Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

«Προσχηματική συγνώμη»

Επίθεση κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη για την απόφασή του να καταθέσει μήνυση κατά του Τζιμπρίλ Σισέ εξέδωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, χαρακτηρίζοντας ως «προσχηματική» την «συγνώμη» που είχε ζητήσει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και της Super League. Οι «πράσινοι» τονίζουν πως θα σταθούν στο πλευρό του 29χρονου Γάλλου επιθετικιού, ενώ συμπληρώνουν πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης διαστρέβλωσε τα γεγονότα.
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αναφέρει χαρακτηριστικά: «Για πολλοστή φορά το τελευταίο διάστημα ο Πρόεδρος της Super League, κ. Μαρινάκης επιβεβαιώνει την αρχική μας εκτίμηση για τον προσχηματικό χαρακτήρα της «συγγνώμης» του μετά τα όσα συνέβησαν στο «Γ. Καραϊσκάκης» υπό την ανοχή και την ενεργή συμμετοχή του.
Το πιο πρόσφατο «μάθημα ήθους» του κ. Μαρινάκη ήταν η κατάθεση μήνυσης στον Τζιμπρίλ Σισέ. Αυτή η κίνηση εντυπωσιασμού όσο κενή ουσίας κι αν είναι δείχνει παρά ταύτα για μια ακόμα φορά πως αντιλαμβάνεται ο συγκεκριμένος παράγοντας το Ποδόσφαιρο και πόσο ένθερμα επικροτεί και στηρίζει τις πρακτικές και τις συμπεριφορές που εφαρμόστηκαν το βράδυ της 19ης Φεβρουαρίου και εξευτέλισαν διεθνώς το ελληνικό Ποδόσφαιρο.
Επιπλέον επιβεβαιώνει την ακαταλληλότητα του συγκεκριμένου παράγοντα για τη θέση του προέδρου της διοργανώτριας Αρχής του Πρωταθλήματός μας.
Είνει αυτονόητο ότι η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ θα σταθεί στο πλευρό κάθε ποδοσφαιριστή της, ο οποίος αντιμετωπίζει ανάλογες επιθέσεις ή συμπεριφορές.
Με αφορμή το ίδιο γεγονός, την υποβολή δηλαδή της μήνυσης εκ μέρους του κ. Μαρινάκη, ο ίδιος ο Τζιμπρίλ Σισέ δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ:
«Περίμενα από τον Πρόδερο της Super League και του Ολυμπιακού, κ. Μαρινάκη μια, έστω και καθυστερημένη, συγγνώμη για τη συμπεριφορά του προς τους συμπαίκτες μου και εμένα μετά τον αγώνα στο γήπεδό τους.
Πληροφορήθηκα ότι ο κ. Μαρινάκης χθες με μήνυσε διαστρεβλώνοντας τα γεγονότα (μέχρι που έφτασε να ισχυριστεί ότι η φράση "I screwed you" σημαίνει στα ελληνικά κάτι διαφορετικό από ό, τι σε όλο τον υπόλοιπο πλανήτη!) και αντί συγγνώμης επιτέθηκε σε μένα και τους συμπαίκτες μου για την απολίτιστη συμπεριφορά που αντιμετωπίσαμε στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια.
Η συμπεριφορά του κ. Μαρινάκη προσβάλει τον Αθλητισμό. Αντί αυτής της συμπεριφοράς, μια απλή και ειλικρινής δήλωση μεταμέλειας θα ήταν πιο πολιτισμένη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: