Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Champions League Preview!

Τα τελευταία εισιτήρια που οδηγούν στην προημιτελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης δίνοντας σε «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και «Στάμφορντ Μπριτζ».
Η Τσέλσι έχει το σαφέστατο προβάδισμα κόντρα στην Κοπεγχάγη μετά το 2-0 του «Πάρκεν» και πλέον αναμένεται μόνο… το τυπικό μέρος, ενώ η Ρεάλ θεωρητικά είναι το φαβορί στην έδρα της μετά το 1-1 του «Ζερλάν».

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΛΙΟΝ

Με σύμμαχο την παράδοση δοκιμάζεται στη Μαδρίτη η Λιόν, καθώς σε πετά αναμετρήσεις η Ρεάλ δεν έχει καταφέρει να την κερδίσει!

Η Ρεάλ Μαδρίτης ακόμα δεν έχει δεχτεί γκολ στο γήπεδο της στη διοργάνωση, ενώ μαζί με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι οι μόνες αήττητες.

Η Λιόν δεν έχει πανηγυρίσει νίκη στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια της στο θεσμό, η μόνη ομάδα στους «16» με τέτοιο αρνητικό σερί.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο στα 39 εντός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια του έχει χάσει μόλις τέσσερις φορές, δύο με την Πόρτο, και από μία με Τσέλσι και Ίντερ, ενώ άξιο αναφοράς είναι πως δύο εκ των τεσσάρων «διπλών» τα έχει κάνει ο Παναθηναϊκός!

Οι «λιονέ» δεν έχουν διατηρήσει το μηδέν παθητικό στα τελευταία οκτώ ευρωπαϊκά παιχνίδια τους.

Έξι αποτυχημένες προσπάθειες πρόκρισης από τους «16» έχει η Ρεάλ, με τον τελευταίο αποκλεισμό να είναι από τους Γάλλους αντιπάλους τους.

Κανένας γαλλικός σύλλογος δεν έχει κερδίσει εκτός έδρας τη Ρεάλ, αλλά η Λιόν στις τρεις τελευταίες της επισκέψεις έχει αναδειχθεί ισόπαλη.

Ο πρώην παίκτης της Λιόν και νυν της Ρεάλ σκοράρει μέσο όρο 1 γκολ ανά 55 αγωνιστικά λεπτά.

ΤΣΕΛΣΙ-ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ

Η Τσέλσι αναζητά την τέταρτη πρόκριση της σε πέντε χρόνια στα προημιτελικά, με τη
περσινή πρωταθλήτρια, Ίντερ, να είναι αυτή που της χάλασε το σερί.

Από την άλλη, καμιά ομάδα από τη Σκανδιναβία δεν έχει κερδίσει νοκ-άουτ παιχνίδι.

Ο Νικολά Ανελκά που πέτυχα και τα δύο τέρματα του πρώτου σκέλους, έχει σημειώσει 10 τέρματα στις τελευταίες 11 φορές που χρησιμοποιήθηκε βασικός.

Η Κοπεγχάγη έχει το μικρότερο ποσοστό γκολ στη διοργάνωση αναφορικά με τις ομάδες που συμμετέχουν στους «16».

Ο Νταμ Εντόι είναι ο επιθετικός που έχει δεχθεί τα περισσότερα φάουλ (22) εξαιρουμένων των ομάδων που έχουν παίξει και το επαναληπτικό παιχνίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: