Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Επιτέλους «ξόρκισε» τα φαντάσματα!


Έπειτα από επτά αποτυχημένες προσπάθειες να νικήσει τη Λιόν και έξι για να προκριθεί στα προημιτελικά του Champions League, η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε με 3-0 των Γάλλων στον επαναληπτικό του 1-1 και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση με πανηγυρικό τρόπο!

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στη «βασίλισσα», η οποία έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο. Άπαντες βρέθηκαν σε εξαιρετική ημέρα και ο μόνος που κρατούσε σε… λογικά επίπεδα το σκορ ήταν ο Γιορίς. Ότι δεν μπόρεσαν να κάνουν οι επιθετικοί της ομάδας, όμως, το κατάφερε ο Μαρσέλο στο 37ο λεπτό, όταν και με εξαιρετική κούρσα και κίνηση πέρασε δύο αμυντικούς και με όμορφο σουτ νίκησε τον Γάλλο γκολκίπερ.

Στην επανάληψη, οι «μερένχες» δεν έριξαν τον ρυθμό τους, αντιθέτως έκαναν… πλάκα στους αντιπάλους τους. Μέχρι τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα όλα ήταν ανοιχτά βάσει αποτελέσματος, καθώς οι γηπεδούχοι συνέχισαν να μη σκοράρουν.

Στο 66ο λεπτό όμως, ο Καρίμ Μπενζεμά πήρε το αίμα του πίσω από το (ορθώς) ακυρωθέν γκολ του πρώτου ημιχρόνου και σε τετ-α-τετ νίκησε τον Γιορίς μέσα σε αποθέωση, σκοράροντας για δεύτερη σερί φορά κόντρα στην ομάδα που τον ανέδειξε. Δεν πέρασαν παρά δέκα λεπτά για να ολοκληρωθεί και τυπικά η… σεμνή τελετή.

Οι γηπεδούχοι έκαναν εξαιρετική οργανωμένη επίθεση από την άμυνα, με τον Οζίλ να γίνεται κάτοχος της και με κεφαλιά-πάσα να βρίσκει τον Άνχελ Ντι Μαρία, ο οποίος με όμορφο πλασέ νίκησε τον διεθνή γκολκίπερ της Λιόν.

Όλα είχαν τελειώσει… Τα περίφημα «όλε» έδιναν και έπαιρναν από το κοινό που είχε κατακλύσει το γήπεδο και άπαντες περίμεναν το τελικό σφύριγμα που είχε διπλό όφελος: Η Ρεάλ «έσπασε» την «κατάρα» της Λιόν έπειτα από επτά αποτυχημένες προσπάθειες, ενώ προκρίθηκε στα προημιτελικά έπειτα από έξι ολόκληρα χρόνια!

Βέβαια, δεν μπορούμε να μη σταθούμε στη συγκινητική κίνηση των φιλάθλων αλλά και των παικτών της Ρεάλ Μαδρίτης, με τους πρώτους να χειροκροτούν θερμά στην εμφάνιση μιας φωτογραφίας του Αμπιντάλ (ο οποίος έχει σημαντικό πρόβλημα στο συκώτι) και τους δεύτερους με τη λήξη να εμφανίζουν μπλουζάκια αφιερωμένα στον άσο της «μισητής» κατ' τα άλλα Μπαρτσελόνα. Το ευ αγωνίζεσθαι στο απόγειο του...

Δεν υπάρχουν σχόλια: