Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Ένας γιος αντάρτη στον ΟΦΗ!!

Ο γκαφατζής της Γιουνάιτεντ αποφάσησε να αφήσει τη Βόρεια Ευρώπη για τη ζεστασιά της Κρήτης. Ο λόγος για τον Ρόι Κάρολ που αναμένεται να αποτελέσει την πιο «ηχηρή» μεταγραφή του ΟΦΗ στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο. Tο προφίλ του Βορειοϊρλανδού γκολκίπερ.
Ένας γιος αντάρτη στον ΟΦΗ
Αποτελεί μία από τις σπουδαιότερες μεταγραφές στην ιστορία του ΟΦΗ και σίγουρα μία από τις κορυφαίες του φετινού καλοκαιριού. Ο Ρόι Κάρολ από χθες ανήκει στο δυναμικό του ΟΦΗ για τα επόμενα δύο χρόνια και εκτός της αδιαμφισβήτητης αξίας του, προσδίδει και έναν αέρα… αντάρτικο στους Ηρακλειώτες. Γεννημένος στο Ενίσκιλεν της Βόρειας Ιρλανδίας στις 30 Σεπτεμβρίου του 1977, ο Κάρολ γρήγορα αντιλήφθηκε τις δυσκολίες του να είσαι Βορειοϊρλανδός στη Μεγάλη Βρετανία.
Η περιοχή όπου γεννήθηκε και έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του, αποτελούσε ένα είδος συνόρων μεταξύ της ελεύθερης Βόρειας Ιρλανδίας και της κυβέρνησης που είχε εγκαταστήσει το Ηνωμένο Βασίλειο. Αλλωστε στην περιοχή έδρευε ένα αρκετά ισχυρό τμήμα της γνωστής ιρλανδικής βασιλικής χωροφυλακής, με αποτέλεσμα οι εντάσεις να αποτελούν καθημερινό φαινόμενο, δημιουργώντας ακόμη και μικρές μάχες με τον Ιρλανδικό Δημοκρατικό Στρατό, τον περίφημο ΙΡΑ.
Ο Κάρολ, αν και γεννήθηκε σε μία εποχή που ο πόλεμος είχε καταλαγιάσει και το βάρος είχε πέσει στη διπλωματική επίλυση του θέματος, γνώριζε πως τα περιθώρια ουδετερότητας ήταν ελάχιστα. Το έμαθε κυρίως από τον πατέρα του, ο οποίος ήταν εφεδρικός στρατιώτης του ΙΡΑ, που μετά το 1969 και τη διάσπαση του αντάρτικου στρατού αποφάσισε να αποστασιοποιηθεί.
Ο Ρόι με τη στήριξη της οικογένειας του ασχολήθηκε από νωρίς με το ποδόσφαιρο και σε ηλικία 12 χρονών εγγράφηκε στον τοπικό σύλλογο Φάιβμαϊλτάουν Γιουνάιτεντ και δύο χρόνια μετά έπαιξε στην Μπαλίνμαλαρντ Γιουνάιτεντ. Το ταλέντο του ως γκολκίπερ φάνηκε από νωρίς και όταν το 1995 ήρθε η πρόταση της Χαλ, δεν το σκέφτηκε πολύ.
Σε ηλικία 18 ετών και με την παραίνεση της οικογένειάς του μετακόμισε νοτιότερα στη Βορειοανατολική Αγγλία, ξεκινώντας μία καριέρα που έμελλε να φτάσει στο απόγειό της λίγα χρόνια αργότερα. Επειτα από μία καταπληκτική τετραετία στη Γουίγκαν, που του απέφερε και την κλήση στην Εθνική ομάδα της πατρίδας του, ο Ρόι Κάρολ πραγματοποιεί την προσωπική του υπέρβαση. Ο Αλεξ Φέργκιουσον βλέπει στον 24χρονο τον μελλοντικό βασικό γκολκίπερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η μεταγραφή του κόστισε στους πρωταθλητές Αγγλίας το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων λιρών.
Ωστόσο, η σεζόν που καθιέρωσε τον Κάρολ στο βασικό σχήμα της Γιουνάιτεντ έμελλε να είναι και εκείνη που τον οδήγησε και στην εξώπορτα του διάσημου συλλόγου. Αιτία ήταν δύο γκάφες… ολκής. Η πρώτη ήταν το απίστευτο γκολ που δέχθηκε από τον Πέδρο Μέντες της Τότεναμ στην εκπνοή, στο ματς που έμεινε στην ιστορία για το «γκολ που ποτέ δεν μέτρησε». Η δεύτερη ήταν σε παιχνίδι για το Τσάμπιονς Λιγκ εναντίον της Μίλαν, όταν «προσέφερε» τη νίκη στους Ιταλούς και στέρησε την πρόκριση στην ομάδα του.
Η Μάντσεστερ δεν του ανανέωσε ποτέ το συμβόλαιο και από τότε η καριέρα άρχισε να παίρνει την κάτω βόλτα. Για δύο σεζόν βρήκε ποδοσφαιρική στέγη στη Γουέστ Χαμ, για να ακολουθήσει μία σεζόν στη Ρέιντζερς και ακόμη μία στη Ντέρμπι, προτού εγκαταλείψει το Νησί για λογαριασμό της Οντένσε το καλοκαίρι του 2009 και φτάσει στο Ηράκλειο φέτος.
Το πρόβλημα υγείας του γιου του και οι περιπέτειες με το ποτό
Πριν από μερικούς μήνες ο Κάρολ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη αγγλική ταμπλόιντ «Sun», αποκάλυψε τους λόγους που τον ανάγκασαν να αποχωρήσει από τη Δανία: «Είχα υπογράψει 3ετες συμβόλαιο με την Οντένσε και σκόπευα να μείνω εδώ με την οικογένειά μου. Ομως ο γιος μου Τζόρνταν είναι δυσλεξικός και δεν μπορούσε να πάει σε δανέζικο σχολείο. Θα ήταν πολύ δύσκολα για εκείνον και ειδικά επειδή είναι αγόρι».
Λίγα χρόνια νωρίτερα είχε βρεθεί στο επίκεντρο των σκανδαλοθηρικών εφημερίδων, οι οποίες αποκάλυψαν πρόβλημα του ίδιου με το ποτό. Ωστόσο, ως συνήθως οι «κίτρινοι» δημοσιογράφοι που προσπαθούν να λαϊκίσουν ασχολούμενοι με την προσωπική ζωή των αθλητών, δεν τόνισαν πως το ποτό για τους Βορειοϊρλανδούς είναι όπως το τσάι για τους ίδιους και φυσικά οι αντοχές τους πολύ μεγαλύτερες σε σύγκριση με τους φλεγματικούς Αγγλους.
Πηγή: exedrasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: