Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Μήπως ξαναζεστάθηκε ο κόσμος;

Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έχουν ανάγκη την στήριξη του κόσμου και εκείνοι με την σειρά τους φαίνονται να ανταποκρίνονται. Ή όχι; Το sport-fm.gr αναλύει με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα

Μήπως ξαναζεστάθηκε ο κόσμος;
Οι αριθμοί λένε σχεδόν πάντα την αλήθεια κι αν κρίνουμε από τα νούμερα των εισιτηρίων διαρκείας που έχουν πουλήσει οι 4 δημοφιλέστερες ομάδες της Ελλάδας (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) τότε θα συμπεράνουμε πως ο κόσμος έχει «ζεσταθεί» ξανά. Ας τα πάρουμε όμως ανά ομάδα:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:

Ο Ολυμπιακός πέρυσι πούλησε σχεδόν 12.000 εισιτήρια διαρκείας. Ο φετινός στόχος είναι να τον ξεπεράσει αυτόν τον αριθμό, στόχος που είναι εφικτός. Γιατί; Μέχρι στιγμής οι ανανεώσεις των διαρκείας έφτασε στις 5.000 και σύμφωνα με εκτιμήσεις οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δώσει συνολικά 8.000 διαρκείας. Το μεταγραφικό ντεμαράζ των τελευταίων ημερών όμως σίγουρα θα αναζωπυρώσει τη «φωτιά» και αναμένεται αύξηση της κινητικότητας στα διαρκείας. Ένα όνομα όπως ο Σαβιόλα και μεταγραφές ουσίας όπως ο Ντομίνγκες, ο Βάις, ο Μεντζανί και πιθανότατα άλλες που ακολουθούν θα φέρουν κι άλλο κόσμο στα εκδοτήρια του Ολυμπιακού για να πάρουν τις «μαγικές κάρτες».

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ:

Το σίγουρο για τον Παναθηναϊκό είναι πως βρίσκεται σε ιδιαίτερο κρίσιμη περίοδο και σε αυτήν χρειάζεται την βοήθεια του κόσμου. Πέρυσι, είχε πουλήσει κοντά στις 11.500 εισιτήρια διαρκείας. Φέτος, όμως το «τριφύλλι» αλλάζει έδρα, επιστρέφει στην Λεωφόρο και αυτό είναι ένα κίνητρο από μόνο του για να βοηθήσει όσο μπορεί την ομάδα. Η τελευταία ενημέρωση αναφέρει πως το νούμερο 5.000 ξεπεράστηκε πριν δύο ημέρες και έπεται συνέχεια. Αν θα υπάρχει «καλή» συνέχεια για τους «πράσινους» μπορεί να εξαρτηθεί και από το τι μεταγραφές θα γίνουν τις επόμενες ημέρες, κινήσεις που ζήτησε και ο Γιάννης Αναστασίου.

ΠΑΟΚ:

Στον ΠΑΟΚ δεν θέλουν και τόσο να θυμούνται την περσινή σεζόν όσον αφορά τα εισιτήρια διαρκείας. Οι 8.400 κάρτες που πούλησε ήταν αρνητικό ρεκόρ και η έλευση του Ιβάν Σαββίδη στα διοικητικά του «Δικεφάλου του Βορρά» ήταν καθυστερημένη και οι πωλήσεις δεν γινόταν να αυξηθούν. Φέτος όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο ΠΑΟΚ έχει ανέβει επίπεδο με τον ομογενή επιχειρηματία να θέτει υψηλούς στόχους και μέχρι στιγμής οι οπαδοί του συλλόγου έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα και ήδη οι πωλήσεις έχουν φτάσει στις 10.000. Μάλιστα, υπάρχει αισιοδοξία πως θα φύγουν κι άλλες κάρτες αφού έπονται ευρωπαϊκά ματς και ίσως κάποια «καλή» μεταγραφή.

ΑΕΚ:

Αυτή η χρονιά για την ΑΕΚ είναι σημαντική για τον σύλλογο. Πρώτον, γιατί δεν θα αγωνίζεται στην Σούπερ Λίγκα αλλά στην Football League 2 και δεύτερον γιατί χτίζεται μια νέα ΑΕΚ πάνω σε γερά θεμέλια (Μελισσανίδης). Πέρυσι, ο αριθμός πωλήσεων έφτασε στα 9.600 ενώ ήδη φέτος έχει δώσει κάτι παραπάνω από 5.000 διαρκείας όπως ενημερωθήκαμε το περασμένο Σάββατο. Μεγάλο κίνητρο για τους οπαδούς της Ένωσης είναι το γήπεδο που θα χτιστεί στη Νέα Φιλαδέλφεια αλλά και η αισιοδοξία της μεγάλης επιστροφής στα σαλόνια της Σούπερ Λίγκας, όπου θα έχει και πρωταγωνιστικό ρόλο. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: