Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Ανακοίνωση διαμαρτυρίας


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Την περασμένη Δευτέρα (3/8) εκδικάστηκε από την Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών η προσφυγή των Κώστα Λουμπούτη, Σπύρου Γόγολου και Χρήστου Κουτσοσπύρου, ωστόσο αυτό έγινε ερήμην της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, η οποία είχε ζητήσει αναβολή που δεν έγινε δεκτή, και η απόφαση -εκτός απροόπτου- αναμένεται καταδικαστική σε πρώτη φάση για τους Ηπειρώτες. H γιαννιώτικη ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας των Ιωαννίνων:

"Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, εκλήθη στις 3 Αυγούστου 2009, με την ιδιότητα της ως καθ' ης, ενώπιον της πρωτοβάθμιας Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών (εφεξής Α' ΕΕΟΔ), να υπερασπιστεί τις θέσεις της κατά αιτήσεως που κατέθεσαν τρεις ποδοσφαιριστές της ομάδος. Κατά των ιδίων ποδοσφαιριστών, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 27-07-2009 και 6 ημέρες πριν από την ορισθείσα δικάσιμο, απαγγέλθηκε η ποινή της λύσεως του συμβολαίου τους, για σωρεία πειθαρχικών παραπτωμάτων τους και έχει κατατεθεί επίσης ενώπιον της εν λόγω επιτροπής, αίτηση λύσεως του συμβολαίου τους.

Κατά την ως άνω αναφερόμενη δικάσιμο, η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, όπως είχε το αναφαίρετο παγκόσμιο δικονομικό δικαίωμα για την υπεράσπισή της και αντίκρουση της αιτήσεως, αιτήθηκε αναβολής από την εν λόγω επιτροπή για τρεις λόγους:

Α) Οι δύο πληρεξούσιοι δικηγόροι της, κύριοι Βήτας και Γρηγορίου, ήταν αδύνατο να βρίσκονται στην πόλη των Αθηνών κατά τη συγκεκριμένη ημερομηνία, λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων σε άλλα δικαστήρια της χώρας.

Β) Απουσίαζε λόγω ασθενείας του, ο βασικός μάρτυρας της ΠΑΕ και γενικός αρχηγός της ομάδος και καθ' ύλην αρμόδιος μάρτυρας, κύριος Θαλής Τσιριμώκος, προσκομίζοντας μάλιστα η ΠΑΕ και σχετικό έγγραφο αδυναμίας προσελεύσεως του, από το Κρατικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα των Ιωαννίνων.

Γ) Αιτήθηκε συνεκδικάσεως με τις αντίστοιχες αιτήσεις που κατέθεσε η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 και οι οποίες για άγνωστο λόγο, που θα επιληφθεί για να επιλύσει η εισαγγελία πλέον, δεν προσδιοριστήκανε αντιστοίχως, ενώ των εν λόγω ποδοσφαιριστών ΑΜΕΣΩΣ και σε ελάχιστες ημέρες.

Ο πρωτοετής φοιτητής νομικής γνωρίζει, ότι είς εξ αυτών των λόγων, είναι αρκετός για να χορηγηθεί αναβολή, σε οιοδήποτε δικαστήριο στον πλανήτη Γή και οιασδήποτε βαθμίδας. Τούτο δεν ίσχυσε μια και μόνο φορά, στις 3.8.2009 και στην εν λόγω επιτροπή.

Τρεις εκ των μελών, για τους οποίους θα αναφερθούμε κατωτέρω, είχαν την γνώμη ότι άπαντα τα κωλύματα ήταν προσχηματικά και απέρριψε το αίτημα της αναβολής. Απέρριψαν μάλιστα και την πρόταση των άλλων δύο μελών του «δικαστηρίου» (που ήσαν και οι μόνοι που εστάθησαν στο ύψος των περιστάσεων και δικαιολόγησαν τον τίτλο του μέλους συνθέσεως επιτροπής) για αναβολή μέχρι την Παρασκευή 7.8.2009, για να αρθούν τα περισσότερα έστω των καλυμμάτων και κυρίως το θέμα των πληρεξουσίων δικηγόρων και αυτό της ασθένειας του κυρίου Θαλή Τσιριμώκου.

Τα μέλη της εν λόγω επιτροπής, σε μια πρωτοφανή επίδειξη ισχύος , απέρριψαν το δίκαιο αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ όπως αυτό υποβλήθηκε για πολλαπλούς λόγους. Η εταιρία μας δεν μπορούσε ούτε ουσιαστικά να συμμετέχει στην εν λόγω εκδίκαση, αλλά και ούτε τύποις επιθυμούσε επιπλέον, να νομιμοποιήσει όσους, έσερναν η ομάδα μας αναπολόγητη και χωρίς καμιά άμυνα, «πρόβατο επί σφαγή», για τον πλουτισμό κάποιων και αποχώρησε. Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ έχει εις βάρος της αίτηση από τους παίκτες για αποζημίωση ύψους 500.000 Ευρώ.

Η απαράδεκτη και ευθέως παράνομη αυτή ενέργεια της επιτροπής-(των τριών εκ των πέντε μελών) που αντιμετώπισε την ομάδα μας ως «γιαννενάκι» ενώ πολύ διαφορετική συμπεριφορά θα είχαν σε άλλες ομάδες ενδεχομένως, προσέθεσε ακούσια ή εκούσια, ένα ακόμη λιθαράκι σε αυτό, που εδώ και χρόνια ακούγεται για συντεχνίες και σκοτεινούς κύκλους σε βάρος των ομάδων.

Τελείως συμπωματικά, ένας εκ των αιτούντων ποδοσφαιριστών, μιλώντας με μέλος της διοίκησης, το Σάββατο 1.8.2009, του ανακοίνωσε το προγραμματισμένο ταξίδι του την Τετάρτη 5.8.2009 στην Κύπρο σε αναζήτηση ομάδος, αφού θα καθίστατο στις 3-8-2009 ελεύθερος. Ήξερε φαίνεται καλύτερα, ότι δεν υπήρχε περίπτωση να μη γίνει η εκδίκαση της υποθέσεώς του αν και ο πληρεξούσιος δικηγόρος του είχε ενημερωθεί ήδη για το επικείμενο (τότε) αίτημα.

Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ανακοινώνει ότι αίρει την εμπιστοσύνη της στην εν λόγω επιτροπή και θεωρεί ήδη δεδομένη την αίτηση εξαιρέσεως των τριών μελών αυτής, από οιαδήποτε υπόθεση την αφορά, σε οιοδήποτε όργανο και αν συμμετέχουν αυτοί.

Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ανακοινώνει την έναρξη επαφών με κορυφαίους παράγοντες του αθλητισμού, του τόπου, αλλά και της δικαστικής εξουσίας προκειμένου να σπάσει το απόστημα. Στον δύσκολο δρόμο μας θα συναντήσουμε σημαιοφόρους και σημαιοφοράκια. Θα προτιμήσουμε την συνεργασία με τους πρώτους.

Ανακοινώνουμε στην εν λόγω επιτροπή της Α'ΕΕΟΔ, ότι αφού ήταν περιττή η παρουσία ημών, ας μη μπει στον κόπο να μας αποστείλει την προειλημμένη απόφασή της. Ήδη συντάσσεται το δικόγραφο εφέσεως από την εταιρία μας.

Καλούμε σε εξηγήσεις την Α' ΕΕΟΔ, για το γεγονός του ότι ακόμη δεν προσδιορίστηκε η υπέρ ημών αίτηση, ιδίου περιεχομένου και με ίδιο αίτημα, σε βάρος των ιδίων ποδοσφαιριστών και τα ίδια πραγματικά περιστατικά.

Καλούμε την Ε.Π.Ο. σε άμεση απομάκρυνση των εν λόγω τριών προσώπων από την εν λόγω επιτροπή και κάθε άλλη που τυχόν συμμετέχουν.

Καλούμε την SuperLeague να ερευνήσει τους αληθείς λόγους μη αποδοχής του αιτήματός μας και τον τρόπο λειτουργία της εν λόγω επιτροπής και των μελών αυτής.

Η παρούσα θα περιαφεί τον τύπο της μηνυτήριας αναφοράς και θα προσκομιστεί αρμοδίως στην κατά τόπον αρμόδια Εισαγγελία, σε ημέρα που θα γίνει γνωστή με ιδιαίτερη ανακοίνωση της ΠΑΕ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: