Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Μήνυμα σε Σαβίνι;

Εκτός αποστολής για τον αγώνα με την Καρπάτσι έμεινε για πολλοστή φορά ο Μίρκο Σαβίνι, τον οποίο ο ΠΑΟΚ θέλει να ξεφορτωθεί αλλά δεν λέει με τίποτα να λύσει το συμβόλαιό του.
Μήνυμα σε Σαβίνι;
Από τη μία αυτή η κίνηση μπορεί να φάνηκε επικοινωνιακά ως μήνυμα στον Ιταλό, από την άλλη όμως όπως μαρτυρούν οι πηγές μας, ο Δικέφαλος του Βορρά ψάχνει να του βρει ομάδα για να επέλθει ποιο γλυκά το διαζύγιο.
Συγκεκριμένα ο Βρύζας έχει κάνει την ψαχτική του για να βρει ομάδα στον Σαβίνι. Αν βρεθεί ο παίκτης θα πάρει αποζημίωση και θα αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα της Θεσσαλονίκης...

Και οι Γερμανοί θέλουν... τον Ολλανδό τους!


Έχοντας τον Ρόμπεν σε μεγάλη βραδιά (ένα γκολ και μία ασίστ), η Μπάγερν Μονάχου πήρε ουσιαστικά την πρόκριση κόντρα στη Ζυρίχη (2-0). Νίκη για Οντένσε κόντρα στη Βιγιαρεάλ, θα το παλέψει στον επαναληπτικό ο ΑΠΟΕΛ.

Στο παιχνίδι που προσέλκυσε περισσότερο τα βλέμματα τη δεύτερη μέρα της πρώτης φάσης, η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε πιο εύκολα απ' ότι δείχνει το τελικό 2-0 επί της Ζυρίχης. Ο Μπαστιάν Σβαϊνστάιγκερ άνοιξε το σκορ μόλις στο 8ο λεπτό έπειτα από ασίστ του Άριεν Ρόμπεν, ενώ ο Ολλανδός εξτρέμ στο 72ο λεπτό με ένα εξαιρετικό τέρμα έδωσε ασφαλές προβάδισμα ενόψει επαναληπτικού. Άξιο αναφοράς είναι πως λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Ριμπερί είχε δοκάρι από απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ οι γιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες στο 89' λόγω της αποβολής του Μπέντα.

Ο ΑΠΟΕΛ το πάλεψε στην Κρακοβία, αλλά ηττήθηκε με 1-0 από την τοπική Βίσλα, χάρη σε ένα γκολ του Μαλέτσι στο 71ο λεπτό. Βέβαια, οι Κύπριοι στον επαναληπτικό της Μεγαλόνησου μπορούν να κάνουν την ανατροπή και να πάρουν την πρόκριση στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Την ίδια ώρα, η ομάδα που απέκλεισε τον Παναθηναϊκό, συνέχισε τις εκπλήξεις. Η Οντένσε επικράτησε με 1-0 της Βιγιαρεάλ, παίζοντας παθιασμένη άμυνα και σκοράροντας στο 84ο λεπτό με τον Αντρέασεν.

Μεγάλο βήμα πρόκρισης έκανε η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η οποία διέσυρε με 4-1 την Μάλμε. Ο Σαμίρ ήταν ο πρωταγωνιστής σκοράροντας δύο τέρματα, ενώ ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού, Άντε Ρουκάβινα, έκανε το 3-1 στο 56', καθώς οι Σουηδοί είχαν μειώσει στο 17' με τον Μεχμέτι. Το τελικό σκορ «έγραψε»  στο 84' ο Μπετσιράι.

Τέλος, ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν Μακάμπι Χάιφα και Γκεκ, καθώς οι Ισραηλινοί εκμεταλλεύτηκαν την έδρα τους επικρατώντας μεν, αλλά με το «εύθραυστο» 2-1.

Τα αποτελέσματα:

Βίσλα Κρακοβίας-ΑΠΟΕΛ 1-0
(71' Μαλέτσκι)

Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Μάλμε 4-1
(4', 61' πεν. Σαμίρ, 56' Ρουκάβινα, 84' Μπετσιράι/ 17' Μεχμέτι)

Οντένσε-Βιγιαρεάλ 1-0
(84' Αντρέασεν)

Μπάγερν Μονάχου-Ζυρίχη 2-0
(8' Σβαινστάιγκερ, 72' Ρόμπεν)

Μακάμπι Χάιφα-Γκενκ 2-1
(8' Αμάσε, 28' Ντβαλισβίλι/ 61' Μπαρντά)   The Player

 

Λίγα πράγματα στην Κατερίνη ο Άρης

Άρης και Πιερικός ήρθαν ισόπαλοι 0-0 σε φιλικό αγώνα προετοιμασίας στην Κατερίνη, παρουσιάζοντας οι κίτρινοι μια μέτρια εικόνα που δεν ικανοποίησε σίγουρα τον Σάκη Τσιώλη. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι έχασαν πολλές ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη.
Λίγα πράγματα στην Κατερίνη ο Άρης
Το δοκάρι του Καπετάνου ήταν η μοναδική αξιόλογη φάση των «κιτρινόμαυρων» στο πρώτο ημίχρονο, με τον Σηφάκη να κάνει εντυπωσιακές επεμβάσεις σε αυτό το διάστημα.
Στην επανάληψη, οι Θεσσαλονικείς βελτιώθηκαν, όμως δεν απείλησαν ιδιαίτερα την εστία του Συμεωνίδη.
Πιερικός: Συμεωνίδης, Χατζηζήσης, Πέτρου, Δήμου, Γιαβιτζόγλου, Κοντέων (83’ Καλαγκάνης), Ιντζόγλου, Πέντα (85’ Χουρίδης), Κωνσταντινίδης (58’ Γκουγκουλιάς), Μπλαζέφσκι (65’ Σεκολάρι), Κουτσοσπύρος (75’ Τόσκας)
Αρης: Σηφάκης, Βανγκέλι (85’ Κατίδης), Γιαννίτσης (46’ Παπαζαχαρίας), Λαζαρίδης, Μίσελ, Φατί (68’ Παπαστεριανός), Καπετάνος (78’ Πρίττας), Νέτο (68’ Αγγελούδης), Καστίγιο (65’ Κασναφέρης), Σολτάνι (46’ Τσέζαρεκ), Τοπούζης (46’ Τόχα)
Πηγή: sport-fm.gr

Tύφλα να έχουν τα ...εχθρικά

Ο καλός κατά διαστήματα Ολυμπιακός, κυρίως στο πρώτο μέρος, νίκησε με γκολ του Μιραλάς 1-0 τη Γαλατασαράι, σε ένα φιλικό, παραλίγο... "ροντέο" στο "Καραϊσκάκη", με πολλά νεύρα, σκληρά μαρκαρίσματα και διακοπή.

Tύφλα να έχουν τα ...εχθρικά (ΒΙΝΤΕΟ)
Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε προηγήθηκαν με το "καλησπέρα" με τον Μιραλάς, επέβαλαν το παιχνίδι τους για ένα 25λεπτο, μέχρις ότου οι Τούρκοι ισορρόπησαν. Μετά, στο δεύτερο μέρος είδαμε λίγο ποδόσφαιρο και περισσότερα νεύρα, σκληρά μαρκαρίσματα μέχρι και κοκορομαχίες μεταξύ των δύο πάγκων! Στα αξιοσημείωτα, οι γιούχες που άκουσε ο Ουρτάδο, όταν μπήκε αλλαγή, αλλά και το γεγονός πως ο Ριέρα αποχώρησε με ενοχλήσεις στον δικέφαλο... Στη σούμα, ο Ολυμπιακός σαφώς κι ήταν καλύτερος πάντως από το φιλικό με τον ΠΑΣ.
Σέντρα και... γκολ
Πριν καλά καλά η Γαλατά καταλάβει τι γίνεται βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 32``, όταν ο Φουστέρ έβγαλε κάθετη στον Μιραλάς και ο Βέλγος πλάσαρε τον Μουσλέρα για το 1-0!
Από `και και πέρα ήταν ο γνωστός καλός Ολυμπιακός των... πρώτων ημιχρόνων των φιλικών! Δηλαδή, ασφυκτικό πρέσινγκ ψηλά, τρέξιμο, καλή κυκλοφορία αλλά και καλοί συνδυασμοί, με τον Κοστάντσο να είναι απλός θεατής. Στο 14` και 24`, Φουστέρ και Πάντελιτς βρέθηκαν φάτσα μάλιστα με το 2-0, αλλά αστόχησαν.
Μετά το πρώτο καλό 20λεπτο-25λεπτο, οι Τούρκοι ισορρόπησαν, κρατούσαν μπάλα, βγήκαν μπροστά και στο 33` ο Κοστάντσο απεσόβησε το 1-1 στο σουτ του Σαμπρί, με τον Χολέμπας να έχει πολλά προβλήματα από την πλευρά του. Πάντως, στο 43` ο Μιραλάς πρόλαβε στην έξοδο τον Μουσλέρα, πλάσαρεα, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.
Νεύρα, γιούχες... και τραυματισμός
Χαβίτο αντί Πάντελιτς έβαλε στο δεύτερο μέρος ο Βαλβέρδε, ξεκινώντας έτσι τις αλλαγές, αλλά ο χαμός έγινε στο 57` όταν ο Ουρτάδο που μπήκε αντί του Φέισα άκουσε "γιούχες"...
Το θέμα ήταν πως το φιλικό είχε χαλάσει... Κάτι τα νεύρα από τα μαρκαρίσματα των Τούρκων από το πρώτο μέρος, κάτι το γκολ του Ζαν που σωστά δεν μέτρησε στο 54`, ήρθε και το δυνατό μαρκάρισμα του Μιραλάς στον Ζαν και το γλυκό... έδεσε! Το ματς διεκόπη για κανά 5λεπτο, με τους πάγκους των δύο ομάδων, με πρωταγωνιστές τους Τερίμ και Τάσο Μητρόπουλο να ανταλάσσουν "γαλλικά", αλλά τελικά με τα πολλά ο αγώνας ξαναξεκίνησε.
Στο 69` ο Ριέρα- κι ενώ οι αλλαγές εκατέρωθεν συνεχίζονταν- πήγε να "κρεμάσει" ανεπιτυχώς τον Μουσλέρα και στην ίδια φάση τραυματίστηκε. Ποδόσφαιρο δεν παίχτηκε μετά πάντως, αφού υπήρχαν είτε διακοπές, είτε αλλαγές, με τον Ολυμπιακό να αναδεικνύεται πάντως νικητής στο τέλος.

Στα απίστευτα επίπεδα του 1960 η ανεργία στην Ελλάδα!!

Η ανεργία στην Ελλάδα φτάνει σε απίστευτα επίπεδα. Η καλύτερα… γυρίζει πίσω στο 1960. Σε μια εποχή, που χαρακτηρίζεται από τις χειρότερες στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας. 

Τα στοιχεία τα στοιχεία για την ανεργία από το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ είναι πραγματικά σοκαριστικά. Εκτιμάται, μάλιστα ότι έως το τέλος του καλοκαιριού θα αυξηθεί στο 18% και από το νέο έτος θα εκτοξευτεί στο 20%!

Σύμφωνα με ετήσια έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας, η αγοραστική δύναμη εκείνων που λαμβάνουν τον κατώτατο βασικό μισθό αντιστοιχεί σε εκείνη του 2004, ενώ φέτος καταγράφονται τα ίδια ποσοστά ανεργίας με το 1960!
 
Τα βασικά σημεία της έκθεσης είναι:
- H εγχώρια ζήτηση επιστρέφει σε επίπεδα του 2000, με αποτέλεσμα η συμβολή της στη διαμόρφωση του ΑΕΠ έχει «γυρίσει» δέκα χρόνια πίσω.

- Το επίπεδο σύγκλισης της ελληνικής οικονομίας με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις τιμές καταναλωτή είναι 94% (ακριβή χώρα) και η παραγωγικότητα της εργασίας είναι 92% (χώρα πολλών ωρών και έντασης εργασίας). Ωστόσο το επίπεδο σύγκλισης των μισθών βρίσκεται στο 82%, κάτι που αποδεικνύει πως έχουμε χαμηλούς μισθούς σε σχέση με το επίπεδο παραγωγικότητας.

- Ένα στα τέσσερα ευρώ που παράγονται στην ελληνική οικονομία δεν φορολογείται (διαρροή ετήσιων εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού 12 με 15 δισεκατομμύρια ευρώ) και η φορολογική ανισότητα μισθών και κερδών έχει υπερβεί κάθε όριο. Είναι χαρακτηριστικό πως η πραγματική φορολογική επιβάρυνση της εργασίας στην Ελλάδα είναι 35,1% και αντιστοιχεί στον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (36,4%). Όμως, η πραγματική φορολόγηση για τα κέρδη ανέρχεται σχεδόν στο ήμισυ του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (15,9% για τη χώρα μας έναντι 33% στην Κοινότητα). Επομένως η στρατηγική αντιμετώπιση των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης δεν απαιτεί μόνο την «κήρυξη πολέμου» κατά της φοροδιαφυγής, αλλά απαιτεί πάνω απ' όλα την «κήρυξη πολέμου» κατά της θεσμοποιημένης φοροαποφυγής.

- Τα περιθώρια κέρδους στην Ελλάδα είναι κατά πολύ αυξημένα έναντι των άλλων προηγμένων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η αναλογία του λειτουργικού πλεονάσματος των επιχειρήσεων προς τις αποδοχές εργασίας είναι πολύ υψηλότερη στην Ελλάδα έναντι των άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

- Η οικονομική και δημοσιονομική πολιτική που ασκήθηκε τα προηγούμενα χρόνια προσέφερε απαλλαγές και απελευθέρωση της φοροδιαφυγής στα ελληνικά εισοδήματα. Έτσι κατέφυγε σε δανεισμό, για να καλύψει την απώλεια εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού, χρεώνοντας με την επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου τουλάχιστον κατά 20% τις μελλοντικές γενεές των μισθωτών φορολογουμένων για την αποπληρωμή του αυξημένου δημόσιου χρέους.

- Παράλληλα οι δυσμενείς εξελίξεις κατά το 2009 της ελληνικής οικονομίας και η αναποτελεσματικότητα των μέτρων ανάσχεσης της κρίσης προδιαγράφουν ότι τη διετία 2010- 2011 θα αυξηθεί ο αριθμός των επιχειρήσεων των οποίων η λειτουργία θα διακοπεί, θα αυξηθούν οι απολύσεις και οι διαθεσιμότητες, θα διευρυνθούν οι ευέλικτες και ανασφαλείς μορφές απασχόλησης, θα αυξηθεί η ανεργία και θα συντελεστεί μια σοβαρή επιδείνωση του εισοδηματικού και βιοτικού επιπέδου των πολιτών.

- Οι προβλέψεις αρνητικής εξέλιξης του ΑΕΠ το 2010-2011 και οριακά θετικής εξέλιξης μετά το 2012 δεν είναι ικανές και αναγκαίες για να επιλύσουν τις αντιφάσεις στην αγορά εργασίας. Το 2015 στην Ελλάδα, δεν θα έχει επιτευχθεί ούτε καν το επίπεδο της επίσημης ανεργίας του 2008.

Στο Conn-X η Εθνική!!

To Conn-X TV θα μεταδώσει το τουρνουά του Μπάμπεργκ, στο οποίο θα συμμετάσχει η Εθνική ομάδα. 

Το κανάλι του ΟΤΕ απέκτησε τα δικαιώματα της συγκεκριμένης διοργάνωσης, που διεξάγεται από την Παρασκευή 19/08 μέχρι και την Κυριακή 21/08 και στην οποία θα έχει ακόμα μια ευκαιρία να... τεστάρει τις δυνατότητές της η ομάδα του Ηλία Ζούρου.

Το πρόγραμμα θα έχει ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (19/08)

18.30: Ελλάδα-Τουρκία
21.15: Γερμανία-Βέλγιο

ΣΑΒΒΑΤΟ (20/8)

16.00: Τουρκία-Βέλγιο
18.30: Γερμανία-Ελλάδα

ΚΥΡΙΑΚΗ (21/8)

15.30: Βέλγιο-Ελλάδα
18.15: Γερμανία-Τουρκία

«Τελειώνει» του Νασρί στη Σίτι!

Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι βρίσκονται μία ανάσα από την συμφωνία για την μεταγραφή του Σαμίρ Νασρί στην δεύτερη, όπως αποκαλύπτει το BBC. Στα 28,5 εκατ. ευρώ η πρόταση των «πολιτών»!
Ακόμη μία σημαντική αποχώρηση από την Άρσεναλ αναμένεται να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα... Σύμφωνα με το BBC η Μάντσεστερ Σίτι κατέθεσε νέα πρόταση στην Άρσεναλ ύψους 28,5 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του Σαμίρ Νασρί και οι δύο ομάδες βρίσκονται μία ανάσα από την συμφωνία! Με δεδομένο, μάλιστα, ότι οι «πολίτες» δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουν δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις με τον Γάλλο άσο, η μεταγραφή ίσως να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
πηγή: gazzetta.gr

Θέλει Ντουράντ η ΤΣΣΚΑ!!

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θέλει να κάνει τη μεταγραφή του καλοκαιριού έχοντας κάνει πρόταση στον πρώτο σκόρερ της τελευταίας διετίας στο ΝΒΑ, Κέβιν Ντουράντ ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων το μήνα!
Η «ομάδα του στρατού» προσέφερε σύμφωνα με όσα μεταδίδει το «championat.ru» ένα εκατομμύριο ευρώ στον Κέβιν Ντουράντ για να μετακομίσει στη Μόσχα μέχρι να λήξει το λοκ άουτ του ΝΒΑ!

Η ΤΣΣΚΑ έδειξε ότι μπήκε το φετινό καλοκαίρι και πάλι δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι δαπανώντας αρκετά χρήματα, αλλά με την κίνηση της προς τον Ντουράντ δείχνει ότι θέλει να κάνει την υπέρβαση.

Ο Κέβιν Ντουράντ βρίσκεται σε εξαιρετική ηλικία (σε ένα μήνα κλείνει τα 23) αποτελώντας ίσως το νέο next best thing του ΝΒΑ με δυο τίτλους πρώτου σκόρερ μετά από δυο χρόνια παρουσίας στο «μαγικό κόσμο».
πηγή: gazzetta.gr

Χωρίς "Σάλπι" με Καρπάτι!!

Ο Λάζλο Μπόλονι άφησε εκτός αποστολής τελικά για το ματς με την Καρπάτι Λβιβ τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη.
Χωρίς "Σάλπι" με Καρπάτι
Ο διεθνής φορ, ακολούθησε και σήμερα ατομικό πρόγραμμα και αναμένεται να επιστρέψει στη ρεβάνς με την Καρπάτι στο Λβιβ. Εκτός αποστολής έμειναν επίσης και οι Ιβιτς, Παπάζογλου αλλά και ο Σαβίνι.

Η αποστολή του ΠΑΟΚ απαρτίζεται από τους: Χαλκιά, Κρέσιτς, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Μαλεζά, Τσουκαλά, Σνάουτσνερ, Λίνο, Ετο, Μπαλάφα, Αρίας, Γκαρσία, Φωτάκη, Λαζάρ, Βιεϊρίνια, Ρομπέρ, Γεωργιάδη, Αθανασιάδη.
Πηγή: paok24.gr

"Προστατεύστε την ομάδα"

Ανακοίνωση με την οποία καλεί τους φίλους της ομάδας να έχουν την ίδια πολύ καλή συμπεριφορά που είχαν στο ματς με την Βαλερένγκα, εξέδωσε ο ΠΑΟΚ ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με την Καρπάτι.
"Προστατεύστε την ομάδα"
Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Η Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. ενόψει του αγώνα εναντίον της Karpaty Lviv για τα Playoffs του UEFA Europa League στο γήπεδο της Τούμπας θέλει να ζητήσει από τους φίλους της να συνεχίσουν να στηρίζουν την ομάδα στην φετινή ευρωπαϊκή της πορεία, όπως ακριβώς έκαναν και στον αγώνα εναντίον της Valerenga Fotball, χωρίς ακρότητες που μπορούν να επιφέρουν σημαντικές ποινές.
Φίλαθλοι, σεβαστείτε την φιλοξενούμενη ομάδα, τους διαιτητές και κυρίως προστατεύστε τον ΠΑΟΚ.
Παράλληλα, η Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. θέλει να επισημάνει τα εξής:

1. Απαγορεύεται ΑΥΣΤΗΡΑ η χρήση πυρσών, κροτίδων, καπνογόνων, φωτοβολίδων και βεγγαλικών κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
2. H UEFA απειλεί με αυστηρές ποινές τυχόν επίδειξη επιγραφών ή πανό με εθνικιστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο. Παρακαλούνται επίσης οι φίλαθλοι να αφήνουν κενά τα διαζώματα στις θύρες.
3. Όλες οι θύρες του γηπέδου θα ανοίξουν στις 18:30. Παρακαλούνται όσοι έχουν τη δυνατότητα να προσέλθουν νωρίς στο γήπεδο, να το πράξουν, προκειμένου ν' αποφευχθεί ο συνωστισμός στις θύρες εισόδου.
4. Να προσέλθουν στο γήπεδο μόνο όσοι έχουν εξασφαλισμένη πρόσβαση στο γήπεδο, καθώς θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι και στον περιβάλλοντα χώρο της Τούμπας και θα απαγορεύεται η πρόσβαση σε οποιονδήποτε δε φέρει εισιτήριο.
5. Η πρόσβαση στα παιδιά χωρίς εισιτήριο, οποιασδήποτε ηλικίας, ΔΕΝ επιτρέπεται.
6. Δεν ισχύει ΚΑΜΙΑ κάρτα ελεύθερης εισόδου, εκτός των διαπιστεύσεων της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. και της UEFA
7. Η είσοδος των ΑΜΕΑ θα γίνει από τη Θύρα 7 και τα συγκεκριμένα άτομα θα φιλοξενηθούν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο μπροστά από την Θύρα 7.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων τους φιλάθλους μας για την συμπαράσταση και την βοήθειά τους.
ΠΑΕ ΠΑΟΚ».

"Καλό είναι να υπάρχει πίεση"...

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα υποστήριξε στη συνέντευξη Τύπου την παραμονή του ματς με τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ οτι "η πίεση βοηθά τους παίκτες να είναι συγκεντρωμένοι και σε εγρήγορση", ενώ δήλωσε αισιόδοξος πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα.
"Καλό είναι να υπάρχει πίεση"...
«Είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε σε βίντεο αγώνες της Μακάμπι. Δεν μπορούμε να πούμε πως ξέρουμε τα πάντα γύρω από την αντίπαλό μας, αλλά ξέρουμε τα σημαντικά πράγματα. Δεν ήμουν στην Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι, όταν ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τη Μακάμπι, αλλά ξέρω πως ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε. Όμως άλλη ομάδα είναι ο Ολυμπιακός και άλλη ο Παναθηναϊκός. Έχουμε κάνει καλή προετοιμασία και ήρθαμε εδώ με στόχο τη νίκη», τόνισε.
Όσο για την πίεση που υπάρχει στην ομάδα του μετά την αποτυχία στα προκριματικά του Champions League, o Πορτογάλος τεχνικός ανέφερε: «Είναι καλό να υπάρχει πίεση. Πάντα υπάρχει πίεση για νίκες σε μία ομάδα με ιστορία και μεγάλους στόχους. Αυτό βοηθά τους παίκτες να είναι συγκεντρωμένοι και σε εγρήγορση. Πιστεύω πως μπορούμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Έχουμε παίκτες που ξέρουν τι χρειάζεται. Ο κόσμος μας και ο Τύπος δεν έμεινε ευχαριστημένος από ό,τι συνέβη με την Οντένσε. Δεν είχαμε καλή απόδοση και η Οντένσε μάς απέκλεισε. Θα πρέπει την Πέμπτη να παίξουμε καλύτερα από ό,τι κόντρα στην Οντένσε. Είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι και θα προσπαθήσουμε για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».
O κόσμος ασχολείται περισσότερο με τον Κάστρο και το πώς χάθηκε από τον Παναθηναϊκό και λιγότερο με το παιχνίδι. Θα θέλατε να κάνετε ένα σχόλιο για το θέμα;
(Δεν απάντησε ο Φερέιρα και ζήτησε να περάσουμε στην επόμενη ερώτηση).
-Είναι το οικονομικό, το αγωνιστικό, παίζονται πολλά σε αυτά τα ματς με την Μακάμπι. Που έχει βελτιωθεί η ομάδα από την Οντένσε μέχρι και τώρα; Θα δούμε κάτι διαφορετικό, ετοιμάζετε κάτι καινούργιο, επειδή θα έχετε και κάποιους παίκτες που δεν μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε με την Οντένσε;
«Δεν πρόκειται να πω κάτι νέο, σχετικά με όσα ισχύουν ήδη. Όλη η δουλειά που έγινε μέχρι τα ματς με την Οντένσε, έγινε έχοντας ως βάση την ομάδα της προηγούμενης σεζόν. Όμως, θα έλεγα ότι η ομάδα έκανε ότι μπορούσε να προκριθεί και ήταν καλύτερη. Κάποια ανεπίτρεπτα λάθη και ο περιορισμένος χρόνος προετοιμασίας μας οδήγησαν στο αποτέλεσμα που ξέρετε. Θα έλεγα λοιπόν ότι οι νέοι παίκτες που ήρθαν και στην στιγμή που ήρθαν, βρήκαν την ομάδα σε περίοδο προετοιμασίας ή και αγώνων. Μερικούς τους χρησιμοποίησα επειδή δεν είχα επιλογές.
Μην ξεχνάτε τον τραυματισμό του Λάζαρου. Επίσης, θέλαμε να βάλουμε την ομάδα σε μια νέα ρότα. Κάναμε τα πάντα, όμως δεν βρεθήκαμε να είμαστε τόσο ισχυροί όσο θα θέλαμε. Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι τώρα είναι η ομάδα σε καλύτερη φάση, όμως μακριά από αυτό που θεωρώ ότι τα παιδιά μπορούν να κάνουν. Με την ένταξη καινούργιων παιδιών, όχι τη στιγμή που θα θέλαμε αλλά όταν ήρθαν, δημιούργησε όλη αυτή την κατάσταση.
Τώρα τα πράγματα είναι καλύτερα. Θα παίξουμε με σκοπό τη νίκη. Κανείς δεν εγγυάται ότι θα είμαστε καλύτεροι. Δεν ψάχνω δικαιολογίες στις ήττες και δεν είμαι υπερφίαλος στις ήττες. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε έναν δρόμο δύσκολο. Τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Εγώ χτίζοντας και δίνοντας νέα φιλοσοφία προετοιμάζω την ομάδα με σκοπό την νίκη σε όλες τις διοργανώσεις.
Η δουλειά μου εδώ σαν προπονητής, είναι να πω ότι βρίσκομαι για να δουλέψω στον σύλλογο με παίκτες που εκτιμώ, αγαπώ, εμπιστεύομαι και με σκοπό την νίκη. Την περασμένη σεζόν το ίδιο προσπάθησα. Είναι δύσκολο βέβαια. Κάθε μέρα μαθαίνω το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχω σκοπό να αλλάξω τη νοοτροπία. Εάν δουλεύεις σοβαρά, με υπευθυνότητα και με αυστηρότητα, θα πετύχεις. Όλοι πρέπει να κατανοήσουν, ότι για να παίξω στην ομάδα πρέπει να το αξίζω. Σε μένα δεν μετράει το όνομα, αλλά η δυνατότητα που έχει κάθε παίκτης.
Εγώ, χρειάζομαι 20 παίκτες χωρίς τους τερματοφύλακες. Αυτούς χρειάζομαι για τους αγώνες. Και βεβαίως, αν έχεις τραυματίες το ιατρικό τμήμα μεριμνά ώστε να τους κάνει καλά. Ο στόχος μου είναι να παίζει η ομάδα έντονα και δυναμικά για να έχει καλά αποτελέσματα. Κι αυτό βέβαια δεν είναι μόνο θέμα των παικτών ως ονόματα, αλλά θέμα καλής σωματικής και φυσικής κατάστασης, καλού χαρακτήρα και καλής θέλησης. Όλοι πρέπει να δουλεύουμε με αυτό το σκεπτικό για το καλό του συλλόγου.
Αυτό που προσπαθώ να μεταφέρω στους παίκτες μου καθημερινά στην Παιανία είναι ότι για τη νίκη χρειάζεται σκληρή δουλειά. Μόνο τότε θα υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες νίκης. Με πολύ δουλειά, σκληρή και σοβαρή, πετυχαίνεις τα καλά αποτελέσματα. Πιστεύω ότι στον Παναθηναϊκό τώρα μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα. Αν αρχίσεις να λες δεν μπορώ να νικήσω ή άλλες τέτοιου είδους δικαιολογίες, τότε δεν θα τα καταφέρεις.
Εγώ, θέλω την επιτυχία με τη σκληρή δουλειά. Αν δεν καταφέρω να περάσω αυτά τα μηνύματα και αν δεν καταφέρω να περάσω την νοοτροπία, θα φύγω. Και η Παιανία και ο Παναθηναϊκός έχουν εξαιρετικές συνθήκες δουλειάς σαν σύλλογος. Οι εγκαταστάσεις είναι εξαιρετικές και γνωρίζω πόσο μεγάλη είναι η ευθύνη που έχω δουλεύοντας γι’ αυτό το σύλλογο. Κάθε μέρα δουλεύω σκληρά. Και δουλεύω για την νίκη. Με σοβαρότητα και χωρίς συμβιβασμούς. Έτσι είμαι εγώ και δεν αλλάζω.
Κι αν θέλουν όλοι να είναι νικητές και να κερδίζουν περισσότερες φορές απ’ ότι οι άλλοι, τότε πρέπει να κατανοήσουν ότι χρειάζεσαι πολύ δουλειά για την επιτυχία. Βέβαια στο ποδόσφαιρο και η τύχη παίζει τον ρόλο της. Αλλά μόνο η τύχη; Όχι. Αυτό που παίζει βασικό ρόλο είναι η σκληρή, σοβαρή και εντατική δουλειά. Αυτή είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που μιλάω για αυτό το θέμα. Δουλεύω καθημερινά για την επιτυχία και την νίκη. Και όπως δουλεύω εγώ γι’ αυτό, το ίδιο απαιτώ απ’ όλους. Ή τα καταφέρνω και πετυχαίνω, ή φεύγω. Διότι αυτή είναι η υποχρέωσή μου ως προπονητής».
Τους παίκτες του Παναθηναϊκού εκπροσώπησε ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ. «Η Μακάμπι είναι μία ομάδα με τεχνίτες παίκτες. Αγωνίζεται στην έδρα της και μπροστά στον κόσμο της, οπότε θα έχει ένα επιπλέον κίνητρο για να παίξει καλά και να κερδίσει. Ο αγώνας θα είναι δύσκολος για μας, αλλά θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να δείξουμε την αξία μας στο γήπεδο. Ο επαναληπτικός όμως θα είναι στην έδρα μας», ανέφερε ο Γάλλος αμυντικός.

Εδώ Μπομπό, εκεί Μπομπό, στην... Κρουζέιρο ο Μπομπό!!

Θα θυμάστε τον Μπομπό ή... Μπόμπο, όπως τέλος πάντων λέγεται, ο Βραζιλιάνος φορ -πρώην πλέον της Μπεσίκτας- που είχε απασχολήσει μεταγραφικά Ολυμπιακό (κυρίως) και Παναθηναϊκό στο πρόσφατο παρελθόν.
Εδώ Μπομπό, εκεί Μπομπό, στην... Κρουζέιρο ο Μπομπό!
Εν τέλει, ο 26χρονος επιθετικός μετά από πέντε χρόνια στην Μπεσίκτας επιστρέφει στη Βραζιλία, καθώς συμφώνησε με την Κρουζέιρο.
Ο παίκτης καλείται να καλύψει το κενό του συμπατριώτη του Μπραντάο, ο οποίος μετά το δανεισμό του από την Μαρσέιγ στην Κρουζέιρο, δόθηκε στη Γκρέμιο.
Ο Μπομπό είχε 100 γκολ σε 196 συμμετοχές με την τουρκική ομάδα κατακτώντας μαζί της το πρωτάθλημα το 2009.
Πηγή: sport-fm.gr

Αίτηση αναθεώρησης στο CAS!!

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου κατέθεσε αίτηση αναθεώρησης στο CAS σύμφωνα με δηλώσεις του νομικού που χειρίζεται την υποθεση των "ερυθρόλευκων".
Αίτηση αναθεώρησης στο CAS (audio)
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε πριν λίγα λεπτά σε δημοσιογράφο του e-Volos.gr, ο νομικός της ΠΑΕ Μιχάλης Μιτζικός, σοβαρό είναι το ενδεχόμενο, αύριο, ο Ολυμπιακός Βόλου, να αγωνιστεί κανονικά με την Paris Saint-Germain.
«Σήμερα θα κάνουμε μία ύστατη προσπάθεια, καταθέτοντας αίτηση αναθεώρησης στο CAS για να δικαιωθούμε», δήλωσε ο νομικός που χειρίζεται την υπόθεση για τον Βόλο.
Τόνισε μάλιστα ότι η απόφαση θα βγει σήμερα το βράδυ ή αύριο το πρωί!

Ρόχας, φιλικό και... Onirama!!

Ο μέχρι πρότινος μεταγραφικός στόχος του Ηρακλή, Εντιβάλντο Ρόχας, εξετάζεται από τους ανθρώπους της Ξάνθης, η οποία είναι διατεθειμένη να ξοδέψει μεγάλο ποσό για να αποσπάσει την υπογραφή του 26χρονου Βολιβιανού μέσου.
Ρόχας, φιλικό και... Onirama
Κατά τα άλλα, αντίστροφα μετρούν πλέον οι παίκτες της Ξάνθης για το φιλικό της Παρασκευής (19/08) με αντίπαλο τη Μανίσασπορ, που θα γίνει στο γήπεδο των Πηγαδίων.
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα έχει στη διάθεσή του όλους τους ποδοσφαιριστές, πλην του Θοδωρή Βασιλακάκη, ο οποίος εξακολουθεί να προπονείται ατομικά.
Αμέσως μετά το παιχνίδι με την τουρκική ομάδα, θα πραγματοποιηθεί στο "Le Chalet" η επίσημη παρουσίαση της νέας ομάδας της Ξάνθης, ενόψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.
Το συγκρότημα των "Onirama" θα συνοδεύσει την παρουσίαση των παικτών, σε μία εκδήλωση που θα παρακολουθήσουν αρκετοί φίλαθλοι, αφού τα εισιτήρια έχουν μεγάλη ζήτηση.
Πηγή: contra.gr

Χιμένεθ: "Πεθαίνω γι' αυτό το ρόστερ"

Ζήτημα για την ΑΕΚ στον αγώνα με την Ντιναμό είναι να είναι συγκεντρωμένη και να μπορέσει να καλύψει τα κενά της με αγωνιστική υπευθυνότητα σύμφωνα με τον Μανόλο Χιμένεθ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μία μέρα πριν τον αγώνα του Europa League.

Χιμένεθ: "Πεθαίνω γι' αυτό το ρόστερ"
O Ισπανός τεχνικός μίλησε για τον αγώνα της Πέμπτης με την γεωργιανή ομάδα, τονίζοντας ότι οι "κιτρινόμαυροι" θα στηριχτούν στην εμπειρία ορισμένων παικτών. Ο Χιμένεθ δεν θα μπορούε να μην  μιλήσει για τις μεταγραφικές υποθέσεις τις οποίες έχει πάρει πάνω του.
Μάλιστα διέψευσε τα σενάρια που κυκλοφόρησαν στον Τύπο ότι θα στηριχθεί σε μπάτζετ 550.000 ευρώ για μεταγραφές. Αυτά τα λεφτά δεν υπάρχουν στην ΑΕΚ, η οποιία προσπαθεί να κάνει μία μεταγραφή. Αν υπάρχουν αποχωρήσεις μόνο τότε θα γίνουν μεταγραφές.
Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη Τύπου:
Η ΑΕΚ θα είναι έτοιμη απέναντι σε μία πιο έτοιμη ομάδα, όπως είναι η Ντιναμό;
Είναι γεγονός ότι έχουν περισσότερα παιχνίδια στα πόδια τους, αλλά δεν θεωρώ ότι είναι πιο προπονημένη ομάδα. Είναι ξεκάθαρο ότι τα παιχνίδια δίνουν ρυθμό, αλλά η ΑΕΚ τελείωσε αργά το πρωτάθλημα, έπαιξε πολλά παιχνίδια και χρειαζόταν ένα διάστημα ξεκούρασης. Κάναμε μία πολύ καλή προετοιμασία και τώρα αυτό που μένει να κάνουμε, είναι τα στοιχεία που έχουμε να τα παρουσιάσουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η επιμονή, η υπομονή και η καλή δουλειά θα είναι τα βασικά ατού μας.
Στα συγκεκριμένα παιχνίδια θα στηριχθείτε στην εμπειρία κάποιων μονάδων ή στην συνολική προσπάθεια;
Πρέπει να στηριχθούμε σε όλες αυτές τις διαφορετικές λύσεις που μπορεί να δώσει αυτή η ομάδα. έχουν φύγει πολλοί ποδοσφαιριστές έχουν έρθει πολλοί, θα πρέπει να φτιάξουμε μία ομάδα, να είναι συλλογική προσπάθεια, αλλά θα πρέπει να δώσουμε το 100% και αν χρειαστεί και παραπάνω και τότε όλα θα αρχίσουν να βγαίνουν. Η εμπειρία είναι πολύ σημαντικό, το ίδιο και ο ενθουσιασμός των νέων παικτών. Αν οι ποδοσφαιριστές που είναι εδώ χρόνια, δώσουν αυτό τον ενθουσιασμό και οι μεταδώσουν και την εμπειρία στους νέους, τότε θα είναι πολύ σημαντικό.
Τι διαφορετικό θα δούμε από τα ματς με την Χετάφε και του τουρνουά της Κύπρου στο αυριανό παιχνίδι;
Θεωρώ ότι με την Χετάφε κάναμε καλό παιχνίδι. Ξέρω τη Χετάφε και θεωρώ ότι δεν άξιζε τη νίκη σε αυτό το παιχνίδι. Τα ματς στην Κύπρο τα χρειαζόμασταν γιατί έτσι είδα το βάθος της ομάδας. Είδαμε πολλά στοιχεία που ήταν ανάγκη να τα γνωρίζουμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Η ομάδα που θα αγωνιστεί αύριο δεν σημαίνει πως θα είναι αυτή που θα τελειώσει τη χρονιά. Όλοι οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να αισθάνονται ότι είναι μέλη της ομάδας και να γνωρίζουν τους ρόλους τους. Πέρσι είχαμε σε κάποια παιχνίδια καλή απόδοση και σε κάποια όχι. Στο τέλος νομίζω ότι τα πήγαμε καλά. Ο Μάιος είναι μακριά και πρέπει να ξεκινήσουμε καλά τη χρονιά και να τελειώσουμε ακόμα καλύτερα. Αυτό θα δείξει ότι κάναμε καλή δουλειά. Τώρα αν θα πρεσάρουμε ψηλότερα, αν όχι, αν αλλάξουμε τρόπο παιχνιδιού, αυτό δεν θα είναι σταθερό αλλά ανάλογα με τον αντίπαλο.
Τι θα πείτε στους παίκτες σας ενόψει του κρίσιμου αγώνα;
Ήδη γνωρίζουν σε ποια ομάδα βρίσκονται και οι ίδιοι μου έχουν δείξει σε ποια ομάδα βρίσκομαι. Και είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα που δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε. Δεν έχουμε απουσίες. Το σίγουρο είναι ότι οι 11 που θα μπουν στο γήπεδο εκεί θα πρέπει να εκφράζεται η επιθυμία πολλών, αλλά αυτό που δεν θα λείψει σίγουρα είναι τα συναισθήματα όλων αυτών των χρόνων. Σίγουρα δεν είμαστε στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, αλλά έχουμε τον τρόπο με δύναμη και θέληση για να πετύχουμε. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά θα δουλέψουμε για να φτιάξουμε καλή ομάδα και παιχνίδι με παιχνίδι να βελτιωνόμαστε και να κερδίζουμε
Με αυτό το ρόστερ που έχουμε, είναι ένα ρόστερ για τα ο οποίο θα πεθάνω μαζί τους. Είμαι ο «πατέρας» στο αγωνιστικό κομμάτι. Τόσο τα πλεονεκτήματα που έχουμε, να τα δείξουμε και να τα κάνουμε ακόμα μεγαλύτερα. Γνωρίζουμε ποια είναι τα μειονεκτήματα και θα προσπαθήσουμε να τα διορθώσουμε ή να τα περιορίσουμε. Έχουμε συζητήσεις πολλές φορές. Δεν είμαστε εδώ για να ζητάμε μεταγραφές. Ξέρουμε τα προβλήματα που υπάρχουν. Θα πρέπει να αφήσουμε τους ανθρώπους να εργάζονται για αυτά τα θέματα και αν μπορούμε να υπογράψουμε με κάποιον καλώς, αλλιώς να μην υποθηκεύουμε το μέλλον της ομάδας. Όλες οι ομάδες θέλουν ενίσχυση. Και η Μπαρτσελόνα είναι έτοιμη αλλά έρχεται και ο Φάμπρεγκας. Και αν έρθει και άλλος, θα είναι ακόμα καλύτερα. Το ίδιο συμβαίνει και σε μας. Αν έρθει κάποιος ακόμα καλύτερα.
Τι είναι αυτό που έχετε ζητήσει από τη διοίκηση για τη μεταγραφική ενίσχυση;
Εγώ το καλοκαίρι έκανα μία συνάντηση και είπα ποιες είναι οι θέσεις που πρέπει να ενισχυθούμε και ποιους θα μπορούσαμε να φέρουμε. Τέλη Μαϊου και αρχές Ιουνίου ήταν κάτι αδύνατο να κάνουμε. Εγώ θα δουλέψω σκληρά με τους επαγγελματίες που έχω και ίσως αυτό που μας έκανε περισσότερη ζημιά, ήταν η απουσία του Ντιοπ και να μην έχει έρθει, όπως πιστεύαμε ότι θα έρθει, ο Μίτσελ. Αν είναι να έρθει κάποιος ποδοσφαιριστής που θα μπορεί να βοηθήσει στις 3 διοργανώσεις, ακόμα καλύτερα, αλλιώς δεν θα έχω πρόβλημα να δούμε νεαρούς ποδοσφαιριστές. Εγώ δεν ξαναζήτησα τίποτα από τότε. Δεν είμαι σε θέση να φέρω για υπογραφές τον οποιονδήποτε παίκτη, αλλά σε αυτούς που μπορούμε, να είναι το καλύτερο δυνατό. Αν δεν γίνεται, αύριο θα παίξουμε ,χωρίς καμία ενίσχυση στο κέντρο του γηπέδου. Εμπιστεύομαι τους Μάκο, Καφέ, Γκέντσογλου, Κλωναρίδη και τα παιδιά που έρχονται από τις ακαδημίες. Έχω ξαναπεί ότι αν θέλει να έρθει ο Φάμπρεγκας καλώς να έρθει.
Ο πρόεδρος φέρεται να σας είπε πως μπορεί να διαθέσει 550.000 ευρώ για μεταγραφές...
Αν μου δώσει αυτή τη στιγμή 550.000 ευρώ θα τα έβαζα στον δικό μου λογαριασμό...
Ο κ Αδαμίδης δουλεύει πολύ σκληρά. Είναι πολύ δύσκολο να είσαι τεχνικός διευθυντής, να είσαι πρόεδρος σε μία ομάδα και να προσπαθείς να δημιουργείς ένα ρόστερ με λίγα λεφτά. Είναι πολύ εύκολο να υπογράφεις όταν έχεις λεφτά. Η ΑΕΚ και η πρώτη υποχρέωση που έχει, είναι να είναι σωστή απέναντι στους ποδοσφαιριστές που υπάρχουν και μετά μεταγραφές. Αυτά είναι τα δικά μου λόγια, σαν Χιμένεθ. Μετά από όλα όσα έχουν γραφτεί στον Τύπο, που κάποια δεν έχουν βάση, δεν έγινε και τίποτα. Δεν απαντάω μέσω του Τύπου, αλλά σε αυτά που με ρωτάτε. Δεν έχουμε στην διάθεσή μας τα λεφτά που είπατε. Το μόνο που έχω, είναι η τύχη να βρίσκομαι σε μία ομάδα που ακόμα και με έλλειψη οικονομικών πόρων, είμαστε οικογένεια και να κατακτούμε τίτλους. Εμείς αυτό θα προσπαθούμε να κάνουμε.
Θα περιμένουμε μία ΑΕΚ προσεκτική ή επιθετική αύριο;
Ισορροπία. Ο καλύτερος τα΄ροπος για να κάνεις άμυνα, είναι να βρίσκεται η μπάλα μακριά από το τέρμα σου και ο καλύτερος τρόπος να κάνεις επίθεση, είναι να έχεις στην κατοχή σου την μπάλα. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε απέναντί μας έναν αντίπαλο. Αυτό που θα μεταφέρει στο γήπεδο τις καλύτερες ιδέες, είναι συνήθως και ο νικητής.

H γκολάρα του Αρναούτοβιτς! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε το πολύ ωραίο γκολ που έβαλε ο Μάρκο Αρναούτοβιτς στο ματς της Βέρντερ με τη Ζανκτ Πάουλι!
H γκολάρα του Αρναούτοβιτς! (ΒΙΝΤΕΟ)

"Άλλο πέρυσι, άλλο φέτος, άλλο Ολυμπιακός, άλλο Παναθηναϊκός"

Ο Μότι Ιβανίρ, ο τεχνικός της Μακάμπι Τελ Αβίβ, ρωτήθηκε φυσικά στη συνέντευξη Τύπου την παραμονή του αγώνα για τον περσινό αποκλεισμό του Ολυμπιακού από την ομάδα του για να σχολιάσει: "άλλο πέρυσι, άλλο φέτος, άλλο Ολυμπιακός, άλλο Παναθηναϊκός".

"Άλλο πέρυσι, άλλο φέτος, άλλο Ολυμπιακός, άλλο Παναθηναϊκός"
Aναλυτικά:
Θεωρείτε φαβορί τον Παναθηναϊκό;
"Υπάρχουν πιθανότητες και για τις δύο ομάδες. Αναμφισβήτητα αντιμετωπίζουμε μια μεγάλη ομάδα που έχει κι αυτή τις δικές της πιθανότητες".
Πέρυσι αποκλείσατε τον Ολυμπιακό. Θα χρησιμοποιήσετε την ίδια συνταγή και εφέτος;
"Ό,τι έγινε πέρυσι, δεν έχει καμία σχέση με εφέτος. Πέρυσι η Μακάμπι ήταν εντελώς διαφορετική ομάδα, με διαφορετικό τεχνικό τιμ. Ο Ολυμπιακός δεν είναι Παναθηναϊκός και εφέτος η ιστορία είναι εντελώς διαφορετική".
Έχετε δει τον Παναθηναϊκό. Ποια πιστεύετε ότι είναι τα μειονεκτήματά του που μπορεί να τα εκμεταλλευτεί η Μακάμπι;
"Δε νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός έχει μειονεκτήματα".
Πόσο έτοιμοι είσαστε και πόσες ελπίδες έχετε;
"Ελπίδες υπάρχουν. Κάναμε μια καινούργια ομάδα, με νέους παίκτες. Η προετοιμασία μας είναι καλή και πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αν μπορέσουμε να περάσουμε τον Παναθηναϊκό που είναι μια μεγάλη ομάδα, θα είναι μεγάλη επιτυχία. Εφέτος κοιτάμε μακριά και νομίζω πως είμαστε σε θέση να τα καταφέρουμε".
Στη Μακάμπι τι είναι πιο σημαντικό να κάνετε μια καλή πορεία στην Ευρώπη ή στο πρωτάθλημα;
"Έχουμε αυτοπεποίθηση, κάναμε καλή δουλειά στην προετοιμασία και συνεχίζουμε αυτή την καλή δουλειά. Η διοίκηση είναι εδώ και βλέπει της δουλειά μας. Είμαστε μια ομάδα που κάνει συνδυασμούς, παίζει καλά και έχει δυνατότητες. Γιατί να μην έχουμε αυτοπεποίθηση; Πιστεύω ότι θα πάμε καλά".
Ο Ισραήλοβιτς είναι τραυματίας. Πόσοι νέοι θα στην ενδεκάδα; Πιστεύετε ότι μπορούν να τα καταφέρουν;
"Δεν είναι θέμα ατόμων. Θα παίξουν οι καλύτεροι, αυτοί που έχουν δείξει ότι μπορούμε να τους εμπιστεύομαι. Δεν υπάρχουν μόνο νέοι παίκτες . Υπάρχουν και πιο έμπειροι όπως ο Κολαούτι και ο Νιβάλντο. Αυτοί είναι η βάση της ομάδας και αυτούς θα πλαισιώσουν οι νεότεροι".
Πώς κρίνετε τη φυσική κατάσταση της ομάδας. Σε τι βαθμό ετοιμότητας είναι;
"Είμαστε κατά το 90% έτοιμοι. Έχουμε εμπειρία στην Ευρώπη, έχουμε παίξει αρκετά παιχνίδια σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Χρειαζόμαστε μία ακόμη μεταγραφή αλλά δεν είναι του παρόντος".
"Θα ήθελα να προσθέσω κάτι. Αυτή την ώρα που μιλάμε γίνεται η κηδεία του Σμουέλ Μελίγκα, ενός πολύ σπουδαίου τερματοφύλακα που πρόσφερε πάρα πολλά στη Μακάμπι. Λόγω της συνέντευξης Τύπου, δεν μπορούμε να παρευρεθούμε στην κηδεία του. Θα ήθελα να δώσω τα συλλυπητήρια μου στους οικείους του, τους οποίους θα επισκεφτώ αμέσως μετά από εδώ για να τους συλλυπηθώ και από κοντά".

Φάουλ στον βοηθό διαιτητή! (ΒΙΝΤΕΟ)

Το επάγγελμα του βοηθού διαιτητή δεν είναι... επικίνδυνο μόνο στην Ελλάδα (!) αλλά από ότι φαίνεται και στη Βραζιλία, καθώς στο ντέρμπι της Κορίνθιανς με τη Σάο Πάολο ένας παίκτης πήρε σβάρνα τον βοηθό!
Φάουλ στον βοηθό διαιτητή! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ασφαιρος στο «Καμπ Νόου» ο Κριστιάνο

Στην... σιωπή του Κριστιάνο Ρονάλντο στους αγώνες του «Καμπ Νόου» στάθηκε ο ισπανικός Τύπος πριν τη ρεβάνς του supercopa. Ο Πορτογάλος δεν έχει σκοράρει σε τέσσερα ματς!


Αφορμή για μία ακόμα σύγκριση του Λέο Μέσι με τον Κριστιάνο Ρονάλντο βρήκαν οι Ισπανοί ενόψει του επαναληπτικού του super cup στην πρωτεύουσα της Καταλονίας. Τη στιγμή που ο Αργεντινός έχει... βαρεθεί να σκοράρει σε βάρος της Ρεάλ στο «Μπερναμπέου» και έβαλε γκολ ακόμα και με στομαχικές διαταραχές, ο Πορτογάλος δεν έχει σκοράρει καμία σε τέσσερις αναμετρήσεις. Τα δύο γκολ που έχει πετύχει κόντρα στους Μπλαουγκράνα είναι στο «Μεστάγια» στον τελικό του κυπέλλου και στην Μαδρίτη στο ματς πρωταθλήματος, όταν και έκανε το 1-1 από τη βούλα.

Η πρώτη του φορά κόντρα στην Μπαρτσελόνα ήταν στα ημιτελικά του Champions League με την φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Κριστιάνο έστησε τη μπάλα στη βούλα του πέναλτι μόλις στο 2' όμως έστειλε τη μπάλα άουτ. Επόμενος αγώνας το πρώτο του clasico, στο οποίο οι Καταλανοί επικράτησαν 1-0 με γκολ του Ιμπραΐμοβιτς ενώ τα υπόλοιπα δύο ήταν πέρυσι. Το πρώτο ήταν το 5-0 για την Primera Division και το δεύτερο στο 1-1 στον επαναληπτικό του Champions League.







Πηγή: gazzetta.gr

Με το φτωχό μου το μυαλό... λέω εγώ

Αν τα προηγούμενα χρόνια η συνηθισμένη καλοκαιρινή ερώτηση ήταν «ποιος λες να το πάρει;», φέτος ήταν το «λες να τα κουκουλώσουν και αυτή τη φορά;». Στο δίμηνο που on και off κάνω διακοπές ξεκίνησα με ένα κατηγορηματικό «όχι» για να καταλήξω σε ένα χλιαρό «για να δούμε…». O Αντώνης Πανούτσος σχολιάζει...
Με το φτωχό μου το μυαλό... λέω εγώ
Από την πρώτη μέρα που η υπόθεση βγήκε στην επιφάνεια φάνηκε η προσπάθεια να καλυφθεί με τη συνηθισμένη τακτική «να δούμε όμως αν θα πιάσουν και τους άλλους». Η πρώτη προσπάθεια είχε γίνει με το να λέγεται και να γράφεται: «Θα βγει όμως η υπόθεση με τον παράγοντα που έπαιξε τα λεφτά στο Ξάνθη – Παναθηναϊκός;». Ετσι αέρα, μπανά. Στα κουτουρού για να περάσει η εντύπωση ότι κυνηγάνε τη μαρίδα, όταν οι καρχαρίες διαφεύγουν. Σαν να πρέπει ένας εγκληματίας να μείνει ελεύθερος επειδή δεν έχουν συλλάβει έναν άλλο εγκληματία. Μετά έγινε προσπάθεια να περάσει η έρευνα της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου σκάρτη, επειδή είχε γίνει το λάθος στην περίπτωση του Γιάχου. Σαν σε μία υπόθεση με 70 κατηγορουμένους αν έχουν γίνει ένα, δύο λάθη να πρέπει όλες οι κατηγορίες να πάνε περίπατο. Τέλος, ήρθε το ψέμα ότι η UEFA άλλαξε την αρχική της απόφαση να τιμωρήσει τον Ολυμπιακό Βόλου με πενταετή αποκλεισμό. Την προηγούμενη της απόφασης σε επικοινωνία που είχα με στέλεχος της UEFA, μου είχε πει ότι αυτή ήταν η εισήγηση στην επιτροπή και όχι η τελική απόφαση. Το ίδιο ισχύει και με την ειδοποίηση της UEFA στην ΕΠΟ και τον Ολυμπιακό Βόλου για το timetable της Παρί Σεν Ζερμέν, που έγινε προσπάθεια να περάσει σαν «περίεργη» κίνηση, ενώ αν δεν υπήρχε ενημέρωση πριν από την απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, θα φώναζαν ότι η ενημέρωση δεν έγινε αφού η απόφαση είχε βγει πριν από την εκδίκασή της.
Λέγονται αζαντάουα κουταμάρες. Οπως ότι για να παίρνει αποφάσεις η αθλητική δικαιοσύνη, θα πρέπει να περιμένει τις αποφάσεις των ποινικών δικαστηρίων. Ξέρουμε ότι για να τελεσιδικήσει μια ποινική υπόθεση χρειάζεται επτά χρόνια. Οπότε αν κάποιος έκανε μήνυση, θα έπρεπε να μην επικυρώνεται ο βαθμολογικός πίνακας και να περιμένουμε επτά χρόνια για να δούμε ποιος παίρνει το πρωτάθλημα και ποιος πέφτει. Ούτε το άλλο ωραίο, ότι αν πας στο CAS την τελευταία μέρα πριν από την επικύρωση της βαθμολογίας, δεν θα πρέπει να επικυρωθεί μέχρι να αποφασίσει το ελβετικό όργανο. Αυτά είναι για τους κουτούς και γι' αυτό εδώ και πολλά χρόνια απαγορευόταν να προσφεύγουν ομάδες στην ποινική δικαιοσύνη. Είχαμε όμως την ατυχία να μασήσει ο Πιλάβιος από τις απειλές και να περάσει στο ντούκου την προσφυγή του ΟΦΗ στα πολιτικά δικαστήρια και τώρα κάθε πικραμένος θα προσφεύγει και κανένας δεν θα έχει δικαίωμα να του μιλάει. Τουλάχιστον όμως μέσα από τις ζημιές που γίνανε, κάτι καλό μπορεί να προκύψει. Φτάνει η κυβέρνηση να το αντέχει. Οπως στην περίπτωση του Πάνου Μπιτσαξή, του πρώτου μετά τον Φλωρίδη ανθρώπου στο υφυπουργείο Αθλητισμού που προσπάθησε να ξεβρομίσει τον χώρο που, όπως έγραφε χθες σε αυτόν τον χώρο ο Βασίλης Σαμπράκος μπορεί και να φύγει. Οταν ο Αχιλλέας Μπέος πριν από κάποιους μήνες έλεγε ότι ο Μπιτσαξής είναι περαστικός, ενώ οι ίδιοι θα μείνουν σε περίπτωση αποχώρησης του Μπιτσαξή, θα περάσει ότι ο Μπέος είχε δίκιο.
Θα είναι υπερβολή να ξεκινήσω το κείμενό μου ότι φέτος έκανα τις περισσότερες διακοπές στην «ποδοσφαιρομάνα Υδρα». Σε αντίθεση με τους ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς και ξυλουργούς του νησιού που τους έχω μάθει απ' έξω, δεν ξέρω ούτε έναν Υδραίο ποδοσφαιριστή που να έχει παίξει επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Αντίθετα, από παράγοντες το νησί τα πηγαίνει μια χαρά.
Με πρώτο τον Αδαμάντιο Πολέμη, που αγόρασε μερικά ακίνητα από τον Branson της Virgin. Μεταξύ των οποίων και ένα στα Καμίνια που έχει φτιάξει το Super – Duper εστιατόριο «Το Πολυμετοχικό». Πλάκα κάνω. Λέγεται «Καστέλο»(φωτό) και την περασμένη εβδομάδα ήταν το εστιατόριο που διάλεξαν ο Bill Gates και η παρέα του, οι οποίοι είχαν αράξει το καράβι μεγέθους κωμόπολης έξω από τον Δοκό. Μόνιμος στην Υδρα είναι ο Γιάννης Σπανός, ο οποίος το πρωί διαβάζει τις εφημερίδες του στο λιμάνι. Oταν λέω «τις εφημερίδες του», το εννοώ. Τρεις ήτανε να μην αβασκαθούνε και δεν τις είχε μόνο για το ρεπορτάζ του Ατρομήτου, αλλά για ξεκοκάλισμα μέχρι τελευταίας σελίδας.
Επίσης, στην Υδρα εμφανίζεται τα Σαββατοκύριακα ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Αντίθετα με τον Σπανό, περνάει τον περισσότερο καιρό στο σκάφος του. Δυστυχώς για εμένα, αφού έπειτα από δύο, τρία στιφά Jack στο «Papagalo» είχα αποφασίσει να τον πλησιάσω και να τον ρωτήσω αν θα ασχοληθεί ξανά με την ΑΕΚ, προσθέτοντας ότι είμαι ο Βασιλάκης από το Καματερό. Τέλος regular είναι και ο Γιάννης Βαρδινογιάννης για τον οποίο μου έλεγαν πόσο ευγενικός είναι, που σε ένα νησί που οι περισσότεροι είναι Ολυμπιακοί το να λένε κάτι καλό για Βαρδινογιάννη είναι τίτλος τιμής.
Για να κλείσω το κοσμικό ρεπορτάζ, επιστρέφοντας από την Αθήνα ήμουνα προσκεκλημένος σε δείπνο στη «Χύτρα» στα Αστέρια. Παρ' ότι, όπως ο στρατάρχης Γκέριγκ με την κουλτούρα, όταν ακούω γκουρμέ τραβάω το περίστροφό μου, το μενού του σεφ Νίκου Καραθάνου, που ξηγιέται και αστέρι στον Michelin, είναι ό,τι καλύτερο έχω φάει στις άτυχες γαστριμαργικές περιπλανήσεις μου. Ελπίζω το ίδιο να πιστεύει και ο Νίκος Σπυρόπουλος, που καθόταν στο διπλανό τραπέζι όπως και η οικογένεια Καραγκούνη, που δεν ήταν εκεί αλλά όπως μου έλεγε ο Γιώργος «Αεκάρα» Λαμπρόπουλος που είναι ο μάνατζερ ξενοδοχείου και runs a tight ship, είναι τακτικός τα μεσημέρια. Από τον Αντώνη «Ζαμπούνη» του ελληνικού ποδοσφαίρου, γεια σας και μέχρι αύριο.
ΠΗΓΗ: sday.gr

Έτοιμος να ξοδέψει ο Βενγκέρ

Ο Αρσέν Βενγκέρ τόνισε ότι δεν έχει πρόβλημα να ξοδέψει ακόμη και 40 εκατ. λίρες, σε περίπτωση που βρει τους κατάλληλους παίκτες και υπεραμύνθηκε την πολιτική που ακολουθεί.



Η Άρσεναλ έχει χάσει μέχρι στιγμής τους Φάμπρεγκας και Κλισί, ενώ και ο Νασρί ετοιμάζει βαλίτσες... Από την άλλη πλευρά ο μόνος που έχει αποκτηθεί και μπορεί να δώσει λύσεις στους «κανονιέρηδες» είναι ο Ζερβίνιο.
Με τους φίλους της ομάδας να απαιτούν μεταγραφές εδώ και τώρα, ο Αρσέν Βενγκέρ μίλησε στο Sky Sports, όπου υπεραμύνθηκε της μεταγραφικής πολιτικής που ακολουθεί τόσα χρόνια, λέγοντας ότι δεν θέλει να ξοδεύει πολλά χρήματα για μέτριους παίκτες, ενώ τόνισε ότι αν βρεθούν οι κατάλληλοι ποδοσφαιριστές, δεν έχει πρόβλημα να ξοδέψει ακόμη και 40 εκατ. λίρες για την απόκτησή τους.

«Θα πληρώσω 30 εκατ. λίρες, ακόμη και 40, αν βρω τους κατάλληλους παίκτες. Δεν είναι θέμα χρημάτων, αλλά της ποιότητας των παικτών που μπορούμε να βρούμε. Πιστεύω ότι η φήμη ότι δεν θέλω να ξοδεύουμε χρήματα είναι λανθασμένη. Η αλήθεια είναι ότι δεν θέλω να ξοδεύω χρήματα για μέτριους παίκτες. Δεν έχουμε φοβηθεί να ξοδέψουμε χρήματα ότι πιστέψαμε ότι οι πάικτες το αξίζουν.
Οι φίλαθλοί μας έχουν περισσότερους λόγους για να είναι περήφανοι για τον σύλλογό μας. Τις αξίες που πρεσβεύει, τον τρόπο που διοικείται, τα θεμέλιά του και δεν έχουν λόγο να είναι θυμωμένοι. Φυσικά και θέλουμε να κατακτούμε τρόπαια, ποιος δεν το θέλει αυτό; Πιστεύουμε, όμως, ότι βρεθήκαμε πολύ κοντά στο να το καταφέρουμε πέρυσι και μετάνιωσα που δεν τα καταφέραμε, αλλά παλεύαμε σε πολλά μέτωπα συγχρόνως και σταθήκαμε άτυχοι σε όλα», ήταν οι δηλώσεις του Αρσέν Βενγκέρ.

Πηγή: gazzetta.gr

Mε τη γνωστή συνταγή!!

Χωρίς εκπλήξεις αναμένεται να παρατάξει τον ΠΑΟΚ κόντρα στην Καρπάτι την Πέμπτη ο Λάζλο Μπόλονι, αφού άλλωστε λόγω απουσιών τα... κουκιά είναι μετρημένα στον "Δικέφαλο".
Mε τη γνωστή συνταγή
Ο Ντάριο Κρέσιτς θα είναι κάτω από τα δοκάρια για 3η συνεχόμενη φορά, στο δεξί άκρο της άμυνας θα είναι ο Έτο και στο αριστερό ο Ντορβαλίνο Άλβες. Στο κέντρο της άμυνας, επιστρέφει ο Κοντρέρας και δίπλα του θα είναι ο Μπρούνο Τσιρίλο.

Στη μεσαία γραμμή οι δύο κόφτες θα είναι οι Ντιέγκο Αρίας και Πάμπλο Γκαρσία, με τον Κοστίν Λαζάρ να είναι μπροστά τους σε έναν σαφώς πιο επιτελικό ρόλο.

Δεξιά στην επίθεση θα είναι ο Γιώργος Φωτάκης και αριστερά ο Άντρε Βιεϊρίνια. Στη κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Στέφανος Αθανασιάδης.
Πηγή: paok24.gr

Κονόνοφ: «Σεβόμαστε τον ΠΑΟΚ, αλλά έχουμε κέφια»


Η Καρπάτι είναι πανέτοιμη για μια καλή εμφάνιση και γιατί όχι για τη νίκη στην Τούμπα. Αυτό δήλωσε ο προπονητής της, ο Όλεχ Κονόνοφ στην συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού παιχνιδιού για το Γιουρόπα Λιγκ.

Παράλληλα ο έμπειρος προπονητής τόνισε ότι αυτός και οι συμπαίκτες του έχουν πολλά κέφια και έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα για την αναμέτρηση της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά δήλωσε:
Για το πώς προετοιμάζεται η ομάδα του:  «Αρχικά εκφράζω ευγνωμοσύνη για την φιλοξενία που είχαμε στην Θεσσαλονίκη. Είμαστε σχεδόν όλοι εδώ. Ακόμη και οι τραυματίες. Έχουμε πολλά κέφια και προετοιμαζόμαστε σοβαρά για το παιχνίδι αυτό. Έχουμε μελετήσει αρκετά τον ΠΑΟΚ. Πήραμε τα στοιχεία που θέλαμε. Σεβόμαστε τον ΠΑΟΚ αλλά θα βγούμε στο γήπεδο για να παρουσιάσουμε μία ομάδα που θα παίξει ωραίο και οργανωμένο ποδόσφαιρο».    

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι πέρυσι ο ΠΑΟΚ απέκλεισε την Φενέρμπαχτσε και η Καρπάτι την Γαλατασαράϊ: «Αυτό το γεγονός αποδεικνύει και το επίπεδο των ομάδων. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα από πέρυσι. Εμείς τους ξέρουμε και τους έχουμε μελετήσει αν και κάπως άλλαξε με την παρουσία του νέου προπονητή».

Όσον αφορά τα πλεονεκτήματα της κάθε ομάδας: «Δεν θέλω να μιλήσω για πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των ομάδων. Δεν με ενδιαφέρει αυτό. Περιμένω από τον αγώνα να δείξουμε και οι δύο ομάδες ωραίο ποδόσφαιρο στους οπαδούς».


Πηγή: theplayer.gr

Στοίχημα με τον Giorgio Garo!!


Buona sera, φίλες και φίλοι. Συνεχίστηκε εχθές η κακοτυχία αφού περάσαν 3/7 επιλογές μας. Ενώ ξεκινήσαμε καλά και ήρθαν σχετικά νωρίς τα G/G της Λυών και της Τβέντε η Άρσεναλ κόλλησε στο 1-0 (προηγήθηκε στο 4ο λεπτό) με την Ουντινέζε η οποία είχε πολλές ευκαιρίες να πάρει το παιχνίδι και να γίνει το πολυπόθητο over. Η Κοπεγχάγη ενώ είχε τις ευκαιρίες έφαγε ένα χαζό αυτογκόλ άνοιξε σαν ακορντεόν και έφαγε άλλα 2. Όσο για την Championship η Γουέστ Χαμ έβαλε 4! γκολ χωρίς να σκοράρει η Γουότφορντ ενώ η Ρέντινγκ ανέστησε την Πόρτσμουθ που μέχρι τώρα δεν έχει σταυρώσει νίκη.
Στο σημείο αυτό θέλω να μιλήσω για την Λέστερ. Αγοράστηκε πριν λίγο καιρό (Απρίλιος 2011) από μια Ασιατική εταιρία με έδρα την Μαλαισία (εκεί που πιάστηκαν τα στημένα) και ήδη το Σαββάτο έδειξε τα πρώτα σημάδια αφού έχασε στην έδρα της γι’αυτό και πρέπει να την προσέξουμε. Πιστεύω ότι θα κάνει πόλλες γκέλες στην έδρα της.
Σήμερα το κουπόνι έχει πολλά ενδιαφέροντα ματς. Έχουμε τη συνέχεια των Play-off του Champions League, τον 2ο αγώνα του σούπερ καπ Ισπανίας καθώς και ματς από Αργεντινή και Βραζιλία. Για το Σούπερ Καπ θα ήθελα να σχολιάσω τα εξής: Πολλοί σήμερα βιάστηκαν να παίξουν over το συγκεκριμένο παιχνίδι. Perche?  Πιστεύω ότι ο Μουρίνιο θα παίξει κλειστά και δεν θα ανοιχτεί όπως στο πρώτο παιχνίδι, ενώ όπως είδα την Μπαρτσελόνα δεν είδα έτοιμο ακόμα τον Μέσι  που της δίνει ταχύτητα και καλή πάσα στο παιχνίδι της.

Avanti να δούμε τι έχουμε (σε ελεύθερη επιλογή):

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ  Χ ΗΜΙΧΡΟΝΟ (2,00)  Ή UNDER(2,10)
ΜΠΛΑΚΜΠΟΥΛ-ΝΤΕΡΜΠΙ  OVER (1,60)
ΣΑΝΤΟΣ-ΚΟΡΙΤΙΜΠΑ  Χ ΗΜΙΧΡΟΝΟ (2,10)
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΙΝΕΪΡΟ-ΚΟΡΙΝΘΙΑΝΣ  UNDER (1,80)
ΟΝΤΕΝΣΕ-ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ OVER (1,95)
ΜΠΑΓΕΡΝ-ΖΥΡΙΧΗ  OVER (1,40)
ΒΙΣΛΑ ΚΡΑΚΟΒΙΑΣ-ΑΠΟΕΛ 2-3 GOAL(1,90)

Οι αποδόσεις είναι της Goalbet.com (στη φώτο Anna Falchi)

Ci vediamo di nuovo! Ciao bella!!

Εκτός και ο Τουριάφ


Πρόβλημα λίγες μέρες πριν την έναρξη του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας προέκυψε στην εθνική Γαλλίας. 

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Γαλλών, Βινσέν Κολέ, είδε τον Ρόνι Τουριάφ να τραυματίζεται  στον ώμο, στο φιλικό με την Μ. Βρετανία και να βγαίνει... νοκ-άουτ για περίπου ένα μήνα. Έτσι, στη θέση του σέντερ των Νιου Γιορκ Νικς, ο Κολέ κάλεσε τον Γιάν Μαϊνμί.



Πηγή: theplayer.gr

Μοράτι για όλους και για όλα...

Ξεκάθαρος σχετικά με το αν θα φύγει από την Ίντερ ο Γουέσλι Σνάιντερ, αλλά και σχετικά με τις επόμενες κινήσεις του στο μεταγραφικό... παζάρι, ήταν ο Μάσιμο Μοράτι, σε δηλώσεις που έκανε στον ιταλικό Τύπο.

Το «αφεντικό» των πρωταθλητών Ευρώπης του 2010 τόνισε χαρακτηριστικά ότι κανείς δεν... αγγίζει τον Σνάιντερ, πόσο μάλλον τώρα, που αναμένεται να αποχωρήσει ο Σάμουελ Ετό.

«Ποτέ δεν... μπλέξαμε σε διαπραγματεύσεις για τον Γουές. Αν ο Ετό φύγει, τότε αυτός θα μείνει. Τον Σνάιντερ δεν τον άγγιζε κανείς ακόμα και όταν η αποχώρηση του Ετό ήταν υποθετική. Πόσο μάλλον τώρα. Μένει εδώ», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του Μάσιμο Μοράτι, ο οποίος συνέχισε αναφερόμενος στο θέμα του Σάμουελ Ετό:

«Όταν σου γίνεται μια τέτοια προσφορά, είναι δύσκολο να την αρνηθείς. Έπρεπε να τον πουλήσουμε για να μείνουμε μέσα στα όρια του financial fairplay. Δεν είναι θέμα για να γελάς. Είναι πολύ σοβαρό και όσοι δεν το σεβαστούν θα αποκλειστούν από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Παράλληλα, ο μεγαλομέτοχος της Ίντερ έσπευσε να καθησυχάσει τους φίλους της ομάδας και τους θύμισε την εποχή που αποχώρησε ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

«Οι φίλαθλοι της ομάδας είχαν απογοητευτεί και ότι έφυγε ο Ιμπραΐμοβιτς, αλλά όλοι ξέρετε τι συνέβη μετά», τόνισε ο Μοράτι, υπονοώντας ότι στη συνέχεια οι «νερατζούρι» έφτασαν στην κατάκτηση του τρεμπλ.

Όσον αφορά στο ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του Ετό, ο Μοράτι το άφησε ανοιχτό: «Δεν νομίζω ότι τελικά θα είναι ο Τέβες. Κοιτάμε περιπτώσεις όπως του Λαβέτσι και του Φορλάν και θα δούμε τι θα γίνει».



Πηγή: theplayer.gr