Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για την χρονιά που αγωνιστικά σώθηκε και το σύνθημα που ενώνει όλο τον λαό του ΑΡΗ.
Ο ΑΡΗΣ στην Ξάνθη δεν κέρδισε, αλλά επειδή υπήρχαν χειρότερες ομάδες από τον ίδιο φέτος, κατάφερε και παρέμεινε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ στην κατηγορία. ΟΠΩΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ έπεσε η ΑΕΚ και έμεινε κάτω από τον ΑΡΗ και ο ΟΦΗ.
Πολλά πράγματα δεν μπορεί να γράψει κανείς για το παιχνίδι στην Ξάνθη, ίσως ένα από τα χειρότερα φέτος στο πρωτάθλημα. Ήταν που και αυτό ήταν… στημένο όπως και τα προηγούμενα του ΑΡΗ. Ευτυχώς βέβαια το γκολ στις καθυστερήσεις το έβαλε ο Ατρόμητος και όχι η ΑΕΚ γιατί θα είχαμε… άλλα (αν και την ίδια στιγμή δέχονταν γκολ και ο ΟΦΗ με τα δυο ματς στο 0-0 και θα την πλήρωναν οι Κρητικοί).
Σε κάθε περίπτωση όμως αξίζουν συγχαρητήρια στον Σούλη Παπαδόπουλο και τους παίκτες του που έστω και στο τέλος έσωσαν την χρονιά.
Επειδή όλη την προηγούμενη εβδομάδα ακούσαμε ουκ ολίγα, ΔΙΚΑΙΟΤΑΤΑ πέφτει η ΑΕΚ για δυο λόγους. ΚΑΤΑΡΧΗΝ Ο ΑΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΦΕΤΟΣ Η ΠΙΟ ΑΔΙΚΗΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ.
Μην ξαναγράφουμε παιχνίδια και περιπτώσεις. Ακόμα και έτσι όμως ρίξτε μια ματιά στις επιδόσεις του ΑΡΗ σε σχέση με την ΑΕΚ. 5 ήττες περισσότερες έχει η ΑΕΚ συνολικά (16-11), 3 περισσότερες εντός και 2 εκτός έδρας. Και όλοι οι λασπολόγοι προπαγανδιστές στέκονται στο παλικαρίσιο διπλό με δέκα παίκτες από το 17 στο Περιστέρι (με άδικη αποβολή) ή σε μία εντός έδρας νίκη με την Τρίπολη. Κι όμως ο ΑΡΗΣ δεν έχασε στην έδρα του από καμία από τις 4 πρώτες ομάδες και πήρε αποτελέσματα σε Τρίπολη και Περιστέρι. Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΗ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΑΕΚ που πλέον θα μάθει το know how προς απογοήτευση όσων πόνταραν στα τεράστια φετινά προβλήματα του ΑΡΗ, για να σωθούν.
Κατά κάποιο τρόπο είναι και μία τιμωρία σε ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΕΠΡΙΞΑΝ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ για την… μεταγραφάρα του Κατίδη ΚΑΙ ΤΗΝ «ΕΠΙΘΥΜΙΑ» του Γιαννιώτα να πάει στην ΑΕΚ.
Ειρωνεία της τύχης; Την χαριστική βολή έδωσε ένας άλλος παίκτης που έφυγε από τον ΑΡΗ για ένα… καλύτερο μέλλον στην ΑΕΚ και το όνομά του είναι Μπουγαίδης.
Σημειώστε ότι αν τελικά η ΑΕΚ (προς τα εκεί πάει) υποβιβαστεί στην Γ εθνική, άρα χάσει και όλους τους παίκτες της και Μπουγαίδης, Κατίδης βρουν ομάδα στο εξωτερικό, ο ΑΡΗΣ θα πληρωθεί τροφεία και για τους δυο κοντά στο μισό εκατομμύριο.
Μετά την ολοκλήρωση της 30ης αγωνιστικής δυστυχώς στεναχωρήσαμε και όλους τους συμπαθείς συμπολίτες μας που είχαν τρελαθεί στα βρουμ και βρουμ. Περίμεναν έγραφαν όλοι αυτοί που πρώτα είναι ΑΝΤΙ-ΑΡΗΣ και μετά ότι άλλο, να πέσει ο μεγαλύτερος σύλλογος της Μακεδονίας για να βγάλουν το κόμπλεξ τους.
Τελικά τα τρακτέρ- όπως είχα γράψει μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναικό- έμειναν μέσα στα ορθάνοικτα… γκαράζ τους. Βέβαια ελπίζουν σε ορισμένες ασυναρτησίες, που ακούγονται από άσχετους, για αφαιρέσεις βαθμών από Σηφάκη ή Κουλοχέρη, αλλά με την ελπίδα θα μείνουν για δυο λόγους. Πρώτον γιατί πλέον (και με αυτά πρέπει να ασχοληθεί η διοίκηση της ΠΑΕ) θα ρυθμιστούν αυτές οι περιπτώσεις και δεύτερον γιατί ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΒΑΘΜΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΚΑΠ.
Μέχρι την επικύρωση της βαθμολογίας που κάποιοι ρωτάνε και... ανησυχούν τα θέματα θα έχουν δρομολογηθεί καθώς μετά την αγωνιστική σωτηρία ανοίγει και ο δρόμος για την υπαγωγή στο άρθρο 99. Σε κάθε περίπτωση όμως να πέσει ο ΑΡΗΣ για μη αγωνιστικούς λόγους δεν υπάρχει εκτός κι αν γίνει... πραξικόπημα (ήταν και η 21η Απριλίου η τελευταία αγωνιστική).
Ο ΑΡΗΣ φυσικά ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ, ώστε να αποδείξει ότι το πάθημα του έγινε μάθημα. Πρώτα οι παράγοντες και μετά όλοι οι υπόλοιποι οφείλουν επιτέλους να βάλουν τον ΑΡΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ. Για εκλογές, συνελεύσεις, παρατάξεις, πρώην και νυν, πορίσματα, χρέη και όλα τα υπόλοιπα θα έχουμε καιρό να τα πούμε από αύριο.
Ο ΑΡΗΣ σήμερα δεν πανηγυρίζει (και ούτε ποτέ θα το κάνει επείδη έσωσε την κατηγορία). Σήμερα όλοι ξέσπασαν γιατί απέτρεψαν την διάλυση του συλλόγου που πολλοί και διάφοροι επεδίωξαν.
Σήμερα ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΕΙΑΝΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να φωνάξουμε…
ΟΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ Β΄ΕΘΝΙΚΗ…