Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

Μπάγεβιτς: «Είμαστε κοντά στον Λεονάρντο»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Είδηση έβγαλε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μετά τη λήξη του νικηφόρου φιλικού απέναντι στον Πανιώνιο (1-0). Ο Σερβοέλληνας τεχνικός αποκάλυψε-κόντρα στα όσα δήλωσε χθες ο Νίκος Θανόπουλος-πως η ΑΕΚ βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του Λεονάρντο.

«Πρέπει να βιαστούμε με τις μεταγραφές. Αύριο θα δούμε τι γίνεται. Νομίζω ότι είμαστε κοντά στον Λεονάρντο», δήλωσε ο 62χρονος προπονητής, ενώ όταν του ζητήθηκε να διευκρινίσει αν εννοεί πως η «Ένωση» βρίσκεται κοντά στην απόκτηση ή την… απώλεια του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού του Λεβαδειακού, απάντησε: «Είμαστε κοντά στο να τον πάρουμε».

Την Πέμπτη ξεκαθαρίζει για Καφέ

Ο Παντελής Καφές αποχώρησε στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου του φιλικού κόντρα στον Πανιώνιο και η πρώτη εκτίμηση του ιατρικού επιτελείου κάνει λόγο για θλάση στον δικέφαλο. Η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί το επόμενο διήμερο, μετά τις εξετάσεις που θα υποβληθεί στο Ιατρικό Κέντρο. Ο Χουανφράν υπέστη διάταση στους προσαγωγούς, ο Ράφικ Τζιμπούρ ένιωσε μια μικρή ενόχληση στον τένοντα του δεξιού γόνατος, ενώ ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς υπέστη ένα μικρό υποδόριο αιμάτωμα στο αριστερό γαστροκνήμιο από χτύπημα που δέχτηκε.

ΞΑΝΘΗ: Νίκη στο τελευταίο φιλικό

Με νίκη αποχαιρετά την προετοιμασία της στη Γερμανία η Ξάνθη. Οι ακρίτες επικράτησαν με 2-0 της Αλ Αραμπί του Κατάρ, στο τελευταίο φιλικό στη χώρα της Κεντρικής Ευρώπης, δείχνοντας θετικά στοιχεία στον Βόλφανγκ Βολφ, που δείχνει ευχαριστημένοι από τα μέχρι στιγμής πεπραγμένα των παικτών του. Σκόρερ της ελληνικής ομάδας ήταν ο Ζιέντσουκ στο 82’ και στο 89’.

Στην πρώτη φάση, ο Πολωνός επιθετικός εκτέλεσε απευθείας φάουλ, ενώ στη δεύτερη δέχτηκε την μπαλιά του Κόλμπας και με σουτ έξω από την περιοχή, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Οι παίκτες του Βολφ ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, ενώ οι Ασιάτες ήταν ανώτεροι στο δεύτερο.

Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, ύστερα από μονομαχία που έγινε στο κέντρο του γηπέδου, τραυματίστηκε ο Παντελής Ριζογιάννης στο γόνατο, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο. Εκτιμήσεις για τον τραυματισμό θα μπορέσουν να γίνουν την Πέμπτη, όταν η Ξάνθη θα επιστρέψει στη Θράκη.


SKODA ΞΑΝΘΗ: Λυμπερόπουλος, Κομεσίδης, Βάλλας (70’ Ταϊντέρ), Τζιωρτζόπουλος, Φερναντέζ, Κιντάνα (70’ Κόλμπας), Ριζογιάννης (46’ Μπέρτος), Φλίσκας, Ζιέντσιουκ, Λουτσιάνο (70’ Μαρσελίνιο), Σουάνης (70’ Στίβαρ)

Ήρωας στις καθυστερήσεις ο Σαμαράς!


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Με ήρωα τον Γιώργο Σαμαρά η Σέλτικ προκρίθηκε στον επόμενο προκριματικό γύρο του Champions League πετυχαίνοντας τη μεγάλη ανατροπή απέναντι στη Ντιναμό Μόσχας (2-0).

Οι "Καθολικοί" είχαν ηττηθεί με 1-0 στη Γλασκώβη, αλλά παρολα αυτά κατάφεραν να πάρουν το σπουδαίο "διπλό" στη Ρωσια και να διατηρήσουν ζωντανές τις ελπίδες τους για είσοδο στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Μάλιστα τα κατάφεραν σπάζοντας μια βαριά "αρνητική" παράδοση, που τους κρατούσε έξι ολόκληρα χρόνια χωρίς εκτός έδρας νίκη (22 παιχνίδια). Όχι μόνο νίκησαν μακριά από το νησί αλλά και με το... κατάλληλο σκορ για να προκριθούν.

Το πρώτο γκολ πέτυχε ο δαιμόνιος Σκοτ ΜακΝτόναλντ, ενώ το 2-0 "έγραψε" στις καθυεστερήσεις ο διεθνής Έλληνας στράικερ που μπήκε ως αλλαγή.

Ο Σαμαράς κατέβασε μια ψηλή μπαλιά κινήθηκε προς το πέναλτι και "εκτέλεσε τον Γκαμπούλοφ στέλνοντας τη μπάλα στη γωνία. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το πρώτο του "ευρωπαϊκό" γκολ. Και τι γκολ!

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Ανακοίνωση διαμαρτυρίας


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Την περασμένη Δευτέρα (3/8) εκδικάστηκε από την Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών η προσφυγή των Κώστα Λουμπούτη, Σπύρου Γόγολου και Χρήστου Κουτσοσπύρου, ωστόσο αυτό έγινε ερήμην της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, η οποία είχε ζητήσει αναβολή που δεν έγινε δεκτή, και η απόφαση -εκτός απροόπτου- αναμένεται καταδικαστική σε πρώτη φάση για τους Ηπειρώτες. H γιαννιώτικη ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας των Ιωαννίνων:

"Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, εκλήθη στις 3 Αυγούστου 2009, με την ιδιότητα της ως καθ' ης, ενώπιον της πρωτοβάθμιας Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών (εφεξής Α' ΕΕΟΔ), να υπερασπιστεί τις θέσεις της κατά αιτήσεως που κατέθεσαν τρεις ποδοσφαιριστές της ομάδος. Κατά των ιδίων ποδοσφαιριστών, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 27-07-2009 και 6 ημέρες πριν από την ορισθείσα δικάσιμο, απαγγέλθηκε η ποινή της λύσεως του συμβολαίου τους, για σωρεία πειθαρχικών παραπτωμάτων τους και έχει κατατεθεί επίσης ενώπιον της εν λόγω επιτροπής, αίτηση λύσεως του συμβολαίου τους.

Κατά την ως άνω αναφερόμενη δικάσιμο, η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, όπως είχε το αναφαίρετο παγκόσμιο δικονομικό δικαίωμα για την υπεράσπισή της και αντίκρουση της αιτήσεως, αιτήθηκε αναβολής από την εν λόγω επιτροπή για τρεις λόγους:

Α) Οι δύο πληρεξούσιοι δικηγόροι της, κύριοι Βήτας και Γρηγορίου, ήταν αδύνατο να βρίσκονται στην πόλη των Αθηνών κατά τη συγκεκριμένη ημερομηνία, λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων σε άλλα δικαστήρια της χώρας.

Β) Απουσίαζε λόγω ασθενείας του, ο βασικός μάρτυρας της ΠΑΕ και γενικός αρχηγός της ομάδος και καθ' ύλην αρμόδιος μάρτυρας, κύριος Θαλής Τσιριμώκος, προσκομίζοντας μάλιστα η ΠΑΕ και σχετικό έγγραφο αδυναμίας προσελεύσεως του, από το Κρατικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα των Ιωαννίνων.

Γ) Αιτήθηκε συνεκδικάσεως με τις αντίστοιχες αιτήσεις που κατέθεσε η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 και οι οποίες για άγνωστο λόγο, που θα επιληφθεί για να επιλύσει η εισαγγελία πλέον, δεν προσδιοριστήκανε αντιστοίχως, ενώ των εν λόγω ποδοσφαιριστών ΑΜΕΣΩΣ και σε ελάχιστες ημέρες.

Ο πρωτοετής φοιτητής νομικής γνωρίζει, ότι είς εξ αυτών των λόγων, είναι αρκετός για να χορηγηθεί αναβολή, σε οιοδήποτε δικαστήριο στον πλανήτη Γή και οιασδήποτε βαθμίδας. Τούτο δεν ίσχυσε μια και μόνο φορά, στις 3.8.2009 και στην εν λόγω επιτροπή.

Τρεις εκ των μελών, για τους οποίους θα αναφερθούμε κατωτέρω, είχαν την γνώμη ότι άπαντα τα κωλύματα ήταν προσχηματικά και απέρριψε το αίτημα της αναβολής. Απέρριψαν μάλιστα και την πρόταση των άλλων δύο μελών του «δικαστηρίου» (που ήσαν και οι μόνοι που εστάθησαν στο ύψος των περιστάσεων και δικαιολόγησαν τον τίτλο του μέλους συνθέσεως επιτροπής) για αναβολή μέχρι την Παρασκευή 7.8.2009, για να αρθούν τα περισσότερα έστω των καλυμμάτων και κυρίως το θέμα των πληρεξουσίων δικηγόρων και αυτό της ασθένειας του κυρίου Θαλή Τσιριμώκου.

Τα μέλη της εν λόγω επιτροπής, σε μια πρωτοφανή επίδειξη ισχύος , απέρριψαν το δίκαιο αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ όπως αυτό υποβλήθηκε για πολλαπλούς λόγους. Η εταιρία μας δεν μπορούσε ούτε ουσιαστικά να συμμετέχει στην εν λόγω εκδίκαση, αλλά και ούτε τύποις επιθυμούσε επιπλέον, να νομιμοποιήσει όσους, έσερναν η ομάδα μας αναπολόγητη και χωρίς καμιά άμυνα, «πρόβατο επί σφαγή», για τον πλουτισμό κάποιων και αποχώρησε. Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ έχει εις βάρος της αίτηση από τους παίκτες για αποζημίωση ύψους 500.000 Ευρώ.

Η απαράδεκτη και ευθέως παράνομη αυτή ενέργεια της επιτροπής-(των τριών εκ των πέντε μελών) που αντιμετώπισε την ομάδα μας ως «γιαννενάκι» ενώ πολύ διαφορετική συμπεριφορά θα είχαν σε άλλες ομάδες ενδεχομένως, προσέθεσε ακούσια ή εκούσια, ένα ακόμη λιθαράκι σε αυτό, που εδώ και χρόνια ακούγεται για συντεχνίες και σκοτεινούς κύκλους σε βάρος των ομάδων.

Τελείως συμπωματικά, ένας εκ των αιτούντων ποδοσφαιριστών, μιλώντας με μέλος της διοίκησης, το Σάββατο 1.8.2009, του ανακοίνωσε το προγραμματισμένο ταξίδι του την Τετάρτη 5.8.2009 στην Κύπρο σε αναζήτηση ομάδος, αφού θα καθίστατο στις 3-8-2009 ελεύθερος. Ήξερε φαίνεται καλύτερα, ότι δεν υπήρχε περίπτωση να μη γίνει η εκδίκαση της υποθέσεώς του αν και ο πληρεξούσιος δικηγόρος του είχε ενημερωθεί ήδη για το επικείμενο (τότε) αίτημα.

Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ανακοινώνει ότι αίρει την εμπιστοσύνη της στην εν λόγω επιτροπή και θεωρεί ήδη δεδομένη την αίτηση εξαιρέσεως των τριών μελών αυτής, από οιαδήποτε υπόθεση την αφορά, σε οιοδήποτε όργανο και αν συμμετέχουν αυτοί.

Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ανακοινώνει την έναρξη επαφών με κορυφαίους παράγοντες του αθλητισμού, του τόπου, αλλά και της δικαστικής εξουσίας προκειμένου να σπάσει το απόστημα. Στον δύσκολο δρόμο μας θα συναντήσουμε σημαιοφόρους και σημαιοφοράκια. Θα προτιμήσουμε την συνεργασία με τους πρώτους.

Ανακοινώνουμε στην εν λόγω επιτροπή της Α'ΕΕΟΔ, ότι αφού ήταν περιττή η παρουσία ημών, ας μη μπει στον κόπο να μας αποστείλει την προειλημμένη απόφασή της. Ήδη συντάσσεται το δικόγραφο εφέσεως από την εταιρία μας.

Καλούμε σε εξηγήσεις την Α' ΕΕΟΔ, για το γεγονός του ότι ακόμη δεν προσδιορίστηκε η υπέρ ημών αίτηση, ιδίου περιεχομένου και με ίδιο αίτημα, σε βάρος των ιδίων ποδοσφαιριστών και τα ίδια πραγματικά περιστατικά.

Καλούμε την Ε.Π.Ο. σε άμεση απομάκρυνση των εν λόγω τριών προσώπων από την εν λόγω επιτροπή και κάθε άλλη που τυχόν συμμετέχουν.

Καλούμε την SuperLeague να ερευνήσει τους αληθείς λόγους μη αποδοχής του αιτήματός μας και τον τρόπο λειτουργία της εν λόγω επιτροπής και των μελών αυτής.

Η παρούσα θα περιαφεί τον τύπο της μηνυτήριας αναφοράς και θα προσκομιστεί αρμοδίως στην κατά τόπον αρμόδια Εισαγγελία, σε ημέρα που θα γίνει γνωστή με ιδιαίτερη ανακοίνωση της ΠΑΕ".

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Καμπάνα 50.000 ευρώ σε Ογκουνσότο


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Η συμπεριφορά που επέδειξε ο Πάτρικ Ογκουνσότο στο θέμα της μεταγραφής του και η αδικαιολόγητη μη συμμετοχή του στις υποχρεώσεις της ομάδας μετά το τέλος της άδειας που του έχει δοθεί από την διοίκηση είχε άσχημα αποτελέσματα για τον Νιγηριανό.

Σήμερα το ΔΣ της ΠΑΕ αποφάσισε την επιβολή προστίμου που φτάνει τα 50.000 ευρώ στον Ογκουνσότο για το παράπτωμα του και όπως ήδη έχει τονίσει ο πρόεδρος του Εργοτέλη ο παίκτης είναι υπό παραχώρηση αρκεί να δοθούν τα 300.000 ευρώ της ρήτρας του.

Η ανακοίνωση: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΙΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ στη σημερινή συνεδρίαση του και αφού έλαβε υπ όψιν την απολογία του ποδοσφαιριστή Πάτρικ Ογκουνσότο, στη 01.08.2009 για την επί 23 ημέρες αδικαιολόγητη απουσία του, επιβάλει σ? αυτόν ομόφωνα μετά από εισήγηση του Προέδρου χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ για την ζημία που προκάλεσε το παράπτωμα του αγωνιστικά και οικονομικά στην ομάδα μας».

Φέργκιουσον: «Εγώ είμαι ο… τσιφούτης»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Πάνω του πήρε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον την απόφαση, να μην ξοδέψει πολλά χρήματα φέτος η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε μεταγραφές. Ο Σκωτσέζος προπονητής έκανε παράκληση στους οπαδούς να μην κατηγορούν τους ιδιοκτήτες Γκλέιζερ για τη λιτή μεταγραφική πολιτική της ομάδας και ξεκαθάρισε ότι αυτή ήταν αποκλειστικά δική του απόφαση.

Η Γιουνάιτεντ στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο εισέπραξε τεράστια ποσά από τις πωλήσεις των Ρονάλντο και Τέβες, αφού μόνο αυτή του Πορτογάλου σταρ απέφερε στα ταμεία της περί τα 94 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, το γεγονός πως έχει ξοδέψει μόνο 23 από αυτά, για να φέρει στο Μάντσεστερ παίκτες όπως οι Βαλέντσια, Ομπερτάν και ο ελεύθερος Όουεν, έχει δημιουργήσει μουρμούρα στις τάξεις των οπαδών, που πιστεύουν ότι η «σφιχτή» αυτή πολιτική υπαγορεύεται από την, αμφιλεγόμενη, διοίκηση Γκλέιζερ.

Τις υποψίες, ωστόσο, αυτές έσπευσε να διαλύσει ο Φέργκιουσον, ο οποίος ύψωσε «ασπίδα προστασίας» στους ιδιοκτήτες και ανέλαβε 100% την ευθύνη για την ισχνή κινητικότητα της Γιουνάιτεντ στο μεταγραφικό «παζάρι».

«Μη δίνετε καθόλου σημασία σε όσους λένε ότι είναι εντολή της διοίκησης να μην κάνουμε μεταγραφές» τόνισε σε αγγλικά Μέσα ο Σερ Άλεξ και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά: «Πιστέψτε με, είναι μια καθαρά ποδοσφαιρική, δική μου επιλογή».

«Ίσως να φταίει το ότι βγήκε ο Σκωτσέζος από μέσα μου», αστειεύτηκε ο Φέργκιουσον, εξηγώντας, ωστόσο, πως «εγώ πιστεύω στην αντικειμενική αξία -ακόμα και όταν ξοδεύω τα χρήματα κάποιου άλλου- κι έτσι δε δέχομαι να πληρώσω σε μη ρεαλιστικές τιμές κάποιους παίκτες».

Υπογράμμισε, δε, πως «όλοι πρέπει να θυμούνται ότι εμείς βρισκόμαστε σε θέση ισχύος» και καθησύχασε τους οπαδούς ότι «δε χρειάζεται να κάνουμε εντυπωσιακές κινήσεις στις μεταγραφές για να παραμείνουμε στην κορυφή».

Δεν φεύγει από τη Ρεάλ ο Ντρέντε


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Παρά την έντονη φημολογία που είχε αναπτυχθεί όλο αυτό το διάστημα, ο Ρόιστον Ντρέντε, επιβεβαίωσε ότι θα παραμείνει στις τάξεις της Ρεάλ Μαδρίτης. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ισπανικό Τύπο, χαίρει της εμπιστοσύνης του νέου τεχνικού της «βασίλισσας», Μανουέλ Πελεγκρίνι και δεν πρόκειται να αποχωρήσει άμεσα από το σύλλογο.

Ο Ολλανδός, σύμφωνα με δημοσιεύματα, δεν βρισκόταν στα πλάνα του πρώην τεχνικού της Βιγιαρεάλ για την νέα σεζόν και ο Τύπος τον ήθελε να βρίσκεται σε αναζήτηση του επόμενου σταθμού της καριέρας του. Παρ' όλα αυτά, ο ίδιος δηλώνει:

«Βρίσκομαι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση αυτή την περίοδο και ο προπονητής μου είπε πως μου δίνει ψήφο εμπιστοσύνης», τόνισε αρχικά ο 21χρονος και κατέληξε ανατρέποντας τα δεδομένα: «Με έχει χρησιμοποιήσει και στις τρεις θέσεις της αριστερής πλευράς και αυτό σημαίνει πως θα έχω περισσότερες ευκαιρίες να αποδείξω ότι αξίζω».

FIFA: Στην 11η θέση η Ελλάδα


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στην ίδια θέση, την 11η, της παγκόσμιας κατάταξης βρίσκεται η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των Ανδρών για τον μήνα Αύγουστο, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της FIFA.

Η ελληνική ομάδα είναι μπροστά από όλες τις αντιπάλους της στον Β΄ προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, συγκεκριμένα από τις Ελβετία (13η θέση), Ισραήλ (25ο), Λετονία (56η), Μολδαβία (87η) και Λουξεμβούργο (119ο).

Συνοπτικά η πρώτη δεκάδα:

1. Βραζιλία
2. Ισπανία
3. Ολλανδία
4. Γερμανία (+1)
5. Ιταλία (-1)
6. Ρωσία
7. Αγγλία
8. Αργεντινή
9. Γαλλία
10. Κροατία

Μπερλουσκόνι: "Μένει στη Μίλαν ο Πίρλο"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Αντρέα Πίρλο δεν πωλείται στην Τσέλσι... Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της σύσκεψης κορυφής που έλαβε χώρα την Τετάρτη (5/8) μεταξύ των Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Αντριάνο Γκαλιάνι και Λεονάρντο, με τον ιδιοκτήτη της Μίλαν να ξεκαθαρίζει ότι ο 30χρονος μέσος θα τελειώσει την καριέρα του με τη φανέλα των "ροσονέρι".

"Ο Πίρλο δεν είναι υπό παραχώρηση, θα μείνει μαζί μας και θα τελειώσει την καριέρα του στη Μίλαν. Ξέρετε ότι για τον δικό μας Αντρέα Πίρλο πήραμε μεγάλη οικονομική προσφορά από την Τσέλσι.

Μιλήσαμε και με τον παίκτη και θεωρήσαμε ότι πρέπει να δεχτούμε το αίτημα του Λεονάρντο να κρατήσουμε τον Πίρλο", τόνισε ο "καβαλιέρε", συμπληρώντας πως ο νεαρός τεχνικός απολαμβάνει της καθολικής εμπιστοσύνης της διοίκησης, ενώ κατέστησε σαφές πως οι "ροσονέρι" θα κινηθούν για την απόκτηση ενός στράικερ ολκής.

"Η διοίκηση είναι στα χέρια του κυρίου Γκαλιάνι ο οποίος θα έχει όλους τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους για την απόκτηση ενός επιθετικού, που έχει συνέπεια στο γκολ. Έχουμε ήδη εντοπίσει ονόματα που αρέσουν στον προπονητή μας.

Η Μίλαν έχει ήδη στο ρόστερ επιθετικούς επιπέδου, όμως ο Λεονάρντο εκτιμά ότι δεν είναι δυνατόν να βγάλουν μόνοι τους ένα πρωτάθλημα και ταυτόχρονα τις αγωνιστικές υποχρεώσεις μέσα στην εβδομάδα.

Τα ονόματα υποψηφίων; Αυτά που έχουν ακουστεί πρόσφατα, του Λουίς Φαμπιάνο και του Χούντελααρ".

Πίρλο: "Είμαι ευτυχισμένος..."
Αμέσως μετά την ανακοίνωση της παραμονής του Αντρέα Πίρλο στη Μίλαν διά στόματος Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο Ιταλός μέσος έκανε δηλώσεις στον επίσημο σταθμό του συλλόγου (Milan Channel), όπου εμφανίστηκε ιδιαίτερα χαρούμενος από την έκβαση της υπόθεσης.

"Σήμερα είναι μία πολύ όμορφη ημέρα. Είμαι πολύ ικανοποιημένος που θα μπορέσω να κλείσω εδώ την καριέρα μου. Αυτό έγινε χάρη στον πρόεδρο, στον Αντριάνο Γκαλιάνι, και κυρίως τον Λεονάρντο που εξαιρώντας με από τις μεταγραφές μου έδωσαν τη δυνατότητα να κλείσω εδώ την καριέρα μου.

Όταν μου γνωστοποίησαν αυτή την είδηση, ήμασταν όλοι ευχαριστημένοι, επιτέλους τελειώνει η ιστορία αυτό του καλοκαιριού και θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε την ροσονέρα περιπέτεια.

Υπήρχε η πιθανότητα να αλλάξω ομάδα και περιπέτεια, όμως στο τέλος και με κοινή συναίνεση, η ομάδα και εγώ αποφασίσαμε να συνεχίσουμε και είμαστε όλοι ευχαριστημένοι", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Λίβερπουλ: Ανακοίνωσε συμφωνία για Ακουιλάνι


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Αλμπέρτο Ακουιλάνι είναι επίσημα ο αντικαταστάτης του Τσάμπι Αλόνσο στη Λίβερπουλ, καθώς οι "κόκκινοι" ανακοίνωσαν το απόγευμα της Τετάρτης (8/5) τη συμφωνία με τη Ρόμα για τον 25χρονο μέσο.

"Ο Αλμπέρτο είναι ένας πολύ καλός παίκτης και είμαι ικανοποιημένος που ήρθαμε σε συμφωνία με τη Ρόμα για τη μεταγραφή του", τόνισε ο Ράφα Μπενίτεθ με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της Λίβερπουλ, και συνέχισε:

"Θα ταξιδέψει στο Μέρσεϊσαϊντ προς το τέλος της εβδομάδας για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις. Ο Αλμπέρτο έχει τη νοοτροπία νικητή και μία μεγάλη εμπειρία στη Serie A και στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Θεωρείται εδώ και καιρό ένα από τα κορυφαία ταλέντα στην Ιταλία και έχει αγωνιστεί για την Εθνική Ιταλίας U19 και U21 πριν πάει στην Εθνική Ανδρών".

Σάντος: "Σοβαρότητα και συγκέντρωση"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Πορτογάλος τεχνικός εντόπισε τους κινδύνους που υπάρχουν καθώς οι Νορβηγοί δεν έχουν άγχος ενώ επισήμανε ότι χρειάζεται ο ΠΑΟΚ τη νίκη για να απαντήσει στην σημαντική παρουσία του κόσμου.

Αρχικά ο Φερνάντο Σάντος έστειλε το μήνυμα λέγοντας:

"Αν είμαστε χαλαροί δεν πρόκειται να περάσουμε. Αυτό είναι το πιο βασικό. Σίγουρα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση μετά την εκτός έδρα νίκη που πετύχαμε στο πρώτο παιχνίδι, αλλά όπως είπαμε και στην Νορβηγία πρόκειται για προκριματική φάση".

"Έχει τελειώσει το πρώτο ημίχρονο και μας μένει το δεύτερο. Έχουμε πλεονέκτημα αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ για να κάνουμε το πλεονέκτημα πρόκριση. Πρέπει να είμαστε σοβαροί συγκεντρωμένοι και να σεβαστούμε τον αντίπαλο. Αν έχουμε αυτή την συνταγή και ακολουθήσουμε κατά γράμμα σίγουρα οι πιθανότητες να περάσουμε θα είναι πολύ μεγάλες, αν όχι διατρέχουμε μεγάλο κίνδυνο".

Ενώ, δείχνει να υπολογίζει πολύ στην Βαλερένγκα επισημαίνοντας: "Η Βαλερένγκα έδειξε ότι ξέρει να παίζει ποδόσφαιρο. Έρχεται χωρίς άγχος, θα παίξει ελεύθερα και ανοιχτά και δεν έχει να χάσει τίποτα. Δεν θα παίξει μόνο μαζική άμυνα. Αντίθετα έρχεται να τα παίξει όλα για όλα και να εξαντλήσει τις λίγες πιθανότητες που έχει και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Να είμαστε συγκεντρωμένοι και να παίξουμε αυτό που μπορούμε".

Οι απουσίες των Νορβηγών δεν απασχολούν τον Φερνάντο Σάντος ο οποίος δήλωσε: "Ο αντίπαλος θα παίξει και αυτός με έντεκα, με εξαίρεση τους αμυντικούς που θα έχει απουσίες από εκεί και πέρα θα κατεβάσει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, αφού από το κέντρο και μπροστά είναι πλήρης. Εμείς από την πλευρά μας θα είναι λάθος να σκεφτούμε πως δεν θα παίξουν μερικοί παίκτες της Βαλερένγκα".

Για το παιχνίδι της Νορβηγίας ο Φερνάντο Σάντος τόνισε: "Δεν νομίζω ότι κάναμε ένα μεγάλο παιχνίδι. Νομίζω ότι κάναμε ένα σοβαρό ματς και πειθαρχημένο. Είναι μεγάλη η απόσταση όμως από το μεγάλο παιχνίδι. Είμαστε ακόμα αρκετά μακριά από αυτά που θέλουμε να πετύχουμε. Εννοείται βέβαια βασικός παράγοντας είναι ο χρόνος και ο ανταγωνιστικός ρυθμός με επίσημα παιχνίδια, όπως και οι νίκες παίζουν σημαντικό ρόλο. Περίμενα σοβαρό αγώνα. Είναι κάτι που είχαμε πει και στην προετοιμασία. Θα ήταν φυσικό να μην ήμασταν στο επίπεδο που θέλαμε. Είχαμε πει επίσης και είχαμε εκφράσει πως ξέρουμε τα χαρακτηριστικά των παικτών μας, που είναι σοβαρότητα συγκέντρωση και πειθαρχία. Περιμέναμε αυτά τα στοιχειά να τα έχουμε και σταδιακά να βάλουμε και την ποιότητα".

Για τον κόσμο που αναμένεται να δηλώσει ηχηρό παρών ο τεχνικός του ΠΑΟΚ είπε: "Εμείς δεν περιμένουμε κάτι λιγότερο από αυτό που εισπράξαμε πέρσι από τον κόσμο καθ’ όλη την διάρκεια των περσινών αγώνων. Ξέρουμε ότι είναι πολύ σημαντικό αυτό και παίζουν σημαντικό ρόλο στην ομάδα. Θα προσπαθήσουμε να "απαντήσουμε" σε αυτή την στήριξη με το καλύτερο δυνατό μας παιχνίδι και φυσικά την κατάκτηση της νίκης".

Ηρακλής: Υπέγραψε για 2 χρόνια ο Ηλιάδης


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Παίκτης του Ηρακλή είναι και επίσημα ο Ηλίας Ηλιάδης, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 2 ετών με τους "κυανόλευκους".

Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής, μετά από 4 χρόνια παραμονής στην ομάδα του ΠΑΟΚ, αλλάζει "στρατόπεδο" και πλέον θα αγωνίζεται με τη φανέλα του Ηρακλή.

Μία μέρα πριν, ο τεχνικός του "γηραιού", ο Όλεγκ Προτάσοφ είχε ανάψει το "πράσινο φως" για την απόκτηση του παίκτη.

Ο Στέλιος Ηλιάδης, δήλωσε λίγο μετά την υπογραφή του νέου του συμβολαίου:

"Είμαι πολύ χαρούμενος για το γεγονός ότι ανήκω στην οικογένεια του Ηρακλή. Βασικός στόχος μου είναι να βοηθήσω την ομάδα μου να έχει μια επιτυχημένη πορεία. Οι φετινοί στόχοι του Ηρακλή είναι πολύ ψηλότεροι και με σκληρή, ομαδική δουλειά μπορούμε να τους πετύχουμε. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε ως ομάδα.

Γνωρίζω τους περισσότερους Ελληνες συμπαίκτες μου και αυτό θα με βοηθήσει στο να περάσω αμέσως στο κλίμα της νέας ομάδας μου. Στοχεύω στο να καθιερωθώ στον Ηρακλή, μέσα από την πολλή δουλειά και είναι σίγουρο ότι έχω εξαιρετική διάθεση, για να δώσω τα πάντα στην ομάδα.

Από την 1η Ιουλίου προπονούμαι μόνος και θεωρώ ότι σε 10 μέρες θα είμαι έτοιμος να ακολουθώ το ρυθμό προπονήσεων των συμπαικτών μου. Αυτό, που έχω ως προτεραιότητα είναι το να προσφέρω στον Ηρακλής και μέσα από την επιτυχία της ομάδας μου να αναδειχθώ και εγώ".

Αργεντινή: Γενική αναβολή!


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αργεντινής ανέστειλε την έναρξη όλων των πρωταθλημάτων της χώρας, λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι σύλλογοι.

«Η εκτελεστική επιτροπή της ομοσπονδίας αποφάσισε την αναστολή όλων των πρωταθλημάτων μέχρι νεωτέρας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ομοσπονδίας, την ώρα που ο πρόεδρος, Χούλιο Γκροντόνα, είχε συνάντηση με τον Υπουργό φορολογικών υποθέσεων της χώρας, Ρικάρντο Ετσεγκαράι, για να συζητηθεί το θέμα των χρεών.

ΣΧΗΜΑ ΟΥΛΕΒΑΛ..!


Την ενδεκάδα που ξεκίνησε στο… δεύτερο ημίχρονο του πρώτου αγώνα με τη Βαλερένγκα θα παρατάξει ο Φερνάντο Σάντος στο επαναληπτικό παιχνίδι της Τούμπας. Ο Πορτογάλος τεχνικός του ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να ετοιμάσει εκπλήξεις και η χθεσινή προπόνηση δεν άλλαξε σε σχέση με τις προηγούμενες. Ο Χαλκιάς θα πάρει θέση κάτω από τα δοκάρια και η άμυνα θα απαρτίζεται από τους Σνάουτσνερ, Μπιζέρα, Τσιρίλο και Λίνο. Στον άξονα θα χρησιμοποιηθούν οι Γκαρσία και Φωτάκης, ενώ πιο προωθημένοι στο κέντρο θα είναι ο Κονσεϊσάο (δεξιά), ο Σορλέν (αριστερά) και ο Ίβιτς (κέντρο), ενώ στην επίθεση θα παίξει ο Αναστασάκος. Ο 55χρονος προπονητής θα ανακοινώσει μετά τη πρωινή προπόνηση την αποστολή της ομάδας, η οποία θα καταλύσει κανονικά σε ξενοδοχείο. Σε ό,τι αφορά τον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς και τον Πάμπλο Κοντρέρας, οι δύο ποδοσφαιριστές συνεχίζουν τα ατομικά τους προγράμματα και μέσα στην επόμενη εβδομάδα εκτιμάται ότι θα προπονούνται με την υπόλοιπη ομάδα. Ατομικό πρόγραμμα ακολουθεί και ο Σαβίνι, ο οποίος προσπαθεί να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα φυσικής κατάστασης. Κυριάκου: «Ούτε βεγγαλικά, ούτε λέιζερ» Ξεκάθαρο είναι το μήνυμα που έστειλε, μέσω της «SportDay», ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκου στους οπαδούς της ομάδας εν όψει του αυριανού ευρωπαϊκού αγώνα της Τούμπας. «Οι κανονισμοί της UEFA είναι πολύ αυστηροί. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Θα υπάρχει πρόβλημα για την ΠΑΕ ακόμα και αν ανάψει ένας πυρσός στην κερκίδα, χωρίς να πέσει στον αγωνιστικό χώρο. Δεν πρέπει να υπάρχουν ούτε κροτίδες και φυσικά κανενός είδους λέιζερ, όπως βλέπαμε πέρυσι στα ελληνικά γήπεδα. Αλλωστε, ο Παναθηναϊκός εξαιτίας της χρήσης τέτοιων λέιζερ σε ευρωπαϊκό παιχνίδι του τιμωρήθηκε με αποκλεισμό της έδρας του, έστω και με αναστολή», τόνισε και κατέληξε, λέγοντας: «Στην Τούμπα έχουν γίνει αρκετά έργα για τη διευκόλυνση των φιλάθλων. Ελπίζουμε ότι με αρχή τον αγώνα της Πέμπτης θα λυθούν πολλά από τα προβλήματα που συναντήσαμε πέρυσι». Λίνο: «Δεν ξέρω για την Κορίνθιανς» Άγνοια για το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Κορίνθιανς για την απόκτησή του δήλωσε ο Λίνο, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του (σ.σ.: www.lino16.com). «Δεν ξέρω τίποτα, αλλά θα ήταν τιμή μου να παίξω σε έναν τέτοιο σύλλογο», τόνισε ο Πορτογάλος και αναφέρθηκε στον ΠΑΟΚ: «με υποδέχθηκαν πολύ καλά. Ο ΠΑΟΚ έχει έναν πολύ καλό προπονητή και δεν μετάνιωσα για την απόφαση που πήρα να έρθω εδώ». Όσον αφορά τους στόχους των Θεσσαλονικέων, είπε: «Θέλουμε να φθάσουμε ψηλά και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Γι’ αυτό πρέπει να νικήσουμε τη Βαλερένγκα και στο δεύτερο παιχνίδι».

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΣΩΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ομόνοια: Στην… αντεπίθεση για Οκκά!


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Προσφυγή κατά της απόφασης της Ομόνοιας για τερματισμό του συμβολαίου του κατέθεσε ο Γιάννης Οκκάς, ζητώντας ένα ποσό της τάξεως των €1.000.000! Αν και επίσημο χαρτί δεν έφτασε ακόμα στα γραφεία των πρασίνων, ωστόσο έχουν ενημερωθεί για την πράξη του διεθνούς επιθετικού και ετοιμάζονται να... βγουν στην αντεπίθεση. Με μια λακωνική τοποθέτησή, ο υπεύθυνος επικοινωνίας του «τριφυλλιού» Θεόδωρος Καυκαρίδης, μας είπε πως η διοίκηση επιφυλάσσεται για να τοποθετηθεί επίσημα (ίσως με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του σωματείου), ενώ όπως τόνισε, μέχρι σήμερα η διοίκηση κράτησε χαμηλούς τόνους, μη θέλοντας να δώσει μεγαλύτερη έκταση στο θέμα. Ωστόσο, μετά και τη κίνηση του Οκκά, φαίνεται πως η Ομόνοια αλλάζει πολιτική και πως ενώπιον μας έχουμε ένα σίριαλ που ίσως εξελιχθεί σε θρίλερ.

Μάντσεστερ Γ: Εκτός δράσης για 2 μήνες ο Φαν ντερ Σαρ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Έντβιν φαν ντερ Σαρ δεν θα μπορέσει να βοηθήσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα πρώτα επίσημα παιχνίδια της σεζόν, λόγω τραυματισμού στο αριστερό χέρι.

Ο Ολλανδός γκολκίπερ των "κόκκινων διαβόλων" πέρασε την πόρτα του χειρουργείου μετά τον τραυματισμό του κατά τη διάρκεια του φιλικού αγώνα με την Μπάγερν Μονάχου, στο πλαίσιο τουρνουά προετοιμασίας.

Συγκεκριμένα, η ζημιά για τον πολύπειρο ποδοσφαιριστή ήρθε σε μία εκτέλεση πέναλτι του Ντάνιελ Πράνιτς των Βαυαρών, όταν και έσπασε ένα δάχτυλο του αριστερού του χεριού, καθώς και ένα κόκκαλο.

Ο 38χρονος τερματοφύλακας δεν θα μπορέσει να βοηθήσει τους πρωταθλητές Αγγλίας στις πρώτες επίσημες υποχρεώσεις, με την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση να υπολογίζεται σε 2 μήνες.

Πλέον, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον θα πρέπει να αποφασίσει ποιός από τους Τόμας Κούστζακ και Μπεν Φόστερ, θα υπερασπιστεί την εστία της Γιουνάιτεντ.

Παρουσιάστηκαν Ριμόλντι, Κάστρο, Κυριακίδης στις Σέρρες


Ριμόλντι, Κάστρο και Κυριακίδης από την παρουσίαση τους Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στα γραφεία της ΠΑΕ Πανσερραϊκός η παρουσίαση των τριών τελευταίων αποκτημάτων της ομάδας, των Λούκας Ριμόλντι, Σέζαρ Κάστρο και Δημήτρη Κυριακίδη. Οι νέοι παίκτες δήλωσαν φανερά ευχαριστημένοι που άνοιξαν νέα σελίδα στην καριέρα τους με την έλευση τους στη μακεδονική ομάδα και υποσχέθηκαν ότι θα δωσουν τον καλύτερο εαυτό τους.

"Ηρθαμε σε μια μεγάλη ομάδα με λαμπρή ιστορία και σίγουρα του χρόνου θα βρισκόμαστε και πάλι στη Σούπερ Λιγκ", δήλωσαν τα νέα αποκτήματα του Πανσερραϊκού.

Στο μεταξύ, με πρωϊνή προπόνηση στις 7.30 συνεχίστηκε το πρόγραμμα της προετοιμασίας. Το μεσημέρι παίκτες και τεχνικό επιτελείο είχε προγραμματιστεί να φάνε όλοι μαζί σε μπάρμπεκιου το οποίο οργάνωσε ο Γκιγέρμο Ογιος. Μάλιστα αναλαμβάνει το ψήσιμο και ο ίδιος προσωπικά δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε όλους για λίγες στιγμές χαλάρωσης και ψυχαγωγίας αφού το απόγευμα το πρόγραμμα έχει προπόνηση και πάλι.

Πρώτος αγώνας μπροστά στο κοινό του



Οι φίλαθλοι του Ατρομήτου Τα "αποκαλυπτήρια" του Ατρόμητου ενώπιον των οπαδών του θα γίνουν την Τετάρτη, στο φιλικό με τον Αστέρα Τρίπολης, στο γήπεδο του Περιστερίου (20:00). Πρόκειται για το πρώτο ματς προετοιμασίας που δίνει στην έδρα της η ομάδα του Γιώργου Δώνη, ο οποίος έχει συμπεριλάβει στην αποστολή όλους τους "ετοιμοπόλεμους" παίκτες.

Ο τεχνικός της ομάδας του Περιστερίου δεν μπορεί να υπολογίζει τους τραυματίες Κάμπα, Μελισσά και Μπαζίνσκι.

Αμεάλ: "Η πόρτα μας στην Ευρώπη"





Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το απόγευμα στο "Κλεάνθης Βικελίδης" ο πρόεδρος της Μπόκα Τζούνιορς, Ζόρζε Αμεάλ, τον οποίο καλωσόρισε ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης, Γιάννης Κόντης. Πριν ωστόσο από την έναρξη της εκπρόσωποι των οργανωμένων φίλων του SUPER 3 του έδωσαν κασκόλ του συνδέσμου για το αυριανό παιχνίδι όπως και λάβαρο Ο πρόεδρος της Μπόκα Τζούνιορς, Ζόρζε Αμεάλ, στις πρώτης του δηλώσεις αναφέρθηκε στη επίσκεψη της ομάδα του στην Ελλάδα λέγοντας πως: "είναι ευχαρίστησή μας να βρισκόμαστε στην χώρα σας. Ελπίζω να συνεχίσουμε τις επιτυχίες. Αν δεν πετύχουμε αυτά που θέλουμε, θα κάνουμε καλή πορεία".

Συνεχίζοντας ο ισχυρός άντρας της ιστορικής ομάδας αναφέρθηκε στο φιλικό με τον Άρη:

"Θέλουμε να ξεκινήσει μια συνεργασία μεταξύ της Μπόκα και του Άρη. Θα μιλήσουμε σήμερα και θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε μια συνεργασία όπου θα είναι σε μόνιμη βάση, γιατί γνωρίζουμε ότι είναι μια ευκαιρία πόρτας στην Ευρώπη".

Σε ερώτηση για το αν πρόκειται να ακολουθήσουν και άλλοι παίκτες από την Μπόκα στην ομάδα του Άρη, ο Ζόρζε Αμεάλ τόνισε: "Σίγουρα αν έρθουμε σε συμφωνία με τον πρόεδρο και άλλοι παίκτες πρόκειται να έρθουν στον Άρη. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια ανταλλαγή μεταξύ των δύο κλαμπ".

Ενώ χαρακτήρισε το αθλητικό πρότζεκτ "φιλόδοξο σχέδιο πενταετίας", το οποίο "θα περιλαμβάνει είσοδο ποδοσφαιριστών στον Άρη, που θα αποφέρουν κέρδη και για τις δύο ομάδες".

Για την περιοδεία της ομάδας του στην Ευρώπη αισθάνεται "πολύ ευχαριστημένος", μιας και σύμφωνα με τα λεγόμενά του "αποσπάσαμε κολακευτικά σχόλια από την Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ και την Μίλαν, όπου παίξαμε καλά και αύριο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το ίδιο".

Αναφερόμενος στα λάθη της ομάδας του με απόλυτη ειλικρίνεια είπε:

" Προσπαθήσαμε τα τελευταία 15 χρόνια να δούμε ποια είναι τα λάθη που κάναμε και μας άφησαν πίσω στον οικονομικό τομέα. Οι ερασιτεχνικές μας ομάδες, μας κόστιζαν πάρα πολύ αφού τρώγανε έσοδα από την επαγγελματική ομάδα κάτι που βελτιώσαμε τα τελευταία χρόνια μέσα από πωλήσεις παικτών".

" Επενδύσαμε στην ομάδα, φτιάξαμε το αγωνιστικό κομμάτι, και το γήπεδό μας, τις συνθήκες και προσέξαμε την επαγγελματική ομάδα. Ποτέ δεν πιστέψαμε ότι όλα ήταν τέλεια αλλά πάντα κοιτούσαμε το κάτι παραπάνω για να γίνουμε μια μεγάλη ομάδα".

Η θέση του για την απόφαση της FIFA, να αναδείξει την Μπόκα Τζούνιορς ως το δημοφιλέστερο σύλλογο:

"Δεν μας ενδιαφέρει που μας τοποθέτησε η FIFA ως το δημοφιλέστερο κλαμπ, καθώς θα πρέπει να δουλεύουμε συνέχεια για να γίνουμε μια μεγάλη ομάδα. Υπάρχει ο συνδυασμός που έχουμε κάνει, ο οποίος μας αποφέρει οικονομικά οφέλη με ερασιτέχνες παίκτες στους επαγγελματίες, με αποτέλεσμα στην μεταπώλησή τους. Και είναι πολύ σημαντικό να συνδυάσεις την αύξηση των εσόδων με το σπορ. Και μπορούμε να εξηγήσουμε στους ανθρώπους του Άρη τι κάναμε και μπορούνε να το κάνουνε όλοι και το λέμε αυτό γιατί είμαστε ίδιοι λαοί η Αργεντινή και η Ελλάδα"

Κλείνοντας ο Αμεάλ χαρακτήρισε το ποδοσφαίρου "παγκόσμιο", ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να πάει κάποιος παίκτης του Άρη στην Μπόκα τονίζοντας πως: "Πάντα υπάρχουν οι δυνατότητες, αν υπάρχει κάποιος παίκτης που μας ενδιαφέρει είναι πολύ πιθανόν. Ελπίζω να δούμε ένα ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι".

Με τη σειρά του ο εκτελεστικός διευθυντής του Άρη, Γιάννης Κόντης καλωσόρισε στο γήπεδο τον πρόεδρο της Μπόκα, ενώ και αυτός αναφερόμενος στο παιχνίδι είπε: " Ήρθαν νωρίτερα για προπόνηση λόγω της ζέστης, ευχόμαστε να αρχίσουμε μια μεγάλη συνεργασία με την Μπόκα Τζούνιορς".

Για τον Άρη δήλωσε: "Ότι είναι μια μεγάλη ομάδα που έχει οπαδούς που έχει οπαδούς, στους οποίους αρέσει το ποδόσφαιρό της Νοτίου Αμερικής, Τους αρέσει περισσότερο η Μπόκα Τζούνιορς μιας και τραγουδούν πολλά τραγούδια τους. Πιστεύουμε ότι θα δουν μια ομάδα που τους αρέσει".

Ειπε..........................

"Δεν είμαι επιζών, αλλά νικητής"

Χενκ Τεν Κάτε

(τάδε έφη ο ολλανδός και αποχώρησε από την συνέντευξη Τύπου)

«Καλύτερη ομάδα από πέρσι»

die1.jpgΟ Αρίστος Σερζ Ντιέ παρέμεινε στον Ηρακλή και στην προετοιμασία της ομάδας που γίνεται στην Ιταλία βλέπει ότι είναι καλύτερη από πέρσι. Ο Ιβοριανός μέσος τόνισε ότι ο «γηραιός» είναι ένας σύλλογος που μεγαλώνει και νιώθει τυχερός επειδή έχει βρει στη Θεσσαλονίκη σεβασμό και αγάπη.


Αναλυτικά η συνέντευξη του στο «Metrosport»:
Αρίστο, θα θέλαμε να σου κάνουμε μία φυσιολογική ερώτηση στο ξεκίνημα. Πώς εξελλίσονται τα πράγματα εδώ στην Ιταλία; Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από την μέχρι τώρα προετοιμασία;

«Δουλεύουμε σκληρά. Είναι μία καλή προετοιμασία. Βέβαια, δεν σου το κρύβω, ότι με στεναχωρεί η απώλεια του Νούνο Πιλότο. Είναι ένα μελανό σημείο της προετοιμασίας».

Είναι απώλεια, η αγωνιστική αποχή του; Πώς ήταν να ήσουν συμπαίκτης με τον Πιλότο, έστω και αν δεν παίξατε πολύ ακόμη;
«Είναι καταπληκτικό παιδί, είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής. Έδειξε από την αρχή ζωντανιά, ήρθε με τη δυναμική μίας άλλης ομάδας, ήταν νέος, ήθελε να προσφέρει. Ελπίζω και εύχομαι να επιστρέψει γρήγορα κοντά μας».

Η δική σου κατάσταση ποια είναι; Πώς είσαι; Είναι κάτι το σοβαρό;
«Δεν είναι κάτι το ανησυχητικό. Δεν είναι σοβαρό. Έχουμε εξάλλου καλή συνεργασία με το τεχνικό τιμ για να το ξεπεράσω όσο γίνεται πιο γρήγορα. Στις αμέσως επόμενες μέρες θα τρέχω για να μπω με την ομάδα».

Δεν έπαιξες με την Αταλάντα. Αγωνίστηκες με την Πάρμα, όμως… Τι κράτησες;
«Είμαστε μία ομάδα που μεγαλώνουμε, είχαμε καλές αντιδράσεις ως ομάδα εναντίον της Πάρμα, ειδικά όταν δεχτήκαμε το γκολ και καταφέραμε να προηγηθούμε και πάλι. Παίξαμε καλά πιστεύω απέναντι σ’ έναν καλό αντίπαλο. Τα φιλικά δεν βγάζουν πάντα τα απόλυτα συμπεράσματα, αλλά σίγουρα είναι μία εικόνα. Δείχνουν κάτι».

Υπάρχουν διαφορές με πέρσι, όταν ήρθες; Είσαι για δεύτερο χρόνο, μπορείς να έχεις άποψη…
«Αυτή τη χρονιά, είμαστε πιο δυνατοί ως ομάδα, εννοώ πιο σκληροί. Πώς να το πω; Είμαστε πιο συμπαγής, έχουμε 18-20 παίκτες, με πιο πολλές λύσεις και είναι βέβαιο ότι δεν στηριζόμαστε μόνο σε 2-3 παίκτες. Υπάρχουν περισσότερες επιλογές για τον προπονητή».

Ο Ηρακλής είναι «γεμάτος» μεσοεπιθετικά;
«Δεν είναι αρμοδιότητα μου. Αυτό είναι θέμα του προπονητή. Αν θέλεις, τώρα, την άποψη μου πιστεύω σίγουρα πώς φτιάχνουμε μία καλή ομάδα σε όλες τις γραμμές».

Πόσο δύσκολη είναι η θέση του αμυντικού χαφ;
«Είναι δύσκολη θέση 100%, γιατί είσαι στο κέντρο. Πρέπει να δέσεις επίθεση και άμυνα. Νομίζω, ότι κερδίζονται και χάνονται τα παιχνίδια ανάλογα με τον χώρο του κέντρου. Κάθε ματς είναι μία μάχη και θεωρώ ότι το πιο σημαντικό σημείο είναι στη μεσαία γραμμή».

Γιατί επέκτεινες το συμβόλαιο σου;
«Γιατί, η ομάδα μου έδειξε πόσο πολύ με ήθελε, πάντα λέω ότι πρέπει να είσαι εκεί που σε αγαπούν και σε εκτιμούν. Είμαι τυχερός γιατί εδώ νιώθω σεβασμό και αγάπη. Μου έδειξαν ότι με ήθελαν και έμεινα. Είναι σημαντικό, πολύ σημαντικό αυτό για έναν παίκτη».

Ο Ηρακλής θα είναι έτοιμος; Θα τα καταφέρει να υλοποιήσει τους στόχους του;
«Θα είναι έτοιμη η ομάδα να ανταποκριθεί. Όλοι μας το θέλουμε. Γι’ αυτό δουλεύουμε, γι’ αυτό προετοιμαζόμαστε. Στόχος και σκοπός μας είναι να πετύχουμε πολλά περισσότερα από πέρσι. Ο κόσμος μας έδειξε, πώς πρέπει να κάνουμε μία καλή σεζόν. Εξάλλου, πιστεύω πώς η ομάδα είναι καλύτερη απ’ ότι πέρσι που ήρθα…».

Γιατί το λες αυτό; Σε τι είναι καλύτερη; Σε ποιους τομείς;
«Στα πάντα είναι καλύτερη… Η οργάνωση, το θέμα του ρόστερ, η ποιότητα των παικτών».

Ο κόσμος έστειλε το μήνυμα. Ήταν εντυπωσιακός στην πρώτη προπόνηση, που έγινε στο Καυτανζόγλειο. Πώς το αντιμετωπίζεις;
«Ήταν κάτι το φανταστικό. Παίζω πολλά χρόνια ποδόσφαιρο, αλλά ήταν κάτι το μοναδικό. Παίζω πολλά χρόνια και γι’ αυτό το λέω. Πολύς κόσμος μπορεί να λέει διάφορα, αλλά οι φίλαθλοι ήταν πάντα στο πλευρό μας. Έδειξαν πόσο κοντά είναι στην ομάδα και παρά την άσχημη πορεία. Εξαρτάται από μας πιστεύω να τους χαροποιήσουμε, να φέρουμε ακόμη περισσότερους στο γήπεδο. Μόνο με τα θετικά αποτελέσματα, μόνο με τις νίκες, θα έρθει ακόμη πιο πολύς κόσμος…».

Νιώθεις καλά φέτος; Θέλεις να αποδείξεις κάτι…;
«Θέλω να είμαι καλύτερος, να βελτιώνομαι, να γίνομαι καλύτερος απ’ ότι πέρσι και να βοπηθήσω την ομάδα, με την οποία έχω δεθεί».

Φάνηκε αυτό από κάποια παιχνίδια πέρσι…
«Ήταν κάτι που βγήκε αυθόρμητα. Το δέσιμο με τον κόσμο και σίγουρα θέλω φέτος αυτές οι στιγμές να είναι πραγματικά πολύ περισσότερες. Να είναι πολλές. Πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε ο καθένας προσωπικά, αλλά και όλοι μαζί ως ομάδα».

Ισχύει ότι θέλεις να τελειώσεις την καριέρα σου στον Ηρακλή; Έχει αλλάξει κάτι;
«Γιατί όχι…; Δεν είμαι νέος νομίζω. Τα τελευταία χρόνια θα μου άρεσε μ’ έναν καλό σχεδιασμό γιατί όχι να μείνω στην ομάδα… Θα το ήθελα. Δεν έχει αλλάξει εξάλλου κάτι».

Θα ήθελες να πεις κάτι για τους νέους παίκτες, που ήρθαν στον Ηρακλή; Θα βοηθήσουν;
«Είναι καλοί παίκτες, ανεβαίνει το επίπεδο ψηλότερα…».

Τι θα ήθελες να μεταφέρεις στον κόσμο της ομάδας;
«Είμαστε εδώ για δουλειά, με στόχο να κάνουμε ομάδα με τη όλη τη σημασία της λέξης. Σκοπός μας είναι να τους δώσουμε ευτυχία, να τους χαροποιήσουμε».

Ως επίλογο, τι θα έλεγες; Χωρίς να ρωτήσουμε κάτι…
«Λίγα λόγια… Θα τα δείξουμε όλα στο γήπεδο. Ραντεβού στο Καυτανζόγλειο. Δεν θέλω να πω με ποιον, αλλά να είμαστε εκεί στο πρώτο παιχνίδι…».

Απέκτησες απ’ ότι πληροφορηθήκαμε και νέο «παρατσούκλι». Έτσι;
«Πέρσι, ήμουν λιοντάρι, είπα να αλλάξω, να γίνω λύκος… Έτσι, με φωνάζουν οι περισσότεροι».

Γιατί, σε φωνάζουν «λύκο» οι συμπαίκτες σου;
«Δεν ξέρω. Ίσως επειδή, ο βασιλιάς, το λιοντάρι πέθανε. Ήθελα κάτι διαφορετικό. Ο λύκος δεν πεθαίνει».

Ελληνικά μαθαίνεις;
«Ναι, έχω αρκετούς φίλους και έξω από την ομάδα, που είναι Ηρακλής βεβαίως. Προσπαθώ να μάθω όσο μπορώ περισσότερες ελληνικές λέξεις. Να καταλαβαίνω. Έχω πάρει και έναν δάσκαλο για να μάθω καλύτερα τα ελληνικά».

Στη Θεσσαλονίκη, συνήθισες; Σου αρέσει ως πόλη;
«Μ αρέσει πολύ, έχω συνηθίσει. Κοίταξε, δεν βγαίνω πολύ έξω, δεν είμαι από τους ανθρώπους που θα βγω έξω, δεν τη γνωρίζω τόσο καλά, αλλά το να ζω στη Θεσσαλονίκη είναι πολύ καλά, αισθάνομαι καλά… Μου αρέσει».

Με το ίδρυμα, το «Manasse», πώς πάνε τα πράγματα;
«Πάνε πολύ καλά. Στις διακοπές μου, αφιέρωσα έναν πολύ μεγάλο χρόνο για να δουλέψω για το ίδρυμα, για να φτιάξω κάποια πράγματα εκεί… Είναι κάτι που θέλω και που θα προσπαθήσω να το κάνω ακόμη καλύτερο, με σκοπό να βοηθήσω συνανθρώπους μου».

Αποσύρεται προσωρινά

mark_gonzalez2.jpgΑλλάζουν στάση στον Ολυμπιακό σε ότι αφορά την περίπτωση του Μαρκ Γκονζάλες. Η διοίκηση των «ερυθρολεύκων», ενημερώθηκε επίσημα για τις προθέσεις του προέδρου της Μπέτις και αποφάσισε προσωρινά να αποσύρει το ενδιαφέρον της για την απόκτηση του 25χρονου Χιλιανού επιθετικού. Θετικός δηλώνει στα ιταλικά μέσα ο Βίκτορ Ομπίνα για τον Ολυμπιακό. Στις 27 Αυγούστου έκτακτη γενική συνέλευση για την είσοδο του Βαγγέλη Μαρινάκη στην ΠΑΕ.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας δεν πρόκειται να γίνει καμία κίνηση για τον Γκονζάλες από πλευράς Ολυμπιακού, μήπως και λογικευτεί ο Λοπέρα και αποφασίσει να ρίξει σε λογικά πλαίσια τις απαιτήσεις του από την στιγμή μάλιστα που δεν έχει καμία πρόταση στα χέρια του για τον Χιλιανό άσο.

Από εκεί και πέρα οι άνθρωποι του Ολυμπιακού είναι διατεθειμένοι να επανέλθουν για τον 25χρονο αριστερό χαφ, αν ο Ισπανός πρόεδρος της Μπέτις δεχθεί να διαπραγματευθεί με βάσει τα οικονομικά δεδομένα των πρωταθλητών Ελλάδας. Είναι γνωστό ότι η οι ερυθρόλευκοι» προσφέρουν τρία εκατομμύρια ευρώ, αλλά υπάρχει η διάθεση να δώσουν κάτι παραπάνω αν χρειαστεί.


Θετικός ο Ομπίνα

Στο μεταξύ την ώρα που το σήριαλ με τον Μαρκ Γκονζάλες συνεχίζεται ο μάνατζερ του Βίκτορ Ομπίνα παραδέχτηκε στον ιταλικό Τύπο, ότι ο πελάτης του είναι θετικός στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό παρότι υπάρχουν και άλλες ομάδες που τον θέλουν όπως η Αταλάντα και η Στουτγκάρδη.

«Ίσως η Ελλάδα να μην είναι ο πιο ελκυστικός προορισμός για έναν ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης, αλλά δεν θεωρώ ότι είναι κακή προοπτική να αγωνιστεί κανείς στην κορυφαία ομάδα της χώρας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Νιγηριανός επιθετικός της Ίντερ.


Μπαίνει ο Μαρινάκης

Έκτακτη γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 27 Αυγούστου στην ΠΑΕ Ολυμπιακός προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την είσοδο του Βαγγέλη Μαρινάκη. Θα υπάρξει ανάκληση του μετοχικού κεφαλαίου προκειμένου να συμψηφιστούν τα οικονομικά ανοίγματα. Κάτι τέτοιο θα γίνει με μείωση της τιμής της μετοχής που αυτή την εποχή έχει 2 ευρώ.

Ο Μαρινάκης θα μπει αρχικά με ένα ποσό 15-20 εκατομμυρίων ευρώ και στη συνέχεια είναι πολύ πιθανό να βάλει κι άλλα χρήματα αφού η αύξηση που είχε ανακοινωθεί αρχικά θα φτάσει τα 42 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό πάντως, θα ξεκαθαρίσει στην πορεία καθώς μετά τις σχετικές τροποποιήσεις τα ποσά όπως είναι λογικά θα αλλάξουν.

Η... νέα Τούμπα

toumpa.jpgΟι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ είχαν ως αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν κάποια έργα στο γήπεδο τους Τούμπας ώστε να πληρεί τις προϋποθέσεις της ΟΥΕΦΑ. Στο στάδιο της Θεσσαλονίκης είχε γίνει έλεγχος τον Ιούνιο από κλιμάκιο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας και ότι ζήτησαν πραγματοποιήθηκε μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.


Ο δικέφαλος έκανε τις απαραίτητες αλλαγές ώστε να εξυπηρετούνται πιο εύκολα οι φίλαθλοι, οι δημοσιογράφοι αλλά και είναι αισθητικά πιο όμορφη η Τούμπα.
Αναλυτικά τα έργα που έγιναν:
- Στις Θύρες 5-6 τα ασπρόμαυρα καρεκλάκια είναι τοποθετημένα κατά τέτοιο τρόπο ώστε γράφουν: «PAOK FC»

- Τοποθετήθηκαν νέα τουρνικέ σε όλες τις θύρες για την διευκόλυνση της εισόδου των θεατών στο γήπεδο. Αναλυτικά:
Στις θύρες 1,2,3,4,5 και 6 η είσοδος των φιλάθλων θα μπορεί να γίνει πλέον σε λιγότερο από μία ώρα! Υπάρχουν οχτώ διπλά τουρνικέ (16 είσοδοι) στη θύρα 1, από όπου θα εξυπηρετούνται και οι θύρες 2 και 3. Τρία διπλά τουρνικέ (έξι είσοδοι) υπάρχουν στη θύρα 5 και άλλα τρία (έξι είσοδοι) στη θύρα 6. Στη θύρα 4 κατασκευάστηκε και μία περίφραξη 150 μέτρων, ενώ υπάρχουν πλέον οκτώ διπλά τουρνικέ και 16 είσοδοι. Τέλος μπήκαν τουρνικέ (δύο διπλά) και στις θύρες 7 και 8. Για τις δύο τελευταίες θύρες η προσέλευση του κόσμου προσδιορίζεται στη 1,5 ώρα.

- Έξω από τις θύρες έχουν δημιουργηθεί ειδικοί προθάλαμοι ελέγχων.

- Δημιουργήθηκε ένα ιατρείο στη θύρα 1 που θα λειτουργεί για τους φιλάθλους.

- Τοποθετήθηκε ειδική ράμπα για τους ανάπηρους στη θύρα 3.

- Τοποθετήθηκαν περιμετρικά στο γήπεδο μεγάλες σημαίες, οι οποίες κυματίζουν πάνω από τα όρια των κερκίδων.

- Τοποθετήθηκαν επίσης περιμετρικά του γηπέδου γιγαντοαφίσες που απεικονίζουν μεγάλες στιγμές από την ιστορία του ΠΑΟΚ και καλύπτουν εξωτερικά τις διαφημιστικές πινακίδες που βλέπει κάποιος μέσα στο γήπεδο.

- Τοποθετήθηκαν 3.000 πλαστικά καθίσματα στη θύρα 4.

- Βάφτηκαν όλοι η διάδρομοι και οι σκέλες του γηπέδου, και αριθμήθηκαν όλες οι σειρές και οι θέσεις.

-Τοποθετήθηκε μια χημική τουαλέτα για τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες.

- Έξω από τις Θύρες 4, 5, 6, οι οποίες συγκεντρώνουν σχεδόν το 60% του κόσμου στο γήπεδο κατασκευάστηκαν ξύλινα αναψυκτήρια από τα οποία θα παρέχουν νερά, αναψυκτικά και σάντουιτς πριν από την είσοδο του κόσμου στο γηπέδου.

- Στις θύρες των επισήμων τοποθετήθηκαν αυτόματοι πωλητές αναψυκτικών και νερών.

- Τοποθετήθηκαν λάμπες φθορίου έξω από όλες τις θύρες για να βλέπει ο κόσμος κατά την αποχώρησή του από το γήπεδο.

- Δημιουργήθηκε έξω από τα αποδυτήρια μεικτή ζώνη για να εξυπηρετούνται καλύτερα οι δημοσιογράφοι.

- Έκλεισε με «πλέξι γκλας» ο χώρος που βρίσκεται πάνω ακριβώς από το σημείο της εισόδου των ομάδων στα αποδυτήρια, εκεί όπου έρχονται τα λεωφορεία που μεταφέρουν τις αποστολές.

Η κλήρωση της Παρασκευής καθορίζει τη σέντρα


Το σήμα της ΕΠΟ Σε εκκρεμότητα παραμένει η ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, αφού το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, δεν κατέληξε σε οριστική απόφαση για τη μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης κατά μία εβδομάδα (από 22-23 σε 29-30 Αυγούστου), την οποία έχει ζητήσει η διοργανώτρια αρχή.

Για τη λήψη απόφασης εξουσιοδοτήθηκε η εκτελεστική γραμματεία της ομοσπονδίας, η οποία θα περιμένει την κλήρωση της επόμενης φάσης των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, που θα λάβει χώρα την Παρασκευή (7/8).

Πήρε και Τσάβι Αλόνσο η Ρεάλ Μαδρίτης


Ο Τσάβι Αλόνσο πανηγυρίζει Ακόμα μία σπουδαία μεταγραφή πραγματοποίησε την Τρίτη Η Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς ήρθε σε συμφωνία με τη Λίβερπουλ για την απόκτηση των δικαιωμάτων του Τσάβι Αλόνσο. Η "βασίλισσα" για να αποσπάσει το "ναι" των κόκκινων" χρειάστηκε να δώσει 33 εκατομμύρια ευρώ. Ο Ισπανός άσος στα πέντε χρόνια που φόρεσε τη φανέλα της Λίβερπουλ είχε 210 συμμετοχές, ενώ βρήκε 18 φορές δίχτυα.

"Η Λίβερπουλ επιβεβαιώνει ότι σήμερα επήλθε συμφωνία για την πώληση του Τσάβι Αλόνσο στη Ρεάλ Μαδρίτης, με μοναδική εκκρεμότητα τις ιατρικές εξετάσεις που θα περάσει ο παίκτης. Οι όροι της συμφωνίας παραμένουν εμπιστευτικοί", αναφέρει η ανακοίνωση της Λίβερπουλ.

Aποκλειστική συνέντευξη του Ηλία Αναστασάκου.


Ρεπορτάζ-Επιμέλεια: Δέσποινα Μυρίδου

Μια μέρα πριν το σημαντικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Valerenga, για το Europa League, ο Ηλίας Αναστασάκος, μίλησε στην Δέσποινα Μυρίδου, για λογαριασμό του blog “Αθλητικοί Ψίθυροι”.

ΔΜ: Πως ήταν η προετοιμασία στη Ολλανδία, και το κλίμα μέσα στην ομάδα.

ΗΑ: Όπως σε κάθε προετοιμασία, υπήρχε κούραση, αλλά αυτό θα μας βοηθήσει να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις της φετινής σαιζόν. Το κλίμα ήταν άριστο, όπως και πέρυσι.

ΔΜ: Πως σου φαίνονται οι μεταγραφές της ομάδας; Πιστεύεις ότι μπορούν να βελτιώσουν την συνολική εικόνα της.

ΗΑ: Φέτος έχουν γίνει ποιοτικές κινήσεις παικτών πιστεύω ουσίας οι οποίοι σιγά σιγά καταλαβαίνουν τις απαιτήσεις της ομάδας και είναι ικανοί να ανεβάσουν το επίπεδο και να βοηθήσουν και σε Ελλάδα αλλά και σε Ευρώπη.

ΔΜ: Έφυγαν Μπακαγιόκο - Χούτος & ήρθαν Φιλομένο - Παπάζογλου. Πιστεύεις θα είναι πιο ισχυρή η επιθετική γραμμή & πως βλέπεις τον ανταγωνισμό;

ΗΑ: Αυτό θα το ξέρουμε μετά το τέλος της περιόδου γιατί είναι νωρίς να κρίνουμε τους νέους παίκτες αλλά είμαι σίγουρος ότι και αυτοί με την βοήθεια και των υπόλοιπων παικτών θα είναι έτοιμοι όταν τους χρειάζεται ο ΠΑΟΚ. Όσον αφορά τον ανταγωνισμό, αυτός πάντα υπάρχει αλλά οι απαιτήσεις είναι αυτές που μας κάνουν πιο υπεύθυνους και υποχρεωμένους να δουλεύουμε σκληρά κάθε μέρα για το καλό της ομάδας αλλά και το δικό μας.

ΔΜ: Είσαι ήδη ένα χρόνο στον ΠΑΟΚ. Αισθάνεσαι πιο έτοιμος πλέον να διεκδικήσεις περισσότερο χρόνο συμμετοχής;

ΗΑ: Προσπαθώ κάθε μέρα να δουλεύω και να κάνω ότι καλύτερο μπορώ σε ότι ζητάει ο προπονητής. Το ότι είμαι ένα χρόνο εδώ με βοηθάει να ξέρω τι είναι αυτό που θέλει και προσπαθώ να το κάνω.



ΔΜ: Ακούστηκαν πολλά για ενδιαφέρον άλλων ομάδων για σένα,όπως Πανιωνιος, Αστέρας Τρίπολης, Πας Γιάννενα. Τι ισχύει από όλα αυτά & αν σκέφτηκες κάποια στιγμή να πας σε άλλη ομάδα,οπού εκεί θα έχεις χρόνο και ρόλο βασικού παίκτη;

ΗΑ: Αυτή την στιγμή σκέφτομαι μόνο τον ΠΑΟΚ και θέλω να βρίσκομαι εδώ έστω για ένα χρόνο ακόμα μέχρι να τελειώσει το συμβόλαιο μου και από' κει και πέρα αυτό θα το σκεφτώ στο μέλλον.

ΔΜ: Πολλοί θεωρούν ότι η 2 θέση της περσινής χρονιάς είναι ταβάνι για τον ΠΑΟΚ & είναι πολύ δύσκολο να την ξαναπιάσει. Συμμερίζεσαι αυτήν την άποψη;

ΗΑ: Δεν πιστεύω ότι μπορεί κανείς να βάλει "ταβάνι" στους στόχους μιας ομάδας, και ειδικά στον ΠΑΟΚ, που είναι μια ομάδα που κάθε χρόνο προσπαθεί για το καλύτερο.

ΔΜ: Φέτος η ομάδα θα έχει αυξημένες υποχρεώσεις αφού θα αγωνιστεί στο Europa League. Πιστεύεις ότι η ομάδα μπορεί να φτάσει στους ομίλους; Θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στις ταυτόχρονες υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη;

ΗΑ: Πρώτα από όλα πρέπει να περάσουμε το παιχνίδι της Πέμπτης με την Valerenga, δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα στην φάση αυτή. Οι όμιλοι του Europa League, είναι ακόμα για εμάς μια μακρινή σκέψη. Μετά την Valerenga, υπάρχει άλλο ένα ζευγάρι παιχνιδιών. Τώρα έχουμε το μυαλό μας στην Πέμπτη και βλέπουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά.

ΔΜ: Πέρσι η ομάδα έκανε το μεγάλο ξεπέταγμα μετά από μια κακή χρονιά που είχε. Μήπως φέτος θα είναι πιο δύσκολο να κάνει κάτι ανάλογο αφού και οι αντίπαλοι θα είναι πιο υποψιασμένοι;

ΗΑ: Μετά την περσινή πορεία, σίγουρα έχουν αυξηθεί οι απαιτήσεις. Ο ΠΑΟΚ έκανε καλές μεταγραφές και έχει ένα ισχυρό σύνολο. Έχει καθιερωθεί σαν μία σοβαρή ομάδα, γενικά, και σαν διοίκηση και σαν ποδοσφαιρικό τμήμα, και αυτό το γνωρίζουν καλά οι αντίπαλοι μας. Με την δουλεία και με τη σοβαρότητα της περσινής χρονιάς μπορούμε να κάνουμε ανάλογη πορεία.

ΔΜ: OΣΦΠ & ΠΑΟ ξοδεύουν πολλά εκατομμύρια ευρώ. Μπορεί ο ΠΑΟΚ να μπει σφήνα ανάμεσά τους;

ΗΑ: Μπορεί να μπει ανάμεσα τους, απλά θέλει δουλεία και να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Πρέπει να κοιτάμε το δικό μας παιχνίδι και όχι τι κάνουν οι άλλοι. Σημασία έχει να δουλέψουμε και να είμαστε σοβαροί έτσι ώστε να καθιερωθούμε στις θέσεις της βαθμολογίας που θέλει ο κόσμος, η διοίκηση και φυσικά εμείς οι ποδοσφαιριστές της ομάδας.

ΔΜ: Και φέτος ο κόσμος του ΠΑΟΚ ανταποκρίθηκε μαζικά εξαντλώντας τα 21.100 εισιτήρια διαρκείας. Αυτό σας δημιουργεί μεγαλύτερες υποχρεώσεις;

ΗΑ: Οι απαιτήσεις την φετινής χρονιάς ήταν εξαρχής αυξημένες. Ξέραμε ότι ο κόσμος του ΠΑΟΚ, λίγο ήθελε για να πάρει "φωτιά". Πιστεύω οτι και αν δεν υπήρχαν τα διαρκείας, κάθε Κυριακή θα γινόταν sold out. Και αυτό σίγουρα μας δημιουργεί περισσότερες υποχρεώσεις άλλα παράλληλα μας δίνει μια τεράστια βοήθεια.

ΔΜ: Θεωρείς ότι η πρόκριση επί της Valerenga είναι δεδομένη, μετά το 1-2 της προηγούμενης εβδομάδας;

ΗΑ: Όχι, σε καμιά περίπτωση γιατί πρέπει να δούμε σοβαρά το παιχνίδι. Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα, έχουμε το δεύτερο ημίχρονο, και όλα μπορούν να ανατραπούν εάν δεν είμαστε σοβαροί και δεν δουλέψουμε όπως δουλέψαμε για το πρώτο παιχνίδι.

ΔΜ: Βάση της εικόνας που πήρες από το πρώτο παιχνίδι, πιστεύεις ότι οι Νορβηγοί μπορούν να απειλήσουν τον ΠΑΟΚ;

ΗΑ: Μία ομάδα που έχει δώσει τόσα παιχνίδια, και έχει ήδη έναν ρυθμό στο πρωτάθλημα της χώρας της, που δεν έχει να χάσει τίποτα, μπορεί να σου κάνει την ζημιά. Όλα εξαρτώνται από εμάς. Πρέπει να παίξουμε σαν να είναι αυτό το πρώτο παιχνίδι.

ΔΜ: Όλα δείχνουν ότι μετά και τον τραυματισμό του Μουσλίμοβιτς, θα παίξεις βασικός. Είσαι έτοιμος να σκοράρεις;

ΗΑ: Θα είμαι έτοιμος για να προσπαθήσω να κερδίσει η ομάδα.

ΔΜ: Έγινε πολύ κουβέντα για το πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί το παιχνίδι αν δεν προέκυπτε αυτή η καταιγίδα που βάρυνε τον αγωνιστικό χώρο. Οι περισσότεροι τονίζουν ότι η ομάδα θα έφτανε σε μεγαλύτερη νίκη. Συμμερίζεσαι αυτή την άποψη;

ΗΑ: Εγώ ξέρω ότι το τελικό αποτέλεσμα ήταν 1-2. Εάν δεν έβρεχε μπορεί να ήταν και 2-2. Δεν μπορείς να ξέρεις, δεν είμαι μάντης, δεν μπορώ να γνωρίζω. Ίσως μας βοήθησε, ίσως όχι, αυτή η καταιγίδα.

ΔΜ: Αν με το καλό η ομάδα περάσει το βράδυ της Πέμπτης, έχεις κάποια προτίμηση για τον αντίπαλο που θα προκύψει την Παρασκευή;

ΗΑ: Όχι, καμία. Εύχομαι να περάσει η ομάδα μου και την Παρασκευή θα δούμε.

Μεγάλες προκρίσεις για Σπόρτινγκ, Μακάμπι και Ντιναμό

Ένα γκολ του Σαϊσέδο στις καθυστερήσεις χάρισε στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας την πρόκριση στα play-offs του Champions League, καθώς διαμόρφωσε το τελικό 1-1 απέναντι στην Τβέντε στην Ολλανδία, ενώ ο πρώτος αγώνας είχε λήξει ισόπαλος χωρίς τέρματα.

Η Μακάμπι Χάιφα παρότι βρέθηκε να χάνει με 3-0 στην έδρα της από την Ακτόμπε, κατάφερε να πάρει τη νίκη με 4-3 και σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου ματς να προκριθεί. Σπουδαία πρόκριση πήρε η Σάλτσμπουργκ στο Ζάγκρεμπ απέναντι στη Ντιναμό νικώντας με 2-1 έπειτα από το 1-1 της Αυστρίας. Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, που αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο, είχε ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1 για τους Κροάτες. Τέλος, η Άντερλεχτ παρά την ήττα της με 3-1 από τη Σίβασπορ στην Τουρκία, διαφύλαξε το μεγάλο προβάδισμα που της έδινε το 5-0 από το πρώτο ματς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Μακάμπι Χάιφα-Ακτόμπε 4-3 (0-0)
(26’ Κάταν, 34’ Γκόσα, 59’, 62’ Ντβατισβίλι-8’ Αβερτσένκο, 13’ Τσιτσούλιν, 15’ Χαϊρούλιν)

Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Σάλτσμπουργκ 1-2 (1-1)
(47’ Παπαδόπουλος, 33’ Σβέντο, 83’ Νέλισε)

Σίβασπορ-Άντερλεχτ 3-1 (0-5)
(12’ Μάρτιν, 19’ πεν. Κάραμαν, 58’ Αϊντίν-34’ Βαν Ντάμε)

Τβέντε-Σπόρτινγκ Λισαβόνας 1-1 (0-0)
(2’ Ντάγκλας-90’ Σαϊσέδο)

Το υπόλοιπο πρόγραμμα (Τετάρτη 5/8):

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ-Βέντσπιλς 19:00 (0-1)
Ντιναμό Μόσχας-Σέλτικ 19:00 (1-0)
Τιμισοάρα-Σαχτάρ Ντόνετσκ 20:30 (2-2)
Λέφσκι Σόφιας-Μπακού 20:30 (0-0)
Ντεμπρετσένι-Λεβάντια Ταλίν 21:00 (1-0)
Σλάβια Πράγας-Σερίφ Τιρασπόλ 21:00 (0-0)
Μάριμπορ-Ζυρίχη 21:15 (3-2)
Παρτιζάν-ΑΠΟΕΛ 21:45 (0-2)
Ολυμπιακός-Σλόβαν Μπρατισλάβα 21:45 (2-0)
Στάμπαεκ-Κοπεγχάγη 21:45 (1-3)

Μπαζίλε: «Δε δίνουμε τον Ρικέλμε»

Σε διάψευση των δημοσιευμάτων, που ήθελαν την Κορίνθιας να βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του Χουάν Ρομάν Ρικέλμε, προέβη ο Άλφιο Μπαζίλε. Σύμφωνα με τον Τύπο της Λατινικής Αμερικής, η βραζιλιάνικη ομάδα ήθελε τον Αργεντινό χαφ, για παρτενέρ του Ρονάλντο.

Σε δηλώσεις του στην “Clarin”, ο τεχνικός της ομάδας του Μπουένος Άιρες, είπε πως «ο Ρικέλμε είναι ο μόνος παίκτης, για τον οποίο η πόρτα της εξόδου από την ομάδα, δεν είναι μόνο κλειστή, αλλά και κλειδωμένη. Έχει έναν χρόνο ακόμα συμβόλαιο και, όπως έχει πει και ο ίδιος, επέστρεψε στην Μπόκα για να κλείσει την καριέρα του».

Κατσουράνης: «Όλοι δώσαμε το κάτι παραπάνω»


Πανευτυχής με την πρόκριση της ομάδας του στην επόμενη προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ εμφανίστηκε ο Κώστας Κατσουράνης. Ο σκόρερ του δεύτερου γκολ του Παναθηναϊκού κόντρα στην Σπάρτα Πράγας μίλησε αμέσως το νικηφόρο 3-0 στην κρατική τηλεόραση τονίζοντας μεταξύ άλλων πως: «δώσαμε όλοι το κάτι παραπάνω για την πρόκριση».

«Το σημαντικό είναι που πήραμε την πρόκριση, η οποία ήρθε σε ένα ματς που εμείς κάναμε δύσκολη. Αυτή την εποχή υπάρχουν πολλές παγίδες, οι ομάδες δεν είναι έτοιμες όπως και ο αντίπαλος. Μετά το 3-1 είναι δύσκολο να προκριθείς αλλά σήμερα δώσαμε κάτι παραπάνω και με τη βοήθεια του κόσμου που θέλω να τον ευχαριστήσω για αυτό, πήραμε την πρόκριση. Βάλαμε και το γκολ σε καίριο σημείο στο πρώτο ημίχρονο, γιατί άλλο 0-0 και άλλο 1-0», », τόνισε αρχικά ο Κατσουράνης και συνέχισε σχολιάζοντας τις διαφορές στη σημερινή απόδοση της ομάδας του σε σχέση με το παιχνίδι της Πράγας:

«Κάθε μέρα που περνάει, κάθε προπόνηση είναι σημαντική γιατί ο ένας μαθαίνει τον άλλον, αποκτούμε καλύτερο ρυθμό. Ακόμη δεν είμαστε ομάδα. Όσον αφορά τις ευκαιρίες των Τσέχων στο τέλος, από τη στιγμή που εμείς τα δώσαμε όλα, έπρεπε να είχαμε τύχη και ευτυχώς η μπάλα δεν μπήκε μέσα. Ήμασταν καλύτεροι σήμερα και πήραμε το σκορ που θέλαμε».

Eθνική Μπάσκετ: Ελεγχος από ΕΣΚΑΝ

Κλιμάκιο του ΕΣΚΑΝ (Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ) βρέθηκε σήμερα στην προπόνηση της Εθνικής ομάδας μπάσκετ Ανδρών.

Το ΕΣΚΑΝ «χτύπησε» απροειδοποίητα σήμερα το απόγευμα, όταν και βρέθηκε στο ΟΑΚΑ και υπέβαλε σε αιφνιδιαστικό έλεγχο οκτώ διεθνείς, οι Κώστας Κουφός, Νικ Καλάθης, Σοφοκλής Σχορτσανίτης, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, Στράτος Περπέρογλου, Δημήτρης Τσαλδάρης, Κώστας Καϊμακόγλου, Γιάννης Καλαμπόκης.

Στο μεταξύ, ο τραυματισμός του Γιάννη Μπουρούση δεν εμπνέει -μέχρι στιγμής- ανησυχία. Ο σέντερ του Ολυμπιακού γύρισε το πόδι του κατά τη διάρκεια προπόνησης και θα πρέπει να μείνει εκτός προετοιμασίας για μερικές μέρες για προληπτικούς λόγους.