Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

"Με απείλησε ο Πιλάβιος!"

Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής, Γιάννης Τάκης ισχυρίζεται πως ο Σοφοκλής Πιλάβιος τον απείλησε, ενώ έκανε λόγο για παραποίηση την ενημερότητας της ομάδας.
"Με απείλησε ο Πιλάβιος!"
Αναλυτικά, οι δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό FM 100:
Για τη μάχη που δίνει ο Ηρακλής:
«Ο Ηρακλής έχει πάρει πλέον οριστικά τον δρόμο της μάχης με την ΕΠΟ. Οπότε είναι η κατάλληλη στιγμή να μιλήσω. Δεν το έκανα όλο το προηγούμενο διάστημα γιατί θα έκανα κακό στην ομάδα. Θέλω να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή πριν φτάσουμε στο φερόμενο πλαστό έγγραφο με την ασφαλιστική ενημερότητα. Στις αρχές Μαΐου, οι φίλαθλοι μου ζήτησαν να αναλάβουμε την ομάδα. Κανείς μας δεν είχε ούτε τις τεχνικές γνώσεις ούτε τις οικονομικές δυνατότητες. Είχαμε όμως ως βασικό στόχο να στηριχτούμε στα πόδια μας, στον κόσμο του Ηρακλή. Θέλαμε να δείξουμε ότι ο Ηρακλής είναι μεγάλη ομάδα, έχει κόσμο και συσπείρωση. Πέρυσι είχαμε βρεθεί σε ανάλογη κατάσταση και είχαμε κερδίσει το στοίχημα. Όταν πήραμε την άδεια το σύστημα τρόμαξε και ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά του», τόνισε αρχικά.
Για τις απειλές που λέει ότι δέχθηκε από τον Πιλάβιο:
«Η όλη ιστορία ξεκίνησε όταν μετά την περσινή απόφαση και το πρόστιμο - μαμούθ που μας επιβλήθηκε, προσφύγαμε στο CAS. Τον Ιούλιο του 2010, με πήρε τηλέφωνο ο Σοφοκλής Πιλάβιος και μου είπε: «προσπαθείς να βάλεις προβλήματα στην ΕΠΟ. Θα δεις τι έχεις να πάθεις». Εγώ από την πλευρά μου του απάντησα ότι ο λόγος που προσφύγαμε ήταν οικονομικός, το πρόστιμο ήταν βαρύ και γι' αυτό προσφύγαμε στο CAS. Εμείς στη συνέχεια φτιάξαμε με δυσκολία με πολλά προβλήματα μια ομάδα, στηριζόμενοι στον κόσμο του Ηρακλή. Πάγια πολιτική τακτική μας ήταν πως δεν συμμετέχουμε σε καμιά παρέα και σε κανένα γκρουπάκι και αυτό φάνηκε και αποδείχτηκε μέσα σε όλη αυτή την ιστορία. Θέλαμε να κάνουμε τον Ηρακλή, υπολογίσιμο και το πετύχαμε. Βάλαμε χαμηλές τιμές σε εισιτήρια διαρκείας. Πιο χαμηλές ακόμα και από ομάδες Β' Εθνικής. Ελαχιστοποιήσαμε τα πρόστιμα, δεν είχαμε βία και κανένα παράπονο από καμία ομάδα και κανένα διαιτητή», συνέχισε.
Για τις συνομιλίες:
«Είδαμε τις 200 συνομιλίες και είδαμε τις άλλες 8.500 περίπου χιλιάδες από τις συνολικά 9.000 τις δικογραφίας. Ο λόγος είναι ότι φοβήθηκε ο Πιλάβιος. Ωστόσο, ακόμα και από αυτές που είδαν το φως της δημοσιότητας, φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο Ηρακλής είναι ο στόχος και ποιος ήταν ο σκοπός και η μέθοδος για να επιτευχθεί αυτό».
Για την πλαστή φορολογική ενημερότητα του συλλόγου:
«Πρώτον και σημαντικότερον. Ουδέποτε εγώ υπέγραψα και έστειλα κάτι πλαστό στην ΕΠΟ. Τελεία και παύλα. Δεν ξέρω τι έγινε και ποιος το τοποθέτησε, αλλά κανείς από τον Ηρακλή δεν έστειλε τίποτα πλαστό. Ίσως κάποιος μέσα από την ΕΠΟ νόθευσε το έγγραφο και το τοποθέτησε στο φάκελο μας. Από κει και πέρα υπάρχει μια σειρά από πολλά και περίεργα που έγιναν. Δεν έχω καταλάβει ποτέ την βιασύνη του Πιλάβιου, να ανεμίσει μια φωτοτυπία μέσα στην Βουλή. Ήταν ατόπημα αυτό. Δεύτερον, όλοι θέλοντας να καλύψουν τις αδυναμίες των δικών τους ομάδων, ήθελαν να στοχοποιήσουν τον Ηρακλή και να βρήκαν τέτοιο τρόπο έτσι ώστε ώστε να δημιουργήσουν διχόνοια μέσα στον σύλλογο και να βάλουν ερωτηματικά. Μια προσπάθεια μέσα από μια διαδικασία των μηχανισμών της ΕΠΟ ήταν η αιτία για να πέσουμε.
Αυτό το δείχνει και η βιασύνη των επιτροπών και η λανθασμένη ερμηνεία των άρθρων του ΚΑΠ. Θυμάστε όλοι άλλωστε τη φράση του Πιλάβιου στον Καράογλου που του είπε διώξτε τους αλήτες και θα δούμε τι θα γίνει. Εμείς αμέσως μετά κάναμε πίσω παρόλο που είχαμε ξεκινήσει συζητήσεις με τον κ. Μαλάτο και τον κ. Ιωαννίδη. Τότε εγώ έστειλα ένα εξώδικο και πήρα όλη την ευθύνη πάνω μου. Ευθύνη που μπορεί να με βαρύνει για το υπόλοιπο της ζωής μου για κάτι που δεν έκανα ποτέ. Εγώ δεν στοχοποιώ κάποιων αλλά σας λέω πως ο Ηρακλής ήταν το εύκολο θύμα. Ετσι, θεώρησα σαν υποχρέωση μου σαν πρόεδρος του Ηρακλή που ήμουν εκείνο το διάστημα να αναλάβω την ευθύνη για όποια πράξη είχε γίνει και όποια παράλειψη. Αποτέλεσμα αυτών ήταν να την πληρώσουμε εμείς. Ο Ηρακλής την πλήρωσε, ενώ οι άλλες ομάδες τιμωρήθηκαν τα πρόσωπα. τιμωρήθηκε η Βέροια; Τιμωρήθηκε η Παναχαϊκή;».
Για τα όσα του καταλόγισε ο πρώην διεθνής διαιτητής Σπύρος Βοργιάς:
«Ο Βοργιάς είπε μια μπαρούφα και εγώ τρέχω να απολογούμαι ότι τυχόν έκανα κάτι εις βάρος του σωματείου. Αυτά ας τα πει και στα δικαστήρια. Είναι ένα καλοκαίρι που έχουν γίνει τόσα και η ανακεφαλαίωση είναι ότι ο Ηρακλής δεν στήνει, δεν στήνεται και δεν συμμετέχει στα γκρουπάκια. Αποτέλεσμα δεν συμμετέχει στη Σούπερ Λίγκα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: