Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Και στο Τορίνο ξανά μαζί σου

Τον πρώτο του ευρωπαϊκό τίτλο κατέκτησε πριν από 18 χρόνια κατατρόπωσε την τουρκική Εφες Πίλσεν στον τελικό του Τορίνο και  το κύπελλο κυπελλούχων ήρθε στην Ελλάδα.

Χωρίς τον  νυν προπονητή Λευτέρη Σούμποτιτς που ήταν τραυματίας, ο Σβι Σέρφ κατάφερε να βρει τον τρόπο να οδηγήσει την ομάδα του Άρη σε έναν ευρωπαϊκό τίτλο.
Περίπου 6.000 φίλαθλοι ήταν στο γήπεδο για να υποστηρίξουν την ομάδα και στο τέλος της αναμέτρησης υπήρξαν σοβαρά επεισόδια με τους τούρκους φιλαθλους.

Πάντως ο Άρης πήρε πανάξια τον τίτλο αφού είχε έναν συνολικό απολογισμό στην διοργάνωση με  16 νίκες σε 17 συνολικά αγώνες.  Στον πρώτο γύρο μάλιστα οι «κίτρινοι» προκρίθηκαν χωρίς αγώνα, ενώ οι Δυναμό Μινσκ και Σλασκ Βρότσλαβ ήταν εύκολες λείες σε δεύτερο και τρίτο γύρο αντίστοιχα. Στους ομίλους της διοργάνωσης ο Άρης αντιμετώπισε την Μπένφικα, την Χάποελ Γκαλίλ Ελιόν, την Σολέ, την Σλόμποντα Νταλμάτσια και την Μπουντιβέλνικ Κιέβου. Από αυτή τη διαδικασία, με μόλις μία ήττα από την Χάποελ Γκαλίλ Ελιόν στο Ισραήλ, οι «κίτρινοι» θα προκριθούν στον ημιτελικό.

Εκει υπήρχε η Σαραγόσα  Ο Άρης επιβάλεται έστω και δύσκολα στο πρώτο παιχνίδι στην Ισπανία με 86-85 και στο «Αλεξάνδρειο» στήνει πάρτι πρόκρισης με τη νίκη του 82-66 επί της Σαραγόσα.

 Ετσι βρέθηκε στον τελικό όπου μετά από έναν  συγκλονιστικό αγώνα ( το χαμηλότερο σκορ στην ιστορία) νίκησε με 50-48

Οι πόντοι του Άρη κόντρα στην Εφές (Σβι Σερφ): Γιαννάκης 2, Βουρτζούμης 2, Άντερσον 15, Μισούνοφ 10, Τάρπλεϊ 19, Αγγελίδης 2, Ιωάννου, Γάσπαρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: