Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Δείγμα θετικό για Άρη!!

Αν και έχασε 2-1 από την Ρόμα, ο Άρης καταχειροκροτήθηκε καθώς για μεγάλο διάστημα προηγήθηκε και έδειξε ότι κάτι καλό χτίζεται για την νέα σεζόν!  Εβδομήντα λεπτά χρειάστηκε η Ρόμα με πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές και στα δύο ημίχρονα (Τότι, Οσβάλντο…)  για να πετύχει γκολ απέναντι στον Άρη και στη συνέχεια να πάρει την νίκη με τον Μπράντλεϊ. Οι Θεσσαλονικείς όχι μόνο άντεξαν στην πίεση των Ρωμαίων, αλλά προηγήθηκαν και στο σκορ με τον Ουντότζι στο 17ο λεπτό. Σε εξαιρετική βραδιά βρέθηκε ο Διούδης που έδειξε τα πλούσιο ταλέντο του. Με την προσθήκη του Τάτου ο Άρης θα αποκτήσει μεγαλύτερη κίνηση στο κέντρο καθώς σήμερα έλειπε ο παίκτης που θα μεταφέρει την μπάλα από την άμυνα στην επίθεση.
Ο Γιάννης Χατζηνικολάου ξεκίνησε το παιχνίδι με σχήμα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ο Διούδης, δεξιά ο Ηρακλής και αριστερά ο Μαργαρίτης. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Πουλίδο και  Κύργιας. Στη μεσαία γραμμή  οι Οικονομόπουλος και Παπαδόπουλος. Στις πτέρυγες οι Σταυρόπουλος και Ουντότζι, στον άξονα ο Τριανταφυλλάκος, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Μανιάς.
Με Τοροσίδη η Ρόμα
Ο Ρούντι Γκαρσία παρέταξε σε σχηματισμό 4-2-3-1 τους Σκορούπσκι κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Τοροσίδη και  αριστερά ο Ντοντό. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Καστάν και Μπενάτια. Αμυντικά χαφ οι Στρουτμαν και Πιάνιτς. Στις πτέρυγες οι Καπράρι και Λαμέλα στον άξονα ο Μαρκίνιο και στην κορυφή της επίθεσης ο Μποριέλο
Το σημερινό φιλικό κόντρα στη Ρόμα έδωσε το δικαίωμα σε παλιούς και νέους να αποκομίσουν εμπειρίες και να δείξουν τι μπορούν να κάνουν απέναντι σε μία πλήρης ομάδα. Οι Ρωμαίοι από το ξεκίνημα του αγώνα είχαν την κατοχή της μπάλας κλείνοντας τους Θεσσαλονικείς στα καρέ τους. Μπορεί με ωραία ανάπτυξη να έφταναν στα καρέ του Διούδη όμως έλειπε η τελική πάσα που θα έδινε το δικαίωμα στον Μποριέλο να βρεθεί σε θέση βολής.
Ο Άρης ήταν πολύ καλά παρατεταγμένος στην άμυνα με διπλή ζώνη και εύκολα μπλόκαρε τους Ιταλούς. Επιθετικά είχε σε τρομερή μέρα τον Ουντότζι. Μάλιστα ο Νιγηριανός μέσος στο 17ο πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ με απευθείας φάουλ. Από πλάγια και αριστερή θέση ο Ουντότζι είδε τον Σκορούπσκι εκτός θέσης στέλνοντας απευθείας την μπάλα στα δίχτυα της Ρόμα. Αυτό το γκολ δεν άρεσε στον Ρούντι Γκαρσία που αντέδρασε με φωνές στον πάγκο της ομάδας του.
Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν την εστία του Διούδη δύο φορές μέχρι το πρώτο μισάωρο του αγώνα. Η πρώτη ήταν με το ανάποδο ψαλίδι του Μποριέλο με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και στο 28’ ένα σουτ του Λαμέλα με τον Διούδη να πέφτει στην γωνία του και να σώσει τον Άρη.
Η κατοχή της μπάλας ήταν υπέρ της Ρόμα με ποσοστό που έφτανε το 56% και τον Άρη να προσπαθεί να κρατήσει το 1-0 με όλους τους πάικτες στην άμυνα του. Ο Γιάννης Χατζηνικολάου βλέποντας τους παίκτες να κλείνονται ζητούσε συνεχώς να ανέβουν. Στο 39’ σε μια γρήγορή επίθεση της Ρόμα Ο Μποριέλο από την μεγάλη περιοχή δεν μπόρεσε να πιάσε όπως θα ήθελε το σουτ με τον Διούδη να πέφτει και να διώχνει. Στο 45’ ο Μποριέλο και πάλι δεν κατάφερε με το κεφάλι αυτή την φορά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε την συμμετοχή του Φραντσίσκο Τότι με τον καπιτάνο της Ρόμα να παίρνει το περιβραχιόνιο του αρχηγού από τον Βασίλης Τοροσίδη. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν και πάλι δυνατά στην επανάληψη και στο 54’ μετά από σέντρα ακριβείας του Τότι ο Μαρκίνιο έπιασε εξ’ επαφής την κεφαλιά με τον Διούδη να πέφτει και με διπλή προσπάθεια να αποκρούει την μπάλα.
Ο Άρης απάντησε στις ευκαιρίες της Ρόμα στο 60′ μετά από  σέντρα του Παπαδόπουλου, ο Τριανταφυλλάκος έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να περνάει δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Σκορούπσκι.
Οι πολλές αλλαγές και από τις δύο ομάδες δεν άλλαξε την εικόνα του αγώνα. Η Ρόμα προσπαθούσε να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης και ο Άρης να αμύνεται καταπληκτικά και να προσπαθεί να βγει σε κόντρα αντεπίθεση. Το σφυροκόπημα των Ιταλών ήταν συνεχόμενο. Μετά από 70λεπτά οι Ρωμαίοι κατάφερνα να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης με κοντινή κεφαλιά του Οσβάλντο. Ήταν και η μοναδική στιγμή που η άμυνα του Άρη έχασε τα μαρκαρίσματα.
Στο 78’ είχαμε την απάντηση του Άρη στο γκολ της Ρόμα. Η μπάλα στρώθηκε στον Νταμαρλή και από τον άξονα έπιασε το δυνατό σουτ με τον Σκορούπσκι με τα ακροδάχτυλα να αποκρούει και να στέλνει την μπάλα στα κάθετο δοκάρι    
Στο 80’ είχαμε το δεύτερο γκολ της Ρόμα με τον Μπαλζαρέτι από τα αριστερά να βγάζει την σέντρα με τον επερχόμενο Μπράντλεϊ πάνω στην κίνηση να πιάνει το πλασέ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.
ΑΡΗΣ: Διούδης(57’ Μπουζάνης), Ηρακλής, Κύργιας, Πουλίδο, Μαργαρίτης, Παπαδόπουλος, Οικονομόπουλος, Σταυρόπουλος(61’ Κοτσαρίδης), Ουντότζι(61’ Σουνάς), Τριανταφυλλάκος, Μανιάς(57’ Αγγελούδης).
ΡΟΜΑ: Σκορούπσκι, Καστάν, Στρούτμαν, Μαρκίνο, Λαμέλα, Πιάνιτς, Μπενάτια, Καρπάρι, Ντοντό, Μποριέλο, Τοροσίδης.
Στην επανάληψη αγωνίστηκαν οι: Ρομανιόλι, Μπράντλεϊ, Τότι, Τάλο, Βέρε, Ταντέι, Οσβάλντο, Μπαρτζαρέτι και Γερβά.
Πηγή: gazzetta.gr

Για τα υπόλοιπα… Σαβιόλα!!

Διάθεση υπήρχε, καλή κυκλοφορία της μπάλας, επίσης… Το μόνο που έλειπε από τον Ολυμπιακό κόντρα στη Στουτγκάρδη ήταν το γκολ, γι’ αυτό έληξε χωρίς σκορ (0-0) το πρώτο του φιλικό επί γερμανικού εδάφους

Για τα υπόλοιπα… Σαβιόλα
Ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος (0-0) με την Στουτγκάρδη στο πρώτο του φιλικό επί γερμανικού εδάφους, ωστόσο οι παίκτες του Μίτσελ –αυτοί που ξεκίνησαν και οι άλλοι που μπήκαν ως αλλαγή- έδειξαν αρκετή διάθεση.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν απειλήθηκαν σχεδόν καθόλου από τη γερμανική ομάδα και αν οι Μήτρογλου και Φετφατζίδης ήταν πιο προσεκτικοί τότε θα είχαν πετύχει κάποιο τέρμα, με τον Χαβιέρ Σαβιόλα να είναι εκείνος που θα επωμιστεί αυτή την… υποχρέωση.

Με τους Μέγιερι, Σαλίνο, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Σιόβα, Χολέμπας, Φέισα, Μανιάτη, Ντομίνγκεζ, Φετφατζίδη, Φουστέρ και Μήτρογλου ξεκίνησε ο Ολυμπιακός την αναμέτρηση, όπου σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα φιλικά (Σίμουρκ και Φράιμπουργκ), ο Μίτσελ δεν έκανε αλλαγές ανά 30 λεπτά. Ντεμπούτο για τον Καρλ Μετζανί με την ερυθρόλευκη φανέλα, μπαίνοντας ως αλλαγή στο 65ο λεπτό.

Εκτός αποστολής ήταν οι Βάις, Σαβιόλα, Κοντρέρας και Κάρολ, ενώ φορώντας πολιτικά, παρακολούθησαν την αναμέτρηση οι Ρομπέρτο και Κάμπελ.

Το επόμενο φιλικό για τους νταμπλούχους Ελλάδας είναι την προσεχή Κυριακή (28/7) με την Χόφενχαϊμ στις 16:00, στην «Ράιν-Νέκαρ Αρίνα».

Το ματς


Πιο πολύ για επίσημο, παρά για φιλικό έμοιαζε το παιχνίδι στα πρώτα 10 λεπτά, με την μπάλα να παίζεται στο χώρο του κέντρου και τις δύο ομάδες να κάνουν αρκετά φάουλ εκατέρωθεν. Η Στουτγκάρδη ήταν αυτή που είχε την κατοχή, ωστόσο η πίεση του Ολυμπιακού, σε σχεδόν όλο το γήπεδο, δεν την άφηνε να κυκλοφορήσει εύκολα την μπάλα. Πρώτη καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό ήρθε περίπου με τη συμπλήρωση του τετάρτου, με αυτό να… ζεσταίνει τους παίκτες του Μίτσελ, οι οποίοι πήραν μέτρα στο γήπεδο.

Οι Γερμανοί έφταναν με δυσκολία στην περιοχή του Μέγιερι, με τον Τσόρι από την άλλη να είναι το «α και το ω» στο κέντρο των Πειραιωτών και τον Φετφατζίδη να «ταλαιπωρεί» αρκετά την αντίπαλη άμυνα. Η Στουτγκάρδη, εκτός μία δύο περιπτώσεις, δεν απείλησε ιδιαίτερα τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο με δύο καλές ευκαιρίες στο τελευταίο δίλεπτο.

Το ίδιο κινητικός ήταν και στο δεύτερος μέρος ο Ολυμπιακός, με τους Πειραιώτες να έχουν την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι παίκτες του Μίτσελ είχαν πολύ καλή κυκλοφορία και αυτό συνεχίστηκε και μετά το 65ο λεπτό, όταν ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» άλλαξε οκτώ παίκτες, με τους Γερμανούς απλά να… παρακολουθούν. Από την άλλη, όπως είναι φυσικό, οι πολλές αλλαγές χάλασαν το ρυθμό της αναμέτρησης, με τους «ερυθρόλευκους» να μην επισκέπτονται συχνά την αντίπαλη περιοχή και τους αντιπάλους σχεδόν… καθόλου, εκτός από δύο κόρνερ. Ο χρόνος κυλούσε χωρίς να σημειωθεί κάτι αξιόλογο, με το πρώτο φιλικό του Ολυμπιακού –επί γερμανικού εδάφους- να λήγει ισόπαλο 0-0.

Οι συνθέσεις


Ολυμπιακός (Μίτσελ): Μέγιερι (65’ Γιαννώτης), Σαλίνο (46’ Παπάζογλου), Αβραάμ Παπαδόπουλος (46’ Μανωλάς), Σιόβας (65’ Μετζανί), Χολέμπας (65’ Λυκογιάννης), Φέισα (65’ Σάμαρης), Μανιάτης (65’ Ντε Βινσέντι), Ντομίνγκεζ (65’ Ιμπαγάσα), Φετφατζίδης (65’ Ολαϊτάν), Φουστέρ (46’ Μασάντο), Μήτρογλου (65’ Διαμαντάκος).

Στουτγκάρδη: Ούλραϊχ, Σακάι, Σβάαμπ, Τάσκι, Λάιτνερ, Μποκά, Τραορέ, Βέρνερ, Ρούντιγκερ, Μαξίμ, Ιμπίσεβιτς.
Αγωνίστηκαν και οι: Κεντίρα, Χάιναλ, Ράουσεν, Κακάου.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν εξαγόρασαν τα δικαιώματα του Καλάθη οι Γκρίζλις!!

Ο Νίκος Καλάθης έχει διορία μέχρι σήμερα (26/7) να διακόψει το συμβόλαιό του με την Λοκομοτίβ Κούμπαν και να μεταπηδήσει στο ΝΒΑ, όμως οι Μέμφις Γκρίζλις δεν έχουν πληρώσει ακόμη το απαιτούμενο ποσό προκειμένου να αποδεσμευτεί ο παίκτης.

Ο πρόεδρος της ομάδας από το Κρασνοντάρ σημείωσε από την πλευρά του τα εξής για τον Έλληνα γκαρντ:

«Στο συμβόλαιο του Καλάθη υπάρχει μία παράγραφος που αφορά την πρόωρη αποχώρησή του από την ομάδα. Εμείς είμαστε ενήμεροι για το ενδιαφέρον των Γκρίζλις. Ωστόσο, ακόμα δεν έχει καταβληθεί το ποσό της αποδέσμευσής του. Όταν αυτό γίνει, τότε ο Νικ θα είναι παίκτης των Γκρίζλις. Για την ώρα είναι παίκτης της Λοκομοτίβ

Από την πλευρά μου θα ήθελα να μην φύγει ένας τόσο καλός παίκτης από την ομάδα μας, ο οποίος βοήθησε πέρσι στην κατάκτηση του Eurocup και την πρόκρισή μας στην Ευρωλίγκα. Όμως, έτσι είναι ο επαγγελματικός αθλητισμός. Είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο». Πηγή: metrosport.gr

Προτεραιότητα η εξυγίανση στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ!

Ο Σούλης Μαρκόπουλος περιμένει τις κατάλληλες συνθήκες, για να προχωρήσει όσο περισσότερο μπορεί αυτά που έχει στο μυαλό του. Η εξυγίανση είναι μια λέξη που γνωρίζει καλά και για το λόγο αυτό δεν έχει υπερβολικές απαιτήσεις. Κακά τα ψέματα, ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να κινηθεί όπως θα ήθελε και στην ΚΑΕ θέλουν να εξασφαλίσουν ότι καλύτερο μπορούν για να μπορέσει να ενισχυθεί η ομάδα στις θέσεις που πονάει.

Η σειρά δεν έχει αλλάξει και η παραμονή των Δέδα και Χαραλαμπίδη είναι μία άμεση προτεραιότητα. Οι επαφές για ανανέωση της συνεργασίας δεν έχουν σταματήσει ποτέ, αλλά κολλούν στις οικονομικές εγγυήσεις. Και οι δυο μεριές θεωρούν δεδομένη την οριστική συμφωνία, αλλά θα πρέπει να ξεπεραστούν οι τελευταίοι σκόπελοι. Διοίκηση και τεχνικό τιμ κάνει μία προσπάθεια να από πέρσι να προχωρήσει ο σχεδιασμός με συγκεκριμένα οικονομικά δεδομένα και παράλληλα να συνεχιστεί η προσπάθεια για να μειωθούν στο ελάχιστο τα χρέη.

Η συσπείρωση και η ενότητα στην ΚΑΕ είναι στοιχεία που κρατούν ζωντανή την ολοκλήρωση της οικονομικά οριστικά εξυγίανσης. Τα τελευταία δύο ειδικά χρόνια, έχουν δοθεί πολλά χρήματα, για να μειωθεί το ποσό που χρωστάει από παλιές πληγές το τμήμα του μπάσκετ.

Άλλωστε, η ΚΑΕ ΠΑΟΚ δικαιώθηκε σε μια δικαστική διαμάχη με τον πιστωτή, Άκη Τσόλη. Το δικαστήριο θεώρησε ότι η ΚΑΕ ΠΑΟΚ έστω και με μικρή καθυστέρηση τήρησε την συμφωνία και έτσι απέρριψε την αίτηση άρσης του άρθρου 99 που είχε καταθέσε, ξεπερνώντας μετά τις υποθέσεις του Κούβελα και του Γκαγκαλούδη και αυτό το πρόβλημα.

Ανάλογα προβλήματα ίσως να υπάρχουν και στο μέλλον, αλλά αυτό δε μειώνει στο έπακρο την προσπάθεια που γίνεται.
Τέλος, στον ΠΑΟΚ θέλουν να κάνουν όλες τις απαραίτητες κινήσεις, ώστε να κλειδώσουν τους πιο ελπιδοφόρους παίκτες (Κόνιαρης κ.α.), ώστε να μην έχουν περιπτώσεις όπως ο Σπυρόπουλος.
Πηγή: metrosport.gr

Τα λένε Αρβανίτης – Τζεβελέκης!

Μια ακόμη συνάντηση στα πλαίσια των προσπαθειών υπαγωγής της ΚΑΕ Άρης στο άρθρο 99, θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στο Αλεξάνδρειο. Ο Λευτέρης Αρβανίτης και ο Θανάσης Τζεβελέκης θα συναντηθούν με το νομικό επιτελείο της ΚΑΕ που «τρέχει» τις εξελίξεις για το άρθρο 99, θα έχουν μια συζήτηση μέσα από το οποίο θα καθοριστεί το πλάνο δράσης και προσέγγισης των πιστωτών της ΚΑΕ. 
Ήδη έχουν γίνει οι πρώτες συζητήσεις, έχουν σταλεί τα πρώτα σχέδια συμφωνιών, αλλά και έχουν προχωρήσει οι ενέργειες για την συγκέντρωση όλων των εγγράφων που απαιτούνται και ζητήθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών. Χθες μάλιστα, ο Γιώργος Οικονόμου, ο νομικός που χειρίζεται την υπόθεση για λογαριασμό της ΚΑΕ, βρέθηκε εκ νέου στην ΦΑΕ Θεσσαλονίκης για ζητήματα που άπτονται του άρθρου 99. 
Ο Λευτέρης Αρβανίτης θα ζητήσει ξανά σήμερα από τον κ. Τζεβελέκη, να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του και να βοηθήσει ηθικά και κυρίως οικονομικά την προσπάθεια υπαγωγής στο άρθρο 99, ενώ το νομικό επιτελείο θα παραθέσεις τις προτάσεις του για την σειρά που πρέπει να γίνουν οι προσεγγίσεις με τους πιστωτές.
Πηγή: arenafm.gr

Όταν ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ «ενώνονται»

Σε μια ιδιαίτερη βραδιά για τον ελληνικό αθλητισμό, πραγματοποιήθηκε κοινή συνέντευξη Τύπου για την συνεργασία των καναλιών Novasports, με την Super League, τον ΕΣΑΚΕ και την ΕΣΑΠ.
Με αφορμή την έναρξη της συνεργασίας με την Basket League, την ανανέωση της συμφωνίας με την Volleyleague και την επέκταση της συμφωνίας των καναλιών Novasports με την Super League, για πρώτη φορά τα τρία μεγαλύτερα ομαδικά αθλήματα, το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και το βόλεϊ, κάθισαν στο ίδιο τραπέζι, έχοντας ως κοινό παρονομαστή τα κανάλια Novasports. Στην έναρξη της βραδιάς, παρουσιάστηκε η νέα καμπάνια των καναλιών Novasports, με πρωταγωνιστή το Γιάννη Στάνκογλου, η οποία προσεγγίζει με συναισθηματικό τρόπο τι σημαίνει η ομάδα για τον Έλληνα φίλαθλο. Το νέο σλόγκαν, «Novasports. Όλα για την ομάδα σου», αναδεικνύει τη μοναδικότητα των αθλητικών καναλιών της Nova, καθώς μέσα από αυτά, οι έλληνες φίλαθλοι θα μπορούν να βλέπουν την ομάδα τους, όπου και αν παίζει και να απολαύσουν μοναδικές στιγμές με γκολ, τρίποντα και καρφιά.
Πρώτη το λόγο πήρε η Κα Κατερίνα Κασκανιώτη, Διευθύντρια Πλατφόρμας και Περιεχομένου, η οποία έκανε λόγο για τη νέα σεζόν στα κανάλια Novasports. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ξεκινάμε τη νέα σεζόν παρέα με τα τρία κορυφαία αθλήματα της χώρας.  Συνολικά 22 πόλεις θα φιλοξενήσουν τις 44 ομάδες που θα συμμετάσχουν στην Super League, Basket League, Volleyleague, με κοινό παρονομαστή τα κανάλια Novasports!». Στη συνέχεια μίλησε για τις εκπομπές που θα πλαισιώνουν τη νέα σεζόν το καλύτερο αθλητικό πρόγραμμα, μεταξύ των οποίων η νέα μαραθώνια ζώνη της Κυριακής με τίτλο «Παίζουμε Ελλάδα», για την δυναμικότητα  της δημοσιογραφικής ομάδας, καθώς και για τη νέα υπηρεσία Nova GO που θα δίνει τη δυνατότητα να «είσαι με την ομάδα σου παντού» όπως χαρακτηριστικά είπε.
Στη συνέχεια, το λόγο πήρε το «νέο μέλος» της οικογένειας των καναλιών Novasports, ο Πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ κ. Γιώργος Χαλβατζάκης, ο οποίος αναφερόμενος στην συμφωνία με τα κανάλια Novasports επισήμανε: «Με τη συμφωνία με την τηλεόραση της Nova, το μπάσκετ βρήκε ένα σταθερό και σίγουρο λιμάνι για να προφυλαχθεί αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Ο επαγγελματισμός, η συνέπεια και το όραμα των ανθρώπων της πρώτης ελληνικής συνδρομητικής τηλεόρασης αποτελούν εγγύηση επιτυχίας αναφορικά με τη συνεργασία μας».
Ο Πρόεδρος της ΕΣΑΠ, κ. Παντελής Ταρνατόρος, τόνισε μεταξύ άλλων: «Η ΕΣΑΠ και η Nova συνεχίζουν την επιτυχημένη συνεργασία τους για ακόμη μια τριετία και αυτό είναι η φυσιολογική εξέλιξη μιας σχέσης στην οποία  μόνον θετικά στοιχεία μπορούμε να βρούμε. Το Πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών στο βόλεϊ βρήκε τον κατάλληλο συνεργάτη να «μπει» στα σπίτια των Ελλήνων, ακόμη πιο ποιοτικά και να δείξει ότι αξίζει να είναι μια από τις επιλογές της πλειοψηφίας των φίλων του αθλητισμού στην χώρα μας. Μπράβο στην Nova που σε αυτές τις στιγμές «επενδύει» στην Ελλάδα και στο πιο υγιές κομμάτι αυτής που είναι ο αθλητισμός και η συνεργασία με τα τρία κορυφαία πρωταθλήματα της χώρας το αποδεικνύει αυτό».
Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Super League, κ. Γιάννης Μώραλης, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «H  επέκταση της κεντρικής διαχείρισης τηλεοπτικών δικαιωμάτων για δύο επιπλέον αγωνιστικές περιόδους αποτελεί μια σημαντική συμφωνία μεταξύ της Super League και της Nova, καθώς μάς δημιουργεί ένα ασφαλές οικονομικό περιβάλλον δίνοντάς μας ταυτόχρονα τη δυνατότητα καλύτερου προγραμματισμού. Ο αποκλειστικός τηλεοπτικός μεταδότης των αγώνων της κορυφαίας επαγγελματικής κατηγορίας της χώρας μας, ως στρατηγικός εταίρος της διοργανώτριας αρχής, στέκεται αρωγός σε όλες τις προσπάθειες αναβάθμισης του ποδοσφαίρου και από κοινού ευελπιστούμε ότι σταδιακά όλοι οι φίλαθλοι, ανεξαρτήτως συλλογικής προτίμησης, μέσα από κοινές προσπάθειες, θα βλέπουν καλύτερο θέαμα και θα απολαμβάνουν καλύτερες υπηρεσίες και στα γήπεδα αλλά και τηλεοπτικά.»
Τέλος, το λόγο πήρε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Forthnet, κ. Πάνος Παπαδόπουλος, ο οποίος μίλησε για την στρατηγική επιλογή της εταιρείας να επενδύσει Ελλάδα και σε ότι παρουσιάζει  μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τον Έλληνα φίλαθλο. Ο κ. Παπαδόπουλος έκανε ιδιαίτερη μνεία στη νέα αγορά 3Play λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η αγορά 3Play είναι μία αγορά που εμείς δημιουργήσαμε και παρουσιάζει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης καθώς διαρκώς μεγαλώνει. Η Nova είναι ο μεγαλύτερος πάροχος 3Play προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις ποιοτικής οικιακής ψυχαγωγίας και αξιόπιστης επικοινωνίας σε προσιτή τιμή». Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα κανάλια Novasports και τους ανθρώπους που τα πλαισιώνουν με την εμπειρία και τεχνογνωσία κοντά 20 χρόνων. Όλα αυτά σε συνδυασμό με το καλύτερο αθλητικό περιεχόμενο είναι που κάνουν τα κανάλια Novasports να είναι τα κορυφαία αθλητικά κανάλια της χώρας. Τέλος, ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε με νόημα: «Από το 1994 μέχρι σήμερα έχουμε επενδύσει στον ελληνικό αθλητισμό πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Χτίζουμε μακρόχρονες σχέσεις εμπιστοσύνης και αυτό αποδεικνύεται και από την επέκταση της συμφωνίας μας με τη Super League και τη Volleyleague. Το ίδιο σκοπεύουμε να κάνουμε και με τη Basket League που από φέτος καλωσορίζουμε στα κανάλια Novasports!».

“Δεν έχουμε πρόβλημα με τον Άρη”

Ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του Εργοτέλη, Γιάννης Δασκαλάκης, μίλησε στον Arena FM 89.4 για την περίπτωση απόκτησης του Σαρρή από τον Άρη και τόνισε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ομάδα της Θεσσαλονίκης και πως η προσέγγιση έγινε σε καλό κλίμα.
Αναλυτικά όσα είπε:
Για την προσπάθεια που έγινε στη Football League: «Ήταν ένας μεγάλος αγώνας γιατί πέθανε ο φυσικός ηγέτης της ομάδας, ο Απόστολος Παπουτσάκης. Βρεθήκαμε με παιδιά από τις ακαδημίες και χρέη και είχαμε δυο επιλογές. Ή να μην αγωνιστεί η ομάδα στη Football League και να πάει να παίξει χαμηλότερα ή να παίξει κανονικά στη Football League. Βάλαμε πλάτη σε όλα και καταφέραμε και ανεβήκαμε».
Για τις ενημερότητες που πρόσφατα εξασφάλισε ο Εργοτέλης: Μετά είχαμε τα προβλήματα με τη φορολογική και την ασφαλιστική ενημερότητα. Τα ξεπεράσαμε όμως και αυτά και έχει μείνει μόνο το πιστοποιητικό από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, που αισιοδοξώ πως θα το πάρουμε».
Ακόμα πρόσθεσε: «Ο Εργοτέλης για να επιβιώσει σε αυτές τις συνθήκες έχει μια επιλογή. Εμπιστοσύνη στα νέα παιδιά για να μπουν στην πρώτη ομάδα, να παίξουν και στη συνέχεια να πουληθούν και να πάρουμε κάποια χρήματα για να επιβιώσουμε».
Για τον Σαρρή και την προσέγγιση του Άρη: «Ο Σαρρής είναι από τα παιδιά που προέρχεται από τις ακαδημίες. Το συμβόλαιο του λήγει τον Δεκέμβριο του 2013. Του κάναμε μια πρόταση καλύτερη από την αυτή που υπάρχει τώρα στο συμβόλαιό του και αν δεν την αποδεχτεί μπορεί να πάει να παίξει όπου επιθυμεί. Ο Άρης μας πλησίασε ευγενικά χωρίς πισώπλατα χτυπήματα. Είναι σοβαρός άνθρωπος ο Δημήτρης Ηλιάδης.
Εμείς προτείναμε στον παίκτη 2 χρόνια συμβόλαιο και περιμένουμε να απαντήσει. Αυτός θα αποφασίσει μέσα στις επόμενες 2-3 μέρες. Με τον Άρη δεν έχουμε κανένα πρόβλημα».
Για τον στόχο του Εργοτέλη στο νέο πρωτάθλημα: «Μια ομάδα σαν τον Εργοτέλη και ας προέρχεται από τη δεύτερη Εθνική, στόχο έχει την παραμονή. Μετά από αυτό είναι να παίξει όσο καλυτέρα γίνεται. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 16 παίκτες από την Κ20 στην πρώτη ομάδα. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να επιβιώσει η ομάδα».
Πηγή: arenafm.gr

Το αναμνηστικό μπλουζάκι του Άρης-Ρόμα! (photo)

Το πολύ μεγάλο φιλικό που δίνει σε λίγη ώρα ο Άρης απέναντι στη Ρόμα τυπώθηκε και σε μπλουζάκια τα οποία πωλούνται στη μπουτίκ της ομάδας στο Κλεάνθης Βικελίδης.
Στο εν λόγω μπλουζάκι είναι τυπωμένα τα σήματα των δύο ομάδων και αναγράφεται το εξής:
“26-7-2013
Κλεάνθης Βικελίδης
1914-2014″

Πηγή: arenafm.gr

Ο Τότι στον ARENAFM 89.4! Vid

Ο ιταλός σουπερ σταρ Φραντζέσκο Τότι μίλησε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ   στον ARENAFM 89.4  για την αναμέτρηση με τον   Άρη και την παρουσία του στην Ελλάδα.
Η «ντίβα»  του ιταλικού ποδόσφαιρου θέλησε να σταθεί στην παρουσία ελλήνων φιλάθλων  των Τζιαλοροσσι  και την υποδοχή που τους επιφύλαξαν.
«Θέλω να αναφερθώ σε όλους τους οπαδούς της  Ρόμα σε ολόκληρη την Ελλάδα. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε οπαδούς  εκτός Ιταλίας , στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο. Ελπίζω ότι θα γίνει σήμερα ένας όμορφος αγώνας με τον ¨Άρη και να διασκεδάσουμε όλοι μας. Χάρηκα ιδιαίτερα που στην Ελλάδα οι φίλαθλοι είναι τόσο κοντά στις ομάδες και στο ποδόσφαιρο».
Καταλήγοντας ο ιταλός σουπερ σταρ συμπλήρωσε :
«Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στην Ελλάδα που θεωρώ ότι είναι μια  όμορφη χώρα.  Γνωρίζω κάποια πράγματα  αλλά όχι πολλά. Το σημαντικότερο είναι ότι θα μπορέσουμε να δώσουμε χαρά στους έλληνες φιλάθλους μας»




Πηγή: arenafm.gr

Ανακοίνωση ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τα διαρκείας!

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσω της οποίας γνωστοποιεί πως την ημέρα του αγώνα του ΠΑΟΚ με την Μέταλιστ (30 Ιουλίου 2013) θα πουλιούνται εισιτήρια διαρκείας από τις 09:00 μέχρι τις 15:00.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ενημερώνει ότι την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα ΠΑΟΚ – Μέταλιστ (30 Ιουλίου 2013), τα εκδοτήρια της Τούμπας θα λειτουργούν από τις 09:00 μέχρι τις 15:00.

Στη Γ’ η Λάρισα!

Η ΑΕΛ ανακοίνωσε επίσημα της συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της τρίτης Εθνικής κατηγορίας λόγω οικονομικών προβλημάτων.
Η ανακοίνωση της Λάρισας:
«Κατόπιν σχετικής απόφασης του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου της Αθλητικής Ένωσης Λάρισας ΑΕΛ 1964, απεστάλη σήμερα στην ΕΠΟ η δήλωση συμμετοχής της ανδρικής ομάδας ποδοσφαίρου της ΑΕΛ στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας.
Ο υποβιβασμός της ομάδας μας λόγω χρεών σε ερασιτεχνική κατηγορία για πρώτη φορά από συστάσεως επαγγελματικού ποδοσφαίρου αποτελεί μια μελανή κηλίδα στην ιστορία της ΑΕΛ.
Στη συγκεκριμένη συγκυρία, ιδιαίτερη σημασία αποκτά η τύχη που θα έχει το Νέο Γήπεδο της ΑΕΛ (AEL FC Arena) καθώς και το προπονητικό της κέντρο στα Δένδρα, περιουσιακά στοιχεία που η ύπαρξή τους οφείλεται αποκλειστικά (και μόνον) στην ύπαρξη της ΑΕΛ, και είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την Ομάδα και τον Λαό της. Ο κίνδυνος απώλειάς τους για την ΑΕΛ εγείρει τεράστια ηθικά ζητήματα και δεν πρέπει να περάσει έτσι.
Ως Μητρική ΑΕΛ πλέον έχουμε το χρέος να κοιτάξουμε μόνο μπροστά. Καταρχάς να λύσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα διοικητικά μας θέματα και κατόπιν να οργανώσουμε και να θωρακίσουμε ιδανικά το αγωνιστικό τμήμα της ΑΕΛ εξασφαλίζοντας απρόσκοπτη χρηματοδότηση και παλλαϊκή στήριξη. Να διαφυλάξουμε με αποφασιστικότητα και πυγμή τα συμφέροντα της ΑΕΛ, ούτως ώστε τα λάβαρα της ομάδας να κυματίσουν και πάλι περήφανα εκεί που τους αρμόζει. Να επιβάλλουμε στην επόμενη ΠΑΕ εκείνες τις δικλείδες ασφαλείας που δεν θα επιτρέψουν την επανάληψη καταστάσεων σαν τη σημερινή.
Με τον Λαό ενωμένο στο πλάι της, η ΑΕΛ δεν έχει απολύτως τίποτα να φοβηθεί. Το δεύτερο «ΞΑΝΑΡΧΟΜΑΣΤΕ» θα σαρώσει τους πάντες και τα πάντα σαν ορμητικό ποτάμι. Η Γ’ Εθνική πρέπει και θα αποτελέσει την απαρχή της υγιούς ΑΕΛ που θα είναι
χτισμένη πάνω σε στέρεες βάσεις και σαφείς αρχές. Η ώρα της συσπείρωσης, η ώρα της ένωσης έφτασε. ΜΟΝΟ ΑΕΛ».

Χωρίς Βουγιούκα η προπόνηση!!

Ο Ίαν Βουγιούκας απουσίαζε από το σημερινό πρόγραμμα προπόνησης της Εθνικής στο Καρπενήσι.

Χωρίς Βουγιούκα η προπόνηση
Με μοναδικό απόντα τον Ίαν Βουγιούκα, που εξακολουθεί να έχει πυρετό, έγινε η σημερινή προπόνηση της Εθνικής στο Καρπενήσι.

Το πρόγραμμα για τους διεθνείς περιλαμβάνει πρόγραμμα και το απόγευμα, όπως κάθε μέρα μέχρι την επιστροφή της στην Αθήνα στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.Πηγή: sport-fm.gr

Εγκώμια Παπαμακάριου για «Παπ» και Σπανούλη!!

Ο Μανώλης Παπαμακάριος μίλησε στον ισπανικό Τύπο με τα καλύτερα λόγια για τον Κώστα Παπανικολάου και τον Βασίλη Σπανούλη.

Εγκώμια Παπαμακάριου για «Παπ» και Σπανούλη
Εξαιρετική επιλογή για την Μπαρτσελόνα και έναν από τους δυσκολότερους αντιπάλους που έχει αντιμετωπίσει χαρακτήρισε ο Μανώλης Παπαμακάριος τον Κώστα Παπανικολάου και τον Βασίλη Σπανούλη αντίστοιχα.

«Πιστεύω πως η Μπαρτσελόνα έκανε μία πολύ καλή κίνηση. Είναι ένας νέος παίκτης με πολύ ταλέντο και μεγάλες φιλοδοξίες. Έχει νοοτροπία νικητή και ταιριάζει απόλυτα στην Μπαρτσελόνα», δήλωσε για τον «Παπ» ο πολύπειρος γκαρντ.

«Ο Σπανούλης κι ο Ναβάρο ήταν οι πιο δύσκολοι αντίπαλοι που είχα. Όπως και να τους μαρκάρεις, έχουν τόσες πολλές επιλογές που είναι αδύνατο να τους αντιμετωπίσεις χωρίς βοήθειες. Πολύ δύσκολος ήταν και ο Αλφόνσο Φορντ, που ήταν συμπαίκτης μου κι έπρεπε να τον μαρκάρω καθημερινά επί δύο χρόνια. Ακόμη πονάει το σώμα μου (γέλια)», ανέφερε.

Όσο για το μέλλον του κι αν θα συνεχίσει για τρίτο χρόνο στη Λαγκούν Άρο, είπε: «Δεν έχω μιλήσει ακόμη με τη Λαγκούν Άρο, αλλά καταλαβαίνω πως είχαν άλλες προτεραιότητες με τα προβλήματα που υπήρχα. Μακάρι να μείνω και ελπίζω να γίνει».

Τέλος, μιλώντας για τις διαφορές ελληνικού και ισπανικού πρωταθλήματος είπε: «Η διαφορά έγκειται στην προώθηση του μπάσκετ στην Ισπανία σε σχέση με την Ελλάδα. Σε αγωνιστικό επίπεδο, στην ACB υπάρχει περισσότερη ποιότητα και ταλέντο, ενώ στην Ελλάδα η δύναμη και η τακτική είναι τα πιο σημαντικά στοιχεία».
Πηγή: sport-fm.gr

Η τούρτα στον Μαυροκεφαλίδη!! (video)

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έκλεισε χθες τα 29 και στο Καρπενήσι τού έγινε έκπληξη με μία τούρτα γενεθλίων και τους συμπαίκτες του στην Εθνική να του τραγουδούν.

Τα 29α γενέθλια του Λουκά Μαυροκεφαλίδη τον βρήκαν όχι να διασκεδάζει ή να αναπαύεται, αλλά να προπονείται σκληρά με την Εθνική.

Πάντως ο διεθνής φόργουορντ ένιωσε πως βρίσκεται ανάμεσα σε δικούς του ανθρώπους, αφού μετά την απογευματινή προπόνηση της Πέμπτης οι άνθρωποι της ομάδας τού έκαναν έκπληξη με μια τούρτα γενεθλίων και με όλο το τιμ να του τραγουδά και να του εύχεται.

Ακολουθήστε τις Εθνικές ομάδες μπάσκετ στο Facebook (www.facebook.com/HellenicBasketBallFederation?hc_location=stream) και στο Twitter (twitter.com/HellenicBF)

Πηγή: sport-fm.gr

Το DNA… μίλησε και στο φιλικό!!

Ισόπαλη αναδείχθηκε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην Τσερέζο Οσάκα (2-2) στο τέταρτο φιλικό των «κόκκινων διαβόλων». Πρώτο γκολ για τον Γουίλφριντ Ζαχά.

Το DNA… μίλησε και στο φιλικό
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε να αποτρέψει την ήττα από την Τσερέζο Οσάκα και στις… αγαπημένες της καθυστερήσεις, η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες διαμόρφωσε το τελικό 2-2 στο τέταρτο κατά σειρά φιλικό προετοιμασίας.

Σε αυτό το στάδιο της προετοιμασίας, σημασία φυσικά έχει η βελτίωση της φυσικής κατάστασης και του επιπέδου ετοιμότητας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι οπαδοί δεν… ενοχλούνται όταν οι νίκες εκλείπουν.

Κάπως έτσι φαίνεται πως έχει η κατάσταση στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά και το τέταρτο φιλικό του φετινού καλοκαιριού, κόντρα στην Τσερέζο Οσάκα.

Οι «κόκκινοι διάβολοι», προσπαθώντας για ακόμα ένα παιχνίδι να προσαρμοστούν στις καιρικές συνθήκες και τη ζέστη που επικρατούσε, βρέθηκαν πίσω στο σκορ με το γκολ του Κένιου στο 34ο λεπτό. Λίγο πριν φύγει το ημίχρονο, ο Καγκάβα έχασε τεράστια ευκαιρία από πολύ κοντά για να ισοφαρίσει, αλλά στο 54ο λεπτό, βρήκε το δρόμο για τα δίχτυα για το 1-1.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρέθηκε εκ νέου πίσω στο σκορ στο 63’ με τον Μιναμίνο, αλλά ο Γουίλφριντ Ζαχά, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της ομάδας, διαμόρφωσε το τελικό 2-2 στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Οι Ρόμπιν Φαν Πέρσι και Ντάνι Γουέλμπεκ που μάλιστα ήταν εκ των διακριθέντων, αγωνίστηκαν κανονικά, αποδεικνύοντας και στην πράξη πως οι τραυματισμοί που αποκόμισαν πριν λίγες μέρες στο φιλικό με την Γιοκοχάμα Μαρίνος, ήταν επιπόλαιοι.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Λίντεργκαρντ, Ράφαελ (79’ Φάμπιο), Σμόλινγκ, Φέρντιναντ, Μπίτνερ (79’ Εβρά), Γιάνγκ (79’ Κλέβερλι), Γκιγκς (79’ Λίνγκαρντ), Τζόουνς (46’ Άντερσον), Καγκάβα (58’ Ζαχά), Γουέλμπεκ, Φαν Πέρσι (69’ Γιανουζάι)

Πηγή: England365.gr

Βλέπουν Ολυμπιακό Ρομπέρτο και Κάμπελ!!

Ανάμεσα στους θεατές του φιλικού αγώνα που δίνει ο Ολυμπιακός με την Στουτγκάρδη βρίσκεται ο Ρομπέρτο (ανακοινώθηκε από τους "ερυθρόλευκους") και ο Τζόελ Κάμπελ (μένουν τα τυπικά).

Βλέπουν Ολυμπιακό Ρομπέρτο και Κάμπελ
Συνέχεια στις ερυθρόλευκες αφίξεις στην Γερμανία, όπου βρίσκεται ο Ολυμπιακός για σειρά φιλικών παιχνιδιών.

Μετά τον Χαβιέρ Σαβιόλα, εκεί έχουν μεταβεί πλέον και οι Ρομπέρτο και Τζόελ Κάμπελ (δεν έχει επισημοποιηθεί ακόμα η συνεργασία με τον άσο της Άρσεναλ).

Οι δύο ποδοσφαιριστές παρακολουθούν το εν εξελίξει φιλικό των Πειραιωτών με την Στουτγκάρδη.
Πηγή: sport-fm.gr

Αποχωρεί ο Κάρολ!!

Ο Ρόι Κάρολ πρόκειται να αποτελέσει παρελθόν από τον Ολυμπιακό. Δεν ταξίδεψε μαζί με την υπόλοιπη αποστολή για το φιλικό παιχνίδι με την Στουργκάρδη.

Αποχωρεί ο Κάρολ
Ο Ρόι Κάρολ πρόκειται να αποτελέσει παρελθόν από τον Ολυμπιακό.

Ο Βορειοιρλανδός τερματοφύλακας δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή του φιλικού αγώνα με την Στουτγκάρδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μίτσελ είχε τετ-α-τετ μαζί του στην πρωινή προπόνηση στην οποία και τον ενημέρωσε ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του για την νέα αγωνιστική σεζόν.

Έτσι άμεσα ο Κάρολ αναμένεται να αρχίσει να αναζητά ομάδα για παίξει στην εφετινή σεζόν.

Ο Κάρολ αποχωρεί καθώς με την απόκτηση του Ρομπέρτο υπήρχαν τέσσερις τερματοφύλακες. Πηγή: sport-fm.gr

Έκλεισε Τάτο ο Άρης!!

Με την φανέλα του Άρη θα αγωνίζεται και τη νέα σεζόν ο Ανδρέας Τάτος, μετά τη συμφωνία των "κίτρινων" με τον ποδοσφαιριστή και τον Ολυμπιακό!

Έκλεισε Τάτο ο Άρης!
Παίκτης του Άρη θα πρέπει να θεωρείται ο Ανδρέας Τάτος!

Με τον ποδοσφαιριστή υπάρχει κατ’ αρχήν συμφωνία, όπως επίσης και με τον Ολυμπιακό, ο οποίος κατέχει τα δικαιώματά του. Όπως πέρυσι, έτσι και τώρα θα παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού (για έναν χρόνο).

Οι «κίτρινοι» προχώρησαν σε μια σημαντική κίνηση με την παραμονή του 24χρονου μέσου, που θα ηγηθεί των προσπαθειών της ομάδας του Γιάννη Χατζηνικολάου την ερχόμενη σεζόν.

Ο Τάτος είχε ξεκινήσει προετοιμασία με τον Ολυμπιακό, όμως βλέποντας ότι δεν υπολογίζεται από τον Μίτσελ ήταν δεδομένη η αποχώρησή του.

Ζεστό ενδιαφέρον υπήρχε και από τον Ατρόμητο, αλλά η συνάντηση με τον πρόεδρο του Άρη, Δημήτρη Ηλιάδη φάνηκε πως ήταν καθοριστική για την τελική του απόφαση.

Η μεταγραφή ενδέχεται να κλείσει τυπικά ακόμα και σήμερα, καθώς ο Τάτος αναμένεται να βρεθεί στη Θεσσαλονίκη.Πηγή: sport-fm.gr

Μεγάλος… «μπελάς» ο Κατσουράνης!! (video)

Σε… «μπελάδες» έβαλε τον ίδιο και τους συμπαίκτες του ο Κώστας Κατσουράνης, στην τελευταία προπόνηση του ΠΑΟΚ. Δείτε το σχετικό video που ανέβηκε στο διαδικτυακό κανάλι του «Δικέφαλου του Βορρά».

Μεγάλος… «μπελάς» ο Κατσουράνης (video)
Το «Κατσούρ show» ήταν ο καλύτερος τρόπος για να κλείσει η κοπιαστική προετοιμασία του ΠΑΟΚ στην Αυστρία.

Ο διεθνής μέσος είχε αναστατώσει άπαντες στην αποστολή του «Δικεφάλου», προσφέροντας άφθονες στιγμές γέλιου.

Αυτή τη φορά τράβηξε πάλι την προσοχή, αλλά οι συνέπειες δεν ήταν τόσο ευχάριστες.

Στη διάρκεια μιας άσκησης έπιασε την μπάλα με τα χέρια, με τον Χουμπ Στέφενς να διακόπτει το πρόγραμμα και μέσω του γυμναστή της ομάδας, Τσίμα Ονιέικε επέβαλε την «τιμωρία».



Πηγή: sport-fm.gr

Επιχείρηση «σκούπα» για τα επεισόδια στην Καλαμαριά!!

Σε 51 συλλήψεις ατόμων προχώρησε η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης για τα χθεσινά επεισόδια μεταξύ οπαδών του ΠΑΟΚ και του Άρη στην Καλαμαριά. Έρευνες και σε συνδέσμους.

Επιχείρηση «σκούπα» για τα επεισόδια στην Καλαμαριά
Το χθεσινό βράδυ στην Καλαμαριά σημαδεύτηκε από σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ οπαδών του ΠΑΟΚ και του Άρη. Η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις 51 ατόμων (εκ των οποίων οι δύο αλλοδαποί) ηλικίας από 14 ως 31 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της «Στάσης», «Διατάραξης Κοινής Ειρήνης», «Επικίνδυνων σωματικών βλαβών» τετελεσμένων και σε απόπειρα, Νομού «Περί Οπλών» και «Αντίστασης».

Μετά τις συλλήψεις έγιναν έρευνες σε συνδέσμους, όπου βρέθηκαν πολλά «πολεμικά» αντικείμενα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, «… ένας 21χρονος βρισκόταν στη συμβολή των οδών Πόντου και Πασσαλίδη στη Καλαμαριά, δέχθηκε επίθεση από ομάδα ατόμων, τα οποία βρίσκονταν εξωτερικά από Σύνδεσμο Φιλάθλων ομάδας της Θεσσαλονίκης, με χρήση σωματικής βίας, προκαλώντας τον τραυματισμό του. Επίσης ανωτέρω ομάδα ατόμων από τον εξώστη του δευτέρου ορόφου της οικοδομής που στεγάζεται ο ανωτέρω σύνδεσμος, εκσφενδόνιζαν γυάλινες φιάλες και λοιπά αντικείμενα κατά διερχομένων πολιτών και οχημάτων που έκριναν ότι είναι φίλαθλοι αντιπάλων ομάδων.

Στο σημείο προσέτρεξαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες δέχθηκαν επίθεση από την ομάδα των ατόμων που βρίσκονταν στον εξώστη του ανωτέρω συνδέσμου και την ταράτσα της οικοδομής,. Ειδικότερα, τα άτομα αυτά από κοινού και με ενωμένες δυνάμεις, εκσφενδόνισαν κατά των αστυνομικών διάφορα αντικείμενα όπως, πέτρες, ξύλα, τούβλα, γυάλινες φιάλες και λοιπά αντικείμενα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τέσσερις (4) αστυνομικοί.

Στη συνεχεία παρουσία δικαστικού λειτουργού, πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα στους χώρους των γραφείων του εν λόγω συνδέσμου καθώς και έλεγχοι σε άτομα, με αποτέλεσμα τη σύλληψη των προαναφερθέντων πενήντα ένα (51) ατόμων, που συμμετείχαν στις παραπάνω ενέργειες. Ακόμη βρεθήκαν και κατασχεθήκαν:

Δύο (2) ξύλινα ρόπαλα,
Ένα (1) μαχαίρι,
Δύο ναυτικά καπνογόνα και
Επτά (7) ναυτικές φωτοβολίδες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης
».

Τρέξε ΑΕΚ, τρέξε!!

Άρχισαν οι (πολύ) πρωινές προπονήσεις της ΑΕΚ στο γκολφ της Γλυφάδας, που περιλαμβάνουν πολλά χιλιόμετρα για τους παίκτες. Προπόνηση και το απόγευμα στα Σπάτα.

Τρέξε ΑΕΚ, τρέξε
Άλλαξαν… παραστάσεις οι παίκτες της ΑΕΚ. Από σήμερα το πρωί το πρωινό πρόγραμμα προπόνησης περιλαμβάνει τρέξιμο στο γκολφ της Γλυφάδας. Το ραντεβού ήταν στις 7:30 και οι «κιτρινόμαυροι» επιδόθηκαν σε ασκήσεις για τη φυσική τους κατάσταση.

Για την πρώτη μέρα το πρόγραμμα δεν ήταν εξαντλητικό, αλλά σταδιακά οι ρυθμοί θα ανέβουν και θα καταρτιστεί ειδικό πρόγραμμα ανάλογα με τα αποτελέσματα των εργομετρικών εξετάσεων των ποδοσφαιριστών.

Οι παίκτες της ΑΕΚ δεν είναι ελεύθεροι υπηρεσιών για το απόγευμα, αφού έχει προγραμματιστεί προπόνηση στις 18:30 στα Σπάτα, όπου και θα δοθεί έμφαση στην τακτική και την μπάλα.Πηγή: sport-fm.gr

Υποδοχή σε Ρόμα, «Τόρο» και Τότι!! (pics)

Η αποστολή της Ρόμα έφτασε στη Θεσσαλονίκη για το αποψινό φιλικό με τον Άρη (21:00) και την παράσταση έκλεψαν Τοροσίδης, Τότι, αλλά και οι «τιφόζι» της ιταλικής ομάδας.

Υποδοχή σε Ρόμα, «Τόρο» και Τότι (pics)
Με όλα τα αστέρια της έφτασε η Ρόμα στη Θεσσαλονίκη για το αποψινό φιλικό με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (21:00). Τα βλέμματα έπεσαν πάνω στον Φραντσέσκο Τότι, που έχει πολλούς θαυμαστές και στην Ελλάδα, όπως αποδείχτηκε με το που βγήκε πρώτος από την αίθουσα αφίξεων. Επίσης τα φώτα έπεσαν και στον Βασίλη Τοροσίδη που επαναπατρίστηκε για λίγες ώρες.

Κάποιοι οπαδοί των «τζιαλορόσι» υποδέχτηκαν την ομάδα με φανέλες και σημαίες της Ρόμα. Στην αποστολή συμμετέχουν οι: Μπαλτσαρέτι, Μπενάτια, Μποριέλο, Μπράντλεϊ, Μπουρντίσο, Καρπάρι, Καστάν, Ντοντό, Γεντβάι, Λαμέλα , Λόμποντ, Μαρκίνιο, Οσβάλντο, Πιάνιτς, Ρομανιόλι, Σκορούπσκι, Στρούτμαν, Ταντέι, Τάλο, Τοροσίδης, Βέρε και Τότι.Πηγή: sport-fm.gr

Και μαστίγιο και… καρότο!!

Έντονη ήταν η προπόνηση των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ μία μέρα το φιλικό κόντρα στον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Τουλάχιστον ο Χουμπ Στέφενς τους έδωσε ρεπό το απόγευμα.

Και μαστίγιο και… καρότο!
Ανέβηκαν οι ρυθμοί στη σημερινή προπόνηση του ΠΑΟΚ. Όσοι δεν αγωνίστηκαν ως βασικοί στο χθεσινό φιλικό με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς έκαναν ασκήσεις τεχνικής στη μεταβίβαση και κυκλοφορίας της μπάλας. Επίσης, έκαναν μια συνδυαστική άσκηση με πρέσινγκ και αλλαγές παιχνιδιού. Στο τελευταίο κομμάτι της, η προπόνηση αφιερώθηκε σε πιεστικές αναμετρήσεις 4 εναντίον 4 σε 30 μέτρα.

Πρόγραμμα αποθεραπείας και αποκατάστασης ακολούθησαν όσοι αγωνίστηκαν βασικοί στον χθεσινό αγώνα, με τρέξιμο και ασκήσεις τεχνικής χαμηλης έντασης.

Στο τέλος της προπόνησης, ο Χουμπ Στέφενς ανακοίνωσε στους ποδοσφαιριστές ότι τους δίνει ρεπό το απόγευμα και έτσι δεν θα κάνουν την προγραμματισμένη, απογευματινή προπόνηση και έτσι το ραντεβού ανανεώθηκε για αύριο.Πηγή: sport-fm.gr

Πανόπουλος: «Πρώτα θα προσφέρει ο Γούτας και βλέπουμε…»

Με μία από τις… γνωστές του ανακοινώσεις ο ιδιοκτήτης της Skoda Ξάνθης, Χρήστος Πανόπουλος, πήρε θέση για τη μεταγραφολογία γύρω από τον Δημήτρη Γούτα.

Πανόπουλος: «Πρώτα θα προσφέρει ο Γούτας και βλέπουμε…»
Αν μη τι άλλο, η πρωτοτυπία δεν λείπει ποτέ από τις τοποθετήσεις του Χρήστου Πανόπουλου. Ο ιδιοκτήτης της Skoda Ξάνθης πήρε με μία από τις… γνωστές του ανακοινώσεις θέση για τη μεταγραφολογία γύρω από τον Δημήτρη Γούτα.

Ο 19χρονος αμυντικός φέρεται να απασχολεί μεταξύ άλλων την ΑΕΚ και το αφεντικό της ομάδας ξεκαθαρίζει πως ο νεαρός άσος πρώτα θα προσφέρει στην Ξάνθη και μετά ίσως πωληθεί.

«Ομάδες Αγγλίας, Ιταλίας, ομάδες από την Ζιμπάμπουε, ομάδες από τον Ισημερινό, ζητάνε τον Γούτα. Ο Γούτας δεν θα μεταγραφεί πουθενά για όλα τα εκατομμύρια του κόσμου, αν δεν προσφέρει πρώτα στην ομάδα του. Επειδή λοιπόν ακόμη είναι πολύ μικρός και δεν έχει προσφέρει, πρώτα θα προσφέρει στην ομάδα του και μετά βλέπουμε. Μέχρι τότε έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας. Αυτά», αναφέρει η ανακοίνωση.

Το... κυνηγητό των ερυθρόλευκων!!

Κάτι από κυνηγητό θύμιζε η άσκηση που ακολούθησαν οι ερυθρόλευκοι στη χθεσινή προπόνησή τους στη Γερμανία.

Το... κυνηγητό των ερυθρόλευκων
Μια περίεργη άσκηση περιλάμβανε η χθεσινή προπόνηση του Ολυμπιακού, πρώτη επί γερμανικού εδάφους, ενόψει του φιλικού παιχνιδιού κόντρα στη Στουτγκάρδη (20:00, Novasports 1).

Οι παίκτες του Μίτσελ έπαιξαν ένα περίεργο κυνηγητό, το οποίο περιλάμβανε και… φατούρο στους χαμένους.






Πηγή: sport-fm.gr

Κάτι «παίζει» με Καπό!

Τον Ολιβιέ Καπό φαίνεται πως έχει προσεγγίσει ο Άρης. Οι «κίτρινοι» ενδιαφέρονται για τον Ιβοριανό επιθετικό, ο οποίος έχει μείνει ελεύθερος από την Οσέρ.

Κάτι «παίζει» με Καπό
Μόνο μία μεταγραφή άνω των 24 απομένει στον Άρη και φαίνεται πως θέλει να κάνει εντύπωση με την τελευταία κίνηση αυτή. Σύμφωνα με σενάρια, οι «κίτρινοι» έχουν πλησιάσει τον Ολιβιέ Καπό, ο οποίος έχει μείνει ελεύθερος από την Οσέρ. Ο παίκτης δεν έχει απορρίψει την πρόταση του Άρη και φαίνεται πως την εξετάζει σοβαρά.

Ο Καπό ξεκίνησε την καριέρα του στην Οσέρ το 1999 και έμεινε εκεί μέχρι το 2004 όταν και μεταγράφηκε στην Γιουβέντους. Οι Ιταλοί τον έδιναν δανεικό, πότε στη Μονακό και πότε στην Λεβάντε. Μετά θήτευσε στην Αγγλία και την Μπέρμιγχαμ και Γούιγκαν, επέστρεψε για λίγο στην Γαλλία και την Μπουλόν, πέρασε από την Σέλτικ και έπειτα έφυγα για την Αλ Αχλί. Επέστρεψε ξανά στην Οσέρ τον Ιανουάριο του 2012 αλλά υποβιβάστηκε στην 2η κατηγορία το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς και την περασμένη σεζόν στην 2η κατηγορία με την Οσέρ είχε 24 συμμετοχές πετυχαίνοντας και οκτώ γκολ αλλά δεν κατάφερε να την βοηθήσει να ανέβει στο Σαμπιονά.Πηγή: sport-fm.gr

Πανέτοιμος ο Μεντζανί, σταδιακά ο Σαβιόλα!

Ο Καρλ Μεντζανί μπήκε κατευθείαν στο πρόγραμμα προπονήσεων του Ολυμπιακού. Σε πιο χαλαρούς ρυθμούς ο Χαβιέρ Σαβιόλα. Δεν παίζει απόψε με Στουτγκάρδη ο Βάις.

Πανέτοιμος ο Μεντζανί, σταδιακά ο Σαβιόλα
Έφτασαν βράδυ στη Γερμανία, αλλά μπήκαν πρωί-πρωί στα βάσανα. Ο λόγος για τον Καρλ Μεντζανί και τον Χαβιέρ Σαβιόλα, που άρχισαν από το πρωί της Παρασκευής να προπονούνται με τον Ολυμπιακό συμμετέχοντας στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας.

Ο Αλγερινός αμυντικός έχοντας ακολουθήσει την προετοιμασία της Μονακό βρίσκεται σε άριστη φυσική κατάσταση και μπήκε στους ρυθμούς της υπόλοιπης ομάδας του Ολυμπιακού. Αντίθετα, ο Αργεντινός επιθετικός έκανε ατομικό πρόγραμμα. Παρότι βρίσκεται σε αρκετά καλό επίπεδο καθώς έκανε προπονήσεις, θα χρειαστεί λίγο περισσότερο διάστημα για να φτάσει τους υπόλοιπους.

Απών από το αποψινό φιλικό (20:00, Novasports 1) με τη Στουτγκάρδη αναμένεται να είναι ο Βλάντιμιρ Βάις, που έχει ενοχλήσεις στο γόνατο κι έκανε ατομικό πρόγραμμα.Πηγή: sport-fm.gr

Φήμες για Περέα!

Το όνομα ακόμα ενός Αργεντινού ποδοσφαιριστή ακούγεται για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μετά την απόκτηση του Τσάβες, οι Ηπειρώτες κινούνται για τον Εμάνουελ Περέα.

Φήμες για Περέα
Ο μεταγραφικός σχεδιασμός του ΠΑΣ Γιάννινα έχει συνέχεια. Μετά την ανακοίνωση της απόκτησης των Αμπάρη και Τσάβες, οι Γιαννιώτες φέρονται να κινούνται να πάρουν ακόμα έναν Αργεντινό, τον Εμάνουελ Περέα.

Πρόκειται για δεξί χαφ, 28 ετών, ο οποίος αγωνιζόταν στην Ολντ Μπόις. Οι φήμες θέλουν να έχουν γίνει οι πρώτες επαφές μεταξύ των δύο πλευρών αφού ο Περέα έχει μείνει ελεύθερος από την αργεντίνικη ομάδα.
Πηγή: sport-fm.gr

Ανακοινώνει Κάμπελ και συνεχίζει!!

Με τις ευχές του Βενγκέρ για το δανεισμό του στον Ολυμπιακό, ο Τζόελ Κάμπελ ντύνεται στα ερυθρόλευκα και ταξιδεύει σήμερα για Γερμανία. Προχωρά του Τόρες, αμυντικό χαφ και ίσως «δεκάρι» ακολουθούν.

Ανακοινώνει Κάμπελ και συνεχίζει
Τελειωμό δεν έχουν οι εντυπωσιακές μεταγραφικές κινήσεις για τον Ολυμπιακό. Ο Χαβιέρ Σαβιόλα ήταν το μεγάλο «μπαμ» την Τετάρτη, ακολούθησαν χθες οι… αναταράξεις με τις προσθήκες των Καρλ Μεντζανί και Ρομπέρτο, ενώ σήμερα ολοκληρώνεται η μετακίνηση του Τζόελ Κάμπελ.

Η συμφωνία με την Άρσεναλ για το δανεισμό του Κοσταρικανού εξτρέμ είναι δεδομένη και έγινε με τις ευχές του Αρσέν Βενγκέρ, που θεωρεί πως ο νεαρός άσος μπορεί να εξελιχθεί μέσα από την πορεία του στον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» θα καλύψουν το συμβόλαιο του παίκτη, που φτάνει στις 900.000 ευρώ, ωστόσο όλα δείχνουν πως δεν θα μπει τελικά καμία οψιόν αγοράς (ούτε καν… εξωπραγματική) από τον Λονδρέζικο σύλλογο, δείγμα της πίστης που έχουν στον Κάμπελ οι «κανονιέρηδες». Εφόσον ολοκληρωθεί η μεταγραφή του 21χρονου άσου, δεν αναμένεται να γίνει κίνηση και για τον Γιοάν Μολό, αφού τα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής θα έχουν καλυφθεί με Βάις και Κάμπελ.

Τόρες, αμυντικό χαφ και ίσως «δεκάρι»

Οι συζητήσεις με τη Χετάφε για την απόκτηση του Μιγκέλ Τόρες συνεχίστηκαν και χθες. Ο Μίτσελ επιμένει στην απόκτηση του 27χρονου άσου, καθώς θεωρεί πως μπορεί να καλύψει κάθε πιθανή τρύπα σε όλες τις θέσεις της άμυνας (στόπερ, δεξί και αριστερό μπακ). Εξελίξεις στο θέμα θα υπάρχουν πιθανότατα από την επόμενη εβδομάδα.

Επόμενη και βασική προτεραιότητα για τον Ολυμπιακό αποτελεί η προσθήκη αμυντικού χαφ. Και δεν αποκλείεται ο παίκτης που θα αποκτηθεί να είναι αντίστοιχου βεληνεκούς με τον Χαβιέρ Σαβιόλα. Ο Έγιονγκ Ενό έχει μιλήσει με τους Πειραιώτες, φαίνεται πως μπορεί ανά πάσα στιγμή να κληθεί για να υπογράψει (αφού το κασέ του είναι προσιτό και ο Άγιαξ δεν αξιώνει πολλά χρήματα για να τον δώσει), όμως οι «ερυθρόλευκοι» ψάχνουν κάτι καλύτερο, κάτι τύπου… Βάλτερ Γκαργκάνο, αν και η υπόθεση του Ουρουγουανού της Νάπολι είναι πανάκριβη και πολύ δύσκολη.

Όσο υπάρχει μεταγραφική περίοδος, ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο απόκτησης ενός «δεκαριού». Μόνο όμως εφόσον βρεθεί κάτι εξαιρετικό και σε όχι εξωφρενική τιμή στο εξωτερικό. Άλλος σέντερ φορ θα αποκτηθεί μόνο εφόσον προκύψει πρόταση και πωληθεί ο Κώστας Μήτρογλου, με τον Γιόχαν Ελμάντερ να είναι πάντα στα υπόψη.Πηγή: sport-fm.gr

Μήπως ξαναζεστάθηκε ο κόσμος;

Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έχουν ανάγκη την στήριξη του κόσμου και εκείνοι με την σειρά τους φαίνονται να ανταποκρίνονται. Ή όχι; Το sport-fm.gr αναλύει με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα

Μήπως ξαναζεστάθηκε ο κόσμος;
Οι αριθμοί λένε σχεδόν πάντα την αλήθεια κι αν κρίνουμε από τα νούμερα των εισιτηρίων διαρκείας που έχουν πουλήσει οι 4 δημοφιλέστερες ομάδες της Ελλάδας (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) τότε θα συμπεράνουμε πως ο κόσμος έχει «ζεσταθεί» ξανά. Ας τα πάρουμε όμως ανά ομάδα:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:

Ο Ολυμπιακός πέρυσι πούλησε σχεδόν 12.000 εισιτήρια διαρκείας. Ο φετινός στόχος είναι να τον ξεπεράσει αυτόν τον αριθμό, στόχος που είναι εφικτός. Γιατί; Μέχρι στιγμής οι ανανεώσεις των διαρκείας έφτασε στις 5.000 και σύμφωνα με εκτιμήσεις οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δώσει συνολικά 8.000 διαρκείας. Το μεταγραφικό ντεμαράζ των τελευταίων ημερών όμως σίγουρα θα αναζωπυρώσει τη «φωτιά» και αναμένεται αύξηση της κινητικότητας στα διαρκείας. Ένα όνομα όπως ο Σαβιόλα και μεταγραφές ουσίας όπως ο Ντομίνγκες, ο Βάις, ο Μεντζανί και πιθανότατα άλλες που ακολουθούν θα φέρουν κι άλλο κόσμο στα εκδοτήρια του Ολυμπιακού για να πάρουν τις «μαγικές κάρτες».

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ:

Το σίγουρο για τον Παναθηναϊκό είναι πως βρίσκεται σε ιδιαίτερο κρίσιμη περίοδο και σε αυτήν χρειάζεται την βοήθεια του κόσμου. Πέρυσι, είχε πουλήσει κοντά στις 11.500 εισιτήρια διαρκείας. Φέτος, όμως το «τριφύλλι» αλλάζει έδρα, επιστρέφει στην Λεωφόρο και αυτό είναι ένα κίνητρο από μόνο του για να βοηθήσει όσο μπορεί την ομάδα. Η τελευταία ενημέρωση αναφέρει πως το νούμερο 5.000 ξεπεράστηκε πριν δύο ημέρες και έπεται συνέχεια. Αν θα υπάρχει «καλή» συνέχεια για τους «πράσινους» μπορεί να εξαρτηθεί και από το τι μεταγραφές θα γίνουν τις επόμενες ημέρες, κινήσεις που ζήτησε και ο Γιάννης Αναστασίου.

ΠΑΟΚ:

Στον ΠΑΟΚ δεν θέλουν και τόσο να θυμούνται την περσινή σεζόν όσον αφορά τα εισιτήρια διαρκείας. Οι 8.400 κάρτες που πούλησε ήταν αρνητικό ρεκόρ και η έλευση του Ιβάν Σαββίδη στα διοικητικά του «Δικεφάλου του Βορρά» ήταν καθυστερημένη και οι πωλήσεις δεν γινόταν να αυξηθούν. Φέτος όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο ΠΑΟΚ έχει ανέβει επίπεδο με τον ομογενή επιχειρηματία να θέτει υψηλούς στόχους και μέχρι στιγμής οι οπαδοί του συλλόγου έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα και ήδη οι πωλήσεις έχουν φτάσει στις 10.000. Μάλιστα, υπάρχει αισιοδοξία πως θα φύγουν κι άλλες κάρτες αφού έπονται ευρωπαϊκά ματς και ίσως κάποια «καλή» μεταγραφή.

ΑΕΚ:

Αυτή η χρονιά για την ΑΕΚ είναι σημαντική για τον σύλλογο. Πρώτον, γιατί δεν θα αγωνίζεται στην Σούπερ Λίγκα αλλά στην Football League 2 και δεύτερον γιατί χτίζεται μια νέα ΑΕΚ πάνω σε γερά θεμέλια (Μελισσανίδης). Πέρυσι, ο αριθμός πωλήσεων έφτασε στα 9.600 ενώ ήδη φέτος έχει δώσει κάτι παραπάνω από 5.000 διαρκείας όπως ενημερωθήκαμε το περασμένο Σάββατο. Μεγάλο κίνητρο για τους οπαδούς της Ένωσης είναι το γήπεδο που θα χτιστεί στη Νέα Φιλαδέλφεια αλλά και η αισιοδοξία της μεγάλης επιστροφής στα σαλόνια της Σούπερ Λίγκας, όπου θα έχει και πρωταγωνιστικό ρόλο. Πηγή: sport-fm.gr

Καρτιέ Μάρτιν, αυτός ο... άγνωστος!!

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται μια ανάσα από την απόκτηση του Καρτιέ Μαρτίν και το www.sport-fm.gr σάς παρουσιάζει πτυχές της καριέρας και της ζωής του 29χρονου φόργουορντ.

Καρτιέ Μάρτιν, αυτός ο... άγνωστος
Ο Καρτιέ Μάρτιν αναμένεται να είναι ο νέος σμολ φόργουορντ του Ολυμπιακού. Παίκτης με καλό μακρινό σουτ, ικανός αμυντικός, με ομαδικό πνεύμα και αρκετά κοινά στοιχεία με τον προκάτοχο της θέσης, Κώστα Παπανικολάου. Αυτά όμως τα έχετε διαβάσει…

Το www.sport-fm.gr σάς παρουσιάζει κάποιες άγνωστες πτυχές της προσωπικότητας και της ζωής του 29χρονου άσου. Από τις σπουδές του και την εξαιρετική του κολεγιακή καριέρα, μέχρι την απογοήτευση της μη επιλογής στα ντραφτ. Από τα περάσματα από Τουρκία, Ιταλία και Κίνα, μέχρι το NBDL. από τα δεκαήμερα συμβόλαια στο ΝΒΑ μέχρι την καθιέρωση στους Ουίζαρντς. Και φυσικά διαβάστε για τον εργατικό, θρήσκο, οικογενειάρχη και «σημαδεμένο» Καρτιέ Μάρτιν, αλλά και την απάτη σε βάρος του.

Του Χρήστου Ρομπόλη

-Είναι γιος των Μέλβις Γούτεν και Ντενίσα Μάρτιν. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο πανεπιστήμιο του Κάνσας με υποτροφία από το μπάσκετ, αν και είχε προτάσεις από το Οκλαχόμα Στέιτ, το Τέξας και το Κεντάκι.

-Η μη επιλογή του στο ντραφτ το 2007, μετά την πολύ καλή καριέρα που είχε στο πανεπιστήμιο του Κάνσας (17,1π., 4,4 ριμπ. και 1,3 ασίστ ανά αγώνα στην τελευταία του χρονιά) του στοίχισε αλλά τον πείσμωσε. «Ήταν δύσκολο που δεν με επέλεξε καμία ομάδα, αλλά δούλεψα σκληρά και κατάφερα να παίξω στο ΝΒΑ», έχει δηλώσει ο ίδιος.

-Έφυγε νωρίς για την Ευρώπη, αρχικά για την Αντάλια της Τουρκίας (π. κατά μέσο όρο) και μετά για την Μπενετόν Τρεβίζο (8,6π. ανά αγώνα σε 7 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, 11,5π. ανά αγώνα σε 4 εμφανίσεις στο Eurocup) για οικονομικούς λόγους. «Κάποιες φορές πρέπει να κοιτάξεις το συμφέρον το δικό σου και της οικογένειάς σου. Για το καλό μας επέλεξα να υπογράψω. Υπάρχει ζωή μετά το μπάσκετ και πρέπει να είσαι έτοιμος γι’ αυτή».

-Οι πρώτες του εμπειρίες στην Ευρώπη δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές. «Πήγα στην Τουρκία (Αντάλια) για δέκα μήνες και μετά επέστρεψα στις ΗΠΑ προσπαθώντας να βρω συμβόλαιο στο ΝΒΑ. Το 2009 υπέγραψα στην Ιταλία (Μπενετόν), αλλά μάλλον έκανα λάθος. Τα πράγματα δεν πήγαν καλά, έφυγα και το Δεκέμβριο επέστρεψα στο NBDL».

-Πέρασε και από την Κίνα, παίζοντας τη σεζόν 2011/12 στους Νόρθιστ Τάιγκερς έχοντας 26,3 πόντους και 4,7 ριμπάουντ κατά μέσο όρο σε 30 ματς στο εγχώριο πρωτάθλημα.

-Το πάλεψε πολύ για να βρει ομάδα στο ΝΒΑ. Είχε τρεις διαφορετικές θητείες στο NBDL με την Αϊόβα Ένερτζι (19,8 πόντους και 5,3 ριμπάουντ ανά αγώνα). Υπέγραψε δεκαήμερο συμβόλαιο σε Μπόμπκατς τον Ιανουάριο του 2009 και κέρδισε θέση ως το τέλος της περιόδου. Τον Οκτώβριο του 2010 υπέγραψε δεκαήμερα συμβόλαια σε Ουόριορς και Ουίζαρντς, μένοντας στους τελευταίους για όλη τη σεζόν. Το Μάρτιο του 2012 υπέγραψε και πάλι δεκαήμερο συμβόλαιο με τους Ουίζαρντς, αλλά κέρδισε τη θέση του για όλη την περίοδο και έμεινε και για τον επόμενο χρόνο.

-Θεωρείται ιδιαίτερα εργατικός παίκτης. Ο προπονητής του στους Ουίζαρντς, Φλιπ Σόντερς, είχε πει πρόσφατα για αυτόν: «Όταν δουλεύεις σκληρά επιβραβεύεσαι και παίρνεις ευκαιρίες. Είναι πάντα σε ετοιμότητα και φέρνει σε πέρας το ρόλο που έχει».

-Είχε σαν στόχο να κερδίσει ένα συμβόλαιο μεγάλης διάρκειας στο ΝΒΑ. Όμως αυτό δεν έγινε πράξη και προφανώς από την αβεβαιότητα των μονοετών συμβολαίων προτίμησε τα καλά χρήματα στην Ευρώπη.

-Πέρασε το καλοκαίρι του στο Χιούστον, κοντά στην οικογένειά του, κάνοντας ατομικές προπονήσεις.

-Είναι παντρεμένος με τη Σαλάνι από το 2007 κι έχουν έναν γιο δύο ετών, με το όνομα Καρτιέ τζούνιορ. Σε συνέντευξή του είχε παραδεχτεί πως «… η γέννηση του γιου μου ήταν η πιο σημαντική στιγμή της ζωής μου και μου άλλαξε τον τρόπο σκέψης».

-Είναι γεμάτος τατουάζ. Έχει στους δικεφάλους δύο, ένα με τη λέξη «Focus» (συγκέντρωση) κι ένα με τη λέξη «Faith» (πίστη).

-Είναι ιδιαίτερα θρήσκος. «Όταν αντιμετωπίζεις δυσκολίες, σημασία έχει να συνεχίσεις να πιστεύεις στο Θεό», έχει δηλώσει.

-Πριν δύο χρόνια το όνομά του ήταν μέσα στη λίστα με τους διάσημους που έχασαν χρήματα τα οποία είχαν διαθέσει προς επένδυση σε έναν χρηματιστή που αποδείχτηκε απατεώνας. Ο Μάρτιν υπολογίζεται πως είχε διαθέσει 374.000 δολάρια, τα οποία έκαναν φτερά. Πηγή: sport-fm.gr

Φόρμουλα 1, αλλά με ποιά περιγραφή;

Η Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση αποφάσισε να διατηρήσει τα δικαιώματα του Γκραν-Πρι της Φόρμουλα 1 που θα γίνει την Κυριακή, αλλά προκύπτουν ερωτηματικά ως προς την δημοσιογραφική «υποστήριξη».

Φόρμουλα 1, αλλά με ποιά περιγραφή;
Πιο συγκεκριμένα την στιγμή που «τρέχει» η προκήρυξη, για την πρόσληψη του προσωπικού, το οποίο θα εργαστεί για τον προσωρινό φορέα θα ρωτήσει κάποιος ποιός θα κάνει την περιγραφή και την επεξεργασία όποιων βίντεο προβληθούν.

Θα εργαστούν, δηλαδή, έστω για τις ανάγκες ενός Γκραν-Πρι Φόρμουλα δημοσιογράφοι, ενώ θα βρίσκεται σε διαδικασία η προκύρηξη, για την πλήρωση των θέσεων της δημόσιας τηλεόρασης; Είναι ερωτηματικά που προκύπτουν απ' την απόφαση, για την μετάδοση του Γκραν-Πρι εκτός αν τελικά κριθεί ότι είναι αρκετός ο διεθνής ήχος.
Πηγή: sport-fm.gr

2002-2013: Έντεκα χρόνια μετά…!!

Το 2002 η SKODA Ξάνθη αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη και το 2013 πανηγύρισε την πρώτη νίκη. Ο Τάσος Νικολόπουλος και το sport-fm.gr θυμούνται τα πρόσωπα που συνδέουν το παρελθόν με το παρόν.

2002-2013: Έντεκα χρόνια μετά…
Πάνε έντεκα ολόκληρα χρόνια από την πρώτη ευρωπαϊκή συμμετοχή της SKODA Ξάνθης, αλλά σε καμία από τις προηγούμενες τρεις περιπτώσεις δεν κατάφερε να γευτεί τη χαρά της νίκης. Έξι παιχνίδια προηγήθηκαν για να πανηγυρίσει η ακριτική ομάδα, αλλά ο τρόπος με τον οποίο ήρθε το διπλό στο Μπέλφαστ και το γεγονός ότι συνδυάστηκε με πρόκριση στον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League, την κάνει πιο γλυκιά.


Ήταν 19 Σεπτεμβρίου του 2002 όταν η ομάδα της Θράκης πατούσε το χορτάρι του «Ολίμπικο» της Ρώμης για να αντιμετωπίσει τη Λάτσιο στην πρώτη της ευρωπαϊκή συμμετοχή. Χθες, 25 Ιουλίου του 2013, ήρθε η πρώτη ευρωπαϊκή νίκη στην Ιρλανδία επί της Λίνφιλντ. Μπορεί οι ημερομηνίες να απέχουν πολύ μεταξύ τους, ωστόσο, υπάρχουν κάποια πρόσωπα, που έχουν συνδέσει το όνομα τους και με τις δύο. Εύκολα μπορεί να πει κανείς ότι έχουν γράψει το όνομα τους εις διπλούν με χρυσά γράμματα στην ιστορία της ομάδας.

Υπερήφανοι για το κατόρθωμα τους για τα δεδομένα του συλλόγου θα πρέπει να αισθάνονται ο προπονητής Νίκος Καραγεωργίου και ο κεντρικός αμυντικός, Σπύρος Βάλλας. Αμφότεροι ήταν παρόντες και στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι και στην πρώτη νίκη της ομάδας. Αμφότεροι βρίσκονταν τότε στο ξεκίνημα της καριέρας τους, αλλά πλέον είναι ώριμοι και έμπειροι για να διαχειριστούν αυτή την επιτυχία.

Υπάρχουν άλλοι τρεις άνθρωποι, που το όνομα τους είναι συνδεδεμένο με την ιστορία της ομάδας. Στο πρώτο παιχνίδι στην Ευρώπη συμμετείχαν ως ποδοσφαιριστές οι Γιάννης Παπαδημητρίου, Νίκος Κεχαγιάς και Δημήτρης Γελαδάρης. Σήμερα, ο πρώτος είναι τεχνικός διευθυντής, ο δεύτερος είναι προπονητής της ομάδας Κ-20 και ο τρίτος αποτελεί μέλος των Ακαδημιών του συλλόγου.

Σε μια άλλη… κατηγορία ανήκουν ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Άρης Πιαλόγλου, ο Α’ αντιπρόεδρος, Βασίλης Κοντοβαζαινίτης και ο διευθύνων σύμβουλος, Νίκος Επιτρόπου, που «υπηρετούν» τον σύλλογο εδώ και πολλά χρόνια. Μπορεί αυτοί να μην έχουν... ευθύνη για τη νίκη, αλλά έχουν μεγάλο μερίδιο για την υγεία που βγάζει η ομάδα εδώ και τουλάχιστον μια 20ετία.

Από την παραπάνω κατηγορία δεν θα μπορούσε να λείπει το όνομα του ιδιοκτήτη, Χρήστου Πανόπουλου, «του οποίου το όραμα για μια ομάδα ευρωπαϊκού επιπέδου, ήταν καθοριστικό για την μέχρι τώρα πορεία της SKODA ΞΑΝΘΗ, αλλά και για την μελλοντική», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ. Η παρουσία του δίνει την απαιτούμενη ασφάλεια και σιγουριά για να ονειρεύονται οι φίλοι της ομάδας και άλλες νίκες, αρχής γενομένης από τα παιχνίδια με την Σταντάρ Λιέγης... Πηγή: sport-fm.gr

Ο Καρνέζης είναι πρότυπο!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο gazzetta.gr για τον Ορέστη Καρνέζη που κατάφερε να γίνει πρότυπο.
Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης της μεταγραφής του στην Ουντινέζε και της συνέντευξης Τύπου , που παραχώρησε ο Ορέστης Καρνέζης θέλω να πω δύο λόγια.
Ο Καρνέζης μπορεί μέχρι τώρα στην καριέρα του να μην έχει βγάλει χρήματα, αλλά έχει πετύχει κάποια άλλα πράγματα, που μετράνε πιο πολύ από το χρήμα.
Ο Ορέστης κατάφερε να γίνει πρότυπο, για κάθε νέο ποδοσφαιριστή , που αρχίζει τώρα την καριέρα του. Οι αναποδιές, που του έτυχαν στην καριέρα του στον Παναθηναϊκό και ο τρόπος που κατάφερε μέσα σε ενάμισι χρόνο να φέρει τα πάνω-κάτω αποτελεί πρότυπο για τους νέους ποδοσφαιριστές. Η θέληση, η πίστη, η υπομονή είναι τα πολύτιμα αγαθά που βοήθησαν τον Καρνέζη να ανατρέψει την κατάσταση.
Ετσι φθάσαμε σήμερα αυτοί που τον είχαν απαξιώσει μετά το περιβόητο ματς κυπέλλου με την ΑΕΚ και το γκολ που είχε δεχθεί , να γκρινιάζουν και να φωνάζουν για την παραχώρησή του στην Ουντινέζε. Το ήθος, ο χαρακτήρας του Καρνέζη και η αγωνιστική του συμπεριφορά όλα αυτά τα χρόνια στον Παναθηναϊκό είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους παίκτες, που είναι τώρα στο ξεκίνημά τους. Και δεν μιλάω μόνο για τους τερματοφύλακες , αλλά γενικά για όλους τους ποδοσφαιριστές.
Από κει και πέρα αυτό , που έκανε ο Καρνέζης, που χάρισε 160.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό δεν το κάνουν συνήθως οι παίκτες. Ο Καρνέζης έπαιζε τζάμπα στον Παναθηναϊκό τον τελευταίο ενάμισι χρόνο. Τα χρήματα αυτά τα χάρισε , αν και επαναλαμβάνω χρήματα από το ποδόσφαιρο δεν έχει βγάλει αν και έχει φθάσει τα 28 χρόνια. Αυτό δείχνει, ότι τελικά στο 2013 δεν υπάρχει μόνο ο επαγγελματισμός, αλλά και το συναίσθημα.
Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ευχαρίστησε-σωστά – τον Καρνέζη για την προσφορά του στην ομάδα, αλλά θα έπρεπε να τον ευχαριστήσει διπλά, για την κίνησή του να χαρίσει τα οφειλόμενα. Ουσιαστικά ο Καρνέζης με αυτή τη κίνηση βάζει χρήματα στην ομάδα, που τόσο αγάπησε, άσχετα αν δεν το φώναζε όπως το έκαναν άλλοι συμπαίκτες του στο παρελθόν , για να …λαϊκίσουν!
Πηγή: gazzetta.gr

Ο βασιληάς είναι γυμνός!!

Τη φωτογραφία του Ολυμπιακού με τις μεταγραφές του βγάζει ο αποδυτηριάκιας
Έχω χάσει το λογαριασμό στις μεταγραφές του Ολυμπιακού. Τόσες πολλές που μπερδεύεσαι στο μέτρημα…, κι εκεί που κάνεις προπόνηση στην αριθμητική, ο Μαρινάκης ανακοινώνει έναν ακόμα ποδοσφαιριστή.
Δεν υπάρχει πιο κραυγαλέα απόδειξη ότι ο Ολυμπιακός είχε ανάγκη από ενίσχυση, από το γεγονός ότι πραγματοποίησε ένα μπούγιο μεταγραφών. Ο πρωταθλητής προχώρησε σε επιχείρηση ποσότητας, όχι ποιότητας στις μεταγραφές.

Δεν είχε ομάδα της προκοπής ο Ολυμπιακός και γι’αυτό το’ριξε στις πολλές μεταγραφές. Μία ομάδα, σοβαρή, αξιόπιστη αγωνιστικά, άντε να χρειαστεί ενάμισυ παίκτη, το πολύ τρεις σε κάθε μεταγραφική περίοδο.

Και θέλει να κτίσει ομάδα ο Ολυμπιακός; Περίεργο. Απομένουν λίγες εβδομάδες πριν ξεκινήσει η σαιζόν. Εκτός κι αν ο Μίτσελ δεν είναι προπονητής, αλλά ένας μάγος, ένας θαυματοποιός.

Δεν γνωρίζω στον αιώνα ομάδα να κτίστηκε σε λίγες εβδομάδες. Δεν αποκλείω, λοιπόν, το πλάνο στον Ολυμπιακό να προβλέπει ότι θα παρουσιαστεί η ομάδα που θα βγάζει μάτια από το 2014, τουλάχιστον, και μετά.

Σαμψών που έχασε τα μαλλιά του είναι ο Ολυμπιακός, γράφει ο apodytiriakias.gr

Δεν μου λέει τίποτα η μεταγραφή Σαβιόλα. Δεν το συζητάμε ότι είναι παικταράς, όνομα μεγάλο και με εμπειρίες τις πλουσιώτερες από κάθε άλλον παίκτη του Ολυμπιακού. Επιμένω, όμως, ότι η παρουσία του Αργεντινού στον Ολυμπιακό και το ελληνικό πρωτάθλημα δεν μου λέει κάτι.

Κράχτης ο Σαβιόλα. Λόγω φήμης. Και, βέβαια, ο Ολυμπιακός περιμένει απ’αυτόν και προσφορά καθαρά αγωνιστική. Αλλοίμονο. Το στοίχημα, όμως, είναι του Ολυμπιακού, όχι του Σαβιόλα. Γιατί;

Ο Αργεντινός δεν έχει να αποδείξει τίποτα. Απεναντίας, ο Ολυμπιακός είναι εκείνος που θα χάσει οικονομικά, αγωνιστικά, επικοινωνιακά, στην περίπτωση που ο Σαβιόλα δεν δικαιώσει την κλάση του.

Τέλος πάντων, με αφορμή τη μεταγραφή του Σαβιόλα, που δεν με συγκινεί, στέκομαι στη φυγή του Τζεμπούρ και του Αμπντούν. Δύο παίκτες που όταν ήρθαν στην Ελλάδα δεν τους ήξερε κανείς. Ο ένας στον Εθνικό Αστέρα και ο άλλος στην Καβάλα. Κι όμως!

Χωρίς Τζεμπούρ και Αμπντούν ο Ολυμπιακός μοιάζει με τον Σαμψών που τον καράφλιασε εκείνο το παληοκόριτσο η Δαλιδά.

Η επιτυχία είναι να πάρεις τον ανύπαρκτο Ντανιέλ Μπατίστα, τον χαμένο στα Σκόπια Τόνυ Σαβέβσκι, τον αφίρματο Κριστώφ Βαζέχα. Αυτή είναι η μαγκιά. Ποιος ήταν ο στο σωρό Μίλικο Πάντιτς που από τον Πανιώνιο τον έκαναν άγαλμα στην Αθλέτικο Μαδρίτης.

Πηγή:gazzetta.gr

Πάει Βολιβία ο Κόκε

Στη Μπλούμινγκ, ομάδα Α’ κατηγορίας της Βολιβίας, θα συνεχίσει την καριέρα του ο Σέρχιο Κόκε.

Πάει Βολιβία ο Κόκε
Η Βολιβία θα αποτελέσει την όγδοη χώρα στην καριέρα του Σέρχιο Κόκε. Ο 30χρονος Ισπανός επιθετικός συμφώνησε με τη Μπλούμινγκ και τις επόμενες ώρες θα ταξιδέψει στη Λατινική Αμερική για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το συμβόλαιό του.

Ο γνώριμος στους Έλληνες φιλάθλους από τη θητεία του στον Άρη την πενταετία 2006-11, έχει αγωνιστεί επίσης στην Ισπανία (Μάλαγα και Ράγιο Βαγεκάνο), στη Γαλλία (Μαρσέιγ), στην Πορτογαλία (Σπόρτινγκ Λισσαβόνας), στις Η.Π.Α. (Χιούστον Ντινάμο), στο Αζερμπαϊτζάν (Μπακού) και στη Γερμανία (Ρέγκενσμπουργκ).

Ο Στέφενς, οι ΠΑΟΚτσήδες και τα ...ποντιακά! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε τι κατέγραψε η παρακάμερα του PAOK TV στο χθεσινό φιλικό του ΠΑΟΚ στην Καλαμαριά.
Ένα απολαυστικό βιντεάκι από το χθεσινό φιλικό του ΠΑΟΚ στην Καλαμαριά ετοίμασε η "ασπρόμαυρη" ΠΑΕ.
Σε αυτό μπορείτε να δείτε τις αντιδράσεις του Στέφενς, το ποντιακό χορό πριν το παιχνίδι και, φυσικά, την εξέδρα των ΠΑΟΚτσήδων.

"Καταπληκτικοί οι οπαδοί του Άρη". Του Ολυμπιακού;

Μήνυμα στους συμπαίκτες του, μέσω του facebook, έστειλε ο Βσσίλης Τοροσίδης, ενόψει του αποψινού φιλικού του Άρη με τη Ρόμα...
"Είναι ένα πανέμορφο παιχνίδι απέναντι στον Άρη Θεσσαλονίκης στις 26 Ιουλίου. Εχω βρεθεί πολλές φορές στο «Κλεάνθης Βικελίδης» τόσο με την Ξάνθη όσο και με τον Ολυμπιακό. Ο Άρης είναι ένα ιστορικό σωματείο που ιδρύθηκε το 1914, οι οπαδοί του είναι καταπληκτικοί, πολύ όμορφη ατμόσφαιρα σε κάθε παιχνίδι της ομάδας τους.
Η πόλη της Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 315 π.Χ και ονομάστηκε έτσι από την αδερφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Είναι μια εξαιρετικά όμορφη πόλη με φιλόξενους και ανοιχτόκαρδους ανθρώπους", έγραψε στο μήνυμά του ο "Τόρο"...sportdog gr

Ο Σαβιόλα, η μίρλα και ο Ιβάν



Καλημέρα σας. Λίγες μέρες πριν από τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα με την Μέταλιστ και λίγες μέρες μετά την ωραία εμφάνιση της ομάδας απέναντι στην Νις με το εντυπωσιακό 6-0, στον ΠΑΟΚ έχουν πετύχει κάποιοι το ακατόρθωτο: να ασχολούμαστε με τον.. Σαβιόλα. Δεν είμαι από εκείνους που θα απαξιώσουν τη μεταγραφή. Σπουδαία ως κίνηση αλλά ως ουσία θα φανεί όταν αρχίσουν τα επίσημα παιχνίδια. Το ίδιο άλλωστε συμβαίνει με κάθε μεταγραφή.

Αλλού θέλω όμως να σταθώ. Δεκάδες φίλοι του ΠΑΟΚ από το απόγευμα της Τετάρτης ανέβασαν στο facebook την φωτογραφία του Σαβιόλα στα ερυθρόλευκα και έγραψαν από κάτω: «Ιβάν τα βλέπεις;»

Οι περισσότεροι από αυτούς καθημερινά από την έναρξη της προετοιμασίας είχαν μόνιμα έναν λόγο και μια αφορμή για να γκρινιάξουν. Δεκτό και κατανοητό. Με την διαφορά πως από το βράδυ της Τρίτης, μετά την νίκη επί της Νις δεν ανέβασαν ούτε ένα θετικό σχόλιο. Εξαφανίστηκαν για κάποιες ώρες και εμφανίστηκαν πότε; Όταν ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Αργεντινού!

Αυτούς λοιπόν εγώ τους ξεχωρίζω από τους φίλους του ΠΑΟΚ που ΚΑΛΩΣ ΚΑΝΟΥΝ και ζητούν από τον Σαββίδη μια μεταγραφή ενός σπουδαίου επιτελικού. Τη ζητούν όμως γιατί γνωρίζουν ότι έτσι η ομάδα θα ενισχυθεί περαιτέρω αφού ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ότι ήδη έχουν γίνει κινήσεις προς την σωστή κατεύθυνση. Χάρηκαν για την συμφωνία με τον Στέφενς, χάρηκαν για την απόκτηση του Λούκας, χάρηκαν γιατί είδαν τον Στέφενς να ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ τον Κίτσιου, χάρηκαν με τα τρία γκολ του Κλάους, χάρηκαν για το ότι ο ΠΑΟΚ είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και ΔΕΝ ΤΑ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΟΛΑ…

Έχω γράψει ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ότι ο Σαββίδης δεν έχει πάρει λευκή επιταγή από κανέναν. Ότι σε βάθος χρόνου θα κριθεί όπως όλοι μας. Αλλά όχι δε θα ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ Ο ΠΑΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΛΙΣΤ για να βγω την επομένη και να γράψω στο facebook ότι ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε επειδή ο ΠΑΟΚ δεν πήρε επιτελικό…

Επιτρέψτε μου λοιπόν προσωπικά να πιστεύω τον Στέφενς που τονίζει ότι ο ΠΑΟΚ έχει μια καλή ομάδα ΗΔΗ και πως με την προσθήκη ενός επιτελικού θα μας βγάλει ασπροπρόσωπους…
Επιτρέψτε μου να χαρώ γιατί βλέπω υγεία στις προπονήσεις, άριστο κλίμα, όρεξη για δουλειά, βήματα προς τα εμπρός…
Επιτρέψτε μου να μην θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός επειδή απέκτησε τον Σαβιόλα πήρε το πρωτάθλημα…

Ξέρετε κάτι; Εγώ από αυτούς τους ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ οπαδούς του ΠΑΟΚ δεν είδα να ποστάρουν την αποχώρηση του Αμπντούν.

Δεν είδα να ποστάρουν την αποχώρηση του Τζιμπούρ. Δεν είδα να ποστάρουν την τεσσάρα από την Φράιμπουργκ… Τους είδα όμως να ποστάρουν τον Σαβιόλα με τα ερυθρόλευκα. Πολύ απλά διότι στο DNA έχουν την μίρλα

Και φυσικά το υπερτονίζω και πάλι: Από την στιγμή που ο Σαββίδης βγήκε και είπε πως έκανε πρόταση στον Ροναλντίνιο, καλά κάνει ο φίλος του ΠΑΟΚ και απαιτεί μια ακόμη μεταγραφή. Αλλά αυτός ο υγιής ΠΑΟΚτσής αναγνωρίζει ήδη ότι ο ΠΑΟΚ πήρε έναν ΠΡΟΠΟΝΗΤΑΡΑ. ΠΩΣ ΠΗΡΕ ΤΟΝ ΛΟΥΚΑΣ, ΤΟΝ ΝΕΣΙΝΤ και ΠΩΣ Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ…

Θα πει κάποιος: ναι αλλά εμείς θέλουμε να μπούμε στους ομίλους. Σωστό. Αλλά τι θεωρείτε; Ότι ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΥ ελπίζουμε σε πρόκριση; Έτσι δεν απαξιώνουμε τον Στέφενς και την μέχρι τώρα δουλειά του;metrosport gr αρθρο του Γιωργου Ζαίρη

Το μήνυμα του SUPER-3 για το φιλικό με τη Ρόμα.

Το μήνυμα του SUPER-3 για το φιλικό με τη Ρόμα.
Το δικό του ξεχωριστό μήνυμα θέλησε να στείλει λίγες ώρες πριν από τη σέντρα του μεγάλου φιλικού με τη Ρόμα ο SUPER-3.
Στην επίσημη ιστοσελίδα του συνδέσμου, ανέβηκε η φωτογραφία που βλέπεται παραπάνω, η οποία υπενθυμίζει την μαζική παρουσία που είχαν οι φίλοι του Άρη στο Ολίμπικο, ενώ πάνω σ’ αυτή γράφει:
"Αρειανάρα ξέρεις ότι...", αφήνοντας τη συνέχεια για το γήπεδο…