Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Όλα κρίθηκαν στο «Πάρκεν»…


Σε ένα «κακό» παιχνίδι, Τσέλσι και Κοπεγχάγη αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα (0-0), κάτι που συντέλεσε στο να προκριθούν οι Λονδρέζοι χάρη στο 2-0 της Δανίας. Δοκάρι για τους φιλοξενούμενους με τον Εντόι στο πρώτο ημίχρονο «μπλε» με τον Μίκελν στην επανάληψη.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν μονόλογος των γηπεδούχων. Οι παίκτες του Αντσελότι δεν υποτίμησαν την Κοπεγχάγη και από το πρώτο κιόλας λεπτό έμπαιναν δυνατά στις φάσεις, ψάχνοντας για ένα γρήγορο γκολ. Οι Άσλεϊ Κόουλ, Γιούρι Ζικρόφ (δις) και Ντιντιέ Ντρογκμπά απώλεσαν καλές ευκαιρίες, ενώ ο Νικολά Ανελκά λίγο έλλειψε να πετύχει το 8ο γκολ του στη διοργάνωση, αλλά το πλασέ που επιχείρησε ήταν εύκολη υπόθεση για τον Βίλαντ.

Την πιο κλασική ευκαιρία, όμως την έχασαν οι φιλοξενούμενοι. Ήταν το 25ο λεπτό, όταν ο παλιός μας γνώριμος, Νταμ Εντόι εκτέλεσε ένα πολύ καλό φάουλ, η μπάλα πήρε πολύ καλή τροχιά, αλλά κατέληξε στο δοκάρι του Τσέχ! Στα εναπομείναντα λεπτά δεν μεσολάβησε τίποτα εκτός της υπεροχής των «μπλε», για να οδηγηθούν οι δύο ομάδες χωρίς σκορ στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη, και πάλι οι παίκτες του Αντσελότι δεν έδειξαν επαναπαυμένοι και συνέχισαν να ψάχνουν το γκολ. στο 51ο λεπτό έδειξαν τις διαθέσεις τους καθώς σημάδεψαν το δοκάρι με τον Τζον Όμπι Μίκελ να πιάνει την τελευταία από μια σειρά κεφαλιών στη μικρή περιοχή του Βίλαντ.

Η Κοπεγχάγη δεν έδειξε διάθεση να επιτεθεί, αλλά και ούτε να αμυνθεί μόνο, με αποτέλεσμα να γίνει ένα παιχνίδι κέντρου και τους λονδρέζους να προσπαθούν να δημιουργήσουν ρήγματα με αντεπιθέσεις. Η είσοδος των Μαλουντά και Τόρες έκανε πιο επιθετική την Τσέλσι, η οποία όμως δυσκολευόταν να επιτεθεί ορθολογικά και αρκούνταν σε μακρινά σουτ, κυρίως από τον Ντρογκμπά.

Οι αλλαγές των δύο προπονητών από το 65’ και μετά αλλά και το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι είχαν συμβιβαστεί πως το… θαύμα δεν θα γίνει, οδήγησε στο να παρακολουθήσουμε ένα μέτριο τελευταίο 25λεπτο, με το 0-0 να παραμένει μέχρι τέλους και την Τσέλσι να προκρίνεται με το 0-2 της Δανίας στους «8» για τέταρτη φορά την τελευταία πενταετία.

Επιτέλους «ξόρκισε» τα φαντάσματα!


Έπειτα από επτά αποτυχημένες προσπάθειες να νικήσει τη Λιόν και έξι για να προκριθεί στα προημιτελικά του Champions League, η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε με 3-0 των Γάλλων στον επαναληπτικό του 1-1 και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση με πανηγυρικό τρόπο!

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στη «βασίλισσα», η οποία έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο. Άπαντες βρέθηκαν σε εξαιρετική ημέρα και ο μόνος που κρατούσε σε… λογικά επίπεδα το σκορ ήταν ο Γιορίς. Ότι δεν μπόρεσαν να κάνουν οι επιθετικοί της ομάδας, όμως, το κατάφερε ο Μαρσέλο στο 37ο λεπτό, όταν και με εξαιρετική κούρσα και κίνηση πέρασε δύο αμυντικούς και με όμορφο σουτ νίκησε τον Γάλλο γκολκίπερ.

Στην επανάληψη, οι «μερένχες» δεν έριξαν τον ρυθμό τους, αντιθέτως έκαναν… πλάκα στους αντιπάλους τους. Μέχρι τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα όλα ήταν ανοιχτά βάσει αποτελέσματος, καθώς οι γηπεδούχοι συνέχισαν να μη σκοράρουν.

Στο 66ο λεπτό όμως, ο Καρίμ Μπενζεμά πήρε το αίμα του πίσω από το (ορθώς) ακυρωθέν γκολ του πρώτου ημιχρόνου και σε τετ-α-τετ νίκησε τον Γιορίς μέσα σε αποθέωση, σκοράροντας για δεύτερη σερί φορά κόντρα στην ομάδα που τον ανέδειξε. Δεν πέρασαν παρά δέκα λεπτά για να ολοκληρωθεί και τυπικά η… σεμνή τελετή.

Οι γηπεδούχοι έκαναν εξαιρετική οργανωμένη επίθεση από την άμυνα, με τον Οζίλ να γίνεται κάτοχος της και με κεφαλιά-πάσα να βρίσκει τον Άνχελ Ντι Μαρία, ο οποίος με όμορφο πλασέ νίκησε τον διεθνή γκολκίπερ της Λιόν.

Όλα είχαν τελειώσει… Τα περίφημα «όλε» έδιναν και έπαιρναν από το κοινό που είχε κατακλύσει το γήπεδο και άπαντες περίμεναν το τελικό σφύριγμα που είχε διπλό όφελος: Η Ρεάλ «έσπασε» την «κατάρα» της Λιόν έπειτα από επτά αποτυχημένες προσπάθειες, ενώ προκρίθηκε στα προημιτελικά έπειτα από έξι ολόκληρα χρόνια!

Βέβαια, δεν μπορούμε να μη σταθούμε στη συγκινητική κίνηση των φιλάθλων αλλά και των παικτών της Ρεάλ Μαδρίτης, με τους πρώτους να χειροκροτούν θερμά στην εμφάνιση μιας φωτογραφίας του Αμπιντάλ (ο οποίος έχει σημαντικό πρόβλημα στο συκώτι) και τους δεύτερους με τη λήξη να εμφανίζουν μπλουζάκια αφιερωμένα στον άσο της «μισητής» κατ' τα άλλα Μπαρτσελόνα. Το ευ αγωνίζεσθαι στο απόγειο του...

Αναβλήθηκε η συνέντευξη Τύπου στην Τούμπα

Για λόγους ασφαλείας δεν πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου από τους προπονητές των δυο ομάδων.

Αυτό ανακοινώσε στους δημοσιογράφους που είχαν βρεθεί στην αίθουσα Τύπου, ο παρατηρητής της αναμέτρησης.
Η ατμόσφαιρα είναι ακόμα φορτισμένη στην Τούμπα με τους φιλάθλους να έχουν συγκεντρωθεί έξω από τα αποδυτήρια και να φωνάζουν : «Κάντε αποχή ,εσείς τα εκατομμύρια και εμείς στην φύλακη»

Εμφύλιος στην Τούμπα !


Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης σηματοδότησε και την έναρξης ενός εμφυλίου στις τάξεις των φιλάθλων του ΠΑΟΚ.

Μόλις ο κ. Μάνδαλος σφύριξε για τελευταία φορά φίλαθλοι από την Θύρα 4 κινήθηκαν προς την κερκίδα των επισήμων ( Θύρα 1) και άρχισαν να πετούν αντικείμενα. Η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει από κάθε λογική βλέποντας φιλάθλους της ίδιας ομάδας να μαλώνουν . τα λαϊκά δικαστήρια αλλά και ο … εμφύλιος συνεχίστηκε και εκτός Τούμπας. Η νύχτα δείχνει να είναι μεγάλη σήμερα στην Τούμπα

Πικρή ήττα και αποκλεισμός για ΠΑΟΚ 0-1 η ΑΕΚ

Επεισοδιακός ημιτελικός στην Τούμπα όπου η ΑΕΚ επικράτησε με 1-0 του ΠΑΟΚ και θα βρει τον Ατρόμητο στον τελικό. Διακόπηκε το ματς στο 89' και μετά από 25 λεπτά οι ποδοσφαιριστές μπήκαν, ο Μάνταλος σφύριξε και το ματς τελείωσε
ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο Μάκης Χάβος παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1. Την εστία του "Δικεφάλου" ανέλαβε να υπερασπιστεί ο Κρέσιτς, έχοντας μπροστά τους τετράδα στην άμυνα (από δεξιά προς τα αριστερά) τους Σνάουτσνερ, Τσιρίλο, Κοντρέρας και Λίνο.

Οι δύο κεντρικοί χαφ ήταν οι Πάμπλο Γκαρσία και Βιτόλο, ο Σαλπιγγίδης τοποθετήθηκε στο δεξί φτερό της μεσαίας γραμμής έχοντας απέναντι τον Βιεϊρίνια, με τον Μουσλίμοβιτς να βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης έχοντας λίγο πιο πίσω, ως στήριγμα, τον Ίβιτς.

Στον αντίποδα, ο Μανόλο Χιμένεθ κατέβασε την ΑΕΚ στην Τούμπα με σύστημα 4-4-2. Ο Σάχα κάθησε κάτω από τα δοκάρια, Δέλλας και Ματέος ήταν τα δύο κεντρικά μπακ, με τον Γεωργέα να παίζει δεξιά στην άμυνα και τον Καράμπελα αριστερά. Η τριάδα στο χώρο του κέντρου αποτελείτο από τους Ντιόπ (αμυντικό χαφ), Μίτσελ (αριστερά), Μάκος (δεξιά), με τον Λυμπερόπουλο να είναι ο επιτελικός μέσος, και δίδυμο στην επίθεση να είναι οι Σκόκο-Μπλάνκο.

Η πρόκληση της συμμετοχής σε έναν τελικό Κυπέλλου Ελλάδας και της κατάκτησης ενός τροπαίου μετά από αρκετά χρόνια φαίνεται πως γέμισε με άγχος τους παίκτες και των δύο ομάδων, με το πρώτο ημίχρονο να έχει ελάχιστα πράγματα να παρουσιάσει από πλευράς ποιότητας, ρυθμού, φάσεων και θεάματος.

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο καθαρός χρόνος παιχνιδιού δεν ήταν παραπάνω από 3 λεπτά, και είχε ως μοναδικό αξιοσημείωτο γεγονός τη "μάχη" του Σκόκο να εκτελέσει ένα κόρνερ εν μέσω κροτίδων και ρίψης αντικειμένων.

Η πρώτη προσπάθεια για σουτ στο παιχνίδι ήρθε στο 17', με το αδύναμο σουτ του Σαλπιγγίδη από τα δεξιά (είχε δεχτεί ωραία μπαλιά από τον Ίβιτς) να καταλήγει στην αγκαλιά του Σάχα, με τους "ασπρόμαυρους" ωστόσο να παρουσιάζονται ακίνδυνοι από τα άκρα και να επιχειρούν με μακρινές μπαλιές να βρουν τον Μουσλίμοβιτς.

Στον αντίποδα, η ΑΕΚ έδωσε μεγάλη έμφαση στην ανασταλτική της λειτουργία και στον περιορισμό των επιθετικών ατού του ΠΑΟΚ (Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδη), με τον Σκόκο να είναι ο πιο δραστήριος παίκτης της μπροστά και να αποτελεί τη μεγαλύτερη ελπίδα για να κάνει τη ζημιά στην αντίπαλη άμυνα.

Με τις δύο ομάδες να μοιάζουν να έχουν αλληλοεξουδετερωθεί, χρειάστηκε να φτάσουμε προς το τέλος του πρώτου 45λεπτου για να ακουστούν αρκετά μακρόσυρτα "αχ" από την κερκίδα: ο Πάμπλο Γκαρσία έβγαλε κάθετη για τον Ίβιτς, ο Σέρβος βγήκε φάτσα με τον Σάχα, αλλά το πλασέ του δεν ήταν καλό και έστειλε τη μπάλα αρκετά έξω από το δεξί δοκάρι.

Η "απάντηση" της ΑΕΚ ήταν ακαριαία: ο Μπλάνκο βγήκε για μία ακόμα φορά εκτός περιοχής και έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, με τον Σκόκο να "τρυπώνει" στο κέντρο της άμυνας και να παίρνει την κεφαλιά, με τη μπάλα να φεύγει έξω από το δεξί δοκάρι του Κρέσιτς.

Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο όπου πέρασαν 38 λεπτά μέχρι να "ανάψουν τα αίματα", το δεύτερο μέρος "πήρε φωτιά" από το ξεκίνημα, με την ΑΕΚ να ανοίγει το σκορ μόλις στο 48'  και να βάζει υποθήκη πρόκρισης για τον τελικό μέσα στην "καυτή" Τούμπα.

Ο Σκόκο εκτέλεσε φαλτσαριστά το φάουλ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή και αριστερά, με τον προωθημένο Δέλλα να παίρνει γυριστή κεφαλιά-ψαράκι και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα παρά την προσπάθεια του Κρέσιτς (0-1).
 ο γκολ αυτό ήταν ψυχρολουσία για τον ΠΑΟΚ που ήταν πλέον υποχρεωμένος να κάνει την ανατροπή για να πάρει την πρόκριση, και στο 53' έχασε καλή ευκαιρία για το 1-1, με τον Βιεϊρίνια κάνει το σουτ από πλάγια θέση αριστερά μέσα στην περιοχή αλλά να βλέπει τον Σάχα να μπλοκάρει τη μπάλα.

Πέντε λεπτά αργότερα (58') από την εξέδρα των οπαδών του "Δικεφάλου του Βορρά" πετάχτηκε φωτοβολίδα που πέτυχε στην πλάτη τον Σάχα (έκαψε τη φανέλα του!), με τον Αργεντινό γκολκίπερ να μην έχει ευτυχώς κάτι σοβαρό και το παιχνίδι να ξαναρχίζει στο 60' αλλά τον Μάνταλο να προειδοποιεί τους γηπεδούχους ενόψει της συνέχειας.
Το άγχος πάντως ήταν ολοφάνερο στις προσπάθειες των παικτών του ΠΑΟΚ, καθώς μπορεί να είχαν την εδαφική υπεροχή (η ΑΕΚ επέλεξε να γυρίσει αρκετά πίσω για να προασπίσει το χρυσό 0-1) όμως προσπαθούσαν ανορθόδοξα -με ψηλά και άστοχα γεμίσματα- να διασπάσουν την άμυνα της Ένωσης.

Με την κλεψύδρα λοιπόν του χρόνου να αδειάζει επικίνδυνα, οι γηπεδούχοι έπεφταν αγωνιστικά αλλά και ψυχολογικά, σε αντίθεση με τους παίκτες του Χιμένεθ που κρατούσαν σωστά τις θέσεις τους και έμοιαζαν πολλές φορές να είναι περισσότεροι αριθμητικά στο γήπεδο.

Με το ματς να φτάνει στο 89' οι "κιτρινόμαυροι" μετρούσαν ουσιαστικά αντίστροφα τα λεπτά για να σφραγίσουν την πρόκρισή τους στον τελικό,, όμως τότε έγινε η "έκρηξη".

Οπαδοί του ΠΑΟΚ, απογοητευμένοι από τον επικείμενο αποκλεισμό, έκαναν "ντου" στον αγωνιστικό χώρο, με μερικούς να ρίχνουν φωτοβολίδες και να παίρνουν στο κυνήγι τους παίκτες της ΑΕΚ, που με τη σειρά τους έτρεξαν σφαίρα στα αποδυτήρια για να σωθούν από το μένος των ανεγκέφαλων.
Μετά από διακοπή περίπου 20 λεπτών, οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο, ο διαιτητής Μάνταλος  σφύριξε την επανέναρξη του αγώνα και μετά από περίπου 10 δευτερόλεπτα σφύριξε τη λήξη του.

Το τελικό σφύριγμα βρήκε την Ένωση να παίρνει μία δίκαια πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, εκεί που θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο με στόχο το πρώτο της τρόπαιο μετά το 2002, και το χιλιοταλαιπωρημένο ελληνικό ποδόσφαιρο να δέχεται ένα ακόμα χτύπημα, αυτή τη φορά από τη βία, και να καλείται για μία ακόμα φορά (πόσες φορές άραγε έχει γραφτεί και ειπωθεί αυτή η φράση...) να μαζέψει τα κομμάτια του.

Καμία ανησυχία στον Άρη για την αδειοδότηση

Καμία ανησυχία δεν υπάρχει στον Άρη μετά την ανακοίνωση της Γ.Γ.Α. σχετικά με την αδειοδότηση πέντε ΠΑΕ, στην οποία συμπεριλαμβάνονται και οι κίτρινοι. Πέρα από το εύλογο γεγονός ότι δημιουργούνται ερωτηματικά για το τάιμινγκ της... ευαισθησίας από τη γενική γραμματεία και του Πάνου Μπιτσαξή να εξεδώσει ανακοίνωση "με αφορμή τη φημολογία ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ΠΑΕ ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρη, Ηρακλή, ΟΦΗ", μπαίνοντας στην ουσία του θέματος, όπως διαβεβαίωναν κορυφαία στελέχη στην Αλκμήνης "η ΠΑΕ Άρης δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα και δεν υπάρχει λόγος να ανησυχεί".

Η εκδήλωση αυτής της θέσης εκπορεύεται κατ' αρχήν από το γεγονός ότι οι κίτρινοι δεν οφείλουν σε κανέναν παίκτη, έχοντας τις σχετικές έγγραφες βεβαιώσεις απ' όλους, ενώ δεν υπάρχει καμία προσφυγή που να εκκρεμεί εις βάρος του συλλόγου. Σε ότι αφορά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, η οποία είναι επίσης μια σημαντική προϋπόθεση στην προκειμένη περίπτωση, αυτή βρίσκεται ήδη σε ισχύ και δεν υφίσταται ως εμπόδιο σε καμία περίπτωση.

Από κει και πέρα, ενδεχόμενες τυπικές παραλείψεις όπως π.χ. η κατάθεση του συμβολαίου του Σάκη Τσιώλη είναι θέμα χρόνου (αυτό ίσως γίνει μάλιστα και αύριο Πέμπτη). "Ο Άρης όχι μόνο δεν ανησυχεί, αλλά έχει και το απαιτούμενο χρονικό διάστημα να καλύψει τυχόν παραλείψεις, μέχρι τις 15 Απριλίου, που είναι η τελική ημερομηνία", σημείωναν με έμφαση στο The Player στελέχη της διοίκησης των κίτρινων.

Champions League Preview!

Τα τελευταία εισιτήρια που οδηγούν στην προημιτελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης δίνοντας σε «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και «Στάμφορντ Μπριτζ».
Η Τσέλσι έχει το σαφέστατο προβάδισμα κόντρα στην Κοπεγχάγη μετά το 2-0 του «Πάρκεν» και πλέον αναμένεται μόνο… το τυπικό μέρος, ενώ η Ρεάλ θεωρητικά είναι το φαβορί στην έδρα της μετά το 1-1 του «Ζερλάν».

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΛΙΟΝ

Με σύμμαχο την παράδοση δοκιμάζεται στη Μαδρίτη η Λιόν, καθώς σε πετά αναμετρήσεις η Ρεάλ δεν έχει καταφέρει να την κερδίσει!

Η Ρεάλ Μαδρίτης ακόμα δεν έχει δεχτεί γκολ στο γήπεδο της στη διοργάνωση, ενώ μαζί με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι οι μόνες αήττητες.

Η Λιόν δεν έχει πανηγυρίσει νίκη στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια της στο θεσμό, η μόνη ομάδα στους «16» με τέτοιο αρνητικό σερί.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο στα 39 εντός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια του έχει χάσει μόλις τέσσερις φορές, δύο με την Πόρτο, και από μία με Τσέλσι και Ίντερ, ενώ άξιο αναφοράς είναι πως δύο εκ των τεσσάρων «διπλών» τα έχει κάνει ο Παναθηναϊκός!

Οι «λιονέ» δεν έχουν διατηρήσει το μηδέν παθητικό στα τελευταία οκτώ ευρωπαϊκά παιχνίδια τους.

Έξι αποτυχημένες προσπάθειες πρόκρισης από τους «16» έχει η Ρεάλ, με τον τελευταίο αποκλεισμό να είναι από τους Γάλλους αντιπάλους τους.

Κανένας γαλλικός σύλλογος δεν έχει κερδίσει εκτός έδρας τη Ρεάλ, αλλά η Λιόν στις τρεις τελευταίες της επισκέψεις έχει αναδειχθεί ισόπαλη.

Ο πρώην παίκτης της Λιόν και νυν της Ρεάλ σκοράρει μέσο όρο 1 γκολ ανά 55 αγωνιστικά λεπτά.

ΤΣΕΛΣΙ-ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ

Η Τσέλσι αναζητά την τέταρτη πρόκριση της σε πέντε χρόνια στα προημιτελικά, με τη
περσινή πρωταθλήτρια, Ίντερ, να είναι αυτή που της χάλασε το σερί.

Από την άλλη, καμιά ομάδα από τη Σκανδιναβία δεν έχει κερδίσει νοκ-άουτ παιχνίδι.

Ο Νικολά Ανελκά που πέτυχα και τα δύο τέρματα του πρώτου σκέλους, έχει σημειώσει 10 τέρματα στις τελευταίες 11 φορές που χρησιμοποιήθηκε βασικός.

Η Κοπεγχάγη έχει το μικρότερο ποσοστό γκολ στη διοργάνωση αναφορικά με τις ομάδες που συμμετέχουν στους «16».

Ο Νταμ Εντόι είναι ο επιθετικός που έχει δεχθεί τα περισσότερα φάουλ (22) εξαιρουμένων των ομάδων που έχουν παίξει και το επαναληπτικό παιχνίδι.

Τι φωτογραφία είναι αυτή;;

Ρε παιδιά στο Πανθεσσαλικό, συγκεκριμένα στον πάγκο, υπήρχε μια φωτογραφία με το logo του Κυπέλλου κι ένα… CD! (μπορεί να είναι και DVD, θα σας γελάσουμε...)

«Δεν θέλω Ρεάλ στα προημιτελικά»!

Πρόκριση της Ρεάλ Μαδρίτης σε βάρος της Λιόν στο Champions League θέλει ο Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός τόνισε ότι επιθυμεί οι Μερένχες να περάσουν στους «8» όμως δεν θέλει να κληρωθούν με την Μπαρτσελόνα.
«Θέλω να αποκλείσουμε την Ρεάλ, όμως όχι τώρα. Δεν θέλω να τους έχουμε αντιπάλους στα προημιτελικά. Εμείς, η Ρεάλ και η Τσέλσι είναι τα φαβορί για να κατακτήσουν το Champions League» είπε ο Μέσι για την κορυφαία διοργάνωση, ενώ για την Primera Division πρόσθεσε: «Δεν ξέρω αν το +5 είναι το κλειδί, όμως σίγουρα πέντε πόντοι είναι σημαντικό πλεονέκτημα».

Επέστρεψε ο Κατσαμπής

Στη διάθεση του Γιώργου Παράσχου τέθηκε ο Τάσος Κατσαμπής την Τετάρτη. Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός ξεπέρασε τον ερεθισμό του στο γόνατο και αναμένεται να δώσει κανονικά το «παρών» στην αναμέτρηση της επόμενης αγωνιστικής, με αντίπαλο τον Πανιώνιο.
Επίσης, τα θετικά για τους «κυανόλευκους» είναι η επιστροφή του Ζερκά σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων, ενώ μόνο ο Γιώργος Κατσικάς έμεινε εκτός προπόνησης, αφού δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει. Η επόμενη προπόνηση των «κυανόλευκων» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 11:00 στη Μίκρα.
Από εκεί και πέρα, η ΠΑΕ Ηρακλής εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τους φιλάθλους της ομάδας να δώσουν το «παρών» στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος στο βόλεϊ, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.
Η ανακοίνωση αναφέρει: «Με μεγάλη χαρά και τιμή, η ΠΑΕ παραχωρεί το λεωφορείο της στην μεγάλη ομάδα βόλεϊ του Συλλόγου μας, για το ταξίδι προς τον θρίαμβο και την κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου. Το ταξίδι στην Ορεστιάδα να είναι νικηφόρο και η ομάδα να μας φέρει, με το 'Blue Bus', το κύπελλο, προσφέροντας άλλη μια μεγάλη χαρά σε όλους τους Ηρακλειδείς. Η περιπέτεια της Ορεστιάδας αρχίζει από αύριο (17/03), όταν και θα πραγματοποιηθεί το ταξίδι του 'Blue Bus' για την ακριτική πόλη, μεταφέροντας τον μεγάλο βολεϊκό ΗΡΑΚΛΗ. Καλή επιτυχία, παιδιά και με την. 'κούπα' το σαββατόβραδο.».


Σάκης Ρεκουντίνης

«Κοίτα ποιος μιλάει»!

Άμεση απάντηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στην ανακοίνωση του Σωκράτη Κόκκαλη, με τους «πράσινους» να παραπέμπουν στο « "ένδοξο" παραγοντικό παρελθόν του Ολυμπιακού»!


Αναλυτικά η θέση του «τριφυλλιού»
«Καταλαβαίνουμε την ανάγκη του κ. Μαρινάκη να μην εμπλέκεται πλέον προσωπικά σε μία υπόθεση που σε κάθε της επεισόδιο τον φθείρει όλο και περισσότερο και να ψάχνει ενισχύσεις στο «ένδοξο» παραγοντικό παρελθόν της ομάδας του. Αυτό, όμως, θα έπρεπε να το έχει σκεφτεί πριν προχωρήσει στην χθεσινή μήνυση, η οποία βασίστηκε σε αστείους ισχυρισμούς και «μεταφράσεις».

Ο Τζιμπρίλ Σισέ αποτελεί διαφήμιση για τον ελληνικό αθλητισμό, μέσα από τον οποίο ο ίδιος αναδείχθηκε ξανά σε διεθνές επίπεδο και τον οπ0ίο με την σειρά του εξακολουθεί να αναδεικνύει και να κοσμεί. Μακάρι και άλλοι αθλητές να είχαν την προσωπικότητα και το σθένος να καταγγέλλουν δημόσια τα κακώς κείμενα και να μην ανέχονται τις επιδείξεις ψευτομαγκιάς από κανένα. Αυτοί που «επενδύουν» θα πρέπει να σέβονται τις επενδύσεις τους και να μην τις απαξιώνουν με την ίδια τους την συμπεριφορά.
Υ.Γ Κοίτα ποιος μιλάει για αλαζονεία, έπαρση και προκλητικότητα».

Ξανά στην εθνική ο Μπεναγιούν!!

Έφτασε η ώρα να επιστρέψει στην εθνική Ισραήλ ο Γιόσι Μπεναγιούν. Ο επιθετικός της Τσέλσι βρίσκεται στους 25 παίκτες της αποστολής, ενόψει των δυο αναμετρήσεων κόντρα σε Λετονία και Γεωργία, 26 και 29 του μήνα, στο πλαίσιο του έκτου προκριματικού ομίλου του EURO 2012, στον οποίο συμμετέχει και η Εθνική ομάδα. Ο 30χρονος άσος είχε μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης από τον περασμένο Οκτώβριο, λόγω προβλήματος στον αχίλλειο τένοντα κα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση

Πρόβλημα αδειοδότησης για πέντε ΠΑΕ!

Με τους προέδρους των ΠΑΕ ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρη, Ηρακλή, ΟΦΗ και με αφορμή τη φημολογία ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να αδειοδοτηθούν ενόψει του νέου πρωταθλήματος, μίλησε ο Πάνος Μπιτσαξής. Οι πρόεδροι των πέντε συλλόγων διαβεβαίωσαν τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού ότι οι φάκελοι τους θα είναι πλήρεις, ενώ τους ξεκαθάρισε πως αρμόδια για την αδειοδότηση τους είναι η ΕΠΟ και όχι η πολιτεία.

Όπως αναφέρει η ΓΓΑ σε ανακοίνωση της, «εν όψει επιμόνων φημών, ότι ιστορικές ομάδες στερούνται των προϋποθέσεων αδειοδότησης από την ΕΠΟ, κατ’ εφαρμογή των κριτηρίων της UEFA (UEFA Licencing), που έχουν υιοθετηθεί με τον πλέον αυστηρό τρόπο από τη Σούπερ Λίγκα, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού είχε επανειλημμένες τηλεφωνικές επικοινωνίες, με αφετηρία τις 2 Μαρτίου 2011, με τους προέδρους, της ΑΕΚ Σταύρου Αδαμίδη, του ΠΑΟΚ Θοδωρή Ζαγοράκη, τον γενικό διευθυντή του Άρη Γιάννη Κόντη, τον πρόεδρο του Ηρακλή Γιάννη Τάκη και τον πρόεδρο του OΦΗ Βασίλη Ξημέρη.

Θα ακολουθήσουν τηλεφωνικές επικοινωνίες με το σύνολο των ΠΑΕ, που οφείλουν να υπαχθούν στο παραπάνω σύστημα αδειοδότησης. Κατά τις τηλεφωνικές αυτές επικοινωνίες, ο κ. Μπιτσαξής κατέστησε σαφή στους συνομιλητές του τα εξής:

1. Το σύστημα UEFA Licencing δεν είναι κρατικό σύστημα αδειοδότησης. Είναι σύστημα που έχει επιλέξει, στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου, το ίδιο το συντεταγμένο ποδόσφαιρο με την ψήφο των ίδιων των ομάδων. Η πολιτεία δεν έχει την θεσμική δυνατότητα γνώμης ή παρέμβασης στο σύστημα αυτό. Το κρατικό σύστημα αδειοδότησης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και του Υπουργείου Ανάπτυξης, αφορά τις σχέσεις των ομάδων με το κράτος και όχι τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα, που είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της ΕΠΟ, η οποία, υπό τα σημερινά δεδομένα, καλείται να εφαρμόσει τα κριτήρια που υιοθέτησε η Σούπερ Λίγκα.

2. Κάλεσε τις ομάδες, προς αποφυγή οποιασδήποτε παρερμηνείας, να λάβουν κάθε πρόσφορο μέτρο για την υποβολή φακέλων, που έχουν τις προϋποθέσεις, τις οποίες οι ίδιες έχουν αποφασίσει.

3. Κάλεσε τις ομάδες να διευκρινίσουν προς το φίλαθλο κοινό τους, ότι η διαδικασία αυτή δεν αφορά την πολιτεία, αλλά τις ίδιες και τους θεσμούς του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

4. Δήλωσε προς τις ομάδες, ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στηρίζει κάθε προσπάθεια της ΕΠΟ, προς την κατεύθυνση εξυγίανσης του ποδοσφαίρου. Οι εκπρόσωποι των ομάδων διαβεβαίωσαν τον γ.γ.Α. ότι οι φάκελοί τους θα είναι πλήρεις.

5. Ο γ.γ.Α. ενημέρωσε την ΕΠΟ για τις παραπάνω τηλεφωνικές επικοινωνίες και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ΕΠΟ θα ενεργήσει στο θέμα της αδειοδότησης, με όρους ισονομίας και διαφάνειας.

Για το θέμα αυτό (αλλά με αφορμή την ανάληψη των νέων τους καθηκόντων), ο Πάνος Μπιτσαξής καλωσόρισε στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το νέο πρόεδρο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και έγκριτο Αρεοπαγίτη επί τιμή, Κωνσταντίνο Τζένο, καθώς και το νέο αναπληρωτή πρόεδρο και επίσης έγκριτο Αρεοπαγίτη επί τιμή, Αθανάσιο Μπρίλη.

Έγινε διεξοδική συζήτηση και ενημέρωση για το πεδίο ευθύνης της Ε.Ε.Α. και τα θέματα που αφορούν ειδικότερα το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ο κ. Μπιτσαξής ζήτησε να συνέλθει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού το ταχύτερο για να αντιμετωπίσει κρίσιμα θέματα, που αφορούν τον επαγγελματικό αθλητισμό».

Θυμίζουμε πως την προσεχή Παρασκευή στις 15:00, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου με κεντρικό θέμα την αδειοδότηση των ΠΑΕ.

Έκπληξη από Χιμένεθ!

Μια μίνι έκπληξη περιείχε η ανακοίνωση της ενδεκάδας της ΑΕΚ στην Τούμπα.

Παρόλο, λοιπόν, που εκείνη αναμενόταν ίδια με το 4-0 στο παιχνίδι πρωταθλήματος, ο Μανόλο Χιμένεθ θα κάνει μια αλλαγή -χρησιμοποιώντας τον Λυμπερόπουλο αντί του Γκερέιρο.

Με την κίνησή αυτή, ο Ανδαλουσιανός θέλει να εκμεταλλευτεί την εμπειρία του Έλληνα επιθετικού, αλλά και τη δυνατότητα που του δίνει η παρουσία του να χρησιμοποιήσει στη διάρκεια του αγώνα τόσο το 4-4-2, όσο και το 4-3-3.

Αναλυτικά η ενδεκάδα της ΑΕΚ: Σάχα, Καράμπελας, Ματέος, Δέλλας, Γεωργέας, Ντιόπ, Μάκος, Μίτσελ, Λυμπερόπουλος, Σκόκο, Μπλάνκο

Σπανός: «Ο Ατρόμητος είναι εδώ»

Ιστορική επιτυχία χαρακτήρισε ο Γιώργος Σπανός την πρόκριση του Ατρομήτου στον τα τελικό του Κυπέλλου ΟΠΑΠ μετά το 0-0 με τον Ολυμπιακό Βόλου στο Πανθεσσαλικό.

«Είναι μια ιστορική επιτυχία. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες, τους προπονητές, όλους γύρω από την ομάδα και αφιερώνουμε εξ ολοκλήρου στους φιλάθλους μας», δήλωσε ο πρόεδρος του Ατρομήτου και πρόσθεσε: «Η πρόκριση κρίθηκε στα σημεία, αλλά συνολικά ήμασταν καλύτεροι και στους δύο αγώνες. Ο Ατρόμητος είναι εδώ, είναι δυνατός, είναι στον τελικό του Κυπέλλου και θα κάνει ό,τι μπορεί στον τελικό. Θα πάμε χωρίς άγχος να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας για να πάρουμε τον πρώτο τίτλο της ιστορίας μας».

Για την προσπάθεια της ομάδας του να σωθεί, είπε: «Είναι μια άλλη ιστορία αυτή. Στο πρωτάθλημα έχουμε αδικήσει τους εαυτούς μας, αλλά ο Ατρόμητος έχει την ποιότητα να ξεφύγει από αυτή τη δύσκολη θέση κι όταν θα φτάσει η μέρα του τελικού να διεκδικήσουμε το Κύπελλο για να μπει το κερασάκι στην τούρτα».

Τέλος, ανέφερε πως ο Αχιλλέας Μπέος τού έδωσε συγχαρητήρια για την πρόκριση, την οποία χαρακτήρισε δίκαια, ενώ ο κ. Σπανός ευχαρίστησε τη διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου για τη φιλοξενία.

Κέρδισε τη δίκη ο Βίγια!!

Νικητής στη δικαστική διαμάχη με τον πρώην μάνατζέρ του, Χοσέ Λουίς Ταμάργκο, αναδείχθηκε ο Νταβίντ Βίγια. Ο τελευταίος διεκδικούσε από τον Ισπανό επιθετικό ποσό 6 εκατ. ευρώ ισχυριζόμενος πως παραβίασε τους όρους της συνεργασίας τους και διαπραγματεύτηκε μόνος του τη μετακίνησή του από τη Βαλένθια στην Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι.

Το δικαστήριο έκρινε πως η συνεργασία των δύο πλευρών είχε λυθεί το 2010 (πριν τη μεταγραφή στον καταλανικό σύλλογο )και πως οι απαιτήσεις του μάνατζερ είναι αβάσιμες, ενώ τον υποχρέωσε να πληρώσει και τα έξοδα της δίκης.

Υπενθυμίζεται πως στη δίκη που είχε γίνει στις 2 Μαρτίου είχαν καταθέσει ως μάρτυρες υπέρ του Νταβίντ Βίγια τόσο η διοίκηση της Μπαρτσελόνα, όσο και αυτή της Βαλένθια.

Τέλος ο Μπέος – Πωλείται ο Ολυμπιακός Βόλου!

Δήλωση… αποχώρηση από τον Ολυμπιακό Βόλου με το πέρας των αγωνιστικών υποχρεώσεων αυτής της χρονιάς έκανε ο Αχιλλέας Μπέος, πριν από λίγο στη συνέντευξη Τύπου, αμέσως μετά τη λήξη του ημιτελικού κυπέλλου με τον Ατρόμητο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπέου:

«Συγχαρητήρια στον Ατρόμητο. Προκρίθηκε δίκαια. Στα δύο παιχνίδια ήταν καλύτερα προετοιμασμένος ψυχολογικά. Πήγε δίκαια στον τελικό, εύχομαι ότι καλύτερο. Να ευχαριστήσω τους 15.000 φιλάθλους που ήρθαν στον γήπεδο. Να ζητήσω συγνώμη για όσα θα τους πω. Είναι μια απόφαση, όχι εν βρασμώ ψυχής.

Ο κάθε άνθρωπος πρέπει να παίρνει αυτό που του αξίζει. Όχι όλοι οι φίλαθλοι, αλλά σε όσους απευθύνομαι, δεν αξίζουν να έχουν τον Μπέο για πρόεδρο, Μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, μαζί με τα παιδιά που τους δίνω χειροκρότημα και το προπονητικό τιμ, θα δώσουμε όλοι μαζί τον καλύτερο εαυτό για να πάρουμε αγωνιστικά ότι μας αξίζει. Όταν τελειώσει η χρονιά, ο Ολυμπιακός Βόλου πωλείται. Παρέλαβε το 2008 μια ομάδα με προσφυγές και χρέη. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τακτοποιημένες όλες οι οφειλές.

Αποχωρώ χωρίς χρέος. Αν δεν βρεθεί επενδυτής, όλοι οι παίκτες πωλούνται από ένα ευρώ μέχρι όσα δώσει ο καθένας. Θα παραδώσω τις μετοχές στο Δήμο Βόλου. Να οδηγήσουν αυτή την ομάδα, εκεί που της αξίζει, στην Τρίτη ή την τέταρτη Εθνική. Εκεί που είχαν συνηθίσει. 

Δεν τους αρέσει αυτή η ομάδα που μιλάει όλη η Ελλάδα. Ίσως είναι το μοναδικό υγιές κομμάτι σε αυτή τη μίζερη πόλη. Αν νομίζετε ότι είναι εν βρασμώ ψυχής, κάνετε λάθος. Ορκίζομαι στη ζωή του πατέρα μου, που δεν είναι καλά και ίσως έχει δύο μήνες ζωής, ότι ο Μπέος δεν θα είναι τη νέα χρονιά στον Βόλο»

Γκατούζο: «Υποστήριζα την Μπάγερν»!

Θερμός υποστηρικτής περί πατρίς είναι αναμφισβήτητα ο Τζενάρο Γκατούζο, ωστόσο αυτό φαίνεται να ισχύει μόνο όταν αγωνίζεται η Μίλαν. Κι αυτό επειδή ο αρχηγός των «ροσονέρι» τόνισε πως στην αναμέτρηση της συμπολίτισσας Ιντερ κόντρα στην Μπάγερν, εκείνος υποστήριζε τους Βαυαρούς!

«Για να είμαι ειλικρινής υποστήριζα την Μπάγερν και ήμουν κατά της Ίντερ. Όταν το σκορ έγινε 2-1 πίστευα πως θα δεχόταν άλλα 3-4 γκολ, αλλά μπορούσες να δεις ότι η αμυντική λειτουργία της Μπάγερν έδινε δικαίωμα στην ελπίδα στην Ίντερ», υποστήριξε αρχικά ο Ιταλός διεθνής.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε και στο ιταλικό πρωτάθλημα: «Η πρόκριση της Ίντερ δείχνει πως η Serie A δεν είναι τελικά όπως θέλουν κάποιοι να την περιγράψουν».
 

Δώνης: «Αφιερωμένη στον κόσμο μας»

Στον κόσμο της ομάδας αφιέρωσε την πρόκριση του Ατρόμητου στον τελικό ο Γιώργος Δώνης, ο οποίος «έπλεε» σε πελάγη ευτυχίας.

«Την μεγάλη νίκη μας την αφιερώνουμε στον κόσμο μας. Θα πάμε στο τελικό και θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε τις ελάχιστες πιθανότητες που έχουμε για να κατακτήσουμε την κούπα. Οι παίκτες μου με δικαίωσαν απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο. 

Μας δικαίωσαν όλους. Μεγαλύτερο όπλο μας είναι ο σεβασμός που υπάρχει μεταξύ μας. Σήμερα σταθήκαμε και ικανοί στις λεπτομέρειες. Θα σταθώ στα «γερόντια» της ομάδας μου. 

Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι όταν οι παίκτες είναι επαγγελματίες, μπορούν να βάλουν 10 20άρηδες κάτω. Θα ήθελα αν δώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό Βόλου», δήλωσε ο Γιώργος Δώνης.

Η απάντηση των ΠΑΟΚτσήδων για το... ξύλο παντού!

Στο πανό που ανάρτησαν οι οπαδοί της ΑΕΚ στο μεταξύ τους αγώνα απάντησαν με αντίστοιχο πανό οι ΠΑΟΚτσήδες!
Η απάντηση των ΠΑΟΚτσήδων για το... ξύλο παντού!
Οι οπαδοί των «ασπρόμαυρων» το άπλωσαν στις θύρες 4,5 και 6 και αναφέρει το εξής μήνυμα: «Μόνο στόμα και μπλα, μπλα. Θα τα πούμε από κοντά… Ρωτήσαμε, μάθαμε και ήρθαμε: Περισσός, Ομόνοια, Στ. Λαρίσης, Πανελλήνιος, Λαμία, Ηγουμενίτσα».
Υπενθυμίζεται ότι το πανό των Ενωσιτών έγραφε «ξύλο… παντού»

Κατσαβάκης: «Δεν είχαμε την υπομονή»

Η απογοήτευση ήταν χαραγμένη στο πρόσωπο του τεχνικού του Ολυμπιακού Βόλου, του Μάκη Κατσαβάκη ο οποίος ωστόσο δεν παρέλειψε να δώσει τα εύσημα στους ποδοσφαιριστές τους.

«Είχαμε πολύ άγχος δεν είχαμε ηρεμία στο παιχνίδι μας. Κάναμε μια εμφάνιση μακριά από τον καλό μας εαυτό μας πίεζε ο αντίπαλος, σπαταλήσαμε πολύ χρόνο και κάναμε μεγάλες πάσες. Δεν είχαμε την υπομονή να το κυνηγήσουμε όσο πέρναγε η ώρα το άγχος μεγάλωνε. Δυστυχώς κάποιες μικροευκαιρίες που έκαναν δεν μας βγήκαν και έτσι δεν τα καταφέραμε».

Σε ερώτηση για το αν θα ήθελε να αλλάξει κάτι πριν το παιχνίδι, έτσι όπως κατέληξε, ο Μάκης Κατσαβάκης απάντησε: «Το μόνο που θα ήθελα θα ήταν η ηρεμία και η ψυχολογία των παικτών. Δεν ξέχασαν τα παιδία τη μπάλα ξαφνικά. Έχουν κάνει ένα πολύ καλό πρωτάθλημα, μια πολύ καλή πορεία στο κύπελλο».
Τέλος σε ερώτηση για τους στόχους του Ολυμπιακού Βόλου ο κ. Κατσαβάκης συμπλήρωσε:

«Ο πρώτος στόχος δυστυχώς δεν επετεύχθη. Έχουμε τον δεύτερο, ο οποίος είναι να μπούμε στα play off. Αν κερδίσουμε την Καβάλα θα είμαστε πολύ κοντά».

Επεισόδιο Μπέου με οπαδούς!

Ο Αχιλλέας Μπέος μετά το τέλος της αναμέτρησης του Ολυμπιακού Βόλου με τον Ατρόμητο ανέβηκε στις εξέδρες, όπου είχε φραστικό επεισόδιο με οπαδούς της ομάδας του, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο και για βιαιοπραγία!
Για ακόμη μία φορά ο μεγαλομέτοχος των ερυθρολεύκων κατάφερε να στρέψει τα βλέμματα πάνω του με τη συμπεριφορά του! Το παιχνίδι είχε τελειώσει με τον Ατρόμητο να παίρνει την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου. Ο Αχιλλέας Μπέος μετά το τελευταίο σφύριγμα από τον Τάσο Κάκο, βρέθηκε στις εξέδρες του Πανθεσσαλικού, όπου αφού αρχικά έδωσε συγχαρητήρια στους ανθρώπους του Ατρομήτου, κινήθηκε απειλητικά προς οπαδούς της ομάδας του, καθώς του φώναζαν να γυρίσει στον Πανιώνιο, ενώ ένας από αυτούς φέρεται να τον έβρισε... Η κάμερα έπιασε τον Μπέο να φωνάζει: «της μάνας σας το μ...», ενώ οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι εντόπισε τον οπαδό που τον έβρισε και βιαιοπράγησε εναντίον του!
Πηγή: gazzeta.gr

Νεμπεγλέρας: «Ιστορική μέρα για το Περιστέρι»

Ιστορική μέρα για το Περιστέρι χαρακτήρισε την πρόκριση του Ατρόμητου στον τελικό, ο Κώστας Νεμπεγλέρας.

«Στόχος είναι να κατακτήσουμε τον τίτλο. Είναι μια ιστορική μέρα για το Περιστέρι, σήμερα γιορτάζει όλο το Περιστέρι και μαζί μας όλη η Ελλάδα. Έχουμε πολύ καλή ομάδα, παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και δίκαια βρισκόμαστε εδώ. 

Από αύριο θα πρέπει να αφήσουμε το παιχνίδι στην άκρη και να σκεφτούμε το πρωτάθλημα. Στο τέλος θα καταφέρουμε να σωθούμε και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας, κατακτώντας το Κύπελλο», ήταν τα λόγια του έμπειρου μέσου.

 

Στις 27/4 ή 11/5 ο τελικός!

Οι κενές ημερομηνίες για τη διεξαγωγή του ανεβληθέντος 36ου τελικού δεν περισσεύουν, ωστόσο, οι... επιλαχούσες για να διεκδικήσουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός τον τίτλου του κυπελλούχου Ελλάδος είναι δύο: 27/4 ή 11/5!
Είτε τη μία είτε την άλλη ημερομηνία, δύο είναι σίγουρα: ο τελικός θα γίνει και θα γίνει Τετάρτη. Έπειτα από πολλά «επεισόδια», το σίριαλ «36oς τελικός κυπέλλου Ελλάδος» φαίνεται πως θα πάρει τέλος στις 27/4 ή 11/5. Οι ευρωπαϊκες υποχρεώσεις των «αιωνίων» δυσκόλευαν την εύρεση κενής ημερομηνίας, ωστόσο η λύση βρέθηκε. Η πρώτη είναι μία εβδομάδα μετά το τέλος της κανονικής περιόδου της Α1 (20/4) και στην περίοδο των ελληνικών playoffs κι η δεύτερη αμέσως μετά το Final Four της Ευρωλίγκας (6-8/5).

Κάλλιο αργά παρά ποτέ...

Έγραψε Ιστορία ο Ατρόμητος!

Μεγάλη επιτυχία για τον Ατρόμητο. Η ομάδα του Περιστερίου αναδείχτηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα (0-0) με τον Ολυμπιακό Βόλου στο Πανθεσσαλικό και σε συνδυασμό με τη νίκη της με 2-1 στο Περιστέρι, πήραν την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Δώνης είχε φτάσει στον τελικό της διοργάνωσης και πριν από τέσσερα χρόνια, όταν και κατέκτησε την κούπα, νικώντας στον τελικό τον Παναθηναϊκό.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες έψαχναν το γκολ που θα τους έδινε προβάδισμα στο σκορ, αλλά καμία από τις δύο δεν μπόρεσε να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Αποτέλεσμα ήταν το πρώτο ημίχρονο να λήξει ισόπαλο χωρίς σκορ (0-0), με τους Περιστεριώτες να είναι αυτοί που μέχρι στιγμής προκρίνονται στον μεγάλο τελικό. 

Στο δεύτερο μέρος οι Βολιώτες προσπάθησαν να τα παίξουν όλα για όλα, με στόχο να πετύχουν το γκολ που τους έχριζε φαβορί για την πρόκριση στον τελικό, αλλά αυτοί που έφτασαν πιο κοντά στο 1-0 ήταν οι φιλοξενούμενοι στο 72’. Ο Σφακιανάκης μπήκε από τα αριστερά της επίθεσης του Ατρομήτου στην μεγάλη περιοχή, ο μέσος των φιλοξενούμενων πάσαρε στον Αναστασάκο, το σουτ του δεύτερου από πλεονεκτική θέση βρήκε το κάθετο δοκάρι του Γιακούποβιτς και ο κίνδυνος απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς των γηπεδούχων. 

Εν συνεχεία δεν άλλαξε κάτι, με αποτέλεσμα να παραμείνει το 0-0 έως το τέλος και ο Ατρόμητος να πανηγυρίσει μια ιστορική πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Κατσαβάκης): Γιακούποβιτς, Ζέλεσι, Ζαραδούκας, Σανκαρέ, Ντολεζάι, Άλβαρες, Ρόκας, Ούμπιντες, Μόνχε, Μπρέσκα, Σολάκης. 

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Δώνης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Νάστος, Ολιβέιρα, Σαρμιέντο, Νεμπεγλέρας, Σφακιανάκης, Σαγκανόφσκι, Μπρίτο, Mελισσάς, Καμαρά. 


Μικρά μικρά

* Πριν την έναρξη του αγώνα, κάποιος οπαδός του Ολυμπιακού Βόλου μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και κατευθύνθηκε στον Γιώργο Δώνη. Ευτυχώς επέμβη επιτυχώς η αστυνομία και έβγαλε έξω τον φίλαθλο. 

*Δεν ήταν ιδιαίτερα σημαντικό το πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Τάσος Κάκος σήμερα το πρωί. Ο Κερκυραίος ρέφερι ήταν στον Βόλο όπου σφυρίζει το παιχνίδι του Κυπέλλου Ολυμπιακός Βόλου – Ατρόμητος και αισθάνθηκε αδιαθεσία.

Πήγε αμέσως στο νοσοκομείο, έκανε εξετάσεις αλλά οι ενοχλήσεις που αισθανόταν δεν τον εμπόδισαν και θα σφυρίξει κανονικά τον ημιτελικό του Κυπέλλου. 

Επίθεση σε Σισέ από Κόκκαλη

Για έπαρση, αλαζονική συμπεριφορά και δυσφήμηση της Ελλάδας στο εξωτερικό κατηγορεί ο Σωκράτης Κόκκαλης τον Τζιμπρίλ Σισέ με γραπτή του δήλωση στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ενώ υψώνει ασπίδα προστασίας στον Βαγγέλη Μαρινάκη. «Ας παίξει ποδόσφαιρο, ας προσέξει τη συμπεριφορά του κι ας αφήσει τις υποδείξεις προς τους πάντες ή τις δηλώσεις πως ο πρόεδρος του Ολυμπιακού προσβάλλει τον αθλητισμό», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Υπενθυμίζεται πως ο Τζιμπρίλ Σισέ απάντησε στην μήνυση που κατέθεσε χθες εναντίον του ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ενώ με γραπτή του δήλωση στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανέφερε πως ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» προσβαλλει τον αθλητισμο

Αναλυτικά η γραπτή δήλωση:

«Από την αρχή του φετινού πρωταθλήματος παρακολουθούμε όλοι οι Έλληνες πολίτες και κυρίως οι Έλληνες φίλαθλοι τη συμπεριφορά του κ. Σισέ εντός και εκτός γηπέδων.

Την συμπεριφορά αυτή, εκτός της ποδοσφαιρικής ικανότητας, χαρακτηρίζει η αλαζονεία, η έπαρση, η προκλητικότητα και η έλλειψη σεβασμού προς το σύνολο των Ελλήνων πολιτών και θεσμών της χώρας, με εξαίρεση ίσως ένα φανατικό κομμάτι οπαδών της ομάδας του.

Παρακολουθούμε εδώ και αρκετούς μήνες συνεχόμενες διαμαρτυρίες προς τους διαιτητές, αντιπαραθέσεις με αντίπαλους παίκτες, συνεχόμενες παρατηρήσεις σε συμπαίκτες, απαράδεκτες δηλώσεις που θίγουν εκατομμύρια φιλάθλους προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα και δημόσια αμφισβήτηση αποτελεσμάτων, διαιτησιών ακόμα και του πρωταθλήματος συνολικά. Επίσης, παρακολουθούμε μία σπουδή του κ. Σισέ προκειμένου να προκαλέσει τη μεγαλύτερη δυνατή ζημία στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στο εξωτερικό.

Σημειώνω δε, ότι μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο, δεν είχαμε ακούσει καμία κρίση του κ. Σισέ για όλα αυτά που ξαφνικά θυμάται και καταγγέλλει τώρα.

Αυτό που όμως προσωπικά επιθυμώ να καυτηριάσω, εκτός των παραπάνω, είναι οι συνεχόμενες, καθημερινές πλέον και απαράδεκτες επιθέσεις του προς τον Πρόεδρο της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Θα έπρεπε ο κ. Σισέ να γνωρίζει ότι μπορεί να είμαστε ένας λαός και μία χώρα με πολλά προβλήματα, όμως στη χώρα αυτή υπάρχουν θεσμοί και ένας από αυτούς είναι ο θεσμός των Προέδρων των μεγάλων και ιστορικών συλλόγων.

Ας παίξει λοιπόν ο κ. Σισέ ποδόσφαιρο, για το οποίο άλλωστε και αμείβεται, ας προσέξει τη δική του συνολική συμπεριφορά και εικόνα και ας αφήσει τις υποδείξεις προς τους πάντες, τις συμβουλές ή πολύ περισσότερο τις δηλώσεις τύπου o Πρόεδρος του Ολυμπιακού προσβάλλει τον αθλητισμό.

Οι Πρόεδροι του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ διαχρονικά και με ελάχιστες εξαιρέσεις είναι αυτοί που μαζί με άλλους Προέδρους προσπάθησαν επί δεκαετίες και προσπαθούν ακόμα να βοηθήσουν τον αθλητισμό και το ελληνικό ποδόσφαιρο, ώστε να μπορεί ο κ. Σισέ και άλλοι σημαντικότεροι παίκτες από τον ίδιο, να έρχονται στην Ελλάδα και να αμείβονται αδρά.

Θα πρότεινα λοιπόν να κάνει ο καθένας τη δουλειά για την οποία αμείβεται και να αφήσουν αυτούς που επενδύουν να βελτιώσουν ή να λύσουν τα υπαρκτά προβλήματα του ποδοσφαίρου μας».

Η Nova πήρε το «Κόπα Αμέρικα»!

Το ποδοσφαιρικό γεγονός με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το καλοκαίρι του 2011 κατέληξε στη Nova. Ο λόγος για το "Κόπα Αμέρικα", το οποίο θα διεξαχθεί στην Αργεντινή, μεταξύ 1 και 24 Ιουλίου.

Η ανακοίνωση:

"Η Nova εξασφάλισε αποκλειστικά για τους φίλους του ποδοσφαίρου το Copa America 2011, τα δικαιώματα της μεγαλύτερης διοργάνωσης της Νότιας Αμερικής, το κορυφαίο ποδοσφαιρικό θέαμα του καλοκαιριού, με τη συμμετοχή παγκόσμιων αστέρων του ποδοσφαίρου.

Η Αργεντινή είναι η χώρα που φιλοξενεί φέτος το Copa America, το μεγάλο ποδοσφαιρικό γεγονός της χρονιάς που θα συγκεντρώσει τα βλέμματα όλων των φιλάθλων.

Η πρεμιέρα του Copa America 2011 θα γίνει την Παρασκευή 1/7 και η Nova θα σας μεταφέρει απευθείας στην πόλη La Plata η οποία θα φιλοξενήσει τον πρώτο αγώνα της διοργάνωσης, ανάμεσα στην Αργεντινή και την Βολιβία.

Στη συνέχεια, η πρώτη ψηφιακή τηλεόραση στην Ελλάδα, θα ακολουθήσει αποκλειστικά την προσπάθεια των Εθνικών ομάδων από τις χώρες της Αργεντινής, Βραζιλίας, Χιλής, Βολιβίας, Παραγουάης, Μεξικό, Κολομβίας, Βενεζουέλας, Περού, Εκουαδόρ, Ουρουγουάης και της Ιαπωνίας, μέχρι τον μεγάλο τελικό και την τελική στέψη του πρωταθλητή στις 24/7, προσφέροντας στους συνδρομητές της, σε κορυφαία ποιότητα εικόνας και ήχου, High Definition, όλα τα μεγάλα παιχνίδια του Copa America!¨.
 

Οριστικά χωρίς κόσμο με Πανσερραϊκό

Στο κενό έπεσε η έφεση του Άρη. Η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε την έφεση που κατέθεσε η ΠΑΕ Άρης για την τιμωρία της μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών, μειώνοντας μόνο το χρηματικό πρόστιμο από 37.000 ευρώ σε 25.000 ευρώ. Έτσι οριστικά ο Άρης θα αγωνιστεί απέναντι στον Πανσερραϊκό στο Κλεάνθης Βικελίδης χωρίς την παρουσία του κόσμου του.
 

Βαριά «καμπάνα» σε Φέργκιουσον

Με ποινή 5 αγωνιστικών τιμωρήθηκε από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, μετά την κριτική που άσκησε στο πρόσωπο του διαιτητή Μάρτιν Άτκινσον, μετά τον αγώνα Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Η ήττα των «μπέμπηδων» με 2-1 από την Τσέλσι ήταν αρκετή για να φέρει το ξέσπασμα του Σκοτσέζου τεχνικού. Ο τελευταίος κριτίκαρε τις αποφάσεις του διαιτητή της αναμέτρησης Μάρτιν Άτκινσον και η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας δεν άφησε να περάσουν ατιμώρητες αυτές οι δηλώσεις. Έτσι, τιμώρησε τον έμπειρο τεχνικό με πέντε αγωνιστικές μακριά από τους πάγκους, διάστημα κατά το οποίο θα παρακολουθήσει τα παιχνίδια της ομάδας του από την κερκίδα. Η Γιουνάιτεντ αναμένεται να καταθέσει έφεση τις επόμενες δύο ημέρες, με σκοπό να μειωθεί η ποινή του «Σερ».

Θα κληθούν κι άλλοι

Δεν άλλαξε κάτι από τα μέχρι στιγμής δεδομένα μετά τις καταθέσεις του δημοσιογράφου Κυριάκου Θωμαϊδη και του Κύρου Βασάρα στον αθλητικό εισαγγελέα που ερευνά την υπόθεση παρασκηνίου στο ποδόσφαιρο.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Θωμαϊδης παρέδωσε φάκελο, ο οποίος όπως αναφέρουν δικαστικές πηγές περιέχει τα 2 CDs που έδωσε ο Αλέξης Κούγιας στην δημοσιότητα. Η δε ιδιόχειρη επιστολή είναι ανώνυμη και αναφέρει προς τον παραλήπτη «σας στέλνω τις κασέτες για να δείτε τι γίνεται στο ποδόσφαιρο».  Οσον αφορά στην κατάθεση Βασάρα δεν προέκυψε κάτι σχετικό με την υπόθεση, ενώ ο υπεύθυνος ανάπτυξης της διαιτησίας υποστήριξε ότι θα κινηθεί εναντίων όσων τον ενέπλεξαν.
Πηγές από το δικαστικό ρεπορτάζ αναφέρουν πως η υπόθεση άρχισε να «κολλάει» και οι μάρτυρες να «μαζεύονται». Από την πλευρά του ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σημιτζόγλου προτίθεται να καλέσει δύο μάρτυρες και πιθανόν ο ένας να είναι ο πρόεδρος της ΚΕΔ Βασίλης Τεροβίτσας.
Το νέο στοιχείο που προέκυψε είναι ότι ο Μπεός και ο Δαλούκας σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αν έχουν μιλήσει, αυτό έγινε μετά το παιχνίδι. Ενώ φέρεται να μην υπάρχουν άλλες κασέτες παρότι στην κατάθεση Θωμαϊδη έγινε λόγος για νέα ντοκουμέντα.
Η υπόθεση παρασκηνίου του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν συνδέεται με το φάκελο της ΟΥΕΦΑ για τους ύποπτους αγώνες. 

Πιλάβιος: «Θα βοηθήσουμε την δικαιοσύνη»

Ο Σοφοκλής Πιλάβιος μετά την κατάθεσή του στον αθλητικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, δήλωσε πως είναι στην διάθεση της δικαιοσύνης.

«Είναι καθήκον όλων μας να βοηθήσουμε τη δικαιοσύνη για να λύσουμε τα όσα προβλήματα υπάρχουν. Κάθε δικαστική έρευνα είναι προς αυτή την κατεύθυνση», ενώ για τις καταγγελίες του Αλέξη Κούγια είπε: «Ο κ. Κούγιας έκανε κάποιες καταγγελίες και αυτές θα εξεταστούν από τον εισαγγελέα». Παράλληλα διευκρίνισε πως «…δεν έχω λάβει επιστολή από τον Σωτήρη Βοργιά ή οποιονδήποτε άλλον».
Ζητάει αποζημίωση ο Πατέρας

Αγωγή για ένα εκατομμύριο ευρώ κατέθεσε ο Νικόλας Πατέρας, κατά του Αχιλλέα Μπέου, μετά τις δηλώσεις του τελευταίου για τις κασέτες και τους διαλόγους που υποστήριξε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου πως αποτελούν προϊόν υποκλοπής από τον πρώην πρόεδρο του Παναθηναϊκού. 

O δικηγόρος του, Γιάννης Ηρειώτης ανέφερε πως η αγωγή αφορά ψευδή καταμήνυση και ψευδορκία και δήλωσε: 

«Ο Νικόλας Πατέρας κατέθεσε αγωγή στον Αχιλλέα Μπέο για τα όσα συκοφαντικά είπε εις βάρος του στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε. Υπάρχει παράγκα στο ποδόσφαιρο και ο πελάτης μου θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποκαλυφθούν αυτοί που κρύβονται πίσω της».

Το ποσό που ζητά στην αγωγή ο Νικόλαος Πατέρας φέρεται να το προορίζει ως δωρεά στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού.

Ότι θα υπάρξουν κλήσεις μαρτύρων που θα προκαλέσουν αίσθηση αρκέστηκε να πει ο δημοσιογράφος, Κυριάκος Θωμαΐδης ο οποίος βγήκε στις 11:30 από το γραφείο του Εισαγγελέα: «Είχαμε μια καλή συνεργασία. Οπως γνωρίζετε η κατάθεση είναι μυστική. Κατέθεσα ηχητικά ντοκουμέντα και μια ιδιόχειρη επιστολή του αποστολέα των CD τα οποίοα μου εστάλησαν το βράδυ της Δευτέρας στον Blu Sky. Ερωτήθηκα για πολλά πρόσωπα, αλλά δεσμεύτηκα για την μυστικότητα της κατάθεσης. 
Η δημοσιογραφική έρευνα έχει στοιχεία που δεν μπορούν να δημοσιευθούν, αλλά μπορούν να αξιολογηθούν εισαγγελικά.

Είμαι πιο αισιόδοξος από την παράγκα Νο1 που είχαμε αρχειοθέτηση και παραγραφή των αδικημάτων και οι μόνοι που κάθισαν στο σκαμνί ήταν ο Τριανταφυλλόπουλος και εγώ και βεβαίως αθωωθήκαμε και μόνο μετά από δικές μας ενέργειες τιμωρήθηκαν τρεις παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τότε η δικαιοσύνη είχε δείξει μεγάλη καθυστέρηση. Τώρα οι συνθήκες έχουν αλλάξει και ο κόσμος παρακολουθεί από κοντά.  
Η είδηση είναι ότι οι υποθέσεις υπόπτων αγώνων και η σημερινή, μπορεί να συνδέονται. Θα υπάρξουν κλήσεις παραγόντων που είναι μεγάλα ‘ψάρια’». Δεν θέλησε ωστόσο να δώσει ονόματα και λεπτομέρειες στην δημοσιότητα.

Στην εκπομπή του Νίκου Γέμελου στον Sentra 103,3 επανέλαβε την δέσμευσή του έναντι του εισαγγελέα και πρόσθεσε πως «είμαι λίγο πιο αισιόδοξος σε σχέση με την παράγκα Νο1». 

Μιάμιση ώρα έμεινε στο γραφείο του εισαγγελέα ο Κύρος Βασάρας ο οποίος κατά την έξοδό του επέλεξε τον δρόμο της σιωπής: «Είναι μια μυστική διαδικασία και δεν μπορώ να πω τίποτα».

Πλήγμα με Γκαλάς για Τότεναμ!!

Θλάση βαριάς μορφής στο μηρό υπέστη ο Ουίλιαμ Γκαλάς και θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περισσότερο από ένα μήνα.
Πλήγμα με Γκαλάς για Τότεναμ
«Τα νέα δεν είναι καλά. Το μέγεθος της ζημιάς δεν το γνωρίζουμε ακριβώς, αφού πρώτα θα πρέπει να δούμε τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Το θέμα είναι ότι ο παίκτης βρισκόταν σε εξαιρετική φόρμα και, αν χρειαστεί να απουσιάσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε το πλήγμα που θα δεχθούμε θα είναι μεγάλο», είπε ο τεχνικός των «πετεινών», Χάρι Ρέντναπ.
Όμως ο «πονοκέφαλος» του Ρέντναπ δεν περιορίζεται μόνο στον Γκαλάς, αφού ο αμυντικός μέσος, Ουίλσον Παλάσιος, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο γόνατο και θα απουσιάσει από τις προπονήσεις για 3-4 εβδομάδες.

"Δεν συμφωνώ με τον κ. Μπέο"!!

Κατέθεσε για παραπάνω από μία ώρα στον εισαγγελέα και ο τελευταίος μάρτυρας, Σοφοκλής Πιλάβιος, στην υπόθεση με τις κασέτες. "Η δικαιοσύνη θα κάνει το έργο της".
"Δεν συμφωνώ με τον κ. Μπέο"
Εξερχόμενος από την εισαγγελία ο κ. Πιλάβιος έκανε δηλώσεις: «Η δικαιοσύνη θα κάνει το έργο της. Σε αυτό πρέπει να συμβάλλουμε όλοι με όποιον τρόπο μπορούμε. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν θεσμοί για να λύσουμε τα προβλήματα. Και κάθε έρευνα είναι προς αυτή την κατεύθυνση», είπε αρχικά και ερωτηθείς για την άποψη του Αχιλλέα Μπέου ότι οι πρόεδροι των ομάδων μπορούν να μιλάνε με τους διαιτητές απάντησε:
«Δεν συμφωνώ με τον κ. Μπέο».
Ερωτηθείς για τα μέτρα που θα παρθούν παρέπεμψε στην συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει την Παρασκευή (15:00).

Ο νόμος καλύπτει τα λαμόγια!

Οι εισαγγελείς έχουν διάθεση, αλλά ο νόμος είναι νόμος. Και η παράγκα part II καλύπτεται καλά μέχρι τώρα.
Ο νόμος καλύπτει τα λαμόγια!
Αρκεί μόνο η διάθεση του εισαγγελέα για να εξαρθρωθεί το κύκλωμα και να ξεβρωμίσει ο τόπος; Αν δεν ανοίξουν στόματα, αν κάποιοι γνωρίζοντες δεν φοβηθούν (και πόσο εύκολο είναι να μη φοβηθούν), υπάρχει ελπίς! Διαφορετικά, ακόμα μία φορά ένα  σκάνδαλο στην Ελλάδα θα κουκουλωθεί. Όπως και όλα τα προηγούμενα.
Και νομίμως μάλιστα. Κομβικής σημασίας στην υπόθεση ήταν η μαρτυρία του Δαλούκα. Ο πρώην διαιτητής κρατούσε στην υπόθεση στα χέρια του. Από τη στιγμή όμως που ο απόλυτος πρωταγωνιστής ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει δωροδοκία, δεν υπάρχει χρηματισμός», τότε τα πράγματα είναι δύσκολα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εισαγγελείς καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια να αναγνωρίσουν κακουργηματικές πράξεις στους υπόπτους (όποιοι κι αν είναι αυτοί που θα κληθούν ως ύποπτοι), αλλά την ίδια στιγμή -μέχρι τώρα τουλάχιστον- δεν προκύπτει πουθενά δωροδοκία.
Και ξέρετε ποιο είναι το μυστικό; Ότι σύμφωνα με τον .αυστηρό αθλητικό νόμο, η κατηγορία για επηρεασμό αγώνα μέσα από εκτόξευση απειλών ή οτιδήποτε άλλο, παραγράφεται μέσα σε ένα μήνα. Αρα, αντίο κυρίες και κύριοι.
Κι αυτό ο Μπέος το γνωρίζει πολύ καλά. Μήπως για αυτό το λόγο, συνεχίζει να έχει τόσο προσβλητική στάση απέναντι στο ποδόσφαιρο με τις ανακοινώσεις και τις πράξεις του;
Δηλαδή, τη στιγμή που όλοι μιλούν για αυστηροποίηση των ποινών, ο νόμος επιτρέπει σε οποιοδήποτε λαμόγιο να επιχειρεί επηρεασμό αγώνα (χωρίς χρήματα, που στοιχειοθετούν δωροδοκία) και μετά από ένα μήνα να κοιμάται ήσυχος. Πανάθεμα τους .αυστηρούς νόμους του ελληνικού κράτους, που είναι στημένα έτσι ώστε να ευνοούνται οι βρωμιάρηδες.
Η διαδικασία πάντως συνεχίζεται. Εμείς δεν προαναγγέλλουμε τις αποφάσεις. Απλά σας ενημερώνουμε για να έχετε γνώση. Ετσι κι αλλιώς, τα δικαστικά, ή δικηγορικά τερτίπια είναι τόσο πολλά, που ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να ξημερώσει...

Πηγή: sportdog.gr

Βλέπει Φερνάντο η Μίλαν

Η πρωτοπόρος στο ιταλικό πρωτάθλημα ,Μίλαν ,ενδιαφέρεται για τον βραζιλιάνο μέσο της Πόρτο,Φερνάντο,καθώς οι «ροσονέρι» βλέπουν στο πρόσωπο του 23χρονου χαφ τον ιδανικό αντικαταστάτη του Τζενάρο Γκατούζο ο οποίος διανύει το 34ο έτος της ηλικίας του.


«Ξέρουμε πολύ καλά τον Φερνάντο ,αλλά δεν θέλω να πω πάρα πολλά γι’αυτόν αφού δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να συζητήσουμε τα μεταγραφικά μας .Είναι ένας παίκτης που παρακολουθούμε στενά» ,δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής της Μίλαν ,Αριέντο  Μπράιντα στην «Record».


Ο 23χρονος βραζιλιάνος ξεκίνησε την καριέρα του στην Βίλα Νόβα και πήγε στην Πόρτο το καλοκαίρι  του 2007.


Αξίζει να σημειωθεί ότι το συμβόλαιο του με τους «δράκους» λήγει το καλοκαίρι του 2014.

Σνάιντερ: «Ένα ωραίο παιχνίδι, με… νερατζούρι φινάλε» .

Την πεποίθηση ότι η Ίντερ, άξιζε την πρόκριση εξέφρασε ο Γουέσλεϊ Σνάιντερ, μιλώντας για την αναμέτρηση με την Μπάγερν στο Μόναχο. Σε μια αναμέτρηση για… γερα νέυρα και με πολλές ανατροπές, οι Ιταλοί, πανηγύρισαν τελικά την σπουδαία πρόκριση.

Ο Ολλανδός μέσος των «νερατζούρι» επισήμανε, σχετικά με την μεγάλη ανατροπή της ομάδας του:


«Γνωρίζαμε από πριν ότι το παιχνίδι θα είναι δύσκολο επειδή είχαμε ηττηθεί 1-0 στο πρώτο ματς, αλλά νομίζω ότι τελικά κάναμε πολύ καλή δουλειά. Πίστευα ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε και νομίζω ότι το αξίζαμε. Ξεκινήσαμε καλά, αλλά απογοητευτήκαμε όταν δεχθήκαμε τα δύο γκολ».


Τέλος ο Σνάιντερ, υπογράμμισε ην πίστη που υπήρχε στα τάξεις των Ιταλών:
«Το πιστεύαμε ότι μπορούμε να ανακτήσουμε ακόμα και στο πρώτο ημίχρονο. Ξεκινήσαμε στην επανάληψη πολύ καλά και δημιουργήσαμε ευκαιρίες. Πετύχαμε το γκολ της ισοφάρισης και μετά ψάξαμε τη νίκη. Ήταν ένα ωραίο παιχνίδι» .

Mάχη με τον καρκίνο ο Μπράιαν Ρόμπσον

Δύσκολες ώρες για τον Μπράιαν Ρόμπσον, καθώς ο παλαίμαχος άσος της Μάντσεστερ δίνει μάχη με την επάρατη νόσο. Ο πρώην αρχηγός της εθνικής Αγγλίας και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για αφαίρεση όγκου από το φάρυγγα.

Ο Παπακώστας στον Λεβαδειακό

Στο πρόσωπο του Γιάννη Παπακώστα βρήκαν στον Λεβαδειακό τον αντικαταστάτη του Βασίλη Βούζα. Ο 43χρονος τεχνικός θα είναι για τα επόμενα δύο χρόνια στον πάγκο των Βοιωτών.

Μόλις δύο ημέρες έμεινε ορφανή η τεχνική ηγεσία του Λεβαδειακού μετά την αποχώρηση του Βασίλη Βούζα. Τα ονόματα που είχαν ακουστεί ήταν αρκετά αλλά η πράσινη διοίκηση επέλεξε τον Παπακώστα και θα πορευθούν μαζί του μέχρι το 2013.

Ο Έλληνας προπονητής έχει εργαστεί Χαϊδάρι, ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρας Τρίπολης, Πανσερραϊκός, Καβάλα και Λάρισα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση πρόσληψης του Παπακώστα από τον Λεβαδειακό:

«Σε συμφωνία συνεργασίας για τα επόμενα δύο χρόνια ήρθε σήμερα η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ με τον Έλληνα τεχνικό κ. Γιάννη Παπακώστα».

Βυσσινί θύελλα η Ρεάλ!

Με τα χρώματα της… Λάρισας θα αγωνίζεται η Ρεάλ Μαδρίτης την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Οι Μαδριλένοι  έχουν επιλέξει ως τρίτη εμφάνιση μια στολή που φανέλα και σορτσάκι θα είναι σε βυσσινί -χάλκινη απόχρωση. Οι υπεύθυνοι θεωρούν πως με την συγκεκριμένη επιλογή η «βασίλισσα» θα τραβήξει τα βλέμματα. Η τρίτη εμφάνιση του ισπανικού συλλόγου φέτος είναι μπλε.        

Όσον αφορά τους παίκτες φαίνονται ενθουσιασμένοι με την… στιλιστική αλλαγή. Η Ρεάλ ποτέ στο παρελθόν δεν έχει εμφανιστεί με το ίδιο χρώμα, ενώ σε τρεις ευρωπαϊκούς αγώνες έχει παρουσιαστεί με κόκκινο χρώμα, αλλά σε διαφορετική απόχρωση. Συγκεκριμένα κόντρα στην Κάρντιφ, την Ντιναμό Κιέβου και την Αϊντχόφεν. 

Πήρε Μπάβτσιτς ο Άρης

Στην επίσημη ανακοίνωση του Έντιν Μπάβτσιτς προέβη ο Άρης, με τις δύο πλευρές να υπογράφουν συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το τέλος της σεζόν. Ο Έντιν Μπάβτσιτς αναμένεται στη Θεσσαλονίκη αύριο (Πέμπτη, 17/03) στις 12:50.
WHO IS WHO
Όνομα: Έντιν Μπάβτσιτς
Ημερομηνία γέννησης: 6 Μαΐου 1984
Εθνικότητα: Βοσνιακή
Ύψος: 2,10
Θέση: Φόργουορντ – σέντερ
Προηγούμενες ομάδες: Χιμίκ (Ουκρανία, 2010-2011), Μπρίντιζι(Ιταλία, 2010-2011), Ολίμπια Λουμπλιάνας(Σλοβενία, 2009-2010), Koeln 99ers (Γερμανία, 2008-2009), Αντάλια (Τουρκία, 2008-2009), Βόσνα Σαράγεβο (Βοσνία-Ερζεγοβίνη, 2007-2008, 2006-2007, 2005-2006,2004,2005), ΚΚ Ilidza (Α2 Βοσνία-Ερζεγοβίνη,2004-2005), Βόσνα Σαράγεβο (Βοσνία-Ερζεγοβίνη, 2003-2004).

Τραυματίας ο Σηφάκης

Με ένα σημαντικό πρόβλημα που ακούει στο όνομα Μιχάλης Σηφάκης, ξεκίνησε το πρωί η προετοιμασία του Άρη για τον εντός έδρας αγώνα με τον Πανσερραϊκό. Ο διεθνής τερματοφύλακας ταλαιπωρείται από μια θλάση στους μεσοπλεύριους (χτύπημα με το γόνατο από αντίπαλο στη Κέρκυρα) και είναι αμφίβολος για το επερχόμενο ματς. Το ίδιο ισχύει και για τον Σάκη Πρίττα ο οποίος υποφέρει από ισχιαλγία.
Ο Σάκης Τσιώλης που επέστρεψε από την Αθήνα, δίνοντας κανονικά το παρών στη προπόνηση, είδε ακόμη τον Ντάνιελ Τσέζαρεκ να ακολουθεί πρόγραμμα αποθεραπείας και ασφαλώς να μην υπολογίζεται για την Κυριακή.
Αντίθετα Μπομπαντίγια και Βελλίδης γυμνάστηκαν κανονικά χωρίς προβλήματα με τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους, θέτοντας εαυτούς στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας. Ειδικά για τον Βελλίδη η επιστροφή του είναι πολύ σημαντική, όχι μόνο διότι υπάρχει η πιθανότητα απουσίας του Σηφάκη, αλλά και γιατί επανέρχεται μετά από πολύ καιρό, όντας κλινήρης στο σπίτι του.  
Η προετοιμασία των κίτρινων θα συνεχιστεί το πρωί της Πέμπτης, με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στην Αθήνα και στην απόφαση του αθλητικού δικαστή για άρση ή μη της τιμωρίας της μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών που τους έχει επιβληθεί, εξαιτίας των γεγονότων με τον Ηρακλή στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Εάν η αρχική απόφαση αλλάξει τότε θα κυκλοφορήσουν κανονικά τα εισιτήρια και ο αγώνας με τον Πανσερραϊκό θα διεξαχθεί με την παρουσία φιλάθλων στις κερκίδες.

«Προσχηματική συγνώμη»

Επίθεση κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη για την απόφασή του να καταθέσει μήνυση κατά του Τζιμπρίλ Σισέ εξέδωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, χαρακτηρίζοντας ως «προσχηματική» την «συγνώμη» που είχε ζητήσει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και της Super League. Οι «πράσινοι» τονίζουν πως θα σταθούν στο πλευρό του 29χρονου Γάλλου επιθετικιού, ενώ συμπληρώνουν πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης διαστρέβλωσε τα γεγονότα.
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αναφέρει χαρακτηριστικά: «Για πολλοστή φορά το τελευταίο διάστημα ο Πρόεδρος της Super League, κ. Μαρινάκης επιβεβαιώνει την αρχική μας εκτίμηση για τον προσχηματικό χαρακτήρα της «συγγνώμης» του μετά τα όσα συνέβησαν στο «Γ. Καραϊσκάκης» υπό την ανοχή και την ενεργή συμμετοχή του.
Το πιο πρόσφατο «μάθημα ήθους» του κ. Μαρινάκη ήταν η κατάθεση μήνυσης στον Τζιμπρίλ Σισέ. Αυτή η κίνηση εντυπωσιασμού όσο κενή ουσίας κι αν είναι δείχνει παρά ταύτα για μια ακόμα φορά πως αντιλαμβάνεται ο συγκεκριμένος παράγοντας το Ποδόσφαιρο και πόσο ένθερμα επικροτεί και στηρίζει τις πρακτικές και τις συμπεριφορές που εφαρμόστηκαν το βράδυ της 19ης Φεβρουαρίου και εξευτέλισαν διεθνώς το ελληνικό Ποδόσφαιρο.
Επιπλέον επιβεβαιώνει την ακαταλληλότητα του συγκεκριμένου παράγοντα για τη θέση του προέδρου της διοργανώτριας Αρχής του Πρωταθλήματός μας.
Είνει αυτονόητο ότι η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ θα σταθεί στο πλευρό κάθε ποδοσφαιριστή της, ο οποίος αντιμετωπίζει ανάλογες επιθέσεις ή συμπεριφορές.
Με αφορμή το ίδιο γεγονός, την υποβολή δηλαδή της μήνυσης εκ μέρους του κ. Μαρινάκη, ο ίδιος ο Τζιμπρίλ Σισέ δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ:
«Περίμενα από τον Πρόδερο της Super League και του Ολυμπιακού, κ. Μαρινάκη μια, έστω και καθυστερημένη, συγγνώμη για τη συμπεριφορά του προς τους συμπαίκτες μου και εμένα μετά τον αγώνα στο γήπεδό τους.
Πληροφορήθηκα ότι ο κ. Μαρινάκης χθες με μήνυσε διαστρεβλώνοντας τα γεγονότα (μέχρι που έφτασε να ισχυριστεί ότι η φράση "I screwed you" σημαίνει στα ελληνικά κάτι διαφορετικό από ό, τι σε όλο τον υπόλοιπο πλανήτη!) και αντί συγγνώμης επιτέθηκε σε μένα και τους συμπαίκτες μου για την απολίτιστη συμπεριφορά που αντιμετωπίσαμε στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια.
Η συμπεριφορά του κ. Μαρινάκη προσβάλει τον Αθλητισμό. Αντί αυτής της συμπεριφοράς, μια απλή και ειλικρινής δήλωση μεταμέλειας θα ήταν πιο πολιτισμένη».

ΠΑΟΚ-Σενάρια για Τζαμάλ

Τον Λίβυο Τζαμάλ Μαχάματ  «στέλνει» στον ΠΑΟΚ η πορτογαλική εφημερίδα «A Bola» , καθώς όπως τονίζει η Μπεϊρα Μαρ δεν μπορεί να τον κρατήσει από την στιγμή που υπάρχει ενδιαφέρον από την ελληνική ομάδα και την Κλούζ.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα "Α Bola"  φιλοξενεί ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο ο "Δικέφαλος" είναι μεταξύ των ομάδων ενδιαφέρονται για τον 28χρονο μέσο από τη Λιβύη.
Εκτός από τον ΠΑΟΚ  φέρεται να υπάρχει ενδιαφέρον από την Μπράγκα και την ρουμανική Κλούζ .

Όσο αφορά την ομάδα του Δικεφάλου δεν ασχολούνται με το θέμα και έχουν επικεντρωθεί στην προσπάθεια της κατάκτησης του κυπέλλου Ελλάδος.
 

«Υπάρχει παράγκα στο ποδόσφαιρο»!

«Βόμβα» από τον Γιάννη Ηρειώτη. Ο δικηγόρος του πρώην προέδρου του Παναθηναϊκού, Νικόλα Πατέρα άναψε «φωτιές» με δήλωσή του στο Mega, με την οποία υποστηρίζει ότι: «Υπάρχει παράγκα στο ποδόσφαιρο και ο πελάτης μου θα κάνει ό,τι μπορεί να αποκαλυφθούν όσοι κρύβονται πίσω της»!
«Κατέθεσε αγωγή στον Αχιλλέα Μπέο για όσα συκοφαντικά είπε εις βάρος του Νίκου Πατέρα στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε. Υπάρχει παράγκα στο ποδόσφαιρο και ο πελάτης μου θα κάνει ό,τι μπορεί να αποκαλυφθούν όσοι κρύβονται πίσω της», ανέφερε ο δικηγόρος του Νικόλα Πατέρα.
Αγωγή Πατέρα σε Μπέο
Το πρωί της Τετάρτης, ο δικηγόρος του Νικόλα Πατέρα κατέθεσε αγωγή κατά του Αχιλλέα Μπέου, για προσβολή προσωπικότητας και συκοφαντική δυσφήμηση.
Ο Νικόλας Πατέρας ζητεί αποζημίωση ύψους 1εκατ. ευρώ, τα οποία σκοπεύει να προσφέρει στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»!
Αυτή την ώρα καταθέτει στον εισαγγελέα, κ. Σιμιτζόγλου ο Κυριάκος Θωμαΐδης, στην εκπομπή του οποίου έγιναν οι αποκαλύψεις, ενώ στη συνέχεια σειρά παίρνουν οι κ.κ. Βασσάρας και Πιλάβιος.

Αγιού για Άρσεναλ!

Με τις εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποιεί φέτος στο «Βελοντρόμ» με την φανέλα της Μαρσέιγ ο Αντρέ Αγιού, έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων.

Μια από αυτές που έχουν δείξει «ζεστή» για την περίπτωση του Γκανέζου επιθετικού σύμφωνα με την «guardian» είναι η Άρσεναλ! Οι «Κανονιέρηδες» του Αρσέν Βενγκέρ παρακολουθούν στενά την περίπτωση του ποδοσφαιριστή δίχως να έχουν έρθει σε επίσημη επαφή με τους Μασσαλούς.

Σε περίπτωση που οι Λονδρέζοι αποφασίσουν να κινηθούν για τον Αγιού τότε θα πρέπει να δαπανήσουν ένα μεγάλο ποσό για να πείσουν την Μαρσέιγ να τον πουλήσει.

Σβαινστάιγκερ: «Τώρα καταλαβαίνω τον Ζιντάν»!

Στο φινάλε της αναμέτρησης Μπάγερν Μονάχου -  Ίντερ υπήρξε ένταση του Μπάστιαν Σβαινστάιγκερ με τον Μάρκο Ματεράτσι, όταν ο Ιταλός φαίνεται να προκάλεσε τον Γερμανό μέσο.

Ο άσος των Βαυαρών στάθηκε στον προκλητικό Ματεράτσι τονίζοντας μάλιστα πως .. «Τώρα καταλαβαίνω πως αισθάνθηκε ο Ζιντάν», αναφερόμενος φυσικά  στο επεισόδιο του «Ζιζού» με τον «Μάτριξ» στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006 στη Γερμανία.

«Ο αμυντικός της Ίντερ δε έκανε τίποτα, αλλά προσπαθούσε να μας προκαλέσει ακόμα και μέσα από τα αποδυτήρια», κατέληξε ο Σβαινστάιγκερ.

Πάντεφ: «Το πιο σημαντικό γκολ της καριέρας μου» (video)

Ως το πιο σημαντικό γκολ που έχει σημειώσει από τότε που ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα, χαρακτήρισε αυτό που έδωσε την πρόκριση στην Ίντερ στο ματς με την Μπάγερν Μονάχου, ο Γκόραν Πάντεφ.

Ο Σκοπιανός επιθετικός που σκόραρε στο 88’ , κάνοντας το 2-3, και χάρισε στους «Νερατζούρι» μια επική πρόκριση μέσα στο «Allianz Arena» είπε: «Το ποδόσφαιρο είναι παράξενο πράγμα και πίστευα ότι θα πάρουμε τελικά το θετικό αποτέλεσμα. Το παιχνίδι ήταν πολύ αποφασιστικό και παίξαμε εξαιρετικά στο δεύτερο ημίχρονο. Είμαι χαρούμενος για τον κόσμο και για την ομάδα. Αξίζει η Ίντερ και για αυτό προχωρά στα προημιτελικά.

Το γκολ ήταν το πιο σημαντικό στην καριέρα μου, ακόμα και από ένα γκολ σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το αφιερώνω σε όλη μου την οικογένεια, τους συμπαίκτες μου, το σύλλογο και τους οπαδούς που πάντα με πιστεύω και ήθελα να τους το ανταποδώσω. Μετά το πρώτο ημίχρονο πιστέψαμε στον εαυτό μας. Μόνο αν πιστεύουμε στις δυνάμεις μας θα τα καταφέρουμε γιατί είμαστε η Ίντερ».

Φωτο Ημερας

  Βερόνικα Βασιλείου, η «καυτή» Ελληνοτσέχα, που επαναπατρίστηκε κυνηγώντας το όνειρο του μόντελινγκ.

Ο «νέος Κακά» στην Τσέλσι

Tην περίπτωση του Λούκας Πιαζόν φέρεται να εξετάζει σοβαρά η Τσέλσι, σύμφωνα με τα βρετανικά Μέσα. Ο 17χρονος Βραζιλιάνος ανήκει στη Σάο Πάολο και τον χαρακτηρίζουν ως τον «νέο Κακά», καθώς φυσιογνωμικά, αλλά και το στιλ παιχνιδιού του, θυμίζει αρκετά τον μέσο της Ρεάλ Μαδρίτης.

Αυτή τη στιγμή, ο Πιαζόν δεν έχει συμμετοχή με την πρώτη ομάδα της Σάο Πάολο, ωστόσο οι «μπλε» τον παρακολουθούν τα δύο τελευταία χρόνια. Μάλιστα, τον Ιανουάριο είχε δοκιμαστεί από τη Γιουβέντους, ενώ η τιμή του εκτιμάται περίπου στα εννιά εκατομμύρια ευρώ (οκτώ εκατομμύρια λίρες). Στα θετικά του νεαρού μέσου, είναι και το γεγονός ότι μπορεί να βγάλει ιταλικό διαβατήριο και να μη χρειάζεται άδεια εργασίας για να αγωνιστεί στην Αγγλία, αλλά όλα αυτά μόνο όταν κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας του.

Τζόνσον: "Επιστρέφω..."

Ο Άνταμ Τζόνσον δηλώνει έτοιμος να επιστρέψει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Μάντσεστερ Σίτι. Ο 23άχρονος μεσοεπιθετικός αποκάλυψε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου πως σύντομα θα έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε: «Το τραύμα στον αστράγαλο έχει αποθεραπευτεί και έχω ξαναρχίσει τις προπονήσεις. Υπολογίζω ότι θα παίζω πάλι σύντομα, αν όλα πάνε καλά" τόνισε ο Τζόνσον.

Νέο υλικό στον Εισαγγελέα

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση των κασετών μετά την κατάθεση από τον Κυριάκο Θωμαΐδη, νέου ηχογραφημένου υλικού και ιδιόχειρης επιστολής από τον αποστολέα των φακέλων με τα cds. Ο γνωστός δημοσιογράφος κατέθεσε την Τετάρτη για περίπου δυο ώρες στην εισαγγελία και αναφέρθηκε σε όλες τις πληροφορίες που έχει για την συγκεκριμένη υπόθεση. Επίσης, κατέθεσε τον φάκελο που του εστάλη πριν λίγες ημέρες και άφησε να εννοηθεί, πως η υπόθεση παίρνει νέα τροπή. Επίσης, ο Θωμαΐδης εξέφρασε την αισιοδοξία πως η ελληνική δικαιοσύνη θα καταφέρει να ρίξει φως στην υπόθεση και να ξεκινήσει την εξυγίανση του ποδοσφαίρου.
Αμέσως μετά την κατάθεσή του στον εισαγγελέα, ο Θωμαΐδης τόνισε έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων: «Η κατάθεση είναι μυστική και δεν μπορώ να πω περισσότερα. Κατέθεσα καινούργια ηχητικά ντοκουμέντα και επιπλέον μια ιδιόχειρη επιστολή, του αποστολέα των Cd. Αυτά τα στοιχεία δεν έχουν καμία σχέση αυτά τα ντοκουμέντα με τα όσα έχουν δει μέχρι στιγμής το φως της δημοσιότητας».
Και συμπλήρωσε: «Ο εισαγγελέας ερευνάει εξονυχιστικά τα πράγματα. Έχει αλλάξει η αντιμετώπιση και είμαι αισιόδοξος πως η παράγκα 2 θα αντιμετωπιστεί διαφορετικά από την παράγκα 1. Η δικαιοσύνη το αντιμετωπίζει με μεγαλύτερη σοβαρότητα. Υπάρχει μοντάζ στις κασέτες, όμως δεν υπάρχει αλλαγή του λόγου. Δεν μπορώ να πω ποιο cd είναι αυτό που κατέθεσα στον εισαγγελέα».

"Θα βάλει τρία στην ΑΕΚ ο ΠΑΟΚ!"

Ο Ντάνι Φερνάντεζ, που δεν έχει κρύψει ποτέ την αγάπη του για τον ΠΑΟΚ, εξέφρασε την άποψη ότι ο "δικέφαλος του Βορρά" θα διαλύσει σήμερα την ΑΕΚ στη ρεβάνς του ημιτελικού Κυπέλλου στην Τούμπα.
"Θα βάλει τρία στην ΑΕΚ ο ΠΑΟΚ!"
Να τι δήλωσε στο «Metropolis»:
«Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι αφού και η ΑΕΚ θέλει έναν τίτλο μετά από καιρό. Ωστόσο έχοντας ζήσει την ατμόσφαιρα της Τούμπας, θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ έχει προβάδισμα και μπορεί να πάρει την πρόκριση. Εκτιμώ ότι θα κερδίσει με 2-0 ή 3-0».