Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

Αμεάλ: "Η πόρτα μας στην Ευρώπη"





Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το απόγευμα στο "Κλεάνθης Βικελίδης" ο πρόεδρος της Μπόκα Τζούνιορς, Ζόρζε Αμεάλ, τον οποίο καλωσόρισε ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης, Γιάννης Κόντης. Πριν ωστόσο από την έναρξη της εκπρόσωποι των οργανωμένων φίλων του SUPER 3 του έδωσαν κασκόλ του συνδέσμου για το αυριανό παιχνίδι όπως και λάβαρο Ο πρόεδρος της Μπόκα Τζούνιορς, Ζόρζε Αμεάλ, στις πρώτης του δηλώσεις αναφέρθηκε στη επίσκεψη της ομάδα του στην Ελλάδα λέγοντας πως: "είναι ευχαρίστησή μας να βρισκόμαστε στην χώρα σας. Ελπίζω να συνεχίσουμε τις επιτυχίες. Αν δεν πετύχουμε αυτά που θέλουμε, θα κάνουμε καλή πορεία".

Συνεχίζοντας ο ισχυρός άντρας της ιστορικής ομάδας αναφέρθηκε στο φιλικό με τον Άρη:

"Θέλουμε να ξεκινήσει μια συνεργασία μεταξύ της Μπόκα και του Άρη. Θα μιλήσουμε σήμερα και θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε μια συνεργασία όπου θα είναι σε μόνιμη βάση, γιατί γνωρίζουμε ότι είναι μια ευκαιρία πόρτας στην Ευρώπη".

Σε ερώτηση για το αν πρόκειται να ακολουθήσουν και άλλοι παίκτες από την Μπόκα στην ομάδα του Άρη, ο Ζόρζε Αμεάλ τόνισε: "Σίγουρα αν έρθουμε σε συμφωνία με τον πρόεδρο και άλλοι παίκτες πρόκειται να έρθουν στον Άρη. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια ανταλλαγή μεταξύ των δύο κλαμπ".

Ενώ χαρακτήρισε το αθλητικό πρότζεκτ "φιλόδοξο σχέδιο πενταετίας", το οποίο "θα περιλαμβάνει είσοδο ποδοσφαιριστών στον Άρη, που θα αποφέρουν κέρδη και για τις δύο ομάδες".

Για την περιοδεία της ομάδας του στην Ευρώπη αισθάνεται "πολύ ευχαριστημένος", μιας και σύμφωνα με τα λεγόμενά του "αποσπάσαμε κολακευτικά σχόλια από την Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ και την Μίλαν, όπου παίξαμε καλά και αύριο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το ίδιο".

Αναφερόμενος στα λάθη της ομάδας του με απόλυτη ειλικρίνεια είπε:

" Προσπαθήσαμε τα τελευταία 15 χρόνια να δούμε ποια είναι τα λάθη που κάναμε και μας άφησαν πίσω στον οικονομικό τομέα. Οι ερασιτεχνικές μας ομάδες, μας κόστιζαν πάρα πολύ αφού τρώγανε έσοδα από την επαγγελματική ομάδα κάτι που βελτιώσαμε τα τελευταία χρόνια μέσα από πωλήσεις παικτών".

" Επενδύσαμε στην ομάδα, φτιάξαμε το αγωνιστικό κομμάτι, και το γήπεδό μας, τις συνθήκες και προσέξαμε την επαγγελματική ομάδα. Ποτέ δεν πιστέψαμε ότι όλα ήταν τέλεια αλλά πάντα κοιτούσαμε το κάτι παραπάνω για να γίνουμε μια μεγάλη ομάδα".

Η θέση του για την απόφαση της FIFA, να αναδείξει την Μπόκα Τζούνιορς ως το δημοφιλέστερο σύλλογο:

"Δεν μας ενδιαφέρει που μας τοποθέτησε η FIFA ως το δημοφιλέστερο κλαμπ, καθώς θα πρέπει να δουλεύουμε συνέχεια για να γίνουμε μια μεγάλη ομάδα. Υπάρχει ο συνδυασμός που έχουμε κάνει, ο οποίος μας αποφέρει οικονομικά οφέλη με ερασιτέχνες παίκτες στους επαγγελματίες, με αποτέλεσμα στην μεταπώλησή τους. Και είναι πολύ σημαντικό να συνδυάσεις την αύξηση των εσόδων με το σπορ. Και μπορούμε να εξηγήσουμε στους ανθρώπους του Άρη τι κάναμε και μπορούνε να το κάνουνε όλοι και το λέμε αυτό γιατί είμαστε ίδιοι λαοί η Αργεντινή και η Ελλάδα"

Κλείνοντας ο Αμεάλ χαρακτήρισε το ποδοσφαίρου "παγκόσμιο", ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να πάει κάποιος παίκτης του Άρη στην Μπόκα τονίζοντας πως: "Πάντα υπάρχουν οι δυνατότητες, αν υπάρχει κάποιος παίκτης που μας ενδιαφέρει είναι πολύ πιθανόν. Ελπίζω να δούμε ένα ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι".

Με τη σειρά του ο εκτελεστικός διευθυντής του Άρη, Γιάννης Κόντης καλωσόρισε στο γήπεδο τον πρόεδρο της Μπόκα, ενώ και αυτός αναφερόμενος στο παιχνίδι είπε: " Ήρθαν νωρίτερα για προπόνηση λόγω της ζέστης, ευχόμαστε να αρχίσουμε μια μεγάλη συνεργασία με την Μπόκα Τζούνιορς".

Για τον Άρη δήλωσε: "Ότι είναι μια μεγάλη ομάδα που έχει οπαδούς που έχει οπαδούς, στους οποίους αρέσει το ποδόσφαιρό της Νοτίου Αμερικής, Τους αρέσει περισσότερο η Μπόκα Τζούνιορς μιας και τραγουδούν πολλά τραγούδια τους. Πιστεύουμε ότι θα δουν μια ομάδα που τους αρέσει".

Δεν υπάρχουν σχόλια: