Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Δερμιτζάκης: «Μπορούσαμε να είμαστε εμείς στα πλέι οφ αντί του ΠΑΣ»

Ο προπονητής του Πανθρακικού, Παύλος Δερμιτζάκης, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για την επίτευξη στόχου του Πανθρακικού αλλά και για το αν ο ΠΑΟΚ θα μπορέσει να προκριθεί στον τελικό Κυπέλλου.

Για το αν ήταν πετυχημένη η φετινή σεζόν για τον Πανθρακικό:

«Θεωρώ ότι για μια ομάδα που ανέβηκε πέρσι κατηγορία, η χρονιά ήταν πολύ πετυχημένη. Αφού πετύχαμε τον στόχο της παραμονής, καταφέραμε να φτάσουμε και στα ημιτελικά του Κυπέλλου, που είναι η μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του συλλόγου.»

Για το τι στράβωσε και η ομάδα μπήκε σε περιπέτειες, ενώ τα πήγαινε πολύ καλά:

«Νομίζω πως η ομάδα είχε διαφόρους περιόδους με βαθμολογικές διακυμάνσεις. Είχαμε ένα κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, αλλά πολύ καλό κλείσιμο πρώτου γύρου και μετά ξανά κακό ξεκίνημα δευτέρου γύρου. Όμως στα κρίσιμα παιχνίδια με Άρη, Όφη και ΑΕΚ, οι οποίοι διεκδικούσαν τους ίδιους στόχους μ? εμάς, η ομάδα έδειξε χαρακτήρα και κατάφερε να πετύχει τον στόχο της.»

Για το αν μπορούσε η ομάδα του να πετύχει φέτος κάτι το οποίο θα ήταν πάνω από τις δυνάμεις του:

«Τα πάντα ξεκινάνε από την διοίκηση και το κλίμα που επικρατεί. Μετά είναι τα προπονητικά κέντρα που μπορούν να δουλεύουν οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές και μετά το ρόστερ, που φέτος ήταν πάρα πολύ καλό. Πιστεύω πως η ομάδα μας κάλλιστα θα μπορούσε να βρίσκεται στη θέση των Ιωαννίνων αν μας έβγαιναν κάποια άλλα παιχνίδια.»

Για τα πολλά συμβόλαια παικτών που λήγουν:

«Τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα από εδώ και πέρα. Σίγουρα όλοι θέλουμε η ομάδα να παραμείνει όπως είναι, συν κάποιες προσθήκες για να μπορέσουμε να πετύχουμε το κάτι παραπάνω. Δεν γίνεται όμως μια ομάδα η οποία ανεβαίνει από την δεύτερη κατηγορία να κάνει συμβόλαια πάνω από ένα χρόνο. Πιστεύω πως αν η διοίκηση μπορέσει να προσεγγίσει τους παίκτες που λήγουν τα συμβόλαιά τους να ανανεώσουν, αυτοί θα το κάνουν.»

Για το αν ο ίδιος ανανεώσει το συμβόλαιό του με την ομάδα της Κομοτηνής:

«Αυτό που προέχει είναι να τελειώσουμε τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις και στη συνέχεια να συζητήσουμε.»

Για τον επαναληπτικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό:

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο να ανατρέψουμε αυτό το σκορ. Αυτό που θέλουμε όμως είναι να κλείσουμε τη χρονιά με μια καλή εμφάνιση, κόντρα στην καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και γιατί όχι να πάρουμε και ένα θετικό αποτέλεσμα.»

Για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρίπολης:

«Θεωρώ πως είναι ένα αμφίρροπο παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ για να πάρει την πρόκριση κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης πρέπει να δουλέψει πάρα πολύ και σίγουρα να πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ.»Πηγή: metrosport.gr

Κολοβέτσιος: «Ένα επίπεδο πάνω από τους υπόλοιπους ο ΠΑΟΚ»

Ο αμυντικός του ΠΑΣ Γιάννινα, Δημήτρης Κολοβέτσιος, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και αναφέρθηκε στο χθεσινό παιχνίδι στην Τούμπα αλλά και για τα πλέι οφ που ακολουθούν.


Για τον ΠΑΣ και το γεγονός ότι πανηγυρίζει τη συμμετοχή του στα πλέι οφ και αν ήταν μια επιτυχημένη χρονιά για την ομάδα του:

«Έτσι όπως κύλησε η χρονιά και με τα αποτελέσματα που έχουμε τώρα ήταν μια άκρος επιτυχημένη χρονιά. Κανείς δεν περίμενε ότι θα έχουμε τέτοια πορεία στο Πρωτάθλημα. Με όλα τα προβλήματα που είχαμε στο ξεκίνημα κάνει ακόμα πιο επιτυχημένη την πορεία της ομάδας».

Για το ότι ήταν από τις ομάδες που δεν είχαν αδειοδοτηθεί στο ξεκίνημα της σεζόν και πως το ξεπέρασαν όλο αυτό:

«Το μυστικό μας είναι η πολύ δουλεία που κάναμε στην προπόνηση και η καλή προπόνηση που γινόταν απ΄ όλους μας. Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα. Αυτό το κλίμα δύσκολα το συναντάς σε ομάδα, ένιωσα από την πρώτη μέρα σαν το σπίτι μου».

Για το αν ο ΠΑΣ με τη φετινή του πορεία έχει πλέον βάλει τις βάσεις να σταθεροποιηθεί στη Σούπερ Λιγκ:

«Με τη φετινή μας παρουσία πιστεύω η ομάδα έχει ανέβει ένα επίπεδο. Πρέπει να το πάρουμε σαν παρακαταθήκη για το μέλλον έτσι ώστε να σταθεροποιηθεί η ομάδα στην Α? εθνική».

Για την παρουσία της ομάδας στα πλέι οφ:

«Πιστεύω ότι η παρουσία μας στα πλέι οφ ήταν 100% δικαιολογημένη, το αξίζαμε. Με τις ομάδες που θα συμμετέχουν στα πλέι φο έχουμε δείξει ότι τις κοιτάμε στα μάτια, δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές με την ομάδα μας. Θα πάμε να αντιμετωπίσουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά όπως κάναμε και στην κανονική περίοδο και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι».

Για τον ΠΑΟΚ και την παρουσία του στα πλέι οφ:

«Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ είναι ένα επίπεδο πάνω από τους άλλους. Μην ξεχνάμε όμως ότι σε αυτά τα παιχνίδια μπαίνεις στον αγωνιστικό χώρο και είσαι 100% συγκεντρωμένος. Εμείς έχουμε δείξει ότι όταν είμαστε συγκεντρωμένοι και βλέπουμε τον αντίπαλο στα μάτια μπορούμε να κοντραριστούμε με οποιονδήποτε αντίπαλο στην Ελλάδα».

Για το ότι στα πλέι οφ μπορεί να παίξει ρόλο η βαριά φανέλα του ΠΑΟΚ:

«Ότι ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και έχει βαριά φανέλα το ξέρουμε όλοι. Από εκεί και πέρα είναι παιχνίδια που μπαίνουν συγκεντρωμένες οι ομάδες ώστε να διεκδικήσουν τη νίκη. Πιστεύω ότι θα έχουμε μια αξιόλογη πορεία και θα τερματίσουμε σε μια καλή θέση».

Για το αν θα μπορούσαν να πάρουν κάτι παραπάνω από το χθεσινό παιχνίδι:

«Στο πρώτο ημίχρονο δεν απειληθήκαμε καθόλου από τον ΠΑΟΚ, εμείς είχαμε δύο κλασικές ευκαιρίες να προηγηθούμε και όταν σπαταλάς τέτοιες ευκαιρίες σε μια έδρα όπως η Τούμπα συνήθως το πληρώνεις. Στο δεύτερο κάτσαμε κάπως πίσω και φάγαμε δύο «φθηνά» γκολ».

Για το γεγονός ότι φέτος έπαιξαν πολλές ομάδες με αρκετούς νεαρούς παίκτες:

«Είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για όλους τους Έλληνες παίκτες να δείξουν τι αξίζουν. Εμείς ευτυχήσαμε οι επιλογές που κάναμε να μας βγούνε. Δείξαμε ότι είμαστε μια πολύ δεμένη ομάδα με πολλούς Έλληνες παίκτες και πιστεύω ότι παίζει ρόλο αυτό, καθώς αλλιώς καταλαβαίνει ο Έλληνας και αλλιώς ο ξένος».Πηγή: metrosport.gr

Ξέσπασε ο Παπαστεριανός!!

Ένας από τους παίκτες, που τη φετινή χρονιά έδωσε ό,τι είχε και δεν είχε, ο Μανώλης Παπαστεριανός, μίλησε με νόημα μετά το τέλος του αγώνα.

«Έχουμε βαριά πράγματα στα παντελόνια μας. Το θέμα είναι τι θα γίνει του χρόνου, για να μη περάσουμε τα ίδια, γιατί δεν το αξίζει κανείς μας. Ήταν μια δύσκολη χρονιά, αλλά βιβλίο δεν θα γράψουμε. Πρέπει να προσπαθήσουμε για τη νέα χρονιά», ήταν τα λόγια του. Πηγή: metrosport.gr

Mάρτυρας στη δίκη Σαχπατζίδη ο Βρύζας!!

Μεταξύ των μαρτύρων υπεράσπισης που κάλεσε ο Γιώργος Σαχπατζίδης, κατηγορούμενος στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου, είναι και ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Ζήσης Βρύζας.

Οι μάρτυρες υπεράσπισης των κατηγορουμένων αναμένεται να φτάσουν τους 70, ενώ του κατηγορητηρίου τους 18. Ο κ. Σαχπατζίδης κατηγορείται ότι βρίσκεται πίσω από την offshore εταιρεία η οποία μεταβίβασε το νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου στη σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου. Πηγή: metrosport.gr

«Ο ΠΑΟΚ θα ήταν χειρότερα από την ΑΕΚ χωρίς Σαββίδη»

Ο παλαίμαχος παίκτης του ΠΑΟΚ Κούλης Αποστολίδης μίλησε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» για τον ΠΑΟΚ, την παρουσία Σαββίδη, αλλά και τις αντιδράσεις προς τους Ζαγοράκη και Δώνη από μερίδα φιλάθλων.

Αρχικά ρωτήθηκε για την παρουσία του Ζήση Βρύζα ως μάρτυρα στη δίκη Σαχπατζίδη:

«Επικοινωνιακά δεν είναι καλό, αλλά δεν αποτελεί ψόγο προς τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ. Κάθε πολίτης μπορεί να καταθέσει σε μία δίκη για πράγματα που γνωρίζει ο ίδιος, είναι υποχρέωσή του».

Για τον Σαββίδη και την παρουσία του στην ομάδα:

«Υπάρχει ένας επενδυτής στον οποίο μετοχικά ανήκει ο ΠΑΟΚ. Αυτός είναι ο άνθρωπος που θα πάρει τις αποφάσεις για τη λειτουργία της ομάδας και κανείς δεν έχει δικαίωμα να του συστήνει τι θα κάνει. Καθένας έχει δικαίωμα να κρίνει, όχι όμως να συστήνει. Ο κ. Σαββίδης είναι μεγάλης οικονομικής επιφάνειας και έχει δώσει τέτοια δείγματα, που αν δούμε τι γίνεται γύρω μας , νομίζω ότι αυτό που συμβαίνει είναι ένα όνειρο που είναι πολύ καλό για να είναι πραγματικό. Ας τον αφήσουμε λοιπόν να κάνει αυτά που ο ίδιος θέλει και βεβαίως εμείς μπορούμε να κρίνουμε όταν πρέπει».

Για τις αντιδράσεις προς Ζαγοράκη και Δώνη:

«Η γνώμη του καθενός είναι σεβαστή, αλλά κατά τη δική μου γνώμη το θέμα είναι άτοπο. Δεν γίνεται να τρωγόμαστε με τα ρούχα μας. Ο ΠΑΟΚ θα ήταν χειρότερα από την ΑΕΚ αν δεν ερχόταν ο Σαββίδης και παρουσιάζεται ως η ανερχόμενη δύναμη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και ο κ. Σαββίδης βέβαια σε ορισμένα θέματα πρέπει να έχει τη σωστή ενημέρωση για να περνάει υφάλους με τις καλύτερες δυνατές τακτικές. Αυτός θα πρέπει να αποφασίσει και κρίνω ότι πάνε καλά για τον ΠΑΟΚ και το τι θα γίνει σε έναν χρόνο είναι κάτι που θα το κρίνουμε τότε».

Τέλος, για την δήλωση Σαββίδη περί Τσάμπιονς Λιγκ σχολίασε:

«Κι εμένα με ξένισε, διότι έχω δει τον κ. Σαββίδη να μιλάει με μεσομακροπρόθεσμη λογική. Ίσως το είπε για ηθική ένεση».Πηγή: metrosport.gr

Τσομίδης στο Metropolis για το άρθρο 99: «Κανένα πρόβλημα»

Για την ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον ίδιο και ακόμη τρία πρώην μέλη του δ.σ. της ΠΑΕ Άρης, αλλά και την υπόθεση υπαγωγής της "κιτρινόμαυρης" εταιρίας στο άρθρο 99, τοποθετήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του Αθλητικού Metropolis ο Στάθης Τσομίδης.

Για το αν ο Άρης έχει πρόβλημα με την αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99, μετά τα όσα ανέφερε ο νομικός, Γιώργος Παναγόπουλος (άρθρο 35 του ΚΑΠ περί κυρώσεων σε περίπτωση προσφυγής σε πολιτικά δικαστήρια) ο κ. Τσομίδης είπε:

«Προσκομίσαμε στο δικαστήριο ιδιωτική γνωμάτευση καθηγητή Πανεπιστημίου, γνώστη του πτωχευτικού, αλλά και του αθλητικού νόμου, που δικαιώνει τη θέση του Άρη. Εμένα με ενδιαφέρει να μην τοποθετούμεθα σε υποτιθέμενες θέσεις. Αν μας ανατεθεί να απαντήσουμε, θα απαντήσουμε. Νομικά υπάρχει αντίλογος. Θεωρώ ότι δεν είναι έτσι όπως τα λέει ο συνάδελφός μου, υπάρχει άλλη άποψη που ισχυροποιεί τη θέση του Άρη και δεν υπάρχει πρόβλημα».

Για την υπάρχουσα κατάσταση στα διοικητικά, αλλά και το ενδιαφέρον που μπορεί να υπάρξει από επενδυτή:

«Όταν έχει γίνει τόσος θόρυβος με κάποια χρήματα που δεν υπάρχουν στα ταμεία της ΠΑΕ και ο ελέγχων είναι και ελεγχόμενος υπάρχει θέμα ηθικό, δε θέλω να πω κάτι περισσότερο. Πρέπει να γίνει γενική συνέλευση, να ενημερωθεί ο κόσμος, να μάθει τι έκανε ο Ψηφίδης και μετά να αποφασίσει. Ενδιαφέρον υπάρχει, πρέπει να υπάρχει αποδοχή του πλάνου βιωσιμότητας, διότι δεν μπορεί να υπάρχει ανακολουθία και δεύτερον πρέπει να τηρηθεί η απόφαση για αύξηση του κεφαλαίου 5 εκατομμυρίων.

Οι καταγεγραμμένες ανάγκες της ΠΑΕ για τα επόμενα χρόνια είναι συγκεκριμένες και η χρηματοδότηση από τον ΟΠΑΠ και τους άλλους φορείς είναι φθίνουσα, πρέπει να υπάρχει ρευστότητα. Εμείς πετύχαμε όλη τη σεζόν να μην έχει η ΠΑΕ Άρης κατασχέσεις και αυτό επετεύχθη με την προσωρινή διαταγή. Το όποιο ενδιαφέρον πρέπει να συνοδεύεται από πραγματική επένδυση. Κανένας επενδυτής δε θα πετάξει χρήματα αν δεν ξέρει τα χρήματα που οφείλονται».

Για την προσπάθεια υπαγωγής στο άρθρο 99 τόνισε:

«Δεν μπορώ να πω ότι δεσμεύεται ο κ. Σκόρδας να ακολουθήσει αυτή τη λύση, αλλά πρέπει να πει πιο πλάνο θα έχει, διότι η ΠΑΕ τον Σεπτέμβριο μπορεί να αντιμετωπίσει τα ίδια προβλήματα. Αν έρθει κάποιος και πει ότι βάζω δύο εκατομμύρια και βλέπουμε, είναι δίκοπο μαχαίρι. Ο Άρης πρέπει να δίνει ένα συγκεκριμένο ποσό κάθε μήνα για τις ρυθμίσεις που έχουν γίνει. Αν μπορώ να υπερηφανευτώ για κάτι είναι για το πλάνο βιωσιμότητας. Ας έρθει να πει ότι δεν είναι καλό αυτό το πλάνο και να προτείνει κάτι άλλο».

Για την αγωνιστική σωτηρία του Άρη:

«Έπαιξαν οι παίκτες και κέρδισαν και είναι προς τιμήν τους. Δε θεωρώ ότι οποιοσδήποτε παράγοντας μπορεί να βοηθήσει για να κερδηθεί ένα αποτέλεσμα, με δεδομένο ότι οι αγώνες παίζονται στους αγωνιστικούς χώρους. Φτάσαμε βέβαια στο χείλος του γκρεμού για να το πετύχουμε».

Τέλος, για το εξώδικο που εστάλη σε μέλη της Κοινωνίας πριν από τη δίκη για ορισμό προσωρινής διοίκησης:

«Στείλαμε εξώδικο για να μάθουμε αν τα υπογράφοντα μέλη που αυτοπροτάθηκαν για την προσωρινή διοίκηση της ΠΑΕ Άρης ήταν τακτοποιημένα οικονομικά. Το κάναμε διότι δεν μπορούσε κάποιος να μας απαντήσει επίσημα από την Κοινωνία. Δεν υπήρξε επίσημη απάντηση, αλλά γραπτό μήνυμα στο κινητό από τη Λέσχη ότι είναι τακτοποιημένοι».
Πηγή: metrosport.gr

Πρώην μέλη του δ.σ. της ΠΑΕ Άρης: «Η τελική σωτηρία περνάει από την οικονομική εξυγίανση»

Τη δική του θέση για τις επικείμενες αλλαγές στη διοίκηση της ΚΜΑ και της ΠΑΕ, εξέφρασε με ανακοίνωσή του το τέως Δ.Σ της ΠΑΕ ΑΡΗΣ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με αφορμή τη λήξη του πρωταθλήματος και την αγωνιστική σωτηρία του ΑΡΗ δηλώνουμε τα ακόλουθα. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους. Πρωτίστως στους ηρωικούς φιλάθλους μας που στήριξαν την ομάδα σε μια από τις δυσκολότερες περιόδους της ιστορίας της, αλλά και στους πάικτες που επέδειξαν αστείρευτα ψυχικά αποθέματα σε κρίσιμες στιγμές.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η ενίσχυση του αγωνιστικού τμήματος με τις μεταγραφές που πραγματοποιήσαμε τον Ιανουάριο συνέβαλε τα μέγιστα στο τελικό αποτέλεσμα.

Δυστυχώς τα προβλήματα δεν τελείωσαν. Η τελική σωτηρία του ΑΡΗ περνάει μέσα από την οικονομική εξυγίανσή του. Τούτο προϋποθέτει την ευόδωση της προσπάθειας υπαγωγής στο άρθρο 99 και την επιτυχή έκβαση της αποφασισθείσας αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

Οι οριστικές αλλαγές στα όργανα διοίκησης της ΚΜΑ και τις ΠΑΕ πρέπει να γίνον γρήγορα, αλλά όχι βιαστικά. Με συγκροτημένο σχέδιο και όχι πρόχειρα. Με την ανάδειξη νέων προσώπων και όχο με επιστροφές στο ζοφερό παρελθόν. Με στόχο την υπηρέτηση του ΑΡΗ και όχι προσωπικών στρατηγικών. Με επιλογή ικανών προσώπων που θα ενώσουν και όχι θα διχάζουν τον κόσμο του ΑΡΗ.

Όλοι μαζί πρέπει να δώσουμε τον τελικό αγώνα για την οριστική σωτηρία της ομάδος η οποία περνάει κυρίως μέσα από την οικονομική εξυγίανσή της».

Τα μέλη
του τέως Δ.Σ της ΠΑΕ ΑΡΗΣ

Γιάννης Ψηφίδης, Λάζαρος Παπαδόπουλος, Αναστάσης Αβάνογλου, Στάθης Τσομίδης

Σκόρδας στους παίκτες: «Είστε μάγκες»

Για τα απαραίτητα... εύσημα βρέθηκε στα αποδυτήρια του Άρη μετά το τέλος του αγώνα στα Πηγάδια ο Λάμπρος Σκόρδας και τους είπε με νόημα: «Είστε μάγκες. Αποδείξατε ότι έχετε αρχ…α. Θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας στο διάστημα που είμαι στην ομάδα. Καλοί είναι οι πανηγυρισμοί δε λέω, όμως ο Άρης δεν πρέπει να παλεύει για τη σωτηρία. Πρέπει να στοχεύει πολύ ψηλότερα. Γι αυτό όλοι μας απ? εδώ και πέρα θα επικεντρωθούμε στην επόμενη μέρα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Άρη.
Πηγή: metrosport.gr

Yποστηρίζει κανονικά την έφεση η ΑΕΚ!!

Παρά το γεγονός ότι η ΑΕΚ ηττήθηκε στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο, θα υποστηρίξει κανονικά στην δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ την έφεση που έχει καταθέσει κατά της πρωτόδικης απόφασης της πειθαρχικής επιτροπής της Σούπερ Λιγκ σύμφωνα με την οποία δέχθηκε ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών. Υπάρχει ένα ακραίο σενάριο με το οποίο η ΑΕΚ μπορεί να σωθεί και έχει να κάνει με συνέχιση του αγώνα με τον Πανθρακικό και νίκη στο συγκεκριμένο ματς, με την οποία θα περάσει στη βαθμολογία τον ΟΦΗ, που ηττήθηκε χθες στην Τρίπολη. Πηγή: metrosport.gr

Σιατραβάνης: «Είμαστε έτοιμοι για την απευθείας άνοδο»

Ο ποδοσφαιριστής του Ηρακλή, Σάββας Σιατραβάνης, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για τη νίκη κόντρα στο Φωκικό και αν θα μπορέσει ο Ηρακλής να πάρει την απευθείας άνοδο.

Για το χθεσινό παιχνίδι με το Φωκικό:

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, γιατί ξέραμε ότι ο Φωκικός είναι πολύ δύσκολος στην έδρα του, εμείς όμως είχαμε στόχο μόνο τη νίκη. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε κάποιες ευκαιρίες και θα μπορούσαμε να πετύχουμε μέχρι και δύο γκολ αλλά δεν το καταφέραμε. Τέλος καλό, όλα καλά όμως και πλέον κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι.»

Για το αν είναι σε ετοιμότητα, ώστε να πάρουν την απευθείας άνοδο:

«Είμαστε πανέτοιμοι για να πάρουμε την απευθείας άνοδο και κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Το παιχνίδι με την Λάρισα είναι κομβικό και πρέπει να πάρουμε τους τρεις βαθμούς στην έδρα μας επιτέλους, για να δώσουμε χαρά και στον κόσμο.»

Για το τι χρειάζεται ο Ηρακλής για να πάρει την απευθείας άνοδο:

«Αυτό που χρειάζεται η ομάδα είναι ψυχραιμία, πάθος και δύναμη και πιστεύω πως στο τέλος όλα θα πάνε καλά και θα ανέβουμε στη Σούπερ Λιγκ.»
Πηγή: metrosport.gr

Θέλει έλεγχο ντόπινγκ ο ΠΑΟΚ!!

Έλεγχο ντόπινγκ για τον επαναληπτικό του ημιτελικού Κυπέλλου Ελλάδας, με τον Αστέρα ζητάει, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του συλλόγου, ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης.

Θέλει έλεγχο ντόπινγκ ο ΠΑΟΚ
Εντύπωση προκάλεσε στον Ιβάν Σαββίδη το γεγονός πως δεν υπήρχε έλεγχος ντόπινγκ μετά το παιχνίδι του πρώτου ημιτελικού Κυπέλλου Ελλάδας, με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο «ισχυρός» άνδρας του «δικεφάλου του Βορρά» ζήτησε, μέσω μακροσκελούς δήλωσής του στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου να γίνει έλεγχος στον επαναληπτικό της Τρίπολης. Παράλληλα αναφέρθηκε και στον κόσμο που στήριξε την προσπάθεια στο πρώτο παιχνίδι στο γήπεδο της Τούμπας.

«Φυσικά και είμαι ελαφρώς δυσαρεστημένος από το τελικό αποτέλεσμα του ημιτελικού, καθώς ήταν σημαντικό για εμάς να κερδίσουμε με «καθαρό» σκορ, κάτι που δεν καταφέραμε. Μου άρεσε η ατμόσφαιρα στο γήπεδο και το πάθος των οπαδών για να υποστηρίξουν την ομάδα μας. Αυτή η ατμόσφαιρα, αυτό το γήπεδο, αυτός ο κόσμος έβαλαν το νικητήριο γκολ.
Η αλληλεξάρτηση της ομάδας με την ατμόσφαιρα φάνηκε στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, όπου η «παγωμένη» Τούμπα δεν βελτίωσε τη μέτρια εικόνα του πρώτου ημιχρόνου.
Αντιθέτως στο δεύτερο 45λεπτο αυτοί που επέλεξαν να είναι δίπλα στην ομάδα την έσπρωξαν σε ακόμη μια νίκη.

Πάντως θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σε ένα άλλο σημείο, που δεν συνδέεται άμεσα με τις ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις.

Από τη στιγμή που ήρθα στον ΠΑΟΚ, το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν σταματά να με εκπλήσσει, τις περισσότερες φορές δυστυχώς όχι ευχάριστα. Δεν πέρασε πολύς καιρός από την άδικη τιμωρία του Σαλπιγγίδη και την προσπάθεια αλλαγής την τελευταία στιγμή των ημερομηνιών αγώνων του Κυπέλλου καθώς και των πλέι οφ της Super League.

Προσφάτως έμεινα έκπληκτος από την απουσία ελέγχου ντόπινγκ μετά το πέρας της αναμέτρησης με τον Αστέρα Τρίπολης για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, μολονότι και οι δύο σύλλογοι το ζήτησαν απ’ τις αρμόδιες αρχές. Από τη στιγμή που το διακύβευμα της πρόκρισης είναι υψηλό, θα ήταν λογικό να γίνει ο σχετικός έλεγχος προκειμένου να εξαφανιστούν όλες οι αμφιβολίες και οι σκιές που μπορεί να υπάρχουν και να έχουν την ευκαιρία οι δύο ομάδες να διαγωνιστούν μόνο στο ποδοσφαιρικό γήπεδο για τη συμμετοχή τους στον τελικό της διοργάνωσης.

Θα ήθελα για ακόμη μια φορά να τονίσω, ότι η παρουσία μου στον ΠΑΟΚ δεν έγινε με γνώμονα μόνο συναισθηματικά ή ιστορικά κριτήρια.

Η δυναμική και η προοπτική του Συλλόγου είναι τεράστια και οι προσδοκίες θα είναι ανάλογες. Για αυτό από την πρώτη χρονιά θέσαμε ήδη υψηλούς στόχους, όπως είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Θεωρούμε αδιανόητο σε έναν τόσο σημαντικό θεσμό όπως το Κύπελλο Ελλάδας, να επιδεικνύεται τέτοια αδιαφορία και προχειρότητα από τους αρμοδίους στο σχετικό αίτημα των ομάδων.

Και οι δυο αντίπαλοι, επιδεικνύοντας υπευθυνότητα, επιθυμούσαν τη διενέργεια ελέγχων ντόπινγκ στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, αίτημα που κατέθεσαν εγγράφως. Ωστόσο δεν είχαμε την τιμή να υποδεχτούμε τους ανθρώπους του ΕΣΚΑΝ στον ημιτελικό! Αντιθέτως έλεγχοι ντόπινγκ έγιναν κανονικά στα αδιάφορα ματς πρωταθλήματος εναντίον της Βέροιας και του Ολυμπιακού.

Κατά την άποψή μου, είναι τουλάχιστον παράξενο, να μην δίνεται η δέουσα προσοχή στους τύπους και στη νομιμότητα.

Είναι απαίτησή μας να μη συνεχιστεί η αδράνεια και να επικρατήσει η λογική. Για αυτόν τον λόγο προχωρούμε σε ακόμη μια επίσημη έκκληση στα αρμόδια όργανα, να προβούν στον απαραίτητο έλεγχο ντόπινγκ τουλάχιστον στον επαναληπτικό ημιτελικό που θα διεξαχθεί στην Τρίπολη.

Κάτι τέτοιο είναι βέβαιο ότι θα εξαφανίσει τις όποιες φήμες και υποψίες και το αποτέλεσμα της αναμέτρησης θα είναι καθαρά αθλητικό. Αν το πρόβλημα είναι οικονομικό, είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε και να χρηματοδοτήσουμε τη διαδικασία!» Πηγή: sport-fm.gr

Πρόεδρος και πάλι ο Αλαφούζος!!

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του Παναθηναϊκού με τον Αλαφούζο να είναι και πάλι πρόεδρος. Κωνσταντίνου, Παναγόπουλος οι αντιπρόεδροι, Σωπήλης διευθύνων σύμβουλος στο 11μελές σχήμα.

Πρόεδρος και πάλι ο Αλαφούζος
Κάποια στιγμή, λόγω της Θύρας 13 το σχήμα στο Δ.Σ. του Παναθηναϊκού θα είναι 13μελές. Προς το παρόν, έγινε 11μελες αφού αυτό αποφασίστηκε μετά την Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ και αυτοί που συμμετέχουν είναι οι εξής: Αλαφούζος, Κωνσταντίνου, Παναγόπουλος, Καρανάσος, Ηρειώτης, Παναγιωτίδης, Σωπήλης, Λουκάκος, Γούναρης, Παπαδόπουλος και Μακρόπουλος (εκπρόσωπος Ερασιτέχνη).

Κατόπιν, συγκροτήθηκε σε σώμα, με τον Αλαφούζο να είναι ο πρόεδρος, ο Κωνσταντίνου α’ αντιπρόεδρος, ο Παναγόπουλος β’ αντιπρόεδρος και ο Σωπήλης διευθύνων σύμβουλος. Πηγή: sport-fm.gr

Καμία υποψηφιότητα!!

Η διορία για την κατάθεση υποψηφιοτήτων για την διοίκηση της ΠΑΕ Άρης έληξε σήμερα χωρίς να υπάρξει κάποια ανταπόκριση!

Καμία υποψηφιότητα
Ούτε μια υποψηφιότητα για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Άρης δεν κατατέθηκε μέχρι και σήμερα, την καταληκτική ημερομηνία που είχε τεθεί από Κοινωνία Μελών.

Μετά την εξέλιξη αυτή τα βλέμματα στρέφονται στη Γενική Συνέλευση η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο.

Αυτό που πρέπει να αναφερθεί και προκαλεί εντυπώσεις είναι το γεγονός ότι δεν κατέθεσε υποψηφιότητα μέχρι και ο νυν πρόεδρος της ΠΑΕ, Λάμπρος Σκόρδας ο οποίος ανέλαβε τα ηνία πριν από λίγες εβδομάδες.
Πηγή: sport-fm.gr

«Δεν φταίει η NOVA για την ΑΕΚ»

Καμία ανάμειξη ή ευθύνη στον υποβιβασμό της ΑΕΚ δεν έχει η NOVA, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ.

«Δεν φταίει η NOVA για την ΑΕΚ»
Σε νέα -επίσημη αυτή τη φορά- διευκρίνιση για την αναφορά που είχε κάνει στη NOVA προχώρησε η ΑΕΚ.

Μετά τις σχετικές δηλώσεις του Ανδρέα Δημητρέλου, η ΠΑΕ εξέδωσε σήμερα και ανακοίνωση στην οποία τονίζει πως δεν αποδίδει οποιαδήποτε ευθύνη στη συνδρομητική τηλεόραση για τον υποβιβασμό του συλλόγου.


Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ διευκρινίζει ότι η NOVA ούτε συνδέεται ούτε ευθύνεται για το διαφαινόμενο υποβιβασμό της ομάδας. Η σχετική αναφορά στην ανακοίνωση της ΠΑΕ είχε να κάνει με τη συνολική εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου και με το ζήτημα της καθαρότητας και της διαφάνειάς του».

Μόνο μια έγκυρη προσφορά για τον ΟΠΑΠ!!

Στην τελική ευθεία μπαίνει ο διαγωνισμός για τον ΟΠΑΠ. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις δύο προσφορές που έχουν κατατεθεί, έγκυρη φαίνεται ότι είναι μόνο η μία, και συγκεκριμένα αυτή της Emma Delta.

Μόνο μια έγκυρη προσφορά για τον ΟΠΑΠ
Στην τελική ευθεία μπαίνει ο διαγωνισμός για τον ΟΠΑΠ. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις δύο προσφορές που έχουν κατατεθεί, έγκυρη φαίνεται ότι είναι μόνο η μία, και συγκεκριμένα αυτή της Emma Delta.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η δεύτερη προσφορά, εκείνη της Third Point, περιλαμβάνει όρους. Όμως, σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, οι οικονομικές προσφορές έπρεπε να υποβληθούν χωρίς προϋποθέσεις.

Ο διαγωνισμός μπορεί να προχωρήσει ακόμα και με μία προσφορά, καθώς το ΤΑΙΠΕΔ έχει προσλάβει ανεξάρτητο εκτιμητή, ο οποίος διαμορφώνει τη δίκαιη τιμή.

Υπό αυτές τις προϋποθέσεις, και εφόσον οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, το επόμενο διάστημα, το ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να καλέσει την Emma Delta, που φαίνεται ότι πλειοδοτεί, προκειμένου να βελτιώσει το οικονομικό τίμημα και να κατοχυρωθεί ο διαγωνισμός.

Η Emma Delta αποτελεί την κοινοπραξία του επιχειρηματία Δ. Μελισσανίδη, του τσεχικού fund PPF και του επιχειρηματία Χρ. Κοπελούζου.

Πηγή: www.protothema.gr

«Εσφαλμένες εντυπώσεις και… άλλα συμφέροντα»

Τέρμα στα σενάρια που θέλουν τον ΠΑΣ Γιάννινα να μην παίρνει αδειδότηση και κατ’ επέκταση να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη έβαλε η ομάδα της Ηπείρου με ανακοίνωσή της.

«Εσφαλμένες εντυπώσεις και… άλλα συμφέροντα»
Έντονη δυσαρέσκεια, η οποία αποτυπώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε, υπάρχει στον ΠΑΣ Γιάννινα για τα σενάρια που θέλουν την ομάδα της Ηπείρου να μην πληροί τις προϋποθέσεις για να πάρει αδιοδότηση και να έχει συμμετοχή στο Europa League.

Οι Ηπειρώτες, μάλιστα, μέσω ανθρώπων της ΠΑΕ δηλώνουν δυσαρεστημένοι και με τον Παναθηναϊκό, γιατί θεωρούν ότι απορρέεται από αυτούς όλο αυτό το σενάριο, προκειμένου να κερδίσουν τις εντυπώσεις και να κρατήσουν το ενδιαφέρον του κόσμου με ενδεχόμενη συμμετοχή στην Ευρώπη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Σχετικά με την φημολογία που αναπτύσσεται το τελευταίο διάστημα, αλλά και το κλίμα που καλλιεργείται εντέχνως από συγκεκριμένους κύκλους, όπου αμφισβητείται η δυνατότητα της ομάδας μας να πληροί τους όρους της αδειοδότησης, η Π.Α.Ε Π.Α.Σ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, δηλώνει ότι έχει καταθέσει όλα όσο χρειάζονται και αρκούν, στην αρμόδια επιτροπή ώστε αυτή να επιτευχθεί.

Οποιαδήποτε άλλη «εμπιστευτική» ή «αποκλειστική» πληροφορία που διοχετεύεται και προβάλετε, στα πλαίσια της υποτιθέμενης ενημέρωσης, προφανώς εξυπηρετεί «άλλα» συμφέροντα, που πέραν των εσφαλμένων εντυπώσεων τίποτε άλλο δεν μπορούν να πετύχουν».

Ανακάλεσε τις επτά ανακοινώσεις η Ξάνθη!!

Σε ανάκληση των επτά ανακοινώσεων που είχε βγάλει κατά την διάρκεια του παιχνιδιού της με τον Λεβαδειακό προχώρησε η ΠΑΕ Ξάνθη!

Ανακάλεσε τις επτά ανακοινώσεις η Ξάνθη
Μετά από απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ, η ΠΑΕ Ξάνθη ανακάλεσε τις επτά(!) ανακοινώσεις που είχε εκδώσει την 1η Μαρτίου, στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, λόγω παραπόνων για για την διαιτησία του παιχνιδιού.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Σε εκτέλεση της υπ’αριθμ. 156/18.04.2013 απόφασης της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ οι ανακοινώσεις από 01.03.2013 ανακαλούνται».

«Ο Αλαφούζος είναι δυναμικός»

Χαρούμενος με τα όσα ειπώθηκαν στην Γ.Σ. δήλωσε μετά το τέλος της ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Αχιλλέας Μακρόπουλος. «Η Λεωφόρος είναι το σπίτι μας. Ο Αλαφούζος είναι δυναμικός», δήλωσε μεταξύ αλλων.

«Ο Αλαφούζος είναι δυναμικός»
Αναλυτικά όσα είπε ο Αχιλλέας Μακρόπουλος μετά τη Γ.Σ. Της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

«Είχαμε μια ήρεμη Γενική Συνέλευση, ο κ. Αλαφούζος μας κατατόπισε πλήρως, οι αποφάσεις του και οι αποφάσεις μας θα είναι επωφελείς και το επιθυμητό θα έρθει πολύ γρήγορα. Θα συναντηθώ με τον κ. Αλαφούζο να τελειώσουμε οριστικά το θέμα του γηπέδου. Είμαι πολύ αισιόδοξος, αρκεί να έχουμε υγεία και να σταματήσουν οι ανακρίβειες που φέρνουν την διχόνοια. Η επιβίωση του Ερασιτέχνη εξαρτάται 100% από την επιβίωση της ΠΑΕ, η Λεωφόρος είναι το σπίτι μας και θα έρθουν αρκετοί οπαδοί που είχαν απομακρυνθεί από την ομάδα για διάφορους λόγους. Μπήκε το νερό στο αυλάκι, ο πρόεδρος είναι δυναμικός και αποφασιστικός, το έδειξε στην Γενική Συνέλευση».

«Μεγάλο ουφ όταν μάθαμε το αποτέλεσμα της ΑΕΚ»

Στην ανακούφιση που ένιωσαν όλοι στον Άρη, μετά την ήττα της ΑΕΚ στο Περιστέρι αναφέρθηκε ο Γιάννης Ζαραδούκας, ενώ τόνισε πως το μεγάλο μερίδιο παραμονής ανήκει στον Σούλη Παπαδόπουλο.

«Μεγάλο ουφ όταν μάθαμε το αποτέλεσμα της ΑΕΚ»
Μόνο την παραμονή και τίποτα περισσότερο δεν κρατά από την φετινή σεζόν του Άρη ο Γιάννης Ζαραδούκας.

Ο μπακ των Θεσσαλονικέων αναφέρθηκε στο… ουφ που έκαναν όλοι στην ομάδα, όταν έμαθαν πως η ΑΕΚ έχασε στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο.

Ο διεθνής άσος ξεκαθάρισε πως όλη τη σεζόν, παρά τις δυσκολίες, κανείς δεν σταμάτησε να προσπαθεί για την σωτηρία, ενώ έβγαλε το καπέλο στον προπονητή του, Σούλη Παπαδόπουλο, στον οποίο «χρέωσε» το μεγαλύτερο μερίδιο για την επίτευξη του στόχου.

Αναλυτικά, όσα είπε στην κάμερα της NOVA:

Γιάννη, η χρονιά τελείωσε, τι κρατάς;

« Κρατώ μόνο την παραμονή και τιποτα παραπάνω! Ερχόμενος στον Αρη, τον Ιανουάριο, είχα πει πως δεν είναι δυνατό και δεν γίνεται αυτή η ομάδα να πέσει. Παρ΄ ότι υπήρξαν αρκετές δυσκολίες, τελικώς, τα καταφέραμε και αυτό είναι που μετράει».

Η ανακούφιση, είναι το συναίσθημα που κυριαρχεί τούτη την ώρα;

«Από τη στιγμή που μάθαμε, εν ώρα αγώνα, πως η ΑΕΚ έχανε στο Περιστέρι, ένα μεγάλο ΄΄ουφ΄΄ βγήκε από μέσα μας. Εκεί η χρονιά είχε τελειώσει και ένα μεγάλο βάρος είχε φύγει από πάνω μας».

Τι μέτρησε στο δρόμο προς την παραμονή;

«Η θέληση και η προσπάθεια όλων των παιδιών. Ακόμα κι όταν τα πράγματα φαινόταν να δυσκολεύουν υπερβολικά, κανείς δεν τα παράτησε , κανείς δεν λύγισε και εκ του αποτελέσματος, άξιζε αυτή η επιμονή».

Ποιος ήταν ο καθοριστικός παράγοντας της ανατροπής των τελευταίων αγωνιστικών;

« Σίγουρα ο Σούλης Παπαδόπουλος. Κατάφερε να μας μεταδώσει ένα διαφορετικό πνεύμα αντιμετώπισης των πραγμάτων, δουλέψαμε και σε θέματα τακτικής που δεν είχαμε δουλέψει μέχρι τώρα και ιδού το αποτέλεσμα. Νομίζω πως ο Σούλης έχει σημαντικό μερίδιο στην επίτευξη του στόχου και αυτό δεν πρέπει να το παραβλέψουμε. Θεωρώ πως είναι αδικημένος προπονητής, διότι θα μπορούσε να έχει κάνει σημαντικότερα πράγματα στην καριέρα του.».

Από εδώ και πέρα;

«Τώρα λίγη ξεκούραση, την οποία έχουμε απόλυτη ανάγκη, να γυρίσουμε κατόπιν να κλείσουμε με κάποιες προπονήσεις τη χρονιά και να δούμε την επόμενη μέρα. Ο Αρης πρέπει να προχωρήσει και θα προχωρήσει!».

Δεμένος με την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό ο Ζίο!!

Δεύτερο σπίτι του χαρακτήρισε ο Ζιοβάνι την Ελλάδα, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του μπροστά στους πολύ καλούς φίλους που έκανε κατά τη θητεία του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Δεμένος με την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό ο Ζίο
Παρουσία πολλών προσωπικοτήτων του Ολυμπιακού όπως οι Πέτρος Κόκκαλης, Γιώργος Λούβαρης, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, Λουτσιάνο ντε Σόουζα, Γιώργος Γλου, αλλά και τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας, Γιάννη Μώραλη, ο Ζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα παρουσίασε το βιβλίο του.

Ο πρώην παίκτης των «ερυθρολεύκων» χαρακτήρισε την Ελλάδα δεύτερο σπίτι του και ευχαρίστησε τον Θεό για τους ανθρώπους που συνάντησε εδώ εντός και εκτός γηπέδων, αλλά και για τις φιλίες που δημιούργησε.

Ο Ζίο ακόμη αποκάλυψε πως μέσα από την αυτοβιογραφία του, την οποία επιμελήθηκε ο διακεκριμένος δημοσιογράφος Αλέξανδρος Λοθάνο, ο κόσμος θα μπορέσει να τον γνωρίσει καλύτερα.

«Η σημερινή είναι μία πολύ συγκινητική ημέρα για μένα και θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που είναι εδώ. Από την αρχή της καριέρας μου δεν είχα σκοπό να γίνω ένας τρομερός παίκτης, αλλά να είμαι ένας παίκτης που θα ήμουν καλός με τους ανθρώπους και που θα αποκτούσε φίλους. Σήμερα αυτό το βλέπω και είμαι πολύ χαρούμενος, που ήρθα στο σωστό μέρος και που συνέχισα τη ζωή μου εδώ. Ξέρω ότι μπορώ να βασιστώ σε αυτούς τους φίλους ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές μου. Η Ελλάδα είναι το δεύτερο σπίτι μου. Ο Θεός ήταν πολύ καλός μαζί μας γιατί μας έστειλε κοντά μας καλούς ανθρώπους.

Είμαι ένας πολύ κλειστός άνθρωπος και δεν θέλω να δείχνω τη ζωή μου, αλλά αυτή είναι μία χώρα που με φιλοξένησε και με έκανε να αισθανθώ σαν το σπίτι μου. Ο θεός μου έστειλε πρόσωπα που με βοήθησαν. Μέσα στο γήπεδο όλα είναι εύκολα, αλλά έξω; Στην καθημερινότητα χρειάζεσαι σωστούς ανθρώπους. Ευχαριστώ τη γυναίκα μου που ήταν δίπλα μου, πάντα ήταν εκεί όπου και να έχουμε ζήσει, όπως και όλοι οι φίλοι μου που είναι εδώ και σήμερα αισθάνομαι ξανά την αγάπη σας. Με το βιβλίο μου θα ανακαλύψουν λίγα περισσότερα για το πρόσωπο μου
», δήλωσε ο Ζιοβάνι.

Για την τύχη να συνεργαστεί με τον Ζιοβάνι αναφέρθηκε ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς:

«Το να είσαι συμπαίκτης με τον Ζιοβάνι είναι πολύ δύσκολο. Μετά το Ζιοβάνι υπάρχει μεγάλο κενό, όσον αφορά στην συνεργασία με άλλους ποδοσφαιριστές. Την προσωπικότητα και την αγάπη που είχε για τη μπάλα δεν την έχω συναντήσει πουθενά, ευχαριστώ που ήταν συμπαίκτης μας».

Φυσικά, το λόγο δεν θα μπορούσε να μην πάρει ο Πέτρος Κόκκαλης:

«Τον ευχαριστώ για την τεράστια προσφορά του. Ήταν πολύ καλός ποδοσφαιριστής και χαίρομαι ιδιαίτερα που βοήθησα κι εγώ ώστε να έρθει στον Ολυμπιακό. Δεν τον ήξερα, αλλά εντυπωσιάστηκα όταν τον είδα στο αεροδρόμιο και μετά στο γήπεδο. Όταν έπαιζε ο Τζιοβάνι, πήγαινα και παρακολουθούσα τους αγώνες», ήταν τα λόγια του Πέτρου Κόκκαλη.

«Έχουμε καλύτερη ομάδα από τον ΠΑΟΚ»

Καλύτερη ομάδα διαθέτει ο Αστέρας Τρίπολης σε σχέση με τον ΠΑΟΚ, όπως τόνισε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 o Τάσος Μπακασέτας. «Λυπηρό που έπεσε η ΑΕΚ», είπε για την «Ένωση».

«Έχουμε καλύτερη ομάδα από τον ΠΑΟΚ»
Με τον επαναληπτικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε Αστέρα Τρίπολης και ΠΑΟΚ να εκκρεμεί, ο Τάσος Μπακασέτας τόνισε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 πως ο στόχος της πρόκρισης στον τελικό είναι απολύτως εφικτός για τους Αρκάδες, αφού διαθέτουν καλύτερη ομάδα.

Ο νεαρός επιθετικός υπογράμμισε πως η χθεσινή νίκη κόντρα στον ΟΦΗ -όπου σκόραρε δις- δίνει πλέον διαφορετική ψυχολογία στην ομάδα του, ενόψει και των πλέι οφ, ενώ χαρακτήρισε λογικά τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα.

«Είναι λυπηρό που έπεσε μια μεγάλη ομάδα, όπως η ΑΕΚ. Ίσως είναι και καλύτερα τα πράγματα όμως…», ανέφερε για τον υποβιβασμό της «Ένωσης».

Αναλυτικά, όσα είπε στους 94,6 και την εκπομπή «Εκ της διευθύνσεως» με τον Γιώργο Χελάκη:

Για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ: «Ήμουν εκτός τρεις μήνες, λόγω τραυματισμού. Δεν περίμενα να μπω και να πετύχω δύο τέρματα και ταυτόχρονα να χαρίσω την νίκη στην ομάδα μου. Πλέον είμαι απολύτως καλά και είμαι έτοιμος».

Για την φετινή σεζόν του Αστέρα: «Έχουμε κάνει φανταστική πορεία. Ξεκινήσαμε από τέλη Ιουνίου και συνεχίζουμε ακόμα. Είχαμε κάποια ανεπιτυχή αποτελέσματα το τελευταίο διάστημα, ωστόσο είναι λογικό να κάνεις και μια μίνι κοιλιά. Η χθεσινή νίκη με τον ΟΦΗ μας δίνει σίγουρα άλλη ψυχολογία. Είμαστε πιο αισιόδοξοι για τα πλέι οφ».

Για το Κύπελλο Ελλάδας: «Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα, όμως έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ομάδα μου και πιστεύω πως θα περάσουμε στον τελικό. Είναι εφικτό μια νίκη με 1-0 στην Τρίπολη για να προκριθούμε. Σε όλα τα παιχνίδια που δώσαμε φέτος με τον ΠΑΟΚ ήμασταν ανώτεροι, ανεξαρτήτου αποτελέσματος. Έχουμε καλύτερη ομάδα».

Για τον υποβιβασμό της ΑΕΚ: «Είναι πολύ λυπηρό που δεν τα κατάφερε η ΑΕΚ. Είναι πολύ μεγάλη ομάδα, το ‘χει δείξει πολλάκις. Αυτό φαίνεται και από την παρουσία του κόσμου της συνεχώς . Πιθανώς να είναι και καλύτερα τα πράγματα, με τα χρέη που είχαν μαζευτεί, αλλά πάντα όταν μια ομάδα σαν την ΑΕΚ υποβιβάζεται, τότε είναι λυπηρό για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για το Μουντιάλ Νέων του καλοκαιριού: «Για πρώτη φορά θα πάει στο Μουντιάλ η Εθνική Νέων. Θα περιμένω την κλήση από τον κ. Τσάνα και τόσο κι εγώ όσο και οι συμπαίκτες του θα τα δώσουμε όλα για ακόμη μια διάκριση».

Τετάρτη η εκδίκαση της έφεσης της ΑΕΚ!!

Την προσεχή Τετάρτη θα εκδικαστεί από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ η έφεση που αποφάσισε να καταθέσει η ΑΕΚ για την ποινή που τους επιβλήθηκε για τον αγώνα με τον Πανθρακικό.

Τετάρτη η εκδίκαση της έφεσης της ΑΕΚ
Την Τετάρτη στις 16:00 θα πραγματοποιηθεί από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ η εκδίκαση της έφεσης της ΑΕΚ κατά της πρωτόδικης ποινής που της είχε επιβληθεί από την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας για τον αγώνα με τον Πανθρακικό.

Η «Ένωση», παρότι μετά τη χθεσινή ήττα από τον Ατρόμητο υπήρχαν αμφιβολίες για τη χρησιμότητα της κατάθεσης έφεσης, αποφάσισε τελικά να προχωρήσει σε αυτή για λόγους ηθικής τάξης, αλλά και σε μία απέλπιδα προσπάθεια παραμονής στην κατηγορία. Σημειώνεται πως αν η ΑΕΚ δικαιωθεί, της επιστραφούν οι τρεις αφαιρεθέντες βαθμοί και αποφασιστεί να συνεχιστεί ο αγώνας με τον Πανθρακικό, αν ανατρέψει το σε βάρος της 1-0 στα εναπομείναντα λεπτά (υπολογίζονται τουλάχιστον δέκα), τότε σώζεται και πέφτει ο ΟΦΗ.Πηγή: sport-fm.gr

Παυλής: «Πάντα στο πλευρό σου, ΑΕΚ»

Όρκο αιώνιας αφοσίωσης στην ΑΕΚ δίνει ο Μιχάλης Παυλής μέσω Facebook.

Παυλής: «Πάντα στο πλευρό σου, ΑΕΚ»
Αν αγαπούσαν όλοι την ΑΕΚ όπως ο Μιχάλης Παυλής, δεν θα’ χε φτάσει στον υποβιβασμό.

Λίγες ώρες αφού πήρε εξιτήριο από το Ιατρικό Κέντρο, όπου νοσηλεύτηκε χθες μετά από την έντονη αδιαθεσία που του έφερε η ήττα από τον Ατρόμητο, ο 23χρονος επιθετικός εξέφρασε την αιώνια αφοσίωσή του στην ΑΕΚ. Τώρα, στα δύσκολα.

«Θα’ μαι πάντα στο πλευρό σου και σε κάθε απειλή θα’ μαι φρουρός σου, παντοτινέ, μοναδικέ έρωτα της ζωή μου. Δίπλα σου ΑΙΩΝΙΑ και ΠΑΝΤΑ!!! Γιατί είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ…!!!», έγραψε στο Facebook ο Μιχάλης Παυλής.Πηγή: sport-fm.gr

Βιτόλο: «Να μάθουμε από τη φετινή σεζόν»

Την άποψη ότι ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να διδαχθεί από τη φετινή σεζόν εξέφρασε ο Βίκτορ Βιτόλο.

Βιτόλο: «Να μάθουμε από τη φετινή σεζόν»
Την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας και την πορεία του Παναθηναϊκού σε αυτή σχολίασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Βίκτορ Βιτόλο.

Ο μέσος των «πράσινων» τόνισε πως στο φετινό πρωτάθλημα υπήρξαν πολλά θετικά, ενώ επισήμανε πως θα πρέπει να διδαχθούν από αυτά που συνέβησαν για τη συνέχεια.

«Άλλη μία σεζόν ολοκληρώθηκε με αρκετά θετικά και με άλλα από τα οποία πρέπει να μάθουμε», έγραψε ο Βιτόλο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Πηγή: sport-fm.gr

«Θα μάθω από τα λάθη μου…»

Αισιόδοξος πως έρχονται καλύτερες μέρες για τον Παναθηναϊκό εμφανίστηκε ο Γιάννης Αλαφούζος στη ΓΣ της ΠΑΕ. Παραδοχή για τα λάθη, σιγουριά για αδειοδότηση και κουβέντα για τριανδρία. Εγκρίθηκε η ΑΜΚ.

«Θα μάθω από τα λάθη μου…»
Αρκετό ενδιαφέρον είχε η γενική συνέλευση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αφού πέραν της έγκρισης της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 εκατ. ευρώ, συζητήθηκαν ζητήματα με ενδιαφέρον.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος, παραδέχτηκε πως έκανε λάθη, αλλά παρουσιάστηκε βέβαιος πως τα πράγματα θα είναι καλύτερα στη συνέχεια, καθώς έμαθε από αυτά. Παράλληλα εμφανίστηκε βέβαιος για την εξασφάλιση της αδειοδότησης, ενώ έγινε γνωστό πως μέσω της διαφοροποίησης στην τιμή της μετοχής το συνολικό χρέος θα μειωθεί από τα 47 στα 40 εκατ. ευρώ.

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ανέφερε επίσης πως το κόστος της ομάδας από τα 28 εκατ. ευρώ την τρέχουσα σεζόν θα πέσει στα 10 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα μισά θα αφορούν το ρόστερ και τα υπόλοιπα διοικητικά και λοιπά έξοδα.

Ο Γιάννης Αλαφούζος απέφυγε να προχωρήσει σε ανακοινώσεις για Αναστασίου, Σαραβάκο και Νταμπίζα αρκούμενος να πει πως μέλος στο νέο τιμ θα είναι ο Γιάννης Βονόρτας και πως θα έχει συνάντηση με τον Σαραβάκο για να αναλάβει θέση με αυξημένες αρμοδιότητες.

Από κάποια μέλη υπήρχαν αντιδράσεις για τον Νταμπίζα, αλλά κι ένας υποστήριξε πως ο Αναστασίου δεν έχει την εμπειρία. Για τον πρώτο ακούστηκε πως «… είναι κλεπταποδόχος, καθώς ως μέλος του Ολυμπιακού έτρωγε το ψωμί των παικτών μας με τη διαιτησία», αλλά ο Γιάννης Αλαφούζος απάντησε πως «... ο Καραγκούνης, που ήταν μέλος εκείνης της ομάδας, μου τον πρότεινε γιατί θεωρεί πως είναι ηθικό στοιχείο».

Σε ό,τι αφορά στην αύξηση, οι παλαιοί μέτοχοι θα έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν σε αυτή μέχρι τις 21 Ιουνίου, ενώ μετά θα αποφασιστεί από το ΔΣ αν θα δοθεί σε αυτούς νέα προθεσμία, την ώρα που θα «ανοίγει» η διαδικασία και για τους υπόλοιπους. Πάντως αρκετοί μικρομέτοχοι εξέφρασαν σοβαρές αμφιβολίες για το αν θα συγκεντρωθούν τα χρήματα της αύξησης.

Το νέο ΔΣ, που θα είναι ενδεκαμελές, αποτελούν οι: Αλαφούζος, Ηρειώτης, Κωνσταντίνου, Παναγόπουλος, Σωπήλης, Γούναρης, Λουκάκος, Παναγιωτίδης, Παπαδόπουλος, Καρανάσος, Μάλλον Μακρόπουλος.

Τέλος, για το γήπεδο της Λεωφόρου ανέφερε πως στόχος είναι η αύξηση της χωρητικότητας του γηπέδου κατά 4.000, κάτι που είναι εφικτό σύμφωνα με μελέτες, ενώ επιθυμεί να παραμείνει εκεί για πολλά χρόνια η ομάδα.Πηγή: sport-fm.gr

Εξιτήριο σε Παυλή!

Στο σπίτι του επέστρεψε ο Μιχάλης Παυλής μετά τη διανυκτέρευσή του στο Ιατρικό Κέντρο λόγω έντονης αδιαθεσίας.

Εξιτήριο σε Παυλή
Τέλος καλό, όλα καλά για τον Μιχάλη Παυλή.

Ο επιθετικός της ΑΕΚ είχε μεταφερθεί με έντονη αδιαθεσία στο νοσοκομείο μετά τη χθεσινή ήττα της ομάδας του από το Περιστέρι. Νοσηλεύτηκε στο Ιατρικό Κέντρο, υποβλήθηκε στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις που δεν έδειξαν κάτι ανησυχητικό και το πρωί της Δευτέρας πήρε εξιτήριο για να επιστρέψει σπίτι του.

Η κακή ψυχολογία του μετά τον υποβιβασμό της «Ένωσης» επηρέασε τον οργανισμό του Παυλή, που είναι φανατικός φίλος της ομάδας, αλλά κρίθηκε φρόνιμο να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για να εξεταστεί, λόγω και του σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει (σκλήρυνση κατά πλάκας). Πηγή: sport-fm.gr

Κοπιτσής: «Η ΑΕΚ δεν χάνεται, αλλά πρέπει να μάθει»

Σίγουρος πως η ΑΕΚ δεν θα χαθεί μετά τον υποβιβασμό της και πως θα μεγαλουργήσει ξανά, αρκεί να πάρουν όλοι το μάθημά τους δήλωσε ο Χάρης Κοπιτσής μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Κοπιτσής: «Η ΑΕΚ δεν χάνεται, αλλά πρέπει να μάθει»
Απογοητευμένος από τον υποβιβασμό, αλλά βέβαιος πως δεν θα σημάνει και την… εξάλειψη της ΑΕΚ εμφανίστηκε ο Χάρης Κοπιτσής μιλώντας στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής στα τμήματα υποδομής της «Ένωσης» τόνισε πως θα πρέπει τα λάθη που έγιναν τα τελευταία χρόνια να αποτελέσουν δίδαγμα για το μέλλον.

Αναλυτικά, ο Χάρης Κοπιτσής μίλησε στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» και στους Σωτήρη Κωσταβάρα και Γιάννη Θειακό για:
-την κατάσταση στην ΑΕΚ: «Είναι δύσκολες μέρες. Θα προσπαθήσουμε να αντεπεξέλθουμε παρά τις αντιξοότητες. Πρέπει η ΑΕΚ να κοιτάξει την επόμενη μέρα, να αναδιοργανωθεί σε πολλά επίπεδα. Η ΑΕΚ έχει ευεργετήσει πάρα πολύ κόσμο. Είναι στιγμή που πρέπει να ανταποδώσουμε την αγάπη απέναντι σε αυτή την ομάδα. Πρέπει ο κόσμος να κοιτάξει ενωτικά το συμφέρον της ΑΕΚ. Η ομάδα έχει πολλά εσωτερικά μέτωπα κι αυτά ανέκαθεν ήταν τα πιο μεγάλα της προβλήματα. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να ενωθούμε σε μία πολύ κρίσιμη καμπή και μπήκαν πάνω από την ομάδα μικροσυμφέροντα και μικροεγωισμοί. Το θέμα είναι πως η ΑΕΚ έχει πολύ κόσμο και μεγάλη ιστορία. Η ΑΕΚ δεν χάνεται, η ΑΕΚ θα μεγαλουργήσει και πάλι, αλλά όλοι πρέπει να πάρουμε το μάθημά μας από αυτό που συνέβη».

-τις αιτίες του υποβιβασμού: «Η ΑΕΚ ήταν απογυμνωμένη σε όλα τα επίπεδα. Είναι νωπό να μιλήσουμε για το αγωνιστικό κομμάτι. Μιλάμε για ένα πρωτάθλημα τρομερά χαμηλού επιπέδου, που θα χαμηλώσει κι άλλο με την απουσία της ΑΕΚ. Όμως δεν νομίζω πως το αγωνιστικό κομμάτι ήταν η βασική αιτία για τον υποβιβασμό. Είναι μια σειρά γεγονότων που το ένα μετά το άλλο οδήγησαν την ομάδα εδώ, από το γκρέμισμα του γηπέδου, μέχρι την κακή διαχείριση στα οικονομικά της ΠΑΕ και άλλα πολλά…».

-τα αγωνιστικά αίτια: «Για να φορέσεις τη φανέλα της ΑΕΚ πρέπει να έχεις πολλά στοιχεία. Δεν είναι εύκολο να φοράς αυτή τη φανέλα. Για να βάλεις νεαρά παιδιά σε τέτοια ομάδα πρέπει να τα έχεις προετοιμάσει κατάλληλα και δεν μπορείς να τα βάλεις από τη μια μέρα στην άλλη να παίξουν. Το DNA της ΑΕΚ είναι να διεκδικεί τη νίκη και να κερδίζει. Δεν είναι το ίδιο απλό να κάνει ανανέωση ο Πανιώνιος και η ΑΕΚ. Εμείς όταν μπήκαμε στην ομάδα είχαμε πίσω μας μεγάλα ονόματα που μας έδιναν κατεύθυνση. Αυτά τα παιδιά δεν το είχαν αυτό φέτος».

Η «συγγνώμη» του Ντε Βινσέντι!!

Δεν αντικατοπτρίζει το ποδόσφαιρο η χθεσινή του κίνηση να χτυπήσει τον Δημήτρη Κωνσταντινίδη, όπως έγραψε στο Twitter ο Τόμας Ντε Βινσέντι και ζήτησε συγγνώμη από τον νεαρό συνάδελφό του.

Η «συγγνώμη» του Ντε Βινσέντι
Συγγνώμη από τον Δημήτρη Κωνσταντινίδη για το χτύπημα στο 57ο λεπτό της χθεσινής αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα ζήτησε ο Τόμας Ντε Βινσέντι, μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Twitter.

Ο Αργεντινός χαφ των Ηπειρωτών έγραψε: «Θέλω να ζητήσω συγνώμη από τον Κωνσταντινίδη γι’ αυτό που έκανα. Δεν ήταν σωστό και δεν πρόκειται να ξανασυμβεί. Αισθάνομαι ότι δεν είναι αυτό το ποδόσφαιρο».

Δείτε το tweet

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχει ρήτρα για Τσιώλη!!

Καμία ρήτρα αποδέσμευσης δεν υφίσταται στο συμβόλαιο του Σάκη Τσιώλη με τον Αστέρα Τρίπολης, οι οποίοι συμφώνησαν πριν από λίγο καιρό την ανανέωση της συνεργασίας τους.

Δεν υπάρχει ρήτρα για Τσιώλη
Πριν από μερικές μέρες είχε γίνει γνωστή η συμφωνία για την ανανέωση της συνεργασίας ανάμεσα στον Αστέρα Τρίπολης και τον Σάκη Τσιώλη μέχρι το 2015.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Goal», στο συμβόλαιο του Καρδιτσιώτη τεχνικού δεν προβλέπεται ρήτρα αποδέσμευσης.

Δηλαδή, αν υπάρξει κάποια πρόταση από μεγαλύτερη ομάδα, τότε ο …χρονος προπονητής μπορεί να αποχωρήσει χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόβλημα για τον ίδιο.

Το όνομα του Τσιώλη είχε ακουστεί έντονα για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος τελικά επέλεξε τον Γιάννη Αναστασίου για την επόμενη σεζόν.

Από την πλευρά του, ο Καρδιτσιώτης κόουτς αποφάσισε να ανανεώσει το συμβόλαιό του και αν υπάρξει κάποια πρόταση που τον ικανοποιεί, τότε θα μπορέσει να συνεχίσει σε άλλη ομάδα.

Από εκεί και πέρα, οι Αρκάδες στέφουν την προσοχή τους στον επαναληπτικό αγώνα με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο Ελλάδας. Οι «κυανοκίτρινοι» καλούνται να ανετρέψουν το εις βάρος του 2-1 αποτέλεσμα του πρώτου ματς και να πάρουν εκείνοι την πρόκριση για τον τελικό της 11ης Μαΐου στο ΟΑΚΑ.

Εν τω μεταξύ, ο Μάρτον Φούλοπ αναμένεται εντός της εβδομάδας να επιστρέψει στην Τρίπολη. Ο Ούγγρος τερματοφύλακας ολοκλήρωσε το μετεγχειρητικό πρόγραμμα στη χώρα του και ίσως αύριο θα βρίσκεται στην Ελλάδα, ώστε να επιστρέψει στις υποχρεώσεις του Αστέρα. Πηγή: sport-fm.gr

Μπαράζ ΠΑΟ-Ξάνθη πριν τα πλέι οφ!!

Αγώνα μπαράζ για την κατάληψη της 6ης θέσης θα δώσουν Παναθηναϊκός και Ξάνθη, πριν την έναρξη των πλέι οφ. Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ και το παρασκήνιο.

Μπαράζ ΠΑΟ-Ξάνθη πριν τα πλέι οφ!
Η (απόλυτη) ισοβαθμία του Παναθηναϊκού και της Ξάνθης στην 6η θέση της βαθμολογίας (καθώς έχουν από μία νίκη με ένα γκολ διαφορά), καθώς και η πιθανότητα να μην αδειοδοτηθεί κάποια ή κάποιες ομάδες από αυτές που θα μετάσχουν στα πλέι οφ (άρα την έξοδο στην Ευρώπη θα την κερδίσει η 6η ομάδα), οδηγούν τη Σούπερ Λίγκα στην απόφαση να προχωρήσει σε αγώνα μπαράζ μεταξύ των «πρασίνων» και τους ακριτικού συλλόγου.

Με δεδομένο ότι οι άδειες θα δοθούν στις ΠΑΕ μετά τα πλέι οφ (που ολοκληρώνονται στις 2 Ιουνίου), το μπαράζ θα διεξαγόταν αναγκαστικά στα μέσα του Ιουνίου! Προκειμένου να αποφευχθεί αυτή η ταλαιπωρία για τις δύο ομάδες, η διοργανώτρια, με τη σύμφωνη γνώμη των δύο ΠΑΕ, αλλά και της ΕΠΟ, έχει αποφασίσει να διεξάγει το μπαράζ πριν την έναρξη των πλέι οφ, τα οποία ξεκινούν στις 15 Μαΐου.

Προς το παρόν, οι δύο ΠΑΕ διαφωνούν στην ημερομηνία διεξαγωγής. Ο Παναθηναϊκός θέλει πριν το Πάσχα, ενώ η Ξάνθη προτείνει να γίνει το παιχνίδι μετά τις Άγιες μέρες.

Οι δύο υποψήφιες ημερομηνίες είναι την προσεχή Κυριακή 28 Απριλίου, ή την Κυριακή 12 Μαΐου, την επομένη του τελικού του Κυπέλλου.

Το παιχνίδι θα διεξαχθεί σε ουδέτερο γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός θέλει κάπου κοντά στην Αθήνα, η Ξάνθη κάπου στη Μακεδονία. Είναι εξαιρετικά πιθανό, ωστόσο, το μπαράζ να διεξαχθεί σε κάποιο νησί! Πηγή: sport-fm.gr

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ. Ψηφίστηκε ο νόμος S510 στην Αμερική που απαγορεύει την οικιακή κηπουρική!

Οι πολυεθνικές, με τις ευλογίες της κυβέρνησης των ΗΠΑ, περνούν νόμο απαγόρευσης και ωθούν στην πείνα μικρο καλλιεργητές και ιδιώτες, απαγορεύοντας τη διατήρηση και φύτευση σπόρων σε λαχανόκηπους στα σπίτια. 
Αν κρίνουμε από τη στροφή που... έκαναν χιλιάδες νοικοκυριά και εδώ στην Ελλάδα, που λόγω της κρίσης άρχισαν να φυτεύουν είδη πρώτης ανάγκης και λαχανικά ώστε να μπορούν να επιβιώσουν, κατανοούμε και το μέγεθος της απανθρωπιάς των πολυεθνικών που προκειμένου να ελέγξουν την ανθρωπότητα μέσω του ελέγχου της τροφής, προωθούν τέτοιες απαγορευτικές νομοθεσίες. Ο νόμος S510 είναι μόνο ένα μέρος από την προώθηση του λεγόμενου κώδικα αλιμεντάριους.


(1) Υπερψηφίστηκε ο αμφιλεγόμενος νόμος S510 για τα τρόφιμα στις ΗΠΑΎστερα από καθυστέρηση ενός έτους η γερουσία ψήφισε σήμερα το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο «S 510» για την προστασία του καταναλωτικού κοινού και που αφορά στη βιομηχανία τροφίμων στις ΗΠΑ. Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε με ψήφους 73 ψήφους έναντι 25 και συγκέντρωσε τις θετικές ψήφους τόσο των δημοκρατικών όσο και των ρεπουμπλικάνων.

Αν και το νομοσχέδιο πρέπει να συνδιαμορφωθεί με το αντίστοιχο που ψηφίστηκε από τη βουλή των αντιπροσώπων τον Ιούλιο του 2009 -καθώς στο τελευταίο περιλαμβάνονται αρκετές τελικές διαφοροποιήσεις- εντούτοις η βουλή των αντιπροσώπων πρόκειται μάλλον να δεχθεί το κείμενο του Κογκρέσου. Ο νέος νόμος ουσιαστικά παρέχει πλήρη εξουσία στην αμερικανική υπηρεσία φαρμάκων και τροφίμων (FDA) στις διαδικασίες παραγωγής και διάθεσης τροφίμων στις ΗΠΑ στο περίπου 80% της παραγωγής. Ο νέος νόμος πρόκειται να εστιάσει στην πρόληψη πάσης φύσεως επιδημιών που μπορεί να προκύπτουν στην διαδικασία παραγωγής τροφίμων, στον εντοπισμό τους και την αντιμετώπισή τους.

Κάτω από τις ίδιες προδιαγραφές πρόκειται να ελέγχονται και τα εισαγόμενα τρόφιμα και η FDA θα αποφασίζει εάν αυτά ανταποκρίνονται στις διαδικασίες ασφαλείας παραγωγής που υπόκεινται και τα τρόφιμα που παράγονται στις ΗΠΑ αναγκάζοντας τον οποιοδήποτε προμηθευτή εξωτερικού να υιοθετεί τις ίδιες αυτές προδιαγραφές ασφαλείας. Ο προϋπολογισμός του νέου νόμου πρόκειται να ανέλθει στα 1,4 δις. $.

Οι αντιδράσεις που προκάλεσε το νομοσχέδιο αφορούσαν στα τρόφιμα που παράγονται από μικρούς παραγωγούς τόσο για εμπόριο όσο και για ιδία κατανάλωση, μιλώντας για σενάρια όπου αποσπάσματα της FDA θα συλλάμβαναν τον οποιοδήποτε επιχειρούσε να καλλιεργήσει τα δικά του λαχανικά στον κήπό του. Στο τροποποιημένο κείμενο που ψηφίστηκε από το Κογκρέσο εξαιρέθηκαν από τους νέους κανονισμούς οι παραγωγοί που παράγουν προϊόντα τα οποία τους αποφέρουν μέχρι 500.000 $ ετησίως και τα διαθέτουν σε αποστάσεις όχι μεγαλύτερες των 275 μιλίων από τον τόπο παραγωγής τους.

Παρόλα αυτά στο νόμο περιέχονται συγκεκριμένες δικλείδες ασφαλείας ακόμη και για τους μικρούς παραγωγούς κάτι που ουσιαστικά οδηγεί σε αναίρεση της εξαίρεσης...Αυτό γιατί όσοι θέλουν να εξαιρεθούν πρέπει να εγγραφούν στα μητρώα της FDA, -αλλιώς θα υποστούν νομικές κυρώσεις- ενώ -και κυριότερα- οι μικροί παραγωγοί θα πρέπει ανά πάσα στιγμή να δέχονται τον έλεγχο της FDA εάν η υπηρεσία διαπιστώσει πως κατά τη διάρκεια παραγωγής των τροφίμων δεν τηρούνται οι διατάξεις του S-510 από τον οποίο υποτίθεται έχουν εξαιρεθεί!

Η FDA έτσι εκτός του ότι καθίσταται το κύριο όργανο στην παραγωγή τροφίμων μπορεί να υπαγορεύει οποιαδήποτε στιγμή το πως παράγονται τα τρόφιμα με ποιες διαδικασίες και με ποια φάρμακα πιθανόν κρίνει ότι πρέπει να εντάσσονται στην διαδικασία της παραγωγής. Ένας νόμος αναμφισβήτητα που αξίζει ιδιαίτερης προσοχής, καθώς είναι πολύ πιθανό να δούμε σύντομα και την ευρωπαϊκή εκδοχή του.

(2) Παγκόσμια Διατροφική Συνωμοσία: Σχέδιο Monsanto - Νόμος S510 (Βίντεο)Πρόκειται για μία Παγκόσμια Διατροφική Συνωμοσία που έχει βαθειά τις ρίζες της μέσα στην ιστορία δημιουργώντας -με πρόσχημα την καλύτερη υγεία και τη μείωση του κόστους γεωργικής παραγωγής- ένα αποκύημα οικονομικών συμφερόντων με απώτερο σκοπό τον αποδεκατισμό του παγκόσμιου πληθυσμού.

Η πολυεθνική εταιρία γεωργικής βιοτεχνολογίας Mosanto με έδρα στο Creve Coeur στο Missouri της Αμερικής είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός του ζιζανιοκτόνου "glyphosate" γνωστό κι ως "Roundup" και ο μεγαλύτερος παραγωγός γενετικά τροποποιημένων σπόρων στον κόσμο. Η συγκεκριμένη εταιρία παρέχει στο 90% του παγκόσμιου χάρτη την τεχνολογία των γενετικά τροποποιημένων σπόρων προς σπορά δηλαδή των μεταλλαγμένων μετέπειτα τροφών που καταλήγουν στο τραπέζι μας.

Μέχρι το 1999 η περί ου ο λόγος εταιρία χρησιμοποιούσε την ονομαζόμενη "Τεχνολογία Εξολοθρευτής" (δηλαδή φυτά που τροποποιούνται γενετικά για να παράγουν στείρους σπόρους) όπου και... υποσχέθηκε δημόσια να μην την ξαναχρησιμοποιήσει για εμπορικούς σκοπούς. Μετά από αυτό όμως η Mosanto προώθησε ένα νέο ισχυρισμό όπου τώρα πλέον υποστηρίζει πως μπορεί να αναπτύξει με σκοπό να χρησιμοποιήσει τους ονομαζόμενους "αυτοκαταστροφικούς σπόρους".

Σουάρες: «Είμαι ασυγχώρητος»

Να συμμαζέψει την κατάσταση και τον σάλο που προκάλεσε με το δάγκωμα του στο χέρι του Ιβάνοβιτς, προσπάθησε μέσω twitter, ο Ουρουγουανός στράικερ της Λίβερπουλ

Σουάρες: «Είμαι ασυγχώρητος»
Ο ίδιος o Σουάρεζ «τιτίβισε» στον προσωπικό του λογαριασμό πως «μίλησα τηλεφωνικά με τον Ιβάνοβιτς, του ζήτησα συγγνώμη και αυτός την έκανε αποδεκτή».

Νωρίτερα σε δηλώσεις του ο Σουάρεζ, όταν αντιλήφθηκε την έκταση που είχε πάρει το θέμα, αλλά και το γεγονός πως η κίνηση του έγινε αντιληπτή από την κάμερα, είχε δηλώσει: «Ζητώ συγγνώμη από τον προπονητή μου και τους πάντες στην Λίβερπουλ που τους απογοήτευσα».

Με την σειρά του ο τεχνικός των «κόκκινων», Μπρένταν Ρότζερς επισήμανε για το περιστατικό: «Όταν είδα του βίντεο του αγώνα και είδα τι ακριβώς είχε κάνει ο Λουίς (σ.σ Σουάρεζ) του τόνισα πως η συμπεριφορά του ήταν απαράδεκτη». Πηγή: sport-fm.gr

Από σήμερα τα εισιτήρια με Εφές!

Σήμερα (Δευτέρα, 22/4) άρχισε η διάθεση των εισιτήριων για τον πέμπτο τελικό μεταξύ Ολυμπιακού και Εφές.

Από σήμερα τα εισιτήρια με Εφές
Σήμερα (Δευτέρα, 22/4) άρχισε η διάθεση των εισιτηρίων, ενόψει του πέμπτου τελικού μεταξύ Ολυμπιακού και Εφές Αναντολού για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας που θα διεξαχθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (26/4, 21:45), όπως ανακοίνωσε η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ.

Κάθε φίλαθλος θα μπορεί να προμηθευτεί μέχρι δύο εισιτήρια με την επίδειξη της αστυνομικής του ταυτότητας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

• Μέσω του ΙΝΤΕΡΝΕΤ από το www.olympiacosbc.gr. Η διάθεση θα ξεκινήσει σήμερα Δευτέρα 22/04/2013 στις18:00.
• Μέσω του Επίσημου Καταστήματος της Κ.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καραολή και Δημητρίου 8, ΝΕΟ ΦΑΛΗΡΟ) από τη Τρίτη 23/04/2013 (ώρες λειτουργίας καταστήματος: Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 – 21:00)
• Μέσω του τηλεφωνικού κέντρου στο τηλ. 210 8938007.
• Μέσω των εκδοτηρίων του ΣΕΦ απο την Τετάρτη 24/04/2013, 10:00 – 18:00 έως και την Παρασκευή 26/04/2013 από τις 10:00 μέχρι και την έναρξη του αγώνα.

Κάθε φίλαθλος έχει δικαίωμα αγοράς μέχρι δύο (2) εισιτηρίων με την επίδειξη της αστυνομικής του ταυτότητας. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 10, 15, 20, 30 και 40 ευρώ. Σε περίπτωση εξάντλησης των εισιτηρίων θα υπάρξει νέα ανακοίνωση.
Για εισιτήρια ακριβότερων κατηγοριών και VIP καθώς και για ομαδικές κρατήσεις, παρακαλούμε απευθυνθείτε στα γραφεία της Κ.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και στο τηλέφωνο 210.45.27.600.
Υπενθυμίζουμε στους φιλάθλους την δυνατότητα αγοράς και εκτύπωσης του εισιτηρίου με την μέθοδο “Print athome”. Με αυτό τον τρόπο, o κάθε φίλαθλος μπορεί να εισέρχεται στο γήπεδο χωρίς καμία άλλη διαδικασία , προσκομίζοντας απλά στη θύρα το εισιτήριο που θα έχει τυπώσει ο ίδιος στο σπίτι ή στο γραφείο του. Έτσι, θα αποφεύγεται η ταλαιπωρία της παραλαβής των εισιτηρίων από τα εκδοτήρια, ο συνωστισμός της τελευταίας στιγμής και θα διευκολύνεται η είσοδος των φιλάθλων στο γήπεδο.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΜΕΑ (άτομα μόνο με κινητικά προβλήματα)
Η Κ.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και για τους δύο αγώνες με την ANADOLU EFES ISTANBUL ενημερώνει τους φιλάθλους με κινητικά προβλήματα τα ακόλουθα:
• Καλεί τους φιλάθλους να επικοινωνήσουν με την Κ.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ στο τηλέφωνο 2104527600 μέχρι και την Πέμπτη 25/04/2013, ώστε να παραλάβουν από τη θύρα 8 το DAY PASS. Όσοι δεν επικοινωνήσουν έγκαιρα, δεν θα έχουν δικαίωμα εισόδου στο γήπεδο.
• Προβλέπεται δωρεάν είσοδος για τους ίδιους και για τον ένα συνοδό τους
• Η είσοδος των συγκεκριμένων ατόμων θα γίνει μόνο από την θύρα 8
Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ζητά απο τους φιλάθλους να προμηθευτούν εγκαίρως τα εισιτήρια τους για αυτόν τον αγώνα καθώς η ζήτηση είναι τεράστια. Για την διαδικασία εισόδου και για άλλα λειτουργικά θέματα του αγώνα, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση τις ερχόμενες ημέρες.

Τρόμαξαν με Χουέρτας στην Μπάρτσα!!

Ο Μαρσελίνιο Χουέρτας τραυματίστηκε στον αγώνα με την Εστουδιάντες, ωστόσο οι άνθρωποι των «μπλαουγκράνα» δεν ανησυχούν

Τρόμαξαν με Χουέρτας στην Μπάρτσα
Ο Βραζιλιάνος πλέι-μέικερ γύρισε τον αστράγαλο του, στη νικηφόρα αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με την Εστουδιάντες, ωστόσο δεν υπάρχει ανησυχία για απουσία του, στην αναμέτρηση της Πέμπτης κόντρα στον Παναθηναϊκό. «Δεν έχει κάτι σοβαρό, ένα μικρό γύρισμα του αστραγάλου» τόνισε ο προπονητής της καταλανικής ομάδος, Τσάβι Πασκουάλ.Πηγή: sport-fm.gr

«Ζέστανε» την μηχανή για Εφές!!

Με αρκετό rotation από τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ο Ολυμπιακός επικράτησε 85-60 του Πανελευσινιακού στο ΣΕΦ και οι πρωταθλητές ετοιμάζονται για τον μεγάλο «τελικό» της Παρασκευής με την Εφές!

«Ζέστανε» την μηχανή για Εφές!
Το μυαλό –φυσιολογικά- ήταν στον «τελικό» της Παρασκευής με την Αναντολού Εφές!

Ο Ολυμπιακός, στο κεκλεισμένων των θυρών ΣΕΦ, χωρίς να παίξει… στο φουλ, επικράτησε του Πανελευσινιακού 85-60, με την διαφορά να ξεφεύγει στα τελευταία τέσσερα λεπτά, κάνοντας ένα διάλειμμα από τις υποχρεώσεις του στην Ευρωλίγκα.

Πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων για τους πρωταθλητές, με τον Πρίντεζη να έχει 17 και τους Περπέρογλου, Πάουελ από 15, ενώ θετικός ήταν και ο Πέρκινς.

«Καμπανάκι» για την ομάδα του Μπαρτζώκα στα τρίποντα, αφού μέχρι το 28’ είχε 0/9 και τελικά ολοκλήρωσε το ματς με 4/17 (24% ποσοστό).

Ο Έισι Λο δεν αγωνίστηκε καθώς προτιμήθηκε να ξεκουραστεί για το παιχνίδι με τους Τούρκους.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τους Πάουελ, Πρίντεζη, Παπανικολάου, Κατσίβελη και Σπανούλη. Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν φουριόζοι και προηγήθηκαν 10-2, με έξι πόντους από τον Πρίντεζη, ενώ στα μέσα της περιόδου διατηρούσαν μια διαφορά ασφαλείας (15-8). Ο Πανελευσινιακός κατάφερε να ροκανίσει την διαφορά με τους Εζιούκου και Λιακόπουλου, πλησιάζοντας στον πόντο (17-16). Εν τέλει, το δεκάλεπτο έκλεισε με τους γηπεδούχους να είναι οριακά μπροστά με 21-18.

Με καλή άμυνα και σωστές επιλογές στην επίθεση, ο Ολυμπιακός ξέφυγε με +9 (27-18), αναγκάζοντας τον Σκαραφίγκα να καλέσει τάιμ-άουτ. Ο Περπέρογλου με δικους του σερί πόντους, έστειλε την διαφορά σε διψήφια επίπεδα για πρώτη φορά στο 15’ (32-22). Οι νεοφώτιστοι είχαν «κολλήσει» στην επίθεση, ο Σερμαντίνι έκανε δύο διαδοχικά κλεψίματα, πέτυχε έξι σερί πόντους και η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +17 (42-25). Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 46-30, αφού ο Γεωργιανός «ταίζόταν» κι έκανε… πάρτι στην ρακέτα.

Λίγα άστοχα σουτ των παικτών του Ολυμπιακού επέτρεψαν στον Πανελευσινιακό να μειώσει σε 46-35. Ο Χάινς μπήκε για πρώτη φορά στο παιχνίδι και έδωσε ενέργεια στους πρωταθλητές, αφού μάζευε επιθετικά ριμπάουντ, σκόραρε και κράτησε την διαφορά για την ομάδα του (54-39). Τρία λεπτά πριν το τέλος της περιόδου, ο Σπανούλης πέτυχε το πρώτο τρίποντο της ομάδας του στον αγώνα κι έγραψε το 59-41, ενώ με τον ίδιο τρόπο ανέβασε τον δείκτη του σκορ πάνω από τους 20 πόντους (62-41), προτού ο Μαγκουνής διαμορφώσει το σκορ της περιόδου σε 65-46.

Μέτριο ποιοτικά μπάσκετ στα πρώτα λεπτά, με αποτέλεσμα ο μεν Ολυμπιακός να πετύχει μόλις ένα πόντο και η ομάδα της Ελευσίνας βρήκε την ευκαιρία με σερί 7-1 να μειώσει σε 66-53 (35’). Οι Πρίντεζης και Περπέρογλου βρήκαν το δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι και διατήρησαν αυτό το +13 (71-58), τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε. Με ένα ξέσπασμα των Πάουελ και Περπέρογλου, οι παίκτες του Μπαρτζώκα έτρεξαν σερί 14-2 και διαμόρφωσαν το τελικό 85-60.

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 46-30, 65-46, 85-60

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Χάινς 6, Λο, Άντιτς 3, Σπανούλης 10(8 ασίστ), Περπέρογλου 15, Σερμαντίνι 10, Σλούκας, Πάουελ 15(7 ρ.), Πέρκινς 7, Πρίντεζης 17, Παπανικολάου 2, Κατσίβελης

Πανελευσινιακός (Γιώργος Σκαραφίγκας): Νίκου, Παπανικολόπουλος 2, Παπανικολάου 5, Δημάκος 2, Γκίμπσον 10, Μαγκουνής 9, Λιακόπουλος 20, Δεληγιάννης 2, Ουίλσον, Μαντζιώρης, Αβραμίδης, Εζιούκου 10 Πηγή: sport-fm.gr

Thunderstruck!!

Η Θάντερ έκανε περίπατο απέναντι στους Ρόκετς με 120-91 και ολοκλήρωσε το 8/8 για τους γηπεδούχους στα πρώτα ματς των play offs.

Thunderstruck
Η έδρα μίλησε ξανά. Οι γηπεδούχοι έκαναν το 8/8 στα εναρκτήρια ματς του πρώτου γύρου των play offs και η Θάντερ πέτυχε την πιο εμφατική νίκη συντρίβοντας με 120-91 τους Ρόκετς στην Οκλαχόμα.

Ο Κέβιν Ντουράντ με 24 και ο Ράσελ Γουέστμπρουκ με 19 πόντους, αμφότεροι σε περιορισμένο χρόνο συμμετοχής, ηγήθηκαν των πρωταθλητών της Δύσης που είχαν τον έλεγχο από το πρώτο λεπτό και έφτασαν χαλαρά στο 1-0. Ο Τζέιμς Χάρντεν απέναντι στην παλιά του ομάδα είχε μεν 20 πόντους, αλλά με μόλις 6/19 σουτ.

Το δεύτερο παιχνίδι της σειράς θα γίνει τα ξημερώματα της Πέμπτης και πάλι στην Οκλαχόμα.

Δωδεκάλεπτα: 26-19, 60-47, 89-66, 120-91.

Θάντερ: Ντουράντ 24 (6 ριμπ.), Γουέστμπρουκ 19 (10 ασίστ, 8 ριμπ.), Ιμπάκα 17 (7 ριμπ.), Μάρτιν 16 (5 ριμπ.), Σεφολόσα 9, Τζάκσον 9, Φίσερ 9, Κόλισον 8, Πέρκινς 4, Λίγκινς 3, Ταμπίτ 2, Μπρούερ, Τζόουνς.

Ρόκετς: Χάρντεν 20 (6 ριμπ.), Μπέβερλι 11, Ντελφίνο 10, Ασίκ 9 (7 ριμπ.), Πάρσονς 9, Γκαρσία 8, Σμιθ 6, Μοτιεγιούνας 5, Μπρουκς 5, Λιν 4, Τζόουνς 4, Άντερσον. Πηγή: sport-fm.gr

Με το δεξί οι Χιτ!!

Επίδειξη ισχύος έκαναν οι πρωταθλητές, που δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους Μιλγουόκι Μπακς και τους συνέτριψαν με 110-87

Με το δεξί οι Χιτ
Ο «Βασιλιάς» ΛεΜπρον Τζέιμς ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για το Μαϊάμι, με 27 πόντους 10 ριμπάουντ και 8 ασίστ. Άξιοι συμπαραστάτες του, ο μπαρουτοκαπνισμένος στα πλέι-οφ Ρέι Άλεν με 20 πόντους. Ο Κρις Μπος είχε κέφια από το τρίποντο, αφού σημείωσε 3 στις 4 προσπάθειες του και συνολικά 15 πόντους, ενώ άλλους τόσους πρόσθεσε ο Ντουέιν Γουέιντ. Από την πλευρά των «ελαφιών», ο Μπράντον Τζένινγκς σημείωσε 26 και ο Μόντα Έλλις 22, αλλά δεν υπήρχε άλλος παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων.

Οι Μπακς κατάφεραν ν’ ακολουθήσουν τους Χιτ, μόνο στις δύο πρώτες περιόδους με το πρώτο μέρος να τελειώνει με 52-45. Στη συνέχεια, το Μαϊάμι κατόρθωσε να «σφίξει» την άμυνα του και να πάρει διαφορά για να τελειώσει το παιχνίδι στους 23 πόντους.

Τα δωδεκάλεπτα: 26-24, 52-45, 80-65, 110-87

Μαϊάμι Χιτ: Τσάλμερς 7, Γουέιντ 15, Τζέιμς 27 (10ριμπάουντ, 8 ασίστ), Χάσλεμ 2, Μπος 15, Άλεν 20, Άντερσεν 10 (7 ριμπάουντ), Κόουλ 6, Μπατίρ 5, Λιούις 2, Άντονι, Τζόουνς

Μιλγουόκι Μπακς: Έλις 22, Τζένινγκς 26, Ιλιασόβα 2, Εμπα α Μουτέ 6, Σάντερς 6, Ουντό 4, Χένσον 6, Ντανλίβι 5, Ρέντικ 6, Ντάνιελς 2, Αγιόν 2, Σμιθ Πηγή: sport-fm.gr

Ακόμα και όταν έπεφτε… ήταν ΑΕΚ!!

Ο Άρης Ασβεστάς γράφει στο sport-fm.gr τους λόγους για τους οποίους η οικογένεια της ΑΕΚ πρέπει να νιώθει πιο υπερήφανη από ποτέ, ακόμα και στην αποφράδα ημέρα της.

Ακόμα και όταν έπεφτε… ήταν ΑΕΚ!
«…Έλα μωρέ τώρα, δεν πέφτει η ΑΕΚ… Η ΑΕΚ είναι, όλο και κάτι θα γίνει στο τέλος και θα σωθεί… Ολόκληρη ΑΕΚ, σίγουρα θα της δώσουν μερικά σφυρίγματα για να καθαρίσει… Την έχουν ανάγκη την ΑΕΚ, θα τη βοηθήσουν γιατί δεν υπάρχει πρωτάθλημα χωρίς αυτή… Δεν συμφέρει κανέναν να πέσει η ΑΕΚ… Ακόμα και αν χρειαστεί να γίνει σκάνδαλο, η ΑΕΚ θα σωθεί…».

Ακούσαμε χιλιάδες τέτοιες ατάκες όλη τη χρονιά. Έτσι δεν είναι; Αυτά δεν έλεγαν όλοι;

Οι αγνοί φίλοι της ΑΕΚ, όμως, πρέπει να είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιημένοι και να χαμογελούν (μέσα στην θλίψη τους) που τίποτα απ’ όλα αυτά δεν επαληθεύτηκε, που δεν επιβεβαιώθηκε καμία από αυτές τις επιπόλαιες «προβλέψεις», οι οποίες απορρέουν κυρίως από τα όσα απίθανα έχουν δει τα ματάκια μας στο παρελθόν. Για άλλες ομάδες...

Ακόμα και την ώρα της πιο μαύρης σελίδας στην ιστορία της, η ΑΕΚ ήταν ΑΕΚ. Και έπεσε ως ΑΕΚ. Δηλαδή χωρίς βοήθειες, χωρίς δεκανίκια, χωρίς εξυπηρετήσεις, χωρίς διαπλοκή. Πάλεψε μόνη και αβοήθητη, όπως προστάζει η φύση της και όπως πορεύεται αυτά τα 89 χρόνια.

Και μιλάμε για ένα σύλλογο με 28 εγχώριους τίτλους, με ιστορικές, τεράστιες νίκες στην Ευρώπη, με –πάνω κάτω- ένα εκατομμύριο κόσμο να δηλώνουν οπαδοί της. Πέφτει ποτέ (στην Ελλάδα) μια τέτοια ομάδα; Κι όμως πέφτει, αν πρόκειται για την ΑΕΚ…

Η ΑΕΚ έπεσε διαθέτοντας το πιο αδύναμο ρόστερ που είχε ποτέ. Αυτός, φάνταζε σαν ένα λόγος παραπάνω για να «βοηθηθεί».

Κι όμως…

Έβγαλε όλη τη σεζόν και με εξαίρεση το γκολ-οφσάιντ του Πετρόπουλου στο Χαριλάου (όπου προηγουμένως είχε μείνει αδικαιολόγητα με 9 παίκτες), δεν πήρε ΟΥΤΕ ΕΝΑ σφύριγμα! Αντιθέτως, κυρίως στον πρώτο γύρο, την πέρασαν ουκ ολίγα χειρουργεία και είχε μονίμως εχθρική διαιτησία. Ακόμη και τις τελευταίες αγωνιστικές που το ένα πόδι της άρχισε να… πατά για τα καλά στη Β’ Εθνική, δεν της έδωσαν ούτε σπόρι! Ένα σπόρι για… ολόκληρη ΑΕΚ βρε αδερφέ!

Η ΑΕΚ έπεσε, χωρίς να της χαριστεί κανένας, σε κανένα ματς. Καμία ομάδα δεν έβαλε τα «δεύτερα» εναντίον της, καμία δεν αγωνίστηκε σαν αδιάφορη ακόμα και αν ήταν, κανένα αποτέλεσμα που έφερε δεν χαρακτηρίστηκε «περίεργο», όπως χαρακτηρίστηκαν (επιεικώς) πολλά άλλα τις τελευταίες αγωνιστικές.

Η ΑΕΚ έπεσε και κανένα σκάνδαλο δεν έγινε από την πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, όπως πολλοί προέβλεπαν.

Η ΑΕΚ έπεσε χωρίς δανεικούς ποδοσφαιριστές. Χωρίς να ζητήσει (όπως λεγόταν τότε) να της επιτρέψουν να κάνει περισσότερες μεταγραφές το Γενάρη, αλλάζοντας τις κυρώσεις για τους μη αδειοδοτημένους. Χωρίς να παρακαλέσει για κάποιου είδους εξυπηρέτηση. Έπεσε και δεν χρωστάει χάρη σε κανέναν!

Η ΑΕΚ έπεσε και δεν πρόκειται να γίνουν 20 οι ομάδες για να σωθεί. Ούτε 21, για να χωρέσει και κανένας άλλος και να αποκατασταθούν… δήθεν αδικίες!

Η ΑΕΚ έπεσε αλλά οι φίλοι της, οι αγνοί της φίλοι (όχι οι αλητήριοι μπουκαδόροι), πρέπει να αισθάνονται πιο υπερήφανοι από ποτέ! Κι ας έπεσε. Διότι ακόμη και στη χειρότερη στιγμή της ιστορίας της, ήταν αξιοπρεπής! Χωρίς λεκέδες…

Καλή επιστροφή, ΑΕΚ… Πηγή: sport-fm.gr

Τον έκανε να καταλάβει το λάθος του…!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για το πώς επέστρεψε ο Μήτρογλου στη βασική ενδεκάδα.

Τον έκανε να καταλάβει το λάθος του…
** Μπορεί να είναι και τυχαίο. Συγκυριακό. Αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι ο Μήτρογλου άρχισε να παίζει πάλι βασικός στον Ολυμπιακό, μετά από εκείνο το ματς που τον ΠΑΟΚ, που μπήκε στ΄ αποδυτήρια σαν ταύρος σε υαλοπωλείο.

** Τώρα, ήταν έτσι επειδή δεν είχε κερδίσει ο Ολυμπιακός τον ΠΑΟΚ, ήταν επειδή τον είχε βάλει αλλαγή μόλις στο 80, το ξέρει «ο Θεός κι η ψυχή του». Αυτό που εγώ ξέρω είναι ότι μετά από εκείνο το ματς, ο Μήτρογλου ήταν βασικός και με τον Πλατανιά και με τον Πανθρακικό και με τον Πανιώνιο, ενώ με τον Παναθηναϊκό μπήκε τουλάχιστον στο 68’.

** Κι ο Μήτρογλου σκόραρε σε όλα αυτά τα παιχνίδια. Και στα τέσσερα. Και στα τρία που έπαιξε βασικός και στο ένα που μπήκε αλλαγή, στο ντέρμπι, παίζοντας όμως τουλάχιστον 25 λεπτά. Όπως είχε σκοράρει και στο αμέσως προηγούμενο από τον ΠΑΟΚ παιχνίδι, στην Κέρκυρα, όταν είχε μπει αλλαγή.

** Άρα, μετράμε για το Μήτρογλου συνολικά έξι γκολ, στα έξι τελευταία παιχνίδια, από τα οποία έχει σκοράρει στα πέντε (δύο φορές στο ένα από τα πέντε). Έχει σκοράρει στα πέντε, παίζοντας τρεις φορές βασικός και δύο αλλαγή. Και δεν έχει σκοράρει μόνο στο ένα, στο οποίο τον έβαλαν μόλις στο 80ο λεπτό, με τον ΠΑΟΚ.

** Επί Μίτσελ, μέχρι και το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, ο Μήτρογλου δεν είχε παίξει βασικός ποτέ σε αγώνα πρωταθλήματος. Παρότι στο ντεμπούτο του Ισπανού στον πάγκο του Ολυμπιακού, η νίκη είχε έρθει με γκολ του Μήτρογλου στο 92-έχοντας μπει ως αλλαγή…

** Νομίζω πως ο Μήτρογλου έκανε με τα γκολ του το Μίτσελ να αντιληφθεί το λάθος του… Πηγή: sport-fm.gr

Η ΑΕΚ έπεσε, δεν διαλύθηκε...!!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για τον υποβιβασμό της ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ έπεσε, δεν διαλύθηκε...
Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου ολοκληρώθηκε. Τώρα πια δεν τη σώζει ούτε η έφεση. Η ΑΕΚ υποβιβάσθηκε. Προσπάθησε, πάλεψε, αλλα αγωνιστικά φάνηκε ότι δεν μπορούσε. Τέσσερα ματς στο φινάλε του πρωταθλήματος, ούτε μισή φάση. Αυτά μέσα στο γήπεδο. Το να αρχίσουν οι θεωρίες συνομωσίας είναι το μόνο εύκολο. Γιατί να πέσουμε εμείς κι όχι κάποιος άλλος; Ο καθένας έχει την άποψή του.

Με ποιον να διαφωνήσεις και με ποιον να συμφωνήσεις; Ολοι δίκιο έχουν. Το να αναλωθείς όμως στο τι έγινε και τι δεν έγινε δεν οδηγεί πουθενά. ΤΟ έχουμε ή όχι καταλάβει, η επόμενη μέρα έχει ήδη αρχίσει για όλους στην ΑΕΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ποια είναι αυτή; Για την ώρα βαδίζουμε σε αχαρτογράφητη περιοχή. Σούπερ Λίγκα δίχως ΑΕΚ; Θα το κατανοήσουμε στην κλήρωση του επόμενου πρωταθλήματος.

Τόσο αυτού της μεγάλης κατηγορίας όσο και εκείνου της Β' εθνικής όπου θα είναι η "Ενωση". Εκει θα νιώσεις το σοκ. Θα καταλάβεις τι έγινε τον Απρίλη του 2013. Κι αν για τους άλλους η ζωή συνεχίζεται και θα μάθουν να επιβιώνουν και χωρίς την ΑΕΚ (όπως κι αν το κάνουν) με την ίδια την ΑΕΚ τι γίνεται; Η πρώτη εικόνα είναι πως από το ναυάγιο δεν υπάρχει ουτε ένας επιζώντας. Βυθίσθηκε αυτανδρη η ΑΕΚ. Ποιος θα ναυπηγήσει το νεό καράβι;

Κάποιος πρέπει να αναλάβει, κάποιος να βάλει καποια λεφτά ή να εκπονήσει ένα σχέδιο για τη συνέχεια. Η ΑΕΚ έπεσε, δεν διαλύθηκε. Ποια θα είναι η νέα διοίκηση, σε ποια κατηγορία πρέπει να παίζει η ομάδα; Τι γίνεται με τα χρέη; Πως θα συνεχίσει; Ποιος θα φέρει τους νέους παίκτες, σε ποιο γήπεδο.

Ποιος, που, πότε και πως; Αναρίθμητα ερωτηματικά δίχως απάντηση. Τώρα, άντε να βρεις άκρη. Κάπως όμως πρέπει να γίνει κι αυτό. Θα το διαλύσουμε το μαγαζί; Οι ιδέες δεν αποθνήσκουν. Ναι, αλλά πρέπει η ΑΕΚ να μην μείνει μια ιδέα. Οφείλει, παρά τη μαύρη σελίδα, να συνεχίσει την ιστορία της. Τώρα τα λόγια είναι εύκολα, αλλά οι πράξεις δύσκολες. Τα παράτας; Ποτέ! Οσο πιο γρήγορα, επιβάλεται να σηκωθείς. Οσο βαρύ κι αν είναι το φορτίο. Το τέλος μιας πραγματικότητας είναι απλά η αρχή μιας άλλης...Πηγή: sport-fm.gr

Στοίχημα με το Gazzouxbet.

Γεια σας. Δύσκολη μέρα η Δευτέρα για προγνωστικά. Σε ένα χαμηλό ποντάρισμα θα προτιμήσουμε τα παρακάτω:
395) ΝΤΟΥΙΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΚΟΛΩΝΙΑ Χ. Και οι δύο ομάδες σε καλή φόρμα , η μεν γηπεδούχοι φαίνεται να ξεφεύγουν από τη ζώνη του υποβιβασμού η δε φιλοξενούμενοι κυνηγάνε την τρίτη θέση. Δεν πιστεύω να βρει νικητή το παιχνίδι.
400) ΒΕΡΟΝΑ - ΜΠΡΕΣΙΑ Χ. Η Βερόνα κυνηγάει τη Λιβόρνο για την απ' ευθείας άνοδο ενώ η Μπρέσια ψάχνει να βρει θέση για τα play off. Ματς κλειστό με πολύ ισοπαλία.
403) ΤΙΓΚΡΕ - ΑΡΧΕΝΤΙΝΟΣ ΤΖ. Χ. Η γηπεδούχος σε κακή κατάσταση η φιλοξενούμενη σκοράρει με το σταγονόμετρο. Παιχνίδι για 0-0.
Καλή τύχη στην τιμητική της ισοπαλίας σήμερα. Για σχόλια στο Facebook στη σελίδα Gazzouxbet.


Η... πρωτάρα ΑΕΚ και οι άλλοι!

Ο υποβιβασμός μιας ομάδας στις ερασιτεχνικές κατηγορίες μπορεί να φέρει την διάλυση ή να συσπειρώσει και να ενδυναμώσει, για την άμεση επιστροφή. Άλλοτε πάλι, να είναι… σαν να μην έγινε ποτέ.

Η... πρωτάρα ΑΕΚ και οι άλλοι
Η πιο σκούρα σελίδα στην ιστορία της ΑΕΚ γράφτηκε χθες, με τον υποβιβασμό της για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Β' Εθνική. Τα σενάρια βέβαια που τη θέλουν να... κατηφορίζει ακόμα πιο χαμηλά -ελλείψει εναλλακτικών λύσεων- δίνουν και παίρνουν.

Γεγονότα που είναι πρωτόγνωρα για το σύλλογο, αφού η ΑΕΚ είναι... πρωτάρα σε τέτοιους μπελάδες.

Στο παρελθόν βέβαια, τα γήπεδα των ερασιτεχνικών κατηγοριών έχουν γεμίσει κατά καιρούς με τη λάμψη ομάδων που η ιστορία τους, τους θέλει παραπάνω.

Ομάδες που η φανέλα τους δεν ταιριάζει σε… χωμάτινα γήπεδα, αλλά οι περιστάσεις τους έριξαν και -σε κάποιες περιπτώσεις- τους έδωσαν ώθηση για την επιστροφή. Όπως τον Απόλλωνα Αθηνών!

Η ομάδα που γνωρίζει από... κακουχίες -αφού "ξεριζώθηκε" απ' την Σμύρνη στην Μικρασιατική καταστροφή- φέτος ανέβηκε με φόρα, μετά από 13 χρόνια στις χαμηλότερες κατηγορίες. Η κατηφόρα ξεκίνησε το 2000, το 2005 βρέθηκε πρώτη φορά στην Γ’ Εθνική και δυο χρόνια αργότερα στο Περιφερειακό πρωτάθλημα. Όμως στο πρόγραμμα της Σούπερ Λιγκ την επόμενη σεζόν θα συμμετέχει για 38η φορά στην ιστορία του, έχοντας σκοπό να υπενθυμίσει πού ανήκει.

Μια πρωταθλήτρια στα… αλώνια

Πρωταθλήτρια το 1988, ευρωπαία και… καυτή στην εξέδρα, η Λάρισα αποχαιρέτισε για πρώτη φορά στην ιστορία της την μεγάλη κατηγορία το 1996. Βρέθηκε μια ανάσα απ’ τον υποβιβασμό στην Δ’ Εθνική το 2003, όμως η αλλαγή στο οικονομικό της καθεστώς έφερε τελικά την άνοδο την επόμενη σεζόν.

Το 2005 επιστρέφει στην Α’ Εθνική, το 2007 κατέκτησε το Κύπελλο και προκρίθηκε στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA, χτίζει το «παλατάκι» και υποβιβάστηκε έναν χρόνο αργότερα.

Ένα ακόμα απ’ τα πιο πρόσφατα και χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι ο Ηρακλής. Μια ομάδα με 12 ευρωπαϊκές παρουσίες, ένα Κύπελλο Ελλάδας, που είναι 7ος στη λίστα με τις ομάδες που έχουν τις περισσότερες συμμετοχές στην Α’ Εθνική (61 συνολικά), υποβιβάστηκε το 2011 στην Δ’ Εθνική λόγω πλαστών ενημεροτήτων.

Τον Ιανουάριο του 2012 και ενώ βρισκόταν στην Football League 2 συγχωνεύτηκε με τους Πόντιους Κατερίνης, χωρίς όμως να καταφέρει να πανηγυρίσει την άνοδο. Τον Σεπτέμβρη του 2012, με την έναρξη της νέας σεζόν, εγκρίθηκε η αναδιάρθρωση της κατηγορίας, η οποία ανέβασε τον Ηρακλή στην Football League, όπου έμεινε μέχρι σήμερα.

Δ’ Εθνική με… μεγάλη ιστορία
Τον… αέρα Α’ Εθνικής που αποπνέει, ως μια απ’ τις ομάδες που συμμετείχαν στα 15 απ’ τα 20 πρώτα χρόνια της κατηγορίας ως το 1979, έφερε στην Δ’ Εθνική το Αιγάλεω.

Με πέντε παρουσίες σε ευρωπαϊκά κύπελλα και συνολικά 23 χρόνια στην Α’ Εθνική, οι αντίπαλοι του φέτος στην Δ’ Εθνική ήξεραν ότι δεν θα ήταν εύκολη υπόθεση και… επιβεβαιώθηκαν, αφού το Αιγάλεω πανηγύρισε τον τίτλο.

Τον ίδιο αέρα μετάφερε και ο Εθνικός στην Δ’ Εθνική. Ο σύλλογος του Πειραιά μετράει 48 συμμετοχές στη μεγάλη κατηγορία, αλλά και υποβιβασμούς που τον οδήγησαν μέχρι την Δ’ Εθνική. Το 1991 αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Β’ Εθνική και για τα επόμενα 9 χρόνια ήταν «ασανσέρ» στις δύο μεγάλες κατηγορίες. Η μαύρη σελίδα στην ιστορία του γράφτηκε το 2003 όταν έπεσε στην 4η τη τάξει κατηγορία.

Μέχρι την Δ’ Εθνική έφτασε και η Δόξα Δράμας. Η ομάδα που πέρυσι υποβιβάστηκε απ’ την Σούπερ Λιγκ, έχει νωπές τις πληγές απ’ το περιφερειακό πρωτάθλημα, όπου αγωνίστηκε την τετραετία 1999 -03. Οι 25 συμμετοχές της πάντως στην Α’ Εθνική, δείχνουν ότι η θέση της είναι παραπάνω, κάτι που δεν κατάφερε να αποδείξει και αγωνιστικά πέρυσι. Πηγή: sport-fm.gr

Ώρα για... νούμερα!!

Η κανονική σεζόν στη Σούπερ Λίγκα ολοκληρώθηκε και το sport-fm.gr παρουσιάζει τις ομάδες που ξεχώρισαν ανά κατηγορία.

Ώρα για... νούμερα
Κάποιοι λένε πως η γλώσσα των αριθμών είναι και η γλώσσα της αλήθειας. Άλλοι υποστηρίζουν πως αποτελεί τον ευκολότερο τρόπο για να πεις ψέματα... Όπως και να' χει, τα νούμερα έχουν τη δική τους αξία και σίγουρα μεγάλο ενδιαφέρον.

Οι δεκαέξι ομάδες του πρωταθλήματος πάλεψαν για 30 αγωνιστικές και το sport-fm.gr σας παρουσιάζει τις πέντε πρώτες ομάδες των σημαντικότερων στατιστικών κατηγοριών της φετινής Σούπερ Λίγκας.

Γκολ:

Ολυμπιακός 64
ΠΑΟΚ 46
Αστέρας Τρίπολης 41
Πανιώνιος 35
ΟΦΗ 33

Γκολ ανά τελικές προσπάθειες:

ΠΑΟΚ 1/7
Ολυμπιακός 1/7,1
ΟΦΗ 1/7,6
Πανιώνιος 1/7,8
Αστέρας Τρίπολης 1/8,1

Ασίστ:

Ολυμπιακός 42
Αστέρας Τρίπολης 29
ΟΦΗ 27
ΠΑΟΚ 26
Βέροια 20

Πάσες συνολικά:

Ολυμπιακός 2640
ΠΑΟΚ 2334
Παναθηναϊκός 2164
Αστέρας Τρίπολης 2109
Πλατανιάς 1938

Πέναλτι:

Παναθηναϊκός 6
Άρης 4
Ολυμπιακός 4
ΠΑΟΚ 4
Πανθρακικός 3

Χαμένα πέναλτι:

Βέροια 2 (από τα 2)
Αστέρας Τρίπολης 2 (από τα 3)
ΠΑΟΚ 2 (από τα 4)
ΑΕΚ 2 (από τα 4)
Skoda Ξάνθη 1 (από τα 2)
ΟΦΗ 1 (από τα 2)

Δοκάρια:

Ολυμπιακός 14
Λεβαδειακός 14
Αστέρας Τρίπολης 13
Ατρόμητος 12
Πλατανιάς 9

Αυτογκόλ:

ΟΦΗ 4
Βέροια 2
Πλατανιάς 2
Άρης 2
Λεβαδειακός 2

Επεμβάσεις (από όλους τους παίκτες):

Κέρκυρα 561
Πανιώνιο 552
ΟΦΗ 545
Πανθρακικός 510
Skoda Ξάνθη 500

Φάουλ:

ΑΕΚ 544
Αστέρας Τρίπολης 525
Πανιώνιος 520
Άρης 509
Κέρκυρα 504

Κίτρινες κάρτες

Άρης 113
ΑΕΚ 99
ΟΦΗ 95
Skoda Ξάνθη 92
Πανιώνιος 92

Κόκκινες:

ΠΑΟΚ 7
Βέροια 5
Άρης 3
Πανιώνιος 3
Skoda Ξάνθη 2

Αποβολές:

Άρης 13
Βέροια 12
ΠΑΟΚ 10
ΑΕΚ 7
ΟΦΗ 7 Πηγή: sport-fm.gr

«Αιώνιοι» ψάχνοντας το… πέμπτο!!

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ψάχνουν την πρόκριση στο Final 4 με νίκη στον πέμπτο αγώνα των play offs απέναντι σε Εφές και Μπαρτσελόνα αντίστοιχα. Το www.sport-fm.gr έψαξε την προϊστορία.

«Αιώνιοι» ψάχνοντας το… πέμπτο
Η Μεγάλη Εβδομάδα για το ελληνικό μπάσκετ είναι η τρέχουσα. Κι αυτό γιατί πρώτα ο Παναθηναϊκός την Πέμπτη κι εν συνεχεία ο Ολυμπιακός την Παρασκευή διεκδικούν την πρόκριση στο Final 4 του Λονδίνου μέσω του πέμπτου και καθοριστικού αγώνα play offs απέναντι σε Μπαρτσελόνα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» και Αναντολού Εφές στο ΣΕΦ αντίστοιχα.

Ποια είναι, ωστόσο, η… άποψη της ιστορίας επί του θέματος; Το www.sport-fm.gr έψαξε κι έχει τις απαντήσεις.

Στην Ευρωλίγκα το σύστημα πρόκρισης στις τρεις νίκες εφαρμόζεται στα προημιτελικά την τελευταία τετραετία. Μόλις τρεις φορές έχει κριθεί μία σειρά σε πέμπτο ματς και σε ΟΛΕΣ έχει χαμογελάσει ο γηπεδούχος. Μάλιστα σε δύο εξ αυτών των περιπτώσεων νικητές ήταν η Μπαρτσελόνα και ο Παναθηναϊκός. Αναλυτικά:

2008/09
Μπαρτσελόνα-Τάου Κεράμικα 78-62 (3-2)

2010/11
Ρεάλ Μαδρίτης-Βαλένθια 66-58 (3-2)

2011/12
Παναθηναϊκός-Μακάμπι 86-85 (3-2)

Τι κάνουν οι «αιώνιοι» στην Α1

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν βρεθεί πολλές φορές να διεκδικούν τον τίτλο σε πέμπτο ματς στην Α1. Οι «ερυθρόλευκοι» στις πέντε περιπτώσεις που έφτασαν σε ματς-πρωτάθλημα στην έδρα τους έχουν τέσσερις νίκες, ενώ οι «πράσινοι» διεκδίκησαν τέσσερις τίτλους σε πέμπτο ματς εκτός έδρας και είχαν μία πετυχημένη προσπάθεια, το 1999 απέναντι στον Ολυμπιακό. Αναλυτικά:

1993/94
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 70-65 (3-2)

1994/95
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 45-44 (3-2)

1995/96
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 73-38 (3-2)

1998/99
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 53-62 (2-3)

2011/12
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 82-76 (3-2)

Η Μπαρτσελόνα έχει… 2/3

Στην ιστορία των τελικών της ACB η Μπαρτσελόνα έχει βρεθεί να διεκδικεί τον τίτλο τρεις φορές σε πέμπτο παιχνίδι στην έδρα της, δύο εξ αυτών απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Καταλανοί έχουν πανηγυρίσει στο τέλος δύο φορές, με πιο πρόσφατη την περσινή και μοναδική εξαίρεση το 2000, όταν η «βασίλισσα» είχε πανηγυρίσει το πρωτάθλημα μέσα στη Βαρκελώνη. Αναλυτικά:

1999/00
Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης 73-82 (2-3)

2003/04
Μπαρτσελόνα-Εστουντιάντες 69-64 (3-2)

2011/12
Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης 73-69 (3-2)

Το' χει ξανακάνει η Εφές

Στην τουρκική λίγκα από το 1993 το πρωτάθλημα κρίνεται στις τέσσερις νίκες. Η Αναντολού Εφές έχει βρεθεί μία φορά σε σημείο να διεκδικεί πρωτάθλημα σε έβδομο ματς εκτός έδρας, το 2002/03, όταν είχε επικρατήσει της Ούλκερ 80-70.Πηγή: sport-fm.gr

Ούτε παραγγελία να το είχε ο «Μπάκα»

Τα τρία γκολ έφτασε στην Σούπερ Λίγκα ο Τάσος Μπακασέτας, με τα δύο γκολ που πέτυχε κόντρα στον ΟΦη. Περίεργη… παράδοση για το νεαρό επιθετικό, σας την παρουσιάζει το www.sport-fm.gr.

Ούτε παραγγελία να το είχε ο «Μπάκα»
Στην Τρίπολη τον θεωρούν από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχουν στα χέρια τους. Αυτό μπορεί να μην αποτυπώθηκε με τον καλύτερο τρόπο, μέσω των συμμετοχών του, αφού κάτι οι τραυματισμοί του, κάτι η παρουσία τον Περόνε, Λέντσε, Καλαντζή, αλλά και των γενικότερων επιλογών του Τσιώλη, όμως παρόλα αυτά έδειξε πως μπορεί να βοηθήσει την ομάδα της Τρίπολης.

Ο νεαρός επιθετικός πέρασε σαν αλλαγή στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, στο 72ο λεπτό και κατάφερε με δύο προσωπικά του γκολ, με ισάριθμες κεφαλιές, να κάνει την ανατροπή και να πανηγυρίσει τη νίκη.

Μάλιστα, το… περίεργο με τον «Μπάκα» είναι πως σκοράρει για πρώτη φορά φέτος και αυτό συμβαίνει την τελευταία αγωνιστική, όπως και την περασμένη σεζόν. Τότε, ήταν ο Πανιώνιος, όπου πέτυχε το παρθενικό του γκολ, ενώ βρίσκει για δεύτερη φορά δίχτυα, με τον ΟΦΗ, επίσης τελευταία αγωνιστική. Πηγή: sport-fm.gr

Ινδονησία: Παίκτης γρονθοκόπησε διαιτητή!! (video)

Μια απίστευτη σκηνή βίας εκτυλίχθηκε σε αγώνα για τη δεύτερη κατηγορία του πρωταθλήματος Ινδονησίας (ISL) όταν παίκτης γρονθοκόπησε διαιτητή!
Το σκορ ήταν στο 1-1 όταν η Pelita Bandung Raya κέρδισε πέναλτι που αμφισβήτησαν οι ποδοσφαιριστές της Persiwa (2-1), με έναν από αυτούς να μην μπορεί να συγκρατήσει τα νεύρα του και να ρίχνει μπουνιά στον διαιτητή, Ουασίτ Μουχαϊμίν!
Δείτε το βίντεο:





Πηγή: onsports.gr