο Ρίκο 7 (4 αγ.)
6. Αίγυπτος 6

Αγκαλιά με Ρεγκέιρο ο ΠΑΟΚ

Αγκαλιά με Ρεγκέιρο ο ΠΑΟΚ

Πολύ κοντά στην Τούμπα φαίνεται πως είναι πλέον ο Μάριο Ρεγκέιρο. Ο Ουρουγουανός ποδοσφαιριστής που έμεινε ελεύθερος από τον Άρη έχει ήδη ένα προσύμφωνο για συμβόλαιο δύο ετών με τον ΠΑΟΚ. Ο Ρεγκέιρο το βράδυ του Σαββάτου είχε συνάντηση με τον ξένο μάνατζερ του παρουσία και του έλληνα εκπροσώπου του Δημήτρη Καγιόγλου. Ο κ. Καγιόγλου τόνισε στο «Μ» ότι «εξετάζονται αρκετές προτάσεις που υπάρχουν για τον παίκτη» όμως ουσιαστικά αυτό έχει συμφωνηθεί να λένε όλες οι πλευρές μέχρι βέβαια να «πέσουν» οι υπογραφές. Σήμερα ο Ρεγκέιρο αναμένεται να περάσει (τυπικά) από τις ιατρικές εξετάσεις και το θέμα να τελειώσει. Ο Ρεγκέιρο ήθελε πολύ ν α μείνει στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Θεσσαλονίκη και έτσι το ναυάγιο των συζητήσεων με τον Βιεϊρίνια σε συνδυασμό με την αποδέσμευση του από τον Άρη, φέρνουν τον «Ρέγκε» στην πόρτα του ΠΑΟΚ. Σήμερα η μεταγραφή αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα από τον ΠΑΟΚ.Πηγη Μετροσπορ

Κροάτης και Αργεντίνος στην Κομοτηνή


Το γήπεδο του Πανθρακικού Ακόμα δύο παίκτες θα περάσουν τις επόμενες ημέρες από τα τεστ του Ιλιε Ντουμιτρέσκου, προκειμένου ο τελευταίος να διαπιστώσει να μπορούν να αγωνιστούν στον Πανθρακικό. Πρόκειται για τον Κροάτη μέσο, Ιβάν Νίματς της Διναμό Ζάγκρεμπ και τον Αργεντίνο Μανουέλ Χόρτα της Μπόκα Τζούνιορς.

Παράλληλα στις προπονήσεις συμμετέχει και ο Σακελλαρίου, που φέτος αγωνίστηκε στον Εθνικό Αστέρα και δεν αποκλείεται αν πείσει τον Ρουμάνο τεχνικό να αποκτηθεί και αυτός.

Την Τετάρτη αναμένεται στην Κομοτηνή ο Ροντρίγκεζ προκειμένου να έχει τις τελικές επαφές με την διοίκηση της ομάδας και να υπογράψει συμβόλαιο. Κάτι ανάλογο αναμένεται να γίνει και με τον Ενγκαμπί.

Στην Τρίπολη ο Βίλτσες, θέλουν... "Γάτα"


Ο Γκαστόν Γκάτα Φερνάντες Στην Τρίπολη είναι από την Δευτέρα ο Λούκας Βίλτσες και πλέον αυτό που απομένει είναι να έχει τις τελικές επαφές με τους παράγοντες του Αστέρα, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να υπογράψει το συμβόλαιό του.

Από κει και πέρα, όπως έγινε γνωστό υπάρχει ενδιαφέρον των Αρκάδων για τον Γκαστόν "Γκάτα" Φερνάντες. Ο 26χρονος αγωνίζεται ως δανεικός από την Τίγκρες στην Εστουδιάντες και έχει θα συμμετάσχει στον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες.

Πάντως η περίπτωσή του είναι εξαιρετικά δύσκολη και γιατί έχει υποχρεώσεις με την ομάδα του, αλλά και γιατί το κασέ του είναι υψηλό. Πάντως ο Αστέρας συζητάει το ενδεχόμενο δανεισμού του.

Ειπε..........................

"Αφού θέλει τόσο πολύ να πάει, ας τον αφήσουμε..."

Ντενιζλί Μουσταφά

(Ο κόουτς της Μπεσίκτας δίνει την... ευχή του στον Μπομπό. Ο πρόεδρος θα την δώσει;)

Κάλστρομ στον Πιελ: Πρέπει να γνωρίζω, αν η πρόταση του Ολυμπιακού είναι καλή. Αν έχει κάνει καλή προσφορά, είμαι ανοικτός

Ψιθυροι..........................

  • Τσιγάρα, ποτά και ξενύχτια... κομμένα, ξεκαθάρισε ο Τιμούρ Κετσπάγια στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. "Θα τα μαθαίνω κι εγώ, αλλά και οι εφημερίδες", τους είπε χαρακτηριστικά. Μετάφραση στα ισπανικά έγινε, μίστερ;

  • Ποιος δουλεύει ποιον; Μεγάλη "πατάτα" διέρρευσε την Δευτέρα (6/7) από τον Ολυμπιακό προς τους εκπροσώπους του Τύπου. Ο Κόκκαλης δεν πήγε στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, άρα δεν είχε τετ α τετ με τον Κετσπάγια, ούτε με τον Λεντέσμα, ούτε με τον Μέλμπεργκ...
  • Παίκτη που παίζει αριστερά και πάνω στη γραμμή θέλουν στον Αρη. Ο Λαριβέι δεν παίζει στη γραμμή, ο Μαρκέζ παίζει δεξιά και ο Φερνάντεζ πιάνει θέση ξένου. Μήπως αναθερμανθεί το ενδιαφέρον για τον Ιβανσιτς, που πληροί τις προϋποθέσεις; Μάλλον...

Ανησυχία για Μπλάνκο

blanko.levad.jpgΟ μάνατζερ του Αργεντινού επιθετικού της ΑΕΚ βρίσκεται στην Αθήνα και τα σενάρια κάνουν λόγο για αύξηση αποδοχών του παίκτη ή ακόμα και μεταγραφή σε ευρωπαϊκό σύλλογο. Στην αναμονή βρίσκεται ο Λεονάρντο που περιμένει κίνηση από την «Ένωση» ενώ για την θέση του δεξιού μπακ παραμένουν ψηλά στην λίστα Γκριν και Σεϊταρίδης.



Ο μάνατζερ του Ίσμαελ Μπλάνκο Γκουστάβο Οναϊντια αναμένεται να έχει συνάντηση σήμερα με τον Νίκο Θανόπουλο όπου θα συζητήσουν για τον αρχισκόρερ του ελληνικού πωταθλήματος. Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ΕΞΕΔΡΑ ο μάνατζερ τόνισε «Βρίσκομαι στην Ελλάδα και8 αύριο (σ.σ. Σήμερα) θα βρίσκομαι στην Αθήνα. Δεν θέλω όμως να πω κάτι άλλο για αυτό το θέμα. Η αλήθεια είναι ότι έχω ένα ραντεβού με τον πρόεδρο της ΑΕΚ. Μην περιμένετε όμως να ασας πω κάτι παραπάνω. Αν θέλει μπορεί ο πρόεδρος να σας πει. Άλλωστε δεν συνηθίζω να μιλάω προτού συναντηθώ με τον πρόεδρο ενός κλαμπ».

Από κει και πέρα στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο αναμένουν με αγωνία τις προθέσεις του Οναϊντια στο σημερινό ραντεβού. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μάνατζερ του Μπλάνκο είχε επαφές με ομάδες του εξωτερικού για τον παίκτη ωστόσο πιθανό είναι το σενάριο να ζητήσει ο εκπρόσωπος αύξηση αποδοχών για τον πελάτη του.

Λεονάρντο και δεξί μπακ

Συνεχίζεται η «μάχη» για την απόκτηση του Λεονάρντο στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο και οι άνθρωποι της ΑΕΚ διατηρούν ανοιχτή γραμμή με τον παίκτη. Το πείσμα του να αγωνιστεί στην «Ένωση» φαίνεται ότι τον απομακρύνει από τον Λεβαδειακό και στην «Ένωση» ευελπιστούν ότι θα τον έχουν άμεσα στο ρόστερ τους. Μάλιστα κάποια σενάρια αναφέρουν ότι ο παίκτης θα βρίσκεται και στην προετοιμασία στο Ζέεφελντ. Σε ότι αφορά τον δεξιό οπισθοφύλακα της ΑΕΚ ο Ολλανδός Γκριν παραμένει ψηλά στην μεταγραφική λίστα του Ντούσαν Μπάγεβιτς και όσο δεν απαντά στην πρόταση που του έχει γίνει από την Κατάνια τόσο στην ΑΕΚ ελπίζουν για την απόκτηση του. Σε ότι αφορά την περίπτωση του Γιούργκα Σεϊταρίδη καθοριστικό ρόλο φαίνεται να παίζει το ποσό με το οποίο θα πωληθεί ο Εντίνιο.

Μικρά Μικρά από τον Τύπο

*Σήμερα αναμένεται να αποφασίσει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αν θα πάρει ή όχι τον Γιώργο Αλεξόπουλο στην προετοιμασία στην Αυστρία.

*Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα SportDay ο Πάμπλο Χέρες της Τίγκρε ξεκαθάρισε ότι επιθυμεί να αγωνιστεί στην ΑΕΚ

*Στα υπόψιν της ΑΕΚ βρίσκεται και ο Ογκαράρου.

*Σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Score αποκαλύπτει τους όρους και την τελική σύμβαση για το προπονητήριο της ΑΕΚ στα Σπάτα.

*Σήμερα αναμένεται να έχει συνάντηση με τους Θανόπουλο-Μπάγεβιτς, ο Νίκος Νοτιάς.

Για τη δεύτερη ευκαιρία ο Γκέκας

gekas_lev.jpgΑποφασισμένος να αρπάξει από τα μαλλιά τη δεύτερη ευκαιρία στη Μπάγερ Λεβερκούζεν είναι ο Φάνης Γκέκας. Ο Έλληνας διεθνής άσος που σκόραρε δύο φορές στο φιλικό 3-3 της ομάδας του με την Καζαμπλάνκα, δήλωσε πως είναι αποφασισμένος να δείξει την αξία του στον προπονητή του.

«Χαίρομαι πολύ που επέστρεψα στη Λεβερκούζεν και ελπίζω να έχω μια δεύτερη ευκαιρία. Θέλω να δείξω σε όλους πόσο δυνατός είμαι», τόνισε στη «Bild» ο Γκέκας, ο οποίος θα επιδιώξει να πάρει τη θέση του τραυματία Πάτρικ Χέλμες. «Λυπάμαι πολύ γι αυτό που συνέβη στον Πάτρικ. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν ορισμένες στιγμές που είναι δυσάρεστες».

Παρουσιάστηκε από Γκλάντμπαχ ο Αράνγκο

arango_gla.jpgΠαίκτης της Γκλάντμπαχ είναι και επίσημα ο Χουάν Αράνγκο. Ο 29χρονος πρώην μεσοεπιθετικός της Μαγιόρκα παρουσιάστηκε από την γερμανική ομάδα και δήλωσε ότι είναι σίγουρος ότι δεν θα χρειαστεί να παλέψουν για να σωθούν.


Ο 29χρονος άσος ανέφερε στην επίσημη παρουσίαση του «Θα παίξω όπου μου ζητήσει ο προπονητής. Νιώθω άνετα και νομίζω ότι θα προσαρμοστώ γρήγορα. Είμαι σίγουρος πως δεν παλέψουμε για την σωτηρία».

Ο... ανήξερος Καστίγιο

castillo.jpgΠριν από μερικές ημέρες ο Νέρι Καστίγιο παρακαλούσε για να πάρει μεταγραφή στον Παναθηναϊκό αλλά τώρα κάνει τον... ανήξερο. Οι πράσινοι ρεπόρτερ εντόπισαν τον Μεξικανό επιθετικό στο Ίβερντον και σε ερωτήσεις για το τριφύλλι έκανε τον... Κινέζο.

Πριν από το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Βασιλεία, πραγματοποιήθηκε αυτό της Σαχτάρ με την Γιουνγκ Μπόις. Στο επίκεντρο βρέθηκε ο Νέρι Καστίγιο και όταν ρωτήθηκε για το ενδιαφέρον του τριφυλλιού δεν μίλαγε καθόλου ενώ απάντησε μόνο σε ερώτηση για τον κόσμο του Ολυμπιακού και αν έχει πρόβλημα μαζί του «Δεν ξέρω τίποτα. Εγώ δεν έχω πρόβλημα με τον κόσμο και αυτό να γράψεις. Εσείς το γράφετε, εγώ ποτέ δεν θα έχω πρόβλημα».

Δηλαδή για τον Παναθηναϊκό πρώτη φορά το ακούς, δεν ξέρεις τίποτα;

Ρωτήστε την ομάδα, ότι σας πουν αυτοί.

Πρώτη φορά το ακούς;

Δεν ξέρω τίποτα.

Πρόθυμος για Στεάουα ο Δάρλας

darlas.jpgΤην φανέλα της Στεάουα Βουκουρεστίου προβάρει ο Φίλιππος Δάρλας καθώς το μόνο που απομένει για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή είναι να συμφωνήσει ο Παναθηναϊκός με τους Ρουμάνος. Πάντως ο αμυντικός του τριφυλλιού είναι πρόθυμος να μετακομίσει στο Βουκουρέστι.


Ο Ελληνας άσος φιλοξενήθηκε στον Τύπο της Ρουμανίας τονίζοντας «Γνωρίζω για το ενδιαφέρον της Στεάουα. Έχω συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, αλλά αν οι δύο ομάδες συμφωνήσουν και η πρόταση είναι καλή, είμαι πρόθυμος να έρθω στη Ρουμανία. Η Στεάουα είναι μία γνωστή ομάδα της Ευρώπης και αγωνίζεται τακτικά στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Στην Λιόν ο Λισάντρο Λόπες

lisandro_lopez.jpgΠαίκτης της Λιόν πρέπει να θεωρείται ήδη ο Λισάντρο Λόπες. Ο επιθετικός της Πόρτο θα συνεχίσει την καριέρα του στην γαλλική ομάδα και θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Καρίμ Μπενζεμά.


Η «Ολιμπίκ» μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της έκανε γνωστή την συμφωνία για τον Αργεντινό στράικερ, ο οποίος θα κοστίσει 24 εκατομμύρια ευρώ. Το μόνο που απομένει είναι να δώσει τη συγκατάθεση του και ο παίκτης.

Με 80 εκατ. φεύγει ο Ριμπερί

ribery_franck.jpgΗ Μπάγερν δεν θα αφήσει να φύγει ο Φρανκ Ριμπερί αν δεν γεμίσει τα ταμεία της με πολλά εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα «Bild» οι Βαυαροί παραχωρούν τον Γάλλο μέσο με 80 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα αν ο Ρονάλντο κοστίζει 93 εκατομμύρια και ο Κακά 65 εκατομμύρια ευρώ για την Ρεάλ τότε ο Ριμπερί κοστολογείται κάπου στα 80 σύμφωνα με το σκεπτικό του τεχνικού διευθυντή της Μπάγερν, Ούλι Χένες.

Όλα για τον Χούντελααρ

huntelaar.jpgΜετά την φυγή των Κριστιάνο Ρονάλντο και Κάρλος Τέβες στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν ρίξει το βάρος τους στην απόκτηση ενός επιθετικού με τον Κλας Γιαν Χούντελααρ να βρίσκεται ψηλά στη λίστα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Μάλιστα, η έλευση των Ρονάλντο, Κακά και Μπενζεμά στη Ρεάλ Μαδρίτης είναι δεδομένο ότι θα ανοίξει το δρόμο για την αποχώρηση του Χούντελααρ από το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» αφού ο Ολλανδός επιθετικός δεν βρίσκεται στα πλάνα του Μανουέλ Πελεγκρίνι εν όψει της νέας σεζόν.

«Ο Χούντελααρ είναι ένας παίκτης που γνωρίζουμε εδώ και πολύ καιρό, το ενδιαφέρον μας για αυτόν δεν ήταν απλά φιλολογικό», τόνισε άνθρωπος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τους «κόκκινους διαβόλους» να καλούνται να καλύψουν περίπου 20 εκατ. ευρώ που είχε δαπανήσει πριν από έξι μήνες η Ρεάλ για να τον πάρει από τον Άγιαξ.

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον θέλει τον Χούντελααρ προκειμένου ο νεαρός άσος να πλαισιώσει τους Ρούνεϊ, Όουεν και Μπερμπάτοφ στην επίθεση της ομάδας του. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Ολλανδό θέλει και η Μίλαν, αλλά η προσπάθεια της ιταλικής ομάδας να τον αποκτήσει με την μορφή δανεισμού από τη Ρεάλ Μαδρίτης έπεσε στο κενό.

Πέρασε στους "8" η Ρέκιαβικ


Φάση από παιχνίδι της Ρέκιαβικ Στα προημιτελικά του ισλανδικού κυπέλλου πέρασε η Ρέκιαβικ, η οποία σε λίγες μέρες θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη Λάρισα στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Η Ρέκιαβικ αν και αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο για σχεδόν όλτο το δέυτερο ημίχρονο, κατάφερε να επικρατήσει εκτός έδρας της Βίντιρ με 2-0.

Ο Τακεφούσα άνοιξε το σκορ τρία λεπτά πριν οι δύο ομάδες αποσυρθούν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα. Ο Μάγκνουσον στο 53' αντίκρισε την κόκκινη κάρτα και άφησε τους φιλοξενούμενους με δέκα παίκτες. Αν και με αριθμητικό μειονέκτημα, η Ρέκιαβικ κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα της στις καθυστερήσεις του αγώνα, χάρη στο τέρμα του Πέτουρσο

Ανακοίνωσε Μπαλβορίν ο Λεβαδειακός


Ο Γκουστάβο Μπαλβορίν της Λανούς Παίκτης του Λεβαδειακού και με την... βούλα είναι πλέον ο Γκουστάβο Μπαλβορίν. Ο Αργεντίνος παίκτης πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και έτσι έβαλε την υπογρφή του στο συμβόλαιο διετούς διάρκειας που του πρότεινε η ΠΑΕ της Βοιωτίας.

Η ανακοίνωση της διοίκησης αναφέρει: "Ολοκληρώθηκαν επιτυχώς οι ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο Γκουστάβο Μπαλβορίν και αμέσως μετά ο Νοτιοαμερικανός επιθετικός βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ όπου υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τον Λεβαδειακό".

Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας με προπόνηση που έγινε στις βοηθητικές εγκαταστάσεις της ομάδας στη Χαιρώνεια. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Μασάντο, Λέχτινεν, Ζησόπουλος, Πιέχνιακ και Καψής. Την Τρίτη το πρωί η αποστολή του ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ αναχωρεί για το Πήλιο, όπου στο προπονητικό κέντρο "Πηλέας" θα γίνει το δεύτερο και βασικό στάδιο προετοιμασίας.

Στην αποστολή συμμετέχουν και οι τρεις νεαροί ποδοσφαιριστές Μαχαίρας, Νικολακάκης και Παπαδόπουλος, οι οποίοι πέρυσι αγωνίζονταν με την ομάδα Κ-21 του Λεβαδειακού. Τέλος, η ΠΑΕ ανακοίνωσε έναρξη της συνεργασίας της με τον γυμναστή Λουκά Λούλο.

Προσπαθεί για Ντενίλσον η Καβάλα, αλλά...


Ο Ντενίλσον με τη φανέλα της Βραζιλίας Φαίνεται πως το φετινό καλοκαίρι είναι ιδιαίτερα... καυτό για τις Ελληνικές ομάδες, οι οποίες προσπαθούν να ανεβάσουν τον πήχη των προσδοκιών των οπαδών τους. Στον "χορό" μπήκε και η Καβάλα η οποία φέρεται να έχει προσεγγίσει τον Βραζιλιάνο Ντενίλσον. Ομως η περίπτωσή του δεν είναι εύκολη.

Ο παίκτης που πρόσφατα έπαιξε για μερικά λεπτά σε ομάδα του Βιετνάμ και στην συνέχεια δήλωσε ότι είναι τραυματίας και αποχώρησε από αυτή, δεν μπορεί να λάβει μέρος σε προετοιμασία ομάδας καθώς όντως ταλαιπωρείται από τραυματισμό.

Ετσι αποφάσισε να απαντήσει αρνητικά στην Ελληνική ομάδα, χωρίς ωστόσο να "κλείσει και την πόρτα", καθώς ουσιαστικά ανανέωσε το ραντεβού για την επόμενη μεταγραφική περίοδο.

Σκέφτονται Κωνσταντόπουλο στην Πλατεία


Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος Ο Ισαάκ Μπεθέρα όπως όλα δείχνουν δύσκολα θα παραμείνει στις τάξεις του Πανιωνίου, καθώς δεν έχει πείσει τον Εμίλιο Φερέρα ότι θα αποτελέσει και αξιόπιστη λύση αν τον χρειαστεί. Πλέον οι "κυανέρυθροι" ψάχνουν για τερματοφύλακα και εξετάζουν την περίπτωση του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου.

Ο τελευταίος αγωνίζεται στην Κόβεντρι, ενώ φυσικά κατά το παρελθόν έχει παίξει στην Χάρτπουλ, αλλά και την Φαρένσε. Ο ίδιος μάλιστα φέρεται θετικός στο ενδεχόμενο του επαναπατρισμού, όμως η ομάδα του δεν είναι διατεθειμένη να τον αφήσει χωρίς σοβαρά οικονομικά ανταλλάγματα.

Στην υπόθεση του Ριέρα τώρα, στην Νέα Σμύρνη λένε ότι έχουν συμφωνήσει και με τον παίκτη και με την Εσπανιόλ και το μόνο που απομένει είναι να ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταγραφή.