Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

"Να ζήσω αυτή την ατμόσφαιρα"

Ο Μαγκέτι μίλησε αποκλειστικά στην ελληνική έκδοση του ΝΒΑ για το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ. "Θέλω να ζήσω αυτή την ατμόσφαιρα" εκμυστηρεύτηκε. Τι είπε για Στογιάκοβιτς και το "αγκάθι" της ασφάλισης.
"Να ζήσω αυτή την ατμόσφαιρα"
-Τις τελευταίες ημέρες οι φίλοι του ΠΑΟΚ, αλλά και γενικότερα όσοι αγαπούν το μπάσκετ, ζουν με το όνειρο να σε δουν να αγωνίζεσαι στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα του Δικεφάλου. Ας ξεκινήσουμε από κάτι, το οποίο αδυνατούν να πιστέψουν ορισμένοι και το αμφισβητούν. Είναι αλήθεια ότι βρίσκεσαι σε συζητήσεις με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ;
«Είναι αλήθεια! Εχω συζητήσει μαζί τους, αρκετές φορές και επί αρκετές ώρες. Με έχει εντυπωσιάσει ο τρόπος με τον οποίο με προσέγγισαν. Είναι ταπεινοί και αυτοί, όπως εγώ. Ξέρουν σε ποιον απευθύνονται και τι θέλουν. Μου έχουν εξηγήσει τα πάντα για την ομάδα, για τη φιλοσοφία του προπονητή, για τους συμπαίκτες, για όλα όσα πρέπει να ξέρω. Μπορώ να πω ότι έχω ενθουσιαστεί με την ιδέα να παίξω στον ΠΑΟΚ και δεν σου κρύβω ότι θέλω πολύ να γνωρίσω την κουλτούρα της Ελλάδας, να παίξω όσο καιρό μου επιτρέψει το λοκ άουτ στο ΝΒΑ και να ζήσω την ατμόσφαιρα, για την οποία όλοι οι φίλοι και γνωστοί μου μιλούν με τα καλύτερα λόγια».
-Τι ακριβώς έχεις ακούσει για τον ΠΑΟΚ και την Ελλάδα γενικότερα;
«Εχω ακούσει πάρα πολλά και για τον ΠΑΟΚ και για την Ελλάδα. Εχω μιλήσει με πολλούς ανθρώπους του μπάσκετ. Ενας από αυτούς είναι και ο Trajan Langdon, ο οποίος μου είπε ότι οι Ελληνες λατρεύουν το μπάσκετ και ειδικά στη Θεσσαλονίκη είναι θεότρελοι όταν βρίσκονται στο γήπεδο. Ειλικρινά, θέλω να έλθω στη Θεσσαλονίκη για να γνωρίσω τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, το μάνατζμεντ, τους προπονητές, τον πρόεδρο που όπως έμαθα, είναι μεγάλη δόξα του παρελθόντος. Ξέρω επίσης ότι από αυτή την ομάδα αναδείχθηκε ο Peja Stojakovic, ο οποίος κάνει σπουδαία καριέρα στο ΝΒΑ, ενώ αν παίξω τελικά στον ΠΑΟΚ, θα αντιμετωπίσω έναν παλιόφιλο, με τον οποίο βρεθήκαμε για λίγο καιρό μαζί στους Λος Αντζελες Κλίπερς, τον Mike Batiste. Ξέρω ότι παίζει εδώ και χρόνια στους πρωταθλητές Ευρώπης και θα χαρώ πολύ να τον ξαναδώ».
-Ο μέσος φίλος του μπάσκετ θα αναρωτιέται πώς γίνεται ένας παίκτης με συμβόλαιο 10 εκατ. δολ. στο ΝΒΑ να συζητεί το ενδεχόμενο να αγωνιστεί σε μια ομάδα της Ελλάδας, η οποία δεν ανήκει μάλιστα στις πλουσιότερες του πρωταθλήματος...
«Δεν τους κατηγορώ. Είναι φυσιολογικό κάποιοι να αναρωτιούνται. Στον ΠΑΟΚ, όμως, φίλε, αν έλθω δεν θα έλθω για τα χρήματα. Θα έλθω για την εμπειρία, για να γνωρίσω την κουλτούρα της πόλης και της Ελλάδας γενικότερα, να συναναστραφώ με ανθρώπους εκτός ΝΒΑ, να ανταλλάξουμε απόψεις για το μπάσκετ και για τη ζωή, να κάνω νέους φίλους, να αποκτήσω αναμνήσεις που θα μείνουν χαραγμένες σε όλη μου τη ζωή. Και φυσικά να προκριθούμε στους ομίλους της Ευρωλίγκας, έτσι; Μην το ξεχνάμε αυτό! Αυτός δεν είναι ο μεγάλος στόχος της ομάδας;».
-Είναι αλήθεια ότι το μόνο «αγκάθι» που έχει προκύψει, αφορά στο κομμάτι της ασφαλιστικής κάλυψης; Σε περίπτωση τραυματισμού, ο ΠΑΟΚ δεν θα μπορούσε να καλύψει το διαστημικό συμβόλαιό σου, ενώ την ευθύνη δεν αναλαμβάνουν ούτε οι Μπόμπκατς. Εκτιμάς ότι θα βρεθεί λύση;
«Οντως, το ασφαλιστικό είναι ένα σοβαρό θέμα, αλλά ο ατζέντης μου καταβάλλει προσπάθειες, ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να μπορέσω να αγωνιστώ στον ΠΑΟΚ. Πολύ θα το ήθελα, να μπορώ να κάνω πρόβλεψη, αλλά αυτή τη στιγμή δεν είμαι σε θέση να δώσω πιθανότητες ως προς το ενδεχόμενο να βάλω την υπογραφή μου στο συμβόλαιο που μου προσφέρει η ελληνική ομάδα. Ξαναλέω, όμως, ότι θέλω πολύ να αγωνιστώ στον ΠΑΟΚ και τις επόμενες ημέρες θα γνωρίζω περισσότερα για τις ενέργειες των ανθρώπων μου, οι οποίοι προσπαθούν να βρουν τη φόρμουλα για το ασφαλιστικό. Αν συμβεί αυτό, σκέφτομαι να ταξιδέψω άμεσα στη Θεσσαλονίκη για να έχω μια πρώτη γνωριμία με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ και με την πόλη».
-Εχεις ιδέα τι πρόκειται να συμβεί στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης κατά την άφιξή σου;
«Οχι, δεν μπορώ να φανταστώ»...
-Κάνε υπομονή και θα δεις...
«ΟΚ».
Πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: