Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

«Με ένα γκολ στον τελικό»

Τελευταίο τρόπαιο της ΑΕΚ είναι το κύπελλο που κατέκτησε το 2002. Εννέα χρόνια ξηρασίας είναι πολλά. Υπερβολικά πολλά για το μέγεθος της ΑΕΚ. Και μπορεί ο τελικός του κυπέλλου να είναι προγραμματισμένος για τις 30 του Απρίλη. Όμως όλοι ξέρουν καλά πως το ραντεβού  για την επιστροφή στα τρόπαια μετά από εννέα χρόνια, κλείνεται απόψε στην Τούμπα. Η ΑΕΚ έχει κατά το παρελθόν πάρει πρόκριση επί του ΠΑΟΚ μέσα στην Θεσσαλονίκη. Ξέρει τον τρόπο. Επίσης και ο Μανόλο Χιμένεθ έχει πάρει ήδη μια πρόκριση επί του ΠΑΟΚ μέσα στην Θεσσαλονίκη, ως ποδοσφαιριστής. Και αυτός ξέρει τον τρόπο. Άπαντες ξέρουν καλά τι πρέπει να κάνουν απόψε το βράδυ, για να επιστρέψουν στην Αθήνα με το δικαίωμα να ετοιμάζεται η ΑΕΚ να πανηγυρίσει και πάλι κύπελλο μετά από εννέα ολόκληρα χρόνια.

Εμπιστοσύνη στον ρόμβο

Θεωρητικά ο Χιμένεθ, φιλοξενούμενος γαρ, θα πρέπει να κατεβάσει την ομάδα του με ένα συντηρητικό σχήμα. Πρακτικά όμως ο Ισπανός τεχνικός ξέρει πως η πρόκριση μπορεί να έρθει μόνο αν η ΑΕΚ πάρει ενεργητικό και όχι παθητικό ρόλο στο παιχνίδι. Επομένως η συνταγή που έκανε φύλλο και φτερό τον ΠΑΟΚ στο ματς πρωταθλήματος, φαίνεται να είναι η πιο ενδεδειγμένη ακόμα και γι αυτή την περίσταση. Και όλα δείχνουν πως θα αποτελέσει την επιλογή του Χιμένεθ. Με τον Σκόκο να παραμένει στην αγαπημένη του θέση, δίπλα στον σέντερ φορ ο οποίος εκτός απροόπτου θα είναι ο Μπλάνκο. Με τον Γκερέϊρο να αναλαμβάνει ρόλο οργανωτή από την κορυφή του ρόμβου της μεσαίας γραμμής. Μάκος και πιθανότατα Μίτσελ θα βρίσκονται στα χαφ και  Ντιόπ θα έχει και πάλι τον ρόλο του κόφτη. Ο Δέλλας και ο Ματέος δεν... χωρίζουν στο κέντρο της άμυνας και ο Καράμπελας με τον Γεωργέα θα καλύψουν τα δυο άκρα.

«Με ένα γκολ στον τελικό»

Κλειδί για την πρόκριση, ο Χιμένεθ θεωρεί το σκοράρισμα. Ο Ισπανός τεχνικός είναι βέβαιος πως αν η ΑΕΚ πετύχει ένα γκολ, θα «κλειδώσει» την θέση της στον τελικό. Κάτι το οποίο έχει μεταφέρει και στους ποδοσφαιριστές του. «Πρέπει να κυνηγήσουμε το γκολ. Με συγκέντρωση και υπομονή. Αν τα καταφέρουμε τότε δεν χάνουμε την πρόκριση» υποστήριξε ο Χιμένεθ ο οποίος περισσότερες από μια φορές επεσήμανε στους ποδοσφαιριστές του πως όταν και αν συμβεί, δεν θα πρέπει να παρασυρθούν και να χάνουν την αυτοσυγκέντρωση του. Ούτε από την ατμόσφαιρα της Τούμπας, ούτε από τυχόν φάλτσα του διαιτητή.

Μόνο νίκες μακριά από το ΟΑΚΑ

Μπορεί στο Ολυμπιακό Στάδιο η ΑΕΚ να δυσκολευόταν μέχρι πρότινος να κερδίσει. Όμως κάθε φορά που το αφήνει για να ταξιδέψει εκτός Αθηνών, αισθάνεται σαν το... σπίτι της. Μέσα στο 2011, μετρά μόνο νίκες μακριά από το ΟΑΚΑ. Κέρδισε στις Σέρρες, στην Τρίπολη, στην Ξάνθη και στην Κρήτη. Και είναι έτοιμη να κερδίσει το βράδυ και στην Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: