Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Και οι Γερμανοί θέλουν... τον Ολλανδό τους!


Έχοντας τον Ρόμπεν σε μεγάλη βραδιά (ένα γκολ και μία ασίστ), η Μπάγερν Μονάχου πήρε ουσιαστικά την πρόκριση κόντρα στη Ζυρίχη (2-0). Νίκη για Οντένσε κόντρα στη Βιγιαρεάλ, θα το παλέψει στον επαναληπτικό ο ΑΠΟΕΛ.

Στο παιχνίδι που προσέλκυσε περισσότερο τα βλέμματα τη δεύτερη μέρα της πρώτης φάσης, η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε πιο εύκολα απ' ότι δείχνει το τελικό 2-0 επί της Ζυρίχης. Ο Μπαστιάν Σβαϊνστάιγκερ άνοιξε το σκορ μόλις στο 8ο λεπτό έπειτα από ασίστ του Άριεν Ρόμπεν, ενώ ο Ολλανδός εξτρέμ στο 72ο λεπτό με ένα εξαιρετικό τέρμα έδωσε ασφαλές προβάδισμα ενόψει επαναληπτικού. Άξιο αναφοράς είναι πως λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Ριμπερί είχε δοκάρι από απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ οι γιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες στο 89' λόγω της αποβολής του Μπέντα.

Ο ΑΠΟΕΛ το πάλεψε στην Κρακοβία, αλλά ηττήθηκε με 1-0 από την τοπική Βίσλα, χάρη σε ένα γκολ του Μαλέτσι στο 71ο λεπτό. Βέβαια, οι Κύπριοι στον επαναληπτικό της Μεγαλόνησου μπορούν να κάνουν την ανατροπή και να πάρουν την πρόκριση στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Την ίδια ώρα, η ομάδα που απέκλεισε τον Παναθηναϊκό, συνέχισε τις εκπλήξεις. Η Οντένσε επικράτησε με 1-0 της Βιγιαρεάλ, παίζοντας παθιασμένη άμυνα και σκοράροντας στο 84ο λεπτό με τον Αντρέασεν.

Μεγάλο βήμα πρόκρισης έκανε η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η οποία διέσυρε με 4-1 την Μάλμε. Ο Σαμίρ ήταν ο πρωταγωνιστής σκοράροντας δύο τέρματα, ενώ ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού, Άντε Ρουκάβινα, έκανε το 3-1 στο 56', καθώς οι Σουηδοί είχαν μειώσει στο 17' με τον Μεχμέτι. Το τελικό σκορ «έγραψε»  στο 84' ο Μπετσιράι.

Τέλος, ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν Μακάμπι Χάιφα και Γκεκ, καθώς οι Ισραηλινοί εκμεταλλεύτηκαν την έδρα τους επικρατώντας μεν, αλλά με το «εύθραυστο» 2-1.

Τα αποτελέσματα:

Βίσλα Κρακοβίας-ΑΠΟΕΛ 1-0
(71' Μαλέτσκι)

Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Μάλμε 4-1
(4', 61' πεν. Σαμίρ, 56' Ρουκάβινα, 84' Μπετσιράι/ 17' Μεχμέτι)

Οντένσε-Βιγιαρεάλ 1-0
(84' Αντρέασεν)

Μπάγερν Μονάχου-Ζυρίχη 2-0
(8' Σβαινστάιγκερ, 72' Ρόμπεν)

Μακάμπι Χάιφα-Γκενκ 2-1
(8' Αμάσε, 28' Ντβαλισβίλι/ 61' Μπαρντά)   The Player

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: