Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει για τον Κώστα Κατσουράνη που ήταν ο παίκτης που έκανε τη διαφορά στη νίκη επί του ΠΑΣ και τα πράγματα που θα πρέπει να αλλάξουν ενόψει Αστέρα.
Σε προσωπική υπόθεση μετέτρεψε τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Κώστας Κατσουράνης. Η απόφαση του Γιώργου Δώνη στο ημίχρονο του Κυριακάτικου αγώνα της Τούμπας να δώσει εντολή προώθησης στον έμπειρο μέσο άλλαξε τις ισορροπίες και χάρισε τη νίκη στον Δικέφαλο.
Μια νίκη που δίνει στον ΠΑΟΚ το δικαίωμα να ξεκινήσει τα πλέι οφ με 4 βαθμούς έναντι 2 βαθμών που εξασφάλισε ο Αστέρας Τρίπολης, ενώ Ατρόμητος Αθηνών και ΠΑΣ Γιάννινα θα ξεκινήσουν την προσπάθεια τους χωρίς βαθμούς.
Είναι γεγονός ότι για να φθάσει ο ΠΑΟΚ στη νίκη καρδιοχτύπησε τους φιλάθλους του. Μέχρι να προωθηθεί ο Κατσουράνης το θέαμα που προσέφερε ο Δικέφαλος ήταν απογοητευτικό. Μια ομάδα με σοβαρά προβλήματα συνοχής, με αδυναμίες ιδιαίτερα στην μεσαία γραμμή και παντελή έλλειψη φαντασίας, στην διάρκεια του α΄ ημιχρόνου απλά παρακολουθούσε τους φιλοξενούμενους να δημιουργούν και να χάνουν ευκαιρίες.
Έξι τελικές προσπάθειες (έναντι μόλις δυο του ΠΑΟΚ) και δυο μεγάλες φάσεις (Λίλα, Ντε Βινσέντι) είχε στο ενεργητικό της η ομάδα των Ιωαννίνων που δεν σκόραρε από καθαρή ατυχία. Η εικόνα του αγώνα άλλαξε με την έναρξη της επανάληψης. Η παρουσία του Κατσουράνη σε ρόλο οργανωτή (χρησιμοποιήθηκε πίσω από τον Σαλπιγγίδη) άλλαξε τα δεδομένα.
Η μπάλα για τον ΠΑΟΚ περνούσε πλέον από τα πόδια ενός παίκτη που έχει την εμπειρία και την ευφυΐα να βρίσκει λύσεις όταν το απαιτούν οι συνθήκες του αγώνα και το χρειάζεται η ομάδα. Από δική του ενέργεια λίγα λεπτά μετά την είσοδο του ο Γεωργιάδης σκόραρε ενώ με προσωπικό γκολ ο αρχηγός της εθνικής ομάδας σφράγισε τη νίκη του Δικεφάλου.
Η μεταμόρφωση του ΠΑΟΚ και η ζωντάνια που προστέθηκε στο παιχνίδι του οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αλλαγή θέσης του Κατσουράνη που μάλλον είναι πολυτέλεια για τον σημερινό ΠΑΟΚ να χρησιμοποιείται στην άμυνα και όχι στη φυσική του θέση και μάλιστα σε μια εποχή που ο Λάζαρ δεν διανύει την καλύτερη περίοδο.
Το θέμα είναι ότι, για να καταφέρει η ομάδα του Γιώργου Δώνη να πετύχει το στόχο της και στην Τρίπολη το ερχόμενο Σάββατο και να προκριθεί στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας είναι αναγκαίο να αλλάξουν πολλά πράγματα. Σαφώς η επιστροφή του Σίλντεφελντ στην άμυνα και η προσθήκη του Αθανασιάδη στην επίθεση (θα ήταν ευχής έργο να προλάβαιναν το παιχνίδι και οι Ολίσε, Βούκιτς) θα αποτελέσει ατού για τον Δικέφαλο.

Υ. Γ. 1 Ίσως το γκολ που πέτυχε ο Γεωργιάδης να του δώσει την ψυχολογική ώθηση που χρειάζεται για τα επόμενα παιχνίδια. Ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη τις υπηρεσίες του νεαρού παίκτη που έχει αποδείξει ότι μπορεί να αποτελέσει μια αξιόπιστη λύση μεσοεπιθετικά.