Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Έδειξε τα... δόντια του!!

Αφού πρώτα ο Λουίς Σουάρεζ δάγκωσε τον Ιβάνοβιτς, έδειξε τα δόντια του και στο 97', γράφοντας το τελικό 2-2 της Λίβερπουλ με την Τσέλσι στο «Άνφιλντ» για την 34η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.

Έδειξε τα... δόντια του! (video)
Η... προειδοποίηση στο χέρι του Ιβάνοβιτς, ίσως δεν έγινε κατανοητή από τους παίκτες της Τσέλσι. Ο Λουίς Σουάρεζ, έδειξε ότι... δαγκώνει και όταν οι «μπλε» πίστεψαν ότι το ματς είχε λήξει, ο Ουρουγουανός με κεφαλιά στο 97' χάρισε στη Λίβερπουλ τον βαθμό της ισοπαλίας με το τελικό 2-2 στο «Άνφιλντ» για την 34η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ!

Οι «μπλε» του Λονδίνου, υποχώρησαν στην 4η θέση της βαθμολογίας, πετώντας στα σκουπίδια τη νίκη (3-0) επί της Φούλαμ, μεσοβδόμαδα. Σε θέση που την αναγκάζει να παίξει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, στο -1 από την τρίτη της βαθμολογίας Άρσεναλ και το +1 από την πέμπτη, Τότεναμ, η ομάδα του Μπενίτεθ.

Βέβαια, σημειώνεται πως τόσο τα «σπιρούνια», όσο και η Τσέλσι έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο από τους «κανονιέρηδες» και μπορούν να ορίσουν αυτοί τη μοίρα τους αναφορικά με τη συμμετοχή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Αντίθετα, η Λίβερπουλ έφτασε στους 51 βαθμούς, αλλά απέχει 11 πόντους από την πρώτη πεντάδα και πέντε από την έκτη της «παρέας» Έβερτον, ελπίζοντας πλέον σε… κάτι παραπάνω από θαύμα για συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και λέγοντας κάτι παραπάνω από θαύμα, εννοούμε την κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας από τη Μάντσεστερ Σίτι, στον τελικό με τη Γουίγκαν, ανοίγοντας και την 6η θέση της βαθμολογίας.

Απίστευτα πράγματα από τον Σουάρεζ που δάγκωσε τον Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς στο χέρι κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου, έκανε το πέναλτι από το οποίο η Τσέλσι προηγήθηκε για δεύτερη φορά και πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης στο 97ο λεπτό!

Το ματς:

Το κίνητρο που είχαν και οι δύο ομάδες, τις έκανε να τρέχουν ασταμάτητα, δίνοντας εξαιρετικό ρυθμό στην αναμέτρηση του «Άνφιλντ». Τα ποσοστά κατοχής ήταν μοιρασμένα, οι Όσκαρ, Μάτα και Αζάρ έκαναν όλη τη δουλειά για την Τσέλσι και Κουτίνιο και Σουάρεζ ανέλαβαν πρωτοβουλίες για τους «κόκκινους». Από κάθετη πάσα του Ουρουγουανού ήρθε και η πρώτη καλή ευκαιρία στο παιχνίδι, με τον Γκλεν Τζόνσον να κάνει άσχημο σουτ μπροστά από τον Τσεχ στο 5ο λεπτό. Χωρίς να έχει το πάνω χέρι, η Τσέλσι προηγήθηκε. Από εκτέλεση κόρνερ του Μάτα στο 26’, ο Όσκαρ πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και νίκησε τον Ρέινα για το 1-0. Ο Ισπανός πορτιέρο λίγο έλειψε να κάνει και τη… γκάφα της χρονιάς σε εκτέλεση φάουλ του Λουίζ, αλλά μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Οι γηπεδούχοι, απείλησαν δύο φορές την εστία του Τσεχ μέχρι την ανάπαυλα, με τον Σουάρεζ να σουτάρει από πλάγια θέση στο 41ο και το 45ο λεπτό.

Η είσοδος του Ντάνιελ Στάριτζ, στη θέση του Φελίπε Κουτίνιο, ήταν ακριβώς αυτός που ήθελε η Λίβερπουλ, αλλά και το παιχνίδι για να… ανάψει! Ο Άγγλος επιθετικός, στο 46’ «μοίρασε» τη μπάλα στον Τζέραρντ που υποχρέωσε τον Τσε σε απόκρουση και ένα λεπτό αργότερα, με σουτ από περίπου 20 μέτρα τράνταξε το δοκάρι του πορτιέρο των «μπλε». Δεν χρειάστηκε περισσότερη ώρα, πάντως, για να κάνει τη «ζημιά» στους Λονδρέζους. Από σέντρα του Σουάρεζ, τρύπωσε ανάμεσα στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο και με προβολή έγραψε το 1-1. Η χαρά των «κόκκινων» κράτησε ελάχιστα, αφού στο 57’, ο Λουίς Σουάρεζ έκανε χέρι σε προσπάθεια απομάκρυνσης ενός κόρνερ, ο Αζάρ έστησε τη μπάλα στην άσπρη βούλα και από εκεί νίκησε τον Ρέινα, για το 2-1 της Τσέλσι. Το… σόου του Ουρουγουανού φορ συνεχίστηκε, δαγκώνοντας τον Ιβάνοβιτς (!), αλλά ήταν απλά… μέρος των σχεδίων του. Γιατί στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων, έδειξε και πάλι τα δόντια του και από σέντρα του Ντάνιελ Στάριτζ, με κεφαλιά νίκησε τον Τσεχ για το τελικό 2-2!


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λίβερπουλ: Ρέινα, Τζόνσον, Χοσέ Ενρίκε, Άγκερ, Κάραγκερ, Τζέραρντ, Κουτίνιο (46’ Στάριτζ), Χέντερσον, Ντάουνινγκ (80’ Σέλβεϊ), Λούκας, Σουάρεζ

Τσέλσι: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Νταβίντ Λουίζ, Αθπιλικουέτα, Μπέτραντ, Ραμίρεζ, Μάτα (90’ Λάμπαρντ), Όσκαρ (83’ Μόουζες), Μίκελ, Αζάρ (78’ Μπεναγιούν), Τόρες

Τα αποτελέσματα της 34ης αγωνιστικής

Σάββατο 20/4

Φούλαμ-Άρσεναλ 0-1
(43’ Μερτεζάκερ)

Νόριτς-Ρέντινγκ 2-1
(50’ Ρ. Μπένετ, 51’ Ε. Μπένετ - 72’ ΜακΚλίρι)

ΚΠΡ-Στόουκ 0-2
(42’ Κράουτς, 77’ πεν. Γουόλτερς)

Σάντερλαντ-Έβερτον 1-0
(45’ Σεσενιό)

Σουόνσι-Σαουθάμπτον 0-0

Γουέστ Μπρομ-Νιούκαστλ 1-1
(64’ Τζόουνς - 8’ Γκουφράν)

Γουέστ Χαμ-Γουίγκαν 2-0
(21’ Τζάρβις, 80’ Νόλαν)

Κυριακή 21/4

Τότεναμ-Μάντσεστερ Σίτι 3-1
(74' Ντέμπσεϊ, 79' Ντεφό, 82' Μπέιλ - 5' Νασρί)

Λίβερπουλ-Τσέλσι 2-2
(52' Στάριτζ, 90' + 7' Σουάρεζ - 26' Όσκαρ, 57' πεν. Αζάρ)

Δευτέρα 22/4

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Άστον Βίλα (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (35η)

Σάββατο 27/4 (17:00)

Μάντσεστερ Σίτι-Γουέστ Χαμ (14:45)
Έβερτον-Φούλαμ
Σαουθάμπτον-Γουέστ Μπρομ
Στόουκ-Νόριτς
Γουίγκαν-Τότεναμ
Νιούκαστλ-Λίβερπουλ (19:30)

Κυριακή 28/4

Ρέντινγκ-ΚΠΡ (15:30)
Τσέλσι-Σουόνσι (17:00)
Άρσεναλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:00)

Δευτέρα 29/4

Άστον Βίλα-Σάντερλαντ (22:00)

πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: