Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

"Άλλο πέρυσι, άλλο φέτος, άλλο Ολυμπιακός, άλλο Παναθηναϊκός"

Ο Μότι Ιβανίρ, ο τεχνικός της Μακάμπι Τελ Αβίβ, ρωτήθηκε φυσικά στη συνέντευξη Τύπου την παραμονή του αγώνα για τον περσινό αποκλεισμό του Ολυμπιακού από την ομάδα του για να σχολιάσει: "άλλο πέρυσι, άλλο φέτος, άλλο Ολυμπιακός, άλλο Παναθηναϊκός".

"Άλλο πέρυσι, άλλο φέτος, άλλο Ολυμπιακός, άλλο Παναθηναϊκός"
Aναλυτικά:
Θεωρείτε φαβορί τον Παναθηναϊκό;
"Υπάρχουν πιθανότητες και για τις δύο ομάδες. Αναμφισβήτητα αντιμετωπίζουμε μια μεγάλη ομάδα που έχει κι αυτή τις δικές της πιθανότητες".
Πέρυσι αποκλείσατε τον Ολυμπιακό. Θα χρησιμοποιήσετε την ίδια συνταγή και εφέτος;
"Ό,τι έγινε πέρυσι, δεν έχει καμία σχέση με εφέτος. Πέρυσι η Μακάμπι ήταν εντελώς διαφορετική ομάδα, με διαφορετικό τεχνικό τιμ. Ο Ολυμπιακός δεν είναι Παναθηναϊκός και εφέτος η ιστορία είναι εντελώς διαφορετική".
Έχετε δει τον Παναθηναϊκό. Ποια πιστεύετε ότι είναι τα μειονεκτήματά του που μπορεί να τα εκμεταλλευτεί η Μακάμπι;
"Δε νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός έχει μειονεκτήματα".
Πόσο έτοιμοι είσαστε και πόσες ελπίδες έχετε;
"Ελπίδες υπάρχουν. Κάναμε μια καινούργια ομάδα, με νέους παίκτες. Η προετοιμασία μας είναι καλή και πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αν μπορέσουμε να περάσουμε τον Παναθηναϊκό που είναι μια μεγάλη ομάδα, θα είναι μεγάλη επιτυχία. Εφέτος κοιτάμε μακριά και νομίζω πως είμαστε σε θέση να τα καταφέρουμε".
Στη Μακάμπι τι είναι πιο σημαντικό να κάνετε μια καλή πορεία στην Ευρώπη ή στο πρωτάθλημα;
"Έχουμε αυτοπεποίθηση, κάναμε καλή δουλειά στην προετοιμασία και συνεχίζουμε αυτή την καλή δουλειά. Η διοίκηση είναι εδώ και βλέπει της δουλειά μας. Είμαστε μια ομάδα που κάνει συνδυασμούς, παίζει καλά και έχει δυνατότητες. Γιατί να μην έχουμε αυτοπεποίθηση; Πιστεύω ότι θα πάμε καλά".
Ο Ισραήλοβιτς είναι τραυματίας. Πόσοι νέοι θα στην ενδεκάδα; Πιστεύετε ότι μπορούν να τα καταφέρουν;
"Δεν είναι θέμα ατόμων. Θα παίξουν οι καλύτεροι, αυτοί που έχουν δείξει ότι μπορούμε να τους εμπιστεύομαι. Δεν υπάρχουν μόνο νέοι παίκτες . Υπάρχουν και πιο έμπειροι όπως ο Κολαούτι και ο Νιβάλντο. Αυτοί είναι η βάση της ομάδας και αυτούς θα πλαισιώσουν οι νεότεροι".
Πώς κρίνετε τη φυσική κατάσταση της ομάδας. Σε τι βαθμό ετοιμότητας είναι;
"Είμαστε κατά το 90% έτοιμοι. Έχουμε εμπειρία στην Ευρώπη, έχουμε παίξει αρκετά παιχνίδια σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Χρειαζόμαστε μία ακόμη μεταγραφή αλλά δεν είναι του παρόντος".
"Θα ήθελα να προσθέσω κάτι. Αυτή την ώρα που μιλάμε γίνεται η κηδεία του Σμουέλ Μελίγκα, ενός πολύ σπουδαίου τερματοφύλακα που πρόσφερε πάρα πολλά στη Μακάμπι. Λόγω της συνέντευξης Τύπου, δεν μπορούμε να παρευρεθούμε στην κηδεία του. Θα ήθελα να δώσω τα συλλυπητήρια μου στους οικείους του, τους οποίους θα επισκεφτώ αμέσως μετά από εδώ για να τους συλλυπηθώ και από κοντά".

Δεν υπάρχουν σχόλια: