Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

"Θα πέσει γέλιο!"

Κριτική για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ κάνει ο Αλέφαντος. «Άμυνα αργή με Βύντρα, Σαριέγκι», το σχόλιο του Ελληνα τεχνικού για το Τριφύλλι, ενώ για την Ένωση υπογράμμισε: «Δεν είναι σκόρερ ο Γκούντγιονσεν, δεν γίνεται να βάλουν χαφ τον Δέλλα».
"Θα πέσει γέλιο!"
Αποσπάσματα από τα όσα δήλωσε ο «Αλέ» στην «Εξέδρα»:
Για Παναθηναϊκό:
«Εχει καταντήσει να ξεκινάει το πρωτάθλημα και να παλεύει με τους άλλους για τη δεύτερη θέση. Αμυνα αργή. Τι να κάνουν ο Σαριέγκι, ο Καντέ και ο Βύντρα, είναι παίκτες για τον Παναθηναϊκό; Ο Βύντρα μπορεί να κάνει για αθλητής στίβου, αλλά όχι για ποδοσφαιριστής. Αν δεν πάρουν έναν γρήγορο και καλό αμυντικό, θα πέσει γέλιο. Τετράδα αργή και με πολλά προβλήματα, όταν θα συναντήσουν γρήγορους και καλούς παίκτες.
Πρώτα από όλα, όμως, ο Παναθηναϊκός δεν έχει τερματοφύλακα. Δεν κάνει ο Τζόρβας. Στους χαφ, επίσης υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Ο Νίνης είναι μόνο για να εκτελεί τα κόρνερ και τα φάουλ. Ο Κατσουράνης και ο Σιμάο τι να κάνουν; Είναι παίκτες για τον Παναθηναϊκό; Ο κόσμος έχει δίκιο και περιμένει να δει κάτι, αλλά δεν γίνεται τίποτα. Πώς να πάρουν την μπάλα αυτοί οι χαφ και να φτιάξουν παιχνίδι; Περιμένουν από τον Μαρίνο να δώσει λύσεις στα δεξιά. Μα είναι δυνατόν; Στον Ηρακλή να πάει δεν θα είναι βασικός και παίζει στον Παναθηναϊκό. Θέλει έναν παιχταρά χαφ ο Παναθηναϊκός, αλλά και άλλους παίκτες, για να μπορέσει να γίνει ομάδα και να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό.
Στην επίθεση τι έχει; Είναι δυνατόν αυτοί να δώσουν λύση στο γκολ; Με ποιον, τον Πετρόπουλο; Εχει πολλά να λύσει ο Παναθηναϊκός και αυτός ο αποκλεισμός από την Οντένσε ήταν οδυνηρός και τους έχει επηρεάσει. Λένε ότι η ομάδα έχει ειδικό βάρος στην Ευρώπη. Η Οντένσε είχε ειδικό βάρος και με τα λόγια δεν κάνεις ομάδα όχι για το πρωτάθλημα, ούτε για την Ευρώπη!».
Για ΑΕΚ:
«Την ΑΕΚ δεν την έχω δει ακόμα, αλλά είναι γνωστά τα πράγματα από πέρυσι. Εχει παίκτες σε μεγάλη ηλικία και θέλει φρεσκάρισμα. Εδώ πάνε να βάλουν τον Δέλλα χαφ. Είναι δυνατόν να γίνονται αυτά τα πράγματα; Η περσινή ομάδα είναι χωρίς να κάνει καμιά μεταγραφή, άρα δεν έχει καμία τύχη! Πήρανε τον Γκούντγιονσεν. Θα πρέπει να ξέρουν ότι αυτός ο παίκτης δεν είναι γκολτζής και δεν θα μπορέσει να τους δώσει λύσεις. Ο Μουρίνιο στην Τσέλσι τον έβαζε πίσω από τον επιθετικό και δεν έκανε καμία κίνηση. Αν με ρωτάς αν είναι καλός παίκτης, θα σου πω απλά καλός και τίποτε άλλο.
Εχει αργούς αμυντικούς. Μόλις ο Μιραλάς ή ο Βιεϊρίνια βρουν μπροστά τους τον Μανωλά, τον Καντέ και τον Δέλλα θα κάνουν πάρτι. Αυτό είναι το ελληνικό πρωτάθλημα. Και ο Μέλμπεργκ αργός είναι, αλλά τον καλύπτει ο Αβραάμ. Ολοι αυτοί οι αμυντικοί αν τους ρωτήσεις ποιον θέλουν αντίπαλο θα σου πουν τον Σαμαρά. Είναι δυνατόν αυτός ο παίκτης να παίζει σέντερ φορ στην Εθνική ομάδα; Τι να κάνει δηλαδή ο Σαμαράς. Πρέπει οι ομάδες να βρουν παίκτες γρήγορους και να ξέρουν μπάλα, όπως είναι ο Μιραλάς και ο Βιεϊρίνια. Γι' αυτό και στην Εθνική ομάδα υπάρχει πρόβλημα αυτήν τη στιγμή, γιατί δεν έχει επιθετικούς και άνθρωπο να βάζει γκολ».
Για το σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες:
«Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι και ο Μπέος και ο Ψωμιάδης έφτιαξαν δύο ομάδες που χαιρόσουν να τις βλέπεις και έδωσαν μαθήματα για το πώς μπορείς να στήσεις μια ομάδα και να έχεις καλές βάσεις. Και να βλέπεις καλό ποδόσφαιρο, γιατί αυτές οι δύο ομάδες ήταν όλα τα λεφτά στο περσινό πρωτάθλημα! Ο Μπέος πήρε τον Σανκαρέ, τον Μπρέσκα και βρήκε καλούς παίκτες και ο Ψωμιάδης το ίδιο. Δεν μπορώ να πω τι έχει γίνει γιατί δεν ξέρω, αλλά τι ήθελαν και έμπλεξαν σε τέτοιες ιστορίες; Το μοναδικό που δεν μου άρεσε ήταν που έδιωχναν με το παραμικρό τον κάθε προπονητή. Πάρε αυτόν και έπειτα από λίγους μήνες έναν άλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια: