Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Κώστας Κατσουράνης: «Ολα για κάτι καλό!»

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Τις πρώτες του δηλώσεις με τη φανέλα του Παναθηναϊκού έκανε ο Κώστας Κατσουράνης μετά την εικοσάλεπτη συμμετοχή του στο φιλικό κόντρα στη Βασιλεία. Ο διεθνής αμυντικός μέσος μίλησε για τις πρώτες του εντυπώσεις, ως μέλος της «πράσινης» οικογένειας και παράλληλα εξέφρασε τις εκτιμήσεις του για τη νέα χρονιά. Παράλληλα εκθείασε τον Τζιμπρίλ Σισέ, τονίζοντας πως μεταγραφές αυτού του επιπέδου ανεβάζουν το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

«Ήταν η πρώτη μου συμμετοχή με τον Παναθηναϊκό και είμαι πολύ χαρούμενος, αν και δεν καταφέραμε να νικήσουμε τη Βασιλεία. Έτσι είναι όμως τα φιλικά σε αυτή τη φάση της προετοιμασίας. Έχουμε ως ομάδα μόλις έντεκα ημέρες προπόνησης, οι οποίες είναι πολύ λίγες. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι οι αντίπαλοί μας ήταν πολύ πιο έτοιμοι. Άλλωστε αυτός είναι ο λόγος που κάνουμε τα φιλικά, ώστε να βρούμε ρυθμό και σιγά σιγά να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε ώστε να είμαστε έτοιμοι στο πρώτο επίσημο παιχνίδι».

- Οι πρώτες σου εντυπώσεις από τη δουλειά που γίνεται φέτος στον Παναθηναϊκό;
«Όλα είναι πάρα πολύ καλά και δουλεύουμε όσο μπορούμε καλύτερα. Εμείς οι νέοι παίκτες προσπαθούμε να μπούμε γρήγορα στο κλίμα της ομάδας, να μάθουμε αυτά που θέλει ο προπονητής και νομίζω ότι αυτό σιγά σιγά θα αρχίσει να βγαίνει στο γήπεδο».

- Ο Παναθηναϊκός έχει ενισχυθεί με τέσσερις υψηλού επιπέδου ποδοσφαιριστές και υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις από σας, καθώς όλοι περιμένουν να δώσετε τεράστια ώθηση στην ομάδα. Αυτό σας δίνει μεγαλύτερη ευθύνη, σας βαραίνει τις πλάτες σας;
«Σίγουρα μας δίνει μεγαλύτερη ευθύνη, σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να μας ρίξει βάρος. Δεν πρέπει να νιώθουμε ούτε κάποιο βάρος ούτε άγχος. Ο καθένας από εμάς πρέπει να βάλει την προσωπικότητά του στην ομάδα, να δώσει τα πάντα και όλοι μαζί, με τους παίκτες που ήδη υπάρχουν στην ομάδα και οι οποίοι όλοι είναι πολύ αξιόλογοι, να πετύχουμε κάτι καλό φέτος».

- Ο κόσμος του Παναθηναϊκού περιμένει πολλά από εσένα. Τι μπορεί να υποσχεθεί ο Κώστας Κατσουράνης;
«Είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι ποτέ δεν έδινα υποσχέσεις στον κόσμο. Αυτό που έλεγα πάντα θα πω και τώρα: ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα δει από εμένα πάρα πολύ σκληρή δουλειά μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Θα τα δίνω όλα για την ομάδα μου και ελπίζω στο τέλος της χρονιάς να πανηγυρίσουμε κάτι καλό όλοι μαζί.

- Λείπει ένα πρωτάθλημα από την συλλογή σου, λείπει και από τον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια. Εκ των πραγμάτων η κατάκτηση του τίτλου είναι ο βασικός σας στόχος?
«Σίγουρα το πρωτάθλημα είναι ο στόχος και μακάρι να έρθει. Θα είναι ό,τι καλύτερο για όλους, και για εμάς και για τον κόσμο. Είναι όμως πολύ νωρίς και στα λόγια μπορούμε να πούμε πάρα πολλά όπως και να δίνουμε υποσχέσεις. Έχουμε μπροστά μας πολύ χρόνο. Τώρα το βασικότερο είναι να δουλέψουμε σκληρά για να φτάσει η ομάδα βήμα-βήμα στο επίπεδο που θέλουμε».

- Πριν το πρωτάθλημα βεβαίως υπάρχουν οι δύο προκριματικές φάσεις του Τσάμπιονς Λιγκ. Με την εικόνα που έχεις μέχρι τώρα από την ομάδα θεωρείς ότι θα είστε έτοιμοι στο πρώτο επίσημο ματς;
«Αυτός είναι ο στόχος μας, να είμαστε έτοιμοι στον πρώτο αγώνα που θα δώσουμε για τα προκριματικά. Πρέπει να περάσουμε δύο φάσεις για να μπούμε στους ομίλους και όλοι μας ξέρουμε ότι φέτος δεν θα είναι τόσο εύκολο. Η αίσθησή μου όμως είναι ότι θα τα καταφέρουμε και θα είμαστε έτοιμοι και στις δύο προκριματικές φάσεις. Είμαι αισιόδοξος ότι θα τα πάμε καλά».

- Σε τι θέση θα σε δούμε μέσα στο γήπεδο; Ο προπονητής δήλωσε ότι περιμένει από εσένα να είσαι το μυαλό στην άμυνα και το κέντρο.
«Εγώ θα παίξω εκεί που θα μου πει ο προπονητής. Ειλικρινά δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα και το έχω αποδείξει, είτε αυτό είναι στη μεσαία γραμμή είτε στο κέντρο της άμυνας. Όπου και αν είναι, εγώ θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για την ομάδα μου».

- Έχεις συμπαίκτη στον Παναθηναϊκό έναν ποδοσφαιριστή παγκόσμιας εμβέλειας όπως ο Ζιμπρίλ Σισέ. Πόσο σημαντικό είναι να έρχονται παίκτες τέτοιου βεληνεκούς στο ελληνικό πρωτάθλημα;
«Σίγουρα είναι πάρα πολύ σημαντικό να έρχονται στην Ελλάδα ποδοσφαιριστές τέτοιας εμβέλειας και αξίας όπως ο Σισέ. Με την παρουσία τους εδώ βοηθούν ώστε να έρθουν και άλλοι παίκτες ανάλογης κλάσης, γεγονός που ανεβάζει συνολικά το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος. Εγώ όμως πάντοτε έχω την άποψη ότι δεν πρέπει να παραμερίζουμε τον Έλληνα ποδοσφαιριστή. Πρέπει να δουλεύουμε με Έλληνες παίκτες, γιατί πραγματικά έχουμε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Αυτή είναι η γνώμη μου και τη λέω γιατί θεωρώ ότι έτσι το ποδόσφαιρό μας θα εξελιχθεί και θα γίνει καλύτερο».

- Ο Παναθηναϊκός ούτως ή άλλως είναι μια ομάδα που διατηρεί το ελληνικό στοιχείο?
«Βεβαίως και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Στον Παναθηναϊκό υπάρχουν πάρα πολλοί και καλοί Έλληνες παίκτες, οι οποίοι αγωνίζονται και στην Εθνική ομάδα γεγονός πολύ σημαντικό».

- Ανέφερες την Εθνική ομάδα, εκεί όπου έχετε μπροστά σας την πρόκληση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Πόσο εφικτός είναι ο στόχος;
«Με την Εθνική ομάδα έχουμε μπροστά μας δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια εναντίον της Ελβετίας και της Μολδαβίας και εκεί θα κριθούν πολλά. Το καλό είναι ότι εκείνη την περίοδο θα έχουμε όλοι περισσότερα παιχνίδια στα πόδια μας και θα είμαστε σαφώς πιο έτοιμοι. Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: